SACCSIV – blog ortodox

SUA: e ilegal sa dormi cu cortul pe propriul tau teren

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 27, 2015

Arrested-Hand-Cuffs-Crime

Iata ce putem citi la Colorado county criminalizes self-reliance: Off-grid living punished like a crime:
Pana nu demult, a existat o vreme in America cand nici macar nu exista notiunea de a trai „deconectat”, mai ales pentru cei ce nu locuiau in mediul urban. A trai deplin independent era mai degraba regula si nu exceptia.

Oamenii se descurcau fara electricitate, fara a fi legati la apa, la gaz sau la alte servicii oferite de catre institutiile municipale. Foloseau lemn pentru caldura, kerosen pentru lumina, sapau fantani, cresteau vaci si gani si isi cultivau cele necesare.

Acest stil de viata probabil ca pare ceva arhaic pentru majoritatea dintre noi, dar tot mai multi oameni si-au dat seama ca a trai „decuplat” ofera nu doar o viata mai simpla, mai sanatoasa si mai fericita, dar ar putea sa fie si cheia supravietuirii in caz de dezastru.

Aceast stil de viata insa, reprezinta o amenintare pentru unii. Este in interesul multor companii de a-i tine pe oameni dependenti de serviciile lor si incearca sa ingreuneze cat mai mult, sau sa faca chiar imposibila o posibila reintoarcere a oamenilor la un stil de viata in care sa nu depinda de nimeni.

In multe locuri, acest stil de viata independent e la un pas de la a fi scos in afara legii. De exemplu in tinutul Costilla din statul Colorado, sute de persoane si-au cumparat pamant in dorinta de a trai izolat. Acestia sunt hartuiti permanent de catre autoritati. Situatia a devenit atat de tensionata incat s-a ajuns ca autoritatile sa incerce sa introduca o noua legislatie ce va face obtinurea unui permis de construire imposibila fara conectarea la reteaua electrica si la apa.

E normal sa fie ilegal sa stai cu cortul pe propriul tau pamant?

Autoritatile au emis deja noi reguli ce interzic celor ce au cumparat pamant sa traieasca in corturi cat timp locuinta este in constructie. Schimbarile au fost cauzate de numarul mare de oameni care au sosit in tinut cu scopul de a cumpara pamant pentru a putea locui pe el cu cat mai putine cheltuieli. [nota traducatorului: un numar imens de americani si-au pierdut locuintele dupa criza financiara din 2008 si au fost nevoiti sa se mute in corturi]

Matthew Valdez, administratorul local privind terenurile din tinutul Costilla, expune foarte concis atitudinea autoritatilor: „Foarte des gasim familii care locuiesc in adaposturi improvizate, in rulote sau chiar in corturi. Le spunem ca nu au cum sa stea in asemenea conditii.”

Dar este oare de competenta autoritatilor sa hotarasca modul in care oamenii traiesc cat timp lucreaza la construirea unei locuinte permanente, fie chiar un cort sau o rulota? E oare normal ca oamenii sa fie obligati sa isi procure autorizatii pentru a putea campa pe propriul lor teren?

Problemele rezidentilor din tinutul Costilla nu sunt unice in America. In intreaga tara autoritatile ingreuneaza viata celor ce nu isi permit un mod de viata clasic.

In timp ce multi deplang starea in care a ajuns aceasta tara, autoritatile au ajuns sa scoata in afara legii tocmai stilurile de viata care au ridicat-o.

Vom lasa autoritatile sa ne dicteze modul de viata? Asta inseamna oare libertatea? A venit vremea sa instiintam autoritatiile ca valorile traditionale americane includ si libertatea de a-ti trai viata in mod independent. Companiile nu ne detin si nici autoritatiile. Nu trebuie sa-i lasam sa uite lucrul acesta.

   Traducere PIETRELE VORBESC:

https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/10/27/in-sua-e-ilegal-sa-dormi-cu-cortul-pe-propriul-tau-teren/

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

SUA: A trai in afara sistemului este ilegal

VIDEO: Colectarea apei de ploaie a devenit ilegala in mai multe state americane …

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. energein7 said, on octombrie 27, 2015 at 8:25 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

    • ioannis said, on octombrie 28, 2015 at 11:59 am

      Că tot veni vorba de America…
      Când lucram în Emiratele Arabe am avut colegi irakieni (musulmani şi creştini) care îmi povesteau cu mâhnire cum soldaţii americani intrau în casele civililor de unde smulgeau copiii mici pe care îi aruncau cât puteau de mult în sus, pentru a-i mitralia. Frumos mod de entertainment, nu? Iar acum văd aceleaşi javre nenorocite care se plimbă prin Constanţa cu suv-uri inscripţionate în stil satanist „NATURAL BORN KILLERS”… Voi posta imagini!
      Sau cum javrele bombardau Serbia de Paştele ortodox cu bombe inscripţionate „Paşte fericit”…
      Asta este imaginea oficială a armatei americane? Dacă da, atunci Afară cu voi din România sceleraţi nenorociţi!

      Apreciază

  2. tataia said, on octombrie 27, 2015 at 10:48 pm

    O mica precizare pentru traducator…nu vreau sa atrag atentia asupra vreunei greseli ci sa fac mai degraba o precizare de ordin tehnic…poate respectiva persoana stie sau poate nu…eu am observat ca multa lume nu stie exact ce este kerosenul…la noi in limba romana a fost introdus acest cuvint ca neologism pentru a denumi combustibilul folosit in zilele noastre de avioanele comerciale civile de linie…dar kerosenul este una si acelasi lucru cu petrolul lampant pe care il foloseau bunicii nostri in lampile de iluminat…pe vremea cind nu era curent electric…

    In consecinta putina lume stie…dar aceasta este realitatea. Avioanele functioneaza de fapt cu petrol lampant! Acelasi combustibil cu cel din lampile pentru iluminat.

    Apreciază

  3. Mirela said, on octombrie 27, 2015 at 11:01 pm

    Părerea mea e că SUA au devenit un tărâm de coşmar şi ţara nu a libertăţii, ci a controlului aproape total.
    Alte prevederi legale: primeşti amendă dacă nu-ţi tunzi gazonul şi nu ai voie să îţi parchezi maşina în faţa garajului, (chiar dacă e pe proprietatea ta, cică strici frumuseţea peisajului).
    Cum să pleci sau să îţi doreşti să trăieşti într-o astfel de ţară?

    Apreciază

    • Mihail said, on octombrie 28, 2015 at 9:06 am

      de fapt este un exercitiu al puterii de a pune pe toti cu „botul pe labe”. si acest exercitiu nu va inceta niciodata. mereu vor scoate cate ceva din „cutia cu surprize”.

      Apreciază

  4. kerosen said, on octombrie 28, 2015 at 7:23 am

    Kerosenul este benzina cu cifra octanica foarte ridicata, nu petrol lampant.

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 28, 2015 at 12:15 pm

      Complet gresit! Ia uite aici articolul despre kerosen pe wikipedia:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Kerosene

      Ia cauta tu te rog in pagina referintele la „jet fuel” adica combustibil pentru motoarele cu reactie, apoi cauta „kerosene lamps” (adica lampi cu kerosen – vom vedea imediat ce sint acelea) si apoi „treatment for head lice” adica tratament pentru paduchii de cap. N-ai mai auzit pina acum de tratamentul cu patrol lampant pentru paduchi? In cele din urma hai sa ne uitam si la lampa cu kerosen…

      https://en.wikipedia.org/wiki/Kerosene_lamp

      Pare cunoscuta?

      Concluzia: Cum am mai spus…multa lume crede ca stie ceva dar din pacate stie ceva compelt gresit…este greu sa accepti ca tot ceea ce stiai tu este gresit…Avioanele folosesc drept combustibil Kerosen adica petrol lampant! Un combustibil NET INEFERIOR benzinei. De unde si pina unde CREDINTA ca avioanele trebuie sa folosesca un combustibil superior celui folosit de masini?

      Benzina de aviatie este altceva…cea cu cifra octanica de peste 100, se numeste AVGAS, in nici un caz Kerosen…iar aceea este folosita de avioanele cu motoare CU PISTOANE! Ai vazut tu avion civil de linie care sa mai aiba motor cu pistoane in ziua de azi? Alea sint doar avioanele mici utilitare sau cele folosite in show-uri aviatice…alea merg cu benzina de aviatie = avgas….avioanele comerciale de linie merg cu kerosen = petrol lampant!

      Apreciază

  5. ioan said, on octombrie 28, 2015 at 1:34 pm

    saccsiv. vreau sa semnalez înca un caz de abuz. din luna aceasta daca nu platesti factura la EON pana la data scadentei ti se trimite acasa instiintare cu confirmare de primire, care va fi taxata cu 18 lei. pana acum data scadentei era in 7 luna urmatoare citirii. luna aceasta am dat citirea si tot luna aceasta am primi si factura in 28, dar care, culmea e scadenta in 27, deci automat voi primi instiintarea. sigur, in cazul meu se mai afla si alte cateva milioane din tara asta.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.