SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (19.03.2014): antiromanismul corect politic

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 19, 2015

Iata ultima parte a comentariului postat de cititorul Alex la “AFERIM!” – un film ANTI ORTODOX. O cronica de STEFAN ALEXANDRESCU:

[…]

Cineva spunea : “Critica adusă evreilor înseamnă antisemitism, critica adusă ţiganilor înseamnă rasism, critica adusă femeilor înseamnă segregare şi misoginism. În schimb, acuzarea şi atacurile neîntemeiate la adresa românilor înseamnă manifestarea dreptului la liberă exprimare.
Iată că nici în plan juridic şi nici în retorica obişnuită n-a apărut un termen care să definească şi să incrimineze denigrarea din ce în ce mai incisivă a românilor . Din contră, orice blasfemie şi orice insultă îndreptată împotriva românilor, ca naţiune, se află sub protecţia acestui drept supra-fundamentat de teoreticienii “politically correct”, respectiv dreptul la liberă exprimare.

   Cititi va rog si:

Sa denigrezi Romania si pe romani este corect politic

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on martie 19, 2015 at 10:43 am

    Astia ar trebui dati in judecata . Nu petitii , ci direct in tribunal …. ma refer la toti : producatori , furnizori , guvern etc .

    http://www.wall-street.ro/articol/Legal-Business/181004/cum-te-fura-la-factura-acesta-este-costul-real-al-energiei.html?utm_source=www.garbo.ro&utm_medium=widget&utm_campaign=Viral%20Widget

    Apreciază

    • nimeni said, on martie 19, 2015 at 10:16 pm

      Treaba cu demisia papei face parte din agenda 2020, banuiesc.

      Apreciază

  2. Radu Iacoboaie said, on martie 19, 2015 at 11:06 am

    Există un termen și anume: ANTIROMÂNISM…

    Apreciază

    • nikodim said, on martie 19, 2015 at 5:01 pm

      Radu Iacoboaie,
      Pai termenul asta se cultiva intens si sub toate formele posibile vazute si nevazute, directe si indirecte. Se vede materializat in forme de genocid cultural, sanitar, demografic, ecologic, social, economic s.a. Toate acestea care sustin antiromanismul fiind la randul lor sustinute si finantate generos de partenerii nostri de „valori” din afara, carora ne-am dat cu totul pe vorbe goale si frumoase si de curvele lor, iude de unica folosinta pe care ii votam sub o forma sau alta dintre noi, cu un automatism si consecventa cu care ne uimim „colegii de civilizatie”. Pe cine sa dai in judecata, cum propune un cititor mai sus? Asta ar presupune sa existe cineva competent din cadrul sistemului statal care sa-i judece. Dar ei acolo in sistem sunt toti filtrati de la intrare, sunt de-o specie, nimeni de alta „calitate” decat ei neavand acces „sus”, deci nicio sansa sa se anihileze. Celulele unei timori maligne niciodata nu se anihileaza reciproc. Ceea ce mai vedem noi, cu arestari inscenate si condamnari impotente, sunt un teatru de proasta calitate prezentat cu mare dispret de catre „elita”, pentru o marea majoritate din masa electorala manipulabila, considerata indeajuns de indobitocita si deja retardata ca sa creada si sa fie prostita in continuare, iar si iar, de catre noile „sperante” politic-corecte din conducere.

      Apreciază

    • geo said, on martie 19, 2015 at 7:32 pm

      tata omidu’ 2…sau tanti vanga…ce le stie bibicu’…la fix…de fapt stapinii lui l-au pus sa scoata aberatiile astea pe gurita…

      Apreciază

      • scortisoara said, on martie 20, 2015 at 8:40 am

        Lech Walesa ? Da, mi se pare si mie dubioasa afirmatia . E ridicol sa estimezi ca vor muri atatia sau atatia in nu stiu ce razboi .

