SACCSIV – blog ortodox

OrtodoxInfo se delimiteaza de preotii semnatari ai Sinaxei de la Roman

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 31, 2018

Zilele trecute v-am prezentat primele impresii:

Primele impresii despre „SINAXA” DE LA ROMAN.

Azi va prezentam concluzia. E cea din titlu. Iar daca OrtodoxInfo se delimiteaza, evident ca aidoma procedeaza si blogurile Apologeticum, saccsiv si Sinodul Talharesc.

 

Preambul

Portalul si blogurile mama au o mare responsabilitate in fata miilor lor de cititori. Asa cum i-am promovat pe absolut toti preotii nepomenitori din Romania, tot astfel suntem datori sa comunicam cand ne delimitam de o parte dintre ei.

Hotararea a fost luata pe baza informatiilor acumulate in timp despre respectivii (dar mare parte din ele netransmise publicului pana acum, in incercarea aproape disperata de a pastra macar iluzia unei unitati pana in ultimul moment) si pe baza informatiilor despre pregatirea si motivatia reala a intrunirii lor de la Roman.

 

Cronologie

Cea mai eficienta metoda a diavolului impotriva celor ce vor sa tina lina dreapta este ispita din … dreapta. A explicat-o foarte bine Sfantul Ignatie Briancianinov:

Categoria esențial: DRACI ca ÎNGERI DE LUMINĂ. Cum S-AU ÎNCHINAT unii călugări DIAVOLULUI și apoi au “PROFEȚIT”. Și ceva despre cum “CITESC” DRACII GÂNDURILE

In 2010, actualul ieromonah Spiridon Roşu de la Radeni, traitor in acea vreme la Manastirea Petru Voda, a inceput sa imprastie “invatatura” conform careia acceptarea actului de identitate cu cip este echivalenta lepadarii si caderii din Har. Multi au luat de buna aceasta noua “invatatura” fiind incredintati ca insusi Marele Duhovnic Justin Parvu este de acord cu ea, ba chiar ca aceasta este noua politica a intregii manastiri.

A fost oferit astfel motivul perfect pentru cei pro cip, dar cu masca ortodoxa pe ochi, sa pornesca un furibund atac impotriva tuturor celor anti cip, ultimii fiind acuzati chiar si de schisma. Evident, astfel s-a declansat si dezbaterea, dusa de cele mai multe ori pana la ura, pe tema cip – lepadare, ce a dus in scurt timp la spargerea miscarii anti cip pe care cu atata stradanie o pusese pe picioare parintele Justin Parvu …

Cititorii mai vechi isi amintesc, desigur. Am amintit de acest episod in speranta ca aceiasi cititori sa recunoasca vechea schema lepadare – cip si in actuala schema din dezbaterea Sinodul din Creta – Har – BOR – erezie.

Facem un arc peste timp si ajungem in vara lui 2016. Pana la Sinodul din Creta, intreaga suflare antiecumenista era unita. Dupa Sinodul din Creta, s-a impartit in doua: cei ce au intrerupt pomenirea Ierarhilor si cei ce inca n-au interupt-o. Evident, cea mai periculoasa pentru sistem fiind prima, impotriva careia oamenii sistemului au si pornit de fapt un atac furibund. Dar miscarea nepomenitorilor a rezistat, fiind unita. Sistemul e insa curva batrana si unsa cu toate alifiile. Asa ca a inceput a lucra prin intrusi printre nepomenitori. Iar dracul isi facea si el treaba, ispitindu-i pe unii dupa modelul aplicat cu atata succes in cazul cipului.

La sfarsitul verii isi face aparitia in luminile rampei preotul Ciprian Ioan Staicu, absolut anonim pana atunci. Iar principala vina pentru transformarea unui necunoscut in vedeta o are blogul saccsiv, care i-a facut incepand cu 25 iulie si pana in octombrie 2016 o promovare mai intensa decat a tuturor celorlalti preoti nepomenitori luati la un loc. Culmea, preotul Staicu nefiind la vremea aceea si el nepomenitor (oprind pomenirea de abia in 7 noiembrie 2016). Dar parea atat de ok pe vremea aceea … In plus era si foarte saritor in a ajuta cand era nevoie, financiar, traduceri, deplasari. Adica era cu totul devotat miscarii. Singurul lucru ce ar fi putut parea bizar era ca isi facea public numarul de telefon sau adresa de e-mail pe orice site antiecumenist i se parea interesant sa comenteze. Astfel multi cititori au si luat legatura cu el.

In septembrie apeleaza la ajutorul teologului Mihai-Silviu Chirila pentru a-si pregati apararea impotriva Ierarhului ce-i interzicea publicarea in presa sau pe internet de articole impotriva Sinodului din Creta.

Tot atunci incep insa atacurile. Prima data impotriva … blogului saccsiv si a cititorilor sai. Dar nu pe fata. Si-a inceput campania tocmai in Germania, taman in randurile unor cititori ai blogului saccsiv carora le dadea canon sa nu mai citeasca blogul saccsiv. Iar saccsiv si ceilalti cititori habar nu aveau. S-a aflat tarziu, doar dupa ce un astfel de cititor ne-a anuntat.

Primul atac pe fata impotriva cititorilor a fost in octombrie:

https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/16/la-sinaxa-pan-ortodoxa-din-ianuarie-2017-din-grecia-vor-anatematiza-marele-sinod-e-super-dar-de-ce-tocmai-atunci/comment-page-1/#comment-329083

Atacul venea la mai putin de patru ore de la cel al monahului Teodot:

https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/16/la-sinaxa-pan-ortodoxa-din-ianuarie-2017-din-grecia-vor-anatematiza-marele-sinod-e-super-dar-de-ce-tocmai-atunci/comment-page-1/#comment-328990

Si asta pentru ca preotul Ciprian Ioan Staicu trecuse pe la monahul Teodot …

Iar aceasta schema a repetat-o cu succes luni si luni de zile. Se deplasa prin tara si strainatate mai mult decat toti ceilalti preoti nepomenitori. Stabilea contacte cu ei si urmarea orice urma de dezbatere mai aprinsa pentru a pune gaz peste foc, reusind sa transforme totul intr-o cearta plina de ura. A fost frate cu unii si dusman cu altii, dupa care schimba taberele. Cu preotul Macarie Banu a fost impotriva teologului Mihai-Silviu Chirila. Apoi l-a atacat si pe primul. Cu preotul Eftimie Mitra a fost impotriva blogului saccsiv. Apoi s-a razboit cu preotul Eftimie Mitra. A fost frate cu preotul Claudiu Buza, apoi l-a atacat. A atacat preotii de la Radeni iar acum e frate cu ei. Cat credeti ca va tine si aceasta ultima iubire?

Din punct de vedere teologic n-are absolut nici o linie stabila. Le schimba asa cum isi schimba prietenii sau dusmanii. De exemplu in noiembrie 2016, umar langa umar fiind cu preotul Macarie Banu, spunea:

 

Datorită Capului Unic și Infailibil al Bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos, Harul Dumnezeiesc este prezent și lucrător în Biserica Ortodoxă Română, spre mântuirea poporului dreptcredincios, în pofida abaterilor dogmatice inadmisibile ale unora dintre păstorii ei.

 

Si ii ataca pe toti care nu ziceau la fel. Le cerea celor ce nu sunt preoti sa taca si se straduia deja sa prezideze toate intalnirele dintre nepomenitori. Ca doar de, era mare teolog.

Dupa ce-a produs mult tambalau si mare dezbinare printre nepomenitori, si-a pus masca acriviei pe chip si si-a schimbat discursul cu 180 de grade. Iar acum a devenit brusc mare vanator de vrajitoare eretice in tabara nepomenitorilor. Si naivii il aplauda si ii aduc omagii …

In concluzie, a actionat si actioneaza fix precum un agent profesionist. Nu stim daca chiar si este agent in misiune sau doar executa ordinile unuia sau direct ordinile vreunui drac. Insa, asa a actionat si actioneaza.

 

Dracul creaza o falsa problema

In randul nepomenitorilor, discutii despre Har au aparut relativ curand dupa Sinodul din Creta. Uneori civilizate, alteori mai contondente, dar nu se constituise nimeni intr-un soi de grup pe aceste criterii.

Prima astfel de tabara bine inchegata au constituit-o cei ce vorbeau despre Har la maniera comunicata de preotul Ciprian Ioan Staicu in citatul de mai sus, care era si pe post portavoce a acestei noi miscari destul de puternice si agitate. Au aparut si calomnii la care chiar si parintele Antim a trebuit sa raspunda:

COMUNICATUL parintelui ANTIM GADOI faţă de CALOMNIA aparuta pe blogul MONAHULUI TEODOT

Se parea ca cineva vrea neaparat ca aceasta noua tema sa devina principala preocupare a nepomenitorilor. Apoi brusc aceasta tabara a disparut. Si se parea ca ne putem preocupa de chestiuni mai importante. N-am avut insa parte de liniste.

La un moment dat, preotul Claudiu Buza merge la Consistoriu. Asa cum au mers multi, de fapt. Doar ca in cazul sau se trezeste mai apoi pe cap cu o intreaga campanie pe internet cum ca pe chestia asta se cheama ca a devenit … eretic. Incepea astfel sa lucreze la turatie maxima un nou sport printre nepomenitori: depistarea ereticilor din randul antiecumenistilor.

N-a scapat nici preotul Ioan Ungureanu, ce a devenit si el eretic deoarece a fost la inmormantarea unei rude pomenitoare …

Principalii vanatori cu “acrivie”: preotul Ciprian Ioan Staicu (ce intre timp se sucise), preotii de la Radeni si un grup de mireni incepatori ce nu stiu mai mult de zece citate din Sfintii Parinti si trei lozinci anti eretice. Cu totii extrem de activi pe retelele de socializare si rubricile de comentarii ale blogurilor nepomenitorilor. Lor li s-au alaturat mai apoi si unii de buna credinta, ce din iubire fata de noii lor duhovnici de mai sus, si-au tras caciulile peste ochi si au inceput sa strige: “Acum vedem limpede”.

Noi nu credem in coincidente. Dupa aparitia acestei grupari, au incetat toate atacurile Ierarhilor impotriva preotilor nepomenitori. Firesc. Orice atac ar fi insemnat o reunire a celor de buna credinta dintre nepomenitori, preoti si mireni, iar asta nu era de dorit de catre sistem. De dorit era ca miscarea anti ecumenista sa se sparga din interior. Era de fapt varianta unica.

Cu o singura exceptie: in cazul parintelui Ioan Ungureanu atacurile n-au incetat. Nu ne este inca clar motivul.

Revenind la noua tabara, aceasta avea desigur nevoie si de o noua dogma, caci cele stabilite la Sinaxa de la Botosani deja erau insuficiente unor traitori atat de inalti si arhistrategi de spectru larg. Asa ca au bagat-o pe aia cu Sinodul din Creta – Har – BOR – erezie si au tot dezvoltat-o si intors-o pe toate fetele pana au produs lozinca: “Nu exista o a treia stare in afara de Ortodoxie sau erezie. Iar cine zice altfel trebuie ars pe rug”. Nimeni dintre nepomenitori nu zicea despre o a treia stare, insa asta era cu totul neinteresant. Nu cel ce zice ca n-a zis decide, ci Instanta Suprema a noului grup, care, evident, nu putea fi alta decat vechiul specialist in chestiunea lepadare – cip, anume, Ieromonahul Spiridon Roşu.

Iar dupa ce s-au mai antrenat ei o perioada cu vanatul mic si au prins oleaca de experienta si curaj, au decis sa treaca la mamuti. Primul pe lista: teologul Mihai-Silviu Chirila.

 

Mazilirea lui Mihai-Silviu Chirila

Fiind vorba de un mamut, ba mai mult, un mamut cu multa experienta acumulata in ani de zile de cand tot doresc sa-l vaneze si altii, adica un adevarat trofeu, sistemul nu putea lasa actiunea doar in seama unora obisnuti cu porumbeii. Caci blanzi precum porumbeii fusesera preotii vanati de ei pana atunci.

Asa ca, in mod cert, micii vanatori au avut sustinerea unor profesionisti. Direct sau indirect, prin manipulare sau sfaturi anonime, asta conteaza mai putin. Era necesar un plan destept, bine pus la punct si de urmat cu strictete militara.

Primul pas a fost “informatia” transmisa de preotul Staicu tuturor celorlalti preoti nepomenitori: Mihai-Silviu Chirila nu este teolog

Al doilea pas a fost alungarea sa de la Radeni. Motivul? Este evreu. Neinteresant daca chiar este sau nu evreu, important este ca “informatia” aparuta de niciunde a fost receptata de preotii de acolo. Care, indemnati fiind de dracul, au tras imediat concluzia ca sigur este si intrus, uitand ca Sinaxarul este plin de evrei, ca in cursul vremii s-au tot crestinat evrei si ca la Sfarsitul Vremurilor multi se vor converti:

CONVERTIREA EVREILOR in vremea ANTIHRISTULUI – „impietrirea s-a facut lui Israel in parte, pana ce va intra tot numarul neamurilor”

Adica nici prin cap trecandu-le ca a fi evreu nu inseamna automat a fi anticrestin. Asta asa, ca principiu. Dar in primul rand nu le-a trecut prin cap ca ar putea fi o mare minciuna.

Dupa alungarea teologului Mihai-Silviu Chirila, caderea Radeniului in mana papusarilor gruparii de vanatori de vrajitoare a fost o simpla formalitate, cu atat mai mult cu cat deja cei de acolo erau predispusi spre asa ceva. O dovada in plus o reprezinta faptul ca chiar ei au devenit in scurt timp un varf de lance al acestei grupari, cu Ieromonahul Spiridon Roşu pe post de Mare Inchizitor, dupa cum am aratat mai sus.

Al treilea pas a fost anuntarea unui Sinaxe pe 25 ianuarie, organizate de tabara cu “acrivia”. Motivul acestei intruniri n-a fost comunicat pleromei. Si toti ne intrebam la ce ne mai trebuie o Sinaxa daca tot ce era de spus deja s-a spus la Botosani? Intr-un final, pe site-ul preotului Staicu a aparut informatia ca in cadrul acestei intruniri se va prezenta un material tare in peste 60 de puncte, creatie a Ieromonahului Spiridon. Ca atare, redacţia OrtodoxINFO a cerut cu două săptămâni înainte de data fixata pentru Sinaxa publicarea respectivului text. I s-a raspuns dupa cum puteti citi in hyperlink … Ca atare, teologul Mihai Silviu Chirila impreuna cu alti parinti refuza deplasarea.

Al patrulea pas a fost raspandirea extrem de eficienta pe retelele de socializare a celor doua “informatii”: Chirila nu este teolog, dar este evreu. Iar asta chiar nu se putea realiza fara un aport tehnic similar (dar de o mai mica anvergura) cu cel de care beneficiaza miscarea #rezist. Suport de care gruparea putea foarte bine sa nici nu stie. Aceasta campanie continua si acum:

 

 

Al cincilea pas a fost incercarea de a baga zazanie intre OrtodoxInfo si Chirila. Astfel, un frate apropiat de unul dintre administratori l-a informat despre ce aflase la randul sau: “cineva este in stare sa jure ca a asistat la o discutie in care Mihai-Silviu Chirila a zis multe si urate despre respectivul administrator”.

In ziua Sinaxei, preotul Staicu posteaza un text despre care comunica ca va fi citit in sala. In finalul sau cerea condamnarea si excluderea lui Chirila.

Se publica in sfarsit materialul Ieromonahului Spiridon: “Observatii critice ale pr. Spiridon de la Schitul Radeni la studiul lui Mihai Silviu Chirila despre partasia la erezie”. E pe post de rechizitoriu. Acuzatul: numitul Mihai-Silviu Chirila. Fapta: este acuzat de promovarea ereziei celei de a treia stari.

In caz ca n-ati inteles inca manevra, dezvoltam:

Fratilor, voi ati citit “Observatii critice ale pr. Spiridon de la Schitul Radeni la studiul lui Mihai Silviu Chirila despre partasia la erezie”? Majoritatea dintre voi suntem siguri ca n-ati facut-o, ci eventual doar ati parcurs materialul in diagonala. Am amintit despre el la:

Primele impresii despre „SINAXA” DE LA ROMAN

Are 50 de pagini si e pe post de rechizitoriu. Si nu e un text sirop de tip Sandra Brown. Aveti idée cam cat timp v-ar lua doar sa-l cititi cu atentie? Dar sa-l mai si analizati?

Ei bine, asta i se cerea teologului Mihai-Silviu Chirila sa faca. Era chemat la judecata fara a i se prezenta rechizitoriul, adica era pus sa se apere, fara sa stie impotriva a ce.

Fratilor, asa ceva in lumea pacatoasa si laica nu exista. Judecatorul si procurorul care ar proceda astfel, ar zbura din functie in secunda doi. Acolo, in lumea aia asa laica si pacatoasa cum e, ai timp ca acuzat sa tot studiezi si parastudiezi acuzele, sa intorci materialul pe toata fetele si sa-ti pregatesti apararea. Nici macar la staborul tiganesc nu se procedeaza cum au procedat preotii “sinaxei” de la Roman. Ba mai mult, nici macar intre puscariasi. Cat de jos au putut cadea acesti preoti? Ce drac le-a zapacit mintile in halul asta?

Si cel mai important: fapta nu exista.

 

O alta componenta cu totul dezagreabila a actiunii “sinaxa de la Roman” a fost si este: SECRETOMANIA. Si aici nu ne referim la ticalosia de mai sus, cu imposibilitatea citirii rechizitoriului, ci la intrunire per ansamblul ei. Comparativ cu Sinaxa de la Botosani care s-a tinut in direct, ca sa vada tot poporul, de la Roman n-a ajuns in spatiul public nici pana acum vreo filmare.

 

Alte scurte detalii despre unii dintre semnatarii “sinaxei” de la Roman

 

Preotul Ciprian Ioan Staicu promoveaza muzica satanista:

DOCTOR ÎN TEOLOGIE (!!) Ciprian Ioan Staicu despre MUZICA SATANICĂ: “Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place” / ATENȚIE MARE la ce zice Sfântul Nicodim Aghioritul: Să nu mai vorbiți și să nu mai aveți legături cu cei ce vă îndeamnă să ascultați muzica clasică. Ei se vor duce în iad ca să se muncească

Si cu toate ca Sfintii Parinti sunt foarte clari in privinta celor ca el, totusi la “sinaxa” a fost primit ca o adevarata regina a balului.

Si de parca n-ar fi suficient, mai si blesteama:

Preotul Ciprian Staicu insultă și blestemă o creștină care i-a cerut un sfat duhovnicesc

OBICEI? Încă un ortodox blestemat de preotul Ciprian Ioan Staicu. Iată „motivul”

Si-a rebotezat fetita.

Ieromonahul Spiridon Roşu nu şi-a făcut încă public mărturisirea de credinţă şi nu a anunţat public întreruperea pomenirii Ierarhului. In aceste conditii, cat de mult tupeu trebuie sa aiba astfel incat sa-si permita sa stabileasca el care dintre nepomenitori este eretic si care nu?

Ieromonahul Xenofont Horga, idem.

Preotul Oros Emanuel:

Filostilism si jocuri de culise – dezvaluiri in cazul schitului privat de la Prilog-Vii

Gheron Sava Lavriotul:

GHERON SAVA LAVRIOTUL a cazut in SCHISMA …

Ieromonah Tihon, la rubrica de comentarii a OrtodoxInfo l-a amenintat pe unul dintre administratori cu blestemul impotriva copiilor.

Lista de semnaturi o puteti citi la:

Sinaxa Roman semnaturi clerici si monahi

 

In concluzie

Din motivele de mai sus, ne delimitam de semnatarii “sinaxei” de la Roman. Cititorii sa faca ceea ce cred ei ca este mai bine.

Unii poate vor intreba ceva de genul: “Pai daca nu mai mergem la ei, la cine sa mai mergem?”

Fratilor, mai sunt Parinti nepomenitori in tara asta: Ioan Ungureanu, Cosmin Tripon, Claudiu Buza, Grigorie Sanda (cu care bunul Dumnezeu chiar a facut o minune, vindecandu-l dintr-un cancer in metastaza), Iovita Vasile, Antim Gâdioi, Monahul Chiriac Cioi etc. Cititi portalul si veti vedea pe cine mai promovam.

