SACCSIV – blog ortodox

Teologul MIHAI-SILVIU CHIRILA n-a fost la JUDECATA DE LA ROMAN (asa zisa sinaxa) deoarece acuzatorii sai au refuzat sa-i prezinte rechizitoriul

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 29, 2018

Fotografie de pe vremea cand Mihai-Silviu Chirila era bun pentru Radeni, caci il apara. Dupa ce Radeniul si-a rezolvat treaba, l-au aruncat ca pe-o masea stricata …

Fratilor, voi ati citit “Observatii critice ale pr. Spiridon de la Schitul Radeni la studiul lui Mihai Silviu Chirila despre partasia la erezie”? Majoritatea dintre voi sunt sigur ca n-au facut-o, ci eventual doar ati parcurs materialul in diagonala. Am amintit despre el la:

Primele impresii despre „SINAXA” DE LA ROMAN

Are 50 de pagini si e pe post de rechizitoriu. Si nu e un text sirop de tip Sandra Brown. Aveti idée cam cat timp v-ar lua doar sa-l cititi cu atentie? Dar sa-l mai si analizati?

Ei bine, asta i se cerea teologului Mihai-Silviu Chirila sa faca. Era chemat la judecata fara a i se prezenta rechizitoriul, adica era pus sa se apere, fara sa stie impotriva a ce:

Precizări din partea teologului Mihai-Silviu Chirilă referitoare la neparticiparea sa la „sinaxa” de la Roman

Fratilor, asa ceva in lumea pacatoasa si laica nu exista. Judecatorul si procurorul care ar proceda astfel, ar zbura din functie in secunda doi. Credeti-ma ca stiu ce spun, caci doar sunt puscarias. Acolo, in lumea aia asa laica si pacatoasa cum e, ai timp ca acuzat sa tot studiezi si parastudiezi acuzele, sa intorci materialul pe toata fetele si sa-ti pregatesti apararea. Nici macar la staborul tiganesc nu se procedeaza cum au procedat preotii “sinaxei” de la Roman. Ba mai mult, nici macar intre puscariasi. Mie chiar nu-mi vine sa cred ceea ce se intampla. Cat de jos au putut cadea acesti preoti? Ce drac le-a zapacit mintile in halul asta? Iar asta cu rechizitoriul nu e tot, ci doar un varf de ice-berg. Intr-un viitor articol va voi prezenta alta si mai urata, caci mazilirea lui Mihai-Silviu Chirila s-a pregatit din timp.

Ca sa nu mai spun ca abia dupa proces si condamnare (“sinaxa”) ne-am dumirit ca fapta nici macar nu exista. Adica el nici n-a spus cele despre care este acuzat. Despre asta insa puteti citi mai multe pe OrtodoxInfo.

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan C. said, on ianuarie 29, 2018 at 9:11 pm

    Eh, si Iosif, cel vandut de frati, a fost la un moment dat la inchisoare. Pe nedrept, dar a fost (a se vedea Facerea/Geneza cap. 39 si 40).

    Apreciază

  2. geo said, on ianuarie 29, 2018 at 10:09 pm

    https://www.zerohedge.com/news/2018-01-29/russian-fighter-jet-flies-within-5-feet-us-spy-plane-causing-violent-turbulence

    …cand avioanele rusesti trec pe langa Alaska sau peste Marea Nordului imediat se ridica aviatia si le escorteaza…

    Apreciază

  3. geo said, on ianuarie 29, 2018 at 10:17 pm

    http://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/28/britains-first-bitcoin-heist-trader-forced-gunpoint-transfer/

    http://theduran.com/russia-responds-to-us-program-to-deploy-anti-missile-system-near-its-borders-with-a-110-megaton-monster/

    https://motherboard.vice.com/en_us/article/ev5e5j/navy-smart-shells-zumwalt-warship

    http://www.kurdistan24.net/en/news/c42aa6e8-115f-4585-83b9-4c84511195ad

    https://www.aol.com/article/news/2018/01/29/virus-looks-like-flu-acts-like-flu-but-its-not-influenza/23346369/

