SACCSIV – blog ortodox

Patriarhia lui Kiril: Simbol SATANIST intr-o „icoana” a SCHIMBARII LA FATA?

Posted in baphomet, Biserica Ortodoxa Rusa, Patriarhul Kiril by saccsiv on decembrie 12, 2009

   Citez din articolul Patriarhia lui Kiril pictează „icoane” cu PENTAGRAME:

   Vedeţi în faţa dvs. imaginea icoanei făcute de centrul patriarhal Sofrino. Fără prea mult efort se poate observa că Hristos este pictat pe fundalul unei stele cu cinci colţuri întoarsă cu vîrful în jos, adică pe fundalul unei pentagrame – considerată dintotdeauna ca fiind simbolul lui Satan, vrăjmaşul lui Dumnezeu.

   Comentariu saccsiv:

   Iata despre ce este vorba:

   Iata si simbolul satanist:

   Iata cum ar trebui sa arate icoanele:

   Icoane nu face oricine si oricum il taie capul. Sa nu stie cei ce au pictat pentagrama ce-i cu ea? Sa aiba vreo legatura cu marea ratacire in care se afla Patriarhia Moscovei dar si cu ecumenismului lui Kiril? Posibil, caci toate se leaga. Cititi va rog si:

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 12, 2009 at 10:25 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Svetlana said, on decembrie 12, 2009 at 11:41 am

    Ca Kiril e mason asta o stie toata lumea, acum mai ramâne sa mai faca un pas – si se duce de râpa patriarhia Moscovei. El înca nu ni-a aratat tot ce poate, o sa mai vedem noi gustari din fripturelele lui …

    Apreciază

    • comentator said, on decembrie 12, 2009 at 1:11 pm

      Svetlana, sa ne rugam Lui Dumnezeu si poate ii va intoarce si pe patriarhii nostri cu fata la El! Sfantul Ciprian a fost vrajitor si a facut Dumnezeu din el mare stalp al Ortodoxiei! Eu cred ca Dumnezeu nu va lasa poporul binecredincios in mana lupilor!

      Apreciază

  3. carmen said, on decembrie 12, 2009 at 12:04 pm

    Anticristul isi face aparitia tot mai mult si nu poate nega nimeni ,pictarea unei icoane cu sinboluri sataniste este clar caci acesti pictori sant satanisti convinsi ,RUSIA trebuie sa faca un demers contra lor ,

    Apreciază

  4. BMIhai said, on decembrie 12, 2009 at 12:11 pm

    Apropos de subiectul asta:am vazut pictat pe peretii nu unei singure biserici(insa nici la toate)o imagine a unui ochi incadrat de un triunghi din care iese un numar de raze.
    Nu ma pricep deloc la iconografie asa ca vin cu intrebarea:este cumva simbol masonic,al illuminatilor etc.,strecurat cine-stie-cum in sanul Bisericii sau are o alta valoare simbolica,una religioasa,iar asemanarea este pur intamplatoare?

    Apreciază

    • razvan said, on decembrie 12, 2009 at 12:21 pm

      simbolul respectiv inseamna ochiul atotvazator la lui Dumnezeu, nu este un simbol masonic, doar ca a fost preluat de iluuminati, ca multe altele!

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • BMIhai said, on decembrie 12, 2009 at 12:45 pm

        Am inteles.
        Merci mult !

        Apreciază

      • mara said, on octombrie 31, 2013 at 2:15 am

        razvan iluminatii reprezinta masonii ,informeazate mai bine oricum este strigator la cer ,nimeni nu va face nimic ,imi pare rau sa zic asta dar e cam tarziu ptr toti ,si suntem la inceput doar o sa vedeti ce va urma …o sa vedem

        Apreciază

    • betelgeuse said, on decembrie 14, 2009 at 6:02 am

      este simbol masonic… mie asa mi-a spus duhovnicul. nu are ce cauta in iconografia ortodoxa

      Apreciază

  5. em said, on decembrie 12, 2009 at 2:35 pm

    siii…. cam ce parere ai tu? Infieram destul de tare simbolurile satanistilor si nu avem nici cea mai mica intelegere pt ei. Asa-i? Si ei, mititeiii, ce dragalasi nevinovati sunt…. Iar noi ce monstri neintelegatori si intoleranti…

    Apreciază

    • em said, on decembrie 12, 2009 at 2:37 pm

      era un comentariu adresat profului de religie, numai ca l-am postat aiurea. Considerati ca e mai jos cu 2 pozitii

      Apreciază

  6. spellmaker said, on decembrie 12, 2009 at 6:51 pm

    Atunci cand s-a nascut Iisus,la rasarit a aparut o stea.Cei trei Magi care cunosteau simbolurile si-au dat seama ca s-a nascut Mantuitorul lumii.Traditia crestina a dat acestei stele forma unei pentagrame.Practic steaua cu cinci colturi orientata cu varful in sus,reprezinta perfectiunea umana.Daca ne uitam la o pentagrama ,ea chiar seamana cu un om.Fiecare colt simbolizeaza cele 5 calitati umane si anume: adevarul,iubirea,intelepciunea,compasiunea si puritatea.Este ceva ce gasim si in pilda cu cele cinci fecioare harnice si cele 5 lenese care il asteptau pe mire.Daca se inverseaza pentagrama ,ajungand cu varful in jos,bineinteles ca simbolizeaza defectele,devenind un semn intunecat.In aceasta pozitie,semnul seamana cu un tzap,de unde celui rau i s-a dat aceasta imagine.Intradevar simbolurile initiatice,religioase nu au aparut de nicaieri,asa cum bine spune John, au o mare legatura cu matematica si chiar cu matematica superioara.Steaua inversa pictata in acea icoana este din pacate clar malefica,dar e un semnal de advertisment pentru noi (iertare daca gresesc) aratandu-ne cine este „sef” acolo.Din pacate vedem ca raul se intinde peste tot.

    Apreciază

    • Veaceslav said, on decembrie 12, 2009 at 10:10 pm

      @spellmaker,
      no nu stim cum magii au reprezantat acea stea: ca pe o stea cu 5 colturi, pentagrama? sau cu 8 colturi, stim noi de undeva cum era? daca cunosti ceva te rog sa-mi spui.

      Apreciază

    • manix said, on aprilie 13, 2011 at 10:09 am

      @spellmaker
      Orice pentagrama este simbol satanic si nu conteaza daca este cu varful in sus sau in jos. Aceasta explicatie este data de satanisti pentru naivi. Cele cinci colturi simbolizeaza cele cinci simturi ale omului, omul cimentat in material. Omul care este credincios are si al saselea simt si anume credinta in Dumnezeu.

      Apreciază

  7. spellmaker said, on decembrie 12, 2009 at 6:54 pm

    Saccsiv ,de ce comenturile mele nu pastreaza ordinea trimiterii,ci „fug” undeva mai sus?

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 12, 2009 at 7:26 pm

      spellmaker

      Nu stiu, uneori platforma e de capul ei

      Apreciază

  8. spellmaker said, on decembrie 13, 2009 at 12:41 pm

    @Veaceslav-ambele semne sunt extrem de vechi pe pamant.Si steaua cu 5 colturi si cea cu 8 au vechimi de peste 5-6 mii de ani.Steaua cu 5 colturi a fost gasita pe tot pamantul fata de cea cu 8 colturi care s-a gasit mai mult in Mesopotamia,Sumer ,Babilon,India,Palestina,Anglia,Rusia,Tarile Romane.Steagul Moldovei din vremea lui Stefan cel Mare,Steagul lui Tepes aveau de exemplu stele cu 8 colturi.In vechime,steaua cu 8 colturi era un simbol care arata bunavointa zeilor.In limbajul filozofico-initiatic simboliza cele 7 etape ale vietii omului,cele 7 baze ale universului,urmate de o a 8-a etapa care simbolizeaza noua viata a oamenilor drepti.Ambele semne sunt extrem de vechi.Apar chiar in Kabala.Din ce am studiat eu,Magii au reprezentat-o cu 5 colturi nu cu 8 cum apare mai tarziu.Sa nu uitam ca magii chiar daca erau fiinte cu cunoastere si buni la suflet ,totusi nu aveau cunoastere crestina,putem spune ca erau pagani,nu?Dar chiar daca atunci cam toti erau pagani ,cei care studiau spiritualitatea in acele vremuri,intuiau prezenta unui Dumnezeu necunoascut,mai mare decat ceilalti zei.Cunosc insa pe cineva care poseda foarte multe cunostinte legate de acest subiect si am sa il intreb.Daca imi spune ceva nou legat de simbolistica si aparitie am sa revin.Insa imi aduc aminte ca la romani ,cand se canta colindul „Steaua sus Rasare” ,steaua era facuta de ei ,prin traditie tot cu 5 colturi.E de studiat.

    Apreciază

  9. Roxana said, on decembrie 13, 2009 at 1:04 pm

    Saccsiv,
    esti un foarte bun si fin observator a ceea ce se intampla in jurul nostru. Schimbarea in spre rau a lumii in care traim, se petrece cu o viteza si o diversitate din ce in ce mai alarmante. Uneori ne este greau sa tinem pasul informarii cu aceste schimbari in rau.
    Eu nu cred ca mi-asi fi dat seama de grava erezie din icoana SCHIMBARII LA FATA, o icoana atat de importanta prin semnificatia ei, pentru credinta ortodoxa. E foarte grav ceea ce se intampla.

    Apreciază

    • mara said, on octombrie 31, 2013 at 2:18 am

      asa este ,faptul care mma surprinde cel mai tare ,indiferenza multor preoti care nu fac nimic ,crestinii ,noi nu facem nimic……….indiferenza tuturor ,nepasare ,unora zici ca le au spalat creierul…..oricum fff tarziu

      Apreciază

  10. spellmaker said, on decembrie 13, 2009 at 5:03 pm

    @indizerabilul……nu ai fost tocmai bine inspirat cu site-urile recomandate.Au multa manipulare in ele , informatii false si de tip New age.Poate ar fi bine sa fi mai atent la ce recomanzi pe viitor.Un site care mai mult vorbeste de satanism si masonerie nu merita studiat.Nu cred ca trebuie sa ne uitam in gradina altora pentru a ne descoperi propriile simboluri

    Apreciază

  11. CRINA said, on decembrie 13, 2009 at 6:25 pm

    Sinbolurile sataniste sant tot mai prezente peste tot si daca sant aplicate sub diferite feluri ,Cum sa pictat aceasta pentagrama invers caci este semn satanist si de ce preoti au admis asa ceva toti stiu semnele satanice ,Vinovati trebuie pedepsiti ,

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.