        Apreciază

  3. Exacustodian said, on martie 19, 2015 at 9:43 pm

    Critica adusă evreilor e antisemitism, critica adusă ţiganilor e rasism, critica adusă femeilor carieriste e misoginism, critica adusă homosexualilor şi lesbienelor e homofobie, critica adusă sectarilor e intoleranţă, critica adusă ecumenismului e extremism, critica adusă darwinismului e obscurantism, dacă critici masoneria eşti retrograd, dacă critici regizorii hulitori ce fac filme jignitoare săvârşeşti atac la persoană, dacă critici unele nedreptăţi ale maghiarilor eşti xenofob, dacă vorbeşti de bine Rusia eşti bolşevic, dacă vorbeşti de bine unii domnitori români eşti naţionalist, dacă nu ai facebook eşti antisocial, dacă eşti împotriva UE eşti un pericol social, dacă eşti împotriva NATO eşti terorist!

    Critica adusă ortodoxiei se numeşte dreptul la liberă exprimare ! !

    Atenţie deci unde sunt drepturile şi unde sunt obligaţiile. Ei au dreptul să ne calce în picioare iar noi avem obligaţia de a nu-i critica! Asta se numeşte o societate democratică:
    Tu ortodox împuţit, bărbos şi incult trebuie să-ţi practici credinţa în particular, să nu deranjezi pe nimeni. Legiunea LGBT poate să mărşăluiască în plină zi pe toate străzile, trebuie să înţelegi odată că construim o societate fără discriminări. Icoanele din şcoli trebuie să dispară, deranjezi pe cei care nu cred ca tine. Afişele pornografice şi proLGBT trebuie să fie afişate la intersecţii, se numeşte liberă exprimare.
    Copilul tău nu trebuie să fie îndoctrinat cu ora de religie, deoarece devine un inadaptat social. Dar trebuie să participe la orele de educaţie sexuală, pentru a putea răspunde la provocările lumii de azi. Pe teritoriul Germaniei – ţară membră şi lideră a Uniuneii Europene, uniune care este un teritoriu al libertăţii, se respectă atât de mult drepturile copilului încât până şi părinţii sunt trimişi la puşcărie dacă se opun participării copiilor la astfel de ore. Cât respect pt. rasa umană !
    Duhoarea iadului, mesagerul viitoarei dictaturi, scursura împuţită a societăţii noastre pe nume Remus Cernea, a numit Uniunea Europeană teritoriu al libertăţii. Unde bătea el de fap? Că doar şi noi facem parte (DIN PĂCATE ! ! ! ! ) din Uniunea Europeană. Aici nu se aplică teoria „teritoriul libertăţii”? De fapt el zice că în loc ca şi România să devină o „ţară ca afară”, se împotrivesc ortodocşii ăştia bătuţi în cap; ortodocşi care nu vor să treacă cu vederea martirajul celor ce pentru Hristos au fost mutilaţi în cele mai sadice moduri, nu prea vor să uite că pentru apărarea propriului teritoriu s-au dus lupte grele. Aşa că doritorii de democraţie iau măsuri şi au DEPLINA susţinere (sunt SIGUR de asta) a trăitorilor de departe de tot, de tooocmai dincolo de marele Atlantic. Toate lozincile de tip „societate democratică”, „societate deschisă”, etc. vin dinspre vest, nu dinspre est, că ăia nu prea le au cu democraţia, pe acolo nu demult s-a părbuşit comunismu’ şi încă nu au învăţat cum e cu societatea democratică; şi oricum nu are cum să vină ceva bun din est, de la bacili ucigaşi şi beţivi împuţiţi. Ca ideea asta să nu se schimbe are grijă mass media.
    Tot ea face ca din patru în patru ani, românul merge încrezător să aleagă. Oferta pare diversă la televizor, dar realitatea este că oricine devine câte ceva după alegeri, continuă acceaşi linie de dezintegrare a ţării, de jaf şi înrobire a poporului, de terfelire a identităţii naţionale. Toţi se străduiesc să construiască o societate democratică şi cu siguranţă nu uită ce a spus un om cu autoritate în ochii lor – Zbignew Brzezinski: „până nu cade ortodoxia nu poate fi vorba de democraţie pe pământ!” Unii odată construiau socialismu’, acum ăştia construiesc o societate democratică. De fapt şi o ideologie şi alta (cică astăzi nu se merge pe ideologie, „aşa zicea ăştia la televizor”) ţinteau spre construcţia spre înfăptuirea noii ordini mondiale!

    Dacă vrem să facem ceva pentru ţara asta, rintre multele lucruri bune care pot fi făcute, este şi acela de A NU MERGE CA OILE MÂNATE DE TEMBELIZOR LA VOT! Absenţă completă! Pe cine alegem? Schimbăm nişte hărţuitori cu alţii? A vota aşa din 4 în 4 ani, văzând că rezultatul nu e unu’ satisfăcător, seamănă a sadomasochism.
    „Nu vă încredeţi în cei puternici, în fiii oamenilor, în care nu este izbăvire.” (Psalm 145; 3)

    În ziua de vot, care mereu e duminica, secţiile de votare să fie goale, iar bisericile pline!
    Ce vor face, ne vor lua cu jandarmeria de acasă? Dacă s-ar întâmpla ca într-o zi de alegeri bisericile să fie pline, ar schelălăi Remus Cernea şi prietenii lui că biserica subminează democraţia sabotând alegerile. Ei oricum se străduiesc să convingă noua generaţie (FOARTE UŞOR DE CONVINS pentru că nu a trecut prin neajunsurile comunismului şi cenzura unei dictaturi) că ortodoxia se face vinovată de războaie şi de toate dramele omenirii. Pentru a imbeciliza un tânăr există facebook! …care a imbecilizat şi muuuuuulţi oameni în vârstă, care-şi pun acolo poze cu familia şi prietenii în care zâmbesc precum în broşurile martorilor lui Iehova. Bătrâni ce ar trebui să numere metaniile, îşi numără like-urle. În condiţiile în care „s-a nimerit” ca situaţia din ţară să-i facă pe părinţi să plece în străinătate, în vest (teritoriul libertăţii), bunicii în iubirea lor faţă de nepoţi, îi lasă ore la internet că „decât să umble cu golanii pe stradă…”, ca şi cum internetul l-ar salva. Din contră, accesul copilului la internet cresc posibilităţile ca el să devină orice numai bun creştin nu, decât cu RARE excepţii. Un astfel de copil nu citeşte, nu se cultivă, aşa că în mintea lui nu vor avea rezonanţă cuvinte ca „ortodoxie”, „martiraj”, „neam”, „ţară”. El aude despre toate astea în mass media, iar acolo i se tâlcuiesc toate astea în mod politic corect.
    Un profesor italian de filozofie – Giovani Sartori, spunea în cartea lui „Homo Videns, Imbecilizarea prin televiziune şi post-gândirea” https://nodulgordian.files.wordpress.com/2014/06/fara-producator-homo-videns-imbecilizarea-prin-televiziune-si-post-gandirea-de-giovanni-sartori-4b2833ec4a3e1.jpg
    a numit un astfel de copil „video-copilul” şi a spus despre el următoarele:
    „Copilul acesta nu devine niciodată matur? Devine în oarecare măsură, prin forţa lucrurilor. Dar e vorba întotdeauna de un adult care rămâne surd pe viaţă la stimulii cititului şi ai cunoaşterii transmise de cultura scrisă. Stimulii la care continuă să răspundă, ca om mare, sunt aproape exclusiv audio-vizuali. Prin urmare, video-copilul nu creşte mai mult de atât. La treizeci de ani se trezeşte că e un adult sărăcit, educat de mesajul «cultura, ce pisălogeală» lansat de Ambra Angiolini (copilul minune care a animat un sezon marele sat de vacanţă preluat de televiziune), şi deci un adult marcat pe viaţă de atrofie culturală.”

    Aşadeci, generaţia actuală e mult mai uşor de manipulat faţă de cea de ieri. În 1989 au murit tineri (pe când în alte ţări comunismul a căzut fără vărsare de sânge), lumea răsufla uşurată că gata s-a dus dracului comunismu’ cu toate relele lui. Dar acum ca şi cum ni s-ar spune voalat prin mass media: „a fost o farsă!” Strigau atunci „Jos comunismul!” iar acum, la 25 de ani după „revoluţie” (întotdeauna trebuie puse ghilimelele) religia iar deranjează, iar a devenit opiumul popoarelor. Asta exact la distanţă de o generaţie („s-a nimerit”). Tot cei ce spun că ora de religie e îndoctrinare, cer ca darwinismul să fie predat în şcoală şi nu creaţionismul pentru că e antiştiinţific. Uitaţi-vă înjur, s-au eliberat românii de tiranie şi ce au obţinut după 26 de ani? Încotro se duce ţara? Pentru ce au murit posibili taţi şi mame? La ce şi-au vărsat sângele? Ca cei ce au rămas vii şi cei încă nenăscuţi pe atunci, să mărşăluiască astăzi în parade sodomite?! Toţi o ţin cu pericolul iminent ce vine din partea Rusiei. Uitaţi-vă la paradele de sodomiţi, cine mărşăluieşte împreună cu ei. Vreun ambasador rus? Vreun ministru, vreun politician rus?! Toţi cei ce participă şi întreţin atmosfera încurajând astfel de parade scârboase sunt occidentali, solii „valorilor europene”, mesagerii unei „societăţi deschise şi civilizate”. Mass media aruncă seminţele, iar trimişii vestici vin la parade să lucreze la creşterea ei. Aşa că bacilii ucigaşi şi viruşii sunt rezultatul muncii de democratizare a occidentalilor, pentru că în dosurile şi gurile celor printre care ei participă la parade mişună viruşii şi bacilii celor mai îngrozitoare boli. Ei umblă prin lume reeducându-o. McCain a fost de aturnat benzină în maidanul de la Kiev, Victoria Nulland îi servea democratic pe „paşnicii demonstranţi”, în România, politiceni din Suedia participă la gay-fast-uri. Uitaţi-vă bine la cine umblă să dea lecţii tuturor aşa că data viitoare poate când din reflex cuiva îi va veni să hulească pe estici (că ăsta a devenit un reflex, mai bine zis un sport naţional), poate îşi va muşca totuşi limba.
    Repet: prezenţa noastră la vot nu este decât o farsă, iar tot circu’ cu procentele de la alegeri sunt un spectacol ieftin. Cursul principal de distrugere a naţiunilor din estul barbar rămâne acelaşi!

    Apreciază

  4. Exacustodian said, on martie 19, 2015 at 10:16 pm

    În cartea lui Sergiu Ciocârlan, personajul principal din „România furată”, comisarul european evreu Samuel Scheib, în raportul său despre România, spunea (am să dau pe sărite unele pasaje):
    „Ce este adevărul? Pentru români adevărul trebuie să fie ceea ce se spune la televizor, indiferent că e vorba despre adevărul istoric sau despre cel revelat (oricum nu este adevăr revelat!). De aceea, se impune diversificarea trusturilor mediatice.”
    „Un popor fără speranţă este un popor căruia i se poate articula un program al speranţei. Europa are nevoie de astfel de popoare, pe care să le «salveze». Noi le împingem spre prăpastie şi noi le punem apoi pe drumul care li se va părea mântuitor.”
    „O soluţie pe lungă durată, dar nu pe foarte lungă durată (răbdarea noastră e limitată), este educaţia viitorilor teologi. Am constatat următoarele. Sunt în ţară trei centre universitare unde se pregătesc aceştia, ceea ce presupune concurenţa acerbă la examenul de admitere, o dată, şi concurenţa acerbă la nivelul ocupării unei catedre universitare, a doua oară. Asta ne dezavantajează într-un mod categoric. Dacă aceşti studenţi vor fi minţi sclipitoare, ei pot pune poporul în alertă şi proiectul nostru în toate ramificaţiile sale va suferi. Este nevoie, deci, de o liberalizare a învăţământului teologic, de o desfacere a lui, şi consider că o soluţie practică ar fi cea a înfiinţării cât mai multor facultăţi de profil, care să producă mult şi prost. O astfel de atomizare va însemna autodiscreditare. Profesori slabi, studenţi slabi, cantitate fără calitate. Trebuie investiţii urgente în această zonă, pentru ca rezultatele să vină cât mai repede.”
    „Vorbind de un adevăr absolut, Biserica Ortodoxă îşi dezvăluie caracterul intolerant, agresiv, habotnic. Trebuie arătat, constant, cu degetul, spre acest neajuns, pentru a îndrepta atenţia generală într-acolo şi a crea un curent general care să dezaprobe o astfel de poziţie. Astfel, Biserica va fi tot timpul presată de vina izolării – şi va subscrie unei atitudini integratoare. Atitudinea europeană, întru care ne regăsim, este cea ecumenistă. noi ne-am convins de rentabilitatea promovării ecumenismului încă din perioada comunistă.
    Europa înseamnă ecumenism, multiculturalism, toleranţă. Toate viziunile asupra lumii sunt simultan „valide”, toate exprimă „adevăruri”. Ecumenismul va fi miliţianul care va avea grijă caadevărul să nu iasă din „cuşca” pe care i-am confecţionat-o, cu grijă, de atâţia ani.”

    Apreciază

  5. Exacustodian said, on martie 19, 2015 at 10:34 pm

    A L A R M Ă ! ! !

    Apropo de teologi şi de teologie. Veţi vedea cum cărţile bisericeşti se vor tot revizui şi revizui şi revizui şi revizui. Cred că asemenea cărţi vor avea lungi introduceri şi postfeţe, plus o mulţime denote de subsol care de fapt să răstălmăcească cele spuse acolo. Asta se va întâmpla mai ales cu cărţile sfinţilor din vechime.
    Am văzut într-o carte ceva care m-a oripilat!
    Este vorba de cartea „Despre Sfânta Treime. Despre cântarea trisanghionului” – Sfântul Ioan Damaschin, editura Sofia, editura Cartea Ortodoxă, Bucureşti, 2008, traducere din limba greacă, studiu introductiv şi note: Parascheva Grigoriu; cartea a fost tipărită cu binecuvântarea preasfinţitului părinte Galaction, episcopul Alexandriei şi Teleormanului.

    La pagina 139, la capitolul „Despre Sfânta Treime, cuvântul al II-lea” scrie aşa:

    „Tatăl şi Fiul nu sunt două principii fără de început, dar nu sunt nici amestecaţi.”
    …POFTIM??????!!!!!!!!!
    Tatăl şi Fiul nu sunt principii fără de început?! Cum adică existenţa Lor are început?!
    Eu zic că e o greşeală de tipar, una ASTRONOMIC DE GRAVĂ pentru că loveşte în dogma Sfintei Treimi şi cred că de fapt trebuia să scrie astfel:
    „Tatăl şi Fiul SUNT două principii fără de început, dar nu sunt nici amestecaţi.”
    Nu cred că sf. Ioan Damaschin a greşit ci cei ce au tipărit cartea.

    Cred că ar trebuie scris editurii.

    Apreciază

  6. minionita said, on martie 19, 2015 at 10:46 pm

    N-am zis-o eu da cine a zis-o a zis-o bine
    „Corectitudinea politica este o doctrina cultivata de o minoritate deliranta, ilogica, promovata de mass-media oficiala, care sustine ca este posibil sa apuci o bucata de cacat de partea curata”

    Apreciază

  7. Exacustodian said, on martie 19, 2015 at 11:03 pm

    Sinodul Trulan (an 692) sau sinodul V-VI ecumenic de la Constantinopol (691-692), canonul 73:
    De viaţă făcătoarea cruce, arătându-ne nouă mântuirea, se cade ca noi să punem toată stăruinţa spre a-i da toată cinstea cuvenită aceleia prin care am fost mântuiţi de căderea cea veche. Drept aceea, dându-i ei închinăciune şi cu gândul şi cu cuvântul şi cu simţirea, poruncim să se şteargă cu totul semnele crucii făcute de oarecare pe pământ, ca nu cumva, prin călcarea de către cei care umblă, să fie batjocorit acest semn al biruinţei noastre. Orânduim, aşadar, să se afurisească cei ce de acum înainte ar face chipul crucii pe pământ.

    Vedeţi canoanele bisericii ortodoxe, note şi comentarii, arhid. prof. dr. Ioan N. Floca, pag. 162-163.

    Dar există şi o formă de călcare în picioare continuă a acestui semn.
    Atenţie la cu ce ne încălţăm!….

    Apreciază

  8. Exacustodian said, on martie 19, 2015 at 11:13 pm

    Şi că tot am pomenit de cruce şi suntem în a patra săptămână a postului, cea în care se săvârşeşte închinarea către Sf. Cruce, iată şi alte exemple de denigrare a crucii. Noua generaţie nu va avea o problemă cu asta, Lady Gaga a învăţat-o că crucea se poate pune şi pe chiloţi. Iar la noua oră de religie, crucea va fi un simbol ca toate celelalte aparţinând religiei creştine.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.