    http://theduran.com/george-soros-ignored-at-davos-during-his-globalist-rant/

    https://consortiumnews.com/2018/01/28/robert-parrys-legacy-and-the-future-of-consortiumnews/

    https://www.reuters.com/article/us-mexico-violence/mexico-to-send-troops-to-stem-violence-after-record-25000-murders-idUSKBN1FH0W2?feedType=RSS&feedName=worldNews

    https://theconversation.com/with-teen-mental-health-deteriorating-over-five-years-theres-a-likely-culprit-86996

    http://nationalpost.com/news/world/poisoned-toothpaste-and-exploding-phones-israel-linked-to-2700-assassination-operations-in-70-years

    https://globalnews.ca/news/3991496/known-traveller-digital-identity-pilot-canada/

    https://www.blacklistednews.com/National_Defense_Strategy%E2%80%99s_New_Cold_War/63280/0/38/38/Y/M.html

    https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-turkey-syria/turkeys-erdogan-says-military-operation-to-make-big-sweep-east-across-syria-idUSKBN1FF1R0

    https://www.express.co.uk/news/world/910776/Czech-election-result-latest-poll-2018-Milos-Zeman-Jiri-Drahos-president

    Apreciază

  4. gabrielanaghi said, on ianuarie 29, 2018 at 10:49 pm

    Toti cei care s-au ingradit de panerezia ecumenista,s-au alaturat plini de incredere,miscarii antiecumeniste sub povatuirea unui Parinte Duhovnic,calauziti de Harul Mangaietorului , fiind in acelasi cuget si aceeasi simtire.
    In toata aceasta perioada am beneficiat de indrumarea dl.teolog Mihai-Silviu Chirila,recunoscut ,sustinut, apreciat prin lucrarile sale,realizate prin truda,osteneala si cercetare neobosita a scrierilor Sf.Parinti si a dogmelor,canoanelor bisericesti, devenind un adversar redutabil in fata ecumenistilor autohtoni .
    Prin lucrarile domniei sale,a facut cunoscuta lupta antiecumenista romaneasca, (cea mai aspru pedepsita si sanctionata) apreciate laudativ de mari ierarhi si teologi,din Grecia,Republica Moldova,contribuind alaturi de Sfintitii Parinti la iesirea noastra din izolare si intrarea,alaturi de fratii nostri ortodocsi din toate tarile, in lupta panortodoxa universala, impotriva ereziilor promovate de arhitectii devotati ocultei mondiale sionisto-masonice.

