SACCSIV – blog ortodox

DAN PURIC: „Romania – Cuib mafiotic”. CNA: „Care sunt argumentele pentru care spune ca Romania este un cuib mafiot?”

Posted in CNA, Dan Puric by saccsiv on decembrie 13, 2013

dan-puric

Foto:  http://filme23.wordpress.com/2010/10/05/despre-omul-frumos-de-dan-puric/

Iata ce aflam din articolul Ce s-a întâmplat după ce Dan Puric a spus într-o emisiune la postul public de radio că România este „un cuib mafiotic”:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, emisiunea „Maraton de duminică”, care a fost difuzată la Radio România Actualităţi (RRA) pe 13 octombrie, între orele 18.10 – 23.00.

În studio au fost prezenţi mai mulţi invitaţi, între care şi artistul Dan Puric. În emisiune, Dan Puric a făcut mai multe afirmaţii, precum: „Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic”, „nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc”, „sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social”.

În emisiune, moderatorul Alexandru Rusu i-a spus lui Dan Puric: „Am să spun că apelativele vă aparţin, pentru a nu risca o amendă”.

Însă membrii CNA au considerat că moderatorul emisiunii nu i-a solicitat invitatului să spună ce probe are în susţinerea afirmaţiilor făcute.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că ea conduce o instituţie din statul român şi că se consideră „instigată” de afirmaţiile făcute de Dan Puric în emisiune. „Este insultă şi calomnie (…). Eu mă consider a fi parte în banda de mafioţi, întrucât conduc o instituţie din statul român”, a spus Laura Georgescu.

În schimb, realizatorul Alexandru Rusu a spus că Dan Puric a vorbit în emisiune la modul general, nefăcând referire la o anumită instituţie sau la o anumită persoană.

De asemenea, Alexandru Rusu a spus că emisiunea „Maraton de duminică” nu mai este în grila Radio România Actualităţi, iar în prezent el realizează o rubrică săptămânală de interviuri care are o durată de doar trei minute.

„Dacă domnul Dan Puric are toate libertatea de expresie, dumneavoastră aveţi nişte obligaţii de moderator. Care sunt argumentele pentru care spune că România este ‘un cuib mafiot’?”, i-a spus membrul CNA Narcisa Iorga lui Alexandru Rusu.

Narcisa Iorga a mai spus că moderatorul Alexandru Rusu nu şi-a făcut datoria şi a propus sancţionarea Radio România Actualităţi cu somaţie publică, pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Somaţia publică a fost aplicată cu şase voturi „pentru” (Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea), în timp ce Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea au votat „împotriva” aplicării acestei sancţiuni.

Comentariu saccsiv:

Nu sunt printre fanii lui Dan Puric:

 

VIDEO: Parintele Iustin Parvu despre Dan Puric

 

Analiza interviului dat de Dan Puric revistei Yoga Magazin

 

Video – DAN PURIC: „Desavarsire prin Aikido”

Insa ceea ce aflam mai sus ca s-a intamplat este inca o dovada ca zornaitul lanturilor nu este doar un zvon.

143 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. abc Marin said, on decembrie 13, 2013 at 4:57 pm

    nici eu nu sunt fan Puric Dan , dar să n-e aducă CNA-ul argumete că statul român nu este un cuib mafiot căci până acum asta ne-au dovedit.

    Apreciază

  2. Maria said, on decembrie 13, 2013 at 5:57 pm

    Laura Georgescu cat si altii din CNA fac parte din acelasi „cuib mafiotic „din Romania .Nu-mi place acest Dan Puric , pt ca in multe cazuri a luat-o razna , insa aici are perfecta dreptate .In Romania s-a impletit mafia din Occident cu mafia din „productia interna „si au facut un cuplu pe cinste .

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 13, 2013 at 9:42 pm

      In ce cazuri a luat-o razna, da-mi exemplu. Eu de cate ori il ascult imi dau seama ca este un marturisitor al Ortodoxiei si a neamului romanesc. Poate ca om poate gresi, dar cuvintele lui ar trebuii sa unga sufletele fiecarui romanas din tara asta.

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 13, 2013 at 11:41 pm

        Nu l-ai ascultat la momentul potrivit , sa vezi bine ca o ia pe langa Ortodoxie , insa trebuie sa cunosti bine Ortodoxie , ca sa faci distinctia din cuvintele lui .Dan Puric , nu mai este acel Dan Puric , de altadata ci un alt personaj din care Ortodoxia s-a „evaporat „.

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 2:43 pm

        In ultimul timp am ascultat cel putin 5 interviuri tv ale lui Dan Puric si nu mi s-a parut nimic neortodox in ceea ce a spus ci din contra a marturisit Ortodoxia pe fata. Si il ascult cu mare atentie nu mi-a scapat nici un cuvantel din ce a spus. DEci eu una nu am auzit nimic smintitor din ceea ce a spus.

        Poate te referi la faptul ca a spus intr-un interviu la o revista sau nu stiu ce era yoghina ca el poate avea relatie de prietenie cu un budist, brahman etc. fara ca asta sa insemne ca este de acord cu Ecumenismul sau cu credinta lor. Sa fii prieten cu cineva de alta credinta atata timp cat nici unul nu loveste in credinta celuilalt este de bun augur. Pr Gh Calciu ce s-a nascut in Dobrogea a copilarit cu copii satului care erau musulmani, lipoveni si mai stiu eu ce natii si se vizitau unii pe altii fara a exista conflicte pantru ca fiecare il respecta pe cel de langa el. Ecumenismul este doctrina care incearca nivelarea credintelor si bagarea cu tunul in sufletul celuilalt incercand sa-l determine sa renunte la credinta sa si sa accepte si alte credinte, in schimb relatia dintre oameni bazata pe respect reciproc, si acceptarea omului cu credinta sa chiar daca este gresita este un gest crestin si ortodox pot spune, pentru ca insusi Dumnezeu l-a lasat liber sa aleaga si judecarea lui pt raticire este in mainile Mantuitorului, datoria noastra este sa ne iubim semenii indiferent in ce cred ei, dar sa-i lepezi doar atunci cand incearca sa te atraga in ratacirea lor.

        Apreciat de 1 persoană

      • Maria said, on decembrie 14, 2013 at 12:01 am

        Irina,
        Doar un mic exemplu despre Dan Puric :
        „Dupa cum vedem din „Plansa „de mai sus , domnul Razvan Teodorescu „companionul „lui Dan Puric si Pavel Chirila , de la „Simpozionul International de Martirologie „, pe care parintele Iustin l-a considerat o „blasfemie
        la adresa suferintei „, face parte din Loja Phoenix alaturi de alte personaje . . . . ”
        „Nu degeaba parintele Iustin afirma ca Dan Puric nu poate vorbi in numele martirilor .”
        „Dan Puric vrea sa faca o manastire mixta la Aiud , cu maici si calugari care sa se roage intr-o biserica coborata de pe luna , pe post de naveta spatiala . . . . . .”
        Iata cum a luat-o razna si pe deasupra este si mason .

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 2:47 pm

        Nu pot comenta, eu una nu l-am auzit spunand asa ceva, ci doar ca pe langa manastire vrea sa se ridice si un monument dedicat celor ce au suferit in temnitele comuniste. Daca e asa cum zici tu, nu e bine, dar eu una nu l-am auzit niciodata afirmand asa ceva.

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 14, 2013 at 8:10 pm

        Parintele Cleopa spunea asa despre eretici :”Cu ei mana sa n-o dai , nici la masa sa nu stai „.
        Irina ,
        Daca cineva declara public ca are relatii de prietenie cu budistii , brahmanistii etc , asta-i pur Ecumenism , ce alteva poate fi ? Iar Dan Puric este nu numai ecumenist ci si mason cu acte in regula .
        Alta discutie nu-i necesara , este suficient pentru orice om care stie sa discearna .

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 10:53 pm

        Da, dar depinde in ce consta aceasta prietenie. Daca se iubesc asa de mult incat se roaga impreuna avand credinte diferite atunci da vorbim de ecumenism si este o ratacire grava a ortodoxului implicat intr-o astfel de prietenie, dar daca prietenia se rezuma la dialoguri din alte domenii decat a religiei si fiecare respecta credinta celuilalt fara a incerca sa-l combata sau al atrage in religia sa, si deci fiecare isi pastreaza identitatea adica credinta atunci nu vorbim de ecumenism. In acest caz Pr Gh Calciu spunea ca ecumenistii sa vina in Dobrogea noastra si sa invete ce inseamna adevaratul „ecumenism”,, unde musulmanul si crestinul ca si vecini se ajuta, comunica pasnic, respectandu-si fiecare credinta sa. Povestea pt Calciu cum copil fiind avea prieteni turci sau tatari( musulmani) cu care se juca si erau prieteni fara ca diferenta de credinta sa-i afecteze si sa-i determine sa se roage impreuna, ci turcul mergea la moschee si-si vedea de sarbatorile sale, iar crestinul la Biserica fara a amesteca lucrurile. Poate la o prietenie bazata pe respect reciproc se referea Dan Puric.

        Apreciază

      • Marius Barbu said, on decembrie 15, 2013 at 1:30 am

        uite aici un caz

        Dan Puric arta martiala …e facuta .. ca sa te desavarsesti la 0 :37 nega ce a zis Stapanul IISus :

        Sfânta Evanghelie după Ioan
        cap 14, 6 Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.
        in concluzie exista mai multe cai de desavarsire si mai multe adevaruri dupa Puric si ecumenistii care zic ca toate religiile au cate o parte din adevar A NEGAT TAINA INTRUPARII si a MANTUIRII
        a facut judo ,taekwondo, Wushu le amesteca zice de forta hristica si o leaga cu aikido se mai crede si ortodox cica el marturiseste ce????? cica arta pacii, A COMBINAT recunoaste singur ,se ilumineaza :)))

        in aikido se folosesc mantre repetare de cuvinte ca de exemplu : ame no minaka nushi
        amenominakanushi in mitologia japoneza si in shintoism ..a fost primul kami
        http://eos.kokugakuin.ac.jp/modules/xwords/entry.php?entryID=38
        =========
        kami =
        Zeitate; fiinta divina. Poate fi tradus ca „dumnezeu”, dar nu in sens iudaic-crestin. Dat fiind ca japoneza nu face distinctie intre singular si plural, termenul kami se poate referi atat la un KAMI anume, cat si unei pluralitati. Cuvantul KAMI este compus din caracterele KA (Foc) si MI (Apa).

        dai clik pe litera K si vezi cei kami la :
        http://www.aikirei.ro/dictionar.html

        (ZEITATE = Idol unii zic chiar DUMNEZEU auzi la ei Blasfemie pe fata ce zice in Psaltire Psalmul 95 versetul 5.Ca toti dumnezeii neamurilor sunt idoli; iar Domnul cerurile a facut.
        uite no kami= insemna nenumarate kami (spirite,ingeri,dumnezei,idoli) uite linku sa nu zici ca inventez http://en.wikipedia.org/wiki/Kami.

        aikido isi are radacinile in arte martiale mai vechi si exercitiile de purificare din shinto
        auzi ce spune william gleanson despre respiratia inversa ce a zis-o onisaburo deguchi mentoru lu morihei : Aikido and words of power pagina 87-88 ” adu toata puterea fiintei tale impreuna si scuturati intreg corpul in timp ce canti/reciti numele lui ame no minaka nushi ” si ce avem aici un Dumnezu Shinto vai oare asta ce o fi ,coincidenta ?,oare asta nu e invocare de demoni de satana..???
        ========
        oare o ia pe aratura Dan ???? ANATHEMA ! ANATHEMA! ANATHEMA ! lu Dan Puric si la toate religiile orientale

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 16, 2013 at 10:52 am

        Dan Puric se joaca cu cuvintele si de multe ori spune lucruri care nu trebuiesc interpretate cuvant cu cuvant. ci alegoric. Nu trebuie sa foloseasca termenul desavarsire vizavi de artele martiale ca iata a produs sminteala. Repet nu sunt de acord cu el ca artele martiale desavarsesc, doar Hristos desavarseste. De fapt nu sunt de acord cu artele martiale pentru ca au o asemanare cu yoga, ba chiar practica yoga in cadrul exercitiilor, deci pentru mine sunt practici pagane.

        Apreciază

      • G-man said, on decembrie 16, 2013 at 11:28 am

        Irina, ca e nu sau nu mason .. nu ma intereseaza , ce conteaza e ca a intors spatele Sfantului Iustin , atunci cand l-a suparat cu constructia . Daca si-a cerut iertare foarrte bine a facut , dar eu dupa acel scandal nu l-am mai auzit pe Puric , sa il dea exemplu pe Parintele Iustin in povestirile lui, asa cum facea mai inainte.
        Meseria lui de actor e incompatibila cu crestinismul .. si erau postate in articole mai vechi pe saccsiv , scene cu totul blasfemiatoare.la adresa Maicii Domnului … ca mai joaca sau nu acele scene nu stiu .. dar tot un clovn ramane.. cu stepul lui.
        Sa vorbesti de rau pe cineva e pacat … dar noi trebuie sa ne atentionam intre noi asupra lupilor in blana de oaie.
        Si puric cam asta e . Daca a reusit el sa il supere pa parintele Iustin , si sa plece ca de la un oarecare ( vezi video pe you tube ..daca mai e ) ..cand daca il iubea cu adevarat , cadea pe loc la picoarele parintelui…

        ps: si Puric ca si KK are multi fani printre crestini ..asa ca o sa fie mereu cineva sa il apere , tu judeca singura cat trebuie sa asculti si cat nu din ce spune..

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 17, 2013 at 12:12 am

        Da ai dreptate faptul ca l-a suparat pe Pr Iustin e una din principalele bile negre ale lui. la capitolul peise de teatru nu am vazut decat una si mi s-a parut moralizatoare, si avea substrat crestin. Cred ca pot fi si actori crestini care pot invata ceva bun de pe scena. Am vazut si un film in care a jucat Dan Puric ” Tinerete franta” care chiar transmite un mesaj benefic pentru tanara generatie si anume efectele stricarii fecioriei inainte de nunta, film in care Dan Puric spre desosebire de alti actori din film nu s-a pretat la scene obscene sau la un limbaj urat. In perioada pagana intr-adevar actorii traiau in totalitate in desfranare, dar azi chiar pot juca pe scena fara sa sminteasca si chiar pot sa ofere un mesaj frumos publicului. Eu chiar de curand l-am auzit vorbind de pr Iustin spunand ca este un Sfant al neamului poate si-o fi cerut iertare inainte de trecerea pr in Viata cea neambatranitoare. In ce ma priveste cred ca sunt slava Domnului destul de bine ancorata in Ortodoxie si pot sa-mi dau seama cand nu trebuie sa ascult sau cand pot lua de bun ceea ce spune. De aceea repet nu sunt de acord cu el vizavi de ceea ce a spus de artele martiale, pentru ca sunt practici pagane ca yoga. Cu bune cu rele eu il apreciez si-l ascult dar pentru mine nu are nici pe departe aceeasi autoritate ca un mare duhovnic cum a fost Pr Iustin Parvu sau pr Arsenie Papacioc sau alti duhovnici.

        Apreciază

    • clement said, on decembrie 13, 2013 at 11:21 pm

      Formularea „acest Dan Puric” suna dispretuitor, doamna.
      Domnul Dan Puric nu s-a lasat ademenit de soricul de la pomenile oamenilor Puterii. Nu a elogiat-o nici pe Elena Basescu si nici pe Mungiu-Pippidi. Nu a facut temenele in fata nimanui pentru a fi invitat la Paris si nu a tocit canapelele saloanelor literare fandosite.
      Domnul Dan Puric este printre putinii intelectuali ne intimidati de tupeul lui Boia si care indrazneste sa vorbesca deschis despre natura oculta a institutiilor europene.
      Prestigiul profesional i-a permis pana acum sa aiba acces la spatiul public si sa dea curaj romanilor ce se simt din ce in ce mai singuri si absolut firesc, dezorientati. Este foarte posibil ca in viitor sa fie impiedicat sa isi realizeze proiectele.
      Cred ca daca Dreapta National-Crestina vrea cu adevarat sa castige aderenti si sa redreseze economic si moral Romania, trebuie sa tina cont de personalitatea si valoarea omului Dan Puric.
      Totul este ca aceasta sa nu fie infiltrata, corupta, viciata de magurenii nostri si ai altora.

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 14, 2013 at 12:29 am

        Inseamna ca-l „cunoasteti ”foarte bine pe Dan Puric .
        „La adunarea masonilor din Comisia Trilaterala la Bucuresti , au fost invitati o parte doar , din vanzatorii de neam si tara de la noi , printre care si Dan Puric , un mare impostor care nu este decat o coada de topor a masoneriei .Pe langa Dan Puric au mai fost invitati urmatorii calai ai neamului :Mugur Isarescu , asasinul economic al Romaniei care si-a schimbat numele din Isaac in Isarescu si face parte din Clubul de la Roma impreuna cu Dan Puric , Adrian Severin , Emil Boc , Adriean Videanu , Daniel Daianu , Catalin Predoiu , Lucian Croitoru ,Mihai Tanasescu ,Teodor Baconschi ,Teodor Melescanu ,Silviu Prigoana , iar de peste hotare au venit David Rockefeller , Bill Clinton , Marek Bella , Maglena Kuneva , Michael Fuchs ,Wolfgang Ischinger Peter Sutherland Iacob Frenkel .”

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 14, 2013 at 12:32 am

        Iar in aceste conditii , cum sa fie „pretuitor ” domnule ?

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 15, 2013 at 4:00 pm

        Ei ? Cine-l mai lauda acum pe Dan Puric , dupa cele postate de Marius Barbu ?Ca pe mine nu m-ati crezut !

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 15, 2013 at 11:41 pm

        Da intr-adevar in chestia asta cu artele martiale a cam dat-o in bara. Dar acum depunde la ce s-a referit cand a laudat aceste practici spunand ca aduc desavarsire, daca s-a referit la faptul ca te poti desavarsi prin aceste arte care au substrat pagan asa cum te mantuiesti prin Hristos, sau s-a referit la disciplina pe care o impun aceste acte martiale, si la desavarsirea in sensul ca prin ele omul ajunge ” desavarsit” ca atitudine adica disciplinat, ordonat si nu la sensu de mantuire. Si cei din armata ajung oameni foarte disciplinati si ordonati si aceasta disciplina se extinde si alte aspecte ale vietii si in armata se utilizeaza putem zice arta luptei nu cu scopul de a-i suprima pe ceilalti, ci pur si simplu de a-ti apara tara, neamul si in special credinta. Idea e ca

        Dan Puric poate si din cauza statutului de actor are obiceiul de a jongla cu cuvintele in acest caz folosind termenul ” desavarsire” dar cu alt sens ca o figura de stil si de aceea de multe ori nu e inteles fiind jinterpretate cuvintele sale mot a mot. I

        In fine nu stiu stiu daca m-am facut inteleasa fara a fi catalogata ca stiu eu ce, dar cert este ca nu ar trebuii Dan Puric sa fie de acord cu artele martiale,pt ca un crestin nu ar trebui sa practice asa ceva mai ales ca acestea provin din lumea pagana si folosesc tot felul de expresii care par a fi incantatii pagane, par mai degraba un ritual decat niste simple exercitii. De ce nu renunta maiestri de arte martiale crerstini la acele expresii japoneze, chinezesti sau mai stiu de care si sa se rezume doar la exercitiile fizice? Pana la urma putea sa fi practicat orice alt sport stiu eu atletism sau gimnastica care al fel disciplineaza si nu sa se fi referit la artele martiale . In orice caz ai dreptate nu e in regula ca este de acord cu aceste practici, in acest filmulet a zis intr-adevar ceva smintitor.

        Apreciază

      • GabiM. said, on decembrie 16, 2013 at 3:48 am

        @ clement: frate,informeaza-te si de pe youtube(da cautare Parintele Justin-Dan Puric),daca nu iti ajung argumentele lui Marius Barbu si Maria,iar daca nu gasesti singur,am sa caut si eu in „arhive” si sper sa te convingi pe de-a intregul…Domnul sa ne lumineze pe noi toti si sa ne mantuiasca! Doamne ajuta!

        Apreciază

  3. joseph said, on decembrie 13, 2013 at 6:38 pm

    Cei de la CNA, nu fac decât să aplice măsurile de intimidare împotriva tuturor care cârâie ceva despre Parlament și Guvern.

    Raportul MCV despre nivelul corupției e suficient pt a justifica spusele lui Puric, să nu mai vorbim de regii asfaltului.

    Sancțiunea CNA e în ton cu Legea Amnistiei și portițele pe care și le-au creat pt a scăpa fără nici o problemă.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 16, 2013 at 11:49 pm

      Da la faza cu artele martiale recunosc ca m-a dezamagit Dan Puric.

      Apreciază

  4. ionutignat111 said, on decembrie 13, 2013 at 7:11 pm

    asa de prompt trebuia sa ia atitidine ceneaul si cand moise guran ne-a numit „dementi ” pe cei care am participat pe 14 martie 2013 la mitingul anticip din Bucuresti.

    Apreciază

    • qwert said, on decembrie 13, 2013 at 8:16 pm

      Foarte bine punctat Ionut.

      Apreciază

    • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 2:51 pm

      Care plansa de mai sus?

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 14, 2013 at 8:26 pm

        Nu intelegi o metafora ?”Plansa ” , pusa in ghilimele , adica „Plansa „personajelor importante care fac parte din masonerie .

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 10:37 pm

        In fine, poate ai dreptate, dar nu-l pot judeca pentru ca eu nu l-am auzit spunand nimic compromitator niciodata, si am vazut destule interviuri si conferinte cu el.Am auzit ca a fost mustrat de pr Iustin, si cu siguranta nu degeaba, dar totusi pune bine problema prin ceea ce spune. Iar chestia ca face parte din masonerie de unde stim noi ca este adevarat si nu este o discreditare, ce dovezi concrete exista. In cazul asta sunt un fel de Toma necredinciosul si pana la proba contrarie eu ii dau credibilitate, iar daca mi se demonstreaza ca nu este in regula sunt gata sa nu-l mai apreciez.

        Apreciază

  5. mihai said, on decembrie 13, 2013 at 8:36 pm

    atatea spurcaciuni care apare la tv si c.n.a tace malc, in schimb ai deranjeaza ft. tare adevarul

    Apreciază

  6. danielvla said, on decembrie 13, 2013 at 9:15 pm

    C.N. A. insusi este un reprezentant al mafiotilor care cica conduc Romania (de fapt o duc la dezastru). Adevarul deranjeaza.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 2:23 pm

      Lupul isi schimba parul, dar naravul ba. Securistii de la conducere nu pot avea decat aceasii atitudine dictatoriala si neadreapta ca si inainte de 89. Eu nu stiu ce o fi fost in capul poporului asta de a votata atunci in 89 in majoritatea PSD-ul lui Ilici si nu au votat cu cei din partidul taranist cu oameni care patimisera in temnite cum a fost Coposul etc.. Alegerea aia ne-a costat de 20 de ani in coace si inca ne va costa pentru ca securistii de atunci in frunte cu Ilici ne-au impanzit azi si acum si-au bagat progeniturile si nevestele si in veci nu vom mai scapa de ei ca de raie la cat de prosti sunt romanii la capitolul alegeri parlamentare sau prezidentiale si voteaza ca nemancatii pe aia care ofera mai multa tuica, carnati si mici. Vom slava Romania fie printr-o revolutie, fie prin unitatea la votare, astfel incat sa nu mai iasa nici unii din partidele nascute din comunism ca PSD, PDL PRM etc.

      Apreciază

    • Marius Barbu said, on decembrie 15, 2013 at 1:35 am

      Crestinilor Ortodocsi nu le trebuie bani de la culte de la slugoii satanei

      Apreciază

  7. Radu Humor said, on decembrie 13, 2013 at 9:59 pm

    DECALOGUL CHOMSKY

    Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
    În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
    Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit „Decalogul Chomsky”.

    Decalogul Chomsky
    1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
    Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
    2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
    Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
    Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
    3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
    Pentru aceasta: Mecanismele propagandei „albe” (oficială, integral asumată de guvern), „gri” (parţial asumată) şi „negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.
    4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
    Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
    5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
    Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
    6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
    Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
    7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
    Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
    8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
    Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
    9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
    Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
    10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
    Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

    Apreciază

    • clement said, on decembrie 17, 2013 at 4:26 pm

      Chomski a negat paternitatea acestui decalog.

      „octobre 2010
      A propos des « dix stratégies de manipulation de masses » attribué à Noam Chomsky
      Jean BRICMONT

      Un texte intitulé « Les dix stratégies de manipulation de masses » (http://www.pressenza.com/npermalink/les-dix-strategies-de-manipulation-de-masses) et attribué à Noam Chomsky circule abondamment sur le net ces jours-ci. Par ailleurs, on voit déjà , en réponse à ce texte, des critiques de Chomsky comme « adepte de la théorie du complot », dans la « grande » presse (1).

      Le 10ème principe reflète d’ailleurs bien les fantasmes, fréquents dans l’extrême gauche, sur la connaissance que le « système » aurait de l’individu moyen grâce à « la biologie, la neurobiologie, et la psychologie appliquée », ce qui est très différent de ce que pense Chomsky, qui sait que la connaissance (vraiment) scientifique de l’être humain est extrêmement limitée.

      Comme ce texte me semblait être une simplification et une déformation de sa pensée, et que je ne trouvais pas son équivalent en anglais, je lui ai posé la question, pour en avoir le coeur net. Voici sa réponse : « Je n’ai aucune idée d’où cela vient. Je n’ai pas fait cette compilation moi-même, je ne l’ai pas écrite ni mise sur le web. Je suppose que celui qui l’a fait pourrait prétendre que ce sont des interprétations de ce que j’ai écrit ici ou là mais certainement pas sous cette forme ni en tant que liste. »

      Le succès apparent de ce texte illustre bien la mauvaise compréhension de la pensée de Chomsky à propos de la « manipulation », à la fois chez certains de ses partisans et de ses adversaires. Lui et Ed Herman, co-auteurs de La fabrique du consentement (ed. Agone, 2008) ne suggèrent jamais qu’il y a quelque part une organisation cachée qui « manipule les masses ». Ils montrent qu’il existe un certain nombre de filtres, liés à la propriété privée des médias, à nécessité de la publicité, à l’action de groupes d’influence etc., qui ont pour résultat que la vision du monde véhiculée par les médias est extrêmement biaisée, mais tout cela fonctionne un peu comme l’idéologie chez Marx, un processus sans sujet.

      Curieusement, il est d’une certaine façon rassurant de penser qu’il existe des manipulateurs conscients qui, parce qu’ils le dirigent, savent au moins où va le monde. Malheureusement, il y a bien des relations de pouvoir, des mensonges et des biais idéologiques, mais il n’y a pas de pilote dans l’avion.

      Jean Bricmont”

      In anii din urma, Chomski a constatat pe propria-i piele in ce masura este periculos sa spui public, adevarul.
      A fost amenintat, i s-au anulat conferintele in Europa, a fost nevoit sa isi pondereze afirmatiile.
      Chomski are si dansul o familie. Asa incat a declarat ca in spatele debandadei mondiale nu se afla niciun creier conspirativ, ca haosul se auto-guverneaza.
      Probabil a inteles, in sfarsit, de ce Kubrik traia intr-un bunkar.
      Inteligenta acestui ganditor este remarcabila ca si capacitatea enciclopedica de acumulare a cunosrintelor de tot felul. Ceva – ceva tot i-a scapat, din moment ce nu s-a lamurit ca atunci cand esti de partea Adevarului, nu ai a te teme.
      Cineva ar trebui sa ii spuna ca Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.

      Apreciază

  8. Dorina said, on decembrie 13, 2013 at 11:42 pm

    Se dovedeste ca C.N.A.-ul nu face decat sa aprobe programele de spalare a creierelor, de abatere a atentiei de la problemele reale, de promovare a emisiunilor submediocre, incapabile sa prezinte valori sau elite. Libertatea de a spune adevarul in aceste vremuri incepe sa devina un mit, poate si pentru faptul ca oamenii valorosi, ca Dan Puric, au tot mai putin curajul sa-si exprime public indignarea cu privire la modul mafiot, cu adevarat, in care ne este condusa tara. Acestea sunt abuzuri grave care ar trebui sa fie sanctionate de noi toti .Rusine C.N.A.-ului. Cred ca ar trebui niste semnaturi de strans, prea s-au obisnuit toti sa dormim pe noi.
    Felicitari lui Alexandru Rusu pentu emisiunea „Maraton de duminica”.
    Acum inteleg. . . de ce Dan Puric apare tot mai rar la emisiunile radio-TV. Cine mai pricepe ca unul ca el poate sa creasca audienta la maxim aducand oxigen in creierele amortite ?

    Apreciază

    • clement said, on decembrie 14, 2013 at 1:11 am

      Va imaginati ce se va intampla cand isi va lua revansa Dinescu, omul care a cernut dosarele impreuna cu Cazimir? Se vor intoarce baietii ” revolutiei in direct” si vor jubila Roman si Iliescu..
      Sa nu ne facem iluzii, manipularea se va face dupa scheme mai subtile, dar tot manipulare se va chema.
      Cat despre Rares Bogdan, sa ne amintim ca l-a tamaiat pe Eugen Simion, care la randu-i l-a tamaiat pe Dinescu ce presupun ca doarme cu dosarul academicianului sub perna. Delirul a fost total in momentul in care Simion a afirmat ca il va propune pe Dinescu pentru premiul Nobel( asta ca anecdota in stilul Puric).
      „Vine de se leaga”, nu?
      Televiziunea va dirija campania electorala in 2014, dupa partitura serviciilor .

      Apreciază

  9. Maria said, on decembrie 14, 2013 at 12:33 am

    :)) :))

    Apreciază

    • clement said, on decembrie 15, 2013 at 3:08 am

      Aveti o alta lista decat aceasta, a membrilor Clubului de la Roma?
      http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_cu_membri_rom%C3%A2ni_din_Clubul_de_la_Roma
      Poate ar trebui sa ne nelinistim daca am afla ca a fost admis in ” Clubul de la Budapesta”, dar nu cred ca riscam sa patim o asemenea emotie. Acolo-s grupati toti zarghitii…
      Dar despre Purcarete ce parere aveti ? Le-a servit ocultilor incornorati un Faust in propria noastra ograda. Eu pe dansul l-asi banui de geniu si nu numai. Glumesc!

      Despre tranta din media, vorbeam. Despre ” spatiul de emisie” ce imi vine greu sa cred ca va permite in viitor unui Dan Puric, sa se exprime.

      Apreciază

  10. aniush said, on decembrie 14, 2013 at 6:56 am

    off topic
    Socant! Un calugar vocifereaza in aeroport „Vreau viza”. Asa ceva nu am mai vazut niciodata si foarte putin probabil sa mai vad a doua oara. Daca mi-ar fi zis cineva ca asta este posibil nu l-as fi crezut., dar uite ca se poate intampla. Dumnezeu sa ne apere!

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 2:55 pm

      Vai, saracul si ce injura de cele sfinte. Saracul este sub influenta celui rau.

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on decembrie 14, 2013 at 4:26 pm

      Acest filmulet e demult si este vorba aceea mare: noi ii stim pacatul dar pocainta nu asa ca sa nu il judecam. La ce lupte duc calugarii cu diavolii nici nu ma mira.

      Apreciază

    • nimeni said, on decembrie 14, 2013 at 5:19 pm

      Ala numai calugar nu este! Pare un mincinos care denigreaza haina monahala si, implicit, credinta ortodoxa.

      Ce parere-si fac oamenii care nu stiu multe de credinta cand vad un asemenea exemplar?

      Apreciază

      • mihai said, on decembrie 14, 2013 at 8:47 pm

        un lucru nu inteleg, aici ma refer la acei asemenea ”calugarului” respectiv si anume: cand siau ales aceasta cale, oare ei chiar nu au constientizat ca nu mai au voie sa calce stramb, daramite sa huleasca si sa injure pe CEL DE SUS ?!, nustiu la care manastire slujeste acel calugar, dar poate va ajunge cele mai sus vazute si la ochii si urechile staretului de la manastirea respectiva si sa ia masurile ce se cuvin pt. ca astfel de indivizi nu au ce cauta intr-un lacas sfant darmite sa imbraca haina monahala, ne mai miram cum de ne mai rabda bunul DUMNEZEU

        Apreciază

      • John of România said, on decembrie 15, 2013 at 3:57 pm

        Din cate stiu e fake, ala nu e calugar adevarat.

        Apreciază

    • Maria said, on decembrie 14, 2013 at 8:22 pm

      aniush, Irina ,
      Mai surorilor , dar ce faceti ? Scoateti de la naftalina un video cu un infractor dovedit care a trait in America , s-a travestit in calugar si joaca teatru pe un aeriport ca sa batjocoreasca ortodocsii si manastirile ??????
      Asta-i o poveste veche , iar despre acest individ travestit s-a scris peste tot , a si fost prins , iat tu aniush daca esti in urma cu informatiile , te rog mai intai intereseaza-te , inainte de a arunca cu bata in balta .
      Nu-i calugar si te rog sa dezminti aceasta ” stire” dupa ce te informezi .
      saccsiv , poate cauta si repune pe blog , subiectul cu acest video si comentariile de atunci .
      Ce ai gandit in momentul cand ai postat aceasta facatura sectanta ??? Ce ai gandit , ca ai facut tu praf , calugarimea ortodoxa .Probabil inspirata din atacurile murdare din subiectele recente , ale unor sectanti securisti ca una ce-si spune Anca , iar un altul Gheorghe .

      Apreciază

      • mihai said, on decembrie 14, 2013 at 8:50 pm

        NU MARIA, acesti indivizi trebuiesc indepartati si biserica curatata de astfel de sarlatani care se folosesc de cele sfinte pt. asi atinge scopul, exact ca in sf. scriptura acestia sunt lupi in blana de oaie

        Apreciază

      • Stefan said, on decembrie 14, 2013 at 11:17 pm

        Nu Mihai, acest individ este un sarlatan, nu apartine Bisericii, deci nu ai cum sa-l indepartezi pentru ca nu apartine. Iar pentru unii care nu cunosc situatia exacta a acestui personaj, este un motiv de mare sminteala. Din acest motiv acest clip nu ar mai fi trebuit scos la iveala, mai ales ca este o chestiune veche de mai bine de un an. De ce trebuie sa scoatem in fata astfel de situatii, cand locul lor este la „groapa de gunoi” ?

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 15, 2013 at 1:02 am

        mihai ,
        La ce indivizi te referi , pt ca cel din video-clip este un infractor , prins de politie , care a fost platit sa se dea drept calugar ?
        Vezi cu cata usurinta se arunca unii sa inghita momeala aruncata , ba o mai si raspandesc s-o inghita si altii , postand-o din cand in cand pe blog ?
        Asa zgandaraste dracul pe unii in minte si-i pune sa sminteasca lumea , ca doar suntem in post . Nu ?
        N-au nicio remuscare ca au vorbit cu pacat , dar sustin ca sunt crestini ortodocsi .
        Cand gresesc „nu mai dau pe aici „, sa-si ceara iertare pt sminteala care au facut-o .

        Apreciază

    • mario said, on decembrie 14, 2013 at 11:30 pm

      Doamne Iarta-ne sa nu judecam… ati auzit de nebuni pentru Dumnezeu, niciodata nu stim nimic, numai Dumnezeu cunoaste tot, eu NU am sa ma uit la filmulete dintr-astea.

      Apreciază

      • Stefan said, on decembrie 15, 2013 at 1:45 pm

        @ Mario
        Nebunul pentru Dumnezeu nu va scoate in veac asemenea cuvinte blasfemiatoare…el este socotit nebun de catre semenii lui, dar nu-L va injura niciodata pe Dumnezeu.

        Apreciază

    • G-man said, on decembrie 16, 2013 at 11:18 am

      aniush , e veche stirea si s-a ajuns la concluzia (atunci cand s-a discutat despre ea ), ca e vorba de un Fals calugar.

      Apreciază

  11. vasilica said, on decembrie 14, 2013 at 10:21 am

    Tiberiu Groza si-a dat demisia…..Un etnolog sare in aparare TARANUL ROMAN NU ERA ANTISEMIT…..

    http://activenews.ro/un-etnolog-sare-apararea-colindei-de-pe-tvr-3-taranul-roman-nu-era-antisemit_1810502.html

    Apreciază

  12. vasilica said, on decembrie 14, 2013 at 10:32 am

    CETATENE VICTOR PONTA, o iei in casatorie pe d-ra CEANURA?…..bine zis….

    http://activenews.ro/scandalul-colinda-doar-o-diversiune-pentru-scapa-de-un-adversar-incomod-tiberiu-groza-se-opune-proiectului-de-la-rosia-montana_1810526.html

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  13. George said, on decembrie 14, 2013 at 11:29 am

    Off topic
    Senatul belgian a adoptat proiectul de lege privind EUTANASIEREA COPIILOR Senatul Belgiei a adoptat, joi, cu o largă majoritate proiectul de lege privind autorizarea eutanasiei pentru minori afectaţi de boli incurabile, care, pentru a intra în vigoare, necesită şi votul deputaţilor, relatează AFP.
    Textul prevede că un minor poate cere să beneficieze de eutanasie dacă se confruntă cu suferinţe fizice insuportabile şi netratabile, în fază terminală. Pentru aceasta el trebuie consiliat de către o echipă medicală şi să primească acordul părinţilor.

    Dacă proiectul de lege va fi adoptat, Belgia va urma exemplul Olandei, unde eutanasia minorilor este autorizată de peste 12 ani.

    http://realitatea.mobi/1339204

    Apreciază

  14. Iustina Bacosca said, on decembrie 14, 2013 at 3:28 pm

    Nici eu nu sunt cu Puric, chiar deloc. Acest „om frumos” a fost la vreun protest in strada? La Pungesti, la Bucuresti impotriva cianurilor? Toti vorbim ca Romania este condusa de o haita de mafioti. Puric nu spune nimic nou. Ne trebuiesc oameni de actiune cu nervi duhovnicesti , ca de filosofi sterili ne-am cam saturat!

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 9:23 pm

      Daca ati vedea vreo piesa de teatru de-a lui v-ati da seama ca o piesa de-a lui este o marturisire crestina. Ca persoana publica el protesteaza altfel, marturisind prin mass media si cu orice alta ocazi e in conferinte, interviuri mizeria ce se petrece al Pungesti si Rosia Montana, eu una l-am auzit de mai multe ori vorbind despre marea nedreptate ce se petrece in aceste doua locuri din tara noastra. In fine eu una nu neg in totalitate ceea ce nu apreciati voi la Dan Puric, si cred ca a avut un motiv intemeiat pr Iustin de l-a mustrat, dar eu una de cate ori l-am ascultat nu a spus nimic anti ortodoxie ci din contra intotdeauna citeaza din Sfinti Parinti si marturiseste Ortodoxia si valorile neamului. De aceea nu-l pot judeca pentru ca daca e sa judec judec ce vad cu ochii mei si ce aud cu urechile mele. Tare ma tem ca Dan Puric este considerat un pericol si de aceea este discreditat. El a spus o data ca nu a avut, nu are si nici n-o sa aiba legatura cu masoneria, si Dumnezeu ii este martor pentru asta si ca l-a Judecata de Apoi cand toate se vor da pe fata se va vedea adevarul stiind de acuzatiile facute la adresa sa, de aceea pana la proba contrarie eu ii dau credibilitate si cred ca este un om sincer, iar daca acuzatiile voastre pot fi demonstrate negru pe alb atunci cu siguranta voi fi impotriva lui Dan Puric.

      Apreciază

      • Iustina Bacosca said, on decembrie 14, 2013 at 10:32 pm

        Draga mea, foloseste-ti intuitia feminina daca alte argumente nu au fost suficiente ca sa-ti dai seama ca Dan Puric joaca la doua capete. Asta inseamna sa fii caldicel , iar pe cei care nu-s nici calzi nici reci Dumnezeu ii va scuipa de la El. Sa fii VERTICAL este semn ca ai coloana vertebrala si ca esti de folos celorlalti. Este unul din motivele pentru care parintele Iustin Parvu l-a mustrat pe „acest om frumos”. Noapte linistita ca Chevron isi trimite sonda la Pungesti……

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 15, 2013 at 7:13 pm

        Da eu cred ca nu degeaba l-a mustrat pr Iustin Parvu. Dar repet eu de fiecare data cand il ascult pe Dan Puric inteleg ca marturiseste intotdeauna valorile neamului nostru, credinta Ortodoxia si sfintii si eroii acestui neam. Eu nu ma limitez cand ascult pe cineva doar la cuvinte ci si la sesnsul cuvintelor. Eu l-am auzit ca este de acord cu pr Iustin ca la Aiud sa fie construita o manastire, l-am auzit vorbind si puternic impotriva vanzatorilor de tara a celor ce ne vand aurul si gazele. Inseamna ca nu-l prea ascultati de nu stiti ce spune si cand il ascultati o data interpretati in fel si chip ceea ce spune. De aceea repet, o data ce nu l-am auzit vorbind ceva aiurea nici dpv ortodox si nici impotriva neamului nu pot sa-l catologhez in vreun fel. Si la adresa pr Iustin Parvu intotdeauna a vorbit foarte frumos chiar si in contextul conflictului cu parintele. Daca demonstrati ca intr-adevar este mason,ca a spus ceva nelalocul lui sunt gata sa ma alatur voua fara nici o problema si daca nu si-a corectat opinia privind Aiudul conform vointei pr Iustin pentru ca eu din cate stiu se lamurisele problemele.

        Apreciază

      • Maria said, on decembrie 14, 2013 at 11:50 pm

        Iata , pacat ca in tara asta sunt multi ca tine care pot fi pacaliti usor , de aceea am ajuns unde am ajuns , iar dintre unii sustinatori a protestatarilor anti-Chevron si anti-Rosia Montana , este si Remus Cernea , sodomitul.

        Apreciază

      • Iustina Bacosca said, on decembrie 15, 2013 at 2:41 pm

        @Maria
        De cunosti tu mai multe, decat noi astia care militam pentru o tara fara tradatori si fara poluare, spune ce simti , pe fata. Remus Cernea e cu treaba lui, eu cu treaba mea draga „stie tot”. Iti doresc sa nu fii pacalita niciodata. Esti ortotoxa, crestina? Ce esti? Remus Cernea nu ieste egal cu Rosia Montana Si Pungesti. Baga la cap!

        Apreciază

      • a said, on decembrie 15, 2013 at 4:04 pm

        Eu am aflat ca face parte din masonerie, cu siguranta de 100% nu pot sa stiu, pentru ca nu e coleg de loja cu mine (:)) si n-am cum sa dovedesc, dar e coleg de loja cu altcineva despre care am auzit. Si daca este adevarat, toate vorbele lui frumoase despre neamul romanesc nu mai fac 2 bani.

        Apreciază

      • Iustina Bacosca said, on decembrie 17, 2013 at 3:48 pm

        @Maria,
        Ma scuzi. Am crezut ca mie mi-ai scris. Oricum e cam varza in capul tau….Cat despre scrierea „ieste ” si nu „este” a fost in graba. Nu am mai avut timp si de erata. Muncesc in doua locuri. Incearca sa nu mai fii asa patimasa ca risti sa discuti prostii si e pacat daca tot iti ocupi timpul cu scrisul. Si aici discutia noastra se incheie. Pace!

        Apreciază

    • clement said, on decembrie 16, 2013 at 3:00 am

      ” Nervi duhovnicesti „? Mie imi plac inovatiile stilistice dar nu imi este clar cum ii vedeti dumneavostra pe liderii inzestrati si cu „vana” si cu har.
      Va ganditi cumva la un fel de Marian Munteanu, sau la un fel de Craciun ? Sa stiti ca la Craciun, singur numele are legatura cu credinta iar MM si-a aruncat demult haina de patriot revolutionar crestin.
      Ceea ce m-a frapat in imaginile cu protestanti, a fost faptul ca foarte multe femei au infruntat jandarmii si frigul.
      Sper ca au vazut si guvernantii, bunicile de la Pungesti si tanara mama cu un copilas in brate din centrul capitalei. La Bruxelles doamna, tot o tanara mama a protestat in fata ambasadei Romane si a fost chiar arestata.
      Poate ca Dumnezeu, vazand halul de iresponsabilitate in care au ajuns barbatii romani, mizeaza pe femei.
      O mama care isi apara copiii si viitorul familiei sale in tara sa, este mai de temut decat un barbat care isi apara functia, beneficiile, imaginea.
      Cat despre filosofi, sa nu il bagam pe domnul Puric in aceasta categorie.
      Dumnezeu ni i-a dat noua, romanilor, pe Blaga, pe Florian, pe Nae Ionescu, pe Cioran, pe Noica..si parca ne-am prostit de nu ne mai putem bucura de cata bogatie spirituala detine poporul nostru.
      Artistul Puric il reprezinta in fapt pe romanul obisnuit, respectiv scolit, educat, inspirat, apreciat, onest, care intelege sa ia atitudine cu mijloacele cu care a fost inzestrat.

      Apreciază

      • Maria said, on decembrie 17, 2013 at 12:25 am

        Iustina Bacosca ,
        Vezi ca te-ai mai luat tu de mine fara motiv , iar acum o faci din nou , comentariul meu era pt Irina si nu pentru tine , iar din fraza care ai scris-o adresandu-te mie , nu am inteles ce vrei sa spui , mai ales despre Remus Cernea , sodomitul .
        De ce crezi tu ca esti cea mai importanta persoana care militeaza pt o tara fara tradatori si fara poluare si altul n-ar fi ???Iar daca pana acum nu ti-ai dat seama ca sunt ortodoxa , imi pun si eu intrebarea , daca tu esti orodoxa , pentru ca numai un ortodox recunoaste un alt ortodox , iar daca nu-i ortodox sau bajbaie pe langa Ortodoxie , isi pune intrebarea despre altul daca ar fi sau nu ,deci baga la cap .Probabil ca te-a deranjat parerea mea despre Remus Cernea , sustinatorul sodomitilor din Romania , pt ca pe mine nu ma intereseaza manevrele electorale ale acestui pletos pe la protestele celor cinstiti .
        Si nu se scrie ” ieste ” ci este !

        Apreciază

      • Irina said, on decembrie 17, 2013 at 11:43 am

        a, eu ma indoiesc ca Dan Puric face parte din masonerie pentru ca nu ai sa vezi niciodata vreun mason vorbind in spirit nationalist ridicand in slavi eroi care au luptat impotriva planurilor masonilor sau in spiritul credintei ortodoxe. Iti spun sigur nicodata nu ar spune masoneria asa ceva, nici maca ca paravan pentru ideile si planurile ei obscure pentru ca comunitatea care ar asculta un astfel de mason care vorbeste despre eroii neamului si credinta ortodoxa ar crede ceea ce spus si din contra s-ar intari in credinta si in cinstirea martirilor ceea ce este clar in detrimentul masonilor si le-ar da planurile peste cap, planuri ce constau din contra in deznationalizare, in eliminarea credintei si a memorie sfintilor si eroilor unui neam. De aceea nu cred ca este mason, in cel mai rau caz nu este foarte bine ancorat in Ortodoxie de este de acord cu artle martiale, dar mason este un nonsens pentru ca eu nu am auzit niciodata vreun mason vorbind de valorile neamului si credintei stramosesti si nici nu are cum un mason sa afirme asa ceva.

        Apreciază

  15. chirico77 said, on decembrie 14, 2013 at 4:17 pm

    Pentru cei cu creier(de regula oameni informati)este clar ca sistemul securist ante1989 lucreaza din greu ..Faptul ca nu esti fan Puric nu are nicio importanta.Faptul ca eu nu stiu cine esti iar tu nu stii cine sunt eu ,iar NU are are nicio relevanta.Securistii dinainte de 1989 ne conduc si azi ,asta e foarte vizibil pentru unii oameni.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 15, 2013 at 7:44 pm

      Dar nu poate fi comparat Cernea cu Puric care nu a pledat niciodata pt homosexualitate. In fine poate voi stiti mai bine, poate in interviuri si conferinte vorbeste cum trebuie, dar in realitate e un mason notoriu.

      Apreciază

  16. STOP RFID 666 said, on decembrie 14, 2013 at 6:22 pm

    adevarul.ro/sanatate/medicina/anticonceptionalele-barbati-pas-mai-aproape-inventate-1_52ac6429c7b855ff56b4307c/index.html

    Apreciază

  17. mircea.v said, on decembrie 14, 2013 at 6:28 pm

    Dan Puric a picat la un examen mare de tot: acte biometrice. (nu mai zic ca s-a pus de-a craca cu Parintele Justin)
    Nu e tarziu sa vorbeasca nici acum, dar nu o face. Omul nu poate fi frumos atunci cand da cele ale lui Dumnezeu – adica amprentele, cezarului. Nu poti fi frumos atunci cand te duci tu de buna voie sa pui degetul acolo. Ajunge omul sa-si dea trupul si sufletul statului, cu acte, si fara sa-l forteze pe om nimeni, deocamdata. E jignire la adresa Creatorului care spune ca trupul si sufletul apartin omului si Creatorului.
    Eu zic ca e suficient.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 14, 2013 at 10:56 pm

      Daca s-a aratat pentru acte biometrice si nu a ascultat de pr iustin pe care-l considera Sfant intr-adevar a picat un examen mare.

      Apreciază

    • Maria said, on decembrie 15, 2013 at 12:52 am

      Foarte interesant articolul !

      Apreciază

      • Irina said, on decembrie 17, 2013 at 11:50 am

        Mi nu mi se pare interesan articolul, mai ales ca am inteles ca acest Codrecu este impotriva celor ce nu sunt de acord cu cipurile si ecumenismul numindu-i fundamentalisti.

        Apreciază

    • G-man said, on decembrie 16, 2013 at 11:34 am

      AndreiD , tu il apreciezi pe acest razvan -codrescu cu expresiile lui „o mînă de psihopaţi ai Ortodoxie”.. si altele care nu mai am sa le caut acum ?
      ………………..
      saccsiv , daca nu ma insel acest razvan codrescu .. e un aliat mai vechi al ecumenistilor nu ? il confund .. ? corecteaza-ma…
      cica apologeticum e „cele mai toxice bloguri ortodoxiste” …dar al lui cum e .. sau cine il citeste ?

      Apreciază

    • G-man said, on decembrie 16, 2013 at 12:11 pm

      ca de obicei sunt 2 extreme .. extrema lor a necredincisilor si a tematorilor de sfinte relicve , de aceea le si numesc moaste .. fara Sfinte si de multe ori cu ghilimele ..
      si aceast extrema a lor isi justifica actiunea ca buna de ingropare .. de secretomanie .. prin aratarea cu degetul spre ..extrema noastra a credinciosilor care , atunci cand ajund la moaste isi ating portofelele , cheile de la masina sau altele de sfintele.

      Pai chiar si asa , justificati fiind de aceasta extrema a noastra , cu excesul de evlavie … ma intreb cine greseste mai mult .. Si e vorba de cine greseste mai mult in fata Sfantului DUh ?
      Oamenii nostrii au fost dintodeauna evlaviosi si au exagerat putin …dar daca aceasta este dragostea lor si pentru asta stau in frig 30 de ore la coada , voi ce ziceti cum ii vede Dumnezeu pe acestia ?
      Si sa ne intrebam si cum ii vede Dumnezeu pe acestia care fara sa astepte ca sa se citeasca toate rugaciunile de dezlegare si sa se faca toate demersurile pentru a se asigura ca nu sunt Sfinte Moaste , ci se grabesc sa il arunce in groapa .. La ei nu e oare tot un exces .. Insa un exces generat de ce ? de necredinta ? de frica de politie?
      Diferenta dintre habotnici (cum ne zice poetul acolo ) si ai lui rationalisti (farisei , cum le-am zice noi ), e ca unii indura frigul si bataia pentru credinta lor … iar ceilalti sunt pana la proba contrarie mana in mana cu autoritatie….

      AU tupeul sa acuze, ca habotnicii nu cred fara moaste ? Pai mai ecumenistilor rationalisti , va inselati amarnic , caci acei „habotnici ” care merg la Sfinte Moaste , merg si la morminte fara moaste , sau la cruci .. de exemplu la mormatul Sfantului Arsenie Boca .. asa sunt habotnicii .. Nu e vorba ca nu credem , caci credem oricum , e vorba de evlavie .. da ..uneori presarata de gesturi lumesti (gen chei atinse) .. dar voi .. voi ce aveti daca evalvie nu ? aveti hule ?
      Pai daca huliti Sfintele Moaste , pe Sfantul Duh huliti .
      Iar noi , daca cinstim Sfintele Moaste pe Duhul Sfant cinstim . Nu ne inchinam trupului , ci sfinteniei pe care o trimite Dumnezeu prin energiile Sale .Multumim Duhului Sfant ca e cu noi . Si daca gresim si nu sunt Sfinte moaste , ce gresim ? ca multumim Sfantului Duh Dumnezeu , care e vesnic ? Asta gresim .. atunci asta sa fie greseala noastra.

      Apreciază

      • Irina said, on decembrie 17, 2013 at 12:05 pm

        Oricum pr Calciu este Sfant indiferent ca are moaste sau nu. Acum ceva timp am citit viata Sf Nectarie de Eghina si la fel vointa Sfantului a fost ca daca va fi dezgropat si trupul va fi neputrezit sa fie reingropat. Si asa s-a facut cand l-a deshumat Sf Nectarie avea trupul perfect neputrezit, ba chiar si florile puse la inmormantare in sicriu erau neputrezite chiar neofilite, si multi au luat ca binecuvantare acele flori, dar la scurt timp nemaifiind langa trupul binecuvantat a Sf s-au ofilit. Si conform dorintei Sf a fost reinhumat ca peste ani trupul sa fie din nou dezgropat, dar de data asta erau oase care binenteles aveau specificul moastelor cum a fost si trupul neputrezit, culoare aramie, miros de mir, mununi pentru ca s-au vindecat multi de boli incurabile atingandu-se de sfintele osemnite ale Sf Nectarie. Si iata ca azi desi nu mai este vorba de trup neputrezit ci de oseminte, Sfintele Moastea al Sf Nectarie de Eghina nu intazie sa binecuvinteze si sa vindece pe cei bolnavi ce se ating de ele cu evlavie. Sf Teofan Zavoratul intr-o cartea a sa din pacate nu mai stiu numele cartii a vorbit despre Sf Moastea ca indiferent ac vorbinm de trup neputrezit sau oseminte, moastele au o culkoarea diferita de celelalte cadavre sau oase si in plus raspandesc mireasma placuta de mir si se fac minuni prin ele.

        Apreciază

  18. VIO 333 said, on decembrie 14, 2013 at 8:47 pm

    Ce parere aveti despre ce spune acest domn ?

    Constantin Duşescu – Montreal
    „Un om bine informat, face cat doi!”
    Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
    În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
    Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit „Decalogul Chomsky”.
    Decalogul Chomsky
    1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
    Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
    2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
    Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
    Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
    3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
    Pentru aceasta: Mecanismele propagandei „albe” (oficială, integral asumată de guvern), „gri” (parţial asumată) şi „negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.
    4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
    Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
    5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
    Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
    6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
    Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
    7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
    Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
    8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
    Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
    9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
    Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
    10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
    Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

    Apreciază

    • studentperole said, on decembrie 15, 2013 at 10:37 am

      Am citit in mare cate ceva despre Noam Chomsky, la cate adevaruri grele a spus, ma mir ca inca mai traieste pe taramul SUA.

      ps: daca te uiti la imaginile de pe google cu el, se pot observa la marginea ochilor, acele cute de om intelept si bun care sunt prezente si la oamenii cu credinta si smerenie . . .

      Apreciază

    • John of România said, on decembrie 15, 2013 at 4:00 pm

      Not so fast!
      De ce nu ai scris nicaier ca „activitatea sa politica” pentru care e cunoscut in toata lumea tine de promovarea marxismului.
      Si de ce nu scrie nicaieri in descrierea ta faptul ca e jidan?

      Apreciază

      • studentperole said, on decembrie 16, 2013 at 1:37 pm

        ca e jidan nu stiam:D

        stiam ca e mai mult anarhist de stanga decat marxist

        Apreciază

  19. Iones said, on decembrie 14, 2013 at 9:16 pm

    Senatul belgian a aprobat legea EUTANASIERII pentru copiii cu boli incurabile cu o majoritate covârşitoare. Potrivit BBC, 50 de senatori au votat pentru aprobarea proiectului de lege, în vreme ce 17 s-au împotrivit.

    http://www.realitatea.net/tara-in-care-senatul-a-aprobat-legea-eutanasierii-pentru-copiii_1340006.html

    Apreciază

  20. vasilica said, on decembrie 14, 2013 at 9:32 pm

    Acatistul Parinteluii Justin Parvu….

    http://www.napocanews.ro/2013/12/video-asculta-acatistul-parintelui-justin-astazi-14-decembrie-2013-parastas-de-6-luni-pentru-parintele-nostru-justin-parvu-parinte-iarta-ne-si-apara-ne.html

    Bucura-te Parinte Justin, iubirea lui Hristos, ce pentru noi te-ai jertfit!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  21. danielvla said, on decembrie 14, 2013 at 10:42 pm

    Se pare ca la Petru Voda au fost batuti 3 calugari (sau frati) dintre care unul pe nume Timotei. Asa aflam dintr-un comentariu de pe Apologeticum: http://www.apologeticum.ro/2013/12/parintele-gheorghe-calciu-biserica-lasat-impresia-unei-binecuvantari-acordate-puterii-de-jefui-pe-mai-departe-tara-si-neamul/
    Mai confirma cineva aceasta stire?

    Apreciază

  22. Irina said, on decembrie 14, 2013 at 11:12 pm

    Mai fratilor incercati sa ganditi limpede, cu discernamant, in interviul de la revista yoga magazin, Dan Puric a afirmat totusi o realitate de care ne invata si Sfaintii Parinti si anume ca inainte de Hristos Dumnezeu a insuflat si unor intelepti pagani anumite principii crestine cu scopul de a pregati cum corect spune Dan Puric, neamurile pentru venirea Mantuitorului. De aceea si pe peretii bisericilor din N Moldovei sunt pictati filozofi pagani ca Aristotel, Platon, sibile( preotese pagane) care au profetit pe intelesul neamurilor ca insusi Dumnezeu se va pogora pe pamant pentru mantuirea intregului neam omenesc. Iar faptul ca si azi unii oameni sa zicem mai inteligenti din randurile paganilor pot spune pe langa multele rataciri si unele lucruri adevarate, corecte si frumoase ca si inainte este de la sine inteles pentru ca fiecare om care a trait, traieste si va mai trai pe pamant are chipul lui Dumnezeu, are constiinta data de Dumnezeu prin care poate deosebi binele de rau si poate spune un lucru bun valabil pentru orice om indiferent de credinta sa pentru ca principiile morale sunt in firea fiecarui om de pe planeta Pamant.

    Apreciază

    • pcmouse said, on decembrie 15, 2013 at 12:41 am

      „irina”ne aburesti..si nu pari nici ortodoxa..

      Apreciază

      • Irina said, on decembrie 16, 2013 at 11:28 am

        Sunt Ortodoxa draga pcmouse, dar eu nu sunt la curent cu acuzele aduse lui Dan Puric, si nu vreau sa judec fara sa ma conving mai intai ca este adevarata. Nu sunt de acord cu desavarsirea prin arte martiale dupa cum afirma Dan Puric, pentru ca numai Hristos este cel ce poate sesavarsi si mantui, iar artele martiale sunt practici pagane. De aceea nefiind vazatoate cu duhul nu pot sti la ce s-a referit cand a spus aceste afirmatii si de ce a folosit in mod indraznet cuvantu desavarsire raportat la acele practici, eu sper sa nu se fi referit la faptul ca acele practici yoghine pot mantui si de aceea ma gandesc ca poate s-a refeit la desavarsire a caracterului si a atitudinii facand omul disciplinat si ordonat, dar cert este ca aceste practici nu pot atinge sub nici o forma starea unui ortodox practicant care are harului lui Dumnezeu asupra sa, mai ales ca artele martiale sunt de origine pagana. Deci in concluzie nu sunt de acord cu artele martiale, iar Dan Puric a dat cu bata in balta prin faptul ca lauda artele martiale si mai ales ca a spus ca pot desavarsi. Dumnezeu sa-l lumineze sa nu mai acepte astfel de tampenii care nu au nici o legatura cu Ortodoxia singura Biserica Adevarata si Mantuitoare.

        Apreciază

  23. Maria said, on decembrie 15, 2013 at 12:07 am

    „Iar faptul ca si azi unii oameni mai inteligenti din randurile paganilor pot spune pe langa multele rataciri si unele lucruri adevarate , corecte si frumoase ca si inainte . . . . . . ”
    Pai sora draga , ce tot vorbesti aici ? Ce lucruri corecte si frumoase , pot spune niste pagani , cu privire la Ortodoxie , ca despre asta vorbim si nu despre cat suntem noi de frumosi .
    La care biserci din Moldova sunt pictati filozofi pagani , da exemple concrete .Unde ai vazut tu biserici din Moldova lui Stefan , pagani pictati pe pereti ?Ce pagani au profetit ca Dumnezeu se va pogori pe pamant ?
    Concret , cu nume si prenume .
    Iar daca citesti revista yoga magazin , m-am lamurit de unde te informezi si ce fel de informatii primesti .

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 16, 2013 at 12:09 pm

      Citeste in cartea ” Viata Miacii Domnului dupa Sfinti Parinti” de pr Nicodim Mandita care a fost duhovnicul pr Ilie CLeopa, la pag. 78 unde intr-un subcapitol vorbeste despre Profetiile dintre pagani despre venirea lui Mesia. Iata cateva fraze din carte:

      ” Toti Sfintii Parinti bisericesti si luminati Dascali care au cercetat pe langa Proorocii Vechiului Testament si pe marii filosofi ai neamurilor pagane, tot ce au putut afla si culege bun de la ei, au folosit. Ei au aflat de la unii profeti si profetese pagane, idolatre, unele proorocii despre venirea lui Mesia, intruparea si nasterea dintr-o Fecioara, curata si superioara tuturor fecioarelor in toate stralucitele virtuti, inchinarea Magilor cu daruri, activitatea, crucificarea, Jertfirea, Moartea, Invierea si Proslavirea Sa. Pentru precizarile lor relative la intruparea, activitatea, crucificarea si proslavirea Mntuitorului nostru Iisus Hristos s-au ales si s-au zugravit pe peretii Bisericilor crestine ortodoxe 7 filosofi greci si 12 sibile( preotese pagane). Biserici pe peretii carora sunt zugraviti acesti pagani: Biserica Mirautilor din Suceava, Biserica cu Sfintii de pe Calea Mosilor, Biserica Hurez si pe Paraclisul Episcopal de la Valcea, Biserica Sf Nicolae Iasi, Biserica Manastirii Ivirului din Sf Munte Athos si pe peretii unor biserici din N Moldovei. Acesti profeti si profetese sunt cunoscuti Sfantilor Clement Alexandrinul, Grigorie de Nazians, Teofil de Antiohia, Ioan Gura de Aur( Hrisostom), Augustin, Arnobiu autorul Constitutiilor Apostolice, Origen, Tertulian, Iustin Martirul etc. Dezgroparea unor iluminati si iluminate persoane din neamurile pagane care au profetit despre Mantuitorul, dupa cartile batrane, credem ca merita o scurta atentie a lumii de azi, spre parasirea cailor mortii si o mai aprinsa calauzire si alergare pe calea vietii. Filosofii greci idolatri, iluminati ca si oarecand Valaam Vrajitorul strecurati in pictura bisericeasca se afla zugraviti astfel:

      Tucidide istoricul(395 i de Hs) cu textul lui:” Dumnezeu este Lumina spirituala si Lui i se cuvine lauda. El este Singurul Domn si Creatorul Universului…”

      Aristotel( 322 i de Hs) cu textul lui: Cel batran tanar si tanarul batran, Tatal in Fiul si Fiul in Tatal”

      Platon(347 i de Hs) cu textul lui: ” Vechiul este nou si noul este vechiul… Una se imparte in Trei si Trei in Una”

      Plutarh( 125i de Hs) cu textul:”Mai presus de Cel peste toate nu se cugeta altceva… ca intelepciunea si

      Cuvantul lui Dumnezeu cuprinde toate marginile pamantului…”

      Plus sibilele cu cuvintele lor profetice despre Intruparea Mnatuitorului din toate namurile pagane pe care nu le mai exemplific acum. Continuare din carte:

      „Astfel era lumea in ultimele secole ale Proorocilor. Toata lumea evreilor si toate neamurile pamantului, zacande in intuneric si in umbra mortii, asteptau cu ardoare venirea cat mai grabnica si mai stralucita a Trimisului lui Dumnezeu, a lui Mesia, Mantuitorul lumii”
      Iata deci ca si paganii au fost luminati de Dumnezeu ce-i drept nu in masura in care au fost luminatii Proorocii si Dreptii din Vechiul Testament. Si acum mai pot spune lucruri bune pentru ca binele si morala sunt lasate de Dumnezeu in fiecare om, numai ca acum avand Biserica Ortodoxa Mireasa lui Hristos cu toate bogatiile ei nu avem nevoia sa mai invatam ceva de la inteleptii pagani ai zilelor noastre chiar daca spun si unele lucruri corecte.

      Apreciază

    • G-man said, on decembrie 17, 2013 at 9:34 am

      Maria , Irina zice de zeul grecilor. Grecii printre multitudinea de zei , aveau si un zeu necunoscut . SI Sfantul s-a folosit de aceasta spre ai ii lumina pe grecii ca exista un Dumnezeu , creator a toate si nu mai multi zei. Acum eu nu mai stiu exact daca SfantuL Pavel. Iar chestia cealalta e si ea scrisa . Dumnezeu a luminat mintile paganilor cu mult timp inainte de venirea Mantuitorului . Ca intr-un fel sa stie toata lumea ca urmeaza sa le vina mantuirea. E scris si asta dar … poate imi aduc aminte exact cartea si iti zic.. e o discutie mai complexa , care cred ca ar face un articol separat ..
      Nu sunt de acord cu ideea ca acum ii mai lumineaza Dumnezeu pe pagani in sensul acesta profetic.. nu stiu daca a zis Irina asta , dar aici nu sunt de acord in rest da .

      Apreciază

    • Irina said, on decembrie 17, 2013 at 12:18 pm

      Nu citesc revista yoga magazin cu ocazia acestu interviu a lui Dan Puric am auzit de aceasta revista, de obicei citesc carti luate din librarii ortodoxe si acestea cu selectie, pentru ca nu cumpar orice carte ce indeamna la ecumenism sau mai stiu eu ce.Cumpar doar carti ai duhovnicilor consacrati sau carti scrise de sfinti.

      Apreciază

  24. Marius Barbu said, on decembrie 15, 2013 at 2:35 am

    Irina uite ce zice Sf Teodor Studitul in cartea Dreapta credinta
    http://www.librariasophia.ro/carti-Dreapta-credinta-in-scrierile-Sfintilor-Parinti-Vol-1-Theodor-Studitul-sf-;-Ioan-Gura-de-Aur-sf-;-Amfi-so-1392.html

    pag 123 „Nu trebuie salutati necredinciosii”
    Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor)
    cap 19
    2 . I-a ieşit însă înainte Iehu, fiul lui Hanani văzătorul, şi a zis regelui Iosafat: „Fiindcă ai ajutat pe un nelegiuit şi ai legat prietenie cu cei pe care-i urăşte Domnul, de aceea mânia Domnului va fi asupra ta.

    Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel
    cap 3
    10.De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te,
    11.Ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.

    Sfântul Grigorie Palama spune că dialogul cu romano-catolicii despre Filioque poate să aibă loc numai după înlăturarea acestui adaos din Simbolul de Credinţă
    Despre purcederea Sfântului Duh, Cuvântul I, 4, 27-31

    II Ioan
    cap 1
    10.Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!
    11.Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 16, 2013 at 10:45 am

      Da Marius am zis ca nu este in regula Dan Puric la ceea ce a zis, pentru ca chiar daca apreciezi disciplina pe care o au oamenii ce practic arte martiale, totusi nu este crestineste sa fii de acord cu aceste practici orientale pagane pentru ca un ortodox practicant este infinit mai disciplinat din toate punctele de vedere decat cei ce practica artele martiale. Iar desavarsirea poate fi atinsa doar in Hristos nu in alte practici. Nu vreau sa vorbesc cu pacat dar este posibil ca mandria sa-l fi afectat si aceasta mandrie il face adesea ori sa fie de acord cu anumite lucruri care nu ar trebui tolerate de un credincios. Oricum Dan Puric nu este pe lista Clubul de la Roma cu am auzit pe multi spunand de aceea vreau un argument si pentru asta ca sa cred. Faptul ca are unele rataciri n u presupune neaparat ca este mason. Eu una vreau sa fiu sigura nu vreau sa cataloghez omul in vreun fel fara sa stiu sigur ca este adevarat ce se spune despre el.

      Apreciază

      • clement said, on decembrie 17, 2013 at 3:39 am

        Cineva a facut afirmatia ca domnul Puric a fost invitat la reuniunea de la Bucuresti a Comisiei Trilaterale.
        Am rugamintea sa puneti stop cadru la minutul 9.03 in filmarea urmatoare, http://www.youtube.com/watch?v=vp4dt6YRQ6U , pentru a vedea cine a prticipat la aceasta reuniune dintre „oamenii zilei”.
        Fiti sigura ca doctorul in drept din imagine, mare maestru al chestiunilor juridice in domenii precum: Dreptul Muncii, Fuziuni si Achizitii, Energie si Resurse Naturale, Parteneriat Public Privat, Drept Fiscal, este personajul asupra caruia ar trebui sa va puneti intrebari legate de convingerile sale ortodoxe si nu Dan Puric.
        Probabil ca si Grebla a participat la respectiva adunare, dar nu am avut rabdare sa umblu pe urmele nasului norei „printului Banatului”.

        Apreciază

  25. aniush said, on decembrie 15, 2013 at 7:42 am

    Dumnezeu sa ma ierte, ca suntem in post! Eu nu il judec pe el, nu asta e intentia. Eu am zis de situatie; este socanta. Da, e posibil sa fie un calugar, prin exceptie e posibil sa fie un individ care joaca teatru…eu nu am cunoscut preoti si calugari cu un astfel de comportament. Asta este facuta ca sa atraga atentia. Un lucru e insa cert: politia nu si-a facut datoria. Stateau si se uitau la el ca la spectacol. De-abia cand un cetatean s-a sesizat si a zis „Nu se ocupa nimeni de individul asta” au venit politistii, paza etc. Nu prin violenta, dar sa discute, sa se inteleaga cu el, ca de la asta se porneste. Astfel de lucruri marcheaza orice cetatean din jurul lor, pentru ca nu poti sa treci pe langa ele fara sa vezi sau fara sa remarci ceva. Te afecteaza in mod indirect.
    Recent am vazut si eu doi oameni pe strada, care se luasera la bataie din lucruri marunte. Am vrut sa sun 112, dar atunci s-au despartit…unul s-a urcat intr-o masina si a plecat repede. Am zis ca Dumnezeu a fost acolo si n-a lasat ca un act de violenta sa se intample. Insa lucrurile astea te marcheaza. Uneori nu stii cum sa reactionezi, insa ceva trebuie sa incerci…sa chemi pe cineva, sa te rogi…nu sa stai pasiv sau sa treci pe langa ca si cum nimic nu s-ar intampla.

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 15, 2013 at 4:15 pm

      aniush,
      Nu draga , nu asa pune problema un ortodox adevarat cu scaun la cap , cu mintea intreaga , inteligent , citit , credincios ,s.a.m.d , ca „e posibil sa fie calugar , e posibil sa fie un individ care joaca teatru ,”etc , un ortodox isi da seama imediat , ca un slujitor din manastire imbracat si tuns in monahism nu poate injura ca la usa cortului de Dumnezeu si nici nu poate vorbi ca la satra , de ce ??? Pentru ca pe un asemennea om , nu l-ar ingadui Dumnezeu intr-un lacas sfant , in obstea unei manastiri .Ai inteles ?
      Si mai este un video , fabricat de sectanti , in care se arata niste „calugari ” la fel deghizati si pusi sa joace dupa muzica , iar sectantii , singurii spectatori se uita si filmeaza . Dansul este pregatit exclusiv pt acesti indivizi deghizati in calugari .A fost postat mai demult tot aici pe blog . Vezi poate il gasesti si-l postezi tu , ca vad ca te pricepi .
      Poti sa-mi spui si mie cu ce intentie ai postat aceasta mizerie aici pe blog ???

      Apreciază

    • Irina said, on decembrie 17, 2013 at 2:38 pm

      Faptul ca Dan Puric a fost invitat la aceea Comisie Trilaterala nu este un indiciu ca este mason. Masonii mai cheama si alti oameni din afara organizatiei lor nu este o regula ca numai de-ai lor sa fie la o intrunire. Adevaratele intruniri ale masonilor sunt stric secrete si nu publice. Repet un mason nu are cum sa marturiseasca Ortodoxia si valorile unui neam, nici macar cu scopuri ascunse sau in gluma altfel inseamna ca nu prea sunt inteligenti si se dezbina pe ei insisi. Mantuiorul cand scotea diavoli din oameni era acuzat ca domnul dracilor scoate pe Belzebut, si Mantuitorul a zis clar ca daca diavolul scote pe diavol atunci imparatia sa nu are cum sa reziste pentru ca se dezbina in ea insasi , asa si aici un mason nu poate sa impuna public in auzul tuturor principii care sunt contrarea masoneriei si planurilor ei si masonii tocmai ca sunt puternic impotriva nationalismului, a credintei, a valorilor istorice si spirituale ale unui neam, ori Dan Puric tocmai asta marturiseste credinta noastra stramoseasca, si valorile neamului, eroii si martirii acestui neam.

      Apreciază

  26. aniush said, on decembrie 15, 2013 at 7:46 am

    George,
    Lucru foarte grav, nimeni nu are drept de viata si de moarte nici asupra animalelor, nici asupra copiilor, nici asupra oamenilor adulti. Zilele sunt date de la Dumnezeu. Cu ce drept noi oamenii recurgem la eutanasiere? Adica ucidere.

    Apreciază

  27. roserder said, on decembrie 15, 2013 at 8:36 am

    Mario ,de ce te ascunzi aici cu nume de femeie … esti BISEX ??
    Barba ta se vede din America !!
    JD-USA

    Apreciază

  28. aniush said, on decembrie 15, 2013 at 2:22 pm

    roserder,
    Cum de ti-a venit ideea asta?

    Apreciază

  29. George said, on decembrie 15, 2013 at 3:17 pm

    OFF TOPIC

    FRATILOR E JALE
    ALTI 20 DE SOLDATI MARINARI (IN TOTAL 75) DIN ECHIPAJUL USS RONALD REGAN GASITIT CU CANCER DE TIROIDA, LEUCEMIE, TUMORI LA CREIER, SANGERARI,
    PIERDEREA VEDERII TOATE DUPA CE AU FACUT PARTE DIN
    ECHIPAJUL DE SALVARE DE LA FUKUSHIMA DUPA CE AU CONSUMAT APA DESALINIZATA DIN OCEAN DUPA CE AU FOLOSIT-O IN MOD CURENT PE VAS DUPA CE AU SALVAT VICTIMELE

    AICI ARTICOL CU RELATARI ALE AVOCATILOR SOLDATILOR
    http://enenews.com/another-20-navy-sailors-uss-ronald-reagan-crew-with-thyroid-cancer-leukemia-brain-tumors-bleeding-blindness-children-becoming-sick-after-responding-to-311-crisis-japan-govt-and-tepc

    Apreciază

    • George said, on decembrie 15, 2013 at 4:21 pm

      Mai multe informații în legătură cu Fukushima cel mai mare genocid de pana acum și cei mai mari dezinformatori guvernul japonez și Tepco
      DACĂ PANA ACUM NU AM AVUT MOTIVE SA NE rugăm
      [audio src="http://lhalevy.audioacrobat.com/download/233781b2-cde6-2ab9-4257-ec69753684d3.mp3" /]

      Apreciază

      • clement said, on decembrie 17, 2013 at 4:54 pm

        Zic si eu, ca poate umbla vorba si ajunge pana la „gospodarii” satelor ce se zdruncina de mai bine de 4 luni.
        Cumparati frati alesi ai poporului detectoare Canister cu carbune activ si macar un aparat de masura Geiger Muller alpha, pentru a controla dumneavoastra personal, nivelul radiatiilor cu radon pe falii si in locuinte.
        Radonul este un element natural gazos NOCIV, ce poate genera cancer, tulburari metabolice si cate alte.
        Daca se dovedeste ca zona este contaminata cu radon, satenii este musai sa fie mutati intr-o zona verificata geologic, altfel, avem aface cu o crima cu premeditare. Caz penal.

        Apreciază

  30. kifa7 said, on decembrie 15, 2013 at 3:46 pm

    Chomsky are dreptate; majoritatea dintre noi suntem ocupati cu aspecte secundare, pentru ca scopul este sa fim „suspendati”; este obligatoriu pentru a nu ne organiza si actiona concret; cine se apropie prea mult de „subiect” si scrie 2 carti, de exp. in SUA, se ‘sinucide”. Problema Chemtrail este cronica; cu ea se schimba tiparele climatice; se duc sau se aduc precipitatii la comanda; in Bucuresti nu a fost nici macar roua de 3 sapatamani; in schimb in fiecare zi sunt avioane cu spray. Oricum nu vor recunoaste never ca o fac intentionat pentru eugenie. Instalati aplicatia si faceti poze; oricum toti care scriem aici in alta parte suntem deja expusi.

    Apreciază

    • pcmouse said, on decembrie 15, 2013 at 5:21 pm

      stai sa vezi ce vor face cu noi cu nanotehnologia..

      Apreciază

  31. John of România said, on decembrie 15, 2013 at 4:01 pm

    @Saccsiv
    Preotul Eugen Tanasescu discuta despre manipularea genetica a ADN-ului uman si spuna ca Biserica nu e impotriva ei.
    Ce parere ai?
    http://adevarul.ro/sanatate/medicina/dilema-eticA-noile-frontiere-medicinei-venit-fabrica-copii-doriti-unul-genele-einsteine-1_52ac434fc7b855ff56b38d22/index.html

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 16, 2013 at 11:42 pm

      Acest preot nu a mai creat discutii si prin traducerea bibliei satanice?

      Apreciază

    • clement said, on decembrie 17, 2013 at 12:47 pm

      Preotul Tanasescu spune:”STIINTA FARA MORALA DEVINE TIRANIE, URATENIE, COSMAR” nu spune in niciun caz, mergeti dragi enoriasi la clinica GENESIS a doctoritei Denisa Protopescu Ciudin, si reproduceti-va dupa cum cere punga echipei dumneaei.
      Cercetarea genetica este ingaduita de Dumnezeu si este un prag peste care daca medicul trece cu frica si in rugaciune, indreapta o eroare, mangaie o suferinta.
      Mucovisidosa, boala fara leac, datorita careia un copil nu poate ajunge adult, nu se poate vindeca cu ventuze.
      Resping eugenismul, reproducerea selectiva, dementa conceperii unei creaturi utile industriei de razboi si in general tot ceea ce contravine eticii medicinii inspirate de Sfanta Treime.
      Cititi un pic si din conferintele Preotului Medic, Jean Boboc.

      Apreciază

  32. aniush said, on decembrie 15, 2013 at 6:20 pm

    George
    Simptomele acestea le au de obicei oameni care stau in zone cu radioactivitate foarte ridicata. Inseamna ca e ceva in neregula cu apa.

    Apreciază

  33. Mihai said, on decembrie 28, 2013 at 6:26 pm

    Da’ de cand si-au arogat pitipoancele astea dreptul de -a da cu bata-n balta?Eu stiam ca C.N.A.-ul este citez „garantul interesului public…”si are rolul de-a asigura: „…o piata a audiovizualului, bazata pe libertatea de exprimare, pluralism si libera concurenta…”Adica unde-i baiul?N-are dreptate omu’ cand spune ca ne conduc mafiotii?O.K. i-a deranjat , ca au auzit prea multi (avand in vedere larga arie de acoperire a radioului), bun, da’ asta nu inseamna ca nu-s hoti.Pai spuneti-mi cum gaia poti sa faci cinstit atata avere cat au facut politicienii astia daca nu ciordesti la greu.Sau hai s-o luam altfei ” onorat”C.N.A. unde-s valorile financiare cash ale Romaniei? ce sa intimplat cu imprumuturile din ultimii 24 de ani pentru ca in tara nu se vad.Infrastructura 0, industrie 0 agricultura 0,turism 0 sanatate in faliment ,invatamant la cel mai jos nivel cunoscut. Da! Si-atunci va intreb ca prostu’ cinei de vina intr-o familie cand copii n-au ce manca, da’ tata are timp de schnaps si mahorca.

    Apreciază

  34. clement said, on ianuarie 6, 2014 at 5:14 pm

    Domnul Puric s-a electrocutat sau l-au electrocutat?
    Imi este imposibil sa cred in povestea cu pescuitul in creierul muntilor si cu salvarea miraculoasa datorata vigilentei cainelui..In emisiunea in care a vorbit despre grozavie, era ciudat de agitat, slabit, obosit..
    De ajuns, a ajuns in mod sigur la spitalul in care se simtea mai protejat prin relatiile oarecum de familie ce le are in regiune, dar ceva-ceva suna rau in istoria asta. Are atat de multi dusmani…

    Apreciază

  35. Tudorache Constantin said, on octombrie 3, 2021 at 4:39 pm

    Alo CNA ,daca nu ar exista mafioti si hoti,spune unde sunt fabricile,intreprinderile,uzinele,institutiile Statului roman..mai mult termocentralele,hidrocentralele,rafinariile,combinatele.in diferite domenii…hombrree,treziti-va..
    Agricultura la pamant ,Rusine sa va fie.ca nu aveti curajul sa spuneti adevarul sau sa-l sustineti.
    A sosit momentul sa bata un vant al Competentei si Meritocratiei sa-i scoata pe toti incultii,penalii & hotii din scaunele lor,sa-i pretuim pe oameni dupa valorile lor ,nu dupa sonoritatea vorbelor goale.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.