SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Iubirea animalului fata de om

Posted in ANIMALE, filme, SFINTI, VIDEO by saccsiv on mai 23, 2012

Sau cum s-o numim? Ca in romana folosim verbul „a iubi” si cand vorbim despre bunul Dumnezeu, dar si cand vorbim despre sotie, copii, parinti, frati. Cu toate ca sunt iubiri diferite.

Iata comentariul fratelui mishuleu postat la articolul CUTREMUR in Bulgaria simtit si in Romania. Seismele ar trebui sa-i mai aduca aminte mandrului om cat de mic e de fapt el pe acest pamant …:

O femeie a gasit un leu subnutrit, aproape mort. a luat leul cu ea si l-a ingrijit pana s-a insanatosit. Cand leul era intremat, a aranjat cu o gradina zoo, sa il ia si sa ii asigure un adapost. Acest clip a fost facut cand femeia s-a dus dupa o perioada de timp sa viziteze leul. URMARITI REACTIA LEULUI CAND VEDE FEMEIA !!!!! UIMITOR !!!!!!



La care fratele G-man vine si el cu o inregistrare interesanta:

Vizionati va rog si:

VIDEO (sa mai si radem): Lemurianul rasfatat

Asadar, pana la urma, iubire o fi? Sau ce o fi? Desigur, ati auzit tot felul de istorisiri. Cum ar fi cele despre caini ce merg la mormantul stapanilor si stau acolo pana mor si ei. Sau care isi apara stapanii pana la moarte.

Sau de lei atasati de Sfinti:

Pomenirea sfântului preacuviosului părintelui nostru Gherasim, cel de la Iordan. Istoria leului sau imblanzit

Deci, despre ce o fi vorba?

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 23, 2012 at 12:08 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • SCHIMBAREA DORITĂ LA NIVEL GLOBAL: Fiecare individ să aibă UN COD DE BARE

      În fiecare săptămână, la BBC se prezintă în 60 de secunde, o idee care ar putea schimba lumea. Astfel, nume cunoscute din filozofie, ştiinţă, psihologie sau artă propun schimbări controversate care ar putea avea un impact asupra lumii în care trăim.
      Fără să conteze cât de improbabilă este provocarea lansată în cadrul programului, o idee pe săptămână este prezentată de BBC împreună cu viziunea autorului şi explicaţiile acestuia cu privire la impactul la nivel global pe care l-ar putea avea aplicarea propunerii.

      Săptămâna aceasta, cea care a lansat ideea de 60 de secunde a fost autoarea de literatură SF Elizabeth Moon, ea motivându-şi dorinţa ca toţi oamenii să primească la naştere un cod de bare.

      „Dacă aş fi conducatoarea întregului Univers, aş insista ca fiecare individ să aibă un ID permanent ataşat, un cod de bare, un cip implantat care să permită identificarea rapidă, uşoară şi necostisitoare a fiecăruia. Cipul ar fi implantat la naştere“, a afirmat Elizabeth Moon.

      “Îndrepţi un scaner către o persoană şi ştii cine este. Aceste coduri de bare ar aduce multe avantaje. În război, soldaţii ar putea identifica ţintele căutate într-o populaţie de non-combatanţi. Nu vor mai fi cazuri de greşire a identităţii cuiva, care duc la moartea unor inocenţi, la victime colaterale. Anonimitatea nu va mai fi o opţiune, nici confundarea cuiva, greşirea identităţii. Asumarea responsabilităţii va deveni mult mai simplă şi mai corectă”, a adăugat aceasta.

      http://www.ghimpele.ro/2012/05/schimbare-dorita-nivel-global-fiecare-individ-cod-bare/

      Apreciază

    • Ioan said, on noiembrie 16, 2015 at 10:23 am

      „Transformarea „CASEI POPORULUI” in SPITALUL POPORULUI ( CASA DE SANATATATE A POPORULUI) !”
      http://www.petitieonline.net/petitie/16804150

      Apreciază

  2. ayannis said, on mai 23, 2012 at 12:15 pm

    Da. Ma induioseaza nespus . Am filmul acesta descarcat din 2008 .

    Mai stiu o poveste asemanatoare despre leul Christian .

    ” In 1969, John Rendall si Anthony Bourke au cumparat un pui de leu de la magazinul Harrods, din Londra. L-au botezat Christian si l-au crescut timp de un an, inainte de a-l elibera in salbaticie. Dupa ce au aflat ca tanarul leu a fost introdus cu succes in habitatul sau natural, cei doi barbati au intreprins o expeditie in Kenya, pentru a se intalni cu leul ce le-a apartinut candva. Acest lucru se intampla la un an dupa instrainarea lui, iar ei erau insotiti de un echipaj de televiziune specializat in filme documentare. Multi conservatori i-au avertizat pe Bourke si Rendal ca leul Christian nu isi va mai aminti de ei. Reintalnirea care a avut loc ajunge insa direct la inima oricui iubitor de animale care priveste momentul filmat. Christian se apropie prudent initial, dar apoi vine grabit si se arunca in bratele fostilor lui stapani. Documentarul mai arata si doua leoaice si un pui maricel afisand un comportament prietenos fata de vizitatorii umani. ”

    Si imblanzitorul de lei Kevin Richardson

    Apreciază

  3. ayannis said, on mai 23, 2012 at 12:21 pm

    Aici leul Christian „Full story Part 1-5 ” .

    Apreciază

  4. kosk said, on mai 23, 2012 at 12:49 pm

    ce „kevin richardson”? exemplu irelevant. in Mineie exista suficiente dovezi de Sfinti iubitori de animale, ex Sf Mucenic Mamas (cel hranit cu lapte de ciuta).
    http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-mucenic-mamant-mamas-2-septembrie-88853.html

    Apreciază

  5. danutza said, on mai 23, 2012 at 12:55 pm

    fratilor, pt ca iar s-a atins un subiect delicat, de care nu prea aflam mare lucru daca nu era fratele saccsiv, va rog sa va amintiti de apelul meu de a plati, fiecare dupa putinte, o mica contributie lunara pt a-l sprijini sa isi desfasoare activitatea in continuare.
    va rog sa va ganditi ce reprezinta acest blog in viata voastra si cum ar fi daca nu ar mai fi activ!
    va multumesc!
    cei care vor sa se alature, pot sa imi transmita mesajul la adresa: ecaterdas@yahoo.ro

    Apreciază

  6. ioancadar said, on mai 23, 2012 at 1:29 pm

    Să nu uităm de iubirea pe care ne-a arătat-o Dumnezeu, Care L-a trimis pe Fiul Său să moară ca noi, păcătoşii, să fim mântuiţi prin jertfa Lui Iisus Hristos pe cruce:
    „Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.” (Ioan 3: 16)

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/01/09/versete-biblice-de-tinut/

    Apreciază

  7. Mălin said, on mai 23, 2012 at 1:51 pm

    O femeie pe nume Anita din Norvegia reusit sa se imprieteneasca cu o haita de lupi

    Femeia vizita lupii zilnic, ii hranea si avea grija de ei. Fiarele s-au obisnuit cu prezenta ei si au perceput-o ca pe un membru al haitei.

    Apreciază

  8. kosk said, on mai 23, 2012 at 1:54 pm

    „mie frica sa stau langa animalele salbatice”..ma, Sf Serafim de Sarov hranea ursi din mana, credinita dincolo de frica sa ai. floare rara in vremurile astea.

    Apreciază

    • claudia said, on mai 23, 2012 at 3:48 pm

      In cartea “Oamenii si animalele in lumina sfinteniei” am gasit o rugaciune a Sf Vasile cel Mare ,spune asa:”

      O, Doamne, fa sa sporeasca in noi simtamintul prieteniei fata de toate fapturile, fratii nostrii mai mici, carora Tu le-ai daruit acest pamint pentru a le sluji drept camin in care sa traiasca alaturi de noi. Fie ca noi sa intelegem ca acestea nu traiesc numai pt noi,ci si pentru Tine, si ca sa se bucure de minunea vietii la fel ca si noi si Iti slujesc dupa puterea lor mai bine decit o facem noi dupa puterea noastra”
      sau alt citat

      “Animalele nu au luat parte la indaratnicia si apostazia omului .Ele nu s-au razvratit impotriva lui Dumnezeu , fiindca toate fapturile erau lipsite de libertatea de alegere.Animalele traiau in credinciosie , dupa poruncile lui Dumnezeu .In purtarea fata de animale, fiintele umane incearca astazi sa exercite o putere tiranica in locul cautarii unei comunicari pasnice , pline de iubire, cu constiinta ca acestea sunt vrednice de respect, viata si libertate”

      Sau parintele Staniloae in Dogmatica scria
      ”Iconomia lui Dumnezeu sau planul Lui cu privire la lume consta in indumnezeirea lumii create,care, in urma pacatului,implica si mintuirea.Mintuirea si indumnezeirea vizeaza, fara indoiala, in mod direct umanitatea ,dar nu o umanitate desprinsa de natura , ci unita ontologic cu natuta(…)De aceea prin lume se intelege atit natura ,cit si umanitatea(…).Cartea este frumoasa, sunt atit de multe exemple de sfinti care au trait alaturi de animale salbatice , de lei care mincau piine din miinile lor, sunt scrise rugaciuni pt animale,una dintre ele este a Sf Mamant si a Sf Modest, ocrotitorul animalelor.

      Era si o istorioara despre un calugar din Sf Munte Athos, care traia singur si muncea sa intretina animale batrine si bolnave , aduse de oameni care stiau mila parintelui.Cind a imbatrinit ,fratii sai de la manastire l-au luat sa-i slujeasca ,dar nu au reusit decit dupa ce au promis parintelui ca vor avea grija de animalele sale.

      Sau Sf Dimitrie Basarabov , care strivind din greseala un cuib cu puiutii sai si-a pedepsit piciorul neincaltindu-se trei ani de zile.

      Mahatma Gandhi spunea” Gradul de civilizatie al unui popor il cunosti si din comportamentul oamenilor fata de animale” sau alt citat”Pina nu ai iubit un animal ,parte din sufletul tau nu s-a trezit” .Si iubirea fata de animale este un dar de la Dumnezeu, iti imbogateste sufletul , ai mai multe motive de bucurie si viata iti este mai senina, eu asa simt.

      Apreciază

      • saccsiv said, on mai 23, 2012 at 3:53 pm

        claudia

        Sora mea draga, te rog, lasa-l in colo pe Ghandi.

        Apreciază

      • claudia said, on mai 23, 2012 at 8:57 pm

        Ai dreptate, daca gindeam un pic nu mai scriam prostia asta, nu am citit nimic din scrierile lui Gandhi, doar odata un articol din care am retinut citatul de mai sus, pt ca mi s-a parut aproape de adevar. Acum, dupa ce l-am intors pe toate partile, observ ca nu-i deloc asa. Bine ca prostia nu doare, altfel m-as fi tinguit toata viata….Intr-adevar, gradul de civilizatie in sens crestin nu are nimic comun cu civilizatia inteleasa de ceilalti. Totusi, orice iubire frumoasa sensibilizeaza sufletul. Il face mai blind, mai gingas, mai receptiv , oricum, este o binecuvintare sa poti iubi !

        Apreciază

  9. Dan said, on mai 23, 2012 at 2:32 pm

    Imi plac animalele, mai mult decat oamenii, tocmai din acest motiv: loialitatea. Un animal pe care-l cresti este INTOTDEAUNA loial, un om insa… poate ajunge sa te tradeze… Hmm, investitie (sentimentala) proasta. Am mai multa dragoste pt. fiarele salbatice chiar decat pt. (unii) oameni.
    Am avut la viata mea tot soiul de animale, de la caini la iepuri, la capre, porumbei, porci, gaini si asa mai departe… La toate am tinut foarte mult. La oameni nu prea tin de fel :(. Omul e o hiena care, cand vede un leu puternic, frumos, ranit, se inhaita cu alti derbedei-hiene sa-l rapuna de tot la pamant, sa-i sape groapa. Asta e natura umana de peste 7 milenii de existenta a acestui specimen nefericit, coroana a creatiei la inceput, dar mai josnic decat dobitoacele dupa cadere.

    Apreciază

    • claudia said, on mai 23, 2012 at 10:05 pm

      Fratele meu are o vorba:” Omul se aseamana unui virus cumplit, invadeaza tot si pe unde ajunge distruge tot” , cred ca asta era si ideea ta.
      Am citit intr-o revista despre doi catei , un baietel mare, frumos ,blind si o catelusa , slaba, murdara si cu puiuti, blinda si ea. Amindoi „cerseau” mincare de la trecatori , toti oamenii erau tare impresionati de frumusetea baietelului si ii dadeau sa manince pe saturate, iar catelusei nu-i aruncau nimic pe motiv ca era murdara si urita.Catelul, care pesemne era si tatal puilor ,renunta la hrana pt mamica infometata. Cine scria articolul a fost impresionat de gestul ciinelui si era uimit de reactia oamenilor, oare vederea unei cateluse amarite, cu pui , sa nu trezeasca nimanui mila? Cam asa se intimpla si in rindul oamenilor, daca esti bine ,sanatos, fara probleme financiare ,ai o multime de prieteni pe linga tine, daca ai un necaz, o suferinta , cei mai multi nu numai ca te parasesc, dar se grabesc sa-ti sape groapa , poate din ” mila” sa nu te obosesti sa ti-o sapi singur….

      Apreciază

  10. Mălin said, on mai 23, 2012 at 2:43 pm

    Apreciază

    • Dan said, on mai 23, 2012 at 2:55 pm

      A fost sters, se pare. Sau am o problema in a-l vizualiza.
      „Embedding disabled by request” imi zice.

      Apreciază

      • claudia said, on mai 23, 2012 at 3:52 pm

        Da click pe „watch on you tube”, asa il poti vizualiza.

        Apreciază

  11. Mălin said, on mai 23, 2012 at 3:03 pm

    Apreciază

  12. Mălin said, on mai 23, 2012 at 3:05 pm

    O cheama Mishka si incearca sa imite cuvinte:

    Apreciază

  13. Mălin said, on mai 23, 2012 at 3:09 pm

    Apreciază

  14. blue said, on mai 23, 2012 at 3:12 pm

    Animalele nu tradeaza, iar lumea lor este mai corecta decat a noastra.

    Apreciază

  15. Mălin said, on mai 23, 2012 at 3:29 pm

    Apreciază

  16. claudia said, on mai 23, 2012 at 4:01 pm

    Cats talking

    Apreciază

  17. claudia said, on mai 23, 2012 at 4:08 pm

    Snowball dansind….

    Apreciază

  18. claudia said, on mai 23, 2012 at 7:39 pm

    Sa va spun o intimplare tare haioasa , protagonist : un papagal perus verde, Bobita , care stia sa vorbeasca si nu oricum, vorbea clar, rar si cu intonatie asa cum il invatase stapina lui.Avea un glascior subtirel ,era dolofan, alintat si avea niste ochisori rotunzi , mari si negri , o dulceata ,iti venea sa-l maninci de cum il vedeai. La un moment dat vine acasa la prietena mea doctorul veterinar sa-I faca un tratament catelusei , in camera mai erau parintii prietenei mele care stateau in spatele doctorului si bineinteles ca era si Bobita,liber, de existenta caruia doctorul nu stia. Deodata Bobi incepe sa vorbeasca cu glasul sau subtirel “ce faci? ; fii cuminte; la cusca Bobi, la cusca; ce facusi?; pa Bobi; Bobi dragule, iubitule”…..si tot repertoriul. Doctorul se intoarce catre parintii prietenei mele si ii priveste uluit, bineinteles ca Bobi tacea instant cind doctorul se misca, se repeta faza de citeva ori ,doctorul era din ce mai stupefiat si la un moment dat le spune parintilor “va credeam oameni seriosi “ si se grabea sa plece vizibil deranjat de prestatiile lor “ ciudate”.Intr-un final apele s-au limpezit , doctorul a facut cunostinta cu dragul de Bobita . La final le-a spus ca fusese convins ca ori voiau sa-si bata joc de el ori erau nebuni cu acte in regula……pacat…acum am ramas doar cu amintirea lui. Dragul de Bobita …..

    Apreciază

    • ayannis said, on mai 23, 2012 at 8:10 pm

      :)) :)) :)) Doamne , ce am putut sa rad …!!! Ce ciudat , si eu am avut un Bobita , tot perus albastru . L-am gasit pe strada , evadase de undeva . E poveste de vreo 17 ani , ma duceam in ziua aceea la examen , eram in sesiune . A trebuit sa merg cu papagalul la examen , nu ma mai puteam intoarce din drum . Am dat examen la Lingvistica cu Bobita cocotat pe manerul de la geanta . A ras profa cand l-a observat intr-un final cocotat pe geanta mea… statea acolo cuminte , era clad afara si el era epuizat si speriat … Cat a stat cu noi in apartament ( 2 ani) l-am lasat liber prin toata casa … 🙂

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on mai 23, 2012 at 10:13 pm

        si mie imi plac animalele , stau la bloc , am un papagal nimfa – coco am avut doi fata si baiat dar unul si-a luat lumea in cap , de fapt a venit pe terasa , si tot asa a si evadat a stat o iarna cu noi si cand s-a mai incalzit si-a luat zborul ,chiar m-a surprins cum o fi reusit sa deschida plasa de insecte de la balcon;
        uneori ma bucur cand imi vad copilul cum rade cu pofta dand in leagan pe coco ‘o sarma improvizata in balcon’ si cum se aseaza uneori printre florile tip copacei ,trandafir,ficus , yucca !
        este si asta o treaba harazita de la DUMNEZEU ca omul sa aiba grija de un animal sau mai multe insa era mai bine intr-adevar ca fiecare animal sa fie lasat acolo unde -i este locul de bastina , ma gandesc daca-i dau drumul afara il maninca mita cred dar sa stiti ca este constient ca afara este pericol si nu insista ;cel care a zburat cred ca s-a intors la fostul sau stapin !

        Apreciază

  19. newsplazza said, on mai 23, 2012 at 8:15 pm

    Saccsiv, în seara asta mi-am schimbat părerea despre voi! Într-adevăr sunteți 100% BUNI! Am în bloc o tipă care este Creștin-Ortodoxă, dar chiar este, adică vorbește despre Dumnezeu, Sfinții Părinți, dar la un moment dat când i-am spus despre animale, mi-a spus că: Sfinții părinți ne-au spus că animalele nu au suflet, ele nu pot iubi, nu pot simți, ele fac gesturi pe care noi le iubim iubire, pentru că așa le considerăm noi, dar omul nu trebuie să iubească animalele, el trebuie să le domine și să le omoare! Ți se pare corect, să omori un câine care ți-a salvat viața, așa cum au făcut acești oameni? Câinele nu avea nimic, era sănătos, dar l-au omorât după ce acesta le-a salvat viața, tocmai ca să nu se atașeze copilul de câine! Cum comentezi? Preotul la care mă duceam când eram mic, ne învăța să iubim animalele, căci Bunul Dumnezeu ni le-a dat să le stăpânim, iar cele care sunt necesare hrănii să ne hrănim cu ele, dar nu să ne batem joc de ele, căci și ele sunt creația lui Dumnezeu, și nu îți boți bate joc de carnea unui animal care s-a lăsat sacrificat pentru tine ca om! Vă Mulțumesc!

    Apreciază

    • Mălin said, on mai 23, 2012 at 11:11 pm

      Ceea ce le face sa se miste pe animale nu poate fi numit suflet…cum este in cazul omului..
      Dar animalele sunt conduse de anumite insticte dupa anumite legi pe care numai Dumnezeu le cunoaste…

      Ele reactioneaza prin instict la anumiti stimuli…
      Uneori au si un instict care le ajuta sa-si de-a seama de oamenii care reprezinta pentru ele o amenintare sau de multe ori isi dau seama de nerautatea unui om cum este cazul sfintilor spre exemplu.

      Intr-adevar omul este stapan peste animale, lui i-au fost incredintate spre ingrijire.
      Deci are dreptul sa le creasca in gospodarie pentru hrana, cum sunt de pilda animalele domestice (oi, vaci, gaini, porci etc)

      Sau pentru paza cum este in cazul cainilor si exemplele pot continua…
      Deci totul depinde de om cum isi gospodareste toate…
      Omul intr-adevar nu are voie sa chinuie animalele sa le tortreze sa le terorizeze fara un motiv intemeiat…
      Si aici se exclude vanatul sau sacrificarea animalelor pentru hrana care este un motiv intemeiat de cand exista omul pe pamant…

      Deci modul in care ne raportam la animale conteaza foarte mult atunci cand un animal este chinuit si torturat batjocorit sau schingiuit din placere nebuneasca sau prosteasca cum ar fi de exemplu asa:

      Acestea reprezinta un pacat pentru care omului i se va cere socoteala pentru ca astfel de oameni fac dovada unor stapani netrebnici…

      Parintele Paisie spunea ca fiecare sa faca dupa sensibilitatea pe care vrea sa o dobandeasca

      Si aici pot fi diferite trepte duhovnicesti…
      Bineinteles ca au existat oameni care cautand sa fie desavarsiti, cum este cazul sfintilor, au lucrat nevointe mult mai deosebite si iti dau numai un exemplu din viata Sf. Dimitrie Basarabov care din greseala, fara intentie bineinteles, a calcat cu piciorul si a zdrobit cuibul unei pasari in care se aflau niste oua sau niste pui, iar atat la mustrat constiinta pe sfant incat toata viata si-a pedepsit piciorul cu care a calcat peste acel cuib umbland descult…

      Pana la urma cati dintre noi ne-am gandit vreodata cate furnici am calcat cu picioarele de-alungul vietii noastre ?

      In concluzie este bine sa iubim animalele pentru ca si ele sunt faptura lui Dumnezeu dar viata de crestin este mult mai complexa si nu sta doar in iubirea animalelor ci in iubirea a toata fapta buna…

      Sf Dimitrie nu si-a sfintit viata doar pentru faptul ca si-a pedepsit piciorul cu care a calcat peste cuibul acelei pasari…

      Ehe… pana acolo e cale lunga si foarte putin ajung la ea,

      Hristos S-a Inaltat !

      Apreciază

  20. ayannis said, on mai 24, 2012 at 11:50 am

    Animalele au suflet . Ele sunt suflete . Ia cititi in Bibile , pe la inceput . OMUL insa e chipul si asemanarea lui Dumnezeu . Animalele sunt lasate in grija omului si acesta e dator sa le ocroteasca. DATOR , pentru ca si ele sunt tot creatia lui Dumnezeu , alta decat cea dupa chipul Sau . Doar OMUL se poate mantui si devenii nemuritor , ANIMALELE insa nu , ele nu sunt create dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu , Sfanta Treime. DAR avem obligatia sa le ingrijim cu dragoste pentru ca Dumnezeu le-a creat , din respect pentru ceva ce nu am facut noi ar trebui sa avem grija de ele . Insa daca ar fii sa alegem intre om si animal , are prioritate omul . Sunt situatii cand trebuie sa-ti pese intai de OM.
    Trebuie discernamant , asa spunea Pr Paisie Aghioritul .

    Eu acum am o prietena cu blanita multa si 4 labute . Are o moaca super haioasa , latra de mama focului dar nu e rea , mai mult zgomotoasa si jucausa . E maidaneza , corcitura intre Husky din ala maro-cafeniu si o catea maidaneza . A aparut prin luna martie in gradina mea de flori ; ma privea cu fata aia cafenie si ochii de culoarea alunelor . Este foarte expresiva si frumoasa . O cheama Moca , dar o alint cu toate diminutivele derivate : Mocutza , Mocu , Mocushita :)) . E caine de talie mare . Creste si pazeste blocul . Ne jucam cand cobor sa duc gunoiul sau imi vizitez gradina. Am cumparat hrana pentru ea . Cateodata ai arunc de la balcon pentru ca imi e lene sa cobor 3 etaje dar se prosteste in asa hal ca sa ma faca sa merg la ea incat chiar ma duc . 🙂 Nu prea ai rezist si stie . Nazdravana si ghidusa Moca .

    Apreciază

  21. ayannis said, on mai 24, 2012 at 5:23 pm

    Am citit . Mi-au placut argumentele lui A.M .

    Apreciază

  22. roxie said, on iunie 19, 2012 at 12:34 pm

    Animalele ne reamintesc adeseori ca adevarata iubire trebuie sa mearga pana la jertfa pt cel iubit. De exemplu leul care a murit flamand la mormantul Sfantului Gherasim : ” Viata Sfantului Gherasim, care a trait la Iordan, s-a petrecut un lucra interesant. Acesta a vazut odata un leu stand pe nisip si suferind tare. Leul isi lingea laba in care intrase un spin. Sfantul Gherasim s-a apropiat de el, i-a luat laba si i-a scos spinul. Si ce s-a intamplat? Leul a nutrit din acel moment o multumire neobisnuita fata de sfant si, pana la moartea staretului, nu s-a despartit de dansul, iar atunci cand Sfantul Gherasim a murit, pe mormantul lui acest leu recunoscator a jelit mult timp, si in cele din urma acolo a si murit.”
    (http://www.razbointrucuvant.ro/2012/05/05/predica-slabanogul-vitezda-sfantul-luca-al-crimeii-nerecunostinta/).

    Sau Hacicko ar mai fi un exemplu in care un caine isi asteapta loial stapanul timp de 9 ani pe peronul garii. S-a facut si film dupa aceasta poveste adevarata. Este o versiune din 2009 cu Richard Gere dar cred ca originalul din 1987 e mai autentic.
    Pt. cei carora le-a placut Colt-Alb. 🙂

    Dar sunt si sfinti care au avut o sensibilitate aparte incat si daca calcau din greseala un musuroi de furnici se opreau sa il refaca pt. a nu le strica munca furnicilor. Sf. Serafim de Sarov stiu ca nu se clintea sa alunge insectele care il atingeau in timpul rugaciunii.

    Nu exista scuza pt cruzimea nejustificata fata de animale. Ne-a mai povestit parintele de o femeie care a avut un copil orb si a mers la un parinte vazator cu duhul care i-a amintit ca in copilarie si ea scotea ochisori la puii de vrabiuta. Sa luam aminte ca asemenea rautate nu a ramas nepedepsita.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.