    In tot acest timp,vrajmasul care nu doarme a pregatit arme si munitii de lupta, in bunkarele intunericului,cooptand la actiunea sa de invrajbire si sfasiere a constiintelor ,preoti,reprezentanti ai cinului monahal si mireni.
    A manipulat constiinte,folosindu-se de tare genetice,de suferinte psihologice nediagnosticate si nerecunoscute de cei care le au,de slabiciuni si capacitati mediocre de intelegere,de oameni nepregatiti teologic ,usor de manipulat.
    A depistat tintele care trebuie intr-un fel sau altul anihilate,a studiat campul de lupta,si a initiat planul de actiune(a psihologiei inverse),asigurand in acest timp ,pliroma ascultatoare ca totul este de ei gandit si el nu face decat sa puna in aplicare ceea ce tu doresti ,caci el este maestru al vicleniilor,al imitarii,al minciunii si al haosului.
    O buna parte din timpul dedicat rugaciunii,a studiului individual teologic s-a pierdut ,o mare parte a energiilor benefice duhovnicesti s-a consumat,o parte din crestini s-au intors la duhovnicii parasiti,unitatea s-a scindat in grupari minuscule,ramanad mazilirea mediatica si in cadru restrans „clerical&comp.”(haitasii fideli stapanilor) a liderilor recunoscuti drept tinte.
    In ultimele luni,am asistat la atacuri directe la persoana, obraznicii si cuvinte grele, caracteristice limbajului suburban,la marlanii,rostite cu ura si dusmanie, la care nu te-ai fi gandit vreodata ca un om cu elementar bunsimt si putina omenie le-ar putea debita,care iti provoaca scarba si dezgust,rostite la adresa unor Sfintiti Parinti,si a celor care ii urmeaza,vizand evident bunul renume si personalitatea celor atacati,avand in centru pe dl.teolog Mihai-Silviu Chirila.
    CUI PRODEST?
    Este intrebarea la care fiecare trebuie sa raspunda singur.
    Personal ,consider ca este o pierdere inutila de timp,si nu este de dorit a avea un dialog,cu cei care prin opinia marturisita si semnata s-au declarat impotriva Proiectului de rezolutie.Nu exista indoiala,sunt persoane cu pregatiri teologice ,si e dreptul fiecaruia de a alege Adevarul sau ” înșelarea duhovnicească,o ideologie contrară Adevărului, tăind posibilitatea sfințeniei și a mântuirii.”(PF.DAMIANOS din Sinai)Numai avem de ce si cui sa demonstram ceva,dintre cei care au fost impreuna cu noi la inceput.
    Energia benefica ,pacea si rugaciunea trebuie pastrate,caci au fost castigate cu greu,si nici o lamurire oricat de inalt nivel teologic ar avea,nu va fi acceptata de cei care s-au despartit benevol de noi.
    Cei cu probleme grave sau mai putin grave psihologic si-au dovedit cu prisosinta slabiciunea .Din aceasta cauza,a fost nevoie ca modalitatea de lupta aleasa sa fie cea vocala,asurzitoare cu elemente care lezeaza bunul simt,trufase si orgolioase la unii,dorindu-se dupa tacticile folosite, destabilizarea psihologica,care atrage indoiala si anihilarea spiritului de lupta antiecumenist.
    Piesa de rezistenta este plasa intinsa ,de a contracara prin mijloace teologice teoriile sustinute de dl.teolog Mihai-Silviu Chirila ,Sfintitii Parinti semnatari ai Proiectului de rezolutie si turma ortodoxa binecredincioasa ,care ii urmeaza.
    S-a dorit ca „judecata sa fie fata la fata”,neaparat.De ce?
    Pentru ca necunoscand acuzele,sa nu poti sa te aperi,iar ulterior sa fii catalogat in fel si chip,pliroma ortodoxa neputincioasa constituind pionii sacrificati ai acestei lupte.
    A-ti pierde timpul demontand piesa cu piesa hatisul unor teorii,nu este benefic si nu va demonstra celorlalti adevarul, capacitatatile tale teologice ,neexistand nicio o sansa de a-i convinge de contrariul celor sustinute de ei.
    Orice incercare de a mai coase unitatea sfasiata este de prisos.
    Judecata apartine Dreptului Judecator.
    De acum inainte datoria noastra este a asculta poruncile Duhovnicului „gura lui Hristos”,fiind atenti in orice clipa la Apostolul care cu dragoste ne indeamna:

    „13.Până vom ajunge toţi la unitatea credinţei şi a cunoaşterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârşit, la măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos.
    14. Ca să nu mai fim copii duşi de valuri, purtaţi încoace şi încolo de orice vânt al învăţăturii, prin înşelăciunea oamenilor, prin vicleşugul lor, spre uneltirea rătăcirii,
    15. Ci ţinând adevărul, în iubire, să creştem întru toate pentru El, Care este capul – Hristos.”(Efeseni 4,13-15)

    Apreciază

  5. […] Teologul MIHAI-SILVIU CHIRILA n-a fost la JUDECATA DE LA ROMAN (asa zisa sinaxa) deoarece acuzatorii… […]

    Apreciază

  6. […] Gabrielanaghi, rubrica de comentarii a articolului Teologul MIHAI-SILVIU CHIRILA n-a fost la JUDECATA DE LA ROMAN (asa zisa sinaxa) deoarece acuzatorii…: […]

    Apreciază

  7. […] Gabrielanaghi, rubrica de comentarii a articolului Teologul MIHAI-SILVIU CHIRILA n-a fost la JUDECATA DE LA ROMAN (asa zisa sinaxa) deoarece acuzatorii…: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.