In incheiere, va propunem doua texte scrie de un parinte ce a fost la “sinaxa” de la Roman dar care nu a semnat si de o comentatoare:

 

Pr. Ioviţa Vasile, blogul Ortodoxiaincatacombe, articolul Dupa Sinaxa de la Roman: lucruri care trebuie spuse raspicat:

 

Pentru că s-au iscat multe discuţii şi controverse privind Sinaxa de la Roman, mă simt dator sa vin cu câteva precizări, lămuriri şi consideraţii personale:
1. În interiorul Sinaxei se găseşte un cal troian, şi de-aici provine toată tulburarea. A fost introdus dintru început şi are o puternică susţinere de la vrăjmaşii Bisericii, pe care-i ştim de unde provin, din unghere întunecate. Rolul acestui personaj este să semene confuzie, să dezbine, să-i aţâţe pe unii împotriva altora. O face cu mult profesionalism, pentru că are în spate reputaţi profesionişti ai diversiunii şi manipulării. A reuşit până acum să impună agenda a două Sinaxe, cea de la Beiuş, şi cea de la Roman. A provocat tot felul de dezbateri inutile privind harul şi erezia. Noi, ca nevrednici preoţi ai lui Hristos, nu avem misiunea de a cuantifica harul lui Dumnezeu, hotărând momentul când acesta este retras. Bunul Dumnezeu ştie lucrul acesta. Noi suntem datori să împărtăşim oamenilor harul lui Dumnezeu prin Sfintele Taine şi Sfintele Slujbe ale Bisericii lui Hristos. În privinţa ereticilor, cărţile bisericeşti spun desluşit: ,,Cine nu este orthodox, este eretic’’. Sfintele Canoane ne arată desluşit că tainele ereticilor nu sunt Sfinte Taine.
2. Mă tem că am ajuns în situaţia în care un om îşi doreşte cu ardoare un lucru greu de obţinut. După îndelungi strădanii, îl dobândeşte, apoi nu ştie ce să facă cu el. Aşa suntem şi noi, după multe chibzuinţe şi frământări, am luat hotărârea de a ne delimita de erezie prin nepomenire, şi acum ne poticnim datorită diversiunii unui personaj malefic?
3. Pentru Părinţii de la Rădeni am un mesaj scurt: dacă vor continua să meargă pe acest drum, mănăstirea lor va cădea în mâinile ereticilor ecumenişti. Să dea Bunul Dumnezeu să mă înşel.
4. Nu este cazul să ne tulburăm peste măsură, nici să cădem în deznădejde. În fond, fiecare ştim că ne-am angajat într-o luptă grea, dar bună, în care sunt şi victime. Unii au căzut, alţii îi vor urma. Dumnezeu are grijă însă să ridice alţi mărturisitori în locul celor căzuţi. Pe aceştia îi veţi cunoaşte nu peste multă vreme.
5. Ştiţi foarte bine că sunt între noi preoţi care sunt dispuşi să treacă prin mucenicie, decât să cadă în mrejele vrăjmaşilor lui Hristos. Aceştia îşi fac datoria faţă de toţi care le cer ajutorul, şi sunt din ce în ce mai mulţi. Presupunând că cineva din Constanţa ar cere sprijinul unui preot mărturisitor, fiţi sigur că îl va primi, chiar dacă va trebui să vină din cealaltă parte a ţării, de la 600 de kilometri. Acesta este lucru cel mai important.
6. Nu neg utilitatea întrunirii Sinaxei. Avem exemplul minunat de la Botoşani. Sunt sigur că vor mai fi asemenea Sinaxe după ce vom depăşi această diversiune. Noi, preoţii nevrednici de numele lui Hristos comunicăm între noi, ne sfătuim, ne sprijinim. Suntem sprijiniţi, la rândul nostru, de frăţiile voastre.
7. Pentru uneltele diavolului, care se străduiesc să ne desfiinţeze am un mesaj scurt: nu veţi reuşi. Rău faceţi cât puteţi, că asta vă este menirea, dar eşecul vă este asigurat, pentru că nu luptaţi împotriva noastră, ci a Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
8. Pentru Gheron Savva Lavriotul, nu şi pentru alţi greci: Timeo danaos et dona ferentes.
9. Pentru Părinţii şi fraţii sinceri, cu inima curată şi dornici de mântuire: Nu vă temeţi. Nu deznădăjduiţi. Nu vă sfădiţi întreolaltă. ,,Potrivnicul vostru, diavolul, umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită’’ (I Petru 5, 8). Înghite pe cei care se lasă înghiţiţi. Nu vă temeţi de slugile satanei, numite de Mântuitorul ,,porţile iadului’’ (Matei 16, 18). Iadul îl caută, de iad vor avea parte.
Doamne ajută!

Pr. Ioviţa Vasile

 

Gabrielanaghi, rubrica de comentarii a articolului Teologul MIHAI-SILVIU CHIRILA n-a fost la JUDECATA DE LA ROMAN (asa zisa sinaxa) deoarece acuzatorii sai au refuzat sa-i prezinte rechizitoriul:

 

Toti cei care s-au ingradit de panerezia ecumenista,s-au alaturat plini de incredere,miscarii antiecumeniste sub povatuirea unui Parinte Duhovnic,calauziti de Harul Mangaietorului , fiind in acelasi cuget si aceeasi simtire.
In toata aceasta perioada am beneficiat de indrumarea dl.teolog Mihai-Silviu Chirila,recunoscut ,sustinut, apreciat prin lucrarile sale,realizate prin truda,osteneala si cercetare neobosita a scrierilor Sf.Parinti si a dogmelor,canoanelor bisericesti, devenind un adversar redutabil in fata ecumenistilor autohtoni .
Prin lucrarile domniei sale,a facut cunoscuta lupta antiecumenista romaneasca, (cea mai aspru pedepsita si sanctionata) apreciate laudativ de mari ierarhi si teologi,din Grecia,Republica Moldova,contribuind alaturi de Sfintitii Parinti la iesirea noastra din izolare si intrarea,alaturi de fratii nostri ortodocsi din toate tarile, in lupta panortodoxa universala, impotriva ereziilor promovate de arhitectii devotati ocultei mondiale sionisto-masonice.

In tot acest timp,vrajmasul care nu doarme a pregatit arme si munitii de lupta, in bunkarele intunericului,cooptand la actiunea sa de invrajbire si sfasiere a constiintelor ,preoti,reprezentanti ai cinului monahal si mireni.
A manipulat constiinte,folosindu-se de tare genetice,de suferinte psihologice nediagnosticate si nerecunoscute de cei care le au,de slabiciuni si capacitati mediocre de intelegere,de oameni nepregatiti teologic ,usor de manipulat.
A depistat tintele care trebuie intr-un fel sau altul anihilate,a studiat campul de lupta,si a initiat planul de actiune(a psihologiei inverse),asigurand in acest timp ,pliroma ascultatoare ca totul este de ei gandit si el nu face decat sa puna in aplicare ceea ce tu doresti ,caci el este maestru al vicleniilor,al imitarii,al minciunii si al haosului.
O buna parte din timpul dedicat rugaciunii,a studiului individual teologic s-a pierdut ,o mare parte a energiilor benefice duhovnicesti s-a consumat,o parte din crestini s-au intors la duhovnicii parasiti,unitatea s-a scindat in grupari minuscule,ramanad mazilirea mediatica si in cadru restrans „clerical&comp.”(haitasii fideli stapanilor) a liderilor recunoscuti drept tinte.
In ultimele luni,am asistat la atacuri directe la persoana, obraznicii si cuvinte grele, caracteristice limbajului suburban,la marlanii,rostite cu ura si dusmanie, la care nu te-ai fi gandit vreodata ca un om cu elementar bunsimt si putina omenie le-ar putea debita,care iti provoaca scarba si dezgust,rostite la adresa unor Sfintiti Parinti,si a celor care ii urmeaza,vizand evident bunul renume si personalitatea celor atacati,avand in centru pe dl.teolog Mihai-Silviu Chirila.
CUI PRODEST?
Este intrebarea la care fiecare trebuie sa raspunda singur.
Personal ,consider ca este o pierdere inutila de timp,si nu este de dorit a avea un dialog,cu cei care prin opinia marturisita si semnata s-au declarat impotriva Proiectului de rezolutie.Nu exista indoiala,sunt persoane cu pregatiri teologice ,si e dreptul fiecaruia de a alege Adevarul sau ” înșelarea duhovnicească,o ideologie contrară Adevărului, tăind posibilitatea sfințeniei și a mântuirii.”(PF.DAMIANOS din Sinai)Numai avem de ce si cui sa demonstram ceva,dintre cei care au fost impreuna cu noi la inceput.
Energia benefica ,pacea si rugaciunea trebuie pastrate,caci au fost castigate cu greu,si nici o lamurire oricat de inalt nivel teologic ar avea,nu va fi acceptata de cei care s-au despartit benevol de noi.
Cei cu probleme grave sau mai putin grave psihologic si-au dovedit cu prisosinta slabiciunea .Din aceasta cauza,a fost nevoie ca modalitatea de lupta aleasa sa fie cea vocala,asurzitoare cu elemente care lezeaza bunul simt,trufase si orgolioase la unii,dorindu-se dupa tacticile folosite, destabilizarea psihologica,care atrage indoiala si anihilarea spiritului de lupta antiecumenist.
Piesa de rezistenta este plasa intinsa ,de a contracara prin mijloace teologice teoriile sustinute de dl.teolog Mihai-Silviu Chirila ,Sfintitii Parinti semnatari ai Proiectului de rezolutie si turma ortodoxa binecredincioasa ,care ii urmeaza.
S-a dorit ca „judecata sa fie fata la fata”,neaparat.De ce?
Pentru ca necunoscand acuzele,sa nu poti sa te aperi,iar ulterior sa fii catalogat in fel si chip,pliroma ortodoxa neputincioasa constituind pionii sacrificati ai acestei lupte.
A-ti pierde timpul demontand piesa cu piesa hatisul unor teorii,nu este benefic si nu va demonstra celorlalti adevarul, capacitatatile tale teologice ,neexistand nicio o sansa de a-i convinge de contrariul celor sustinute de ei.
Orice incercare de a mai coase unitatea sfasiata este de prisos.
Judecata apartine Dreptului Judecator.
De acum inainte datoria noastra este a asculta poruncile Duhovnicului „gura lui Hristos”,fiind atenti in orice clipa la Apostolul care cu dragoste ne indeamna:

„13.Până vom ajunge toţi la unitatea credinţei şi a cunoaşterii Fiului lui Dumnezeu, la starea bărbatului desăvârşit, la măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos.
14. Ca să nu mai fim copii duşi de valuri, purtaţi încoace şi încolo de orice vânt al învăţăturii, prin înşelăciunea oamenilor, prin vicleşugul lor, spre uneltirea rătăcirii,
15. Ci ţinând adevărul, în iubire, să creştem întru toate pentru El, Care este capul – Hristos.”(Efeseni 4,13-15)

 

Tagged with:

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ines said, on ianuarie 31, 2018 at 2:09 pm

  Inventatorul smartphonului isi cere iertare Imi cer scuze pt raul pe care curiozitatea mea l a provocat umanitatii. A distrus conversatia dintre oameni si sanatatea copiilor

  https://www.activenews.ro/stiri-it-c/Inventatorul-smartphone-ului-isi-cere-iertare-%E2%80%9EImi-pare-rau-imi-cer-scuze-pentru-raul-pe-care-curiozitatea-mea-l-a-provocat-umanitatii.-A-distrus-conversatia-dintre-oameni-si-sanatatea-copiilor-149034

  Apreciază

 2. sfappetrupavelandrei said, on ianuarie 31, 2018 at 3:30 pm

  „In 2010, actualul ieromonah Spiridon Roşu de la Radeni, traitor in acea vreme la Manastirea Petru Voda, a inceput sa imprastie “invatatura” conform careia acceptarea actului de identitate cu cip este echivalenta lepadarii si caderii din Har. Multi au luat de buna aceasta noua “invatatura” fiind incredintati ca insusi Marele Duhovnic Justin Parvu este de acord cu ea, ba chiar ca aceasta este noua politica a intregii manastiri.”

  În legătură cu citatul de mai sus nu m-aș grăbi să îl demonizez pe ieromonahul Spiridon Roșu (mai ales că în acea perioadă îmi era duhovnic și erau perioade destul de mari în care am stat la Petru Vodă). Mai degrabă aș zice că era un duh, o gândire ce a cuprins mai mulți monahi de la Mănăstirea Petru Vodă.

  Dar dincolo de asta, îmi puteți spune cum cum se raportează păr. Spiridon la Sinodul din Creta? Nu am mai păstrat legătură cu sfinția sa încă de când era la Mănăstirea Petru Vodă și din ce am mai văzut pe bloguri erau tot felul de opini opuse despre sfinția sa.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 31, 2018 at 7:39 pm

   sfappetrupavelandrei

   Exact cum e acum la Radeni. Cu afisul cine a fost?

   Cel mai bine e sa-l intrebi pe el cum se mai raporteaza.

   Apreciază

 3. Ioan C. said, on ianuarie 31, 2018 at 3:57 pm

  Asteptam sa fie „alungati” de parintii de la Radeni si Sfintii Apostoli, ca ce sa vezi si Apostolii au fost tot din neamul evreiesc. Nu mai zic de Maica Domnului, ca si ea era din neamul lui David, regele Israelului.

  Ioan C., mirean din B.O.R.

  Apreciază

 4. geo said, on ianuarie 31, 2018 at 8:45 pm

  Apreciază

 5. gabrielanaghi said, on ianuarie 31, 2018 at 11:07 pm

  ADEVAR SI INSELARE,CURAJ SI LASITATE IN MARTURISIREA SFINTEI CREDINTE ORTODOXE

  5.Sau vi se pare că Scriptura grăieşte în deşert? Duhul, care sălăşluieşte în noi, ne pofteşte spre zavistie?
  6.Nu, ci dă mai mare har. Pentru aceea, zice: „Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har”.
  7.Supuneţi-vă deci lui Dumnezeu. Staţi împotriva diavolului şi el va fugi de la voi.
  11.Nu vă grăiţi de rău unul pe altul, fraţilor. Cel ce grăieşte de rău pe frate, ori judecă pe fratele său, grăieşte de rău legea şi judecă legea; iar dacă judeci legea nu eşti împlinitor al legii, ci judecător.
  16.Şi acum vă lăudaţi în trufia voastră. Orice laudă de acest fel este rea.
  17.Drept aceea, cine ştie să facă ce e bine şi nu face păcat are.(IACOV 4;5-7,11,16,17)

  Sa ne bucuram frati ortodocsi,ca miscarea antiecumenista desi atacata din interior,s-a regrupat mai strans in jurul puternicilor Preoti prin Harul lui Dumnezeu,care drept invata cuvantul Adevarului si a construit un puternic zid de aparare impotriva atacurilor raspandite haotic de haitasii inregimentati ,care au pe agenda lor zilnica, defaimarea tintelor propuse de cei care doresc sfaramarea si distugerea in final a oricaror persoane,care se ridica in apararea Sfintei si Iubitei noastre Ortodoxii.
  Cu dragoste si durere ne despartim,mai ales de cei care aveau girul de fosti ucenici ai Cuviosului Parinte Justin Parvu,prezenti la Schitul Radeni,pana acum principal punct de rezistenta antiecumenista,la care si-a adus din plin contributia, dl.teolog Mihai-Silviu Chirila. Domnia sa a fost inlocuit de alte persoane,caci nu-i asa, nimeni nu este de neinlocuit.Hatisul de minciuni ,cuvinte taioase, rau-voitoare si nefondate, otrava aruncata de cei care cunosc bine principiul diversiunii si al acuzelor jignitoare,si-a facut efectul.Spunea cineva “Aroganta care duce la formarea unei teologii bazată pe experiența, este depașită doar de aroganta care duce la formarea unei teologii bazate pe lipsa de experiența.”
  Nu suntem nevoiti sa ne aparam principiile ,caci ele au fost pe larg expuse si au primit confirmarea laudativa ,de la teologi si ierarhi vestiti in intreaga Ortodoxie,IPS Serafim de Pireu,Pr.Prof.Dr. Theodoros Zisis,Ieromonahul Serafim Zisis si alti cinstiti Parinti, binecredinciosi crestini ortodocsi din Grecia.

  Cu ceva timp in urma,o persoana mi-a replicat dur ,atunci cand elogiam jertfa lui Ionel Mota si Vasile Marin, mari personalitati legionare si Sfinti Martiri Ortodocsi,ca „nu este fan miscarea legionara”,facand o serie de afirmatii pe care nu merita sa le mai discut.Cum se impaca iubirea fata de SFINTII MARTIRI ,MUCENICI,MARTURISITORI DIN TEMNITE SI INCHISORI sutinuta cu surle si trambite, motto-citat din cuvintele Sfantului Valeriu Gafencu(Sfantul Inchisorilor-frate de cruce in Miscarea Legionara),tinand cont ca aproape 85-90% dintre acestia erau membri sau simpatizanti stiuti sau nestiuti ai Miscarii Legionare?
  Preotul Ştefan Palaghiţă, legionar, îşi formulează astfel înţelegerea de către el a fenomenului legionar: „Legiunea nu este nici măcar o şcoală de asimilare a învăţăturii religioase, ci o schimbare profundă, o transformare a spiritului, o punere în valoare personală a conţinutului credinţei comune, o experienţă intimă a adevărurilor revelate, o îndumnezeire a Omului conform învăţăturii Bisericii.”(Preot Ştefan Palaghiţă. Garda de Fier spre reînvierea României. Istoria Mişcării Legionare de un legionar. Editura Roza vânturilor, Bucureşti, 1993, pag. 76.)
  Unii sustin ca important in pregatirea teologica(ca de altfel in orice disciplina universitara),doctoratul are o importanta covarsitoare.Nu este deloc asa.
  Vorbesc ca persoana cu experienta de peste 26 de ani ,in mediul universitar,cu doua primariate la activ(marturisesc aceasta nu din lipsa de modestie,ci pentru a se intelege ca vorbesc in cunostinta de cauza).
  Harul care lucreaza prin om ,acela are o importanta covarsitoare.Ne dovedesc acest lucru Marii Sfinti ai Ortodoxiei,Sfintii Martiri ,Mucenici,Marturisitori din temnite si inchisori,elita Miscarii Legionare,luptatorii pentru credinta ortodoxa ,neam si tara,al caror sange a sfintit pamantul Romaniei Mari si ne vegheaza de la picioarele tronului dumnezeesc.
  Unde este minciuna,care este adevarul?
  A te mandri cu acest document in mijlocul celor care nu au acest „cerificat”,este o dovada care fascineaza pe cei care nu au o pregatire intelectuala de finete si gadila placut orgoliul si parerea de sine a celui in cauza.La ce iti serveste acest doctorat, daca nu profesezi precum cadru didactic,si nu scrii articole,carti prin care sa dovedesti pregatirea ta si sa ai confirmarea pe plan national si international?
  Nedumerirea mea la acest subiect este ca,s-a renuntat la Pr.Prof.Theodoros Zisis(conducatorul initial al tezei de doctorat),intrucat comisia prezidata de Sfintia Sa, era formata din „ecumenisti”(dupa explicatiile celui in cauza),iar acest doctorat s-a dat in tara,in 2015, tot cu o comisie formata din ecumenisti sadea,la acel timp(*..doi ierarhi din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei),care intre timp,dupa asa-zisul sinod cretan din 2016, au devenit „eretici”de marca,nu?Mai are valoare,intreb?Tacere!
  „Cand il iert pe celalalt, cand sunt iertat, inaintez spre inviere.”(Parintele Dumitru Staniloae)
  Bunatatea,mangaierea prin cuvant,verticalitatea in credinta ortodoxa ,fara compromisuri si lasitati echivoce, fara comploturi in secret,fara jigniri si apostrofari,Adevarul marturisit curat,de cei care merg pe „Calea Imparateasca”,si nu pe cea extremista ,care duce spre schisma,harisma de a asculta si a povatui cu dragoste,sunt atributele celor spre care isi indreapta pasii, nevoiasii crestini ortodocsi nauciti de atatea discutii in zadar,zapaciti de vorbele goale ale unora sau altora.
  „Cel ce stă indiferent, fricos şi laş în faţa ţării sale care moare, va fi blestemat de cei ce vin după el. Ţară, cheamă-ţi feciorii şi vor răspunde. Cei ce te iubesc vor răspunde, iar laşii vor sta muţi.”(Corneliu Zelea Codreanu. Doctrina Mişcării Legionare)

  *http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2015/03/12/pr-ciprian-staicu-lucrare-de-doctorat-in-teologie-ortodoxa-dedicata-sfintilor-din-inchisorile-comuniste-din-romania/

  31 ianuarie 2018-Sf. Mc. Doctori fara de arginti Chir si Ioan

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: