SACCSIV – blog ortodox

LEVITATIA DRACEASCA A CATOLICILOR, yoghinilor, vrajitorilor

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 30, 2014

   Iata ce putem citi la Levitatia, intre sfintenie si vrajitorie!:

Levitatia inseamna ridicarea omului cu trupul deasupra pamantului. Nu am in vedere trucurile iluzionistilor, care sunt inselari ale privirii. Levitatia reala este posibila. Cu adevarat, omul se poate ridica trupeste de la pamant.

In mod gresit, dictionarul defineste levitatia astfel: „Capacitatea exceptionala a unor oameni de a-si ridica trupul desupra pamantului.” Greseala din aceasta definitie consta in faptul ca aceasta „capacitate” nu este a omului, ci a unui anumit duh care locuieste in om.

Omul nu poate levita prin propriile puteri, ci numai insufletit de un anumit duh. Pe sfinti ii ridica de la pamant Duhul Sfant, pe cand pe vrajitori ii ridica de la pamant demonii. Chiar si in aceasta minune, petrecuta intotdeauna cu un anumit rost, Duhul Sfant pazeste smerenia sfantului, pe cand demonii cauta doar sa-i inrobeasca pe oameni, prin spectaculos si prin frica, iar cei demonizati cauta spectatori.

Diavolul il inrobeste pe om, prin spectaculos

Caz real: un shaman (vrajitor) african, dupa apusul soarelui, sta intr-un cerc de foc. De jur-imprejur stau oamenii din popor. Dupa o serie de invocatii, shamanul se ridica de pe pamant, ca la un metru. Intrat deja in transa, el continua invocatiile. Dupa o vreme, respiratia shamanului se accelereaza, iar fata lui indica suportarea cu greu a levitatiei. Deodata, el cade la pamant, precum o piatra. Este total epuizat.

Intregul proces de ridicare in aer a shamanului indica in mod vadit o posedare demonica, petrecuta spre a uimi si a cuceri spectatorii. In timpul levitatiei, shamanul nu pare a mai fi constient de sine. Cu toate acestea, privitorii raman coplesiti de capacitatea vrajitorului de a birui gravitatia.

Exista oare vreun scop bun in aceasta fapta? Ajuta cuiva acest lucru? Acestea sunt intrebarile care se cer a fi puse. Iar raspunsul nu poate fi decat unul. Da, aceasta fapta ajuta doar diavolului, care, prin vrajitor, ii poate insela cu mult mai multa putere pe nestiutorii care iau parte la „spectacolul” oferit in mod gratuit.

Smerenia lui Dumnezeu inseamna Dragoste

Intr-o rugaciune din slujba Sfestaniei, referindu-se la Mantuitorul Iisus Hristos, preotul spune: „Ai venit in chip de rob, nu cu naluciri infricosandu-ne pe noi.” Ei bine, intelegem de aici ca Dumnezeu nu face spectacol si nici nu cauta sa-l infricoseze pe om, pe cand diavolul cauta sa-l uimeasca pe om, sa-l sperie si sa-l inrobeasca, prin frica. Minunea dumnezeiasca nu cauta sa-l impresioneze pe om, caci este savarsita in taina. Ea cauta sa vindece sufletul si sa-l invete pe om smerenia si adevarata libertate.

Joseph de Copertino, zburatorul

Joseph Desa a trait intre anii 1603-1663, in localitatea Copertino. A fost un calugar romano-catolic. Se crede ca suferea de debilitate mintala. Din aceasta pricina, Joseph nu a fost acceptat in ordinul calugarilor franciscani. Dupa multe insistente, el a fost primit in calitate de frate mirean. Autobiciuirea cu scopul iertarii pacatelor constituia o practica frecventa a acestuia.

Joseph de Copertino este unul dintre cei mai cunoscuti „zburatori” ai secolelor trecute. Se spune ca scotea un strigat ascutit si, indata, se ridica in aer. Apoi, cobora lin si isi continua rugaciunile. A fost vazut zburand la 18 metri deasupra solului, ramanand in aer pana la trei ore. Au fost consemnate 70 de cazuri in care Joseph a levitat in prezenta altor persoane care au autentificat fenomenul.

iosif-copertino-levitatia-1

Odata, plutind in biserica, el a zburat pana la altar, unde s-a oprit in mijlocul multor lumanari aprinse, fara a rasturna vreuna si fara a suferi vreo arsura. Alta data, el a zburat deasupra gradinii manastirii, oprindu-se in coroana unui maslin.

In viata lui se mai spune: „Intr-o duminica, dupa ce a ascultat pilda din Sfanta Evanghelie cu Pastorul cel Bun, s-a dus in gradina calugarilor, unde a vazut un miel. Entuziasmat, l-a luat pe umeri si a zburat cu el. Zadarnic l-au rugat calugarii sa coboare. El a continuat sa pluteasca timp de doua ore pe deasupra copacilor.

Din pricina zborurilor sale nu i s-a mai permis sa cante la cor, nici sa mearga la sala de mese, nici sa participe la procesiuni. Spre sfarsitul vietii a fost reclamat la Inchizitie, de Joseph Palamolla, insa, dupa cateva saptamani, a fost eliberat, negasindu-i-se nici o vina. Cand papa Urban al VIII-lea a dorit sa vada minunea si l-a chemat in audienta pe Joseph, acesta din urma a intrat intr-o stare extrema de levitatie, incat a fost de nevoie de interventia celor prezenti pentru a-l readuce in simtiri.

Levitatia, un fenomen raspandit in Biserica Catolica

Teresa de Avila (1515-1582) era nevoita sa se tina de bare, uneori, in timpul rugaciunilor, pentru a nu se ridica de la pamant. Ea era inspaimantata de aceste manifestari pe care nu si le putea controla. Se spune ca s-a inaltat in vazduh in mod public, chiar sub privirile a 250 de preoti. Ea si-a descris experientele de levitatie intr-o carte autobiografica, unde explica tot ce simtea atunci cand incepeau aceste manifestari: „Cand incercam sa opun rezistenta, simteam ca o mare forta de sub picioarele mele ma ridica in aer. Nu cunosc nimic asemanator cu care sa o pot compara; dar era mult mai violenta decat alte incercari spirituale, astfel ca, dupa aceea eram obosita ca o persoana care s-ar fi luptat cu un urias.”

La randul sau, Philip Neri (1515-1595), un preot romano-catolic, marturiseste despre starea pe care o simtea in timpul levitatiilor sale ca era „ca si cum cineva ma lua in brate si ma ridica in chip minunat”. Papa Pius al VII-lea (1742-1823) era celebru pentru bilocatiile si levitatiile sale, in timpul carora se stie ca trupul sau atingea temperaturi care spargeau termometrele.

levitatia-inaltarea-pamant-sfintenie-vrajitoria

Staretul romano-catolic Ascanio povesteste: Asteptam ca Padre Pio sa vina la confesional. Capela era plina de lume si toate privirile erau intoarse catre usa. Dar, fara ca usa sa se deschida, l-am zarit pe Padre Pio care, mergand pe deasupra capetelor credinciosilor, s-a indreptat catre confesional, s-a asezat si a inceput sa spovedeasca. Crezand ca visez, nu am spus nici un cuvant despre ce am vazut. Totusi, mai tarziu, l-am intrebat pe Padre Pio: „Cum ai facut ca sa mergi prin aer?” Nu fara umor, el mi-a raspuns: „Te asigur, fiul meu, ca in acelasi mod ca si cum mergi pe pamant.”

Se spune ca un caz recent de levitatie in public s-a petrecut in anul 1974, intr-o manastire din Napoli. Un calugar catolic batran si infirm s-ar fi ridicat deasupra capetelor unei multimi de credinciosi si ar fi parcurs prin aer o distanta de doi kilometri.

Cei de mai sus, precum si Maria de Agreda, Maria Villani, Tomaso de Cori, Tereza de Lisieux si Pietro de Alcantara, toti crestini romano-catolici, au simtit levitatia ca pe o forta incontrolabila. Unul dintre acestia spune: „Puterea soseste din afara simturilor mele, ma simt brusc inaltata de parca as fi trasa de un magnet.” Tomaso de Cori se ridica cu mare viteza pana sub acoperisul bisericii de la Civitella.

Referindu-se la imposibilitatea de a controla levitatia, episcopul Ximenes de Santiago spune: „Unii au incercat sa se opuna, cum a facut si Maria de Agreda, dar a inceput sa vomite sange.” La randul lui, episcopul Yepes spune: „Teresa de Avila s-a apucat cu mainile de rogojina pe care statea, dar s-a ridicat in aer, tinand-o in mana.

*

Eu nu L-as vedea pe Iisus Hristos ridicandu-l pe om cu forta in aer.

Pe diavol, in schimb, l-as vedea inselandu-l astfel pe om.

Iisus s-a inaltat in Taina !

Iisus Hristos s-a inaltat cu trupul la cer pe Muntele Maslinilor, doar inaintea ucenicilor Sai, pentru ca ei sa-si intareasca si mai mult credinta in dumnezeirea Lui. Iisus nu a facut spectacol, nici chiar inaintea ucenicilor Sai. El nu a cautat sa-i uimeasca, ori sa-i inrobeasca. El doar le-a intarit cu fapta ceea le spusese deja cu cuvantul.

„Pe cand Apostolii priveau, Iisus S-a inaltat si un nor L-a luat de la ochii lor. Si, privind ei, pe cand El mergea la cer, iata doi barbati au stat langa ei, imbracati in haine albe, care au si zis: Barbati galileieni, de ce stati, privind la cer? Acest Iisus, care S-a inaltat de la voi la cer, astfel va si veni, precum L-ati vazut mergand la cer” (Fapte 1, 9-11).

Daca ar fi cautat spectaculosul sau daca ar fi fost de folos oamenilor, Mantuitorul Iisus s-ar fi inaltat de pe pamant la cer in Ierusalim, in mijlocul cetatii, inaintea poporului evreu, care a strigat: „Sa se rastigneasca!” Daca ar fi facut acest lucru, insa, El ar fi zdrobit cu totul inimile lor si le-ar fi incalcat libertatea de a crede in El sau de a-L refuza. Poporul n-ar mai fi avut de ales.

Din viata Sfintei Maria Egipteanca

Cuviosul Zosima a zis catre Cuvioasa Maria: „Primeste rugamintea nevrednicului batran si te roaga Domnului, si acum, pentru toata lumea, si pentru mine, pacatosul, ca sa nu-mi fie fara de roada umblarea prin pustia aceasta.” Iar sfanta a raspuns catre dansul: „Tie mai ales se cade, Avva Zosima, sa te rogi pentru mine si pentru toti; ca spre aceasta si esti randuit (preot). Insa, de vreme ce datori suntem a face ascultare, ceea ce mi se porunceste voi face.”

Aceasta zicand, Cuvioasa Maria s-a intors spre rasarit, si, ridicandu-si ochii in sus, si mainile inaltandu-si, a inceput a se ruga, incet, si nu se auzeau cuvintele ei; sau macar Zosima nu a inteles nimica, ci sta, tremurand, cautand in jos si nimica graind; insa se jura, pe Dumnezeu punand martor: „In vremea cand zabovea aceea la rugaciune, ridicandu-mi putin ochii de la pamant, am vazut-o inaltata ca de un cot de la pamant, si in aer stand si rugandu-se.

Si, aceasta daca o a vazut Zosima, s-a cuprins de frica, s-a aruncat la pamant, si, cu lacrimi udandu-se, nimica zicea, fara numai „Doamne, miluieste!”, crezand ca acea aratare nu este in trup, ci naluca.

Si, intorcandu-se aceea, a ridicat pe batranul si i-a zis: „Pentru ce, Avva Zosima, te tulbura gandurile, zicandu-ti ca duh sunt, si rugaciunea o prefac. Rogu-te, parinte fericite, sa fii incredintat ca sunt o femeie pacatoasa, ingradita cu Sfantul Botez, si nu sunt duh, ci pamant, praf si cenusa, si cu totul trup, nimic duhovnicesc candva gandind.”

Si, acestea zicand, Cuvioasa si-a insemnat cu semnul Crucii fruntea, ochii, gura si pieptul, zicand asa: „Dumnezeu sa ne fereasca de cel viclean si de cursele lui, ca multe sunt razboaiele lui asupra noastra.

Smerenia, haina care imbraca minunea

In timpul rugaciunii, chiar si trupul sfintilor se arata biruitor asupra legilor firii. Da, sfintii se pot inalta cu trupul de la pamant. Levitatia nu este vazuta insa ca o valoare in sine insasi, ci ca o superioritate a spiritului asupra materiei, a sufletului asupra trupului. Apoi, numai sfant pe sfant se pot vedea in aceasta mare taina a harului. La randul sau, Zosima era sfant. Apoi, inaltarea cu trupul de la pamant se face intr-o smerenie desavarsita, simplu, fara plimbari spectaculoase prin aer si fara a produce epuizare, precum si marturiseste Cuvioasa Maria despre sine. Apoi, sfintii dau marturie: diavolul intinde curse multe, el cautand sa-l insele pe om prin false minuni. Testul final de a verifica o minune este smerenia celui care o savarseste, insemnarea lui de bunavoie cu semnul Sfintei Cruci si lipsa unui public larg.

Din viata Sfantului Serafim din Sarov

Un tanar paralizat a fost in Manastirea Sarov, de matusa lui, printesa Chikaev. Pe atunci traia in manastire Sfantul Serafim de Sarov (1759-1833). Cuviosul l-a luat pe tanar in chilia sa si i-a spus sa se roage cu putere, timp in care se va ruga si el lui Dumnezeu, ca sa-l tamaduiasca. Sfantul l-a mai rugat pe tanar ca, in timpul rugaciunii, sa nu isi deschida ochii sai.

Uitand cuvantul sfantului, dupa o vreme, tanarul a deschis ochii si a privit spre Sfantul Serafim. Atunci, el l-a vazut pe sfant ridicat de la pamant. De uimire, tanarul s-a ridicat in sus si a strigat. Dandu-si seama ca a fost vazut, sfantul l-a mustrat pe tanar pentru neascultare si, in semn de recunostinta pentru tamaduirea primita de la Dumnezeu, i-a poruncit sa nu spuna nimanui ceea ce a vazut. Tanarul nu a spus nimic pana dupa moartea Sfantului Serafim de Sarov.

*

Sa cautam inaltarea sufletului din cele de pe pamant la cele ceresti, iar nu a trupului, care este osandit „sa se intoarca in pamantul din care a fost luat”. Cat despre cei care isi prezinta in mod public „capacitatea” de a se inalta cu trupul de la pamant, sa-i trecem cu vederea. Poate, daca vor ramane fara spectatori, isi vor da seama cat de firave sunt aceste false si inutile „minuni”.

Teodor Danalache

   Comentariu saccsiv:

Apropo de Tereza de Avilla, zicea ea:

adeseori Hristos imi spune: De acum Eu sunt al tau si tu a mea. Aceste mangaieri ale Dumnezeului meu ma fac sa ma rusinez nespus. In ele simt si durere si desfatare, impreuna. Aceasta este o rana prea dulce(…).Eu am vazut un inger care tinea in mana o sulita lunga de aur cu varf de fier pe care ardea o mica limba de foc. Acest inger, din cand in cand imi infingea sulita in inima si in alte organe ale trupului meu. Iar cand o tragea inapoi, atunci mi se parea ca mi se scoate afara tot launtrul meu. Durerea din cauza acestor rani a fost atat de puternica incat eu gemeam, dar si desfatarea a fost atat de mare incat nu puteam sa-mi doresc sa inceteze vreodata aceasta stare. Cu cat de adanc imi intra in mine sulita, cu atat mai mult crestea durerea, dar si desfatarea devenea mai puternica, mai dulce.”

Cititi va rog mai multe la:

MISTICISMUL „sfintelor” catolice … Cand le citesti marturisirile, parca te uiti in Playboy

Pe siteulyoga esoteric, la articolul Din misterele levitaţiei, in afara de exemple cu eretici, precum mai sus, gasiti si tot soiul de istorii cu “invatati” indo-tibetani, zburatori si ei. Evident, pe site-ul ala nu veti gasi vreodata explicatia ortodoxa cum ca si aia zboara tot ajutati de draci …

 

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Caz real: un shaman (vrajitor) african, dupa apusul soarelui, sta intr-un cerc de foc. De jur-imprejur stau oamenii din popor. Dupa o serie de invocatii, shamanul se ridica de pe pamant, ca la un metru. Intrat deja in transa, el continua invocatiile. Citeste mai departe […]

    Apreciază

  2. aniush said, on iunie 30, 2014 at 11:38 am

    Levitatia catolicilor?! Eu nu am auzit de catolici care sa leviteze. Ei au rugaciunile lor asa cum si noi avem rugaciunile noastre.
    Yoghini…nu stiu. Yoga se practica din cate stiu eu in India, in religia hindi. Preotii din Tibet fac alt tip de meditatii, dar despre lucrurile acestea nu stiu prea multe si nici nu imi doresc sa le urmez. Daca as fi studiat lucrurile acestea as fi putut emite o parere, dar asa nu pot sa spun nimic. Asa zisele practici yoga chipurile pe care le practica secta lui Bivolaru sunt niste lucruri nocive, de care ar trebui sa se indepartam. Dar nu stiu eu de levitatii, n-am vazut pe nimeni zburand pe sus.
    Vrajitorii sunt oameni care nu vor binele celorlalti si cauta sa-i ademeneasca, dar nu am auzit sa-i vada cineva sa pluteasca in aer. Eu stiu, e posibil.
    Dumnezeu sa ne apere! Cel mai bine e insa sa ne tinem de rugaciunea lui Hristos si vorba Parintelui Calistrat „sa nu prindem fluturi iarna”.

    Apreciază

  3. Radu said, on iunie 30, 2014 at 12:28 pm

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  4. energein7 said, on iunie 30, 2014 at 12:55 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  5. cipriannro said, on iunie 30, 2014 at 12:55 pm

    Şi luând diavolii mantia celui înşelat au pierit nevăzuţi. Şi se vedea mantia înălţându-se în văzduh până ce nu s-a mai văzut, iar după multă vreme a căzut jos, pe pământ. Atunci stareţul a zis celui înşelat: «Oare vezi, lipsitule de minte, ce au făcut diavolii mantiei tale? Aşa urma să-ţi facă şi ţie. Că precum pe Simon vrăjitorul, aşa şi pe tine te-ar fi înălţat în văzduh și, dându-ţi drumul, te-ai fi sfărâmat şi ţi-ai fi dat ticălosul tău suflet.»

    http://www.doxologia.ro/vietile-sfintilor/istorii-cu-talc/cum-salvat-un-egumen-ucenicul-de-inselarea-dracilor

    Apreciază

  6. Andrei C. said, on iunie 30, 2014 at 1:34 pm

    Ce înseamnă primirea ereticilor prin mirungere sau mărturisire şi de ce ereticii nu au nici un fel de taine:
    http://paterika.net/2014/06/03/ii-5-o-scurta-lamurire-despre-tainele-ereticilor/

    Apreciază

  7. Iones said, on iunie 30, 2014 at 1:51 pm

    Elton John: Iisus ar fi susținut „căsătoriile” gay
    https://ro.celebrity.yahoo.com/elton-john–isus-ar-fi-sus%C8%9Binut-c%C4%83s%C4%83toriile-gay-053104675.html

    Tineri căsătoriţi din Pakistan, decapitaţi de familia miresei
    https://ro.stiri.yahoo.com/tineri-c%c4%83s%c4%83tori%c5%a3i-din-pakistan–decapita%c5%a3i-de-familia-miresei-062021800.html

    Apreciază

  8. Graiul Ortodox said, on iunie 30, 2014 at 1:54 pm

    Cinci mitropoliți eleni contestă deciziile C.M.B contrare ortodoxiei ! (2)

    http://graiulortodox.wordpress.com/2014/06/29/208-cinci-mitropoliti-eleni-contesta-deciziile-c-m-b-contrare-ortodoxiei-2/

    Apreciat de 1 persoană

  9. cristi o. said, on iunie 30, 2014 at 3:24 pm

    Dupa ce ca sunt eretici si lipsiti de har, isi mai bat si dracii joc de ei intr-un hal de nedescris… Se folosesc de ei ca de niste zdrente, apoi ii leapada si ii lasa cu convingerea ferma a „interventiei divine” venite sa le intareasca „orientarea religioasa”… O, Papa, pe cati tragi cu tine in iad din erezia ta spurcata! Daca un enorias oarecare, nascut in asa ceva, si necunoscator al adevarului, mai are circumstante atenuante, Papa si subalternii, indubitabil cunoscatori ai adevarului, ce justificare mai au? Cum isi pot motiva lupta turbata impotriva dreptei credinte pe care au abandonat-o? Sunt indraciti si ei?! Se va apuca si Francisc, in „smerenia” lui televizata, la ora de varf, prin Mondovision, sa leviteze, transpirat, cu ochii dati peste cap? Sa ne demonstreze ca seful guvernului mondial, pe care-l sustine, are „unda verde” de la „doamne-doamne(al lor)” si trebuie sa ne inchinam lui?!?

    Apreciat de 1 persoană

  10. geo said, on iunie 30, 2014 at 4:46 pm

    Califatul islamic ISIS/ISIL este realitate:

    On Sunday, Abu Mohammed al-Adnani, spokesperson for ISIS, declared the creation of the Islamic caliphate, “the jihadis’ long-running dream.” This marks the first time the caliphate has been “restored” by anyone since Ataturk abolished it almost 90 years ago.

    A few thousand ISIS fighters have ostensibly abolished the borders drawn by the Sykes-Picot Agreement.
    A few thousand ISIS fighters have ostensibly abolished the borders drawn by the Sykes-Picot Agreement. Meanwhile, ISIS has been rebranded as the global Islamic State (IS). Its black banner, once flapping over the land between Aleppo and Diyala, now sits above a borderless entity with absolute authority over all Muslim lands.

    ISIS, or IS, believes that pledging allegiance to the new caliph is a duty for every Muslim, and those who fail or refuse to do so shall be deemed as apostates, and will be fought and struck down. This was clearly stated by Adnani, who said, “Beware of splitting the ranks. Those who want to split the ranks, strike their heads with bullets […].”

    But what is the meaning of declaring an Islamic caliphate? A Salafi cleric says, “It means that borders and barriers among Islamic countries are now invalid. There will be a single Islamic economic system and currency, and an army to defend it.” He continued, “It also means there will no longer be any subservience to any country, requiring the establishment of universities and factories to make Muslims a major power in all fields.”

    ISIS, represented by its senior leaders and notables, decided to declare the Islamic caliphate and to install a caliph for the Muslims, having in its view satisfied all the requirements to do so. These requirements are the same ones caliphs supposedly needed since about 1,400 years ago.

    http://english.al-akhbar.com/content/what-does-isis%E2%80%99-declaration-caliphate-mean

    Representatives of the Ukrainian Greek Catholic Church, the Catholic Church, Ukrainian Uniates (the Jesuits) and the representatives of the so-called Ukrainian Orthodox Church of Kiev Patriarchate demanded isolate the Russian Orthodox Churches. Also the priests claimed to start criminal proceedings for „anti-Ukrainian activities.” against Russian Ortodox Churches.
    The real purpose of these invaders are Orthodox relics keeping in temples and churches. These are icons, crosses, chalices and other church utensils made from gold and precious stones. It can cost about several hundred millions of U.S. doll. Particularly rich by such objects is Kiev-Pechersk Lavra.
    Kiev junta wants to seize and plunder the Russian Orthodox Churches in Ukraine.
    Representatives of of Catholic, Jesuits and Kiev Ortodox patriarchate churches gave instructions to the Interior Ministry and Security Service of Ukraine. The citizen of Ukraine Denisenko, who calls himself as Filaret and pretense that he is the patriarch of the Ukrainian Orthodox Church. He made a number of serious crimes before, such as perjury, unseemly way of life for a monk (he has a wife and children), serve to the KGB. He headed the division of Orthodoxy in Ukraine and was excommunicated by the Orthodox Church, i.e. actually excommunicated and deprived of the right to hold any worship.
    Under his leadership, about half of all the Orthodox churches in Ukraine were invaded, especially many seizures occurred in the western and central Ukraine. He made a pocket Orthodox Church from trapped churches , which serves to the interests of the Ukrainian nationalists.
    Catholics, Jesuits and the so-called Orthodox Patriarchate of Kiev, all these churches have supported the Nazis in Ukraine.
    They called to start the persecution of the true Orthodox Church, as well as encouraged to finish „truce” in the east of the former Ukraine and start a war against the population of Lugansk and Donetsk republics.

    All that talk about Democracy and…

    The „Democracy capital of the world” has been overthrowing governments for quite some time. But take a quick look into how they overthrew the Serbian president and then remember the „Arab Springs” and of course Maidan. Wonder where they’re headed next?

    Many of you are unaware that the entire Balkan war was orchestrated by the US and many believe that the only reason for that war, was to destabilize Russia and show Russia „this is what we can do to your allies”.

    You can’t live in a world without knowing the opinions and beliefs of your enemies.

    http://www.the-american-interest.com/articles/2014/06/27/confronting-russian-chauvinism/

    German People, Czech and Slovak Leaders Oppose Permanent NATO Bases in Poland, Baltic States

    http://larouchepac.com/node/31169

    Nigel Farage: „This EU is the New Communism. It is Power without Limits.”

    Only stupid ignorant people, servants of Oligarchs, can to tell that fascism is same as communism.

    It appeared at the end June, at the same time over the cities Slavyansk, Kramatorsk, Lugansk. On red banners – Holy Savior face and the words, for a three-pronged Russia. (Russia, Belarussia, Malorussia [Ukraine])
    This ancient Christian banner of Kiev and Moscow Russia. Under this flag fought Russian armies from the Kiev’s knyaz [king] to first Tzar of the Russian Romanov dynasty.

    A bill to ensure further NATO expansion. They’re trying to push RU into war against the west.

    Meanwhile in good ol` congress of US of A. We urge you to read the whole bill, but here are some interesting quotes:
    „Directs the President to increase: (1) U.S. Armed Forces interactions with the armed forces of Ukraine, Georgia, Moldova, Azerbaijan, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Macedonia, Montenegro, and Serbia; and (2) U.S and NATO security assistance to such states.

    Amends the Natural Gas Act to apply the expedited application and approval process for natural gas exports to World Trade Organization members.

    Urges the U.S. Agency for International Development (USAID), the Trade and Development Agency, the Overseas Private Investment Corporation (OPIC), the World Bank Group, and the European Bank for Reconstruction to promote assistance to Ukraine, Georgia, and Moldova in order to exploit natural gas and oil reserves and to develop alternative energy sources”.

    https://beta.congress.gov/bill/113th-congress/senate-bill/2277/text

    The National Bank of Ukraine sells gold from its reserves for the first time in 10 years

    In May the NBU began selling gold from its official reserves for the first time since 2004.
    Over the last month of spring it sold 2.8 t (90,000 troy ounces) of the precious metal to the tune of approximately US $113 mn, according to the regulator.
    As a result, the volume of the precious metal in the bank’s reserves decreased by 40.12 t.

    http://www.capital.ua/en/publication/23577-for-sale-vpervye-za-10-let-natsionalnyy-bank-nachal-prodazhu-zolota-iz-svoikh-rezervov

    Ukraine: The Association Agreement Is Likely To Fail

    http://www.moonofalabama.org/2014/06/ukraine-the-association-agreement-is-likely-to-fail.html#comments

    Poroshenko’s call to Putin ploy to buy time for blitzkrieg: Analyst

    http://www.veteranstoday.com/2014/06/26/poroshenkos-call-to-putin-ploy-to-buy-time-for-blitzkrieg-pundit/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=poroshenkos-call-to-putin-ploy-to-buy-time-for-blitzkrieg-pundit#rssowlmlink

    Ukraine Tips From Nameless US Officials: Good Enough for NYT

    http://www.fair.org/blog/2014/06/25/ukraine-tips-from-nameless-us-officials-good-enough-for-nyt/

    Could the Ukraine, backed by NATO, attack Russia?

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2014/06/could-ukraine-backed-by-nato-attack.html

    Russia’s western frontier has become a desert

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2014/06/russias-western-frontier-has-become.html

    A telling illustration about the real nature of the US-EU relationship

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2014/06/a-telling-illustration-about-real.html

    Got something possibly interesting in my mailbox

    The Swedish paper Expressen has uncovered a mysterious Ukrainian gas deal. Unknown owners in taxhavens control a Swedish company that has made a secret deal with Ukraine. The deal, signed on 25 February 2011, will be secret until 2036. The company gets control of 110 wells in 26 gas fields in Ukraine. That means it controls about half the gas in the country, the paper says. The unknown owners use front men in Sweden and Norway. The owners may live in any country, including Ukraine.

    I hope people in Ukraine will investigate this matter and start making a lot of noise.

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2014/06/got-something-possibly-interesting-in.html

    Apreciază

  11. marian said, on iunie 30, 2014 at 4:49 pm


    SA NE RUGAM PENTRU SUFLETELE ACESTOR INGERI CARE AU MERS LA MOARTE SIGURA, PRECUM MIEII IN CALEA LUPILOR!
    Iarta-i Doamne si odihneste-i si pe ei!
    Soferul autobuzului a murit la o ora dupa, in spital.
    Cameramanul a murit sub ochii camerei de filmat de pe care s-a postat inregistrarea pe You Tube…
    Culmea nebuniei, au otravit satanele apa cu clor si au lansat atacuri cu fosfor!!!
    Fascistii atat de iubiti de catre CRIMNALA conducere a ue-nato-romania sunt dornici de a ataca Rusia.
    Sa imi doresc sa fie pocniti nimicitor de catre aceeasi Rusie?…

    Apreciază

  12. Mintas Sergiu said, on iunie 30, 2014 at 6:39 pm

    Am o intrebare, off topic,saccsiv sau oricine ma poate ajuta. Sunt din Oradea, iar la sfarsitul saptamani merg in pelerinaj in jud Neamt, poate Succeava si as dori sa ajung la doamna Aspazia Otel Petrescu. Stiti cum se poate ajunge la dansa? am inteles ca locuieste in Roman.

    Apreciază

  13. cosminmatiu said, on iunie 30, 2014 at 8:04 pm

    Patriarhia Română a dat următorul comunicat:
    „În legătură cu materialele de presă din ultimele zile referitoare la opiniile antisemite ale unui monah de la Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ, precizăm:
    Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.
    Ca atare, Patriarhia Română solicită Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.
    În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
    Biroul de Presă al Patriarhiei Române
    30.06.2014 | 14:19
    http://basilica.ro/stiri/bbiserica-ortodoxa-romana-respinge-antisemitismul-si-xenofobiab_18409.html

    Apreciază

  14. geo said, on iunie 30, 2014 at 9:04 pm

    Parintele Dumitru Staniloae: „Crestinism si nationalism”. „Universalitatea si etnicitatea Bisericii in conceptia ortodoxa”

    Crestinism si nationalism

    Problema aceasta e continuu actuala in timpurile noastre si, ca orice problema mare, de profunde taine si aspecte spirituale, nicicand nu se poate spune ca a fost deplin elucidata. Dupa cum pot fi azi doua feluri de oameni, ea se pune in forma a doua intrebari. Crestinul se intreaba: pot eu, in calitatea mea de crestin care nu se joaca cu obligatiile fata de Iisus Hristos si cu problema mantuirii sufletesti, sa fiu in acelasi timp nationalist, sa-mi iubesc neamul cu infocare si sa lupt neincetat pentru apararea si inaltarea lui? Nationalistul, care poate nu e inca si crestin, e si el dator sa se intrebe: are oare intr-adevar nationalismul meu lipsa de crestinism? E necesar oare crestinismul in cadrul conceptiei mele nationaliste, ca un factor indispensabil pentru ridicarea neamului, care e tinta stradaniei si a vietii mele?

    Intrebarile acestea se pot concentra astfel: Este crestinismul, trait si judecat consecvent, o cale necesara spre nationalism si nationalismul, la randul sau, o cale necesara spre crestinism?

    A fost una din insemnatele descoperiri ale timpului nostru raspunsul pozitiv la amandoua aceste intrebari. Si e aproape sigur ca descoperirea aceasta va deveni tot mai luminoasa in epoca ce-si face inceputul in istoria omeneasca. Crestinismul de mai inainte nu descoperise, teoretic, calea spre nationalism si nici nationalismul – care el insusi e un fenomen mai nou – calea spre crestinism. Singura Ortodoxia in organizarea sa dupa sistemul autocefaliilor indica virtualitati pentru intelegerea natiunii, cata vreme catolicismul cu organizarea centralista, internationala si protestantismul cu individualismul sau anarhic, isi manifestau raspicat tendintele antinationale. Astazi protestantismul face pasi uriasi de apropiere de natiune si, cu aceasta, de parasire a drumului gresit ce l-a parcurs pana acum. Catolicismul sta mai in rezerva, dar nu-si va putea mentine pozitia aceasta multa vreme.

    Apropierea crestinismului de natiune a fost usurata si de filozifia mai noua care a descoperit ca realitatea cea mai inalta nu e cea a obiectelor, ci cea omeneasca, iar aceasta nu se poate gasi normal si cu posibilitati de plenitudine decat in comuniunea dintre persoane. Aceasta e natura, iar crestinismul nu face decat sa-si toarne harul in aceasta natura, ca s-o refaca, s-o desavarseasca. Crestinismul e perfectionarea relatiei naturale dintre om si om, desavarsirea comuniunii, desavarsirea dragostei, sau legatura desavarsirii. De aci nu este decat un pas pana la a spune: cea mai naturala dintre relatii, dintre manifestarile necesare naturii, este comuniunea cu cei apropiati, care au in toate cazurile firesti aceeasi limba, aceeasi istorie, aceleasi aspiratii, acelasi destin. Natiunile sunt comunitati de destin, comunitatile cele mai temeinice, mai statornice, infasurate prin mai multe fire de legatura, deosebit de profunde, fata de alte feluri de comunitati cu mult mai trecatoare, mai superficiale. Crestinismul n-a venit sa se opuna tendintelor celor mai firesti de comuniune, concretizarilor celor mai profunde ale acestor tendinte, n-a venit sa inabuse natura, sa o faca sa caute alte forme de comuniune, mai putin firesti, ci sa intensifice, sa inalte, sa desavarseasca formele naturale ale relatiilor omenesti.

    Comuniunea este chiar o conditie fundamentala a mantuirii. Nu poti implini voia lui Dumnezeu, nu poti exercita faptele crestinesti, nu poti afla si experia pe Dumnezeu chiar, decat in cadrul comuniunii. Aceasta se coloreaza si se umple totdeauna de alt continut, dupa cum credintele celor ce o intretin sunt altele. Dar, in afara de ea, nu se poate trai religia. Iar comuniunea cea mai fireasca, cea mai de temelie, este aceea intre membrii aceleiasi natiuni. In mod necesar ea trebuie folosita pentru trairea in cadrul ei a continutului religios. Un crestin e fericit de tesatura de ocazii ce i-o ofera apartenenta la comunitatea nationala, pentru a-si trai in ea continuturile religioase, intrucat e om legat de un spatiu, impletit prin limba, prin istorie, cu un grup national, el nu se poate izola de acel grup, pentru a stabili alta comuniune, caci pentru aceasta ar trebui sa fuga din tara unde s-a nascut, unde l-a destinat Dumnezeu sa traiasca.

    Credinta crestina e pentru credincios un impuls spre afirmarea comuniunii nationale, spre iubirea mai presus de fire a celor cu care firea l-a asezat in relatii fundamentale de viata. Crestinismul razbate in mod necesar spre nationalism.

    Mantuirea, desigur, e o problema care trebuie sa framante personal pe fiecare om, dar ea nu poate fi dobandita de om printr-o traire de eu izolat, ea nu se impartaseste omului in aceasta calitate – care e calitatea anormala – ci in calitatea lui de membru al unei comunitati, iar cea mai fireasca comunitate este cea nationala. Dumnezeu nu ma va rasplati pentru modul cum am stiut sa ma desfac de comunitatea fireasca in care mi-a fost dat sa traiesc, ci dupa modul in care am afirmat aceasta comuniune cu vointa si cu iubirea mea crestina.

    Dumnezeu priveste pe om nu in izolarea lui, ci ca membru al unei comunitati mai largi, priveste propiu-zis comunitatile si, prin ele, face partas pe om de har si mantuire. Si intrucat comunitatile cele mai firesti sunt neamurile, de ce n-am spune ca privirea directa a lui Dumnezeu cade pe neamuri si numai intrucat insii fac parte din neamuri, simte fiecare privirea lui Dumnezeu asupra lui. In cartea lui Daniil se spune ca Dumnezeu pune in cumpana imparatia, nu pe ins in parte (Dan. 5, 25-28). Iar la Apocalipsa se vorbeste de mantuirea neamurilor, nu a insilor.

    Lucrul se poate intelege daca ne gandim ca de obicei, aplecarea spre ateism si desfrau a unui neam sau a unui stat, duce cu el pe mai toti membrii lui. E greu sa te mantuiesti intr-un neam dominat de un spirit ateist. Numai personalitatile extraordinare pot merge impotriva curentului. Dar daca crestinismul tinde spre nationalism, si acesta duce, gandit si trait consecvent, spre crestinism, nationalistul vede natia sa ca un intreg, nu ca o pulbere de insi. El o vede inchegata. El vede pe fiecare membru al ei dominat de constiinta ca apartine prin destin natiunii sale, ca nu-si poate gasi fericirea in afara de ea, pe cont propiu, ca sunt fire puternice care leaga invizibil pe membrii natiunii. Dar, cu toata viziunea aceasta, cu toata lupta lui de a-i face pe conationali sa se simta si sa actioneze ca membre ale unui intreg, pacatul egoismului e atat de puternic, incat continuu slabeste legaturile de comuniune intre ei. Natiunea, cum spunea H. Sauer in opera sa Abendländische Entscheidung, tinde continuu sa decada in starea anarhica si haotica de masa. Singura credinta si in special credinta crestina o poate feri sau ridica din aceasta stare prin constiinta aceluiasi Dumnezeu, prin constiinta obligatiilor ce le impune credinta fata de comunitatea din care face omul parte. Asa incat se poate accepta definitia ce-o da H. Sauer natiunii ca o comunitate crestina de destin (Volk als christliche Schiksalsgemeinschaft). Indata ce slabeste elementul crestin, natiunea incepe sa se descompuna, comuniunea de destin nu mai traieste atat de puternic in constiinta membrilor ei. Fiecare ins se conduce atunci dupa alte conceptii, spre alte tinte, se simte cu o soarta cu totul particulara, legaturile cu conationalii se slabesc, se superficializeaza. Nimic nu poate constitui intre membrii unei natiuni un cheag atat de puternic, ca credinta. Nicio teorie filosofica nu are forta sa unifice gandurile si aspiratiile insilor, cum le poate unifica o credinta cu caracter religios. […]

    Din pricina slabirii credintei natiunile europene trec astazi prin criza grozava a destramarii, a decaderii lor in starea de masa.

    Conditia principala a natiunii, a formei celei mai inchegate de comuniune naturala intre oameni, este credinta puternica si unitara. Nationalistul stapanit de idei clare si consecvent in coceptual lui, devine in mod necesar un credincios si propaga credinta crestina – o singura credinta crestina, cea de totdeauna a neamului – intre conationalii sai.

    http://corortodox.blogspot.fr/2014/06/parintele-dumitru-staniloae-crestinism.html

    A ne stresa este sub demnitatea noastră

    A trăi „fără de griji” nu înseamnă a lenevi. Spune Domnul: „Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?” (v. 31). Nu avem, într-adevăr, a ne consuma – a ne stresa! – cu cele pământeşti, asta este sub demnitatea noastră de oameni creaţi după Chipul lui Dumnezeu. Ci suntem chemaţi la ceva cu mult mai înalt: să ne străduim, cu toate puterile, a ne îmbrăca în Hristos, a mânca Trupul Său şi a bea Sângele Său. Lepădăm grijile vieţii ca să ne îngrijim de dobândirea Vieţii!

    Luna iunie a acestui an omagial euharistic cuprinde cinci duminici. Să vedem, împreună, ce ne-ar putea învăţa ele despre spovedanie şi împărtăşanie.

    Dumnezeiasca protecţie

    Întâia duminică a acestei prime luni de vară ne pune înainte pericopa evanghelică numită Rugăciunea lui Iisus (Ioan 17, 1-13). Spovedania mai este numită şi taina pocăinţei, adică a întoarcerii noastre către Dumnezeu. În această întoarcere suntem tentaţi să vedem un soi de îngenunchere a robului fugar ce s-a întors către Stăpânul său. Ne este greu să pricepem că a ne poziţiona ca „robi ai Domnului” nu este decât o mişcare ce ne asigură deplina libertate, şansa de a deveni dumnezei după har. Dar această întoarcere are o componentă extrem de importantă, ea ne asigură nouă protecţie. În cuvântul Său către Dumnezeu Tatăl, Mântuitorul spune: „Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; şi i-am păzit şi n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura” (Ioan 17, 12). A pierit doar cel ce s-a încăpăţânat să piară – Iuda, cel ce a respins iubirea Domnului şi a ales să-L vândă şi, ulterior, să se sinucidă. Dar toţi, inclusiv Iuda, au putut beneficia de aceeaşi protecţie dumnezeiască. Aşadar, îngenunchind sub epitrahilul duhovnicului, noi ne plasăm sub paza sau sub ocrotirea Domnului. Pocăinţa este şi acceptarea, de bună voie, a acestei ocrotiri părinteşti a lui Dumnezeu. Această „pază a lui Dumnezeu” nu este doar o scoatere a noastră din calea vrăjmaşilor diavoli, ca un soi de menajare a vulnerabilităţii noastre. Părinţii care-şi protejează excesiv copiii, nelăsându-i nici un pas în afara unei „arii protejate”, nici măcar atunci când aceştia cresc mari, practic îi condamnă la neputinţă. Nu asta se întâmplă în relaţia noastră cu Părintele ceresc. „Părinte Sfinte, păzeşte-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem şi Noi” (Ioan 17, 11) – sunt cuvintele prin care Domnul ne arată care este finalitatea acestei protecţii. Noi creştem şi devenim una cu Dumnezeu într-o legătură similară celei care există între cele Trei Persoane ale Sfintei Treimi. Acest lucru îl realizează mai cu seamă împărtăşania, când se uneşte fiinţa noastră cu Trupul şi cu Sângele Domnului.

    http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/ne-stresa-este-sub-demnitatea-noastra

    Două lumi diferite, aceleași întrebări fundamentale

    La miezul nopții, toți au fost adunați în centrul satului. Aici a fost formată o comisie, care punea fiecărui locuitor câte trei întrebări: „Cum te numești? Când și cum te rogi? Pe cine mărturisești până la moarte?”. Aceste întrebări aveau o anumită logică. În miez de noapte, într-un haos total, rebelilor le era destul de greu să-și dea seama care sunt creștinii și care sunt musulmanii. „Cum te numești?”- pentru că majoritatea musulmanilor poartă numele de Mahomed, Ali, Ibrahim, nume specific islamice. „Când și cum te rogi?” – musulmanii au ca zi de rugăciune vinerea și se roagă pe covoraș, iar „Pe cine mărturisești până la moarte?” avea ca și răspuns corect – Allah. Restul, care au picat testul celor trei întrebări, au umplut Raiul…

    Nu există zi lăsată de la Dumnezeu, în care sinaxarul Bisericii să nu exclame: „întru această zi, pomenirea Sfântului Mucenic… care, cu moarte sfântă a slăvit pe Dumnezeu!”. Astfel, ajungem să citim puținele cuvinte despre pătimirea și alegerea unui om de a muri. Parcă, de atâția mucenici ni s-a dat și gura și ni se pare ceva obișnuit ca cineva să renunțe la tot, implicit la viață, pentru Hristos. Îi cinstim și ne rugăm lor, le aducem slujbe și acatiste, dar când vine vorba să renunțăm la strana sau scaunul nostru din biserică, ne zburlim: „Am donat bani pentru acest scaun!”…

    Îi iubim pe mucenici, dar parcă nu găsim puterea să le fim și următori. Și, totuși, astăzi Raiul primește noi și noi „cetățeni”, oameni simpli, care renunță la cel mai mare dar – viața, pentru dragostea lui Dumnezeu. Nebunie!, am putea spune. De această nebunie vorbea Sfântul Apostol Pavel, când se referea la „nebunia propovăduirii”.

    Pentru noi, occidentalii, a fi „nebun” este un lucru negativ. Este și normal să fie așa. Toți iubim stabilitatea, siguranța, confortul personal și al familiei, cariera. Toți ne dorim pentru copiii noștri o școală bună și un viitor luminos. Este firesc. Însă, în epoca noastră, omul începe să piardă sensul identității sale, de fiu al lui Dumnezeu, uitând că toate sunt în mâna lui Dumnezeu. Până la urmă, cum ne dăm seama cine suntem și unde ne aflăm în raport cu Cel pe care Îl numim, ocazional, „Tată”? Ar trebui să existe, în logica științelor exacte actuale, un set de întrebări fundamentale, la care în trei mișcări să ne dăm seama cine suntem și cum ne situăm.

    În Irak, țara care adăpostește după tradiție locul Grădinii Edenice, creștinii sunt trecuți prin sabia muceniciei. Da, există martiri contemporani! Oameni care ar putea să plece, să-și caute liniștea și o viață comodă într-una dintre țările Europei sau în America. Însă, preferă să rămână, să-și apere până la capăt bisericile deja ruinate și cimitirele în care odihnesc cei dragi ai lor.

    Când vorbim despre Irak, ne gândim la o țară islamică. Preponderent islamică, pentru că există o minoritate creștină de aproximativ un milion de credincioși. Au fost cu mult mai mulți. Dar, au luat calea Siriei și a Libanului, după căderea regimului Saddam Husein – un regim în care creștinii nu au fost persecutați. După anul 2003 s-a dorit un Irak liber… liber la persecuțiile creștinilor. În zece ani, din trei milioane au rămas câteva sute de mii: caldeeni, catolici sirieni, ortodocși sirieni, asirieni, armeni, protestanți, greci de rit de ortodox. Majoritatea locuiesc în Baghdad, Mosul și Basra, principalele orașe ale Irakului. De la an la an, noii lideri politici au sugrumat comunitatea creștină. La început, au impus femeilor creștine să poarte pe stradă niqab-ul sau vălul, apoi au fost închise școlile creștine, apoi spitalele. De pe biserici au fost coborâte Sfintele Cruci, iar plăcuțele care anunțau o biserică sau o instituție creștină au dispărut peste noapte.

    Pe toate le-au suportat creștinii, cu gândul la Mântuitorul Iisus Hristos, care și El a suferit în tăcere, nevinovat fiind. Însă, în anul 2014 a venit urgia! La înserat, bisericile și casele creștine au fost stropite cu vopsea fosforescentă, iar noaptea au urmat răpirile și distrugerile. Ce a rămas în urmă, în doar trei zile ale lunii iunie, încă nu a fost cuprins într-un raport oficial. Unul dintre episcopii caldeeni, Arhiepiscopul de Mosul, Amel Shamon Nona, își plânge soarta turmei sale în câteva rânduri adresate fraților din Occident: „În satele din Câmpia Ninive, unde noi aveam cea mai mare parte a bisericilor, situația se înrăutățește pe zi ce trece. Creștinii au fost lăsați fără apă, fântânile fiind astupate sau otrăvite, doar ca ei să plece de acolo. Au fost lăsați și fără electricitate. Bombele curg, răpirile la fel. Duminică am slujit în casa unuia dintre credincioși, nu am avut curajul să ne ducem la biserică… De ce să plecăm? Aici ne sunt mormintele, aici ne sunt cei dragi, aici ne este Hristosul răstignit!”.

    http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/doua-lumi-diferite-aceleasi-intrebari-fundamentale

    Apreciază

  15. geo said, on iunie 30, 2014 at 10:07 pm

    http://en.shiapost.com/2014/06/30/saudi-kingdom-in-trouble-after-declearation-of-is/

    Jordan urges world help to face regional turmoil

    AMMAN – Jordan’s King Abdullah II on Monday appealed for international support to help his country deal with regional turmoil after jihadists in neighboring Iraq and Syria declared an „Islamic caliphate.”

    https://now.mmedia.me/lb/en/mena/553863-jordan-urges-world-help-to-face-regional-turmoil

    http://mohsenabdelmoumen.wordpress.com/2014/06/30/war-is-our-business-and-business-looks-good-by-edward-s-herman/

    http://www.nation.com.pk/national/30-Jun-2014/police-recovered-nine-children-due-for-terrorist-training

    http://rt.com/op-edge/169364-isis-american-wars-mosul/

    http://blogdogcicle.blogspot.sk/2014/06/slavyansk-ukraine-war-from-inside-neo.html

    http://www.zerohedge.com/news/2014-06-30/100-years-ago-today-keep-calm-and-buy-stocks-world-war-i-priced

    http://www.zerohedge.com/news/2014-06-30/iraq-receives-first-fighter-jets-our-russian-friends

    http://www.zerohedge.com/news/2014-06-30/russia-reveals-plan-b-gazprom-says-gas-transit-ukraine-may-be-stopped-completely

    Apreciază

  16. geo said, on iunie 30, 2014 at 10:25 pm

    La kiev se cere singe…in este se vrea pace…Poroshenko e pe faras…vin vremuri grele in Ucraina…

    Apreciază

    • marian said, on iulie 1, 2014 at 7:17 pm

      Azi a inceput sa se foiasca inca odata Putin, spunand ca, desi populatia din estul provinciei Ucraina nu e neaparat de origine rusa, totusi ei vorbesc si simt ruseste, ceea ce, dupa mine e bine. Rau e ca nu le ia nimeni apararea celor din SE Ucrainei, dar, sa mai vedem. URGIA VINE!

      Apreciază

  17. donnie yen said, on iulie 19, 2014 at 1:31 am

    Poveşti demne de seria filmelor X-Men, parcă ar fi nişte personaje din Marvel COMICS, dacă Stan Lee ar fi aflat de aceste relatări, ar fi realizat nişte benzi desenate cu aceste personaje, poate le schimba numele ca lumea în special cei mici să nu ştie. Vai de ei „mutanţi-supereroi”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 19, 2014 at 9:12 am

      donnie yen

      Nu e buna nici varianta ta, asa luata la modul absolut. Deoarece tu sau cine gandeste aidoma daca veti vedea vreodata chiar zburand vreun eretic sau inchinator la idoli riscati sa va smintiti.

      Varianta asta cu dracii e bine s-o aveti in vedere, cu atat mai mult cu cat in timpul antihristului se vor petrece tot soiul de „minuni”.

      Apreciază

      • donnie yen said, on iulie 19, 2014 at 11:14 am

        Eu vorbeam la modul sarcastic, oricum nu cred în vrăjitorii, spiritisme, yoga, voodoo şi alte de astea, eu făceam o comparaţie a poveştilor, şi după cum spune în articol, „diavolul îl înrobeşte pe om prin spectaculos”, exact acelaşi lucru descrie şi filmele făcute cu ajutorul companiei MARVEL care (mai ales pe cei mici) prin benzile desenate, desenele animate sau filmele SF le arată oamenilor tot felul de soiuri de oameni cu puteri supranaturale care cică ar salva lumea, dar în subconştientul lor promovează altceva. Mai grav este că şi în Biserica Ortodoxă se găsesc preoţi(eu le-aş spune popi) care folosesc lucrurile sfinte pentru a ghici, a căuta în cărţi, a se folosi de fotografii pentru a practica vrăjitoria, spun asta deoarece am cazuri în familie în care bunica mea paternă a alergat la astefl de şamani care încă în neruşinarea lor îşi mai spuneau preoţi ortodocşi deşi e foarte probabil să fi fost caterisiţi demult, foarte mult rău fac astfel de practici familiilor, părinţii mei din astfel de cauze erau la un pas de divorţ, Biserica Ortodoxă ar trebui să se sesizeze cu privire la astfel de ticăloşi care folosesc lucrurile sfinte spre a practica minciunăriile vrăjurilor nu să aibă alte griji, ar trebui chiar să răspundă penal preoţii care practică vrăjitoria pentru că fac mult rău oamenilor. Poate că am deviat de la subiect, dar e bine să vedem ce se petrece în jurul nostru.

        Apreciază

  18. […] LEVITATIA DRACEASCA A CATOLICILOR, yoghinilor, vrajitorilor […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.