SACCSIV – blog ortodox

PATRIARHIA scoate „Lumea Credintei” si “Lumea Monahilor” din pangare …

Posted in Lumea credintei, Lumea Monahilor, PATRIARHIA ROMÂNA by saccsiv on aprilie 26, 2010

   Citez din articolul  

Două reviste ale laicatului sînt boicotate de Patriarhie. Trebuie să răspundem

   BOICOTAŢI TRUSTUL BASILICA!

   Iulian Capsali

   Nu am scris niciodata cu ostilitate despre trustul Basilica, pe care l-am privit mereu cu simpatie, asa cum am facut cu orice incercare de a “imbiserici” presa din Romania. Eu insumi am participat, prin emisiunea pe care am facut-o acum ceva vreme, la aceasta incercare, dupa puterile mele marunte, constient fiind ca in tara noastra nu prea exista jurnalisti care sa inteleaga lumea Bisericii. O lume care, de cele mai multe ori din pacate, este perceputa ostil in media. Chiar zilele trecute (pe 16 aprilie a.c.) am participat ca invitat la o emisiune a televiziunii Trinitas, parte a acestui trust al Patriarhiei Romane. Emisiunea a fost o reusita; echipa emisiunii, inclusiv cea tehnica, a fost multumita de rezultat (ca om care a lucrat in televiziune am cea mai mare incredere in cuvantul acestor profesionisti care nu au motive sa te gratuleze inutil); chiar si publicistul Marius Vasileanu (de obicei extrem de critic si un “client” al comunicatelor de protest din Dealul Patriarhiei) a facut o recenzie pozitiva in presa. Reactiile publicului nu cred ca au avut un alt curs; nu ar fi fost motive. Realizatorul emisiunii m-a pus sa promit ca o sa revin. Cu parere de rau, nu o sa o mai pot face. Sa ma explic.

   Dat fiind boicotul pe care il sustine Patriarhia Romana asupra oricaror altor publicatii crestine in afara celor proprii, ma vad in postura de a anunta, la randul meu, boicotul total asupra acestui trust de presa. Asupra deciziei anuntata parohiilor cu data de 12.04.2010, nu am avut cunostinta la data prezentei mele in emisiunea postului Trinitas TV. In timpul Saptamanii Luminate, Administratia Patriarhala se gandea la binele parohiilor si manastirilor, care sufera din cauza problemelor financiare. Luni se dadea ucazul prin care se purcede la scoaterea revistelor Lumea Credintei si Lumea Monahilor din pangarele bisericilor, vinovate de aceasta situatie grava. Deci nu ziarul Lumina, un ziar indigest dar care este bagat cu forta pe gatul parohiilor si manastirilor din Romania este cauza, ci doua reviste care se se sustin singure, doua initiative ale laicatului crestin-ortodox. Unanim recunoscute ca fiind extrem de obiective – considerate prea precaute chiar in opinia unor credinciosi mai combativi, ca sa ma exprim eufemistic – revistele mentionate nu fac decat sa informeze si, acolo unde pot, sa zideasca sufletele celor ce le citesc.

   Nu birurile directe sau indirecte, de care se plang preotii de parohii fara sa fie auziti decat de bunul Dumnezeu, dintre care unele merg la sustinerea trustului Basilica, ci initiativele private cu pricina sunt cauza “poblemelor de ordin financiar” din parohii si implicit din B.O.R. Cum pot doua reviste unde au fost publicati cei mai mari duhovnici ai acestei tari, ganditori crestini sau simpli credinciosi, unde au fost povestite minuni si s-au combatut erezii bigote sau zelotiste, care ne prezinta inclusiv starea ortodoxiei in lume – chestiuni pe care media secularizata le desfide sau le ocoleste daca nu au doza de senzationalism si/sau de potential scandal – reviste care, dupa vanzarea din pangare, lasa un procent semnificativ din pret acelor parohii sau manastiri, deci care contribuie, subliniez, contribuie, adauga la banul parohiei si a manastirii, si nu iau, cum pot acestea sa creeze probleme financiare? Sa fie un mister sau cel mai pur cinism cu putinta? Despre binecuvantarea Patriarhiei nu cred ca are rost sa mai vorbim. Sub patriarhatul vesnicului de pomenire P.F. Teoctist, atatia ani de zile, revistele au fost prezente la pangare. Deci au avut girul si binecuvantarea Patriarhiei. De ce nu o mai au acum? Au fost publicate articole care sa fi lezat ortodoxia? Daca da, atunci sa fie aratate. Daca nu, atunci inseamna ca este doar un pretext, tot atat de relevant ca si problema financiara a parohiilor.

   Aceste masuri de centralism autoritar, pe care Romania le-a cunoscut pana in dec. 1989, sa fie remanente in B.O.R.? Nu se doreste decat o presa controlata la maximum si indepartarea laicatului ortodox ca voce din Biserica? Deja noul statut al B.O.R. facuse ca vocea laicatului sa fie inlaturata din deciziile sinodale; acum se suprima “ultimile ramasite” ramase prin pangare? Ce urmeaza? Care ar fi urmatoarele masuri pentru ca sa asistam la victoria totala asupra laicatului din B.O.R. si pentru ca apetitul de control absolut sa fie satisfacut iar monopolul Patriarhiei fara rest? Care ar fi limita acestor masuri? Urmeaza sa fie scoase din pangare cartile editurilor crestin-ortodoxe asupra carora Patriarhia Romana nu detine controlul, asa cum deja se zvoneste?

   Pana cand se va raspunde la aceste intrebari si pana cand revistele mentionate nu vor fi repuse in drepturile lor la pangare, propun tuturor credinciosilor ortodocsi sa se alature acestui boicot impotriva trustului de presa Basilica, prin neparticiparea la emisiuni si/sau prin refuzul de a publica in presa scrisa ce apartine acestui trust media. Daca lucrurile nu intra pe un fagas normal, firesc, de comuniune, atunci propun ca organizatiile Laicatului Ortodox sa se adune in FOR si sa dezbata situatia creata, pentru a se hotari masurile ce urmeaza a fi luate in contracararea acestei anomalii din relatia dintre Patriarhia Romana si credinciosii laici ai Bisericii.

   Am scris aceste randuri nu dintr-o fronda juvenila (nici nu prea ar mai putea fi cazul, in ceea ce ma priveste), nici din dorinta de a intra in conflict cu actuala Administratie Patriarhala – departe de mine acest gand, ci doar datorita faptului ca mi se pare cu totul inacceptabila aceasta fractura din cadrul BOR, aceasta lipsa totala de comunicare dintre ierarhie pe de o parte si preoti plus credinciosi pe de alta parte, sciziune pe care actualele decizii, complet arbitrare, nu fac decat sa le adanceasca. Orice madular responsabil al Bisericii nu poate ramane impasibil in fata unei asemenea perspective. Mai ales ca vremurile ce se anunta, agresivitatea manifesta a secularismului asupra cetatii, a familiei si a persoanei, nu ne permit ca sa inlocuim iubirea cu subjugarea in relatiile dinlauntrul Bisericii. Iubirea te face puternic, subjugarea te slabeste. Iar subjugarea nu are legatura cu smerenia, pe care o arata pururi Hristos Bisericii Sale.

   Comentariu saccsiv:

   Nu demult, un am criticat un articol din Lumea credintei:

Razvan BUCUROIU (Lumea credintei) considera ca administratorii unor bloguri ortodoxe (impreuna cu cititorii lor) sunt anormali la cap

   Insa acum vorbim de principii si consider ca nu-i nici un motiv de bucurie hotararea Patriarhiei, ci din contra. Probabil se urmareste ca incet-incet enoriasii sa nu aiba acces decat la articole precum acestea:

GRAV: Ziarul Lumina rataceste credinciosii cu traditia Ramakrishna …

Ziarul LUMINA il elogiaza pe Bogdan Petriceicu Hasdeu. Dar acesta a fost un fervent practicant al SPIRITISMULUI …

ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul

 

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 26, 2010 at 10:54 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. luchiana said, on aprilie 26, 2010 at 11:21 am

    Concurenta trebuie eliminata…

    Apreciază

  3. Costi said, on aprilie 26, 2010 at 1:34 pm

    1. Daca autoritatea bisericeasca nu a binecuvantat aparitia publicatiilor, nici nu cred ca revistele respective trebuie sa apara in pangare. Daca cele doua publicatii apar cu binecuvantarea Bisericii, interzicerea lor e un abuz.
    2. Nu-l cunosc pe Iulian Capsali si nici nu stiu de ce ar trebui sa boicotez Trustul Basilica. Insa modul lui de actiune imi este strain. Nu pot sa rezonez cu el.
    Ce-l opreste sa vorbeasca cu Patriarhul Daniel si sa ia binecuvantare din nou. Si daca nu ia binecuvantare, modul de actiune este rugaciunea si rabdarea, smerenia si ascultarea, nu mania.

    Apreciază

    • Mireka said, on aprilie 26, 2010 at 3:33 pm

      Din păcate, îţi este străină lupta patriarhului cu Biserica, cu marii duhovnici ai neamului şi cu monahismul şi, cred că din neştiinţă, duci ascultarea de ierarhi mai presus de ascultarea de Dumnezeu. În curând, s-ar putea să soliciţi binecuvântarea Antihristului, că doar va veni nu doar în calitate de conducător politic, ci şi ca autoritate religioasă. Şi nu de oricare, ci supremă!

      Apreciază

      • Costi said, on aprilie 26, 2010 at 4:30 pm

        Exagerezi. Doar aleg calea de mijloc: nici patima nici indiferenta. Ambele duc la ratacire.

        Apreciază

      • Costi said, on aprilie 26, 2010 at 4:51 pm

        Pot sa-ti spun ca si tu din nebagare de seama poti sa ajungi in rataciri mari. Dumnezeu sa ne fereasca. Rugaciunea, rabdarea, smerenia si ascultarea sunt valori crestine eterne. Ele biruie mereu. Vrajba si ura duc invariabil la Iad. In loc sa-l urasti, ar trebui sa te rogi pentru mantuirea lui, ca sa-i dea Dumnezeu gand bun, sa-l pui la acatiste. Tu sa fii in stare sa-l iubesti si sa lasi razbunarea in seama lui Dumnezeu. Eu am vazut cum iubirea aratata dusmanului ii intoarce inima si il smereste.
        Nu-l cunosc pe Iulian Capsali si nu sunt de acord cu atitudinea lui: „ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”. Nu e o atitudine crestina. Arata rautate in inima lui. Modul de actiune e altul, si l-am expus mai sus.

        Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on aprilie 26, 2010 at 10:59 pm

      Costi: Exagerezi. Doar aleg calea de mijloc: nici patima nici indiferenta. Ambele duc la ratacire.

      „Ştiu faptele tale; că nu eşti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! Astfel, fiindcă eşti căldicel – nici fierbinte, nici rece – am să te vărs din gura Mea.” (Apocalipsa 3:14-15)

      Calea de mijloc, a compromisului te duce direct la ‘caldura’ (ca racoare e impropriu spus). „Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.” (Matei 5:37)

      Cat despre ascultarea oarba … Mireka a zis bine.

      Apreciază

      • Costi said, on aprilie 27, 2010 at 6:47 am

        Calea de mijloc nu e a compromisului, e a Sfintilor Parinti, de a nu ajunge la extreme, in cazul de mai sus. De a nu imbratisa nici patima maniei, nici pe cea a indiferentei. Nu ai inteles nimic, dar imi tragi niste citate. Iertare.

        Apreciază

  4. apologetica.lx.ro said, on aprilie 26, 2010 at 1:40 pm

    Catre administratorul acestui site

    Hristos a inviat!

    Va propun sa priviti cu atentie aceste fotografii si mai ales pe aceasta si sa va spuneti parerea intr-un articol dedicat special.

    Cu respect,
    apologetica.lx.ro

    Apreciază

  5. un trecator said, on aprilie 26, 2010 at 3:00 pm

    Dupa cum marturisim in crez suntem „…intru UNA Soborniceasca … Biserica”. Daca una dintre acele reviste ar fi avut binecuvintarea unui arhiereu atunci scoaterea lor ar fi putut fi considerata un abuz pentru ca nu se respecta sobornicitatea. Si nici atunci nu ar fi fost ceva atit de grav pt ca ar fi fost vorba de o masura administrativa (numai daca s-ar fi condamnat ceea ce un ierarh al Sinodului a aprobat ar fi fost incalcata sobornicitatea). Insa chiar si atunci ar fi fost posibila indreptarea …

    Chiar daca Intunericul (iertati-ma dar nu-i pot spune lumina) este un ziar foarte prost, smintitor chiar, nici cu lumea necredintei nu mi-e rusine. Promoveaza un mesaj pietist, caldut, confortabil. Este adevarat ca prezinta numai lucrurile frumoase dar parca este doar o jumatate de adevar. n-au scos un cuvintel despre vaccinuri, cipuri, erezii samd.

    Daca ar fi fost o publicatie vie care sa reprezinte viata Bisericii as fi spus ca merita sa strigam dar asa … chiar nu vad rostul ca sa ne agitam pentru ca nu putem sustine ca aparam Adevarul ci doar o revistuta de adormit constiinte.

    Sigur, principiul de scoatere a revistei din pangarele bisericesti este despotic si trebuie condamnat ca atare. As prefera mai degraba obligarea pangarelor sa vinda cit mai multe carti si reviste aparute cu binecuvintare (chit ca unele sunt din ce in ce mai proaste). Cred ca toata lumea ar avea de cistigat. credinciosii ar citi mai mult ceea ce nu le-ar strica pt ca informatia scrisa pe hirtie este de mai buna calitate decit cea de la tv iar bisericile ar avea mai multi bani din biruri si donatii (atit din micul profit de la pangare cit si din cresterea nr si calitatii credinciosilor care astfel vor cotiza mai mult).

    Haideti sa incercam sa ne indreptam spre esential si sa nu ne pierdem linistea cu fumigene. Sa fim uniti si sa luptam cu adevarat pentru o cauza care merita.

    Este un teolog care ia initiativa scrierii unei adrese catre Patriarhie in care sa propuna stimularea vinzarii libere a cartilor ce apar cu binecuvintare unui arhiereu al BOR? Eu o voi sustine.

    Iertati

    Apreciază

  6. aristotel said, on aprilie 26, 2010 at 4:14 pm

    iata 1 articol eterodox din lumina de astazi:

    http://www.ziarullumina.ro/articole;1232;1;37433;0;Bisericile-Ortodoxe-Vechi-Orientale-istorie-si-prezent.html

    Apreciază

  7. Alexandra said, on aprilie 26, 2010 at 5:29 pm

    @apologetica.lx.ro
    Frate,
    Uite ce vom auzi in curand de la cei apropiati ai nostri care se numesc crestini dar nu se duc la biserica (si cati sunt ca astia): „Ce avem noi cu altii care au alte idei si alte credinte? Ce, ca doar nu suntem noi (crestinii ortodocsi) mai cu mot.”
    Da si? Si daca e pe harta ce? Bucurestiul fiind o „capitala europeana intr-o lume libera”, poate sa aiba in curand pe harta si un templu satanist (chiar mai multe daca se inmultesc adeptii) caci asta inseamna cultura, iluminare nu intuneric de ev mediu.

    Ia spuneti voi sincer de cate ori nu ati auzit asta spunandu-se mai ales de la „intelectuali” si „oameni cu educatie”

    Cu un mare nod amar in gat nu pot sa fac nimic altceva decat sa-l citez pe Eminescu:

    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

    Cam dure si ne-crestinesti vorbele, dar sunt singurele care ma pot racori in clipele astea de amara si adanca durere pentru neamul romanesc care ajunge sa fie in halul asta batjocorit.

    Apreciază

    • Eltoro said, on aprilie 27, 2010 at 1:28 pm

      Ca bine le zice Eminescu, nu degeaba i-au facut ce i-au facut.

      Dumnezeu sa-l odihneasca!

      Apreciază

  8. apologetica.lx.ro said, on aprilie 26, 2010 at 5:52 pm

    Nu v-ati uitat cu atentie la toate fotografiile.

    Ala nu e ziarul Lumina. Ala este un afis lipit pe geamul pangarului de la Patriarhie – precum se vede si din poze.

    Interesant ar fi sa stim (nu cred ca o sa aflam) cine a editat acel afis – pentru ca – asa cum se vede din poze – nu este scris intr-un limbaj bisericesc. Convingerea mea intima este ca acel afis a fost editat de masoni. Cum a ajuns acolo? Iata o intrebare interesanta. Probabil – n-o luati de buna, e o presupunere – masonii au venit cu propunerea sa faca „un gest de caritate” adica sa ajute Patriarhia prin tiparirea gratuita a unui afis. Si cum orice lucru gratuit e gustos… Probabil cei de la Patriarhie n-au bagat de seama existenta simbolului strecurat…

    Nu stiu. Asta este doar o varianta din multe altele. Una mai putin grava, mai nevinovata. Ca pot exista si altele, mult mai vinovate…

    Cert este ca afisul cu pricina este mult mai vechi. Eu auzisem de existenta lui de la cineva care il l-a vazut acum 2 ani la o biserica ce nu era din Bucuresti – am uitat de unde. Acum iata-l chiar la Patriarhie. Frumos, nu?

    Ar fi bine daca s-ar face reclama afisului cu pricina. Poate ca Patriarhia ar fi mai atenta (nu ma intrebati, ca nu stiu ce inseamna „mai atenta” – mai atenta la greseli idioate, sau mai atenta sa nu se dea de gol; oricum mai atenta), s-ar sesiza, ar rupe afisul cu pricina, ar ancheta cazul etc.

    Sau – ma intorc – poate ca n-ar fi bine sa i se faca reclama. Nu stiu. Poate ca s-ar sminti oameni nevinovati, iar noi am fi partasi la aceasta sminteala.

    Ce parere aveti?

    Apreciază

  9. apologetica.lx.ro said, on aprilie 26, 2010 at 5:56 pm

    P.S.: Raspunsul anterior era adresat lui @saccsiv

    Apreciază

  10. apologetica.lx.ro said, on aprilie 26, 2010 at 6:35 pm

    Am mai incarcat niste poze ca sa se vada mai clar. Astept raspuns.

    Apreciază

  11. apologetica.lx.ro said, on aprilie 26, 2010 at 6:47 pm

    @Stefan

    Corect!
    Treaba cu XP-ul n-am vazut-o. Aceasta (alaturi de limbajul folosit) imi intareste convingerea ca acel afis nu este editat, redactat, tehnoredactat, tiparit etc. de Biserica (Patriarhie) ci de cineva din afara ei.
    Cum o fi ajuns totusi pe geamul pangarului Patriarhiei (si pe geamurile altor biserici), ramane un mister.

    Apreciază

  12. stefan said, on aprilie 26, 2010 at 7:44 pm

    mda mai putin important cine l-a facut… ceea ce este cel mai durerost este ca exista.

    Apreciază

  13. Anonim said, on aprilie 26, 2010 at 8:26 pm

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Din nefericire Patriarhia face jocul Masoneriei asa cum reiese si din articolul http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/27/obiectivul-patriarhului-acelasi-cu-al-masoneriei-unitatea-spirituala-a-lumii/
    Mai ingrijorator este ca promoveaza actiunile antisociale cum ar fi vaccinarile, in 2009 in plin „sezon” la fiecare emisiune de stiri pe Trinitas era pomenit Adrian Streinu-Cercel care stim cine e http://active.info.ms/?a=articles&p=343 si se vede cum ruineaza Institutul Cantacuzino (ce a mai ramas din el). De asemenea anul acesta e o campanie sustinuta pro Isarescu, de vreo cateva ori la stirile Trinitas Isarescu in sus Isarescu in jos http://www.razbointrucuvant.ro/2008/10/07/mugur-isarescu-despre-inceputul-unei-noi-ordini-mondiale-prin-noua-criza-financiara-mondiala/ , in plina criza minte populatia ca vom avea crestere economica asa cum a facut-o si in 2009 estima o crestere de vreo 6% si am avut o „crestere” de -8%”. Anul acesta estimeaza o imflatie mica de pana la 4% deci sa ne asteptam la ce e mai rau asa cum prevestesc si sfintii parinti dar si surse semioficiale legat de valoarea banilor in general…

    Si acum ma intreb ce am facut noi sa meritam asta? Pai eu zic ce nu am facut…am uitat de Dumnezeu si pana nu ne vom intoarce cat mai multi catre El lucrurile vor merge din rau in mai rau, sunt Cele 7 surle cu care Dumnezeu ii cheama pe oameni catre El (vezi Cararea Imparatiei – Parintele Arsenie Boca) Deci avem conducatorii care ni-i trebuie si pe care ii meritam. Sa nu ii hulim, sa ne rugam pentru ei si sa ii iubim, pentru ca ei conduc asa cum considera ei de cuviinta tocmai pentru ca noi am uitat de Dumnezeu iar Dumnezeu ii lasa pentru ca asa ne trebuie! Nu uitati ce a spus Parintele Arsenie Boca „sfintiti-va voi si 100 in jurul vostru se vor sfinti” si „decat o dojana mai bine o rugaciune”.

    Voi prelua din post-ul lui Geo de pe Razboi Intru Cuvant:Geo

    „ADMIN ,
    Voi, cei care detineti aceste bloguri ortodoxe aveti o misiune extraordinara.
    Voi sunteti ”STRAJERII” care avertizeaza cetatea. Dar indiferent cat de socanta este o informatie, incepand cu a doua zi ,incet-incet se estompeaza din memorie deoarece vin altele si altele, la fel de socante .Iar noi nu suntem altceva decat consumatori de informatie si nu facem niciodata nimic.Noi urmarim in continuare blogurile ca sa vedem ce s-a mai intamplat .Aflam,ne lamentam si ei merg mai departe nestanjeniti.Si noi facem parte din aceasta ”mamaliga”uriasa care nu prea explodeaza.Insa noi putem exploda altfel Si sunt informatii care nu trebuiesc puse la” arhiva ‘’si trebuie sa ramana de”prima pagina”. Cu litere mari. Initiaza aici la tine pe blog o actiune cum n-a mai fost.Va trebui sa faci o selectie mai atenta a celorlalte informatii inainte de postare [numai cele f.f.importante ] in asa fel incat aceasta sa ramana in prim plan pana cand va fi preluata si de celelalte bloguri si cu indemn la actiune si anume: rugaciunea. Haide domnule sa ne rugam pt el! Dar cu ritm,frate! Cu ritm ! Putina lume stie ca Dumnezeu nu actioneaza impotriva cuiva decat atunci cand rugaciunea o faci avand mila de persoana respectiva. Pt ca e vrednic de mila .Formula este ; DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU ,MILUIESTE-l PE Daniel, SI NU-L PIERDE PE el!” „, DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU ,MILUIESTE-l PE Mugur, SI NU-L PIERDE PE el!” , DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU ,MILUIESTE-l PE Adrian, SI NU-L PIERDE PE el! si asa cu toti. Sa luam aminte la ce inseamna Rugaciune http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/invatatura-despre-rugaciune-sfantului-simeon-noul-teolog-68651.html .

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Apreciază

  14. Costi said, on aprilie 27, 2010 at 10:21 am

    Exact pentru pareri asemanatoare am primit tot felul de comentarii mai sus. Si eu am zis ca trebuie sa ne rugam pentru el, sa-l indrepte Dumnezeu, sa-i dea minte… Ultrasii tin sa ma contrazica.

    Apreciază

  15. spellmacker said, on aprilie 28, 2010 at 8:07 am

    Ce ziceti de asta ?http://www.youtube.com/watch?v=OMymMk3wDpI

    Apreciază

  16. spellmacker said, on aprilie 28, 2010 at 8:07 am

    Apreciază

  17. ecaterinai said, on aprilie 28, 2010 at 2:26 pm

    Revista ,,Lumea credintei” a aparut cu binecuvantarea Patriarhului Teoctist, primul nr. al publicatiei fiind in august 2003, studiati arhiva. Iar D-l Razvan Bucuroiu merita respect din plin si tu stii asta Saccsiv. Astfel de comentarii la adresa dumnealui sunt inutile mai ales ca stie el ce spune, iar cine vrea sa priceapa, pricepe. Dar, de, in orice latura si patura a societatii exista simpatii si antipatii si oricat de buni oameni de credinta ar fi X sau Y daca nu ne ,,misca” cu ceva, undeva in fiinta noastra nu-i dam nici un credit.
    ecaterina, spania

    Apreciază

  18. apologetica.lx.ro said, on aprilie 28, 2010 at 4:54 pm

    Am asteptat un raspuns (o parere) de la saccsiv, dar vad ca n-a mai venit. O fi ocupat cu probleme mai importante.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 28, 2010 at 5:00 pm

      apologetica.lx.ro

      Indubitabil sunt foarte ocupat. Fa un articol cap coada, pune poze, trimite-l, eu il dezvolt si il postez. N-am timp insa de „ghici ce-i asta?”

      Apreciază

  19. apologetica.lx.ro said, on aprilie 28, 2010 at 5:19 pm

    Am luat hotararea de a sterge acele poze din doua motive:

    1. Nu aveam binecuvantare de la duhovnic (cu care nici pana acum n-am vorbit) pentru a le posta.
    2. Nu cred ca postarea lor a avut ca efect zidirea cuiva, ci dimpotriva.

    Acum imi pare rau pentru ce am facut (pentru ca l-am postat si pentru ca am scris pe blogul acesta despre ele). Asta cu atat mai mult cu cat n-am putut sterge toate pozele. Cea mai importanta dintre ele a ramas si nu am ce-i face. Asta e…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.