SACCSIV – blog ortodox

CE E AIA? Biserica Ortodoxa a Greciei a daruit papei o “ICOANA” cu “SFANTUL” Francisc de Assisi

Posted in Biserica Ortodoxă din Grecia, ECUMENISM, FRANCISC DIN ASSISI by saccsiv on aprilie 10, 2014

Aflam de pe blogul fratelui Apologeticum ca Biserica Ortodoxa a Greciei a daruit papei o “icoană” cu “sfântul” Francisc de Assisi:

papa-apostoliki-diakonia

Foto: http://www.osservatoreromano.va/en/news/opportunity-relaunch-commitment-ecumenism#.U0ZYd1V_t7z

Ce-i aia Sfantul Francisc de Assisi? Cum adica Sfant cand de fapt e vorba despre:

ERETICUL FRANCISC DIN ASSISI … Care este adevarul despre STIGMATELE si VEDENIILE LUI DRACESTI?

Si in consecinta ce e aia icoana sa?

Facuta probabil de acei ortodocsi si daruita apoi ereticului sef in semn de ei stiu ce.

Multa sminteala intr-o singura actiune …

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ionutignat111 said, on aprilie 10, 2014 at 12:21 pm

    Titlul este intentionat gresit de catre cei care au aruncat stirea pe piata.
    De fapt nu Biserica Ortodoxa a Greciei a daruit acea scandura pictata, ci cativa ereziarhi care se pretind a fi reprezentantii Bisericii, oameni care scuipa pe invatatura Sfintilor Parinti.
    Trebuia sa aiba si grecii uscaturile lor, nu?

    Apreciat de 1 persoană

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 10, 2014 at 4:12 pm

      IONUTIGNAT111

      Așa cred și eu. Nu cred că Biserica Greciei este pro-ecumenistă, după cum nu este nici pro-UE, nici pentru buletinele cu cip…
      Unii vor să semene discordie între ortodocșii români și greci. Și asta pentru că noi, românii, i-am avut avut și îi avem ca model pe unii dintre ierarhii și monahii greci.
      Doamne ajută!

      Apreciază

    • blue said, on aprilie 10, 2014 at 2:19 pm

      Absolut previzibil, după ce a spus tâmpenia despre familia lovită de nenorocire, Solcanu a aruncat găina moartă în curtea trustului pro, pe care nu-l accesez în mod deosebit, dar a cărui conducere a reacţionat corect concediindu-l. Acum pretinde că a fost dat afară pe motiv de discriminare. Sunt şi alte minorităţi care, prinse cu mâinile în buzunare străine sau cu copiii la cerşit, urlă că sunt discriminate. De aceea trebuie eliminat complet acest concept. Drepturile, dar şi obligaţiile cetăţenilor trebuie să fie aceleaşi, nu unii să capete locuri speciale peste tot pe motiv de discriminare, iar alţii să tragă toată viaţa ca boii la jug, ca membri ai majorităţii.

      Apreciat de 1 persoană

  2. duhovnic said, on aprilie 10, 2014 at 2:21 pm

    http://cunoasteadevarul.webs.com/

    Apreciază

  3. duhovnic said, on aprilie 10, 2014 at 2:25 pm

    asa incep baietii veseli impotriva Euharistiei:

    http://www.romaniatv.net/senatul-a-pus-gand-rau-unui-brand-al-bisericii-orotodoxe-vinul-bisericesc_137820.html

    Apreciază

  4. dd said, on aprilie 10, 2014 at 3:30 pm

    Francisc-de-assisi este pictat si la Biserica Draganescu.

    Incerca Parintele Arsenie Boca sa ne zica ceva? Nu imi pare coincidenta. Poate ma insel!!!

    Apreciază

  5. Iani said, on aprilie 10, 2014 at 4:00 pm

    De ce parintele Arsenie Boca l-a pictat pe Francisc de Asisi la Draganescu ? (este o nedumerire pe care o am , nimic mai mult)

    In alta ordine de idei, dar tot despre ecumenism:

    http://romanian.ruvr.ru/news/2014_04_10/In-suburbia-Moscovei-se-va-construi-un-parc-al-religiilor-mondiale-9948/

    Apreciază

  6. costin said, on aprilie 10, 2014 at 6:55 pm

    se uita PAPA la ea ca la tort!!!

    Apreciază

  7. costin said, on aprilie 10, 2014 at 6:57 pm

    e clar !e tort!

    Apreciază

  8. F said, on aprilie 10, 2014 at 11:00 pm

    Poate la asta se referea pictura Pr. Arsenie Boca de la Biserica din Draganescu, pe care unii ziceau ca-i eretica…

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 10, 2014 at 11:04 pm

      F

      Adica?

      Apreciază

      • F said, on aprilie 10, 2014 at 11:11 pm

        Iertare ca am scris aiurea – corect : despre care unii ziceau ca-i eretica…
        Nu l-a pictat Pr. Arsenie Boca cu aureola de Sfant pe Francisc de Assisi ? Pictura aceea este profetica, duhovniceasca, unde materia este supusa duhului… si de asta pare ciudata sau necanonica.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 10, 2014 at 11:14 pm

        F

        Eu tot nu inteleg. Adica Assisi e sfant?

        Apreciază

      • F said, on aprilie 10, 2014 at 11:29 pm

        Eu zic ca nu-i Sfant, ci doar ca unii, adica mai-marii ierarhi, ii vor recunoaste drept Sfinti pe toti ereticii, smintitii…, iar pe cei care-s Sfinti cu Adevarat ii fac in fel si chip sau nu-i canonizeaza.

        Apreciază

    • Prahovean said, on aprilie 10, 2014 at 11:31 pm

      Poate a murit Ortodox, nu avem de unde știi. Dacă ar fi fost așa, evident că papistașii nu ar recunoaște. Dar este posibil să fie și ceva simbolic, profetic. Eu unul am încredere în sfântul Arsenie că știa el prea bine ce a pictat acolo și de ce.

      Apreciază

      • Rgogu said, on aprilie 11, 2014 at 5:06 pm

        Si eu cred ca a murit cu o credinta ortodoxa. Atunci lucrurile erau tulburi, scindarea inca nu se consfintise, constiinta celor mai multi credinciosi era ortodoxa, adica a Bisericii. Nu se luase nota de catre masa de credinciosi de nebuniile ierarhilor lor. Pai in Transilvania cum a fost? A apostat mitropolitul , dar preotimea nu (vreo 30 de preoti au semnat numai acea petitie mincinoasa; si acolo au semnat ca raman ortodocsi, doar ca il pomenesc pe papa- probabil dintre acestia sunt cei care s-au dezbinat cu totul ulterior)! 70 de ani nu au avut mitropolit ardelenii si se duceau la sud si la est de carpati pentru hirotonii! Poate sa zica cineva ca ortodoxia de aici nu a avut continuitate?

        Daca cineva se indoieste de Sfantul Arsenie Boca, cel care i-a vazut pe toti pe care i-a pictat, o face pe propria constiinta. Eu nu ma impotrivesc darului Duhului Sfant care lucra in Parintele Arsenie. Daca cineva se crede mai intelept si mai induhovnicit, sa o faca, dar altfel, sa-i fie teama! Ca nu judeca un om care a pictat dupa propria imaginatie, dupa cum unii judeca lucrurile de aici dupa o „logica duhovniceasca”.

        Am mai gasit intr-o carte, nu stiu precis in care (dar banuiesc ca in „Duhovnicul Familiei Imparatesti Ierarhul Theofan al poltavei Noul Zavorat”), ca unui calugar catolic i s-au aratat deodata Sfantul Serafim de Sarov si Francisc de Asissi, iar acesta din urma i-a spus calugarului ca adevarata credinta este cea ortodoxa. Regret nespus ca nu pot da sursa exacta. Am rasfoit cartea numita mai sus, dar nu am gasit pasajul.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 11, 2014 at 6:17 pm

        Rgogu

        Bunul Dumnezeu stie cum moare fiecare, insa in rest n-ai dreptate.

        Frate, pe vremea lui Francisc de Assisi, catolicii erau deja la a IV – a cruciada, cea in care cucerisera Constantinopolul. Vorbim de astfel de vremuri:

        Pomenirea mucenicilor din Athos, carora li s-a dat foc caci s-au opus ticalosiei imparatului bizantin ce la conciliul de la Lyon din 1274 a semnat unirea cu catolicii …

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/22/pomenirea-mucenicilor-din-athos-carora-li-s-a-dat-foc-caci-s-au-opus-ticalosiei-imparatului-bizantin-ce-la-conciliul-de-la-lyon-din-1274-a-semnat-unirea-cu-catolicii/

        Nu stim cum a murit, stim insa de cumplitele sale rataciri iar ecumenistii ce-l promoveaza acum ii promoveaza si acele rataciri, nici pe departe nu spun ca ar fi venit la ortodoxie si ca atare ar fi scuipat pe ratacirele sale mai vechi. Nu stiu daca intelegi. Ecumenistii il promoveaza de fapt pentru a-i promova smintelile care in numele celor doi plamani ai crestinismului ar fi si ele ceva de bine.

        Apreciază

      • george gr said, on aprilie 11, 2014 at 10:07 pm

        realitatea duhvniceaca e ca pictura neortodoxa de la Draganescu ce infatiseaza pe marele inselat Francisc (nume luat, nu intamplator, si de acest carismatic si inselator papa) ca sfant e pictata tot de un om aflat intr-o mare si cumplita inselare, dominat de mandrie si siguranta propriei sfintenii si mantuiri

        Apreciază

      • Rgogu said, on aprilie 11, 2014 at 10:17 pm

        Eu folosesc o alta ordine logica atunci cand ma confrunt cu situatii dificile. Caut cea mai avizata parere- respectiv a unui sfant- si ma tin de ea. Refuz sa sanctionez dupa propria mea minte chestiunile dificile(asta nu numai pentru ca imi lipsesc simplele detalii ce ar putea sa faca un portret cat de cat, dar in problema duhovniceasca sondarea se face prin puterea unui dar pe masura sa patrunda si sa inteleaga ansamblul duhovnicesc). Asa ma situez si in problema actelor biometrice: imi ajungea ca Sfantul Paisie Aghioritul sa enunte in felul in care a facut-o, problema biometricelor, ca sa sa ma duc cu acea marturie la Judecata. Cu atat mai mult ca multi alti parinti sunt de aceeasi parere… Dar lucrurile nu au cum sa nu se lege. Nu imi abolesc ratiunea, dar vreau sa o supun credintei si prin credinta sa rationez.

        Daca in situatia picturii de la Draganescu nu pricep de ce Parintele Arsenie l-a pictat pe Francisc, o las in seama intelepciunii sale si nu ma poticnesc.
        Fiecare isi alege mijlocitorii sai dintre sfinti- in sens de evlavie. Eu i-am ales pe toti 🙂 Dar printre cei mai de seama, pe Parintele Arsenie Boca. Fiecare sa procedeze dupa inima sa, dar sa ne vedem cu toii in Rai! Acolo ni se vor deslusi toate si le vom vedea in adevar.

        Stiu de mucenicii de la Vatoped si cei de la Esfigmenu. Stiu si de apostatii de la Marea Lavra. Papistasii sunt eretici. Credinta lor e eretica. Dar problema cu Francisc de Asissi ma depaseste. Aici e o chestiune de autoritate duhovniceasca. Nu pot sa te iau nici pe tine saccsiv si nici pe altcineva din comentatorii de aici, si nu numai, ca o autoritate mai mare decat Parintele Arsenie. Sper ca ma vei intelege.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Rgogu said, on aprilie 12, 2014 at 9:06 am

        Fratilor, daca si Parintele Arsenie e „un inselat”, apoi nu stiu ce discernamant, nu duhovnicesc, ci religios puteti avea. E ca si cum i-ai spune broastei hipopotam. Nu am cuvinte. Ma aflu in fata unui handicat de intelegere pentru care cuvintele sunt inutile. Zici ca sunteti picati din planeta Buddha!

        Sa ma iertati! Dar nu poate un om sa fi citit cartile Parintelui si despre el si sa nu aiba evlavie la el, decat daca ii lipseste si evlavia fata de Dumnezeu. Eu nu stiu ce credinta poate avea acel om…

        Sa ma iertati fratilor, dar solzii orbirii celor ce nu-l recunosc pe Parintele Arsenie (in cazul in care ar fi citit din ale lui SAU ar fi mers la Prislop) sunt grei de tot si orbecaie in intuneric. Ori sunt mincinosi si ignoranti, ori din nestiinta fac afirmatii depreciative la adresa Parintelui.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • ionutignat111 said, on aprilie 12, 2014 at 9:46 pm

        rgogu

        nu mai generaliza si raspunde-i direct acelui „george gr” , pe care oricum nu l-am mai vazut niciodata pe aici. ce este planeta buddha?

        Apreciază

  9. mihai444 said, on aprilie 11, 2014 at 5:15 pm

    Apreciază

  10. moxu said, on aprilie 11, 2014 at 8:59 pm

    Doamne cat de urat hidos poate sa fie forma asta de viata care conduce pe catolici .
    Puteau si ei sa aleaga unul macar dupa aspect ca restu oricum nu conta.

    Apreciază

  11. gavriil said, on aprilie 11, 2014 at 9:09 pm

    si arsenie boca l a pictat pe francisc…….!

    Apreciază

  12. Petru said, on aprilie 12, 2014 at 8:44 pm

    Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac!

    Apreciază

  13. stelian said, on aprilie 12, 2014 at 10:39 pm

    Sfintii nu sunt oameni fara greseala. Doar Hristos si Maica Domnului au fost fara de pacat. Eu cred ca Parintele Arsenie Boca a fost un sfant care a facut o greseala, pictand un eretic intr-o Biserica Ortodoxa. E atat de simplu. Nu sunt de acord nici cu judecarea aspra a Parintelui, nici cu ideea ca tot ce a facut a fost inspirat de Duhul Sfant.

    Apreciază

    • Rgogu said, on aprilie 14, 2014 at 10:48 am

      Sfintii nu sunt fara greaseala, da. Dar problema se pune ce autoritate sau instanta de constiinta poate sa judece pe cei mari? Sfintii ii judeca pe toti, dar pe ei nimeni nu-i judeca. De ce? Fiindca pot fi intelesi doar de cei care au ajuns cel putin la masura sfinteniei lor. De aceea ei vor fi aceia care vor judeca lumea, pentru ca s-au ridicat deasupra lumii, desi ei erau in lume si din lume. Cine isi poate lua raspunderea sa ii judece pe acestia? Oare judecata lor se face dupa algoritmii nostri duhovnicesti simpli? Modul in care se comenteaza aici, arata doar o „matematica duhovniceasca”. Ne dam si noi cu parerea despre sfinti. Astea sunt taine mari.
      Stim ca Sfantul Grigorie de Nyssa a gresit in problema apocatastazei. Dar cine a sanctionat aceasta? Tot Parintii Bisericii. Bine, puteam si eu sa o sanctionez, dar daca nu ar fi fost si sfintii Bisericii ca sa o faca, eu de ce sa o fac? Daca le-ar fi „scapat” lor, atunci nu imi scapa mie? Totusi, nu le-a scapat aceasta si au sanctionat-o, deci ma duc si eu dupa ei- pentru ca aici cu adevarat avem de-a face cu o problema.

      In ce ma priveste, eu nu imi asum raspunderea asupra judecarii Parintelui Arsenie, chiar daca mintea mi-ar spune ca ar fi putut gresi. El avea mintea in inima si era plina de Duhul Sfant. Acuma, eu voi avea mai multa incredere in mintea mea cea saraca, chiar daca mi se pare ca e bine oranduita, sau ma voi incredinta Sfantului? Oricum, problema nu e fundamentala. Da, vor zice unii, dar ea conduce la lucruri mai grave. Pai dupa acelasi algoritm, unii l-ar putea scoate si eretic pe Parintele Arsenie. Sa avem mare grija ce teologie facem si sa nu ne avantam noi in lamurirea chestiunilor dificile, noi care suntem plini de mandrie si de toate pacatele.

      Deci, se poate ca Parintele sa fi gresit? Se poate, nu stiu. Nu ma pronunt afirmativ. Dar voi nega, totusi, faptul ca ar fi gresit pentru ca e un sfant. Oare aceluiasi caruia ii cer mijlocirea catre Dumnezeu, ii voi face si un dosar critic si acuzator? Eventual ma rog sa-mi lamureasca problema.

      Si atentie la cum manevram ideea ca sfintii sunt pacatosi si gresesc si ei (sunt pacatosi, dar sunt si „neintelesi” datorita altitudinii lor spirituale si nu distingem noi degraba pata de negreala de pe haina lor foarte stralucitoare cu care i-a invesmantat pe ei Dumnezeu). Pe fundamentul acesta se poate construi un edificiu relativizant formidabil. Putem sa ajungem sa le negam puterea invatatoreasca si conducatoare ce o au prin preaplinul de har. Fiecare sa aiba grija cum paseste.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Aly said, on aprilie 29, 2016 at 10:56 pm

        Ca este Sfant sau nu eu nu ma pronunt. Dar Nici o Biserica Ortodoxa nu poate canoniza un om care a locuit cu o femeie in Bucuresti in aceeasi casa zeci de ani. Frecventa piese de teatru etc.

        Apreciază

  14. George said, on aprilie 22, 2014 at 9:46 am

    asa ceva nu este normal Arsenie Boca l-a pictat pe francis de assisi in ceata Sfintilor Adevarati
    ce e frate asta

    Apreciază

  15. tracomanu said, on mai 2, 2014 at 1:16 am

    Apreciază

  16. tracomanu said, on mai 2, 2014 at 1:18 am

    Anticristul este dja aici !

    Apreciază

  17. Valentin said, on ianuarie 7, 2015 at 3:43 pm

    „Fără Mine nu puteți să faceți nimic” – așa spune Hristos.

    Apreciază

    • Valentin said, on ianuarie 7, 2015 at 3:44 pm

      oamenii s-au departat de Adevar de aceea nu mai vad

      Apreciază

  18. Mihai said, on aprilie 29, 2016 at 1:22 am

    „Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei”

    Nu ai ce sa discuti cu neolegionarii fundamentalisti de pe saccsiv. Tratamentul pt neolegionarii fundamentalisti e doar glontul.

    Apreciază

  19. […] Iata comentariul lui Mihai postat la CE E AIA? Biserica Ortodoxa a Greciei a daruit papei o “ICOANA” cu “SFANTUL” Francisc de As…: […]

    Apreciază

  20. Radu said, on aprilie 29, 2016 at 12:19 pm

    Si grecii au tradatorii lor chiar in Sf Biserica…

    Trist cozi de topor peste tot…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.