SACCSIV – blog ortodox

ROG RASPANDITI (despre o noua blestematie cu masca umana): Biserica Ortodoxă Bulgară denunța ideologia „de gen“ conținută în „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.“

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 30, 2018

palais-synode-bulgare-orthodoxie.com

Iata ce putem citi la L’Église orthodoxe de Bulgarie dénonce l’idéologie du « genre » contenue dans la « Convention d’Istanbul » de pe Ortodoxie, traducerea OrtodoxInfo:

Biserica Ortodoxă Bulgară a denunțat ideologia „de gen“ conținută în „Convenția de la Istanbul“, si cere Parlamentului să nu-l ratifice.

Biserica Ortodoxă Bulgară cere Parlamentului bulgar nu să ratifice „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Deși a subliniat faptul că se opune atât violenței împotriva femeilor cat si a discriminării  acestora, Sfântul Sinod al Bisericii bulgare se ridica împotriva ideologiei „de gen“ conținută în Convenția de la Istanbul, care a fost atenuată în traducerea bulgară a textului în cauză.

Publicam mai jos, textual, chemarea Sfântului Sinod:

Convenția de la Istanbul

„Dragi compatrioți, dragi copii ai lui Dumnezeu din Sfânta  Biserica Ortodoxă a Bulgariei, Stimați reprezentanți ai puterii civile,

Motivul mesajului nostru este „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.“

Convenția ne aduce îngrijorări cu privire la viitorul civilizației europene creștine, deoarece conține o nouă concepție a omului, a omului autosuficient, omul fără Dumnezeu, omul supus dorințelor și pasiunilor sale astfel incat el crede că isi poate determina chiar si propriul sex.

Acest concept deschide ușa decăderii morale, ceea ce duce inevitabil la distrugerea psiho-fizică a omului, la o „a doua moarte“, care este o moarte spirituală.

Acest lucru este diametral opus credinței noastre, in centrul caruia se afla Dumnezeu-omul Hristos, care ne învață ca semnificația vieții creștine constă în mantuirea și dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele.

De aceea, nu exista creștin care sa nu sprijine lupta împotriva violenței, si mai ales violența împotriva femeilor.

Declarația Istanbul, iese din domeniul de aplicare al reglementării juridice a acestei probleme, deoarece această declaratie duce la schimbarea viziunii noastre asupra lumii.

Legăturile dintre sexe, atitudinea față de religie, tradițiile, obiceiurile, educația, așa cum apar în ideile Convenției, contrazic convingerile seculare ale poporului bulgar în domeniile credinței, naționalitate, moralitate, onestitate, demnitate, educație și familie.

Pe parcursul a mai mult de o mie de ani, poporul noștru a avut o singură aspirație: să întruchipeze dreptatea, iubirea și sfințenia evanghelică, să devină un popor sfânt, un popor al lui Dumnezeu (I Petru 2, 9-10  I, 15-16), care, pe parcursul istoriei sale, a predicat valorile și virtuțile divine.

Deși este un act juridic, Convenția are și o dimensiune spirituală – este un instrument care insuflă un sistem de valori care ne sunt străine, permițand societatii să fie condusă dupa un nou model care corespunde intereselor unui mic grup.

În textul oficial al Convenției în limba engleză, ori de câte ori apare cuvântul „gen“ [în limba bulgară, NDT] a fost folosit termenul „sex social“.

În acest text, conceptul de „gen“ categoric diferit de cel al sexului, constituind astfel o altă noțiune, necunoscută și inexistentă a sistemului juridic bulgar în dicționarul limbii bulgare.

De asemenea, o nouă traducere nu va schimba sensul și spiritul Convenției, în care utilizarea termenului „gen“ și derivatele sale au obiective diferite de cele proclamate, și anume apărarea femeilor împotriva violenței.

Acești termeni sunt utilizați pentru a face ideologia politică a statului care neagă faptul că omul există ca bărbat sau femeie, iar acest lucru este confirmat de o nouă limbă artificială pe care o găsim în Convenție, care este străină și necunoscută mentalități, culturii, obiceiurilor și tradițiilor noastre ortodoxe.

Conform acestei ideologii, sexul ființei umane ca bărbat sau femeie, nu interfereaza cu personalitatea sa, dar este prezentat ca un fel de „dictatura naturii“ împotriva liberului arbitru al omului, o dictatură de care el trebuie să fie eliberat.

