SACCSIV – blog ortodox

Bombardamentele de la 4 aprilie 1944 asupra Bucurestiului

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 4, 2015

Au trecut 71 de ani de când Bucureştiul a fost bombardat de aviaţia americană. Trei mii de bucureşteni au murit în atacurile din centrul oraşului, Gara de Nord şi alte cartiere din zone civile, fără justificare militară. Frontul se afla la peste 300 km, pe linia Iaşi-Chişinău, iar luptele încetaseră de la sfârşitul lunii martie.

Cititi va rog si:

Daniel Focsa: “Dan Vizanty. Destinul unui pilot de vanatoare”

Cum au luptat “democratiile” impotriva populatiei civile in al doilea razboi mondial, exact astfel vor proceda si acum. 70 de ani de la bombardarea orasului Dresda

VIDEO: Bombardarea orasului Dresda – uciderea voita a unui numar cat mai mare de civili la finalul unui razboi pe care germanii deja il pierdusera …

Video: BOMBARDAREA HAMBURGULUI – OPERATIUNEA GOMORA. 45 000 de civili ucisi intr-o furtuna de foc

Remember: 6 si 9 august 1945, Hiroshima si Nagasaki

81 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Serban said, on aprilie 4, 2015 at 12:38 pm

    Imi puteti da niste sfaturi practice (cat mai practice posibile) pentru a renunta la malahie? De foarte multa vreme incerc sa renunt si nu reusesc.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 4, 2015 at 12:50 pm

      Serban

      Insoara-te.

      Apreciază

      • Serban said, on aprilie 4, 2015 at 1:59 pm

        Daca as avea cu cine. Si nu cred ca ar disparea pur si simplu pofta.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on aprilie 4, 2015 at 3:57 pm

        Casatoria nu te vindeca de malahie ci continua si in timpul ei. E mult mai la indemana decat sotia care are si ea tonele ei si nu poate fi disponibila oricand cum vrea sotul. Casatoria in schimb te vindeca de curvie.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 4, 2015 at 6:16 pm

        cosminmatiu

        Frate, iertare, dar n-are logica. Tu zici ca daca nu e disponobila, onanistul se va masturba, dar curvarul nu se va duce la femei.

        Casatoria nu vindeca de la sine nici malahia, nici curvia. Trebuie sa si vrei sa renunti la ele, deci trebuie rugaciune si multa straduinta. In schimb casatoria ajuta in intreaga ecuatie, cum bine explica Sfantul Ioan Gura de Aur. Ca n-o fi disponbila sotia azi, n-o fi nici maine, te mai chinui un pic, dar pana la urma tot e. Asta evident, daca e sotie adevarata.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on aprilie 4, 2015 at 6:56 pm

        Asa este, casatoria este o cale de scapare dar daca tu nu vrei si nu ceri ajutorul lui Dumnezeu tot nu te vindeci, nici de malahie nici de curvie.

        Apreciază

      • Radu Humor said, on aprilie 4, 2015 at 11:58 pm

        Apucă-te de politică !
        Că şi ăia o freacă la greu, numai că pe bani mulţi ! 😉
        P.S.
        Dacă eşti Nicolae, scuze !

        Apreciază

    • bogdan said, on aprilie 4, 2015 at 1:13 pm

      Spovedeste-te și fagaduieste-I lui Dumnezeu ca nu mai faci și o să-ți ajute! Renunța la tv și la toate imaginile care te excita. Tine post, rugăciune și citește capitolul ‘Ereditate și spirit’ din Cărarea Împărăției de Părintele Arsenie Boca. Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Serban said, on aprilie 4, 2015 at 2:00 pm

        M-am spovedit si incerc sa nu mai fac dar nu reusesc. Cat despre a renunta la tv+internet mai usor de zis decat de facut. In plus, amintirile si gandurile apar si fara sa fi vazut ceva pe internet sau la televizor.

        Apreciază

      • Ionut said, on aprilie 4, 2015 at 6:45 pm

        Capitolul Ereditate și spirit’ din Cărarea Împărăției contine foarte multe informatii gresite. De exemplu – ideea ca neuronii mor pentru totdeauna este falsa, iar femeile care nu au „combustibil” masculin innebunesc e o aberatie. De ce sa citim scrierile unui fost ieromonah care e contestat de parinti de talia lui Arsenie Papacioc, Ioanichie Balan? Daca publicatiile Click, Can Can Wowbiz s.a. il declara „sfant” inseamna ca asa si este? Daca miile de oameni influentati de presa scrisa si televizata care nu au o cultura si o formare teologica minima spun ca e „sfant” inseamna ca asa este? Langa poze cu femei dezbracate si sfaturi despre sex sunt articole despre „invataturile” sau aparitiile „misterioase” ale „sfantului Ardealului”. Sa ne amintim ca lumea nu iubeste ce nu e propriu ei. Ortodoxia nu e idolatrie. Sunt atatea scrieri ale Sfintilor Parinti care vorbesc impotriva desfranarii. De ce Arsenie Boca? E mai mare decat toti Parintii? Reveniti-va.

        Cel ce vrea sa scape de patima desfranarii trebuie sa evite imaginile, cartile, articolele si filmele pornografice sau erotice. Cu cat urmareste cineva aceste filme cu atat aceasta patima devine tot mai puternica in el.

        Cine doreste scape de aceasta patima trebuie sa se roage lui Hristos sa il izbaveasca. Numai Dumnezeu poate birui patima desfranarii. E o lupta foarte grea pentru ca e impotriva firii. Patimile nu sunt rationale. Nu le putem birui noi, cu mintea noastra.

        Sa citim sfaturile si invataturile Sfintilor Parinti despre viata duhovniceasca si apoi sa aplicam. Mirenii sa citeasca carti scrise de Parinti pentru mireni (de ex. Sfantul Ioan Gura de Aur). Monahii sa citeasca scrierile pentru monahi. Scrierile Sfantului Ignatie Briancianinov sunt abc-ul, iar scrierile Sfantului Teofan Zavoratul sunt gramatica vietii duhovnicesti. Acestea sunt potrivite atat mirenilor, cat si monahilor. Numai bine!!!!

        Apreciat de 1 persoană

      • Iani said, on aprilie 4, 2015 at 7:48 pm

        Au ajuns sa ma irite atat cei care il ridica in slavi pe Arsenie Boca cat si cei care il ataca. O fi normal ? M-am saturat de pozitii extreme. Eu pur si simplu nu m-am dumirit ce e cu el, si acest razboi permanent intre cele doua tabere e obositor.

        Apreciază

      • oarecare said, on aprilie 4, 2015 at 8:40 pm

        @ Ionut
        Esti casatorit? Stii tu care e treaba cu femeile ca si necesitati? Vasile indica mai sus pentru barbati ca ar fi buna casatoria… de ce nu ar avea si femeile astfel de „necesitati” daca nu sunt promise Domnului prin Calugarie? Unde a scris Parintele Arsenie ca femeile inebunesc fara „combustibil masculin”? A scris doar ca ce e prea mult nu e sanatos si le slabesc nervii… ceea ce e cu totul altceva, tremura, dau in boli de nervi ceea ce nu e neaparat nebunie… dar postul si abstinenta dupa Sfintele Canoane sunt solutia… esti cam pornit, citeste si te linisteste…

        Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 5, 2015 at 6:17 pm

        Ionut,
        Ideea ca neuronii mor pentru totdeauna era general raspandita pana de curand. Asta spunea stiinta si pe timpul pr-lui Arsenie Boca. Doar de cativa ani s-a descoperit ca, in anumite conditii, neuronii se refac, dar nu intotdeauna. Asadar, nu mai cauta nod in papaura….

        Apreciază

    • anonim said, on aprilie 4, 2015 at 1:41 pm

      Ar trebui sa practici un sport. Eu de exemplu fac jogging o data la doua zile, dupa ora 22 pt ca sa nu mai prea fie oameni pe afara si alerg pe un trotuar mai periferic al orasului. Este foarte util atat pentru corpul tau cat si pentru minte. Sa alergi doar o data la 2 zile si incet. Eu la inceput nu puteam sa alerg nici 15 minute, dar acum alerg o ora si parcurg cam 12Km sau mai mult. Trebuie sa alergi incet si sa faci o incalzire inainte si dupa alergare, mai ales la sfarsit sa-ti intinzi bine muschi de la picioare pt ca sa nu ai o febra musculara prea puternica.
      Si desigur, cand te rogi de fiecare data sa ceri sa nu te lase Dumnezeu sa faci asta iara. Si eu am mai avut aceasta problema si dupa ce m-am rugat asa, de fiecare data cand vroiam sa fac pacatul intervenea ceva, gen ma suna cineva sau ma cauta pe net si imi cerea ceva sau imi aminteam ca trebuie neaparat sa fac ceva etc. Sper sa te ajute, prima saptamana e mai grea, dupa trebuie sa invingi obijnuinta.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on aprilie 4, 2015 at 1:59 pm

        Am facut zeci de mii de folotari la viata mea si crezi ca dupa ce te lasi te mai ajuta la ceva? Crezi ca pe lumea cealalta sau la vamile vazduhului vor conta ceva, vor fi zero, fara nici o valoare. Desi am facut arte martiale putin la viata mea acum prefer in loc de sport metaniile mari si inchinaciunile, cu Doamne Iisuse, sunt singurele exercitii fizice ce iti aduc plata si aici si in vesnicie. Cine vrea sa faca sport sa faca dar dupa ce face cel putin 100 de metanii mari pe zi.

        Apreciază

      • Serban said, on aprilie 4, 2015 at 2:03 pm

        Pe timpul verii chiar ma duc in parc la alergat, aproape zilnic. Intr-adevar ajuta intr-o oarecare masura, dar nu pot spune ca e de ajuns.

        Apreciază

      • anonim said, on aprilie 5, 2015 at 12:25 am

        Uite alt sfat: Poarta o cruce la gat in caz ca nu porti, iar la mana cu pricina sa iti pui o bratara din aceia cu bilute de lemn ori ata de la biserica. Este frumoasa si muti oameni mai poarta deci nu-ti va fi rusine. Si cand iti vine pofta de asa ceva foloseste-o pentru rugaciunea ce sa te izbaveasca. Mare grija ca prima data vei reusi cu rugaciunea sa scapi, dar nu peste mult timp va incerca si mai tare diavolul sa te ispiteasca.

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on aprilie 4, 2015 at 1:56 pm

      Stii ce sa faci, pentru fiecare tura cand o faci, faci 300 de metanii mari cu rugaciunea „Doamnei Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul”. Metaniile sa le faci inainte de a face malahia.

      Apreciază

    • Partizanu said, on aprilie 4, 2015 at 1:59 pm

      Daca esti locatar in KOGALNICEANU te vindeca vecinu RUS cat de indata.

      Apreciază

    • Vlad Herman said, on aprilie 4, 2015 at 5:19 pm

      Cred ca un post mai aspru si spovedanie deasa ar ajuta foarte mult. In plus, recomand lecturarea cartii Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi, de Parintele Arsenie Boca.

      Apreciază

      • Serban said, on aprilie 4, 2015 at 8:04 pm

        Vlad Herman, am citit si pe blogul tau articolele legate de subiect. Tin postul cum pot (ma duc si la serviciu, nu pot nici sa pic pe jos de foame), am spovedit pacatul de multe ori, fac canonul. Am pus intrebarea aici in speranta ca voi primi sfaturi practice in plus fata cele date de duhovnic. Multumesc tuturor, in general fac deja ceea ce mi-ati raspuns aici (multe fiindu-mi spuse deja de duhovnic) dar tot nu dispare pofta.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on aprilie 4, 2015 at 9:37 pm

        Pofta nu va disparea niciodata, conteaza sa o biruiesti, daca in viata duhovniceasca nu ai ispite inseamna ca te-a lepadat Dumnezeu. Ti-am dat un link mai sus, crede-ma functioneaza, mai ales partea cu cele 300 de metanii. Daca iti va fi lene sa faci metaniile dat totusi sari la malahie inseaman ca nu vrei sa scapi.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on aprilie 4, 2015 at 9:39 pm

        Primul pas e sa nu mai faci, sa te lasi si aici te ajuta metaniile, neparat inainte si nu dupa, pasul doi este sa nu cazi iar si aici ai nevoie de paza gandului. Tot ce ti-am scris functioneaza perfect, dar conteaza ca tu sa vrei.

        Apreciază

    • papadiu said, on aprilie 4, 2015 at 5:36 pm

      nu reuseam sa ma las de fumat
      incercam dar degeaba ( mandria – credeam ca pot eu singur ).
      m-am rugat mai multa vreme Domnului sa ma ajute si am ajuns sa inteleg ca eu sunt slab si nu pot nimic singur ( m-a smerit Domnul prin aceasta )
      dupa o vreme a venit ajutorul si nu mi-au mai trebuit tigari
      succes !

      Apreciază

      • Serban said, on aprilie 4, 2015 at 8:06 pm

        Dar sunt multi care nu sunt deloc credinciosi si totusi se lasa de fumat. Cum se explica?

        Apreciază

      • simona said, on aprilie 5, 2015 at 9:29 pm

        Te rog, admin, lasa-ma sa-i raspund si eu ceva lui Serban : Nu te poti apuca de sute de metanii si de post, fara binecuvantare de la duhovnic.Apoi, oricate metanii si chiar rugaciuni ai face, nu primesti nici un ajutor daca sincer nu urasti pacatul pe care il faci, daca nu iti este greata de el si daca nu doresti cu adevarat sa scapi .Pentru ca poti sa Il rogi pe Dumnezeu sa te scape de acest pacat, dar in sinea ta sa nu-ti doresti sincer sa scapi de el, ci sa fie asa , ceva , intre si intre.Insa, daca urasti pacatul pe care-l faci, indiferent care este si te rogi lui Hristos pentru ajutor, cu nadejde, va veni si scaparea.Uneori, pentru a deveni smeriti, pentru a intelege ca suntem pamant, Dumnezeu ne lasa sa cadem in astfel de patimi, in functie si de mandria din noi si slava desarta, inchipuirea de sine, etc.
        Ar mai fi o metoda , pe langa ce am scris mai sus si anume (valabil si pentru patima betiei) de a ne spovedi imediat dupa ce am cazut in pacat, apoi facem abstinenta cat mai mult posibil si cand cadem, iar la spovedanie si tot asa.In felul acesta, intervalul dintre doua caderi devine din ce in ce mai mare, obisnuindu-ne sa nu mai facem pacatul( pentru ca asa cum exista obisnuinta cu pocatul, care devine obicei, asa se face si dezvatul, urmand calea inversa).Insa toate merg mana in mana, abstinenta cu rugaciunea, dar si cautand sa iesim din cercul pacatului, adica sa evitam factorii care induc caderea ( imagini, ganduri, diverse situatii, etc).Doamne ajuta!

        Apreciază

    • oarecare said, on aprilie 4, 2015 at 7:05 pm

      Duhovnic si cu binecuvantarea acestuia post mai aspru, stinge aprinderea trupului. Rugaciunile de dimineata si mai ales de seara, lupta cu gandurile care provoaca pofta cu ajutorul Duhovnicului si a Tainei Sfintei Spovedanii, ocolirea pe cat posibil a locurilor/persoanelor care provoaca ispita. Rugaciunea Lui Iisus cu binecuvantarea Duhovnicului.

      Apreciat de 1 persoană

    • oarecare said, on aprilie 4, 2015 at 7:17 pm

      Deosebit de importand este sa renunti la energizante, incepand cu cafeaua. Si la alte alimente care observi ca predispun la o stare excitativa cum ar fi painea alba in cantitati mari…

      Apreciază

    • Aurora said, on aprilie 4, 2015 at 8:32 pm

      Serbane, patimile trupesti sunt foarte perfide. Ele imolnavesc si trupul, dar si sufletul. Duc la orbire, schizofrenie, betegirea picioarelor si chiar imping spre sinucidere.Se scapa greu de ele, dar la Dumnezeu nimic nu e imposibil. Eu m-am lasat de fumat cu rugaciune fierbinte la Maica Domnului timp de doi ani de zile, altii de bautura citind Potirul nesecat al Maicii Domnului. Am avut o prietena care, desi trecuta de 40 de ani si avand sot, totusi practica masturbarea din cauza ca nu reusea sa aiba orgasm pe cai naturale. Mie imi spunea toate tainele ei stiind ca sunt credincioasa si n-o s-o judec si nici n-o s-o fac de ras. De felul meu pastrez secretele oamenilor si vazand ca sunt discreta, multi mi se confeseaza. Eu am sfatuit-o sa spuna la spovedanie ce i se intampla si sa nu se jeneze. De asemenea am sfatuit-o sa se roage la Maica Domnului de cate ori ii vine pofta, dar si cand e linistita. Efortul ei n-a fost in zadar. Incet-incet, patima a disparut. Si mai stiu de la un Parinte ca orice problema se rezolva daca faci 40 de Paraclise ale Maicii Domnului, dar zilnic, nu din doi in doi. Eu l-am facut intotdeauna pe sarite si n-am avut decat rezolvari partiale. Nadajduiesc sa am tihna necesara ca sa-l reiau mai la vara, caci am multe sa-i cer Maicii Domnului. Mai fac o mentiune : pe cat posibil sa spunem cum se spunea prin anii ’50 in biserica „Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu mantuieste-ne pe noi”, si nu „miluieste-ne” cum se zice acum. Insasi Preacurata i s-a aratat unui Parinte batran, Nicodim Bujor, si i-a spus ca este suparata pe cei care au modificat textul. Iti doresc sa birui patima ce te chinuie. Nu va trece dintr-o data, dar cu mila Domnului vei izbandi.

      Apreciază

      • nikodim said, on aprilie 4, 2015 at 9:55 pm

        Aurora,
        „cum se spunea prin anii ’50 in biserica “Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu mantuieste-ne pe noi”, si nu “miluieste-ne” cum se zice acum.” Bine ai punctat aici. Aproape pe nesimtite multe se „corecteaza” in Biserica, calendare , textele liturgice, textele Sf. Parinti (mai e putin si insisi Sfintii Parinti vor suferi un proces de „corectare” politic-corecta in spiritul vremurilor noi) astfel incat peste un timp biserica in marea ei masa nu va mai fi Biserica…

        Apreciază

      • Serban said, on aprilie 4, 2015 at 10:23 pm

        Multumesc pentru sfaturi! Doamne ajuta!

        Apreciază

    • Mălin said, on aprilie 4, 2015 at 8:35 pm

      @Serban

      Primul sfat.
      1. Este o luptă foarte grea. În primul rând trebuie să ai o hotăre neclintită şi stăruitoare în lupta cu această patimă. Dacă cumva vizionezi materiale porno şi nuduri (filme video, audio, reviste etc) să renunţi la ele fiindcă afectează în mod drastic mintea şi imaginaţia. Asta este unul din principalii paşi care ajută în lipta cu malahia.
      2. Rugăciune. Trebuie făcută neapărat rugăciune în fiecare zi. Cel puţin rugăciunile începătoare: „Sfinte Dumnezeule”, „Împărate Ceresc”, Tatăl nostru”, „Psalmul 50” şi „Cuvine-se cu adevărat” şi să nu îţi pui nădejdea doar în forţele tale proprii, ci mai degrabă în harul lui Dumnezeu.
      3. Stropeşte din abundenţă cu agheasmă prin casă şi cameră în care stai şi în special patul în care dormi.
      4. Spovedanie
      4. Căsătorie

      Apreciază

      • Mălin said, on aprilie 4, 2015 at 9:52 pm

        Iată mărturia lui Gabe Deem fost dependent de pornografie:

        Deem spune ca initial a renuntat la facultate deoarece nu se putea concentra la nimic in afara de pornografie si jocuri video. Relatiile nu functionau si apetitul sau sexual disparuse. Deem s-a hotarat in cele din urma sa renunte la a mai consuma pornografie pentru a vedea daca ar putea “reveni la normal”. Wilson numeste acest lucru o “repornire”, o perioada de abstinenta totala de la pornografie, masturbare si sex pentru a permite creierului sa se odihneasca si sa se recupereze. La barbatii mai tineri dureaza mai mult sa se “reporneasca”, decat celor in varsta, spune Wilson, pentru ca barbatii mai in varsta nu au avut parte de imprimarea pe creier initiala si de educatia de la pornografia pe internetul de mare-viteza.
        Pornografia distruge

        Deem spune ca initial a renuntat la facultate deoarece nu se putea concentra la nimic in afara de pornografie si jocuri video. Relatiile nu functionau si apetitul sau sexual disparuse. Deem s-a hotarat in cele din urma sa renunte la a mai consuma pornografie pentru a vedea daca ar putea “reveni la normal”. Wilson numeste acest lucru o “repornire”, o perioada de abstinenta totala de la pornografie, masturbare si sex pentru a permite creierului sa se odihneasca si sa se recupereze. La barbatii mai tineri dureaza mai mult sa se “reporneasca”, decat celor in varsta, spune Wilson, pentru ca barbatii mai in varsta nu au avut parte de imprimarea pe creier initiala si de educatia de la pornografia pe internetul de mare-viteza.

        Deem spune ca nu-i pasa cum este etichetat si nici daca oamenii nu cred povestea lui. E prea ocupat cu indrumarea copiilor sai de la YMCA si programarea de conferinte la scolile locale pentru a impartasi modul in care pornografia l-a afectat pe el. Si dupa 780 de zile fara pornografie si masturbare, Deem spune ca puterea sa de concentrare si claritatea mentala sunt mai ascutite ca niciodata si ca nivelurile de energie sunt la maxim. De asemenea, spune ca este mai fericit decat si-a imaginat ca ar fi posibil. “Cunosc durerea recuperarii si a descoperirii ca de fapt m-am distrus prin faptul ca am urmarit filme porno toata viata”, spune Deem. “Daca (cineva) mi-ar fi spus (despre consecintele biologice), da, cu siguranta ar fi fost un ajutor pentru mine, asa ca asta este ceea ce incerc sa fac.”
        http://www.deseretnews.com/article/print/865582634/Ubiquitous-assailant-The-dangerous-unasked-questions-surrounding-pornography.html

        Apreciază

      • Serban said, on aprilie 4, 2015 at 10:22 pm

        Multumesc de sfaturi!

        Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on aprilie 4, 2015 at 9:42 pm

      Dar de ce nu mergi tu la un duhovnic? De o patimă, oricare ar fi ea, nu poți scăpa fără rugăciune către Dumnezeu pentru a fi întărit în lupta cu ea și nici fără Sf. Spovedanie și împlinirea Canonului primit de la duhovnic…

      Cu cât duhovnicul este mai bun (în sensul de priceput, iscusit), cu atât lupta cu patima (de la diavol) va fi mai scurtă și patima va fi biruită odată pentru totdeauna…

      Apreciază

    • artion said, on aprilie 4, 2015 at 9:53 pm

      Serban

      Intai citeste si documenteaza te despre efectele negative provocate de masturbare, o sa vezi ca sunt multe, mai ales cand e practicata in exces, citeste zi de zi cate ceva pe tema asta, e un viciu ca si tigarile, bautura, etc..Esti dependent din moment ce nu te poti abtine, asta inseamna ca o sa treci printr o perioada de sevraj, de regula manifestata prin irascibilitate, uneori dureri de cap.. dupa ce treci de pasul asta organismul o sa intre intr un ritm normal, insa o sa ti fie greu sa rezisti in lume, mai ales in ziua de azi cand vezi fete sexy la tot pasul.. e recomandat ori casatorie ori calugarie.. Dumnezeu iti da oportunitati sa ti cunostu jumatatea, daca astepti sa te agate fetele sa te ia de manuta si sa te ceara in casatorie.. s ar putea s astepti toata viata..

      Apreciază

    • RogojinaTareHD3D said, on aprilie 5, 2015 at 2:28 am

      Dragă domnule Şerban, sper că îmi vei vedea acest comentariu pentru că vreau, ca şi toţi ceilalţi, să te ajut. Ştiu că s-au spus multe, însă vin cu o completare şi o sugestie. În primul rând, îţi recomand să citeşti cartea preotului grec Ioannis G. Thalassinos: „Războiul împotriva cugetelor ruşinoase”. A fost tradusă în română în anul 2013 şi o poţi găsi la Editura Egumeniţa.

      Încă un lucru: Să faci cum au spus ceilalţi, pe cât posibil 300 de mătănii pe zi şi multe rugăciuni. Dacă asta nu e de-ajuns, am nişte sfaturi. În primul rând, malahia apare de multe ori atunci când ai prea mult timp liber, crede-mă! Uită cum stă treaba: Încearcă să îţi ocupi timpul liber cu activităţi, ca malahia să nu mai aibă timp să „apară”. Îţi dau nişte exemple, că tot se apropie vara:

      1.Practică un sport
      2.Citeşte (dar ai grijă ce fel de cărţi citeşti!)
      3.Grădinăreşte (plantează flori, etc.)
      4.Fă nişte plimbări relaxante şi lungi prin oraş (dar când zic:prin oraş; nu mă refer să intri în baruri sau mai ştiu eu pe unde. Uite, dacă stai în Oradea cum stau eu, poţi ieşi noaptea pe afară şi să faci o plimbare pe jos de-a lungul Crişului).
      5.Dacă ai talent, poţi scrie poveşti/romane sau chiar poezii! Este o ocupaţie nobilă! Cine ştie, poate într-o zi le vei publica, sau, dacă vrei să le publici, dar nu la o editură, le poţi publica pe internet, că sunt site-uri, gen Wattpad (nu am făcut intenţionat reclamă, am dat doar un nume! promit că nu se va mai întâmpla!)
      6.Ocupă-te de mai multe treburi prin casă
      7.Ajută-ţi vecinii la treburi dacă au nevoie
      8.Pictează! (nu contează dacă ai talent sau nu)
      9.Înscrie-te la un club de fotografie! Dacă eşti pasionat de fotografie, va fi şansa ta să faci poze la flori,peisaje,creaturi şi minunăţii ale lui Dumnezeu
      10.Joacă-te cărţi sau ceva cu prietenii (atenţie! fără pariuri, doar jocuri amicale!)
      11.Compune muzică (dacă te pasionează şi eşti talentat)

      Mai ştiu şi altele, dar cred că atâtea sunt de ajuns… Ai ce face!

      Apreciază

    • Paul said, on aprilie 5, 2015 at 2:56 pm

      Serban:
      Pune-l pe dracul mandriei sa lupote impotriva dracului curviei. Cand iti mai vine pofta sa faci lucrul asta gandeste-te ca tu esti deasupra acestui lucru scarbos si nu te poti injosi sa faci asa ceva, nu e de demnitatea ta.

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 5, 2015 at 3:03 pm

        Paul

        Aiurea indemn ii dai si tu.

        Apreciază

      • Paul said, on aprilie 5, 2015 at 4:48 pm

        Saccsiv – de ce aiurea? Mi se pare ca am citit asta undeva, nu o spun de la mine. Dar nu mai retin unde.

        Apreciază

    • Valentin said, on aprilie 6, 2015 at 2:23 pm

      Frate Serban,

      Si eu am avut aceasta problema multi ani de zile. Este adevarat ce spune scumpul nostru frate Sacciv adresandu-se fratelui Cosminmatiu.

      Eu de ceva timp am reusit sa scap de aceasta patima, gandindu-ma mult la sanatatea copiilor ce vor putea veni in viitor in familia mea.

      Ar fi cam asa: vointa, deasa spovedanie, rugaciunea, postul.

      Ar mai fi de ajutor chiar si multe carti duhovnicesti, filme cu incarcatura duhovnicesca.

      Practic vorbind, in momentul cand esti dezarmat de orice vointa pt a lupta in fata acestei anomalii deja impamantenite, e bine sa te pui in genunchi si sa te rogi la Maica Domnului (exact in acea clipa) sau sa spui dupa putere Rugaciunea mintii.

      Un duhovnic bun te poate ajuta foarte mult, spunandu-ti cuvinte potrivite modului tau de gandire.

      Apreciază

    • Irina said, on aprilie 28, 2015 at 3:33 pm

      Parintii spun ca patima desfraului este una din cele mai aprigi patimi, si mai ales la tinerete. Cred ca trebuie sa doresti sa nu mai faci acest lucru gandindu-te ac este un pacat, sa nu deznadajduiesti, sa te rogi, si cel mai important lucru este sa fugi pe cat posibil de pricinile ce duc la astfel de patimi. adica vreau sa spun sa ai mare grija cu televizorul care furnizeaza foarte multe imagini pornografice, muzica mai ales actuala incita de multe ori si ea la desfrau.

      Apreciază

  2. nikodim said, on aprilie 4, 2015 at 12:48 pm

    Defapt cei 3000 de romani ucisi in bombardamentele americane au fost adusi miseleste de la Fantana Alba pentru a-i compromite pe americani. Bombardamentele americane niciodata nu pot fi ucigase, ele sunt exclusiv democratizatoare si aducatoare de pace si bunastare acolo unde au loc si lumea vizata de ele trebuie sa fie fericita ca avut parte de asemenea atentie si tratament preferential.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 4, 2015 at 12:51 pm

      nikodim

      Ca de aia au si scris „Paste Fericit” pe ele in Serbia.

      Apreciază

      • nikodim said, on aprilie 4, 2015 at 1:09 pm

        Exact! Adica pe langa faptul ca bombardamentele lor sunt aducatoare de „democratie, bunastrare si pace” mai sunt efectuate si „politicos” cu „respect ales” pentru credinta popoarelor peste care aduc „fericirea”.

        Apreciază

    • ioannis said, on aprilie 4, 2015 at 3:34 pm

      Cu siguranta preotii de acolo au spus enoriasilor sa iasa in strada in numar cât mai mare pentru a opri acea mare paradă sodomica. Respect Georgienilor!

      Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on aprilie 4, 2015 at 9:45 pm

      Nu se spune însă că uciderea în masă a populației civile chiar pe timp de război este CRIMĂ ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în formă AGRAVANTĂ!… Masonii cred că au inventat dictonul: ,,în dragoste și în război totul este permis…”

      Apreciază

    • danielvla said, on aprilie 5, 2015 at 8:04 pm

      Incercand sa-i ridiculizati pe pro-occidentali, exagerati foarte mult cu „nevinovatia” rusilor. S-ar putea sa nu fie chiar asa sfintisori ortodocsi cum ii credeti.

      Apreciază

  3. john said, on aprilie 4, 2015 at 2:20 pm

    Ca „recompensa” ne trimit avioane de vanatoare si antitanc sa ne sprijine in lupta „invadatorului de la rasarit”
    Nu mai putin de 12 avioane A-10 Thunderbolt II „Warthog” ale US Air Force au sosit la Campia Turzii, zilele trecute, in cadrul unei operatiuni care se va intinde pe durata a 90 de zile.
    http://www.ziare.com/international/nato/americanii-au-trimis-in-romania-12-avioane-de-lupta-foto-1356600

    Macelarul american,da,da..Ucraina trebuie inarmata. Rusii vor ataca in 60 de zile,iar noi trebuie sa ne vindem armele si bombele inscriptionate „happy easter”..Pentru ca este by democray!
    http://www.ziare.com/international/ucraina/fost-comandant-nato-ucraina-trebuie-inarmata-rusii-vor-ataca-in-60-de-zile-1356594

    Pe data de 04.04.1949, 12 de națiuni au semnat Tratatul de la Washington, creând NATO‬
    Bazele Organizației Tratatului Atlanticului de Nord au fost stabilite în mod oficial, pe 04 aprilie 1949, prin semnarea Tratatului Atlanticului de Nord, cunoscut si sub numele de Tratatul de la Washington.
    http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_67656.htm

    TRATATUL NORD-ATLANTIC Washington DC, 4 aprilie 1949

    Dă clic pentru a accesa TRATATUL%2520NORD-ATLANTIC.pdf

    Mai nou,nu se mai citeaza din vechii greci, se citeaza din noii puscariasi. BRAVOS NATIUNE ! Sa-ti fie cu folos !
    Sorin Ovidiu Vîntu: Faptul că sunteți săraci nu vă dă voie să vă transformați în slugi. Este obligatoriu să vă păstrați demnitatea.
    Voi nu mai aveți dreptul nici să furați în România. Acest drept a fost rezervat companiilor străine.
    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/sorin-ovidiu-vintu-faptul-ca-sunteti-saraci-nu-va-da-voie-sa-va-transformati-in-slugi-este-obligatoriu-sa-va-pastrati-demnitatea-107414.html

    Apreciază

  4. Daniel Focsa said, on aprilie 4, 2015 at 3:14 pm

    Am vorbit despre acest bombardament si despre luptele eroice ale aviatiei romane impotriva bombardierelor americane, la 4 si 5 aprilie 1944, in cartea mea despre Dan Vizanty. Am citat cifrele unei statistici, care vorbeste de mai putin de 3000 de morti, dar si pe Paul Goma care vorbeste de „intre 5000 si 25000 de morti” iar Ana Maria Marin, vaduva lui Vasile Marin, 4000 de morti. Cartea este inca disponibila in librarii, gasiti aici mai multe detaliii:

    http://daniel-focsa-istorieromaneasca.blogspot.ro/2010/11/cartea-mea-despre-pilotul-de-vanatoare.html

    Apreciază

    • Paul Mogosanu said, on aprilie 4, 2015 at 7:23 pm

      Lipsa de demnitate,obedienta,i-au determinat pe conducatorii nostri convertiti la „capitalismul salbatic” sa amplaseze in Parcul Cismigiu,o placa comemorativa prin care ne exprimam „recunostinta” fata de pilotii americani,care ne-au bombardat Bucurestiul,nejustificat,in ziua de 4 aprilie 1944,omorand peste trei mii de civili (femei,copii si barbati).A fost un bombardament prietenesc…!

      Apreciază

  5. Ionut said, on aprilie 4, 2015 at 7:05 pm

    Ce spune acest „parinte” despre papa (min. 7-8): https://www.youtube.com/watch?v=PDOcez968vM

    Acesta este actualul duhovnic al manastirii Prislop: https://www.youtube.com/watch?v=pyBlqGMkqes

    La acesta vine lumea sa primeasca sfat sau sa se spovedeasca.

    Acestea sunt roadele idolatriei, iar aceasta este motivul pentru care toate publicatiile scrise, on-line sau televizate promoveaza pe asa-zisul”sfant” al Ardealului – Arsenie Boca – ecumenismul.

    „După roadele lor îi veţi cunoaşte. ..”.

    Apreciat de 1 persoană

    • oarecare said, on aprilie 4, 2015 at 7:44 pm

      Ionutule, tu ai citit ceea ce spune Parintele Arsenie Boca despre ecumenism?!? Adica spune ca nu e bun ecumenismul, parintele de acum de la Prislop, sa-l lumineze Dumnezeu… faptul ca l-a cunoscut pe Parintele Arsenie nu inseamna neaparat ca ii si urmeaza sfaturile…

      Apreciază

      • Ionut said, on aprilie 5, 2015 at 3:35 am

        Cand spunea ecumenism se referea la sectari, era impotriva lor, nu la catolici. Arsenie Boca credea in sfintenia lui Francisc de Assisi, a lui Ulfila (biserica Draganescu), a bisericii papale (din marturiile ucenicilor), impartasea grec-catolici (din marturiile ucenicilor) etc.

        “Numai sila unei prigoane peste tot pamantul impotriva crestinilor, ii va hotari sa lase la o parte orice vrajba confesionala si sa fie una cum au fost la inceput. Nu vor scapa de sub tavalugul urgiilor istorice, pana nu vor veni si la mintea aceea sa asculte si sa implineasca macar la sfarsit rugamintea cea mai de pe urma a Mantuitorului in lume. Poate ca in vremile acelea abia vor mai fi crestini, dar oricati vor ramane, aceea trebuie sa treaca peste ceea ce ar fi fost foarte bine sa treaca crestinatatea vremii noastre si sa fie UNA. Primejdia comuna s-a aratat in lume, unirea crestinatatii intarzie. Doamne, pana cand???” minutul 7:50

        http://www.trilulilu.ro/muzica-traditionala/parintele-arsenie-boca-marturii-catolici-grecocato

        Nu e suficient? Este trist ce se petrece in tara noastra.

        Daca erai nelamurit: „Femeile care nu primesc combustibil masculin, fie din lipsa casatoriei, fie ca se abtin de la raporturi conjugale, ajung la anxietate (stare de neliniste, de asteptare incordata, insotita de palpitatii, jena in respiratie etc, intalnita in unele boli de nervi), nevroze, idei de sinucidere, agresivitate etc. Acestea pot fi si efecte ale vaduviei fortate (moartea prematura a sotului) sau ale sterilitatii.” Se pare ca nu prea stii ce a scris „mentorul” tau. Si pe tine te indruma acel „calugar” care l-a indrumat pe Arsenie Boca?

        Apreciază

      • papadiu said, on aprilie 5, 2015 at 10:53 am

        ionut,
        in unele biserici si manastiri sunt pictati draci sau pagani. ce inseamna asta daca urmam rationamentul tau ?
        ( i-am vazut pictati pe Adrian Nastase, Mugur Isarescu, Gigi Becali, etc )
        a aparut o literatura intreaga comerciala despre Parintele Arsenie; cine poate sa mai cearna ce este adevarat sau nu ?
        mai bine lasa-L pe Bunul Dumnezeu sa judece.
        cand ii marturiseam duhovnicului ca sunt tot timpul tentat sa judec oamenii mi-a spus foarte limpede : „te crezi mai bun dacat Hristos ? daca te crezi mai bun atunci judeca tu, daca nu te crezi mai bun atunci lasa-L pe El sa judece”.
        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • Ciprian said, on aprilie 5, 2015 at 7:29 pm

        Ionut
        1. cum au fost la inceput se cheama fara papism
        2. esti tu duhovnic sa cunosti indeaproape problemele feminine? „Intamplarea” face sa cunosc mai multe femei cu simptome descrise de Parintele Arsenie, atat din abuz cat si din refuz, daca doresti poti primi exemple concrete, dar e lupta lor asa cum alti se lupta cu alte patimi/ganduri… Ai citit „Lucrarea” Cornel Constantin Ciomazga… sa vezi cum unei femei in anumite conditii randuite de Dumnezeu ii dispare ciclul?

        Apreciază

      • Ionut said, on aprilie 5, 2015 at 11:43 pm

        @ papadiu – ai vazut cumva pictati in biserica draci si pagani cu aura in ceata sfintilor lui Hristos? Cat despre judecata:

        ” Trebuie a asculta de invatatori si de preoti, si a nu-i judeca, chiar de ar avea o viata urata; daca insa credinta le e gresita, atunci nu trebuie doar sa nu-i ascultam, ci si sa fugim de ei, si sa-i judecam ” Sfantul Ioan Gura de Aur. (+407)

        Iti recomand cu caldura sa il citesti pe Sfantul Ignatie Briancianinov. Sunt foarte frumoase si folositoare de suflet scrierile episcopului ascet.

        „Daca chipul lui Dumnezeu va fi aruncat afara, în vapaia cea cumplita a iadului, si acolo sunt dator sa-l cinstesc. Ce treaba am eu cu vapaia, cu iadul! Chipul lui Dumnezeu a fost aruncat acolo potrivit judecatii lui Dumnezeu. Treaba mea este sa pazesc cinstirea fata de chipul lui Dumnezeu, si prin aceasta sa ma pazesc pe mine însumi de iad. Da cinstire si orbului, si leprosului, si pruncului de tâta, si raufacatorului, si pagânului, cum se cuvine chipului lui Dumnezeu. Ce ai tu cu neputintele si neajunsurile lor! la seama la tine, ca sa nu sufere vreun neajuns iubirea ta.”

        Cinstim chipul lui Dumnezeu, insa lepadam invataturile gresite, ereziile acestuia. Nu am nimic cu persoana lui Arsenie Boca. Ideile lui gresite, condamnate de Sinoadele ecumenice le lepad.

        “Avem poruncã de la însusi Apostolul Pavel cã, atunci cînd cineva învatã ori ne sileste sã facem orice alt lucru decît am primit si decît este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeazã a fi osîndit, ca nefãcînd parte din clerul sfintit. Nici un sfînt nu a încãlcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfînt, dacã ar fi cãlcat-o.” Sfîntul Teodor Studitul (+826)

        “Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?” Sfîntul Teodor Studitul (+826)

        Numai bine!!!

        P.S. Cine vrea, poate lua legatura cu parintele Iachint, ucenicul parintelui Cleopa de la Manastirea Sfantul Pavel (Sfantul Munte Athos, Grecia) pentru a se lamuri despre Arsenie Boca.

        Apreciază

    • Iani said, on aprilie 4, 2015 at 8:02 pm

      Eu nu stiu daca acest parinte Arsenie Boca a fost sfant sau nu, dar am observat ca ratacitii si indracitii il urasc si il acopera cu invective, nu il suporta.
      Care e problema ta cu Arsenie Boca ? Roaga-te la cine ai evlavie, dar de ce trebuie sa il vorbesti de rau, cum iti permiti tu asta, l-ai cunoscut personal ? Valeriu Gafencu l-a apreciat, Iustin Parvu l-a apreciat. De ce te roade pe tine atata manstirea Prislop si Arsenie Boca ?
      Si am mai vazut ca dai si sfaturi, ce sa citeasca mirenii, ce sa citeasca monahii…. Nu ai nici minte nici smerenie.

      Apreciază

      • Ionut said, on aprilie 5, 2015 at 3:10 am

        Parintele Arsenie Papacioc si parintele Ioanichie Balan erau rataciti si indraciti? Ti se pare sfant Francisc de Assisi? Ce se petrece la Prislop incepe sa semene a inchinare la idoli, oare nu se vede? Oare Arsenie Boca a fost infailibil? Credinta in infaibilitatea lui Arsenie Boca se descopera in urmatorii acestuia din zelul sectar cu care ii apara ideile si scrierile acestuia. Daca cineva crede ca Arsenie Boca e infailibil atunci acesta a si cazut in idolatrie. Numai Dumnezeu nu greseste. Sa tinem cugetul Bisericii Ortodoxe, nu ideile noastre. Nu am nimic cu Arsenie Boca cu persoana lui. Gresite sunt unele din ideile acestuia si anume cele straine de Ortodoxie. Fenomenul Prislop capata o tenta idolatra. E ceva tulbure. Preferam sa urmam un om care a avut idei gresite, straine de Biserica Ortodoxa sau pe Hristos? Sa urmam calea Sfintilor Parinti. Daca doi parinti asa mari au afirmat ca Arsenie Boca a fost inselat nu ne pune pe ganduri? Pictarea ereticilor in biserica in ceata sfintilor nu ne ridica nici un semn de intrebare? Renuntarea la haina monahala timp de atatia ani nu ne ridica nici un semn de indoiala? E plin calendarul de sfinti. Avem de unde alege. De ce sa inotam in ape tulburi? @ Iani, daca ai fi citit pe Sfantul Ignatie Briancianinov ai fi recunoscut ca de fapt el a spus ce sa citeasca mirenii si ce sa citeasca monahii. Insa Sola Cararea Imparatiei, nu? Te rog, nu te osteni sa imi raspunzi. Ai grija de tine. Mantuire iti doresc.

        Apreciat de 1 persoană

      • Iani said, on aprilie 5, 2015 at 3:11 pm

        Ionut: de ce sa nu m aostenesc sa iti raspund, iti e teama de raspunsul meu ?

        – Nu am afirmat niciunde ca Arsenie Boca a fost infailibil. Putea gresi ca orice om, dar greselile lui nu au mers niciodata pana la erezie. Si nici nu sunt de acod sa i se pune in spate false greseli. Si Steinhardt a gresit cand sustinea ecumenismul, numai ca pe vremea lui lurcurile nu erau asa clare ca acum plus ca el se botezase fiind evreu si alesese ortodoxia, plus circumstantele din inchisoare, etc, sunt multe de zis. Si asta nu ne impiedica sa avem mare evlavie fata de Steinhardt si sa apreciem foarte mult tot ce a csris si toata viata lui binecuvantata. Asta doar ca exemplu.

        – Eu am citit despre Arsenie Boca ca numea ecumenismul „erezia ereziilor” si nicidecum ca era ecumenist.

        – Inregistrarea cu dialogul dintre parintele Arsenie Papacioc si Ioanichie balan, poate ne spui si noua de ce a iesit la iveala dupa moartea celor doi ? Si nu inainte ? Si cine ne poate certifica ca nu este un fals ? In afara de asta, chiar de ar fi autentica, este parerea personala a celor doi, care nici ei nu erau infailibili, poate aveau vreo animozitate impotriva lui Arsenie Boca sau informatii eronate.

        – Cum adica a renuntat la haina monahala atitia ani ? pai a fost caterisit, de ierarhia supusa regimului comunist ! A ales el asta, sau ce ? Oricum a trait ca monah indiferent cum era imbracat.

        – Nu sunt de acord c u idolatria si poate ca intr-adevar sunt unele exagerari cu pelerinajele la Prislop, dar cum nu stim exact care este adevarul, cred ca e mia bine sa ne abtinem de la a face afirmatii care poate sunt gresite….

        Dar fratia ta de ce cheltuiesti atata energie si timp ca sa il COMBATI pe Arsenie Boca ? Crezi ca menirea ta este sa faci ordine si sa arati oamenilor fata de cine e bine sa aiba evlavie si fata de cine nu ? De ce nu cheltui acelasi timp sa ca spui lucruri pozitive fata de cei la care ai evlavie, si de ce tii mortis sa lovesti in Arsenie Boca ?

        Apreciază

      • Ciprian said, on aprilie 5, 2015 at 7:42 pm

        Draga Ionut, merg cu mult drag la Prislop asa cum merg si la Petru Voda si Sihastria. Daca Dumnezeu randuieste poti simti aceeasi mangaiere de har in toate trei locurile sau nu poti simti nimic, depinde de starea launtrica a fiecaruia si de treaba Lui Dumnezeu cu fiecare. Sunt ani in care harul Lui Dumnezeu ne cerceteaza sau sunt ani seci asa cum suntem si noi… Cautarea sincera si fara prejudecati e singura care iti va raspunde. Asa cum unii inteleg si traiesc Sfintele Taine, la fel e si cu trairea impreuna cu Sfintii… daca ii negi nici ei nu ti se vor descoperi, e o chestiune de credinta. Sunt unii care neaga Ortodoxia fara sa o experieze si au dreptate, lor niciodata nu li s-a descoperit pentru ca nu cred…

        Apreciază

  6. ioan said, on aprilie 4, 2015 at 8:08 pm

    @Serban! cand introduci energie negativa(draci) in corp (prin gura_alimente, prin ochi_imagini, filme etc, prin urechi_muzica etc si pe alte căi…olfactiv, tactil etc) aceasta se localizeaza in organele cele mai afectate (stomac, organe genitale, creer etc), inbolnavindu-le si totodata intarind patimile. deci solutia este: 1_reducerea la maximum a aportului de energie negativa din exterior (alimente curatate energetic, post etc) 2_eliminarea celei deja existente (rugaciune, spovedanie etc)

    Apreciază

  7. geo said, on aprilie 4, 2015 at 9:35 pm

    acum am observat simbolistica atacului american: 04.04.1044…astia mereu au avut ceva de transmis cu simbolurile lor…sti ecineva ce inseamna cele 4 cifre de 4 de mai sus?

    Apreciază

  8. geo said, on aprilie 4, 2015 at 9:36 pm

    Un grup de hackeri au facut publice mii de texte si emailuri schimbate intre Kremlin si partidul de extrema dreapta francez Frontul National, informeaza siteul Mediapart preluat de Newsweek. Potrivit publicatiei Le Monde, hackerii au postat mesajele pe siteul lor iar multe dintre texte sunt despre Marine Le Pen, lidera Frontului National si sprijinul ei pentru anexarea Peninsulei Crimeea in martie 2014.

    Corespondenta este intre „Timur Prokopenko”, despre care hackerii spun ca ar fi un oficial de la Kremlin si Kostia, un barbat descris ca fiind „conexiunea ruseasca” ce are acces la Le Pen

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-19831527-filiera-ruseasca-duce-pen-presa-franceza-scrie-hackerii-dezvaluit-mii-texte-emailuri-schimbate-intre-kremlin-frontul-national.htm

    Apreciază

  9. geo said, on aprilie 4, 2015 at 9:38 pm

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19823277-bogdan-aurescu-romania-nu-simte-intimidata-amenintarile-rusiei.htm

    poftim…totta lumea vede rusia ca agresor numai ministrul de externa zice invers…

    Apreciază

  10. geo said, on aprilie 4, 2015 at 9:40 pm

    Rusia si-a exprimat vineri indignarea fata de „campania anti-ruseasca frenetica” din presa americana si din principalele „centre politice de analiza”, scrie Reuters.

    Ministerul de Externe de la Moscova afirma intr-un comunicat ca „propagandisti” care lucreaza la ordinele Washingtonului produc „pamflete rusofobe, construind cu grija imaginea unei Rusii inamice, insufland ura fata de orice e rusesc in randul oamenilor obisnuiti”.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-19823859-rusia-indignata-campania-anti-ruseasca-frenetica-din-presa-americana.htm

    e normal cind bugetele msm occidenatala insumeaza citeva miliarde de dolari… fata de cele citeva sute de milioane ale mass media ruseasca…

    Apreciază

  11. Irina said, on aprilie 4, 2015 at 10:12 pm

    Serbane, daca iti pare rau si vrei din suflet sa te vindeci o sa ti aJute BUNUL DUMNEZEU si SF TOMAIDA, SF MARIA EGIPTEANCA cu siguranta ! Ziceti AMIN fratilor pt saracul Serban ! Sa l ajutam si noi cu rugaciunea !

    Apreciat de 1 persoană

  12. 4 a 4 an 44 said, on aprilie 4, 2015 at 10:39 pm

    4 a 4 an 44

    Apreciază

  13. Exacustodian said, on aprilie 4, 2015 at 11:10 pm

    Iată tâlcuirea sfântului Teofilact al Bulgariei la evanghelia care se citeşte de florii.

    Am scris-o eu la calculator fără să adaug ceva de la mine sau să scot ceva din text.
    Iat-o:

    „Cu şase zile înainte de Paşti, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, pe care îl înviase din morţi. Şi I-au făcut acolo cină şi Marfa slujea. Iar Lazăr era unul dintre cei ce şedea cu El la masă. Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preţ, a uns picioarele lui Iisus şi le-a şters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.”
    În ziua a zecea a lunii luau mielul cel ce trebuia să se jertfească pentru praznicul Paştilor, şi de atunci începeau cele de trebuinţă pentru praznic. Pentru aceasta, şi în ziua care este mai „înainte” de cele „şase zile” – adică a noua a lunii – mai cu desfătare se ospătau şi începături ale praznicului făceau în ziua aceea, pentru aceasta şi Iisus, după ce „a venit în Betania”, dimpreună S-a ospătat. Şi, vrând să arate Evanghelistul semnul învierii celei adevărate a lui Lazăr, zice: „Iar Lazăr era unul din cei ce şedea împreună”, căci nu cum s-a arătat îndată a şi murit, ci a petrecut pentru multă vreme mâncând şi bând şi pe celelalte, care sunt obişnuite, făcându-le.
    Iar, prin ceea ce (Evanghelistul) a zis că: „Marta slujea”, a însemnat că în casa ei era ospăţul. Şi vezi credinţa femeii, cum nu la slujnice lasă slujirea, ci ea însăşi slujeşte – şi Pavel zice pentru femeia văduvă: „de a spălat picioarele sfinţilor” (1 Timofei 5; 10). Deci, aceasta (Marfa), de obşte, tuturor slujeşte, iar Maria, numai lui Hristos Îi aduce cinstea, fiindcă nu ca pe un om Îl vedea pe Dânsul, ci ca pe un Dumnezeu. Căci „mirul” pentru aceasta l-a vărsat şi „cu perii capului ei a şters”, fiindcă ea nu avea pentru Dânsul acel fel de socoteală pe care o aveau cei mulţi – adică precum pentru un om de rând -, ci ca pentru Stăpânul şi Domnul.
    Însă, după chipurile înaltei înţelegeri „Maria” se ia (socoteşte) pentru Dumnezeirea Tatălui şi Domnului tuturor, căci „Maria” se tâlcuieşte „Doamnă”. Deci, „Doamna” tuturor – Dumnezeirea Tatălui – „a uns picioarele lui Iisus” – zic pe trupul „cel din zilele cele mai de pe urmă” al Domnului, adică al Cuvântului – cu „mirul” Duhului. După cum şi David zice: „Pentru aceasta Te-a uns pe Tine Dumnezeule, Dumnezeul Tău, cu untdelemn al bucuriei”. şi marele Petru: „Să cunoască toată casa lui Israil, că Domn şi Hristos pe El Dumnezeu L-a făcut, pe Iisus Acesta pe Carele voi L-aţi răstignit”. Căci trupul care a fost luat de Cuvântul, cu Dumnezeiescul Duh, Care a venit peste mitra Fecioarei ungându-Se şi făcându-Se ceea ce este Cuvântul, adică Dumnezeu, „a umplut” lumea de bună mireasmă, precum şi „mirul” Mariei a umplut toată „casa” de bun „miros”. Dar, care sunt „perii” cei ce „au şters picioarele”? Arătat este, cu adevărat, că Sfinţii cei care împodobesc „capul” lui Dumnezeu şi începătoreasca Lui stăpânie, căci aceştia, spre slava lui Dumnezeu fiind, podoabă a Lui se zic, care şi ai ungerii trupului Domnului s-au făcut părtaşi, pe care şi David îi numeşte „părtaşi”. Încă şi Pavel zice către corinteni: „Cela Ce ne întăreşte pe noi împreună cu voi, întru Hristos, şi ne-a uns pe noi, Dumnezeu este”. (2 Corinteni 1; 21) Şi ştim că, pretutindenea, „unşi” se numesc cei care după Hristos au vieţuit. Deci, creştinii se înţeleg prin „perii” cei ce „au şters picioarele” lui Hristos Iisus şi s-au împărtăşit de dumnezeiescul dar. Un oarecare lucru mort sunt „perii (capului)” – morţi sunt şi „cei care sunt ai lui Hristos”, pentru că „şi-au răstignit trupul” şi şi-au omorât mădularele cele de pe pământ şi „lumii au murit”. „Perii” împodobesc capul şi sunt „slavă” a lui; „slavă” a lui Dumnezeu sunt şi Sfinţii, a căror „lumină luminează înaintea oamenilor” şi pentru dânşii „Se slăveşte Tatăl”; acestora şi „mâncarea” şi „băutura” se face „spre slava lui Dumnezeu”, care şi în mădularele lor Îl slăvesc pe El.
    Deci şi tu, fiindcă Iisus „a înviat” mintea ta ca pe (un) oarecare „Lazăr” şi Îl primeşti pe El în „casa” sufletului tău şi „împreună cu Dânsul” se ospătează şi acela care a înviat, să „ungi picioarele” Domnului „mai înainte cu şase zile de Paşti”, mai înainte de a veni Paştile veacului ce va să fie, până când petreci în lumea aceasta, care s-a făcut în „şase zile”. Iar „picioare” ale lui Hristos sunt Apostolul şi Evanghelia şi – în scurt să zic – poruncile, căci printr-însele „umblă” El „întru noi”. Aşadar, la poruncile acestea adu „mir”, adică aşezarea cea alcătuită din felurime de fapte bune, dintru care cea mai bună este – ca nişte „nard” – credinţa cea fierbinte, că de nu vei arăta fierbinte şi sârguitoare şi îmbunătăţită aşezare către porunci şi de nu le vei „şterge” pe acestea cu mădularele cele moarte, ca şi cu nişte „peri”, şi nu le vei lua întru sineşi, nu vei putea umple de bună mireasmă „casa” ta.
    „Picioare” ale Domnului sunt şi cei „prea mici fraţi”, prin care Hristos merge la uşa fiecăruia cerând cele de trebuinţă, pe care-i „unge” cu „mirul” milosteniei. Mulţi, cu adevărat, miluiesc, însă spre arătarea cea cu trufie, pentru aceea nici nu primesc întru sineşi folosul, căci îşi iau plata aici. Însă tu „şterge-i” pe ei cu „perii capului tău” şi în suflet primeşte folosul, în partea cea domnitoare a sufletului adună dobânda milosteniei. Şi, de ai vreun lucru mort şi neînsufleţit, precum sunt „perii”, cu această bună ungere „unge-l”, ca şi cu nişte „mir”. Căci, zice: „şterge cu milostenii păcatele tale”.
    „Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis: „Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari şi să-i fi dat săracilor? Dar el a zis aceasta, nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur şi, având punga, lua din ce se punea în ea. A zis, deci, Iisus: Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat. Că pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna.”
    Iubitor de argint fiind Iuda, prihăneşte chipul cinstei, căci zice: „Pentru ce nu ai adus argint, ca să pot fura, ci «mir»?” Însă cum alt Evanghelist zice că toţi „ucenicii au zis” aceasta? Aşadar răspundem că cu toţii „au zis”, însă nu cu această socoteală cu care acesta (Iuda). Şi nu-l vădeşte pe el Domnul – cu toate că îl ştia având socoteală tâlhărească a zis aceasta – pentru că nu voia să-l ruşineze pe el, învăţându-ne şi pe noi ca, îndelung să răbdăm către unii ca aceştia.
    Însă cu chip tainic îl înfruntă (Domnul) pe el pentru vindere şi că pentru iubirea de argint va să-L dea pe El spre moarte, drept aceea pomeneşte şi de „îngropare”, îmboldind inima lui cea neînţelegătoare, ca, doară, se va îndrepta. Încă şi ceea ce se aduce (grăieşte) pe urmă, o înţelegere ca aceasta arată, că zice: „«Pe săraci pururea îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu mă aveţi pururea». Cât de degrabă Mă voi duce, tu gătindu-Mi Mie moartea. Deci, de îţi sunt ţie îngreunător şi însărcinătoare (împovărătoare) îţi este ţie cinstea cea către Mine, aşteaptă puţin şi te vei izbăvi de Mine şi atunci vei fi cunoscut de ai trebuinţă de «vinderea mirului» pentru «săraci». ”
    Dar fiindcă era el iubitor de argint şi „fur”, pentru care pricină, Domnul i-a încredinţat lui grija banilor? Cu adevărat, pentru însăşi aceasta că era „fur”, ca să-i taie lui toată pricinuirea (dezvinovăţirea), căci nu putea să spună (mai apoi) cum că pentru dragostea banilor L-a vândut, căci îndeajuns avea mângâierea cea din „pungă”. Însă şi „punga având”, nu era credincios, căci „purta” – adică fura – cele ce se puneau şi era „fur” de cele sfinte, răpindu-le pe cele ce se dau la trebuinţa cea dumnezeiască. Audă furii de cele sfinte, ai cărei părţi sunt – iar capul răutăţii este că, mai pe urmă, L-a vândut pe Domnul. Vezi unde duce iubirea de argint? La vindere. Aşadar, bine a numit-o Pavel pe aceasta: „rădăcină a tuturor răutăţilor”, ca pe aceea care L-a vândut pe Domnul şi în toate zilele face aceasta.
    Iar unii zic că lui Iuda i s-a dat slujba banilor, ca unuia mai mic decât ceilalţi, căci slujba banilor mai mică este decât cea a învăţăturii, precum şi la Fapte zic Apostolii: „Nu este cu cuviinţă nouă, lăsând cuvântul, să slujim meselor”.
    „Deci mulţime mare de iudei au aflat că este acolo şi au venit nu numai pentru Iisus, ci ca să vadă şi pe lazăr pe care îl înviase din morţi. şi s-au sfătuit arhiereii ca şi pe Lazăr să-l omoare. Căci, din cauza lui mulţi dintre iudei mergeau şi credeau în Iisus.”
    Voitori de bine erau aceştia care „au venit” la Domnul, iar nu ca ceilalţi, voitori de rău şi turburaţi. Pentru că zice: „au venit nu numai pentru Iisus, ci ca să vadă şi pe Lazăr”. Căci, cu adevărat, prea mare fiind minunea, mulţi voiau să fie văzători ai celui care a înviat, poate nădăjduind ei să audă de la Lazăr ceva şi pentru cele din iad.
    Iar fariseii aşa de împietriţi erau, încât, nu numai pe Iisus, ci „şi pe Lazăr” voiau „să-l omoare”, fiindcă multora li s-a făcut pricinuitor de mântuire, prin minunea ce s-a făcut cu dânsul, trăgând la credinţă pe cei mai fără de vicleşug. Întru acest chip, chiar facere de bine de ar fi luat cineva, vină era socotită de către dânşii. Însă, mai vârtos, îi mâhnea pe ei aceasta, că fiindcă sosise praznicul, toţi alergau la Betania şi se făceau ascultători ai minunii şi înşişi văzători ai celui care a înviat.
    „A doua zi, mulţime multă, care venise la sărbătoare, auzind că Iisus vine la Ierusalim, a luat ramuri de finic şi au ieşit întru întâmpinarea Lui şi strigau: Osana! Binecunântat este Cel Ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israil!”
    După ce puţin S-a dus Domnul în „pustie” ca să stingă mânia ucigătorilor, iarăşi vine de faţă şi tuturor Se arată. Căci, se apropia acum vremea Patimii şi nu se cuvenea ca El să se mai ascundă, ci să Se dea pe Sine Însuşi pentru „mântuirea lumii”. Căci, vezi, dintru ce a urmat Patima: l-a înviat pe Lazăr – această minune, care este mai mare decât toate, mai pe urmă păzind-o. Pentru această (minune) „mulţi” alergau şi credeau şi, crezând mulţi, zavistia mai mare se aţâţa, iar dintru aceasta – sfatul de pierzare şi Crucea. (Căci Evanghelistul) zice că „auzind” noroadele „că vine Iisus”, L-au întâmpinat pe El cu slavă pentru minunea pe care o făcuse cu Lazăr – cu adevărat, dându-I ei Lui cinste mai mare decât cea care se cuvenea să se dea unui om de rând. Pentru că nu-L mai aveau pe El ca pe un Proroc – căci părinţii lor, pe care Proroc l-au cinstit vreodată aşa? Drept aceea şi ziceau: „Osana, bine este cuvântat Cel Ce vine întru numele Domnului!”
    Iar, dintru aceste cuvinte, socotim, mai întâi, că Dumnezeu este, peste că „osana” se tâlcuieşte: „o, mântuieşte”. Precum şi în Psalmul 117 se află tălmăcit în elineşte de către şaptezeci. Pentru că cel evreiesc, având „Osana”, cel elinesc are „O, Doamne mântuieşte”. Iar a mântui este numai lucru al lui Dumnezeu şi către Dânsul s-a zis aceasta: „Mântuieşte-ne pe noi Doamne, Dumnezeul nostru” (4 Regi 19; 18-19; Isaia 37; 20). Şi de pretutindeni ar fi putut înţelege cineva că mântuirea numai lui Dumnezeu Însuşi o dă Scriptura.
    Deci, mai întâi, pe aceasta o arată cei care zic la Hristos grauirile lui David (psalm 117; 25), anume că este Dumnezeu; apoi, cum că şi adevărat Dumnezeu-, deoarece zice: „Cel ce vine”, nu „cel ce se aduce”. Pentru că, „a se aduce” este, oarecum, al slugii, iar „a veni” este al Stăpânului. Încă şi prin ceea ce au zis: „întru numele Domnului”, însăşi aceea o arată – că Dumnezeu adevărat este El, căci zic ei că nu „întru nume” de slugă, ci de „Domn” vine Dânsul. Încă arată şi că nu este împotrivnic lui Dumnezeu, ci „întru numele” Tatălui a venit, precum – cu adevărat – şi Însuşi Domnul spune: „Eu am venit întru numele Tatălui Meu, iar altul va veni întru numele său”.
    Încă şi „Împăratul lui Israil” Îl numeau pe El, poate simţită împărăţie nălucind ei, căci nădăjduiau că se va scula oarecarele împărat, mai mare decât firea cea omenească şi care îi va izbăvi pe ei din stăpânirea romanilor.
    „Şi Iisus, găsind un asin tânăr, a şezut pe el, precum este scris: „Nu te teme fiica Sionului! Iată Împăratul tău vine, şezând pe mânzul asinei”. Acestea nu le-au înţeles ucenicii Lui la început, dar când S-a preaslăvit Iisus, atunci şi-au adus aminte că acestea erau scrise pentru El şi că acestea I le-au făcut Lui.”
    Cum alţi Evanghelişti spun că Domnul a zis către ucenici: „Dezlegând mânzul să-l aduceţi la Mine”, iar Ioan aici nimic de acest fel nu spune, ci aşa de rând zice: „Aflând Iisus un asin”? Şi ce să fie aceasta? Au doară nu se unesc? (Ba da, se unesc,) dar aceia grăind mai pe larg, acesta mai în scurt a zis: „Aflând Iisus un asin”, căci, după ce a fost „dezlegat” (mânzul) de ucenici şi a fost „adus”, (Domnul) „l-a aflat şi a şezut pe el”.
    Însă prin aceasta şi prorocie a lui Zaharia a împlinit, care zice: „Nu te teme fiica Sionului! Iată Împăratul tău vine şezând pe mânz de asină”. Căci, fiindcă mai de multe ori cei ce împărăţeau în Ierusalim erau nedrepţi şi asupritori, zice Prorocul: „Nu te teme” Sioane, căci „Împăratul”, Cel Care de mine se proroceşte ţie, nu este acest (de) fel, ci blând şi „smerit” şi nimic trufaş nu arată. Şi Se cunoaşte dintru aceasta: că «vine şezând pe mânz de asină»”. Căci nu aducând oaste după Sine a intrat, ci, călare fiind „pe mânz de asină”.
    Încă, „a şedea” El „pe asină” era şi semn a ceea ce avea să fie, căci, cu adevărat, „necurat” era dobitocul acesta în Lege, însă era semn al norodului celui necurat al neamurilor, pe care „a şezut Iisus”, Cuvântul lui Dumnezeu, supunându-l pe neînduplecatul şi neînvăţatul acela, ca pe un „mânz” – zic pe norodul cel nou – pe care l-a şi adus la „Ierusalimul” cel adevărat, după ce I s-a făcut Lui supus şi plecat. Căci, doară, pe cei din neamuri nu i-a adunat Domnul la Ceruri, făcându-se ei norod al Lui şi supunându-se propovăduirii?
    Încă poate şi „finicii” vesteau că şi biruitor al morţii S-a făcut El – fiindcă L-a înviat pe Lazăr -, căci finic se dădea biruitorilor la lupte. Dar, poate, arătau şi cum că este Ceresc Cel Care era lăudat şi dintru Înălţime a venit. Căci, dintre ceilalţi copaci, numai el (finicul) se întinde până chiar în cer – ca să zic aşa – şi la înălţime odrăsleşte, făcând muguri albi în vârf, iar la tulpină şi la cele din mijloc, până în vârf este aspru şi cu anevoie de suit, pentru spinii pe care-i are pe crengi. Întru acest chip, şi cel care se sileşte spre cunoştinţa Fiului şi Cuvântului lui Dumnezeu, aspră o va afla pe aceasta şi cu anevoie de suit, deoarece călătoreşte prin ostenelile faptei celei bune, iar după ce va ajunge la înălţimea cunoştinţei, va întâmpina lumina cea strălucitoare a cunoştinţei de Dumnezeu şi descoperirea celor negrăite, ca pe nişte muguri prea albi de finic.
    Iar tu, minunează-te de Evanghelistul (Ioan), cum nu se ruşinează, ci vădeşte necunoştinţa cea mai dinainte a Apostolilor. Căci zice: „pe acestea nu le-au cunoscut ucenicii Lui mai înainte, ci după ce Isus S-a proslăvit”. Iar „proslăvire” numeşte Înălţarea ceea ce s-a făcut după Cruce şi după Patimă. Atunci dar, atunci cu adevărat, au cunoscut prin venirea Duhului „că erau scrise pentru Dânsul”. Căci ei, cum că („erau scrise”) – poate că ştiau; dar, că pentru Hristos – aceasta spre al lor folos era tăinuit de ei, pentru că de ar fi ştiut, s-ar fi smintit pentru Dânsul, când era răstignit, fiindcă, „Împărat” fiind El propovăduit de Scriptură, unele ca acestea pătimeşte.
    „Deci da mărturie mulţimea care era cu El, când L-a strigat pe Lazăr din mormânt şi l-a înviat din morţi. De aceea L-a şi întâmpinat mulţimea, pentru că auzise că El a făcut minunea aceasta.”
    „Norodul” cel care a văzut minunea ce s-a făcut cu Lazăr, era martor şi propovăduitor al puterii Lui, „de aceea L-au şi întâmpinat” pe El cu slavă cei care „au auzit că El a făcut minunea aceasta”, adică cei care au crezut, căci, de n-ar fi crezut, nicidecum nu s-ar fi preschimbat aşa de năprasnă.

    Apreciază

  14. john doe said, on aprilie 4, 2015 at 11:56 pm

    Apreciază

  15. Radu Humor said, on aprilie 5, 2015 at 12:13 am

    Văd că, după 71 de ani, am avut parte de un alt bombardament !
    Cu sfaturi din cele mai importante despre ce trebuie să faci, pentru a înceta să mai faci…. 😳
    Părerea mea este că cineva a vrut să-şi bată joc !
    Şi din păcate a reuşit !
    P.S.
    Dacă am fi greci, dar nu suntem, ar trebui să cerem şi noi despăgubiri ! 😉
    Dacă am fi fost evrei, probabil că până acum am fi şi cheltuit banii primiţi 🙄
    Cumpărând terenuri şi construind ansambluri rezidenţiale !
    Cum nu suntem nici unii, nici alţii, suntem din ce în ce mai săraci !
    Chiar şi cu duhul :mrgreen:

    Apreciază

  16. Radu Humor said, on aprilie 5, 2015 at 12:42 am

    Ar fi bine să revedem şi să tragem concluzii. Mai ales că se întâmăla în urmă cu 15 ani,
    dar s-au adeverit toate !

    Cititi si va cruciti documentul “Cucuveaua cu pene rosii”

    Obiectiv 1 (OB1): De acum înainte trebuie să mă susţii … nu ai altă şansă acum. Ştiu că-ţi place să lucrezi cu prietenii tăi însă acum situaţia o cere…
    Gelu Voican Voiculescu (GVV): Depinde de concurenţă! Am auzit că Leon Goldenberg se bucură de sprijinul marelui consiliu … Credeţi că şi eu…
    OB 1: L-am mutat la Oslo. A ieşit din joc! … în locul lui te vom iniţia pe tine … vei deveni coordonator al reţelei de aici şi membru în conducere.
    GVV: Chiar înainte ca Rabi să ajungă în sânul lui Avram? Nu este puţin prea repede?
    OB 1: Eli, Eli … Eu încerc să execut testamentul lăsat de Rabi. Pot reuşi însă numai împreună cu tine şi cu şeful oficiului de la Praga. Tu aici ai o poziţie cheie şi în plus ai experienţa terenului…
    GVV: Dar de ce cu Praga? Acolo ne duce curentul?
    OB 1: Structura de la Praga este deja influentă în marele consiliu. Nu uita că cine are susţinerea primeşte şi fondurile şi nu numai atât. Praga este doar pilonul de sprijin. Forţele se vor concentra aici pentru că planul lui Rabi vizează România. De aceea şi alegerea ta.
    GVV: El a fost iniţiat?
    OB 1: Da, dar numai până la gradul 20 … Ştie că eu am gradul 31. Obedienţa lui va fi fără discuţii. Noi vom forma o structură distinctă care se va conecta direct la centru.
    GVV: Mie ce grad îmi daţi?
    OB 1: Oricum de la gradul 14 în sus. Aceasta depinde şi de tine, ştii …Cred că au venit şi ceilalţi doi.
    (intră în încăpere alte două persoane marcate în continuare ca Obiectivul 3 şi Obiectivul 4. Se fac saluturi în mai multe limbi)Obiectivul 3 (OB 3): Fericit în veci este Rabi. Acum stă pe muntele lui Moise la sfat cu Ilie şi Estera.
    OB 1: E în drum spre… Mai trebuie să treacă apa neagră. În ultimul moment s-a ridicat în mijlocul flăcărilor şi ne-a binecuvântat! Uite, în urna albă odihneşte cenuşa lui. Închină-i-te şi învaţă. Aici ne-am adunat ca să aducem la îndeplinire planurile sale.
    OB 4: Aş dori să vă cer o lămurire: puteam să ne punem de acord şi prin fax. De ce aţi riscat să ne întâlnim în România? Putem fi deconspiraţi cu uşurinţă aici unde terenul nu e sigur.
    GVV: Avem probleme. Iar problemele sunt aici … sau cel puţin pleacă de aici. Iar terenul este mai sigur decât pare. Totul se restructurează şi va fi cum trebuie, iar informaţiile de prisos se pierd pe drum…
    OB 4: Şi noi avem probleme, în Germania de Est… Şi fondurile întârzie.
    OB 1: S-auzim!
    OB 4: Am documentat complet cazul teroristului Carlos! Stăpânii lui, de la STASI, au vorbit.
    OB 1: Dar Carlos era al vostru… ce spui?
    OB 4: Aşa ştim noi. Ei cred că era numai al lor şi uneori al ruşilor. Rămân totuşi trei atentate majore pe care nu le-au controlat est-germanii. Însă nici Moscova şi nici noi…
    OB 1: Atunci cine?
    OB 4: Nu ştim … încă. Alţii, poate mai tari ca noi? Asta căutăm acum… vom afla cu siguranţă şi apoi vom aplica procedura standard.
    OB 1: Pierdeţi vremea! Preluăm noi cazul. Din Carlos va trebui să facem o legendă a estului. Să aibă ceilalţi ce mesteca în timp ce lucrăm. Dacă pâine nu avem să le dăm deocamdată măcar puţin circ. Apoi mai vedem în funcţie şi de directivele centrului. Voi vă ocupaţi de documentarea atentatului Lockerbie.
    OB 4: Da îl ştiu… Aeronava Pan Am, doborâtă în decembrie 1988 … cu 270 de morţi. Dar, la Lockerbie au fost implicaţi libienii lui Gadhafi.
    OB 1: Nu numai. Au condus cei de la STASI. Luaţi-i urma colonelului Silvian Becker şi vă veţi convinge. Nu trebuie să îi subestimăm pe ruşi…
    GVV: Începem? Este târziu şi …
    OB 3: Te grăbeşti să fii iniţiat? De altfel voi cunoaşteţi integral cele 24 de protocoale. Totul rămâne o formalitate.
    GVV: Da, dar le folosim numai pentru decriptarea telegramelor.
    OB 1: Astăzi vei afla şi tainele ordinii universale. Vei primi cheia aplicării protocoalelor în toate domeniile vieţii sociale. Te-ai întâlni cu Rabi pe muntele lui Moise?
    GVV: Da.
    OB 1: Care era mesajul?
    GVV: România va fi spaţiul de pace al poporului ales. Şi pentru asta terenul trebuie asanat.
    OB 1: Ce ne împiedică acum să se împlinească mesajul?
    GVV: Multe! … Pâinea şi circul nu i-a amăgit decât pe cei bătrâni. Tinerii nu s-au lăsat păcăliţi… Ei îl revendică pe general însă fără să o spună, aproape inconştient… Trebuie eliminat.
    OB 1: Generalul va dispărea. Vom avea grijă de asta. Unde am ajuns?
    GVV: La protocolul trei.
    OB 1: Poţi să-i desluşeşti taina?
    GVV:„Flecari neobosiţi au transformat şedinţele parlamentare şi adunările publice în lupte de vorbărie. Abuzurile puterii vor pregăti în cele din urmă prăbuşirea tuturor instituţiilor şi totul va fi răsturnat sub loviturile mulţimii dezlănţuite”. Deja au început să apară semnele că parlamentul devine o piaţă de vechituri şi corupţi. Restul îl face legea naturii omeneşti.
    OB 3: Corect! … Protocolul 12?
    GVV:„Nimic nu se va face cunoscut societăţii fără controlul nostru” … Cu taina plasată în protocolul 13: „În curând vom propune prin presă concursuri de artă, sport, divertisment; aceste preocupări le vor abate definitiv atenţia de la problemele în care ar trebui să ne luptăm cu ei”… iar cu fondurile primite de la Londra pentru marile trusturi de presă, acest mister este ca şi îndeplinit. Nimeni nu bănuieşte că toate acestea servesc un scop şi de aceea controlul nostru va rămâne invizibil… ca să vezi ceva trebuie să îi înţelegi rostul.
    OB 1: Just! … Acum taina din 15?
    GVV: Aceasta începe în protocolul 18: „Când va fi necessar să se întărească poliţia vom simula crearea dezordinii!” Abia apoi vine taina din 15 care lămureşte: „În rândul membrilor lojilor vor fi mulţi agenţi ai poliţiei naţionale şi internaţionale”. Prin aceasta îi aducem pe ai noştrii pe poziţii cheie fără să îi punem direct acolo … o să-i pună ei la nevoie.
    OB 1: Bravo. Văd că ai pătruns singur misterul funcţionării protocoalelor…
    GVV: La asta lucrăm, nu?
    OB 3: Mie mi se pare totuşi exagerat felul în care sunt aplicate aici protocoalele. Adică e prea rigid … pentru această învăţătură trebuie să fii mai inventiv în aplicarea ei. Din afară se vede foarte urât ceea ce faceţi voi aici în România.
    OB 1: Ce anume? La ce te referi?
    OB 3: Dacă ar fi să mă refer la compoziţia guvernului şi tot ar fi de ajuns…
    GVV: Nu înţeleg ce vrei să spui?
    OB 3: Ei… E foarte simplu, o minoritate de nici 0,1% din populaţia ţării deţine puterea în peste şaptezeci la sută din posturile guvernamentale. Aceasta bate la ochi nu credeţi? Chiar dacă sunt toate condiţiile îndeplinite sunt totuşi oameni care pot să îşi dea seama atunci când situaţia este flagrantă.
    OB 1: Aici să ştii că oamenii nu sunt atât de atenţi la ceea ce se întâmplă în societatea lor. Ei sunt mai degrabă atenţi la vecinii lor şi la familiile lor. Dar bine, dacă e chiar atât de vizibil o să-i mai rărim. Îl scoatem de la naftalină şi-I propulsăm pe agentul „Bruckner”. O să mai abată atenţia.
    GVV: Nu ne-a ajuns gafa de anul trecut? Pe baza informaţiilor lui, centrul a hotărât sacrificarea lui Ceauşescu în favoarea lui Gorbi! … Era mult mai eficient invers, aşa cum aţi văzut. Acum Gorbaciov a scăpat şi ne încurcă mai mult decât ne-am fi imaginat… şi mai are câte ceva de spus…
    OB1: Să continuăm testarea… planul economic?
    GVV: În protocolul 20 avem taina tainelor: „Crizele economice vor fi produse de noi, cu scopul de a retrage banii din circulaţie. Statele vor veni cu mâna întinsă precum milogii la bancherii noştri pentru ca, prin împrumuturi externe, bogăţiile lor să se verse în safe-urile noastre şi ei să ne plătească un bir de robi. Forţa naţiei va pieri în urma acestei luări de sânge de bună voie”.OB 1: Corect! Just dar incomplet…
    GVV: Lăsaţi-mă să termin. Din protocolul 20: „Impozitele vor fi percepute fără sfială”, dezlegăm taina protocolului 3: ”Nu va trece veacul şi vom crea tot dezordini şi bancrute”. Prin aceasta puterea va rămâne golită de substanţă, va fi o vorbă goală. Deja plasăm oamenii corupţi în poziţii cheie ale structurii financiare şi apoi … din nou natura umană îşi va face treaba.
    OB 1: Perfect!… Deja au început să se organizeze fără să-i mai obligăm noi. Nu-i credeam atât de proşti încât să accepte ideea că în numai câteva luni banii lor se vor înmulţi de zeci de ori. Şi acesta este numai începutul, vor urma crize şi mai mari…
    GVV: Ce vrei? Goimi. Nişte maimuţe, ceva mai evoluate. Dacă nu ne-ar impiedica fantoma Generalului şi alţi câţiva homo sapiens, am putea împlini mult mai repede testamentul lui Rabi. Pamântul făgăduinţei ar fi deja aici.
    OB 3: Aici la voi da! … La mine la Praga lucrurile s-au simplificat mult.
    OB 1: Cum aşa? Explică…
    OB 3: Vârfurile au înţeles interesele Germaniei de a avea în jur state cât mai mici şi cât mai slabe. Ruperea Cehoslovaciei în două este doar o problemă de timp. Mai greu va fi cu Polonia, Walessa se opune.
    OB 1: Va fi strivit între Moscova şi Berlin.
    GVV: Între Bonn şi Kiev mai bine zis. Aici se va naşte o Republică imensă, Ucraina, care n-a existat niciodată. Va fi un tampon pentru Polonia, Ungaria, Cehoslovacia şi România, de la care URSS a luat teritorii fără nicio ruşine. Pe atunci erau conduşi de noi. Acum încearcă să se conducă singuri.
    OB 1: Dacă se obrăznicesc le trimitem şi lor câteva commando-uri.
    OB 3: Bine că mi-ai adus aminte. În spaţiul meu am câţiva rătăciţi din Legiunea Străină, rămaşi pe acolo de la Revoluţia de catifea. Ce facem cu ei?
    GVV: Şi-aici avem destui … rămaşi de la Revoluţie. Va trebui să–i neutralizăm.
    OB 3: Cum? Care e protocolul?
    OB 1: Gata! … Iniţierea s-a încheiat aici. Nu mai aveţi voie să evocaţi taina protocoalelor decât pentru discuţiile de coordonare. În rest vă limitaţi strict numai la situaţiile concrete…
    GVV: Prin metoda clasică. Convoacă-i pentru a le face plata serviciilor. Eu aşa o să fac aici.
    OB 3: Mi se pare corect. Mergem?
    OB 1: Da. Începem retragerea. Pe noi trei ne aşteaptă partea cea mai grea a zilei: ritualul…

    Ady said, on februarie 2, 2012 at 8:12 pm
    Întâlnirea redată mai sus a avut loc în camera de hotel închiriată pe numele senatorului de Buzău (în acea perioada) jidanul Gelu Voican Voiculescu in data de 20.06.1990.Vă las să trageţi dvs concluziile din acest document. Pe mine cinismul cu care jidanul Gelu Voican vinde ţara mă umple de indignare.Dupa cum vedeti protocoalele sunt planul lor de actiune.
    Acum vedem cu totii cine este viermele din marul numit Romania jidanul blestemat fiul satanei si dusmanul neamului omenesc.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.