SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitului Serafim de Pireu s-a intalnit la Moscova cu Patriarhul Kirill / Declaratii despre Sinodul din Creta / N-AM INCREDERE in Patriarhul Rusiei

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 27, 2016

Iata ce putem citi la Declarațiile incendiare ale Patriarhului Kirill cu privire la Sinodul din Creta. Fără consens este „o dezbinare programată în Ortodoxie” de pe Roman Ortodox in Franta din 24 noiembrie:

Biserica Ortodoxă Rusă s-a abținut în ultimul moment, în luna iulie a acestui an, de a participa la Sinodul din Creta, pentru a nu provoca o nouă schismă. Acest lucru a fost comunicat jurnaliștilor de către Patriarhului Moscovei, Kirill, în timpul unui interviu în ajunul aniversarii sale de 70 de ani.

În istorie, dezbinări au avut loc după aproape fiecare Sinod. Dezbinări s-au produs chiar după Sinoadele Ecumenice și, de asemenea, în timpul nostru, nu ar trebui să riscăm apariția unor noi schisme. Tocmai de aceea ne-am pus de acord să adoptăm toate deciziile prin consens, dar s-a dovedit, deja din timpul reuniunii Întâistătătorilor de la Geneva, că cele două Biserici – din Antiohia și Georgia – nu au semnat documente foarte importante, și atunci n-a mai fost consens„, a spus Patriarhul.

Apoi, Biserica Sârbă a declarat că ea consideră necesară amânarea Sinodului. Biserica Georgiei, de asemenea, a spus că ea nu va merge la Sinod, iar Biserica din Bulgaria a refuzat de asemenea să meargă„, a mai spus patriarhul.

Astfel, când am primit această informație, am trimis o scrisoare la Constantinopol, propunând convocarea de urgență a unei Conferințe pan-ortodoxe, pentru a defini acțiunile noastre și a decide care ar trebui să fie abordarea noastră față de Sinod, pentru că fără consens nu ar trebui să se convoace un Sinod„.

Un acord fundamental între Întâistătători, prevedea că adoptarea documentelor nu se va face decât printr-un vot unanim. Acest lucru ar permite să se excludă disputele, și să nu se provoace dezbinări.

Am spus încă o dată că documentele, așa cum trebuiau să fie trimise Sinodului, nu ne convin și am avea modificări serioase de adus. Am primit un răspuns foarte nepoliticos, în care se spunea: Sinodul va avea loc, asta e tot„, a continuat Patriarhul Kirill.

Dacă Sinodul are loc în absența consensului, aceasta înseamnă că renunțăm la principiile care le-am convenit împreună„, a clarificat el.

Mai mult decât atât, aceasta însemnă pentru noi, pur și simplu, o dezbinare programată în Ortodoxie

Patriarhul a amintit că reprezentanții unor Biserici au mers totuși în Creta și au luat parte la Sinod, în timp ce alții au refuzat, ceea ce prin urmare, se neagă acestuia statutul de „panortodox”.

Într-o astfel de situație, Biserica noastră a luat decizia să nu meargă la Sinod„, a declarat Patriarhul.

Dar avem o atitudine respectuoasă față de ceea ce s-a întâmplat în Creta. Avem, desigur, rezervele noastre și amendamentele noastre. Comisia noastră biblică și teologică a studiat deja aceste documente, și formulat amendamentele sale„, a spus Patriarhul, care a anunțat că, la următoarea Adunare a Episcopilor [Bisericii Ortodoxe Ruse, n.tr.], aceste modificări vor fi examinate cu atenție și că „vor fi făcute unele sugestii„.

Considerăm acest Sinod din Creta, ca o parte din procesul sinodal. Până în prezent, în absența unui număr de Biserici, dar nu trebuie să dramatizam. Suntem pe calea acestui Sinod [panortodox, n.tr.fr.] care va fi convocat după toate regulile și care va prezenta Bisericii Ortodoxe și lumii întregi documentele ortodoxe acceptate în mod comun„, a asigurat Patriarhul Kirill.

Sursa: Traducere de Roman Ortodox în Franța după Orthodoxie.com, Le patriarche de Moscou Cyrille: «L’Église orthodoxe russe n’a pas participé au Concile de Crète afin d’éviter un schisme»

   Iata si ce putem citi la IPS Serafim de Pireu si PF Kiril al Rusiei – discutii despre Sinodul din Creta de pe Astradrom din 26 noiembrie:

Intalnirea marturisitoare dintre Patriarhul Chiril al Moscovei si Inaltpreasfintitul Serafim al Pireului, membru al delegatiei Bisericii Greciei in vizita la sarbatoarea nasterii Preafericitului Chiril al Moscovei si intregii Rusii.

In data de 20 noiembrie 2016, IPS Serafim al Pireului a facut o vizita Preafericitului Kiril al Moscovei si intregii Rusii.

Cu ocazia prezentei in Rusia a Leului Ortodoxiei, asa cum este supranumit Serafim al Pireului, datorita marturisirii sale impotriva tuturor ereziilor si mai ales a panereziei ecumeniste, gasindu-se intaistatator in aceasta lupta cu erezia de diavol inspirata a ecumenismului interreligios si intercrestin si luptator neinfricat impotriva pseudo Sinodului din Creta, Inaltpreasfintia Sa, a felicitat Biserica Rusa pentru ca nu a participat la pseudo Sinodul din Creta si a spus catre Preafericirea Sa Chiril ca a venit timpul sa se lase la o parte orice diplomatie bisericeasca si orice compromis in credinta si mai ales Preafericirea Sa Chiril sa devina un marturisitor fierbinte al Bisericii Ortodoxe, pentru ca de astfel de Patriarhi are nevoie Biserica Ortodoxa astazi, anume de Patriarhi marturisitori, astazi cand panerezia ecumenista ispiteste chiar pe cei alesi.

Preafericitul Parinte Patriarh Chiril i-a spus Inaltpreasfintiei Sale k.Serafim ca urmareste cu mare atentie activitatea Sa si ca Simpozionul de la Pireu impotriva Sinodului Talharesc din Creta, care s-a tinut sub obladuirea Mitropoliei Pireului, a avut o mare influenta in Biserica Rusa ca sa nu participe la asa zisul Sinod din Creta.

Mentionam ca la acest Simpozion Interortodox anti-Creta au participat multi Inaltpreasfintiti Mitropoliti ai Bisericii Greciei, dar si reprezentanti ai Patriarhiei Bulgariei si Mitropoliei Kievului si a Intregii Ucraine de sub Patriarhia Moscovei. Amintim numai cateva nume de referinta de la acest Simpozion, dar si din celebra Sinaxa a clericilor si monahilor antiecumenisti din Grecia:

IPS Heroteos Vlahos de care Preafericirea Sa Chiril a fost profund impresionat, IPS Pavlos de Glifada, IPS Serafim de Kithiron, parintele prof. Gheorghe Metallinos, pr. prof. Theodoros Zisis si multi altii.

A consemnat Nicolae Mascas,

corespondenta din Atena.

   Comentariu saccsiv:

Referitor la Simpozionul de la Pireu impotriva Sinodului Talharesc din Creta, consider ca este vorba despre acesta:

Aparitie editoriala: Simpozionul de la Pireu despre Sinodul din Creta

Cat despre Sinaxa clericilor si monahilor antiecumenisti din Grecia, probabil e vorba de Volos:

IMPOTRIVA MARELUI SINOD – Sinaxa Clericilor si a Monahilor Ortodocsi din Volos

SINAXA DE LA VOLOS ii apreciaza pe cei care AU INTRERUPT POMENIREA IERARHILOR ECUMENISTI si cere Bisericii Greciei sa nu cedeze in fata presiunilor globaliste

Asadar, spune Patriarhul Kirill ca “Simpozionul de la Pireu impotriva Sinodului Talharesc din Creta, care s-a tinut sub obladuirea Mitropoliei Pireului, a avut o mare influenta in Biserica Rusa ca sa nu participe la asa zisul Sinod din Creta”.

Eu insa n-am incredere in acest Patriarh, caci s-a intalnit cu papa la Havana, in Cuba si:

Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE”

Chestie care pe unii i-a bucura:

RABINUL Zinovy Kogan A BINECUVANTAT intalnirea dintre PAPA FRANCISC si PATRIARHUL KIRILL

Nu insa si pe ortodocsii traditionalisti.

Si ca o paranteza (nu stiu cat de importanta inca), dupa intalnirea de la Havana, Patriarhul Kirill s-a dus in … Antarctica:

Cititi va rog si:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/12162705/Patriarch-Kirill-meets-penguins-in-Antarctica.html

Unii spun ca vizita a avut legatura cu nu stiu ce Arca a lui Gabriel sau cu nu stiu ce baze extraterestre. Dar despre asta voi scrie, mai pe larg, intr-un viitor separat material, caci trebuie avuta in vederea si posibilitatea ca dracul sa le vajaie prin cap liderilor religiosi si politici, prin descoperiri “arheologice din lumea araba” sau “extraterestrii”, despre necesitatea instaurarii cat mai grabnice a unei noi lumi. Apropo, imediat dupa alegerile din SUA, secretarul de stat John Kerry a fost si el pentru 3 zile in Antarctica, dupa care a plecat intr-un turneu prin tari … arabe:

http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2016/11/264108.htm

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on noiembrie 27, 2016 at 1:20 pm

    Un exemplu recent, a fost cadoul primit de Chiril de la papistasii. Francisc trimitandui cadou prin monseniorul Kurt Koch o relicva

    Apreciază

  2. Mihai said, on noiembrie 27, 2016 at 1:28 pm

    Am intrat si pe blogul capsatului active news si este un europopa pe nume Marcel radut săliște, în care acesta îl ridică pe irineu de la Craiova în slăvi, si din profesor, doctor, academician nu îl mai scotea, si ce fapte de ispravă face el pe întreg cuprinsul olteniei, si ca neapărat trebuie să se procedeze ca la taizee, însă nici o vorbă despre iereziilor si apostaziile taicii irineu

    Apreciază

  3. Gabriel said, on noiembrie 27, 2016 at 1:51 pm

    N-ai cum sa ai incredere in patriarhul Kirill. Face parte din scoala veche in care a fost educat si patriarhul Daniel…mitr. Teofan…etc. Sa ne amintim ce spunea patriarhul Kirill in 1991 la Canberra: „CMB este pentru noi o casă comună, şi faptul că ortodocşii îl consideră casa lor şi doresc ca aceasta să devină leagănul bisericii UNITE, scoate în evidenţă responsabilitatea lor deosebită pentru Consiliul Mondial al Bisericilor, şi dorinţa lor de a contribui la dezvoltarea miscarii ecumeniste. Sunt profund convins că ceea ce se întamplă la Adunare, Bisericile trebuie să ia cu ele şi să ducă la ai săi, şi să ducă aceasta popoarelor sale. Dacă ei vor face aceasta, dacă fac asta, înseamnă că mişcarea ecumenistă, este miscarea Bisericilor, nu doar a unor reprezentanţi, nu doar a unei elite teologice” http://www.glasulstramosesc.ro/blog/adunarile_cmb_ocultism_vrajitori_muzica_rock_spiritism_teologi_coreeni_episcopi_femei_si_ortodocsi/2016-09-20-172

    Apreciază

  4. Manuel Transmission said, on noiembrie 27, 2016 at 2:04 pm

    Ca tot intrebati de ce dispare cash-ul…
    Ati citit vreo data lista de comisioane de la o banca?

    – Cei mici învață de la grădiniță despre bani, card și P.O.S., „urmărindu-se ca, până în 2020, fiecare copil să dețină un cont bancar”. 57% dintre adolescenții români sunt clienți ai unei bănci
    http://www.activenews.ro/stiri-educatie/Cei-mici-invata-de-la-gradinita-despre-bani-card-si-P.O.S.-%E2%80%9Eurmarindu-se-ca-pana-in-2020-fiecare-copil-sa-detina-un-cont-bancar-.-57-dintre-adolescentii-romani-sunt-clienti-ai-unei-banci-138655

    Apreciază

  5. evtodiev said, on noiembrie 27, 2016 at 2:16 pm

    off topic: Ultima emisiune din ciclul „Gramatica vieții de familie”
    Ierarhia în familie

    Apreciază

  6. VIO 333 said, on noiembrie 27, 2016 at 3:00 pm

    Citesc destul de des articolele postate pe acest blog , dar intervin rar . Eu as avea o singura intrebare , pe care cred ca ar trebui sa ne-o punem mereu , atat noi , cat mai ales IERARHII nostrii ! La judecata de apoi a DOMNULUI IISUS ce voi raspunde cand voi fi intrebat ( referitor la faptele , vorbele si chiar gandurile ) , mai ales ca datorita unora ( din cler ) se pot rataci multe suflete si a caror vinovatie va fi preluata de cei care i-au pastorit ! Cred ca n-are rost sa dezvolt mai mult acest subiect ! Rspunderea e personala !
    In rest , DOAMNE ajuta-ne , ca tare neputinciosi si pacatosi mai suntem !

    Apreciază

    • Mihai said, on noiembrie 27, 2016 at 8:09 pm

      Vio333, în primul rând Dreptul Judecător, va judeca pe fiecare, atît bune cât și rele, si va da la fiecare după fapta sa, nimeni dar absolut nimeni nu va scăpa de judecata ce va sa vina

      Apreciază

  7. Orthodox said, on noiembrie 27, 2016 at 3:55 pm

    Apreciat de 1 persoană

  8. Orthodox said, on noiembrie 27, 2016 at 3:56 pm

    Apreciat de 1 persoană

  9. dralexmd said, on noiembrie 27, 2016 at 3:57 pm

    P.Kirill nu sa dus la Creta, caci enoriasi au inceput sa revolte la asa ceva, brusc sa ridicat un val mare impotriva, multi au inteles cine este P.Kirill, si de ce sa intalnit cu Papa.

    Este un joc mare si hîtru – la Creta a fost repetitie, acuma din P.Kiriill vor face mare aparator de credinta, doar din P.Bartolomeu – mare tradator – asa lucreaza cabalistii, ca pentru pe urma, sa faca un Sinod Ecumenic sub aripa lui Putin si Kirill, si oamenii sa-i creada.

    Pana, ca-m nu cred si se pare foarte fantastic, doar nu cum-va sa fie si mitr.Serafim un lup foarte mare si şiret, daca il face pe marioneta cabalistilor P.Kirill, ca un mare aparator a credintei.

    3 februare 2016 Biserica Rusa, la Sinod Arhieresc, a semnat cu negru pe alb, dupa toate cercertari, ca toate documentele spre Sinodul la Creta sunt PUR ORTODOXE (p.2):

    „Члены Архиерейского Собора свидетельствуют, что в своем нынешнем виде проекты документов Святого и Великого Собора не нарушают чистоту православной веры и не отступают от канонического предания Церкви”.

    Google Translate: „Membrii Soborului arhieresc arată că în forma sa actuală, proiectele de documente de Sfânt și Mare Catedrala nu încalcă puritatea credinței ortodoxe și nu se retrag de la canonic de tradiția Bisericii”.

    Si acuma, episcopii, care ei trebuie sa cerceteaza tot ce este legat de credinta, si sa steie la aparare credintei, dupa mare zgomot, ridicat de enoriasi, acuma transmit documentele la comisia teologica, care consta in majoritate din mirenii. Da pana acuma nu au cercetat?

    Pana acuma Sinodul Arhieresc nu sa dezis de hotarile precidente si nu a dus pocainta publica, da acum ei sunt mari aparatori Ortodoxiei. Este un joc foarte mare si subtil.

    Apreciază

    • dralexmd said, on noiembrie 27, 2016 at 9:18 pm

      Nu am fost atent – il indeamna sa fie aparator, doar nu il numeste.

      Apreciază

      • H said, on noiembrie 29, 2016 at 1:44 am

        In ciuda precizarii Dvs.: „Nu am fost atent – il indeamna sa fie aparator, doar nu il numeste”,
        fraza: „doar nu cum-va sa fie si mitr.Serafim un lup foarte mare si şiret, daca IL FACE pe marioneta cabalistilor P.Kirill, ca un mare aparator a credintei”
        pana la urma nu trebuie indreptata.

        Apreciază

  10. Raluca said, on noiembrie 27, 2016 at 4:41 pm

    Dacă accepăm ideea că pământul e plat, că universul este geocentric, și accepăm așadar și Facerea Lumii din Vechiul Testament, înseamnă că Antarctica cu brâul ei imens de gheață este marginea/capătul lumii. Multe țări, mai ales marile puteri au arătat foarte mare interes Antarcticii în ultimul secol. Germania hitleristă a făcut câteva expediții în această parte a lumii, apoi americanii, rușii și alte țări inclusiv cele din zonă, Argentina, Chile, etc. Din cele afirmate de unul dintre exploratorii cei mai celebrii ai Antarcticii, amiralul Richard E. Byrd, această zonă are resurse naturale imense, de la cărbune până la metale radioactive, dar, în mod curios, nici o țară, deși există convenții internaționale în acest sens, nu s-a grăbit să le exploateze. Amiralul Byrd a făcut mai multe expediții în Antarctica, ultima dintre ele fiind una militară! Hitler care interesat de ocultism si ezoterism era foare interesat de și de Antarctica. Acum patriarhul Kiril merge tot acolo. Ciudat, nu-i așa?

    Apreciază

  11. Basarabia e Romania said, on noiembrie 27, 2016 at 7:41 pm

    Kiril e fost agent KGB si face parte din proiectul lui Putin : trebuie sa fii naiv sa crezi in ambii

    Apreciază

  12. Raluca said, on noiembrie 28, 2016 at 6:59 pm

    Deși pare de domeniul SF, Antarctica a fost vizitată în ultimul timp și de mai mulți oficiali americani. Ce fac oamenii ăștia? Turism în ghețurile polare de la capătul lumii, sau merg să se ”consulte” cu cineva?

    Apreciază

    • Basarabia e Romania said, on noiembrie 29, 2016 at 9:02 pm

      confirma inca odata teoria „flat earth”

      Apreciază

  13. […] Sursă: Mitropolitului Serafim de Pireu s-a intalnit la Moscova cu Patriarhul Kirill / Declaratii despre Sin… […]

    Apreciază

  14. […] Mitropolitului Serafim de Pireu s-a intalnit la Moscova cu Patriarhul Kirill / Declaratii despre Sin… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.