Această ideologie, odată cu ratificarea Convenției ar deveni o normă obligatorie de lege pentru cetățenii bulgari, negand adevărul biblic fundamental:

„Și Dumnezeu a creat omul; El la creat după chipul lui Dumnezeu; El le-a creat de sex masculin și feminin. „(Geneza 1:27).

Pentru Sfântul Sinod, care exprimă vocea creștinilor ortodocși bulgari, lupta cu violența impotriva femeilor și violența în familie sunt direct legate de virtuțile evanghelice, primul și cel mai mare dintre toate fiind dragostea pentru Dumnezeu și oameni.

Prevederile Convenției privind introducerea predării «rolurilor de gen non-stereotipe» «în programa de invatamant oficială, cât și în toate domeniile educatiei» sunt îndreptate împotriva căsătoriei între bărbat și femeie – Biserica din interiorul familiei, în care iubirea este exprimată și utila pentru mântuirea omului.

În conformitate cu Declarația Universală a Drepturilor Omului:

„Familia este unitatea naturală și fundamentală a societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului.“

Criteriul de referință pentru acest lucru este menținerea loialitatii și încrederii între soți, în toate dimensiunile lor.

Fără familie, societatea se va dezintegra și generatia nou aparuta va fi lipsită de dragoste, îngrijire și educație.

Consecințele negării adevărurilor biblice sunt tragice, și le observăm în multe societăți în care ideologia „de gen“ a fost mult timp o politică de stat.

Facem apel la Adunarea Națională nu să ratifice Convenția de la Istanbul, care introduce concepte contrare credinței noastre ortodoxe, tradițiilor noastre naționale și sistemului nostru juridic.

Facem apel la poporul bulgar să-și apere credința sa, pe care a păstrat-o în ciuda tuturor încercarilor istoriei!

Datoria sacră și parinteasca a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare este de a reaminti poporului lui Dumnezeu cuvintele Sfintei Scripturi: „Vai de cei ce spun răului bine și binelui rău! „(Isaia V, 20).

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gheorghe said, on ianuarie 30, 2018 at 12:21 pm

  In Romania, nu doar la ONG-uri – asociatii, fundatii dar si la scolile particulare, in ministerele Educatiei, al Culturii, al Muncii, Externe, s.a. in comisii parlamentare…. „pute” de „specialisti” care si-au luat diplome si certificate ca ei „stiu” cum e cu „genu'”…
  Astia constituie o garda „de sistem” impotriva FAMILIEI, caci schizofrenia „genului” duce la ne-formarea de familie, la mutilare fizica (dupa distrugere mentala), la degenerare mentala prin desfranare.
  Daca are cineva rabdare sa „ia la mana” scolile (mai „ochioase”!) particulare si sa citeasca cv-urile fondatorilor, profesorior, instructorilor…. te apuca ameteala!
  Mana in mana cu astfel de certificari stau diplome sau hobby-uri/preocupari yoghine explicite sau nu, disimulate.

  Apreciază

 2. gheorghe said, on ianuarie 30, 2018 at 12:38 pm

  Alt exemplu, …
  http://legalmagazin.ro/scoala-privata-aletheea-introduce-module-interactive-pentru-dezvoltarea-intelectuala-si-emotionala-a-copiilor/
  Mona Musat, fondatoarea scolii Aletheea.
  … dar si un program special de dezvoltare personala – Mr. Mentorus.
  ––––––––
  http://www.mrmentorus.ro/despre-noi/
  Mr. Mentorus înseamna ateliere, cursuri si evenimente educativ-distractive pentru copii, care urmaresc dezvoltarea aptitudinilor necesare în interac?iunea zilnica a viitorilor adolescenti.
  Ce înseamna dezvoltarea personala?
  Dezvoltarea personala, sociala si emotionala a unui individ este recunoscuta ca fiind una dintre pietrele de temelie ale succesului în viata. Ea ajuta copilul în dezvoltarea sa prin suportul pe care i-l ofera în a interactiona eficient si a dezvolta atitutini pozitive în raport cu el însusi, dar si cu ceilalti.
  Cele mai importante si necesare aspecte ale dezvoltarii personale, sociale si emotionale sunt:
  *Descoperirea sinelui – cine sunt eu;
  *Stima de sine si încrederea în fortele proprii;
  *Gestionarea emotiilor, gândurilor si sentimentelor;

