SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Proteste in Iran. 8 morti

Posted in IRAN, miscari de strada by saccsiv on decembrie 29, 2009

   Citez din articolul Protestele anti-guvernamentale din Iran soldate cu moartea a 8 demonstranţi:

   Cele mai sîngeroase ciocniri de stradă de la de la controversatele alegeri prezidenţiale din luna iunie

   Forţele de securitate iraniene au continuat astăzi arestările în rândul protestatarilor şi membrilor opoziţiei, care au luat parte la demonstraţiile antiguvernamentale de masă de două zile la Teheran şi alte câteva oraşe. Poliţia iraniană a spus că a arestat iniţial aproximativ 300 de protestatari.
   Site-ul reformist Parlemannews a scris astăzi că autorităţile au reţinut cel puţin şapte reformişti proeminenţi, inclusiv trei consilieri ai candidatului înfrânt la alegerile prezidenţiale din iunie, Hossein Musavi, liderul Mişcării Verzi a opoziţiei.
   Printre ceilalţi s-ar afla doi reprezentanţi ai fundaţiei (Baran) create de fostul preşedinte reformist, Mohammad Khatami, precum şi secretarul general al „Mişcării pentru Libertate în Iran”, Ebrahim Yazdi şi activistul pentru drepturile omului Emad Baghi.
   Amir Khorram, un lider al „Mişcării pentru Libertate” a declarat pentru Radio Farda, serviciului iranian al postului nostru de radio, că secretarul general al mişcării a fost arestat de acasă azi dimineaţă. Singura explicaţie pentru arestarea lui Yazdi este aceea că autorităţile doresc să exercite presiuni asupra Mişcării pentru Libertate. „Doresc să ne stopăm activitatea”, a spus activistul opoziţiei.
   Proaspetele proteste antiguvernamentale au survenit cu ocazia uneia din cele mai sfinte sărbători din calendarul religios şiit, Ashura şi au culminat ieri, principala zi a sărbătorii, când mii de demonstranţi au ieşit pe străzi la Teheran şi alte oraşe, scandînd lozinci împotriva puterii. „Moarte lui Khamenei!, au scandat protestatarii în adresa liderului religios suprem al Iranului.
   Forţele de securitate au răspuns cu bastoanele, gaze lacrimogene şi gloanţe.
   Televiziunea iraniană de stat, Press TV a confirmat că opt oameni au murit în ciocniri, dar poliţia a negat că este responsabilă, spunînd că poliţiştii au tras în aer.
   Violenţele de la sfârşitul săptămânii au făcut cele mai numeroase victime după cele din timpul protestelor izbucnite în urma alegerilor prezidenţiale din iunie, când preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost reales la un scrutin considerat de opoziţie ca fiind falsificat.
   Printre cei ucişi acum se numără şi Ali Musavi, nepotul de 20 de ani al candidatului prezidenţial din iunie al opoziţiei. Fratele lui Ali este citat de site-ul Parlemannews cu declaraţia că trupul neînsufleţit a dispărut de la spital, ceea ce face imposibile funeraliile.
   Într-o declaraţie postată pe un site reformist, un lider al opoziţiei, Mehdi Karrubi s-a întrebat cum de au putut autorităţile vărsa sângele oamenilor nevinovaţi în timpul sărbătorii Ashura, o sărbătoare şiită majoră, când este comemorat martirajului Immamului Hussein din secolul al şaptelea.
   De la alegerile contestate din iunie încoace, suporterii opoziţiei au folosit zilele simbolice şi sărbătorile religioase pentru a organiza noi şi noi proteste. Cele de la sfârşitul săptămânii au survenit la şapte zile de la moartea Ayatollahului disident Hossein Ali Montazeri care este considerat părintele spiritual al mişcării de opoziţie conduse de Mir Hossein Musavi şi Mehdi Karrubi.
   Ţările occidentale au condamnat reacţia violentă a forţelor de securitate iraniene împotriva protestatarilor. Casa Albă a spus ieri că Statele Unite sunt de partea protestatarilor iranieni şi „condamnă suprimarea injustă” a civililor.

   Comentariu saccsiv:

   Sa fie o continuare a protestelor de acum cateva luni? Vom vedea. Sa ne reamintim deocamdata cate ceva de atunci:

VIDEO – BRENT SCOWCROFT (fost US National Security Adviser): SUA are agenti secreti ce lucreaza in Iran

VIDEO: Cum mass-media occidentala sustine revolutia verde din Iran

VIDEO: evreul Henry Kissinger propune invazia Iranului in cazul in care revolutia colorata esueaza …

VIDEO: tulburarile din IRAN sunt un plan CIA?

   Intre timp:

Ayatollahul KHAMENEI: “ORICINE ATACA SISTEMUL, VA SUPORTA CONSECINTELE”

   Si se parea ca va fi o perioada liniste. Insa cine trebuie sa lucreze, nu doarme:

NE PUTEM PREGATI DE RAZBOI. Analiza unui document marca Brookings Institute (think tank ROCKEFELLER) despre IRAN …

   Planurile fiind facute, criza armelor nucleare „isi face datoria”:

ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul

AHMADINEJAD: „Iranul va avea arme nucleare atata timp cat va avea si Israelul”

MASSIVE ORDNANCE PENETRATOR. Se pregatesc Statele Unite sa bombardeze Iranul?

   Iar acum, din nou revolte …

Va fi folosit Iranul pentru declansarea celui de al treilea razboi mondial? Elemente esentiale din istoria sa contemporana (ce nu apar insa in marea mass-medie actuala)

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad: e nevoie de o NOUA ORDINE MONDIALA

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 29, 2009 at 4:13 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. agerstress said, on decembrie 29, 2009 at 4:42 pm

    Tare ma tem ca si-au bagat coada „agenturili”. Prea se sincronizeaza cu conflictul pe tema inarmarii Iran – Israel & Co.

    Apreciază

  3. ion timisoara said, on decembrie 29, 2009 at 5:57 pm

    Niciodata dorinta oamenilor de a fi liberi nu va putea fi oprita ,nu exista sistem politic care sa poata subjuga poporul ,libertatea o avem inscrisa in cele mai adinci unghere ale fiintei noastre .Am vazut lucrul asta in 1989 la noi in Timisoara ,in momentele acelea nu mai conta daca murim important era sa fim liberi.

    Apreciază

  4. solo said, on decembrie 29, 2009 at 6:10 pm

    @ agerstress : cu siguranta ca e mana cuiva infipta in rahatul de acolo , dupa modelul patentat in Romania vor primi si iranienii o revolutie dupa care vor fi spoliati de resurse .

    Apreciază

  5. solo said, on decembrie 29, 2009 at 6:14 pm

    @ ion timisoara : http://www.victor-roncea.blogspot.com uita-te cum ne-au pacalit .

    Apreciază

  6. ion timisoara said, on decembrie 29, 2009 at 6:59 pm

    Solo sa im-i fie iertata nestiinta totusi de 20 ani ne conduc tot ai nostri spolierea de care spui i mai mult un furt de la noi de catre ai nostri.

    Apreciază

  7. anonim said, on decembrie 30, 2009 at 1:53 pm

    ion timisoara- da-mi voie sa te contrazic, dar „ai nostri” sunt de fapt niste marionete si primesc doar niste firimituri. Resursele tarii s-au dus nu la „ai nostri” ci aurul s-a dus la Gabriel Resources, gazul la nemti si la francezi, bancile la nemti si austrieci, petrolul la austrieci etc, etc, etc. „Ai nostri” s-au ales cu niste tzoale de firma, niste masini, niste pitzipoance, niste case sau cu nistre gramezi de hartii denumite pompos- bani.

    Apreciază

  8. solo said, on decembrie 30, 2009 at 2:04 pm

    De acord cu ” anonim ” , sa nu uitam mana ieftina de lucru , bataia de joc a asa zisilor ” investitori ” , in fapt niste proprietari de sclavi moderni . ” ai nostrii ” sant ai lor .

    Apreciază

  9. ion timisoara said, on decembrie 30, 2009 at 6:18 pm

    Corect prieteni totusi sint convins ca si voi stiti lucrul asta ,prost i cel care da nu cel care incearca sa ia in diferite moduri .Repet nu mai incercati sa i disculpati pe ai nostri si sa venim cu slogane gen ;nu ne vindem tara: ,durerea care macina tara se datoreaza exclusiv alor nostri nu-i vinovat strainul daca ai nostri fac legi strimbe sau daca i doare in cot de aplicarea lor.SA NU UITAM UN LUCRU,din 1990 intro forma sau alta ROMANIA i condusa tot de -escu iar daca -escu ,de stinga sau mai nou vrajeala de dreapta,i ipotent nu putem sa il acuzam pe altul pentru asta .Poate gresesc dar asa cred eu.

    Apreciază

  10. solo said, on decembrie 30, 2009 at 9:01 pm

    nimeni nu i disculpa . Dar nici nu i putem judeca . Legea e la ei . Cei ce au stat in 89 cu piepturile goale in fata gloantelor au fost eroi . Dar altii au furat libertatea castigata de ei .

    Apreciază

  11. kosk said, on decembrie 31, 2009 at 8:17 am

    …defineste libertatea.

    Apreciază

    • ion timisoara said, on decembrie 31, 2009 at 5:01 pm

      Libertatea ,cuvint relativ, in principiu in Romania nu se poate spune ca nu exista,daca e sa ne raportam la ce nu aveam inainta de 1989.Libertate totala nu exista nici unde totusi,faptul ca putem sa ne exprimam liberi sa calatorim liberi reprezinta ceva ,adevarat la capitolul libertate economica stam prost dar totusi dupa 50 ani de strigat traiasca republica si conducatori ;iubiti; nu i moral sa ne comparam cu economiile occidentale ,economii in care oameni au muncit in perioada despre care vorbim de le-au sarit capacele.

      Apreciază

  12. […] Mai multe detalii… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.