SACCSIV – blog ortodox

Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc

Posted in al doilea razboi mondial, INCENDIU by saccsiv on august 9, 2013

   Astazi Nagasaki comemorează victimele atacului cu bombă atomică. Au murit 70 000 de civili. Sa ne amintim si de bombardarea Hamburgului care a fost astfel gandita incat sa declanseze un incendiu devastator. De aceea au si numit-o „Operatiunea Gomora”:  

   Incendiile catastrofale, depasindu-le cu mult pe cele de la Nagasaki, au declansat efectiv furtuni de foc.

   Ni se tot spune ca aliatii erau cei umani, iar cei rai au fost doar germanii, japonezii si aliatii lor. Asa sa fie oare?  

   Conform articolului OPERATIUNEA GOMORA, bombardamentele au avut loc in perioada 24 iulie – 3 august 1943 si au avut drept scop uciderea unui numar cat mai mare de civili, distrugerea orasului si intreurperea activitatii celui mai mare port din N Germaniei

   Inca din anul 1942, britanicii au abandonat ideea de “bombardament de precizie” (asupra unor tinte strategice militare si administrative) si au imbratisat strategia:

“Daca nu puteti lovi intreprinderile, atunci loviti muncitorii”.

   Ordinul de operatii nr.173 a fost emis in data de 27 mai 1943, stabilindu-se ca in noaptea dintre 24 si 25 iulie sa se initieze atacul. La data stabilita se declanseaza infernul care dureaza intre orele 01:00 si 02:00.

   Particularitatea si elementul surpriza al acestei misiuni consta in faptul ca fortele aeriene anglo-americane arunca mai intai niste tuburi cilindrice din aluminiu, acoperite cu benzi din hartie (dispozitive numite in limbaj codificat “Window”-Fereastra), “acestea bruiaza ecranele radarelor germane, impiedicand astfel actiunea apararii antiaeriene si a aviatiei de vanatoare…”

   Urmeaza bombardamentul efectiv: 2.300 t de bombe (din care 350.000 erau incendiare) sunt aruncate peste oras

   In conformitate cu planul tactic de actiune, RAF (fortele aeriene britanice) au executat raiduri aeriene in timpul noptii, iar in zorii zilei continuarea bombardamentelor a revenit USAAF (fortele aeriene americane; participand 68 de bombardiere B-17G) care a avut drept tinta portul si navele stationate in perimetrul sau.

   Alternarea bombelor cu incarcatura exploziva cu cele incendiare au impiedicat interventia promta a pompierilor si localizarea focarelor de incendiu, iar “bombele incendiare cu fosfor vor provoca un adevarat cataclism” 

   Bombardamentul a durat 3 zile, “armata aerului germana” – Luftwaffe a ripostat de abia pe 26 iulie, provocand insa pierderi insemnate fortelor aeriene americane. Cu toate acestea, americanii isi indeplinesc obiectivul, si intrerup alimentarea cu curent electric a orasului. Pe 28 iulie bombardamentele sustinute de fortele aeriene britanice urmaresc si ating tinte precise aprinzand noi focare de incendiu: “Flacarile incendiare vor fi vazute o saptamana,la distanta de 200km” [Jacques de Launy – Mari decizii ale celui de al Doilea Razboi Mondial vol.II]. La incendiile provocate de bombardamente se adauga si temperaturile ridicate de vara, precum si seceta. Aceste conditii favorizeaza extinderea incendiilor, transformand Hamburgul si zonele limitrofe intr-un imens cuptor. Temperaturile ating 815°C, se produc miscari turbionare ce au “o forta de uragan”, iscandu-se o “furtuna de flacari”.

   Bombardamentele de noapte continua fara intrerupere pana pe 3 august. Infrastructura orasului era distrusa in intregime.

   Bilantul a fost urmatorul:

• au fost aruncate 80.000 bombe cu incarcatura exploziva si 80.000 bombe incendiare;

• 5000 cutii cu fosfor;

• au fost lansate in total 7.931 t bombe.

   Au murit (ca urmare a raidurilor aeriene si incendiilor provocate de bombardamente): 45.000 persoane din randul populatiei civile iar 37.000 au fost ranite;

   • au fost distruse 277.330 locuinte (avand consecinta directa ramanarea fara acoperis deasupra capului a 753.000 persoane); 183 uzine, 580 instalatii industriale, 12 porturi, nave insumand 180.000t.

   In Operatiunea Gomora au fost angrenate forte si mijloace, astfel:

• in noaptea de 24-25 iulie: 791 bombardiere britanice;

• 25 si 26 iulie: 235 bombardiere americane;

• in noaptea de 27-28 iulie: 722 bombardiere britanice;

• in noaptea de 29 spre 30: 699 bombardiere britanice;

• in noptea de 2-3 august: 740 bombardiere britanice.

   Au fost doborate: 87 aeronave apartinand RAF; 17 aeronave apartinand USAAF; 12-15 aeronave apartinand Luftwaffe;

   Au fost ucisi: 522 militari britanici; 46 militari americani; 8 militari germani; iar 106 militari americani au fost luati prizionieri.

   Maresalul Arthur Harris (Royal Air Force):

În ciuda a tot ceea ce s-a întamplat la Hamburg, bombardamentele s-au dovedit o metoda relativ umana. Dintr-un singur motiv: au salvat tinerii din tara noastra si pe aliatii nostri ca sa fie secerati de armata inamica asa cum au fost în razboiul din 1914-1918″

   Iata cum prezentau aliatii situatia:

   Iata si cum au prezentat-o germanii:  

   Cititi va rog si:

Remember: 6 si 9 august 1945, Hiroshima si Nagasaki

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vranceanu said, on august 9, 2013 at 3:31 pm

    Interesante secventele filmate atunci. Da, asta a fost motivatia si cand au aruncat bolbele atiomice asupra Japoniei, ca in felul acesta scurteaza razboiul si impiedica pierderile de vietio americane daca razboiul ar fi continuat. Cinic….
    Englezii au bombardat noaptea si Romania, in 44.

    Apreciază

  2. petrupetru said, on august 9, 2013 at 3:32 pm

    Un fragment din aceasta postare http://orthodoxviews.com/2013/05/09/some-recent-history-lest-we-forget/ se refera la un alt oras German, bombardat de „aliati”, cu consecinte si mai catastrofale:

    „In mid-February 1945, when W. Churchill ordered the bombardment of Dresden (municipality with 1.2 million, including the war refugees living there), a place with no strategic importance and declared an open-city, more than 500,000 people were killed in one day; a number of 700,000 phosphorus bombed were dropped producing this disaster; it is interesting to know how the international propaganda used this event; a documentary from the 1950’s, about the destruction of Jews during the WW2, showed piles of corpses from this atrocious offensive against Dresden in 13-14 February 1945, as of their own; when this documentary was in Dresden theatres, the inhabitants of this city could recognise themselves on the screen as Dresden residents helping to remove the decomposed cadavers of their neighbours; this catastrophic event (worse than the atomic bombardment of Hiroshima and Nagasaki, considering the number of deaths) was a beginning of the long years of devastation for millions of people suffering, under communism; the Orthodox Church, in a hidden way, was always and the only support that one has for fighting this pestilence of communism; what will happen with THIS type of communism that we are dealing with, today (and also trying to prevail over in a spiritual sense), nobody of this world knows… Only our God knows, for sure!!! What God? Christ God, our Redeemer!!!”

    Apreciază

  3. Ion Roman Popescu said, on august 9, 2013 at 5:01 pm

    Toate partile dintr-un razboi sunt la un anumit moment nedrepte. Care-i revelatia? Razboiul este moarte cu multe victime colaterale. Poate cu noii roboti vor incerca ” Razboaie curate „, in care mor doar tintele intentionate nu si colaterale.

    Apreciază

  4. Mălin said, on august 9, 2013 at 6:50 pm

    Avion F-16 Doborat de Racheta Ruseasca SA-6:
    http://www.220.ro/video-news/Avion-F-16-Doborat-De-Racheta-Ruseasca-SA-6/BPZ4nzDisp/

    Apreciază

    • tataia said, on august 10, 2013 at 2:27 am

      Pai a zis cineva ca rusii nu detin tehnica militara avansata? Cine crede asa ceva este naiv….sint multi care sustin ca o data cu caderea URSS-ului Rusia a devenit incapabila din punct de vedere militar. Se inseala amarnic. Si chiar daca SUA este o adevarata forta militara, este si vorba aceea cum ca orice nas isi are nasul. Rusia este un oponent pe masura.

      Din pacate insa realitatea este ca amebele forte militare asculta de Israel…iar necuratul atita ambele tabere deopotriva. Noi nu trebuie sa tinem partea nici uneia dintre marile puteri…noi trebuie sa ne rugam pentru pace. Oricum acesta este un incident izolat…si nici macar nu este primul. Nici o tara normala la cap nu declanseaza un razboi pentru un avion doborit…Americanii mereu si-au testat cele mai performante avioane de lupta pe teritoriul „inamicului” adica in Rusia si mai devreme sau mai tirziu rusii au gasit de fiecare data o metoda sa le doboare. Asa ca…

      Apreciază

  5. stan antoniu said, on august 9, 2013 at 7:40 pm

    Vreau sa tinem o conversatie deschisa toti doritorii, maine/poimaine online de la ora 8 despre Vremurile de pe urma.
    Nu stiu daca ar exista oameni interesati si modul in care vom vorbi, dar daca exista doritori va rog lasati comentarii mai jos.
    De asemenea, saccsiv ne-ar putea ajuta cu organizarea…
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  6. marian said, on august 10, 2013 at 12:01 am

    Nu mai stiu sigur, dar, parca am mai spus ca, dupa parerea mea, entitatea satanica numita israel a atacat Siria cu armament nuclear. E vorba despre asa-numitele arme tactice nucleare. Tinand cont ca au granita comuna cu Siria, jidanii satanici imi par a fi si mai scelerati si si mai degenerati decat ii imaginam. Nu au vreo mila nici macar de rubedeniile lor care pot muri de cancer de la iradierea produsa TOT DE CATRE EI. Jidanii sunt criminali innascut, cu apetenta pentru sange cat mai nevinovat. E ceva inspaimantator!
    Iata ce am gasit!
    Experts on arms control policy, confirmed by multiple independent sources, indicate that Syria has been hit, in recent days, by at least four tactical nuclear weapons.

    In addition, a Syrian Army brigade suffered massive casualties from a Sarin gas attack.
    Not only are these attacks pushing the world to the brink of war but they coincide with a threat against America “from within,” Pentagon, DHS, AIPAC, drug cartels and key leaders of extremist GOP and Tea Party factions.

    There is no “Al Qaeda threat,” the whole thing is a deception and cover, which has allowed President Obama to put in place needed defenses against a coup that was only days away.

    WMD Use in Syria

    The chemical weapons were traced to the Republic of Georgia and delivered to Israeli-led Al Qaeda forces inside Syria by units of the Turkish Army.

    Israel, unable to field credible conventional forces, is attempting to destroy the fighting ability of the Syrian Army through attrition, not simply “shock and awe,” but nuclear, chemical and even biological weapons.

    Crisis Looming

    Last week, IDF Military Intelligence told their American counterparts that Russia had delivered eight nuclear weapons to Syria as a deterrent to further WMD attacks by Israel.

    The US contacted Russia though official diplomatic channels. Russia, when asked, denied transferring nuclear weapons to Syria but indicated it had “special weapons” in theatre, with naval and air forces, if their “vital interests” were threatened.

    Israel then reached out to Saudi Arabia, asking them to promise Russia a payment in excess of $1 trillion to abandon both their interests in Syria and to work to isolate Iran.

    Russia was told they would receive their payment when they introduced a resolution to the Security Council to enact a “no fly zone” over Syria. Israel and Saudi Arabia received assurances that China would not exercise her veto at the Security Council if Russia either introduced or supported the measure.

    There has been no leak from Kremlin sources as to the position President Putin will take.

    Brinksmanship Diplomacy

    The visit to Israel by General Martin Dempsey, Chairman of the Joint Chiefs of Staff, is an effort on behalf of the Obama administration to curtail what sane voices in Washington see as an attempt to begin a nuclear conflict that would inexorably engulf the planet.

    President Obama canceled his scheduled meeting with President Putin in Moscow, not over issues of political asylum for Edward Snowden as reported in the press.

    President Obama is facing a powerful domestic threat, reports of a possible military coup. He will not leave the capitol and has sent those he sees as leaders of that effort to bring down the government, Senators McCain and Graham, to Egypt on a “fishing expedition.”

    In Egypt, McCain’s crass remarks and unconsidered comments, directly contradicting not just Secretary of State Kerry but angering the Egyptian government, may well undermine McCain’s influence with extremist elements planning to overthrow the US government.

    “Songbird” McCain may well have plotted his last.

    On the Ground in Syria

    Today, a car bomb killed 18 outside Damascus. Al Nusra, the Al Qaeda affiliate trying to topple the governments of Iraq and Syria is credited. However, all intelligence estimates now clearly recognize that Al Nusra is, increasingly, Israeli controlled, particularly after bouts of infighting between factions fighting the government of Syria.

    Russia spoke out against this attack, citing foreign-backed militants trying to “burn Syria to the ground” in revenge for the lack of support the Syrian people have given toward “regime change.”

    What Russia hasn’t done is speak out against far more serious attacks on Syria, the use of tactical nuclear weapons by Israel, some believed to be launched from above Golan or Lebanon, some from inside Turkey or from submarines off Syria’s coast.

    Russia’s lack of a reality-based policy on Syria is as responsible for the current state of affairs as Israeli hubris.

    Israeli Collapse

    Israel is desperate, under pressure by the US to come up with a peace plan with the Palestinians who, themselves, now “smell blood” and are unwilling to settle for a smile, handshake and knife in the back as they had before.

    Israel’s use of nuclear weapons against Syria is far from a demonstration of power, it is a sign of, not just weakness but collapse. Israel is so “forgotten” even the weekly holocaust hand wringing marathons are going unnoticed.

    The whole idea behind the victimization hysteria that constitutes the social fabric of Israel is failing.

    Israel’s continually changing scenario, always trying to “brand an evildoer,” is no longer having success with Iran. Iran’s newly seated popular government, progressive by Western standards, makes fear mongering by Netanyahu’s Likudist fanatics less than credible.

    Background

    In early May, Israel lost a Dolphin submarine to a Russian built homing torpedo dropped from a Syrian helicopter. Approximately 48 hours later, Israel hit a Syrian command center with a tactical nuclear weapon.

    Video of the attack, when examined by nuclear weapons experts, led to one conclusion. This was a nuclear weapon.

    Legatura catre site-ul PRESS TV:
    Armageddon watch over Syria

    http://www.presstv.ir/detail/2013/08/08/317725/armageddon-watch-over-syria/
    Timpul e tot mai scurt!
    Sa ne ierte Dumnezeu!

    Apreciază

  7. john said, on august 11, 2013 at 9:31 pm

    Cand DUMNEZEU vrea,oamenii nu pot decat sa constate,si sa se inchine cu supusenie!
    Iata alta dovada ca nimeni si nimic nu poate distruge campul vibrational si frecvential protector al Creatorului, calea de comunicare intre om si DUMNEZEU…cea mai mare plaga a iluminatilor a masonilor si a serviciilor secrete este ca nu au reusit nici acum sa interfereze sau sa crackuiasca unda vibrationala a crestinului….vibratia-frecventa rugaciunii si a credintei este unica sansa a omului sa se protejeze de undele malefice exterioare…de aceea exista la ora actuala cea mai mare lupta de a distruge crestinismul si de a tine lumea cat mai departe de sursa naturii si a credintei ca sa le poata penetra aura energetica si sa le scada vibratia cat mai tare ca sa poata fi posedati de catre ei…
    http://camecocoon.blogspot.ro/2013/08/nivel-al-radiatiilor-inexplicabil-mai.html

    Apreciază

  8. […] Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc […]

    Apreciază

  9. […] Iata si comentariul fratelui petrupetru postat la articolul Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc: […]

    Apreciază

  10. […] Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc […]

    Apreciază

  11. […] Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc […]

    Apreciază

  12. […] Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc […]

    Apreciază

  13. […] Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc […]

    Apreciază

  14. […] Grozavie a fost Operatiunea Gomora, cand 45 000  de civili germani au fost ucisi intr-o furtuna de foc. […]

    Apreciază

  15. […] Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.