  Nu e dezvoltarea „calitatilor”, „aptitudinilor” … nuuuu, a persoanei, ca nu e buna cea pe care o avem de la Dumnezeu, ne trebuie (daca nu noua, atunci copiilor care-, cui mai are…) „Descoperirea sinelui”, „stima de sine”…
  Numai nu spun de „puterea subconstientului” da’ invata practicarea de mantre „(d.e. „eu pot!”), apractici care reprezinta autosugestia… ce zic eu – chiar auto-hipnoza!
  C ce finalitate? – sa devii performant SA FACI BANI.
  Ca asa cred ereticii, ca daca crezi, poti si asta cand e vorba de bogatie: esti credincios, te imbogatesti – esti necredincios, esti/ramai sarac!
  A devenit doctrina sectanta iar – cu toate aprecierile pozitive pe care le am eu fata de el – Trump asta crde”, cu toti jidanii de pe langa e ca si cu cei care au finantat campania electorala (nu si-a platit-o singur, sa fim corecti in afirmatii) – unul e … Sheldon Gary Adelson …
  On September 23, Adelson announced a $25 million donation to Trump’s presidential campaign, as part of a $65 million donation to the Republican electoral campaign for 2016. This makes Adelson by far the biggest donor in either party (Republicans or Democrats) in the 2016 election cycle.[6] It also makes him by far the largest donor to Donald Trump’s White House bid.[6]
  …. tot „ei”: His father’s family was of Ukrainian-Jewish and Lithuanian-Jewish ancestry.[10]

  Apreciază

  • costel said, on ianuarie 30, 2018 at 7:49 pm

   @gheorghe
   Iata subiecte de olimpiada, cititi pana la capat, stai si te intrebi: ce fel de profesori au fost cei ce au propus asemenea subiecte??? Doamne fereste si pazeste-ne copiii de asemenea „profesori”!!!

   http://literaturacopilariei.ro/subiect-ollr-vaslui/

   Apreciază

   • Rozalia said, on ianuarie 30, 2018 at 11:29 pm

    @costel
    saracii nostri copii lipsiti de copilarie si de lecturile ei. Aici insa parintii au un mare rol, caci daca la scoala lucrurile au luat-o intr-o directie gresita, macar acasa sa se faca educatie adevarata. Atentie parinti, dati copiilor carti adecvate varstei lor, interziceti calculatoarele, tabletele, telefoanele…, fiti inaintea lor exemplu de urmat, vorbiti cu ei, sprijiniti-i, explicati-le tot ce se intampla. Nu asteptati sa fie educati la scoala, asta nu se mai intampla, din pacate.

    Apreciază

   • gheorghe said, on ianuarie 31, 2018 at 12:00 pm

    …. insula fermecata”… „triunghi energetic”…
    Chiar daca se cere analiza gramaticala, idei tot sint bagate in cap – dupa cum se vede nu doar nerealiste ci si ne-rationale. Putina, aparenta logica nu inseamna ratiune.
    … daca si textele de la televiziune sint atat de savante ca merita sa fie analizate la Olimpiada de LITERATURA….
    Cred si eu ca au cam disparut Invatatorii, chiar daca pentru Gimnaziu, Liceu, Facultate le spunem „profesori” tot ne-au ibvatat si invata pe ceilalti.
    (Ca doar nu gimaziaza, liceeaza ori faculteaza…. nici sensul ocupatiei nu este de a profesa ci de a invata pe altul/altii).
    In locul lor s-a produs contaminarea cu „formatori”, care sint un fel de mini-Procust iar „patul” este setul de „vaori europene” care incepe cu eliminarea lui Dumnezeu, infectarea cu genderism, cultul fecalelor – GAY-ism, s.a.m.d.
    Cred astia ca elevii de azi le vor plati pensiile???

    Apreciază

 3. geo said, on ianuarie 30, 2018 at 1:21 pm

  Apreciază

 4. geo said, on ianuarie 30, 2018 at 3:58 pm

  https://www.rt.com/news/417127-life-favorable-mars-basin/

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-29/us-turkish-troops-headed-military-showdown-syria

  http://noisyroom.net/blog/2018/01/27/fbi-takes-on-islamophobia-white-nationalism-seen-as-bigger-threat-than-jihadism/

  https://www.finextra.com/newsarticle/31585/brisbane-airport-stores-to-accept-cryptocurrency-payments

  http://www.euronews.com/2018/01/29/japan-calls-for-more-cybercurrency-rules-security-for-clients

  https://www.databreaches.net/university-of-baltimore-exposed-student-identity-information-for-more-than-three-years-auditors/

  http://alert5.com/2018/01/29/stratfor-releases-satellite-images-of-chinese-indian-military-build-up-near-doklam/

  https://eandt.theiet.org/content/articles/2018/01/government-to-fine-companies-with-poor-cyber-security-up-to-17m/

  http://www.afr.com/technology/web/security/businesses-unprepared-for-new-data-breach-notification-laws-20171129-gzuyhx

  http://www.theregister.co.uk/2018/01/29/intel_disclosure_controversy/

  https://www.itwire.com/security/81537-cryptocurrency-mining-scripts-served-through-youtube.html

  https://sputniknews.com/asia/201801291061147038-korea-nuclear-minister/

  https://www.theatlantic.com/international/archive/2018/01/duckworth-trump-north-korea/551381/

  https://sputniknews.com/military/201801271061118579-china-recruits-scientists-for-quantum-tech/

  https://sputniknews.com/europe/201801271061115019-russia-uk-radar-protection-airspace/

  https://sputniknews.com/military/201801281061142366-us-rushes-new-training-units/

  https://sputniknews.com/us/201801281061129119-trump-kabul-attack-taliban-action/

  http://www.unz.com/tsaker/uncle-sam-dumps-the-kurds-yet-again/

  https://www.rt.com/news/417158-syria-turkey-arming-kurds/

  https://www.rt.com/news/417159-turkey-us-warning-manbij/

  http://www.presstv.com/Detail/2018/01/27/550388/Iran-Syria-Assad-Jeberi-Ansari-terrorism-Russia-Sochi-talks-Turkey

  http://thehill.com/opinion/national-security/370295-the-isis-defeat-myth-no-one-talks-about-isis-sympathizers-and-us

  http://www.presstv.com/Detail/2018/01/28/550429/UN-Iran-Nikki-Haley-Yemen-Saudi-Arabia

  https://www.rt.com/news/417173-russia-sanctions-german-economy/

  http://www.presstv.com/Detail/2018/01/27/550399/US-Poland-Russia-gas-Europe

  https://sputniknews.com/us/201801281061130473-trump-doubts-climate-change/

  http://tass.com/science/987239

  https://www.rt.com/news/417127-life-favorable-mars-basin/

  Apreciază

 5. Radu Humor said, on ianuarie 30, 2018 at 8:38 pm

  Si diabeticii ….au liber…la dulcele Dumnezeu !

  Mai erau cinci minute până să înceapă ora. Copiii de clasa a V-a alergau prin sală gălăgioşi, dar şi emoţionaţi.
  La ora 16 fix aveau testare la Religie.

  Când a intrat profesoara, tot freamătul ca de pădure în furtună s-a transformat într-o linişte de deşert tropical.

  „Aş vrea să răspundeţi cu cuvintele voastre, simple, la două întrebări:
  1. Cine este Dumnezeu?;
  2. Cum ştiţi că Dumnezeu există dacă nimeni nu l-a văzut?.

  În 20 de minute toţi copiii au finalizat lucrarea.

  Profesoara le-a citit pe rând. 29 de lucrări, erau repetitive. Cuvintele parcă erau aceleaşi: „Dumnezeu e Tatăl nostru”; „a făcut Pământul…, marea şi tot ce există”; …

  Dar a treizecia? E lucrarea lui Ernestino. Un pici blond mărunțel. „Vino şi citeşte-ţi lucrarea în faţa clasei”.

  Copilul vine şovăielnic. Se temea de o umilinţă în faţa colegilor. Lacrimile îi inundă obrajii. Învăţătoarea îl încurajează. Elevul începe citirea sughiţând:
  „Dumnezeu este ca şi zahărul pe care mama îl pune în fiecare dimineaţă în ceai la micul dejun. Eu nu văd zahărul în ceaşcă, dar dacă mama nu îl pune, simt imediat că lipseşte! Aşa este şi Dumnezeu. Chiar dacă nu-L vedem, dacă El nu este în viaţa noastră, viaţa este amară şi nu are gust”.

  Sala a explodat în aplauze.

  Profesoara i-a mulţumit lui Ernestino şi a completat:
  „Vedeţi copii, ceea ce face din noi înţelepţi nu e să cunoşti multe lucruri… Ci să fim simplii dar să ştim că Dumnezeu face parte din viaţa noastră”.

  Filosofii se chinuiesc să-L definească pe Dumnezeu cu idei. Pictorii îl scot din minte şi-L aştern colorat pe pânze. Preoții îl scot din suflet şi-L clădesc în cuvinte… Iar noi muritorii, tot nu înţelegem…

  Dumnezeu nu e un concept greoi. E simplu ca şi cămaşa lui Hristos. E respirabil ca şi aerul proaspăt de ianuarie. E dulce ca şi zahărul!

  Numai că nu poţi să ştii toate astea decât dacă l-ai gustat mai întâi!

  Vrei să trăieşti frumos, să trăieşti înţelept?

  Nu uita să pui „Zahăr” în viaţa ta!

  Apreciază

 6. geo said, on ianuarie 31, 2018 at 10:30 am

  https://krebsonsecurity.com/2018/01/drug-charges-tripped-up-suspects-in-first-known-atm-jackpotting-attacks-in-the-us/

  https://www.v3.co.uk/v3-uk/news/3025683/high-court-rules-snoopers-charter-surveillance-regime-unlawful

  https://www.techdirt.com/articles/20180121/15400139054/first-amendment-lawsuit-results-louisiana-police-department-training-officers-to-respect-citizens-with-cameras.shtml

  https://motherboard.vice.com/en_us/article/yw5yp7/monero-mining-wannamine-wannacry-nsa

  https://www.rt.com/uk/417393-pornhub-sex-site-information/

  https://www.rt.com/news/417285-north-korea-cancels-joint-event/

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-28/paul-craig-roberts-warns-western-world-lies-have-displaced-truth

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-28/russias-doomsday-weapon-disinformation-or-disaster

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-28/white-house-planning-nationalize-5g

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-29/proposal-nationalized-5g-network-triggers-blowback-regulators-industry

  https://www.rt.com/usa/417278-us-turkey-manbij-kurds/

  https://www.rt.com/news/417226-erdogan-turkey-syria-kurds/

  http://rense.com/general96/Sochi.html

  https://www.rt.com/politics/417254-russian-public-support-idea-of/

  https://www.forbes.com/sites/eliseknutsen/2013/01/28/israel-foribly-injected-african-immigrant-women-with-birth-control/#317cbad867b8

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-29/fitness-tracking-app-accidentally-reveals-secret-us-military-bases-cia-black-sites

  https://www.nbcnews.com/health/health-news/virus-looks-flu-acts-flu-it-s-not-influenza-n840651

  https://www.blacklistednews.com/article/63358/qatar-to-expand-largest-us-airbase-in-mideast-to-make-it-permanent-plans-to-host.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63361/students-hate-trumps-state-of-the-union-speech-before-it.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63356/watch-activist-shows-power-of-5th-amendment-owns-copsby-choosing-to-remain.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63350/russia-just-officially-accused-the-us-of-meddling-in-its-upcoming.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63349/amazon-and-warren-buffett-to-create-reasonable-cost-healthcare.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63344/inside-the-bizarre-world-of-humanchimp-hybrids-known-as.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63341/kenya-govt-turns-off-tv-stations-airing-opposition.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63340/cryptocurrency-mining-malware-that-uses-an-nsa-exploit-is-on-the.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63334/russian-military-lab-unveils-prototype-of-star-warslike-combat-suit.html

  https://www.blacklistednews.com/article/63331/us-releases-oligarch-list-identifying-210-richest-most-influential.html

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-30/dirty-game-fuel-ethnic-proxy-war-across-greater-middle-east

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-30/pentagon-prepares-next-global-conflict-which-could-start-outer-space

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-30/white-people-practicing-yoga-are-xenophobes-michigan-state-professor-claims

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-30/pentagon-releases-video-russian-fighter-jet-buzzing-us-spy-plane

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-30/fetid-fruits-empire-too-many-wars-too-many-enemies

  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-30/state-our-union-house-divided-enslaved-mired-mistakes-past

  Apreciază

 7. Lev said, on ianuarie 31, 2018 at 7:36 pm

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: