SACCSIV – blog ortodox

Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impreuna cu PAPA IOAN PAUL II a lucrat pentru edificarea NOII ORDINI MONDIALE

Foto: http://www.europarl.europa.eu/eplive/expert/photo/20080516PHT29073/pict_20080516PHT29073.jpg

   Citez din articolul Gorbachev ‘proud’ of role in fall of Berlin Wall

   Moscova – Mihail Gorbaciov a spus miercuri ca e mandru de rolul sau in caderea zidului Berlinului de acum 20 de ani, aparandu-se impotriva criticilor rusi care il acuza de distrugerea imperiului sovietic.

   “Sunt mandru ca noi – si prin asta ma refer atat la tarile din Occident (vest) cat si cele estice – am gasit o abordare care a luat la cunostinta de interesele tuturor, asa ca acest capitol dureros a fost lichidat”, a spus Gorbaciov.

   Gorbaciov a indicat ca liderii nu au avut de ales altceva decat sa puna capat divizarii de 20 de ani a Germaniei in Estul Comunist si Vestul Pro-NATO.

   “Problema nu e rusinea ci faptul ca exista o ruptura intr-o tara din centrul Europei, centrul lumii, cu o populatie numeroasa” a spus ei reporterilor din Moscova.

   Gorbaciov, in virsta de 78 de ani, este mult admirat in Vest dar des criticat in Rusia pentru politicile ce au dus la haosul economic si la dezmembrarea imperiului impunator al Moscovei.

   Admiratorii sai din Vest au laudat decizia sa de a nu utiliza forta impotriva rezistentelor concentrate impotriva regimurilor comuniste din Europa de Est de la sfarsitul anilor 1980, care au culminat cu dramatica cadere a zidului Berlinului din 9 Noiembrie 1989

   Caderea barierei, unde multi germani din Est au fost ucisi incercand sa scape in Vest au netezat calea reunificarii Germaniei in 1990.

   “Daca Uniunea Sovietica ar fi dorit ar fi putut stopa reunificarea. Si ce s-ar fi intamplat atunci? Nu stiu. Poate al III-lea razboi mondial”, a spus Gorbaciov inspirat intr-o discutie liber consimtita cu un grup de reporteri.

   A mai spus ca el nu a privit caderea zidului ca un motiv de panica, mentionand ca el dormea cand a fost spart.

   Gorbaciov deasemenea a criticat comportamentul S.U.A, care a suferit din perspectiva lui “un complex al victoriei” in anii de dupa Razboiul Rece, supraextinzandu-si puterea in toata Europa si in toata lumea.

   “Americanii ar trebui sa inteleaga ca monopolu lor a luat sfarsit”, a spus Gorbaciov mai devreme intr-un discurs la presentarea unei carti a miliardarului american si fost mogul media Ted Turner la fundatia acestuia din Moscova.

   “Dar faptul ca America va fi un lider pentru un timp indelungat, acest lucru va  influenta – acesta e adevarul, ca va place sau nu”.

   Gorbaciov l-a laudat pe presedintele american Barack Obama, care se spera ca imbunatateasca imaginea USA si sa repare relatiile americano-rusesti care au fost stricate sub conducerea predecesorului sau George W. Bush.

   Comparand eforturile lui Obama cu efortul sau propriu de a reforma Uniunea Sovietica in anii 1980 – operatiunea numita “perestroika” sau “restructurare” – Gorbaciov a spus ca lui Obama ii va fi o sarcina mult mai dificila.

   “Nu-l invidiez pe Obama, deoarece cred ca schimbarea si ‘restructurarea’ Americii nu e mai usoara decat schimbarea Uniunii Sovietice”, a spus Gorbaciov

   “Urez americanilor mult noroc. Cred ca pasii urmati de presedintele lor au nevoie de suportul poporului american”, a mai adaugat el.

   Gorbaciov, castigator al Premiului Nobel pentru Pace in 1990, a mai spus ca a aprobat  numirea lui Obama la castigarea Premiului pentru Pace de luna trecuta, spunand ca ar putea ajuta sa impinga SUA catre un mai mare multilateralism (nota traducatorului: se refera aici la imbratisarea mai multor aspecte ale realitatii, pe mai multe planuri, intrebarea e la ce poate duce bun multilateralismul asta globalist? Se refera oare la ordinea lor mondiala? Asa spun ei, si nu se ascund sa o faca public).

   Gorbaciov a criticat “liniile separatiste” care spun ele au reaparut in lume si a chemat la un efort comun SUA, Rusia si Europa sa coopereze in crearea unei ordini mondiale mai “corecte”.

   “N-ar trebui sa fie ziduri. Acum, ca tot veni vorba, liniile despartitoare apar din nou. Trebuie sa traim in pace in aceasta casa numita Europa, cu toate usile si ferestrele ei”, a spus Gorbaciov.

   “Numai in cooperare cu Rusia si SUA poate Europa sa isi joace rolul in procesul global al crearii unei noi ordini mondiale”, a spus el, adaugand ca acesta a fost un viitor ideal al “bunei intalniri” cu fostul papa catolic Ioan Paul al II-lea. (nota traducatorului: dupa cum vedeti se stia de catre Papa de noua ordine mondiala si chiar asta se si doreste, unire si iar unire, insa toate aceste intalniri prefigureaza de fapt ceea ceva la care cei ce se uita la televizor nici nu banuie ca se intampla in spatele usilor inchise. Nu spun nimic mai mult. Va las sa trageti concluziile singuri.)

   Comentariu saccsiv:                       

   Sa ne amintim ca inca din 1988 Mihail Gorbaciov spunea:

   “De acum încolo, progresul global este posibil numai prin consens universal în stabilirea unei noi ordini mondiale.“

   Intr-un recent articol intitulat „Este vremea unei a doua revolutii americane, una in spiritul perestroika”, fostul conducator al Uniunii Sovietice considera ca perestroika din vremea sa a semnalat necesitatea schimbarii in URSS, dar nu ca o adoptare a modelului american de atunci, ci ca parte componenta dintr-o mare schimbare la nivel global. „In prezent, nevoia unei perestroika de mare anvergura, pentru SUA si intreaga planeta, a devenit mai clara decat oricand”.

   A trebuit sa vina „criza economica din 2008 si 2009, pentru a deveni clar ca modelul vestic a fost o iluzie. Statisticile arata ca cei saraci si clasa de mijloc nu a beneficiat de o crestere economica semnificativa in ultimele decenii.”

   „Actualul model nu are nevoie de adaptare, ci de inlocuire. Sunt convins ca un nou model va aparea, unul care va pune accent pe nevoile si binele public, cum ar fi un mediu mai curat, o mai functionabila infrastructura a transportului public, un accent mai mare pus pe educatie, sanatate si locuinte accesibile.” Iar ca exemplu de stat ce a facut pasi decisivi spre noua societate numea … China.

   In aceasta noua perestroika, Gorbaciov considera ca SUA va avea un rol special, nu doar ca mare putere economica, politica si militara, ci deoarece ea a fost mereu marele arhitect iar elitele sale au fost beneficiarele actualului model economic global, care insa curand se va sfarama si va fi, mai devreme sau mai tarziu, inlocuit. Va fi un proces complex si dureros, inclusiv pentru SUA.

   Sa ne amintim ca in ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale, formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi BANCA MONDIALA. In cursul acelei intalniri la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov: “ Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.” Asta se intampla intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat …

   Cititi va rog si articolul :

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   La 1 februarie 1989, Departamentul International al CC al PCUS (DICCPCUS) arata intr-un memorandum ca partidele comuniste infiintate de URSS pe model stalinist in statele ,eliberate” de Moscova sau cu participarea ei si-au epuizat rolul .

   Nu stim cand a inceput Gorbaciov sa aiba viziuni planetare, ne aducem insa aminte ca dupa moartea lui Brejnev parca i s-a creat un extrem de favorabil „culoar „ de acces la conducerea URSS iar ceilalti doi predecesori ai sai au murit foarte repede dupa ce au ajuns in functia de Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice: Iuri Vladimirovici Andropov, 1982–1984, la 70 de ani si Constantin Ustinovici Cernenko, 1984–1985, la 74 de ani.

   La inceputul anilor ‘80, George Soros a inceput sa finanteze gruparile de rezistenta, precum si persoanele aflate in dizgratia regimurilor comuniste din Europa de Est, prin “Open Society” (”Societatea Deschisa”) sustinuta financiar de “Soros Fund Management

   In URSS, Soros l-a cunoscut si a devenit mentorul lui Mihail Gorbaciov iar numerosi tineri sovietici au luat calea burselor sale si au ajuns in Occident.

   Dupa ce a cheltuit 250 de milioane de dolari pentru “transformarea educatiei si economiei ruse”, miliardarul a mai investit 100 de milioane de dolari pentru a crea in Rusia “International Science Foundation”.  

   La finalul “actiunii“, Soros i-a creat o fundatie lui Gorbaciov, cu sediul in SUA … Cititi va rog si articolul:

GEORGE SOROS, GUVERNUL MONDIAL, NOUA ORDINE MONDIALA, lista lui Soros

  In 1992 David Rockefeller a fost desemnat sa conduca Russian-American Bankers Forum, grup consultativ ce a sfatuit Rusia in privinta modernizarii bancilor …

   Acum vedem ca ne povesteste despre necesitatea unei revolutii … Si intr-adevar, ELITELE chiar si-o doresc. Suntem martorii pregatirii ultimei mai revolutii, cea care vrea sa zguduie lumea pe care o stim din temelii, sa rastoarne integral si iremedial valorile pe care le recunoastem, sa mature din calea ei structurile si organizatiile existente. Mai corect spus, s-a declansat faza finala a unei revolutii continue ce a inceput acum peste 200 de ani si al carui efect se doreste a fi instaurarea NOII ORDINI MONDIALE a unui GUVERN MONDIAL. Iar acest ultim capitol se doreste a fi cel mai cumplit si sangeros din intreaga istorie a omenirii …  

   Semne ale inceputului revolutiei deja au aparut. Cititi va rog articolul:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Nu-i de mirare nici recunoastrerea impreuna lucrarii sale cu papa. Cititi va rog si:

VATICANUL, incotro? Spre NOUA ORDINE MONDIALA …

   Cum in articol se face si o referire la Ted Turner, inchei amintindu-va ca CNN a fost fondat de catre acest personaj sinistru ce numea crestinismul ca fiind religia invinsilor iar pe opozantii avortului prin absortie ii poreclea “bozos“(prosti, incompetenti, mascarici). În 1998, Ted Turner a făgăduit solemn că va da mai mult de 1 miliard pentru ONU ca să fie cheltuiţi în implementarea planurilor de reducere a populaţiei la scară planetară. Intr-un interviu în Audubon Magazine, acesta spunea:

O populaţie totală de 250-300 de milioane de oameni o reducere de 95% din prezentul nivel, ar fi ideal.”

   Cititi va rog si articolul:

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

   Ca o paranteza, tot de numele lui se leaga indobitocirea prin anumite desene animate a copiilor. Nu intru in detalii, dar cred ca toti ati observat cam ce promoveaza ele … Ma refer la cele marca Cartoon Network.

   Interesant de studiat este si TED TURNER’S REMARKS
Presenting The Synergos Institute’s Annual Award for Outstanding Leadership in Bridging Divides to David Rockefeller

   NOTA:

   Cuvintele scrise cu litere rosii, ingrosate si subliniate sunt hiperlink-uri spre articole din acest blog si care detaliaza activitatea respectivelor personaje, organizatii sau evenimente

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 9, 2009 at 5:28 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… lasă un comentariu « Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impreuna cu PAPA IOAN PAUL II a lucrat pentru edificarea NOII ORDINI MONDIALE […]

    Apreciază

  3. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… – wow …  scurt si la obiect:) – new entry […]

    Apreciază

  4. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  5. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  6. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  7. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  8. […] Dupa ce Gorbaciov si mai apoi Boris Eltin au distrus tara, Vladimir Putin a redat Rusiei demnitate si forta politica […]

    Apreciază

  9. Marius Barbu said, on august 15, 2013 at 2:50 am

    chiar ereziarhu zice la 0:37 o noua ordine mondiala o civilizatie …. care poate fi realizata( am pus … ca nu inteleg expresia si nici cuvantul)
    Pope John Paul II calls for a New World Order at Gandhis Memorial

    Apreciază

  10. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  11. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  12. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  13. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr…  […]

    Apreciază

  14. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  15. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  16. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază

  17. […] Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impr… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.