SACCSIV – blog ortodox

Duma de Stat din RUSIA adopta in Constitutie CREDINTA IN DUMNEZEU si CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE

Posted in familia traditionala, RUSIA by saccsiv on martie 18, 2020

Photo: s4c.news

ORTHODOX CHRISTIANITY: RUSSIAN STATE DUMA ADOPTS CONSTITUTIONAL AMENDMENTS ON HISTORICAL FAITH IN GOD AND TRADITIONAL MARRIAGE

DUMA DE STAT din RUSIA adoptă amendamentele la Constituția țării privind CREDINȚA ISTORICĂ și CĂSĂTORIA TRADIȚIONALĂ

Duma de Stat din Rusia și Consiliul Federal au aprobat miercuri 11 martie un număr de amendamente constituționale. Legea fundamentală a statului vorbește acum despre importanța credinței istorice din Rusia și statutează căsătoria tradițională și valorile familiei.

După cum relatează IA-Regnum, în privința credinței în Dumnezeu, Constituția prevede acum că:

Federația Rusă, unită de o istorie de un mileniu, păstrând amintirea strămoșilor care au pierit pentru idealuri și pentru credința în Dumnezeu dar și pentru continuitatea în dezvoltarea statului rus, recunoaște unitatea de stat astfel realizată istoric.

Legiuitorii au adoptat de asemenea un amendament care definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, interzicând practic căsătoriile gay, relatează macaubusiness.com.

Patriarhul Kiril a propus luna trecută adăugarea în constituție a unei referințe la Dumnezeu, declarând:

„Majoritatea cetățenilor ruși cred în Dumnezeu. Nu mă refer aici doar la ortodocși – vorbesc și despre musulmani și mulți alții.”

Tot miercuri, în același timp când Duma de Stat vota adoptarea amendamentelor, Sfântul Sinod al Bisericii Ruse a votat oficial sprijinul pentru propunerea Patriarhului Kiril.

 

Comentariul traducatorului:

Cinste rușilor în privința statutării în Constituție a familiei tradiționale, constituite dintre un bărbat și o femeie! Nu are rost să mai comentăm, e ceea ce ar trebui prevăzut în orice constituție. Și e ceea ce la noi nu s-a putut institui, pentru că nu ne-a interesat, știut fiind că Referendumul pentru familia tradițională era „al lui Dragnea”, nu-i așa? Nu a fost de ajuns păcatul milioanelor de avorturi întâmplate din 1990 și până azi, am mai bătut un piron în mâinile lui Hristos prin nemărturisirea noastră. Ne vor veni la un moment dat facturile pentru aceste fapte și va fi vai de noi, pentru că nu vom avea cu ce să le plătim. Asta dacă nu cumva au și început să vină…

Neavând pretenția că suntem experți în teologie, ceva este însă ciudat în declarația Patriarhului Kiril și ni se mai risipește puțin admirația. Venite din gura unui patriarh creștin-ortodox, referințele la un Dumnezeu comun, al creștinilor, musulmanilor și al „multor altora” pot crea confuzii. Asta ca să nu spunem că miroase a ecumenism…

Patriarhul Kiril să nu fi sesizat că exprimarea sa alătură credințe antagoniste? Să nu fi sesizat nici Sfantul Sinod al Bisericii Ruse acest lucru, susținând propunerea și, prin asta, declarația lui Kiril? Asta ne amintește de alte știri despre Patriarhul Rusiei care te fac să ridici o sprânceană circumspectă:

VIDEO: Patriarhul Kirill al Rusiei isi exprima „dragostea frateasca” fata de ereticul papa. Trimisii lui ii saruta mana…

Mitropolitului Serafim de Pireu s-a intalnit la Moscova cu Patriarhul Kirill / Declaratii despre Sinodul din Creta / N-AM INCREDERE in Patriarhul Rusiei

Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE”

Ati auzit de ARCA LUI GABRIEL? De ce s-a dus PATRIARHUL KIRILL in ANTARCTICA, imediat dupa intalnirea cu PAPA FRANCISC? De ce s-a dus Secretarul de stat JOHN KERRY in ANTARCTICA, imediat dupa alegerile din SUA?

Nu vrem să judecăm pe nimeni, cu atât mai mult cu cât suntem în Postul cel Mare, de aceea ne oprim aici cu acest comentariu. Poate că referirea la „musulmani și mulți alții” a acestuia a fost vreun compromis pe care a trebuit să-l facă pentru a obține referirea din Constituția Rusă la Dumnezeu. Tot Bunul Dumnezeu va judeca dacă Patriarhul a făcut bine sau nu. Noi ne limităm doar să constatăm că politkorrektnost-ul e un concept pe care, iată, aparent l-a cam asimilat și Patriarhul Rusiei!

 

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on martie 18, 2020 at 12:27 am

    Ne mai mirăm cum se face că în România este rău cu coronavirusul, iar în Rusia nu?
    Avem zeci de milioane de morți prin avort și bătaie de joc la adresa Bisericii, de aceea!

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.