SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Preotul ADRIAN SINGUROV sminteste NEW AGE

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 26, 2016

13035680_937693486328583_513000505_o

Iata comentariul cititorului haribo postat la In Consistoriu, au incercat sa prinda in cuvant pe parintele CLAUDIU BUZA. N-au reusit, asa ca-l vor mai chema in decembrie:

De la minutul 14, acest preot alaturi de cititori in stele si alti ezoteristi afirma si da dreptate astroloagei ca Biserica a fost necesara in evul mediu,I ar acum dupa cum ii spune astroloaga (iar el o aproba) nu mai e nevoie sa mergi la preot cand te poti ruga personal si sa te adresezi cosmosului. De la inceputul emisiunii, insa preotul o mixeaza cu ezoterismul, astroloaga ii spune ca s-au scos de Constantin cel Mare parti din Scriptura care zac in beciurile Vaticanului , el aproba . Ce sa creada un caldicel, cand si unul mai induhovnicit se poate sminti?

   Comentariu saccsiv:

E vorba despre Preotul Adrian Singurov, despre care iata ce putem citi la http://liocenter.ro/parintele-adrian-singurov/

Nascut la 5 aprilie 1970 dintr-o familie de oameni credinciosi, mama nepoata unui staret de la Caldarusani, iar tatal descendent din romanovi, indigenizati in tarile romanesti si exceland ca preoti, militari, si oameni ai legii.

Am absolvit Seminarul Teologic din Bucuresti, am fost licentiat in drept la Universitatea Dimitrie Cantemir in psihologie criminalistica, apoi in teologie la Universitatea de stat Valahia din Targoviste. Hirotonit preot pe 21 mai 1998 la catedrala Patriarhala din Bucuresti unde am slujit aproape un an, urmand apoi sa slujesc ca preot paroh in Giurgiu, comuna Ralesti, apoi in Zimnicea pana in 2003 cand am obtinut transferul la Biserica Ortodoxa din America aflata sub jurisdictia Patriarhiei Ecumenice. Din 2011 pana in prezent sunt preot in cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, sub ascultarea Mitropolitului Damaschin din Moscova.

Casatorit cu doi copii, unul de 20 de ani student la Teologie in Bucuresti, celalalt de aproape 4 ani, viitor solist si practicant de sporturi extreme, cred.

Am avut duhovnici in Bucuresti pe parintele Adrian Fageteanu de la manastirea Antim, iar la Frasinei pe parintele Ghelasie Gheorghe, “isihastul”.

Experienta si initierile ma califica “pazitor” al pragului (Rudolph Steiner, Treptele Initierii), al Focului Sfant si al Adevarului. Ca personaj ma identific cu Cerberus, si Caron care trecea sufletele cu luntrea lui peste raul Styx. Am reusit sa gasesc echilibrul dintre lumi si Timp, cunoscand harul divin hristocentric si energiile divine create din Biserica, simultan cu harismele si energiile vitale din scolile initiatice.

Consider ca lumea si viata de pe pamant mai poate fi salvata doar printr-o noua paradigma sociala, un nou modus vivendi, regasit si decriptat din mesajul real si ultim al crestinismului, isihasmul, prin revendicarea si marturisirea Lui Hristos in fiecare detaliu al Creatiei si al lumii inconjuratoare.

   Comentariu saccsiv:

Pe site-ul respectiv gasim si o lista de colaboratori precum Carmen Harra sau Carmen Neatu:

http://liocenter.ro/colaboratori-lio-center/

Desigur, Rudolph Steiner …

Nimic n-a inteles de la parintele Adrian Fageteanu iar acum face de rusine Biserica Ortodoxa Rusa din afara Rusiei.

 

Reclame
Tagged with: ,

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mina said, on noiembrie 26, 2016 at 4:15 pm

  De Boca nu a zis nimic, indrăcitul ăsta? care il cita pe Steiner,favoritul tuturor ezoteriștilor. Am văzut la un anticariat trei dintre cărțile lui. O mizerie…Maya, yoga, meditație transcedentală.😝
  Aviz fanilor inrăiți. Se ia!

  Apreciat de 1 persoană

 2. maxim said, on noiembrie 26, 2016 at 4:46 pm

  DOAR UN ALT INDRACIT… DE ASTFEL DE ‘PREOTI’ ARE NEVOIE DIAVOLUL IN ACESTE VREMURI…

  Apreciază

 3. haribo said, on noiembrie 26, 2016 at 4:52 pm

  Acest ,,preot” si nu numai,imi aminteste de o profetie a unui sfant referitoare la vremile de apoi ,,in vremile acelea,mare lucru va fi daca se va mai preoti si cate-un crestin”.

  Apreciază

 4. Mercurul şi aluminiul din vaccinuri, semnal de alarmă. Peste 50 %, contaminate cu viruşi străini care acţionează asupra creierului said, on noiembrie 26, 2016 at 5:46 pm

  Mercurul şi aluminiul din vaccinuri, semnal de alarmă. Peste 50 %, contaminate cu viruşi străini care acţionează asupra creierului

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/mercurul-si-aluminiul-din-vaccinuri-semnal-de-alarma-peste-50-prc-contaminate-cu-virusi-straini-car_327648.html#ixzz4R870PV1W

  Industria farmaceutică câștigă anula sume exorbitante. Mulți oameni de știință au tras un semnal de alarmă în privința pericolului real pe care îl reprezintă vaccinurile. Degenerare neurologică, afectarea structurii creierului și a funcționării acestuia, reacții autoimune care pot duce la deces.

  Vaccinurile aflate în uz conțin toxine extrem de puternice. Printre cei mai importanți aditivi din vaccinuri se află mercurul, compușii de aluminiu și monoglutamatul de sodiu. Numeroase studii au arătat că aluminiul combinat cu fluorul devine extrem de nociv pentru creier. De fiecare dată când îl administrăm el declanșează un răspuns al sistemului imunitar și un răspuns inflamator.

  Atunci când trupul este invadat de un agent patogen natural, răspunsul imunitar diminuează după o perioadă de timp, pe când în cazul unei vaccinări creierul poate rămâne într-o stare de hiper activare imună continuă pe o perioadă de doi ani. În cazul în care sistemul imunitar este activat de un alt vaccin, rezultatele pot fi devastatoare.

  Potrivit efemeride.ro, următorul vaccin pe care îl primim va accentua și va declanșa din nou reacția inflamatoare de la nivelul creierului, care va elibera excitotoxine, acid glutamic și acid chinolinic.

  Conform studiilor, 60% dintre vaccinuri sunt contaminate cu viruși străini sau compuși virali care acționează asupra creierului. Aceștia duc la degenerarea creierului.

  Multe teste au arătat legătura dintre autism și mercur. Cercetătorii americani au declarat că, în curând, vor lansa pe piață un vaccin antistres. Vaccinul blochează apariția unor reacții naturale de oboseală. Organismul se îndepărtează de echilibrul natural. Se consideră că acest vaccin ne va robotiza, care este în aparență inofensiv, dar lovește letal rasa umană.

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/mercurul-si-aluminiul-din-vaccinuri-semnal-de-alarma-peste-50-prc-contaminate-cu-virusi-straini-car_327648.html#ixzz4R87wCvpW

  Apreciază

 5. ortodox said, on noiembrie 26, 2016 at 6:39 pm

  Nu cred ca e in ROCOR. este intr-o factiune a ROCOR, si anume inselatii de sub ascultarea „mitropolitului” Damaschin Balabanov, (Veniamin Ilie, Serafim Dorobat. Poate va spune ceva)

  Apreciază

 6. Matiu Cosmin said, on noiembrie 26, 2016 at 6:40 pm

  E bine ca Dumnezeu ii vadeste pe toti mincinosii

  Apreciază

 7. Muritor said, on noiembrie 26, 2016 at 7:26 pm

  În primul rînd, ce e „Singurov”? Ce e cu numele ăsta? Nici nu e rusesc, nici nu e românesc, ce e atunci? E jidan? E de la „singur” + „ov”-ul slavon? ce cuvînt hibrid mai e şi ăsta? Aşa poţi inventa mii de familii: Mamaligov, Scuturilov, Burtilov, Barbilov, Beşinilov, etc.

  În al doilea rînd, la cîte jurisdicţii „canonice” şi „ecleziastice” a tot perindat e clar că nu e prieten cu propria minte, nemaivorbind de Hristos şi Biserica Sa.

  În al treilea rînd, el nu e preot, căci nu e preot cel ce poartă epitrahil pe el, ci cel ce învaţă cele ale Bisericii Ortodoxe şi poate săvîrşi cele sfinte fiind de o credinţă ortodoxă cu episcopul său care învaţă doar ortodox, adică cel ce învaţă drept cuvîntul Adevărului.

  În al patrulea rînd, el nu face parte din „Biserica Ortodoxa Rusa din afara Rusiei” precum scrie (chiar dacă ar fi parte, kakodoxia lui e pe faţă fără nici un fel de demonstraţii), căci „mitropolitul” Damaschin (Balabanov) de Moscova (http://www.anti-raskol.ru/pages/285), adică noul lui şef/angajator, e preşedintele unui sinod propriu al aşa numitei Rosiiskaia Pravoslavnaia Ţerkovi, adică cum ar veni „Biserica Ortodoxă Rusească sau a Federaţiei Ruse”, cam aşa ceva, ceea ce e total diferit de BORu (Patriarhia Moscovei) sau ROCOR, adică BORu în diaspora (BORuD).
  E adevărat că Damaschin Balabanov a fost hirotonit de cineva din BORuD de sub mitropolitul Vitalie Ustinov, dar ierarhii din acelaşi sinod au pus la îndoială hirotonia lui. După care, moartea mitr. Vitalie a provocat despărţirea în cîteva fracţiuni, una din care era cea a lui Antonie Orlov (cel mai în vîrstă din ei), iar acest Damaschin s-a rupt de la ei fără bază canonică şi şi-a creat un sinod propriu sub acest nou nume. În engleză se abreviază ca RusOC-D (https://www.ispovednik.org/), deci asta nu e ROCOR.
  Nu cred că după faptele acestui mister New Age Singurov poate fi judecat un întreg sinod, dar e extrem de îndoielnic cum a apărut acest Damaschin Balabanov, cel puţin la prima impresie nu e de încredere deloc. Schisma provocată de el nu are baze ecleziologice ortodoxe.

  În al 5-lea rînd, modul cum scrie acest mister new age „iar tatal descendent din romanovi, indigenizati in tarile romanesti”, adică ar fi vorba de familia Romanov, familia ţaristă, deci de noii Sfinţi Mucenici Ţari ai Rusiei, Nicolae al II-lea şi familia sa. Dacă nici nu ştie a cinsti un nume de familie cu majusculă, care a dat şi sfinţi, păi ce să mai vorbim de „dizidenţa” lui ortodoxă.

  E totul clar, încă un prooroc/hristos mincinos, mister Singurov.

  Apreciază

  • gheorghi said, on noiembrie 27, 2016 at 11:46 am

   SINGUROV
   -ov este particua de „inobilare” (-ovici, -ovitch, -ovic, owicz) atasata de cand comerciantii l-au informat pe Tar ca este complotata asasinarea lui… si s-a salvat.
   SINGUR – nu vine de la al nostru – românescul „singur”, adica „ne-însoţit” ci din aceeasi sursa ca italienescul ZINGARO, adica din ZINGANO, prin disimilare (schimbare de forma pentru a usura perceptia ascultatorului).
   Preluat din greceste – Τσιγγάνοι ‎(Tsingánoi), Αθίγγανοι ‎(Athínganoi).
   Se gaseste
   – in germana – Zigeuner, …
   – in franceza: SIGOUIN, SÉGUIN, …
   – in spaniola: TIGUAN, TIJUAN[A], Higuian, …
   Se observa translatia literala θ – th- [t]s – s – t cu privire la scriere dar aceasta a determinat prin „educare” (!!) si modificari de pronuntare (fonologie).
   Desigur ca “Z” nu se citeste “z” ca in romaneste ci
   … IPA(key): /ˈt͡sin.ga.ro/, [ˈt̪͡s̪iŋgär̺o̞], /ˈd͡zin.ga.ro/, [ˈd̪͡z̪iŋgär̺o̞]
   Noi spunem, ca descrierea data, la fel ca „ei” …. cu litera„Ţ”.
   … asta cu Romanovii e „tare”! – poate ca a lucrat un stramos pentru Curte insa este nerelevant pentru origine.

   Apreciază

   • Tenuță dela Cetatea Tighina said, on ianuarie 1, 2017 at 2:54 am

    Da, și acel Balaban-ov, tot e un nume rusificat, de la românescul Balaban.
    Ca și un cântăreț popular în Rusia – Dima Bilan, de la Dumitru Bălan, etc.
    Mulți din ei provin din provincia istorică românească Basarabia /noua creatură stalinistă Rep, Moldova/
    care a tot fost rusificată pe toate căile de la 1812 încoace.
    http://moldemi.com/group/blogs/92/4/1-jos-rusificarea-numelor-noastre-i

    Apreciază

  • gheorghi said, on noiembrie 27, 2016 at 12:02 pm

   Pentru conformitate:
   https://en.wiktionary.org/wiki/zingaro
   Etymology (ZINGARO)
   Dissimilated form of earlier zingano, most likely from a Greek term meaning „untouchable”; compare the modern Greek designations Τσιγγάνοι ‎(Tsingánoi), Αθίγγανοι ‎(Athínganoi).[1][2][3] Cognate to German Zigeuner.
   ^ 2004, Viorel Achim, The Roma in Romanian History (Bucharest), page 9
   ^ 2007, Jean-Pierre Liégeois, Roma In Europe, page 17
   ^ 1993, Struggling for Ethnic Identity: The Gypsies of Hungary (published by Human Rights Watch), page 1
   ….
   Nu e nimic rusinos si nici opreliste de slujire – Evanghelia s-a [cam] vestit la toate neamurile.
   Mai mult sau mai putin corect… dar asta este parte din alta abordare.
   O fi ceva „in singe” atractia spre ezoterism?
   Personal ma straduiesc sa resping orice forma de „credinta” in pre-destinare, noroc/ghinion, soarta, „plan”, … nu mai zic de karma si alte demonisme.
   Daca insa inveti textele ca o poezie, fara talcuire, fara discernere – sa-i zic – „potrivita”, sigur ca imediat incep derapajele si ratacirea.

   Apreciază

 8. Manuel Transmission said, on noiembrie 26, 2016 at 9:19 pm

  Lumea este condusa de psihopati!

  – PIZZAGATE: The Greatest Scandal of the Third Millennium
  http://stateofthenation2012.com/?p=57429

  – #PizzaGate: What We Know So Far

  Apreciază

 9. Când vorbesc cu ea, reacționează. Uneori zâmbește said, on noiembrie 26, 2016 at 11:13 pm

  Miracol în Franța: un copil pe care medicii voiau să îl OMOARE s-a trezit din COMĂ

  Un copil în vârstă de un an, aflat în comă după ce a contactat un virus extrem de periculos, s-a trezit la viață. Fericitul eveniment a avut loc în Nice, Franța, unde fetița era internată, iar medicii se pregăteau să o deconecteze de la aparate pentru că nu îi mai dădeau nicio șansă.

  .Marwa a deschis ochii, iar tatăl său a imortalizat momentul și apoi l-a făcut public pe rețelele de socializare. Presa din Franța, citând medici, scrie că acest lucru nu înseamnă că micuța este conștientă, iar părinții luptă pe cale juridică pentru a opri eutanasierea.

  Medicii nu sunt optimiști în privința supraviețurii copilului, chiar și după ce a deschis ochii.

  Marwa, a contactat un virus în luna septembrie care s-a extins rapid, provocându-i tulburări neurologice severe și care apoi a atacat mai multe organe vitale, inclusiv inima. Cadrele medicale spun că micuța nu poate respira fără ajutorul aparatelor, potrivit activenews.ro.

  Avocatul familiei a spus că „pe 4 noiembrie, medicii au decis să o deconecteze de la aparate și să nu îi mai acorde îngrijire”, ceea ce ar fi dus inevitabil la deces.

  Părinții nu au fost de acord cu decizia și au luptat pe cale judiciară, un tribunal dându-le câștig de cauză pe 17 noiembrie și obligându-i pe medici să-i acorde îngrijire medicală celei mici.

  „Se deschide și se închide un ochi. Tratamenul continuă noi vedem un progres în fiecare zi, asta ne dă o mare speranță. Când vorbesc cu ea, reacționează. Uneori zâmbește”, a spus tatăl fetiței.

  http://www.evz.ro/miracol-in-franta-un-copil-pe-care-medicii-voiau-sa-il-omoare-s.html

  Apreciază

 10. Pr. George P. said, on noiembrie 27, 2016 at 12:26 am

  În general, impostorii, ca să fie mai convingători în „vrăjeala” lor, se legitimează cu numele unor mari duhovnici români la care, probabil, s-or fi spovedit vreodată sau or fi luat sfat de la ei, dar ei sunt departe de a le fi ucenici în gândire și-n făptuire. Și iată că nerușinații, care dau dovadă nu numai de erezii dogmatice, fierbințeli activiste și acrobații psihico-emoționale, teatralizând excesiv cu meșteșug logoreic ca să înșele și dintre cei aleși, defilează cu numele unor Părinți ca Iustin Pârvu, Adrian Făgețeanu, Arsenie Papacioc, Cleopa Ilie și alții (care au fost mai rigoriști/aspri în ceea ce privește acribia mărturisirii Ortodoxiei), pe care, chipurile, îi cinstesc și-i urmează…

  Trebuie să ne rugăm mai mult ca Dumnezeu să ne lumineze mereu cu Duhul Său Sfânt, Duhul Adevărului, ca să-L iubim, ascultăm și slujim mai mult pe El decât să-i ascultăm pe oameni (păcătoși, înșelători, instabili). Observăm că astăzi, într-adevăr, calea mântuirii (de mijloc, după cum zic Sfinții Părinți) este îngustă și nu mulți merg pe ea cu înțelepciune și răbdare…

  Apreciază

 11. Matiu Cosmin said, on noiembrie 27, 2016 at 10:44 am

  În aceste zile mi-am amintit de multe ori de părintele Varsanufie.
  Mi-am amintit cuvintele lui, învăţătura pe care mi-a dat-o cândva – şi
  poate nu numai o dată. El îmi spunea: „Apostolul îndeamnă: cercetaţi-
  vă pe voi înşivă dacă sunteţi în credinţă (II Cor. 13: 5)” şi el continua:
  „Uită-te la ceea ce spune acelaşi Apostol: Lupta cea bună m-am luptat,
  călătoria am săvârşit, credinţa am păzit; de acum mi s-a gătit cununa
  dreptăţii (II Tim. 4: 7-8). Da, este mare lucru să ţii, să păstrezi credinţa.
  Prin urmare, şi eu vă zic vouă: cercetaţi-vă pe voi înşivă, dacă sunteţi în
  credinţă. Dacă ţineţi credinţa, puteţi avea o nădejde bună cu privire la
  soarta voastră”.
  Când răposatul stareţ mi-a spus toate acestea (şi vorbea bine, cu
  entuziasm; după cât îmi amintesc, era seara, la lumina liniştită a candelei
  de la icoana din chilia dragă şi plăcută a stareţului), am simţit că spunea
  ceva minunat, slăvit, duhovnicesc. Mintea şi inima mea au prins
  cuvintele lui cu entuziasm. Mai auzisem acest cuvânt al Apostolului şi
  înainte, dar nu iscase în mine aşa un răspuns, o astfel de impresie.
  Mi se părea că „ţinerea credinţei” era ceva deosebit. Cred, şi cred în
  mod ortodox; nu am nicio îndoială cu privire la cele legate de credinţă.
  Dar aici am simţit că în cuvântul lui era ceva măreţ, că într-adevăr este
  un fapt măreţ, în ciuda tuturor ispitelor, a tuturor experienţelor vieţii, a
  tuturor lucrurilor jignitoare, să păstrezi nestins în inimă focul sfintei
  credinţe şi nestins chiar şi în moarte, pentru că este spus: călătoria am
  săvârşit, adică întreaga viaţă pământească a fost deja trăită, terminată,
  calea pe care trebuie să călătoreşti a fost deja parcursă, sunt la capătul
  vieţii pământeşti, dincolo de mormânt începe deja o altă viaţă – viaţa
  care a fost pregătită pentru mine de credinţa mea pe care am ţinut-o.
  Călătoria am săvârşit, credinţa am păzit. Şi stareţul meu minunat mi-a
  lăsat ca testament să mă testez din când în când în adevărurile credinţei
  ortodoxe, ca să nu deviez de la ele, pe neobservate. El m-a sfătuit, printre
  alte lucruri, să citesc catehismul ortodox al Mitropolitului Filaret şi
  să mă familiarizez cu „Mărturisirea credinţei ortodoxe a patriarhilor răsăriteni”.
  Acum, când temeliile Bisericii Ortodoxe Ruse au fost zguduite, văd
  cât de preţioasă este învăţătura stareţului. Acum, se pare, timpul încercării
  a venit, ca să vedem dacă suntem în credinţă. Acum trebuie să se
  ştie că credinţa poate fi ţinută de cineva care crede călduros şi sincer,
  pentru care Dumnezeu este mai drag decât orice, şi acest din urmă lucru
  poate fi adevărat doar în cineva care se păzeşte de orice păcat, care îşi
  păzeşte viaţa morală. O, Doamne, ţine-mă în credinţă prin harul Tău!
  Ideea că credinţa poate fi ţinută doar printr-o viaţă morală bună
  nu este a mea; aceasta este atât învăţătura Evangheliei, cât şi a Sfinţilor
  Părinţi. Aici este ceea ce se spune în Evanghelia după Sfântul Ioan, 3:
  19-21: Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit întunericul mai mult
  decât lumina. Căci faptele lor erau rele. Că oricine face rele urăşte lumina
  şi nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească. Dar
  cel care lucrează adevărul vine la lumină, ca să se arate faptele lui, că
  în Dumnezeu sunt săvârşite. (Sfintii Catacombelor Rusiei, pag 269)

  Apreciază

  • Matiu Cosmin said, on noiembrie 27, 2016 at 10:46 am

   Primul si cel mai mare lucru in aceste zile este sa pastrezi dreapta credinta, dupa aceasta, dupa puterile fiecaruia se adauga alte nevointe: rugaciune, post, milostenie, etc.

   Fara dreapta credinta toate celelalte nevointe chiar daca ar fi supraomenesti nu au nici o valoare.

   Apreciat de 1 persoană

 12. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on noiembrie 27, 2016 at 12:18 pm

  SIMBOLISM – planeta Trump, e de rau

  Apreciază

 13. haribo said, on noiembrie 27, 2016 at 1:55 pm

  Adrian Singurov(text preluat de pe pagina sa de facebook)

  MARTURISIRE
  Bloggerul SACCSIV, alias Vasile Vieru deja m-a trecut in randul ereticilor!
  Ca el gandesc foarte multi. Chiar daca a scazut in ratingul de piata la vizionari si like-uri datorita scandalurilor , totusi SACCSIV.wordpress.com a ramas lider de nisa in blogosfera. Exact ca la pr Iustin Parvu, indiferent cum ar fi raspuns in anumite situatii, erau intrebari capcana la care inevitabil ar fi suparat pe cineva. Invatat de un duhovnic sa il inlocuiesc pe „Nu” cu „da, dar…” ptr a scoate energia negativa si conflictuala din dialog am riscat de multe ori sa fiu inteles gresit. Sigur ca imparatul Constantin a scos anumite carti din circuitul celor canonice, prin pecetluirea deciziilor primului sinod ecumenic, dar se referea la „carti” nu la fragmente din Evanghelii, asa cum a lasat sa se inteleaga Minerva. Dialogul a fost rapid deviat si nu am mai avut timp si ocazia sa raspund.
  Repet si subliniez pe aceasta cale faptul ca sunt pe viata si pe moarte, total si profund ortodox in deplinatatea duhului sfintilor parinti. Daca as sta si langa diavol asta nu inseamna ca am facut dragoste cu el. Aparentele intotdeauna inseala, parintele Galeriu ii primea cu toata dragostea pe toti cei care veneau la el, esoteristi, yoghini, radiestezisti, astrologi, chiar si baptisti si adventisti. Nu se ruga cu ei, ci pentru ei, asa cum facea si sfantul Ioan Maximovici pentru budisti.
  Vorba unui bun prieten, maestrul Dragos: „Timpul le va cerne pe toate..!

  M-am uitat atent la emisiune si la un moment dat il intreaba un telespectator(prin mesaj catre moderatoare)despre ozn-uri ce parere are.Raspunsul lui ,comparativ cu al sfintilor parinti pe care-i invoca mi se pare interpretabil.Spune domnule clar ca sunt demoni,o spun fosti satanisti care i-au invocat ,o spune clar par.Cleopa (al carui intamplare a relatat-o).In curand o sa-l invite si pe Cris Angel astia si daca el le va spune ca leviteaza cu ajutorul arhanghelilor,prostimea chiar va crede.

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 27, 2016 at 4:16 pm

   haribo

   Multumita bunului Dumnezeu, fata de anul trecut, numarul de vizualizari saccsiv s-a dublat, iar influenta in blogosfera e chiar cu mult mai mare.

   Apreciat de 1 persoană

 14. dragos said, on noiembrie 27, 2016 at 4:33 pm

  Toti cei care il criticati pe parintele singurov, sunteti indoctrinati. Nu aveti mintea deschisa. Dumnezeu ne vrea deschisi la minte, cititi. Mai cititi si voi o carte, mai studiati. Si nu mai judecati si dati cu pietre. Urat,f,urat procedati.Lumea se sch imba, evolueaza (voi involuati). Parintele singurov a studiat mult, este un erudit, asta nu va convine. Vreti ca poporul sa ramana prost, sa poata fi condus mai usor. Ei uite ca se mai trezesc cate unii. Din ce in ce mai multi. Doamne ajuta.

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on noiembrie 27, 2016 at 6:55 pm

   dragos

   de unde iesiti voi astia aparatorii ba ai lui razvan noica, acum …. chiar si ai new-age-ist- ului singurov?
   din ce cotloane ale BEZNEI iadului?

   … s-a revarsat complet IADUL pe pamant si in sufletele oamenilor si NU mai sunt draci in iad , au iesit tot pe pamant din cauza voastra si au intrat in vo ( tu si analogii tai !).

   du-te si scrie un „panegiric” si HULITORULUI lorin fortuna( propasta CRAPAT si noua jucarie a ´dracilor, cum veti ajunge si voi DACA NU va lepadati de INSELARILE si indracirea voastra!) , … ca e de aceeasi factura cu popologul indracit singurov !

   Apreciat de 1 persoană

  • maxim said, on noiembrie 27, 2016 at 7:06 pm

   Ai zis ”Doamne ajuta” ??? Care Domn??? De cand paganii, ereticii si televizoarele lumineaza lumea?!

   Apreciat de 2 persoane

  • Rozalia said, on noiembrie 28, 2016 at 3:11 pm

   dragos, ai grija cat, cum si cui iti deschizi mintea. Mare grija! Vad ca diavolul ti-a soptit cum e treaba cu iubirismul si cum sa dai in cap cu ,,nu judecati”. Ti-e drag sa fii corect politic, trezeste-te! Ti-a dat Dumnezeu sansa sa te nasti intr-un popor ortodox drept credincios, DE POMANA! Vai tie!

   Apreciază

  • gheorghi said, on noiembrie 29, 2016 at 8:20 am

   Spui ca „Nu aveti mintea deschisa.”
   Mintea deschisa … la ce? Ia sa vedem:
   „Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Ioan (extras)
   CAPITOLUL 4
   Trebuie sa ne ferim de duhurile amagitoare.
   Iubirea lui Dumnezeu catre noi cere iubirea noastra catre frati
   1. Iubitilor, nu dati crezare oricarui duh, ci cercati duhurile daca sunt de la Dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume.
   2. In aceasta sa cunoasteti duhul lui Dumnezeu: orice duh care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, este de la Dumnezeu.
   3. Si orice duh care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume.
   4. Voi, copii, sunteti din Dumnezeu si i-ati biruit pe acei prooroci, caci mai mare este Cel ce e in voi, decat cel ce este in lume.
   5. Aceia sunt din lume, de aceea graiesc ca din lume si lumea ii asculta.
   6. Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu asculta de noi; cine nu este din Dumnezeu nu asculta de noi. Din aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii.
   ….”
   –––––––––––
   Spui că „… a studiat mult, este un erudit …”
   Drept este? Sa vedem:
   „Cel ce citeşte cărţile dascălilor mincinoşi intră negreşit în părtăşie cu duhul viclean şi întunecat al minciunii.
   Lucrul acesta să nu ţi se pară ciudat şi de necrezut: aşa spun răspicat luminătorii Bisericii, Sfinţii Părinţi.
   … Sfânta Biserică îngăduie citirea cărţilor eretice numai acelor mădulare ale sale care au mintea şi simţirile inimii vindecate şi luminate de Sfântul Duh, care pot deosebi întotdeauna între adevăratul bine şi răul ce se preface a fi bine şi se ascunde sub chipul adevărului.
   Marii bineplăcuţi ai lui Dumnezeu, care au cunoscut neputinţa cea de obşte a tuturor oamenilor, s-au înfricoşat de otrava eresului şi a minciunii.
   Ca atare, ei au fugit cu toată râvna de împreună-vorbirile cu oamenii molipsiţi de învăţăturile cele mincinoase şi de citirea cărţilor eretice.
   Având înaintea ochilor căderea preaînvăţatului Origen, a lui Arie cel iscusit în certuri, a lui Nestorie cel bun de gură şi a altor bogaţi în înţelepciunea acestei lumi, ce au pierit din pricina nădăjduirii în sine şi a părerii de sine, ei (bineplăcuţii) au căutat mântuirea şi au aflat-o în fuga de învăţăturile mincinoase, în ascultarea faţă de Biserică până în amănuntele cele mai subţiri.
   Păstorii şi dascălii cei purtători de Duh şi sfinţi ai Bisericii nu citeau scrierile ereticilor celor hulitori de Dumnezeu decât siliţi de nevoia de neînlăturat a întregii obşti creştine.
   Prin cuvântul lor plin de putere, cuvânt duhovnicesc, ei au înfierat rătăcirile, au vestit tuturor fiilor Bisericii primejdia ascunsă în scrierile eretice sub numele frumoase ale sfinţeniei şi evlaviei.
   … Nu te lăsa înşelat de titlurile răsunătoare ale cărţilor care făgăduiesc să-i înveţe desăvârşirea creştină pe cei ce încă au nevoie de hrana pruncilor; nu te lăsa înşelat nici de podoaba cea din afară a cărţii, de vioiciunea, puterea, frumuseţea stilului, nici de faptul ca autorul ar fi, pasămite, sfânt, care şi-a dovedit sfinţenia prin numeroase minuni (aluzie, probabil, la “sfinţii” apuseni ca Francisc de Assisi – n.tr.).
   Învăţătura mincinoasă nu se dă înapoi de la nici o născocire, de la nici o înşelăciune ca să dea basmelor sale înfăţişarea adevărului şi astfel să otrăvească mai lesne sufletul cu ele.
   Învăţătura mincinoasă este deja, în sine, înşelare.
   Ea amăgeşte, înainte de cititor, pe scriitor (II Timotei 3, 13).” – SFANTUL IGNATIE BRIANCIANINOV
   ––––––––-
   „Diavolul nu vaneaza pe cei pierduti; el ii vaneaza pe cei trezvitori, pe cei ce sunt aproape de Dumnezeu.
   El ia de la dansii increderea in Dumnezeu si incepe sa-i loveasca cu intemeiere in sine, cu indreptatiri, cu ganduri si cartire. Prin urmare, sa nu ne punem increderea in gandirea noastra logica.
   Sa nu crezi niciodata gandurilor tale. Traieste simplu si fara sa te gandesti prea mult, ca un copil pe langa tatal sau. Credinta fara prea multa gandire lucreaza minuni.
   Gandirea logica impiedica harul lui Dumnezeu si minunile.
   Lucreaza rabdarea, fara a judeca cu gandirea logica.” – (Avva Paisie Athonitul, †1994)

   Apreciază

  • Tenuță dela Cetatea Tighina said, on ianuarie 1, 2017 at 3:05 am

   http://moldemi.com/group/blogs/92/86/50-catrene-dacice-iii-gorunul

   Apreciază

 15. ion hodor, said, on noiembrie 27, 2016 at 9:48 pm

  dragooosss ssss,si atat!

  Apreciază

 16. Ion Ionescu said, on noiembrie 28, 2016 at 11:02 am

  Asta nu e sanatos la cap.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: