Saccsiv – Weblog

Mitropolitului Serafim de Pireu s-a intalnit la Moscova cu Patriarhul Kirill / Declaratii despre Sinodul din Creta / N-AM INCREDERE in Patriarhul Rusiei

Posted in Uncategorized by saccsiv on Noiembrie 27, 2016

Iata ce putem citi la Declarațiile incendiare ale Patriarhului Kirill cu privire la Sinodul din Creta. Fără consens este „o dezbinare programată în Ortodoxie” de pe Roman Ortodox in Franta din 24 noiembrie:

Biserica Ortodoxă Rusă s-a abținut în ultimul moment, în luna iulie a acestui an, de a participa la Sinodul din Creta, pentru a nu provoca o nouă schismă. Acest lucru a fost comunicat jurnaliștilor de către Patriarhului Moscovei, Kirill, în timpul unui interviu în ajunul aniversarii sale de 70 de ani.

În istorie, dezbinări au avut loc după aproape fiecare Sinod. Dezbinări s-au produs chiar după Sinoadele Ecumenice și, de asemenea, în timpul nostru, nu ar trebui să riscăm apariția unor noi schisme. Tocmai de aceea ne-am pus de acord să adoptăm toate deciziile prin consens, dar s-a dovedit, deja din timpul reuniunii Întâistătătorilor de la Geneva, că cele două Biserici – din Antiohia și Georgia – nu au semnat documente foarte importante, și atunci n-a mai fost consens„, a spus Patriarhul.

Apoi, Biserica Sârbă a declarat că ea consideră necesară amânarea Sinodului. Biserica Georgiei, de asemenea, a spus că ea nu va merge la Sinod, iar Biserica din Bulgaria a refuzat de asemenea să meargă„, a mai spus patriarhul.

Astfel, când am primit această informație, am trimis o scrisoare la Constantinopol, propunând convocarea de urgență a unei Conferințe pan-ortodoxe, pentru a defini acțiunile noastre și a decide care ar trebui să fie abordarea noastră față de Sinod, pentru că fără consens nu ar trebui să se convoace un Sinod„.

Un acord fundamental între Întâistătători, prevedea că adoptarea documentelor nu se va face decât printr-un vot unanim. Acest lucru ar permite să se excludă disputele, și să nu se provoace dezbinări.

Am spus încă o dată că documentele, așa cum trebuiau să fie trimise Sinodului, nu ne convin și am avea modificări serioase de adus. Am primit un răspuns foarte nepoliticos, în care se spunea: Sinodul va avea loc, asta e tot„, a continuat Patriarhul Kirill.

Dacă Sinodul are loc în absența consensului, aceasta înseamnă că renunțăm la principiile care le-am convenit împreună„, a clarificat el.

Mai mult decât atât, aceasta însemnă pentru noi, pur și simplu, o dezbinare programată în Ortodoxie

Patriarhul a amintit că reprezentanții unor Biserici au mers totuși în Creta și au luat parte la Sinod, în timp ce alții au refuzat, ceea ce prin urmare, se neagă acestuia statutul de „panortodox”.

Într-o astfel de situație, Biserica noastră a luat decizia să nu meargă la Sinod„, a declarat Patriarhul.

Dar avem o atitudine respectuoasă față de ceea ce s-a întâmplat în Creta. Avem, desigur, rezervele noastre și amendamentele noastre. Comisia noastră biblică și teologică a studiat deja aceste documente, și formulat amendamentele sale„, a spus Patriarhul, care a anunțat că, la următoarea Adunare a Episcopilor [Bisericii Ortodoxe Ruse, n.tr.], aceste modificări vor fi examinate cu atenție și că „vor fi făcute unele sugestii„.

Considerăm acest Sinod din Creta, ca o parte din procesul sinodal. Până în prezent, în absența unui număr de Biserici, dar nu trebuie să dramatizam. Suntem pe calea acestui Sinod [panortodox, n.tr.fr.] care va fi convocat după toate regulile și care va prezenta Bisericii Ortodoxe și lumii întregi documentele ortodoxe acceptate în mod comun„, a asigurat Patriarhul Kirill.

Sursa: Traducere de Roman Ortodox în Franța după Orthodoxie.com, Le patriarche de Moscou Cyrille: «L’Église orthodoxe russe n’a pas participé au Concile de Crète afin d’éviter un schisme»

   Iata si ce putem citi la IPS Serafim de Pireu si PF Kiril al Rusiei – discutii despre Sinodul din Creta de pe Astradrom din 26 noiembrie:

Intalnirea marturisitoare dintre Patriarhul Chiril al Moscovei si Inaltpreasfintitul Serafim al Pireului, membru al delegatiei Bisericii Greciei in vizita la sarbatoarea nasterii Preafericitului Chiril al Moscovei si intregii Rusii.

In data de 20 noiembrie 2016, IPS Serafim al Pireului a facut o vizita Preafericitului Kiril al Moscovei si intregii Rusii.

Cu ocazia prezentei in Rusia a Leului Ortodoxiei, asa cum este supranumit Serafim al Pireului, datorita marturisirii sale impotriva tuturor ereziilor si mai ales a panereziei ecumeniste, gasindu-se intaistatator in aceasta lupta cu erezia de diavol inspirata a ecumenismului interreligios si intercrestin si luptator neinfricat impotriva pseudo Sinodului din Creta, Inaltpreasfintia Sa, a felicitat Biserica Rusa pentru ca nu a participat la pseudo Sinodul din Creta si a spus catre Preafericirea Sa Chiril ca a venit timpul sa se lase la o parte orice diplomatie bisericeasca si orice compromis in credinta si mai ales Preafericirea Sa Chiril sa devina un marturisitor fierbinte al Bisericii Ortodoxe, pentru ca de astfel de Patriarhi are nevoie Biserica Ortodoxa astazi, anume de Patriarhi marturisitori, astazi cand panerezia ecumenista ispiteste chiar pe cei alesi.

Preafericitul Parinte Patriarh Chiril i-a spus Inaltpreasfintiei Sale k.Serafim ca urmareste cu mare atentie activitatea Sa si ca Simpozionul de la Pireu impotriva Sinodului Talharesc din Creta, care s-a tinut sub obladuirea Mitropoliei Pireului, a avut o mare influenta in Biserica Rusa ca sa nu participe la asa zisul Sinod din Creta.

Mentionam ca la acest Simpozion Interortodox anti-Creta au participat multi Inaltpreasfintiti Mitropoliti ai Bisericii Greciei, dar si reprezentanti ai Patriarhiei Bulgariei si Mitropoliei Kievului si a Intregii Ucraine de sub Patriarhia Moscovei. Amintim numai cateva nume de referinta de la acest Simpozion, dar si din celebra Sinaxa a clericilor si monahilor antiecumenisti din Grecia:

IPS Heroteos Vlahos de care Preafericirea Sa Chiril a fost profund impresionat, IPS Pavlos de Glifada, IPS Serafim de Kithiron, parintele prof. Gheorghe Metallinos, pr. prof. Theodoros Zisis si multi altii.

A consemnat Nicolae Mascas,

corespondenta din Atena.

   Comentariu saccsiv:

Referitor la Simpozionul de la Pireu impotriva Sinodului Talharesc din Creta, consider ca este vorba despre acesta:

Aparitie editoriala: Simpozionul de la Pireu despre Sinodul din Creta

Cat despre Sinaxa clericilor si monahilor antiecumenisti din Grecia, probabil e vorba de Volos:

IMPOTRIVA MARELUI SINOD – Sinaxa Clericilor si a Monahilor Ortodocsi din Volos

SINAXA DE LA VOLOS ii apreciaza pe cei care AU INTRERUPT POMENIREA IERARHILOR ECUMENISTI si cere Bisericii Greciei sa nu cedeze in fata presiunilor globaliste

Asadar, spune Patriarhul Kirill ca “Simpozionul de la Pireu impotriva Sinodului Talharesc din Creta, care s-a tinut sub obladuirea Mitropoliei Pireului, a avut o mare influenta in Biserica Rusa ca sa nu participe la asa zisul Sinod din Creta”.

Eu insa n-am incredere in acest Patriarh, caci s-a intalnit cu papa la Havana, in Cuba si:

Declaratia comuna Papa Francisc si Patriarhul Kiril al Rusiei: “RESTABILIREA UNITATII CRESTINE”

Chestie care pe unii i-a bucura:

RABINUL Zinovy Kogan A BINECUVANTAT intalnirea dintre PAPA FRANCISC si PATRIARHUL KIRILL

Nu insa si pe ortodocsii traditionalisti.

Si ca o paranteza (nu stiu cat de importanta inca), dupa intalnirea de la Havana, Patriarhul Kirill s-a dus in … Antarctica:

Cititi va rog si:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/12162705/Patriarch-Kirill-meets-penguins-in-Antarctica.html

Unii spun ca vizita a avut legatura cu nu stiu ce Arca a lui Gabriel sau cu nu stiu ce baze extraterestre. Dar despre asta voi scrie, mai pe larg, intr-un viitor separat material, caci trebuie avuta in vederea si posibilitatea ca dracul sa le vajaie prin cap liderilor religiosi si politici, prin descoperiri “arheologice din lumea araba” sau “extraterestrii”, despre necesitatea instaurarii cat mai grabnice a unei noi lumi. Apropo, imediat dupa alegerile din SUA, secretarul de stat John Kerry a fost si el pentru 3 zile in Antarctica, dupa care a plecat intr-un turneu prin tari … arabe:

http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2016/11/264108.htm

 

Anunțuri

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Iustin said, on Noiembrie 27, 2016 at 12:52 pm

  off topic

  Apreciază

  • H said, on Noiembrie 27, 2016 at 9:35 pm

   URMAREA FIREASCĂ A LUPTEI “DIN INTERIOR”: SERAFIM DIN PIREU S-A PRĂBUȘIT CUMPLIT

   Motto:
   “Celor […] care nu deosebesc preoţia şi tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi împărtăşania ereticilor sunt lucrătoare (!!!) pentru mântuire; […] celor ce cu bună-ştiinţă sunt în părtăşie euharistică cu aceşti eretici înainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau ţin erezia ecumenistă sub chipul dragostei frăţeşti (!!!) […], anatema!” (din textul Anatemei ROCOR – 1983)
   „Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.” (Romani 1, 22)
   ________________________________________________________________________________

   Comentatorul “preotul” a postat in urma cu doua zile, într-un comentariu, un mesaj pe care soţia dânsului l-a primit de la Arhim. Leontie Fusa de la Schitul Cloşca, în legatură cu deplasarea “Mitropolitul Serafim de Pireu la Moscova!”
   ________________________________________________________________________________

   Această informaţie însoţită de filmare este extrem de relevantă.
   Si desi Domnul Leontie Fusa, încearcă să apere pozitia “Bisericii” Anti-ortodoxe Române prin promovarea intercomuniunii domnului Serafim cu nişte eretici luptători împotriva lui Hristos, nu face decât sa contribuie la discreditarea şi, de fapt, demascarea acestui fals reper ‒ Serafim din Pireu.
   Spune domnul Leontie:
   «Mitropolitul Serafim de Pireu la Moscova! Slujește și se împărtășește (!!!) cu toți Patriarhii și reprezentanții acestora! Se împărtășește din același Potir cu ÎPS Nifon (!!!), Mitropolitul onorific al Târgoviștei – reprezentantul (!) Preafericitului Părinte Patriarh Daniel».

   De necrezut!…avand in vedere ca de pe blogul ortodoxiacatholica.wordpress.com (a se vedea: http://li.ro/66y8) putem afla că:
   «Mitropolitul Nifon al Targovistei se roaga impreuna cu ereticii si marturiseste alt crez decât Crezul Ortodox la întrunirea „Consiliului Mondial al Bisericilor” din 4 noiembrie 2013 în Busan, Republica Koreea
   La momentul 1:34:56 o sa vedeti cum IPS Nifon mărturiseşte împreună cu eterodocsii crezul CMB şi apoi se roagă împreuna cu ei: „Să recunoastem unul în celalalt [n.m. adresându-se catre toate ereziile si ereticii din CMB] Biserica cea Una, Sfanta, Sobornicesca si Apostoleasca” adica teoria ramurilor (ideea conform careia orice grupare protestanta este Biserica cea Una, Sfântă, Soborniceasca si Apostoleasca). Iată în ce mizerie este băgată Biserica Ortodoxa! […]»

   Oare e greu de inteles faptul că, “Mitropolitul onorific al Târgoviștei – [a fost] reprezentantul(!) PreaNEfericitului Părinte Patriarh Daniel” şi la întrunirea “Consiliului Mondial al ereticilor şi ereziilor” din 4 noiembrie 2013 de la Busan, Republica Koreea, unde s-a făcut portavocea ereziilor acestuia? Bineînţeles că domnul Daniel Ciobotea nu a putut să se deplaseze personal acolo, căci exista riscul de a se compromite la fel ca în anul 1991 la Canberra, fapt ce ar fi dăunat misiunii pe care domnia sa o avea de executat: aceea de a poza alături de domnul Teofan Savu în apăratori(?!) ai Ortodoxiei la viitorul anti-sinod (e vorba de cel care s-a desfăşurat în Creta).

   Pe blogul apologeticum.ro (a se vedea: http://li.ro/p8df) este redată “Intervenția Mitropolitului Serafim de Pireu în Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe(?) a Eladei în problema declarațiilor de la întrunirea “Consiliului Mondial al Bisericilor” de la Busan (noiembrie 2013), unde se referă în mod expres la declarațiile eretice ale Mitropolitului Nifon al Târgoviștei.”

   «Preafericite Părinte Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, domnule Ieronim,
   Preşedinte al Sfântului Sinod,
   Iubiţi fraţi arhierei ai Bisericii Ortodoxe a Eladei,

   Cuvântarea Arhiepiscopului Târgoviștei, domnul Nifon,
   Dureroasă a fost și prezența ortodoxă la Adunarea de la Busan prin cuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop al Târgoviștei, domnul Nifon, reprezentant al Bisericii României, care a constatat că unitatea Bisericii a fost pierdută (!!!) și că Biserica existentă, fiind divizată (!!!), este și sacramental incompletă, și că nu știm care grupare creștină este urmașă a Bisericii Vechi de la Ierusalim (!!!), şi că toți oamenii sunt frați in Hristos (!!!), și că Botezul creștin nu este altceva decât un grad sacramental mai înalt, în familia spirituală a umanității (!).
   Înaltpreasfințitul domn Nifon a tăcut și a tăinuit faptul că se alterează ecleziologia ortodoxă în “Consiliul Mondial al Bisericilor” pretextând că în CMB “se apară valorile noastre morale tradiționale” cum ar fi “valorile familiei creștine”. […]»

   Tot în anterioara intervenţie a domnului Serafim din Pireu (redată la http://li.ro/p8df), acesta afirmă:
   «Sfântul Ciprian (sec. III) subliniază Unitatea Bisericii în episcopi, în Sfânta Euharistie şi în ortodoxia credinţei».

   Aceasta afirmatie, în urma îndrăznelii pe care a avut-o de a consluji la Moscova cu urmaşii lui Iuda, vădeşte confuza sa eclesiologie şi contradicţia de neacceptat în care se găseşte, deoarece împartasindu-se din acelasi potir cu Nifon and co. ‒ conform spuselor Sfântului Ciprian al Cartaginei, pe care singur le-a invocat ‒ îi recunoaste domnului Nifon ‒ acestui adevărat vârf de lance al ereticilor ‒ ortodoxia credintei! Vai ce nebunie!…
   “Din cuvintele tale te voi judeca, slugă vicleană” (Luca 19, 22) şi “din cuvintele tale vei fi osândit.” (Matei 12, 37)

   Si conform propriilor spuse, domnul Nifon recunoaste în celalalte grupari eretice din CMB Biserica cea Una, Sfânta, Sobornicescă şi Apostoleasca, de unde nu fara temei am putea extrage concluzia ca pe aceste adunari ale razvratitilor le recunoaste si Serafim din Pireu prin acceptarea ca in aceeasi “Biserică” cu el sa fie cuprinsi oameni care au credinte (macar la nivel declarativ) total diferite, de ex. domnia sa, de o parte si activistul ecumenist Nifon din Targoviste, de cealalta parte.

   Toate acestea nu fac decât să confirme cele scrise într-un alt comentariu, “COMUNIUNEA CU ERETICII ESTE LETALĂ ȘI SCUFUNDĂ SUFLETUL ÎN ORBIRE DUHOVNICEASCĂ.”

   Dacă pe unii dintre noi domnul Serafim şi toti ceilalţi nepăsători (faţă de aşezămintele Sfinţilor Părinţi) ce s-au executat la Moscova în faţa falsului patriarh Kiril Gundaev mai reuşesc să ne păcălească prin conglomeratele lor împreună-slujiri, în cele din urmă aceştia vor ajunge sa fie sfredeliţi de viermele neadormit atunci când la Judecata lui Hristos vor sta faţă în faţă cu Sfinţii Mărturisitori şi Mucenici din Catacombele Rusiei, aceia care care s-au sfinţit prin lupta şi suferiţele îndurate pentru a nu fi confiscată Ortodoxia în Rusia de către “Biserica” lui Serghie înfiinţată de Stalin, monstrul pe care acum il conduce Kiril si care reprezinta un adevarat chip al “bisericii” lui antihrist.

   Nenumarate capturi foto de la neduhovnicescul eveniment de la Moscova, la care a participat si Ilia al II-lea intaistatatorul georgienilor, se găsesc la adresa: http://li.ro/gump.

   Dar cine este domnul Kiril Gund(y)aev, cel caruia zilele trecute aproape ca i s-au prosternat cohorte de ierarhi din intreaga lume si pe cine a avut mentor?
   Din biografia sa [http://li.ro/qsrc] aflăm că «în data de 3 aprilie 1969 este tuns în monahism de către mitropolitul Nicodim (Rotov) de Leningrad şi Novgorod primind numele de Kiril. Tot de același mitropolit în data de 7 аprilie este hirotonit în treapta de ierodiacon, iar în data de 1 iunie – de ieromonah de acelaşi mitropolit. […] este şi secretar personal al Înalt Prea Sfinţitului Nicodim mitropolit de Leningrad şi Novgorod […]. Între anii 1971-1974 a reprezentat Patriarhia Moscovei la Consiliul Mondial al Bisericilor de la Geneva.»

   Și dacă este atât de important Nicodim Rotov în viaţa actualului lider al “Patriarhiei” sovietice, trebuie reprodus în cele ce urmeaza un pasaj din cartea scrisă de Ludmila Perepiolkina, “Ecumenismul, cărare a pierzaniei” :
   «Nu putem să nu ne amintim sinistra figura a Mitropolitui Nikodim (Rotov) din Leningrad, care în timpul său a “hirotonit” jumătate din episcopii aşa-zisei Patriarhii a Moscovei, Patriarhul Alexie al II-lea fiind printe ei şi care şi-a lăsat astfel succesori vrednici şi după moartea sa care sa-i promoveze cauza sa [n.n.: ecumenistă].
   Mulţi oameni îşi amintesc că, în mijlocul anilor ’70, credincioşii îl scoteau afară din bisericile din Moscova, strigând: „Pleacă ereticule, catolicule!”. Zvonurile despre el, care au circulat în timpul vieţii mitropolitului Nikodim, că ar fi fost episcop papistaş în secret, au fost recent confirmate. Acest ecumenist rău intenţionat şi duşman al Ortodoxiei, care a celebrat Liturgia în Bazilica Sfântul Petru din Roma şi a oferit papistasilor împărtăşania, si-a gasit moartea în braţele papei Ioan Paul I, la vârsta de 49 de ani (5 septembrie 1978).
   După cum s-a raportat în presa papistaşilor, Mitropolitul Nikodim, a fost episcop papistaş, “hirotonit” în secret de către papa Paul al VI-lea si numit tot în secret, să colaboreze cu papistaşii din întreaga jurisdicţie greco-catolică a fostei URSS.
   Acest agent dublu al KGB-ului şi Vaticanului, a făcut o afacere buna pentru propagarea papismului printre ortodocşi. Eforturile sale au dat roade care sunt evidente chiar şi astăzi, aproape la două decenii după moartea sa. El l-a promovat nu numai Patriarhul Alexie II-lea, dar, de asemenea, pe cei mai multi dintre episcopii influenti ai Patriarhei Moscovei, cum ar fi: aprigul ecumenist, Mitropolitul Kiril (Gundyaev), un apropiat al lui Nikodim şi preşedintele actual al Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei [de fapt actualul „Patriarh” moscovit], care nu isi ascunde tendintele si simpatiile sale pro-papistaşi; Arhiepiscopul Mihail (Mudyugin); Arhiepiscopul Hrisostom (Martishkin), de asemenea, un fost elev şi apropiat al lui Nikodim (ce întotdeauna se revendica a fi), care propagă neobosit papismul şi inter-comuniunea ortodocşilor cu papistaşii în Lituania; plus alţi numerosi clerici au fost hirotoniti de Nikodim, generaţii întregi de elevi şi adepţi ai săi continuă munca începută de el, de denaturare a căilor drepte ale Domnului. Prin urmare, se poate presupune că vorbele lui Ioan Paul al II-lea, ce vorbea la sfârşitul anului 1992 în Curia romană, referirindu-se că avea doi cardinali printre episcopii din Rusia, nu erau doar simple vorbe!»
   ________________________________________________________________________________

   Ceea ce a facut Ierotheos Vlachos in Romania, exact acelasi lucru s-a dus să pună în practică şi “leul din Pireu” la Moscova, dând astfel o adevarata PALMĂ peste obrazul celor care ‒ din tulburarea cea buna ‒ şi-au ridicat vocile împotriva trădătorilor din Cuba: Kiril si Alfeiev… implicit scuipandu-l parcă în obraz pe Episcopul Longhin Jar, cel ce a întrerupt pomenirea lui Kiril «la Sfanta Liturghie și la toate slujbele Bisericii după acceptarea de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse a textului documentului-proiect al celei de-a 5-a reuniuni presinodale de la Chambesy, dar și din cauza întâlnirii dintre Papa Francisc I și Patriarhul Kiril care a avut loc la Havana și adoptarea unui text comun cu „binecuvântare comună” care recunoaște în mod viclean papalitatea ca biserică» (conform site-ului de limba greacă http://katanixis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_98.html), document despre a carui 30 de puncte afirmă că reprezintă cei 30 de arginţi ai vânzării lui Iuda, încă şi: “tot aici este erezie, cele 30 de puncte (!!!).”
   De fapt exprimarea anterioara a fost destul de îngăduitoare, potrivindu-se mai bine asemănarea gestului săvârşit de Serafim din Pireu cu cel al unui trădător care îi împlântă un pumnal în rărunchii celui ce i-a fost camarad de luptă la Simpozionul «Sfântul si Marele Sinod ‒ Mare pregătire, fără rezultate», ce a avut loc în Pireu, Grecia, pe 23 martie 2016.

   Si ca sa revenim… se intreaba domnul Leontie Fusa:
   “S-a lepădat de Ortodoxie Mitropolitul Serafim de Pireu – așa-numitul Leu al Ortodoxiei, pentru că are comuniune euharistică cu toți Patriarhii și Preafericiții Arhiepiscopi și Mitropoliți Primați???!”

   “Tu zici.” (cf. Matei 27, 11),
   este raspunsul cel mai simplu si potrivit care i se potriveste, cuvant pe care l-a auzit şi Pilat din gura lui Iisus Hristos, Dumnezeul nostru.

   Mai spune acelasi arhimandrit: “Nu, dragilor! Nu vă pripiți! Nu vă grăbiți! Nu puneți semnul egal între Creta și Ortodoxie!”
   Tocmai ca nu se pune semnul egal intre FARADELEGE si Ortodoxie, iar intocmirea respectivelor documente din Creta sunt doar rodul firesc al unui lung proces prin care erezia ecumenista a sapat in mod sistematic in constiinta eclesiologica a minciuno-episcopilor oficiali.
   Oare Kiril Gundaev este eretic in urma intalnirii de la Havana? Sau Daniel Ciobotea în urma anti-sinodului din Creta?


   In clipul anterior de la Canberra, din 1991, se observa si chipul domnului Daniel Ciobotea, reprezentantul BAOR la acea spurcata adunare.

   Ritualurile păgâne din cadrul Adunării de la Canberra; de la min. 2:10, după intercalarea unui scurt cadru fix cu o imagine de la Assisi (1986):

   Kiril ţinând un discurs la moscheea din Baku în faţa musulmanilor

   Kiril la monofiziţii armeni

   Kiril sărută mâna papei Benedict

   Recunostea onest cineva că “erezia ecumenismului are o vechime de aproape 100 de ani. In tot acest timp a vatamat o mare parte din “Biserica”, mai ales patriarhi, mitropoliti, episcopi, preoti, dar si din ce in ce mai multi credinciosi. [Iar] aceasta molima s-a extins mai ales in ultimii 20 de ani.”

   Se vede bine că “leul din Pireu” este de fapt “pisicelul din Pireu” cu marii ereziarhi ce lucrează împotriva Ortodoxiei şi “pisica agresivă din Pireu” cu cei care inteleg sa urmeze intru totul invataturii Sfintilor Parinti (aceasta din urma atitudine a sa deja a pus-o in practica de cativa ani, incercand sa se ridice prin argumentatiile sale antipatristice impotriva vechilor calendaristi, adevarăţii ortodocşi din Grecia).

   Ca o confirmare a celor arătate, pe site-ul astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro au apărut urmatoarele informatii in urma intalnirii din 20 noiembrie dintre domnii Kiril si Serafim: “Cu ocazia prezenţei în Rusia a Leului Ortodoxiei, asa cum este supranumit Serafim al Pireului, […] Inaltpreasfintia Sa […] a spus către Preafericirea Sa Chiril ca a venit timpul […] [ca] Preafericirea Sa Chiril să devină un mărturisitor fierbinte(!!!) al Bisericii Ortodoxe, pentru că de astfel de Patriarhi(!!!) are nevoie Biserica Ortodoxa astazi.” !
   Aceasta declaratie slugarnica, de periere si proslavire a un activist eretic notoriu, parca a copiat-o dupa scrisoarea pe care i-a adresat-o in 2014 domnului Teodosie Petrescu.
   Greaua vinovăţie ce şi-o atrage asupra capului său domnul Serafim este cu atat mai mare cu cât, pentru a se justifica, a gasit de cuviinta sa promoveze un fals-patriarh si mare viclean ecumenist cu limbaj dublu, ce acum asemenea domnului Daniel Ciobotea incearca specularea situatie create pentru a se revendica drept şi mare aparator al Bisericii (!), despre care Ep. Longhin Jar, vorbind referitor la impunerea pan-ereziei ecumeniste prin adoptarea proiectelor de documente ce s-a făcut fără discuţie sobornicească la Soborul Arhieresc sovietic din 2-3 februarie 2016, a relatat ‒ înca în mod voalat ‒ acestea:
   «[La Sobor] pe noi nimeni nu ne-a văzut, nu ne-a auzit şi nici nu s-a uitat nimeni la noi, absolut. Noi am stat 2 zile în acele scaune şi lor le era indiferent – suntem noi acolo sau nu. Ei oricum au hotărât ale lor. […]
   Noi şedeam acolo şi nimeni nu ne întreba. Şi o dată erau greşeli dogmatice, sau am putea spune păcate strigătoare împotriva Duhului Sfânt, eu am ridicat mâna ca să fiu împotrivă, căci eu nu pot vota aceste probleme – „Tu cine eşti? Ia loc, ne descurcăm fără tine”.
   […]ei spun că soborul a încuviinţat. […] Nouă nimeni nu ne-a spus nimic de nici un fel de întâlniri. Şi când cineva a ridicat problema „Preafericite, aici sunt mari greşeli dogmatice, cum să mergem la acest sobor?” – „Gata, tăceţi, luaţi loc, totul este decis. Totul s-a votat, totul a trecut”.»

   Pasajul domnului Leontie Fusa “ ([pe] 20 nov. 2016), în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova a avut loc o Liturghie solemnă panortodoxă cu majoritatea Patriarhilor și Preafericiților Întâistătători ai celor 14 Biserici Ortodoxe Locale, dintre care unele au aprobat, altele nu, iar altele au luat act la nivel sinodal de Sinodul Panortodox din Creta cu anumite amendamente referitoare la reformularea unor texte, care nu trebuie să lase loc la diferite interpretări”, dovedeste fără putinţă de combatere că întreaga “Ortodoxie” oficială este strâns unită în jurul mincinoşilor ierarhi, indiferent de credinţele lăuntrice ale diferiţilor episcopi privind ceea ce înseamnă Biserica, episcopi ce intra sub condamnarea ROCOR din 1983 impotriva ecumenismului:
   “Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise „ramuri”, deosebite după credinţă […] anathema!”

   Pentru ecumenisti si filo-ecumenisti, mai importanta este unitatea lor chiar si in neadevar decat implinirea voii sfinte a lui Dumnezeu si apararea adevarului de credinta.

   Tot în tabloul general ecumenist al jurisdicţiilor oficiale, se înscrie şi gestul de slugărnicie, de data aceasta direct în fata papei, prin asemanare cu cel al lui Kiril,
   al Episcopului bulgar Tihon Ivanov, urmat de încă un cleric de-al său. Acesta îi sărută mâna papei, i se închină şi îi cere acestuia unirea (!!!) celor doua false biserici.


   La data acestei filmări, [ce se situează probabil în perioada de timp 2009-2010], Tihon Ivanov aparţinea de Dioceza Europei Centrale și de West (cu sediul la Berlin).
   Conform site-ului Universitatii Freiburg
   [http://www.orthodoxia.ch/en/church/7/show], reperele schematice ale biografiei sale sunt urmatoarele:
   «Tihon Hristo Georgiev Ivanov – Bishop
   Vita
   […]
   10.11.2000: mon.
   11.11.2000: diak.
   12.11.2000: priest.
   08.07.2001: archim.
   6.7.2003: ⊕ B Tiberiopol, vikar West- und Mitteleuropa.
   2009: administrator West- und Mitteleuropa.
   2010: Dekan St. Alexandr Nevskij Sofia.
   2013: candidate for M Central Europe.
   11.6.2014: Patriarchal vicar»

   Dar la adresa http://acvila30.ro/2013/10/, în mod cu totul surprinzător faţă de trădarea lui Hristos, sminteala produsă şi supunerea în faţa papei, ca şi cum nu ar fi trebuit de urgenţă să fie judecat soborniceşte şi caterisit ereticul infiltrat, îl găsim pe respectivul aşa-zis episcop ‒ având girul implicit al întregului sinod ‒ încă şi pe lista de candidaţi eligibili întocmită la 27 octombrie 2013 pentru scaunul mitropolitan de Varna şi Veliki Preslav (a cărui alegere a avut loc în data de 17 noiembrie 2013), purtând deja altă titulatură faţă de cea de la momentul vizitei la Roma ‒ «Mare Eclesiarh al Catedralei „Sfântul Alexandru Nevski” din Sofia».
   Aceste date, cât şi faptul că ulterior, din 11 iunie 2014, a devenit vicar al Patriarhului (!!!), mă fac să apreciez că ceea ce ne închipuim noi despre sinodul oficial din Bulgaria sunt doar baloane de săpun.

   Este evident că şi acolo conduce “cine trebuie”!…

   Fiecare ar trebui sa priceapa îndemnul lui Dumnezeu: “fiţi dar înţelepţi ca şerpii” (Matei 10, 16), pentru a nu mai spera un ajutor de la niste ierarhi prinsi prea strans in capcana functiei lor, caci, dupa cuvantul Sfantului Apostol, “ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, Care este Mântuitorul tuturor oamenilor, mai ales al credincioşilor” (I Timotei 4, 10).

   Și “aşa zice Domnul: «Blestemat fie omul care se încrede în om şi îşi face sprijin din trup omenesc şi a cărui inimă se depărtează de Domnul.»” (Ieremia 17, 5)

   În urma celor petrecute la Moscova in 20 noiembrie 2016, nădăjduiesc să se încredinteze şi Episcopul Longhin Jar de faptul că bunul Dumnezeun s-a milostivit si, pentru faptele sale de virtute si sufletul sau cel marinimos, a rânduit lucrurile astfel incat sa inteleaga faptul ca trebuie să întrerupă de urgenta pomenirea ierarhului de care apartine în mod direct, mitropolitul de Kiev Onufrie care pastreaza comuniunea euharistica si de rugaciune cu domnul Kiril (ce poate inca a mai si conslujit la Moscova).
   In acest punct al comentariului de fata gasesc ca este foarte necesar sa fie repetat ceea ce s-a mai postat si cu alta ocazie, vis-à-vis de unul dintre rǎspunsurile date de către Sfântul Mărturisitor Teodor Studitul ce trateaza o situatie ingaduita prin iconomie si care este posibil sa fie avuta in vedere si de catre chiriarhul de Banceni pentru faptul ca inca il pomeneste la Liturghie pe domnul Onufrie Berezovski:

   “[…] Despre celelalte întrebări (dacă episcopul nu s-a aflat în sinodul adulter și îl numește adunătură mincinoasă, dar îl pomenește pe mitropolitul său care s-a aflat în acel sinod, dacă deci trebuie să ne împărtășim de la un preot al [acelui] episcop ortodox) am răspuns și în alte [dăți], în scrisorile către Evod, că:
   Pentru iconomie, trebuie [să ne împărtășim], numai el [n.m. preotul] să nu liturghisească împreună cu ereticii. Căci nu e nimic, de vreme ce îl pomenește pe episcopul ortodox, chiar dacă acela, de frică, îl pomenește pe mitropolitul său eretic.”

   Dar pentru a intelege despre ce frica este vorba aici, sa ne reamintim de interpelarea de care au avut parte episcopii trǎdǎtori la intoarcerea acasa dupa sinodul unionist de la Ferrara-Florenta. Atunci, locuitorii Constantinopolului i-au intrebat: «”Dar pentru ce ati semnat?” Cu multa parere de rau ei au raspuns: “Ne-am temut de franci… ne-au silit.” Insa oamenii au stǎruit: “Oare latinii v-au batut, ori in temnita v-au aruncat?” Ei au raspuns: “Nicidecum […]”»

   Aceasta frica o gaseste de justificat Sfântul Teodor, frica indusa ca urmare a prigonirii reale, frica de chinuire, nu frica de a-si pierde scaunul si avantajele dobandite in urma ridicarii in treapta de ierarh, si aceasta numai in conditiile in care respectivul episcop ortodox ar respinge sinodul eretic si declaratia comuna de la Havana [“numește adunătură mincinoasă”] si doar ar pomeni, nu insa si daca s-ar impartasi (!!!) cu ereticii semnatari [textual cuvintele Sf.Teodor (Dreapta credinta …, Vol.I, p.42): “Gura de Aur nu numai pe eretici ii dovedeste cu mare si puternic glas ca dusmani ai lui Dumnezeu, ci si pe cei ce se impartasesc cu unii ca acestia”].
   Dar poate crede Episcopul Longhin ca astazi mitropolitul său Onufrie se pazeste pe sine de a nu se împărtăşi in mod direct cu nici macar un ereziarh din cohorta raspandita in intrega “Ortodoxie” oficiala?

   Iar prapastia duhovniceasca la care se va expune Episcopul Longhin Jar, in caz ca va refuza intreruperea comuniunii euharistice cu acesta, e cu atat mai periculoasa avand in vedere ca respectivul mitropolit – conform http://li.ro/grkp ‒ este se pare un lup in piele de oaie, asemenea domnului Teofan Savu, caci desi pozeaza in mare traditionalist, a participat la o rugaciune ecumenista inter-religioasa (!!!) acum trei luni în urmă:
   «La data de 24 august [n.m. 2016] (!!!) […] în catedrala Sf. Sofia din Kiev a avut loc o rugăciune ecumenistă „pentru Ucraina”, conform rian.com.ua şi patriarchia.ru, eveniment organizat anual începând cu 2005 şi la care, iniţial, Patriarhia Moscovei a refuzat să participe.
   În acest an, însă, Mitropolitul Kievului Onufrie (Berezovski) a luat parte la eveniment alături de arhiepiscopul greco-catolic al Ucrainei, preşedintele uniunii baptiştilor, episcopul armean-monofizit al Ucrainei, muftiul conducerii spirituale a musulmanilor din Ucraina şi principalul rabbin al Kievului şi Ucrainei, precum şi înalţi demnitari de stat. (!!!)
   Mitropolitul Onufrie este considerat ca făcând parte din aripa conservatoare a ierarhiei Patriarhiei Moscovei. »
   Deci dupa atatia ani de refuz, exact in acest an (2016) de framantari in spatiul bisericesc a “ales” (a se intelege ca i s-a facut o oferta de nerefuzat) să participe la aceasta spurcaciune inter-religioasa… depasind astfel cu adevarat spectrul de discutii pe tema anti-sinodului din Creta.

   Datorită faptului că păstorul din Bănceni a avut curajul sa îşi asume cu multa sinceritate urmatoarea marturisire:
   «Ei recunosc preoţia ereticilor, adunările eretice papistaşe ale ereticului Francisc ca având har. Astfel sunt călcate în picioare sfintele dogme şi canoane ortodoxe, învăţătura Sfinţilor Părinţi şi sângele Sfinţilor Mucenici şi Mărturisitori care dădeau pe faţă şi luptau cu ereziile papiste latine, [iar aceştia] participă la crearea noii religii mondiale. În acest fel se pregăteşte calea lui antihrist. Religia mondială, fraţi şi surori, asta este calea lui antihrist. Şi ne pare rău că noi înşine am mers în întâmpinarea lui antihrist(!!!) […]»,
   speram să nu cadă în cursa pe care duhurile viclene încearcă sa o întindă fiecaruia ce este dornic să meargă pe calea mărturisirii, prin intrebarile ce nasc indoiala si clatinarea din credinta, si anume cele de tipul: “Si cum, ceea ce am facut eu pana acum este zadarnic”, “Iar daca acesti ereziarhi de la Moscova, sunt niste tradatori si vrajmasi ai lui Dumnezeu de multi ani in urma, inseamna ca eu nu sunt episcop? Inseamna ca eu nu am slujit pana acum lui Dumnezeu” s.a.m..d. Dar la acestea ar trebui sa isi aduca aminte chiar de vorbele proprii pe care le-a rostit la momentul ingradirii de domnul Kiril: «Slavă Domnului că noi am înţeles astăzi că Dumnezeu ne-a dat putere să ajungem până la aceste vremuri, pentru a cunoaşte adevărul credinţei ortodoxe.»

   Important este ca ‒ primind cu smerenie mustrarea, asemenea Sfântului Gherasim de la Iordan, si refuzand orice ispita a propriei justificări ‒ în acest moment sa îndeplinească porunca lui Dumnezeu:
   “«Ieşiţi din mijlocul lor şi vă osebiţi, zice Domnul, şi de ce este necurat să nu vă atingeţi şi Eu vă voi primi pe voi […]» zice Domnul Atotţiitorul.” (II Corinteni 6, 17- 18), caci “ce parte are un credincios cu un necredincios?” (cf. II Corinteni 6, 15), pentru ca nu cumva de aceasta data cu buna ştiinţa să nesocotească poruncile Domnului. Iar de restul se va ingriji Ţiitorul a toate, dupa cuvantul: “Domnul Dumnezeul tău este Dumnezeu bun şi îndurat; nu te va lăsa, nu te va pierde” (Deuteronomul 4, 31). “Iată, nu va dormita, nici nu va adormi Cel ce păzeşte pe Israel.” (Psalm 120, 4)
   Dar “să nu adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc Eu, nici să lăsaţi ceva din ele; păziţi poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le spun Eu”. (Deuteronomul 4, 2)

   La finalul mesajului de propagandă cripto-ecumenistă al domnului Leontie Fusa de la schitul Cloşca, acesta recunoaşte singur adevărul: “nu sunt vrednic să fac parte din ea [n.m.adică din Biserică]”.

   … aceasta am putea zice ca se datoreaza faptului că “Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina.” (Ioan 3, 19)

   Pe site-ul schitului apar si urmatoarele informatii:
   «Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului […] a binecuvântat ca începând cu data de 1 ianuarie 2011, biserica “Sfântul Gheorghe” din satul Cloşca să devină schit cu viaţă de obşte (chinovial).
   Obştea schitului este tânără şi în formare, frații nevoitori de aici aflându-se sub ascultarea şi povăţuirea duhovnicească a protosinghelului [acum arhimandrit] Leontie Fusa.
   Schitul de călugări de la Cloşca […] este situat pe drumul judeţean 232, la 5 km de DN 2A, în localitatea Cloşca, comuna Horia, judeţul Constanţa, la o distanţă de 68 de km de oraşul de reşedintă al judeţului, între popasul Hanul Morilor şi localitatea Saraiu.»

   Având deci în vedere că episcopul său este ereziarhul Teodosie, oare va ajunge măcar acum să se dezmeticească din propria-i înşelare respectivul monah Leontie sau pentru dânsul, în reportajul TrinitasTv de aici http://li.ro/dwwf , pseudo-păstorul său a mărturisit Ortodoxia, fiind un motiv în plus de a promova şi pe mai departe la adresa http://schitulclosca.ro/category/un-astfel-de-arhiereu-se-cuvenea-sa-avem/ oda plină de osanale nejustificate pe care i-a adus-o Serafim din Pireu?

   Domnul Leontie Fusa si-ar face mult bine sufletului său daca s-ar smeri pe sine, recunoscandu-si grava sminteala spre care a incercat sa-i traga pe altii, şi ar anunţa retragerea scrisorii expediate ieri, pentru ca nu mica pedeapsa ii asteapta in vesnicie pe cei care, si in aceste vremuri in care erezia a fost data cu putere pe fata, inca indraznesc sa minta credinciosii pentru a-i trage dupa ei in iad.
   “Blestemat să fie cel ce va abate pe orb din drum!” (Deuteronomul 27, 18)
   “Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.” (Matei 18, 6)
   [nota: vorbind despre “acesti mici”, Sfantul Teofilact al Bulgariei într-una dintre talcuire arata: “adica dintre acestia care se micsoreaza pe sine si se smeresc, macar desi sunt mari.”]

   Aflând şi de recentul cuvânt de îndoctrinare întrarmat împotriva sufletelor puţinilor monahi care au mai ramas sincere în Manastirea Petru-Voda, inteleg, pe baza si a slujirilor si conferintei de la Iasi de saptamana trecuta unde s-au batjocorit pe ei insisi domnii Ierotheos Vlachos si Rafail Noica, că ratiunea de a fi de acum inainte [de fapt aceeasi ca in perioada scursa dupa anul 1924] a “Ortodoxiei” oficiale va fi sa incerce prin orice mijloace sa se justifice, deoarece este evident ca s-a tăiat de buna voia sa de la Biserica lui Hristos in care sunt numarati Sfintii Apostoli si Parinti, pe a caror invataturi le-a lepadat aceasta.
   Conform domnului Hariton Negrea, ce “deţine funcţia” de stareţ la Mănăstirea Petru-Voda, “nedumeririle” legate de sminteala din Creta se datoreaza faptului că nu s-au găsit termenii potriviti datorită traducerilor in diferite limbi.

   “Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.” (Matei 23, 13)
   ________________________________________________________________________________

   “Privegheaţi, staţi tari în credinţă, îmbărbătaţi-vă, întăriţi-vă.” (I Corinteni 16, 13)

   Întărire de la Hristos!
   Hristofor Tărău

   P.S.: Îl rog pe aceasta cale pe admin ca şi in cazul în care deşi nu este de acord cu unele dintre susţinerile prezente în acest comentariu sa îl aprobe. Nădăjduiesc să înţeleagă cu multă înţelepciune sfatul dat odată cu dragoste de către unul dintre comentatorii implicaţi ai acestui portal:
   “Te-am facut responsabil de ceea ce cenzurezi, pentru ca daca ai fi aprobat acele comentarii la timpul lor, astazi, posibil, ar fi mai putine rezerve fata de aceasta atitudine (pro-canonul 15)
   […]
   blogul tau, fiind un canal de comunicare in masa pentru o potentiala rezistenta ortodoxa, te faci responsabil si de cit de deschis esti tu personal fata de invatatura Bisericii Ortodoxe”,
   astfel încât în ceea ce priveşte moderarea comentariilor să lucreze ca un judecător/arbitru neutru între cei implicaţi în polemica privind episcopii şi minciuno-episcopii.

   Mai mult, daca asa cum apare anuntul de pe blog, responsabilitatea penala si civila pentru conţinutul comentariilor apartine exclusiv fiecaruia in parte pentru ceea ce scrie, oare nu cu atât mai mult va fi tot personală şi responsabilitatea în faţa lui Hristos, Judecatorului Cel neînşelat?
   Multumesc pentru înţelegere!

   Apreciat de 1 persoană

  • H said, on Noiembrie 27, 2016 at 9:46 pm

   ROG A NU SE PUBLICA ACEASTA MICA OBSERVATIE

   Este posibil ca textul lung expediat inainte sa va apara de doua ori. Eu prima data nu mi-am putut da seama daca a plecat, caci a aparut o eroare in monitor, asa ca am purces sa il reexpediez. Evident ca in caz de dublare trebuie sa ignorati unul dintre comentarii.

   Apreciază

  • H said, on Noiembrie 28, 2016 at 2:41 am

   Completare la comentariul precedent pentru Episcopul Longhin Jar, cel ce a avut demnitatea de a recunoaste urmatoarele:
   «Ne acuză acum poporul ortodox: „De ce ne-aţi trădat, preasfinţiţilor? De ce aţi făcut tot asta?”. Acolo [n.m. la soborul arhieresc sovietic de la inceputul lui februarie 2016] erau mulţi ierarhi care erau împotriva la tot, dar… Frica, frica este asupra noastră pentru că „mâine vă voi pedepsi, mâine vă trimit la nord” – mai rău decât pe vremea comuniştilor»,

   când amenintarea: „mâine vă voi pedepsi, mâine vă trimit la nord”, cine altul ar fi avut indrazneala de a o profera decât cel pe care domnul Serafim din Pireu il numeste “mărturisitor fierbinte(!!!) al Bisericii Ortodoxe” si Patriarh de care are nevoie Biserica Ortodoxa astazi(!!!)?
   _______________________________________________________________________________________

   “Teama de oameni duce la căderea în cursă, dar cel ce nădăjduieşte în Domnul stă la adăpost.” (Pilde 29, 5)

   “Aşa grăieşte Domnul, Izbăvitorul tău, Sfântul lui Israel: „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău Care te învaţă spre folosul tău şi te duce pe calea pe care trebuie să mergi.” (Isaia 48, 17)

   Apreciat de 1 persoană

   • H said, on Noiembrie 29, 2016 at 1:28 am

    dralexmd said, on Noiembrie 27, 2016 at 9:18 pm
    Nu am fost atent – il indeamna sa fie aparator, doar nu il numeste.

    Mai debraba aceasta erata se potriveste la acest comentariu al meu, fapt pentru care mi-o insusesc:

    Fraza indreptata: «când amenintarea: „mâine vă voi pedepsi, mâine vă trimit la nord”, cine altul ar fi avut indrazneala de a o profera decât cel pe care domnul Serafim din Pireu il indeamna a fi “mărturisitor fierbinte(!!!) al Bisericii Ortodoxe” si Patriarh de care are nevoie Biserica Ortodoxa astazi(!!!)?»

    Apreciază

  • H said, on Noiembrie 29, 2016 at 12:33 am

   Link-ul direct, fara calea scurtata, pentru conslujirea de la Moscova este si aici:

   http://acvila30.ro/20-noiembrie-2016-slujba-dumnezeiasca-praznicala-la-catedrala-hristos-mantuitorul-de-ziua-aniversarii-a-70-de-ani-de-la-nasterea-sanctitatii-sale-patriarhul-chiril-photovideo/

   P.S.: Cu alta ocazie voi incerca sa nu mai inserez pentru acelasi clip ambele adrese URL, caci aceasta este motivul aparitiei fiecararei filmare de doua ori.

   Apreciază

 2. Mihai said, on Noiembrie 27, 2016 at 1:20 pm

  Un exemplu recent, a fost cadoul primit de Chiril de la papistasii. Francisc trimitandui cadou prin monseniorul Kurt Koch o relicva

  Apreciază

 3. Mihai said, on Noiembrie 27, 2016 at 1:28 pm

  Am intrat si pe blogul capsatului active news si este un europopa pe nume Marcel radut săliște, în care acesta îl ridică pe irineu de la Craiova în slăvi, si din profesor, doctor, academician nu îl mai scotea, si ce fapte de ispravă face el pe întreg cuprinsul olteniei, si ca neapărat trebuie să se procedeze ca la taizee, însă nici o vorbă despre iereziilor si apostaziile taicii irineu

  Apreciază

 4. Gabriel said, on Noiembrie 27, 2016 at 1:51 pm

  N-ai cum sa ai incredere in patriarhul Kirill. Face parte din scoala veche in care a fost educat si patriarhul Daniel…mitr. Teofan…etc. Sa ne amintim ce spunea patriarhul Kirill in 1991 la Canberra: „CMB este pentru noi o casă comună, şi faptul că ortodocşii îl consideră casa lor şi doresc ca aceasta să devină leagănul bisericii UNITE, scoate în evidenţă responsabilitatea lor deosebită pentru Consiliul Mondial al Bisericilor, şi dorinţa lor de a contribui la dezvoltarea miscarii ecumeniste. Sunt profund convins că ceea ce se întamplă la Adunare, Bisericile trebuie să ia cu ele şi să ducă la ai săi, şi să ducă aceasta popoarelor sale. Dacă ei vor face aceasta, dacă fac asta, înseamnă că mişcarea ecumenistă, este miscarea Bisericilor, nu doar a unor reprezentanţi, nu doar a unei elite teologice” http://www.glasulstramosesc.ro/blog/adunarile_cmb_ocultism_vrajitori_muzica_rock_spiritism_teologi_coreeni_episcopi_femei_si_ortodocsi/2016-09-20-172

  Apreciază

 5. Manuel Transmission said, on Noiembrie 27, 2016 at 2:04 pm

  Ca tot intrebati de ce dispare cash-ul…
  Ati citit vreo data lista de comisioane de la o banca?

  – Cei mici învață de la grădiniță despre bani, card și P.O.S., „urmărindu-se ca, până în 2020, fiecare copil să dețină un cont bancar”. 57% dintre adolescenții români sunt clienți ai unei bănci
  http://www.activenews.ro/stiri-educatie/Cei-mici-invata-de-la-gradinita-despre-bani-card-si-P.O.S.-%E2%80%9Eurmarindu-se-ca-pana-in-2020-fiecare-copil-sa-detina-un-cont-bancar-.-57-dintre-adolescentii-romani-sunt-clienti-ai-unei-banci-138655

  Apreciază

 6. evtodiev said, on Noiembrie 27, 2016 at 2:16 pm

  off topic: Ultima emisiune din ciclul „Gramatica vieții de familie”
  Ierarhia în familie

  Apreciază

 7. VIO 333 said, on Noiembrie 27, 2016 at 3:00 pm

  Citesc destul de des articolele postate pe acest blog , dar intervin rar . Eu as avea o singura intrebare , pe care cred ca ar trebui sa ne-o punem mereu , atat noi , cat mai ales IERARHII nostrii ! La judecata de apoi a DOMNULUI IISUS ce voi raspunde cand voi fi intrebat ( referitor la faptele , vorbele si chiar gandurile ) , mai ales ca datorita unora ( din cler ) se pot rataci multe suflete si a caror vinovatie va fi preluata de cei care i-au pastorit ! Cred ca n-are rost sa dezvolt mai mult acest subiect ! Rspunderea e personala !
  In rest , DOAMNE ajuta-ne , ca tare neputinciosi si pacatosi mai suntem !

  Apreciază

  • Mihai said, on Noiembrie 27, 2016 at 8:09 pm

   Vio333, în primul rând Dreptul Judecător, va judeca pe fiecare, atît bune cât și rele, si va da la fiecare după fapta sa, nimeni dar absolut nimeni nu va scăpa de judecata ce va sa vina

   Apreciază

 8. Orthodox said, on Noiembrie 27, 2016 at 3:55 pm

  Apreciat de 1 persoană

 9. Orthodox said, on Noiembrie 27, 2016 at 3:56 pm

  Apreciat de 1 persoană

 10. dralexmd said, on Noiembrie 27, 2016 at 3:57 pm

  P.Kirill nu sa dus la Creta, caci enoriasi au inceput sa revolte la asa ceva, brusc sa ridicat un val mare impotriva, multi au inteles cine este P.Kirill, si de ce sa intalnit cu Papa.

  Este un joc mare si hîtru – la Creta a fost repetitie, acuma din P.Kiriill vor face mare aparator de credinta, doar din P.Bartolomeu – mare tradator – asa lucreaza cabalistii, ca pentru pe urma, sa faca un Sinod Ecumenic sub aripa lui Putin si Kirill, si oamenii sa-i creada.

  Pana, ca-m nu cred si se pare foarte fantastic, doar nu cum-va sa fie si mitr.Serafim un lup foarte mare si şiret, daca il face pe marioneta cabalistilor P.Kirill, ca un mare aparator a credintei.

  3 februare 2016 Biserica Rusa, la Sinod Arhieresc, a semnat cu negru pe alb, dupa toate cercertari, ca toate documentele spre Sinodul la Creta sunt PUR ORTODOXE (p.2):

  „Члены Архиерейского Собора свидетельствуют, что в своем нынешнем виде проекты документов Святого и Великого Собора не нарушают чистоту православной веры и не отступают от канонического предания Церкви”.

  Google Translate: „Membrii Soborului arhieresc arată că în forma sa actuală, proiectele de documente de Sfânt și Mare Catedrala nu încalcă puritatea credinței ortodoxe și nu se retrag de la canonic de tradiția Bisericii”.

  Si acuma, episcopii, care ei trebuie sa cerceteaza tot ce este legat de credinta, si sa steie la aparare credintei, dupa mare zgomot, ridicat de enoriasi, acuma transmit documentele la comisia teologica, care consta in majoritate din mirenii. Da pana acuma nu au cercetat?

  Pana acuma Sinodul Arhieresc nu sa dezis de hotarile precidente si nu a dus pocainta publica, da acum ei sunt mari aparatori Ortodoxiei. Este un joc foarte mare si subtil.

  Apreciază

  • dralexmd said, on Noiembrie 27, 2016 at 9:18 pm

   Nu am fost atent – il indeamna sa fie aparator, doar nu il numeste.

   Apreciază

   • H said, on Noiembrie 29, 2016 at 1:44 am

    In ciuda precizarii Dvs.: „Nu am fost atent – il indeamna sa fie aparator, doar nu il numeste”,
    fraza: „doar nu cum-va sa fie si mitr.Serafim un lup foarte mare si şiret, daca IL FACE pe marioneta cabalistilor P.Kirill, ca un mare aparator a credintei”
    pana la urma nu trebuie indreptata.

    Apreciază

 11. Raluca said, on Noiembrie 27, 2016 at 4:41 pm

  Dacă accepăm ideea că pământul e plat, că universul este geocentric, și accepăm așadar și Facerea Lumii din Vechiul Testament, înseamnă că Antarctica cu brâul ei imens de gheață este marginea/capătul lumii. Multe țări, mai ales marile puteri au arătat foarte mare interes Antarcticii în ultimul secol. Germania hitleristă a făcut câteva expediții în această parte a lumii, apoi americanii, rușii și alte țări inclusiv cele din zonă, Argentina, Chile, etc. Din cele afirmate de unul dintre exploratorii cei mai celebrii ai Antarcticii, amiralul Richard E. Byrd, această zonă are resurse naturale imense, de la cărbune până la metale radioactive, dar, în mod curios, nici o țară, deși există convenții internaționale în acest sens, nu s-a grăbit să le exploateze. Amiralul Byrd a făcut mai multe expediții în Antarctica, ultima dintre ele fiind una militară! Hitler care interesat de ocultism si ezoterism era foare interesat de și de Antarctica. Acum patriarhul Kiril merge tot acolo. Ciudat, nu-i așa?

  Apreciază

 12. Basarabia e Romania said, on Noiembrie 27, 2016 at 7:41 pm

  Kiril e fost agent KGB si face parte din proiectul lui Putin : trebuie sa fii naiv sa crezi in ambii

  Apreciază

 13. Raluca said, on Noiembrie 28, 2016 at 6:59 pm

  Deși pare de domeniul SF, Antarctica a fost vizitată în ultimul timp și de mai mulți oficiali americani. Ce fac oamenii ăștia? Turism în ghețurile polare de la capătul lumii, sau merg să se ”consulte” cu cineva?

  Apreciază

  • Basarabia e Romania said, on Noiembrie 29, 2016 at 9:02 pm

   confirma inca odata teoria „flat earth”

   Apreciază

 14. […] Sursă: Mitropolitului Serafim de Pireu s-a intalnit la Moscova cu Patriarhul Kirill / Declaratii despre Sin… […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: