SACCSIV – blog ortodox

Stricarea unui neam prin manelizare

Posted in manele, TIGANI by saccsiv on mai 20, 2012

Iata ce scriam in 2009:

Conform articolului Spune-mi ce asculti, ca sa-ti spun cat de destept esti, de curand, Virgil Griffith, un student al universitatii California Institute of Technology, a realizat un studiu mai mult decat interesant. Acesta pune in legatura preferintele muzicale cu rezultatele SAT-urilor elevilor americani (acele examene pe care le dau la sfarsitul liceului si cu care se lauda in toate filmele). Astfel, elevii cu cele mai joase performante scolare, cu un scor mediu de 889 (ceea ce inseamna ca doar vreo 20% dintre elevi au luat mai putin), declara plini de mandrie ca trubadurul lor preferat este Lil’ Wayne. In vecinatatea lor se mai afla si confratii ascultatori de T.I., Beyonce si tot ceea ce inseamna reggaeton. Intregul tabel in gasiti la:

http://musicthatmakesyoudumb.virgil.gr/music.php

   Bine ar fi ca un asemenea studiu sa-l faca si un grup de specialisti. Probabil insa ca rezultatele nu vor diferi spectaculos. Consider ca in Romania este obligatoriu realizarea unuia asemanator, insa probabil ca nu se va intampla din cauza politicului corect si al unor puternice interese in promovarea manelelor. Sper totusi ca poate niste studenti entuziasti vor face un studiu precum al colegului lor american.

Eu insa mi-am format o parere clara pe baza experientei mele de viata si pot spune ca nu am intalnit iubitori de manele capabili de o minima capacitate de analiza. Mai mult, am observat o chestiune extrem de interesanta si va propun sa experimentati si dumneavoasta: incercati, ascultand diferite fonduri muzicale, inclusiv manele, sa va concentrati pe analizarea a unei oarecare probleme, sa faceti exercitii de matematica sau orice activitate ce implica o inteligenta peste medie. Nu vreau sa va influentez si sa porniti de la o idee preconceputa, de aceea va las sa faceti singuri acest experiment, insa ar fi util sa comentati observatiile dumneavoastra in cazul manelelor. Sa analizam insa si alte chestiuni legate de acest tip de muzica:

Limbajul de mahala, propriu pana nu de mult ghetoului si penitenciarelor a invadat limbajul comun o data cu explozia acestora. Muzica de petrecere mai mult sau mai putin tiganeasca se canta pe aceste meleaguri de mult timp, insa de cativa ani se petrece o actiune voita (dar neconstientizata de multi) de dezromanizare si imbecilizare a maselor (de care am mai vorbit cu alta ocazie, facand parte dintr-un proiect mai amplu, la nivel global de cimentare in material si indepartare a individului de Dumnezeu).

Manelizarea societatii romanesti este una din cele mai distructive si eficiente actiuni de stricare a acestui neam. Acele cuvinte nu sunt tocmai goale de continut, ele reprezinta o rasturnare a valorilor reale si indeamna la razbunare, mandrie, goana dupa bani, desfranare.

Manelizarea a inceput cand CNN, trambita politicii corecte mondiale, a criticat autoritatile romane ca tiganii nu-si pot exprima “creatiile artistice“ in mass-media de la noi. Imediat PRO TV s-a aliniat si a inceput o intensa promovare a “artistilor“ si a subculturii lor.

Cititi va rog mai multe in articolul:

Imbecilizarea prin MANELE

   Mai apoi, usor usor si restul televiziunilor au urmat exemplul televiziunii familiei Lauder.

Aproape toate genurile muzicale sunt nocive. Inclusiv cea clasica:

MUZICA CLASICA si MASONERIA

Daca ar fi insa sa facem o paralele intre aceste genuri muzicale si droguri, diferenta dintre manele si restul a ca cea dintre crocodil si cele numite usoare. Toate sunt nocive. Primul este insa devastator:

Video (EXTREM DE SOCANT): Rusia, efectele dezastroase ale drogului CROCODIL – PUTREZESTE CARNEA

Manelele sunt chiar mai nocive decat rock-ul, cu toate ca ambele genuri le putem cataloga muzica de mare risc, precum la droguri.

Maneaua poate fi asemanata si cu o epidemia, iar de acest microorganism ce te infecteaza te vindeci extrem de greu. El ataca creierul si sufletul. Retardeaza si indeparteaza de bunul Dumnezeu. De boala asta sufera aproape toti tiganii, dar nu doar ei sunt cei afectati. Ci si din ce in ce mai multi romani, care iubind maneaua, pasesc decisiv pe o autostrada ce duce spre dezromanizare. Iar maneaua a devenit unul dintre principalele motive pentru care actualmente pe teritoriul Romaniei au mai ramas doar cateva insule de romanism:

AU MAI RAMAS DOAR CATEVA INSULE DE ROMANISM. Populatia doar vorbitoare de limba romana si “romanii” manelizati si telenovelizati au devenit majoritari

Cand intr-o populatie, politistul si detinutul, tiganusul analfabet si eleva romanca, directorul si muncitorul, sunt impreuna iubitori de manele, acea populatie este la un pas de a deveni iremediabil stricata de sus pana jos si de la stanga la dreapta, pe toate nivelele.

Asta s-a dorit si asta aproape s-a reusit …

Metastaza in trupul tarii: MANELE IN JURUL MANASTIRILOR

 

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 20, 2012 at 10:51 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • ayannis said, on mai 20, 2012 at 5:22 pm

      Ma scuzati dar postez aici o cantare frumoasa pe care o invatam si noi la cor in perioada aceasta . Se numeste ” Doamne , auzi glasul meu ” ( in interpretarea corului SF. APOSTOL ANDREI din Cluj ).

      Apreciază

    • tataia said, on mai 22, 2012 at 6:12 am

      „Aproape toate genurile muzicale sunt nocive. Inclusiv cea clasica:

      Daca ar fi insa sa facem o paralele intre aceste genuri muzicale si droguri, diferenta dintre manele si restul a ca cea dintre crocodil si cele numite usoare. Toate sunt nocive. Primul este insa devastator:”

      Eu unul as zice ca devastator este rock-ul. Iar restul, inclusiv manelele sint nocive intr-o masura mai mica sau mai mare dar oricum nu se compara cu rock-ul.

      Apreciază

  2. ioancadar said, on mai 20, 2012 at 11:42 am

    Întradevăr manele, prin mesajul lor, distrug caracterul poporului român, făcându-l in popor uşor de manevrat şi de corupt, dar la noi, românii, dacă vorbeşti de răul corupţiei, ţi se spune că te lauzi cu faptele, ceea ce nu-i adevărat, în fond Unul singur este fără de păcat şi acela este Domnul Iisus:

    De ce corupţii şi şpăgarii ar trebui daţi afară din Biserică (excomunicaţi)

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/05/18/de-ce-coruptii-si-spagarii-ar-trebui-dati-afara-din-biserica-excomunicati/

    Apreciază

  3. mishuleu said, on mai 20, 2012 at 11:50 am

    Se urmaresc mai multe scopuri cu acest tip de mizerie de gen muzical printre care cel principal de distrugere a ortodoxiei pentru ca reprezinta forta de care ei se tem si care se poate opune cu succes satanizarii omului, al doilea dezumanizarea totala a crestinului ortodox roman pentru a nu mai putea constitui material din care sa iasa sfinti cum erau alta data, al treilea distrugerea pshica si sufleteasca a ortodoxului care devenind handicapat din punct de vedere duhovnicesc va accepta toate mizeriile si distrugerea pe care ei o fac in acest moment in aceasta tara binecuvantata de Dumnezeu, el ajungand sa nu-i mai pese de stramosii nostri ce au luptat pentru ca noi sa avem pamantul nostru si sa ne pastram ortodoxia, de sfintii nostri care au aratat prin faptele lor cat de vie si autentica este religia ortodoxa,
    sa accepte cipurile fara sa-i pese ca Iisus Hristos si-a varsat sangele pe cruce pentru noi, sa nu mai simta ca cu fiecare casa, masina sau alte lucruri materiale pe care si le achizitioneaza cu ajutorul banilor primiti de la camatarii de jidani din bancile lor se transforma in niste carcase goale fara sentimente, dragoste fata de aproapele, avand numai ura pentru dusmanii lor si placere pentru bani. Asta vor ei sa faca prin acesta promovare a acestei muzici hidoase, sa transforme omul in sclavul firmiturilor de la masa satanei.

    Apreciază

  4. Lucian said, on mai 20, 2012 at 11:58 am

    Eu ascult RAP=ritm si poezie!M-a ajutat foarte mult sa ma-ndrept si sa deschid ochii..
    http://www.youtube.com/watch?v=ADme6KK8pUA asta e un exemplu..
    Puteti sa va dati cu parerea,ce credeti de muzica asta care are o „publicitate” negativa!?(multumita televizorului)..Plus ca citisem un articol mai demult despre frecventa instrumentelor muzicale care sunt create pentru a induce in eroare organismul nostru!E vorba de o diferenta de HERTI care plin impulsuri transmite unde negative in loc sa transmita unde pozitive… http://theworld-we-live-in.blogspot.it/2011/03/conspiratie-sunetului-432hz-vs-440hz.html
    Doamne Ajuta!

    Apreciază

    • ayannis said, on mai 20, 2012 at 3:05 pm

      „Bravo” Lucian ! Ce legatura au Lazarev , Osho din link-ul tau de jos …cu ORTODOXIA ? Si hip-hop-ul e muzica ? Am intrat pe link-ul cu muzica pus de tine si m-am simtit de parca ma lovea cineva in plex …. Vrei impulsuri pozitive ? asculta muzica psaltica ortodoxa . E curata si benefica .

      Apreciază

      • Lucian said, on mai 20, 2012 at 3:51 pm

        Si eu sunt Ortodox,da asta nu inseamna ca doar ortodocsii sunt oameni…Restu ce-s!? Nu sunt creatii ale Lui Dumnezeu!?..Trebuie sa ne IUBIM APROAPELE(iar pentru mine aproapele inseamna orice fiinta omeneasca de pe acest pamant)…Daca facem selectari nu ajungem nicaieri.. Esti genul de persoana care daca vede un om di culoare pe strada o iei la fuga ca te mananca!?.

        Apreciază

      • Maria said, on mai 20, 2012 at 4:01 pm

        Bravo ayannis !
        Ascultati muzica psaltica ortodoxa ,cea mai frumoasa muzica de pe Pamant !
        Ascultarea manelelor de catre multi ,ne arata gradul de cultura a acestora !
        Din pacate sunt multi si nu putem da vina numai pe Sistem ,pt ca nu te obliga nimeni sa asculti o muzica daca nu-ti place !
        Nu te obliga nimeni sa mergi la un spectacol al manelistilor si sa strigi sau sa aplauzi !
        La fel nu te obliga nimeni sa te uiti pe pro(s)t tv ,la manelisti !
        Vinovati sunt cei care accepta acest gen de muzica ,ascultand-o !
        Tot ce-i rau in lume ,in general ,romanii inghit primii ! De ce oare ?

        Apreciază

      • ayannis said, on mai 20, 2012 at 4:05 pm

        Lucian se vede ca nu ai discernamat si nici experienta . Invoci iubirea de aproape intr-o chestiune nepotrivita .Am terminat Psihologia anul trecut , printre colegii mei erau foarte multi care imbratisau teoriile despre Dumnezeu ale lui Osho , Lazarev… teorii care contrazic invatatura Ortodoxa pentru ca promoveaza REINCARNAREA . Eu nu sunt adepta New Age si resping din toate puterile asemena invataturi iar link-urile de genul celui postat de tine contin multe adevaruri presarate cu invataturi serpesti ( new ageiste) si sunt destul de periculoase pentru incepatori in ale credintei . Nu le mai posta ca oamenii vor spune ca toleram asemenea invataturi . Experientele mele neplacute cu fostele mele colege imi dau dreptul sa dau cu bata in tot ce e de sorginte new age ..nu o iau la fuga , ai inteles ?

        Apreciază

      • Lucian said, on mai 20, 2012 at 4:28 pm

        Deci,cred ca nu suntem pe aceiasi unda…Ori nu ai citit bine ce am scris si ce am vrut sa transmit ori cautand prin site-ul respectiv ai cautat ceva neortodox de care sa te legi..Am spus eu ceva de Osho sau Lazarev in primul comentariu al meu!?Am spus cuiva sa ia invataurile de la ei!?Eu doar am pus un articol care pur si simplu daca este citit nu scrie nicaieri de cei doi mentionati anterior..Ah,apropo de invatamant..Invatamantul e o institutie care e controlata de masoni, iar masonii nu sunt Ortodocsi s-ar putea sa regasesti probleme pe parcurs!

        Apreciază

      • ayannis said, on mai 20, 2012 at 4:47 pm

        Nu ai spus nimic de Osho sau Lazarev . Ai facut trimitere la un articol interesant despre conspiratia sunetului dar care e pe un site new age . Trebuia sa faci precizarea asta . Personal sunt reticenta in privinta articolelor de pe asemenea site-uri , chiar daca par interesante sau tocmai de aceea .

        Apreciază

      • Lucian said, on mai 20, 2012 at 5:42 pm

        Am vreo obligatie!?De ce „trebuia”!?”Trebuia” si mai putina atentie in ce am scris eu si sigur nu se supara nimeni!Cuvintele in sine au o mare importanta doar ca trebuie intelese..!In orice exista ADEVAR cum exista si minciuna!Suntem oameni, daca nu este unitate intre noi, cum putem aduce pacea in lume!? Niciodata nu va fi atata timp cat fiecare face ce vrea si fiecare asculta ce vrea…Exista un Dumnezeu!Trebuie sa-L ascultam pe El! Nimeni nu-i poate lua locul,nici o institutie,nimic!..Daca intreb acum,aici, cine a scris Biblia, sigur fiecare imi da un raspuns diferit…De ce!? Suntem toti diferiti!Dar suntem toti egali in fata Lui!..
        Dumnezeu e cu Noi,trebuie doar sa fim si noi cu El!O seara buna tuturor!

        Apreciază

      • ayannis said, on mai 20, 2012 at 6:25 pm

        Putin probabil sa am probleme de semnatica : am facut cativa ani de filologie . Sigur ca aveai obligatie . E site ortodox nu castron cu salata . Apoi despre care pace vorbesti ? Cum scrie in Biblie :” N-am venit sa aduc pacea …” 🙂 Bineinteles , unitate in …diversitate …am mai auzit textul asta serpesc 🙂 la Tataitza din Deal

        Apreciază

      • Lucian said, on mai 20, 2012 at 7:15 pm

        @ayannis Nici nu ma cunosti si ma acuzi de texte serpesti…Multumesc!.Ai facut universitate da de scoala vietii nu ai auzit,de respect nu ai auzit,de diversitate nu ai auzit..ciudat..:)..Vorbesc de pace intre frati!Vorbesc de cele 10 porunci!.

        @ mishuleu care zice ca baietii de cartier vor sa faca bani,greseste!Spune-mi macar daca ai auzit de omul asta…Ia si te informeaza apoi vino cu argumente!.

        @ambii Nici nu ati ascultat melodia si pam judecati!felicitari..:)

        Apreciază

      • ayannis said, on mai 21, 2012 at 1:45 pm

        Lucian , daca te ajuta cu ceva , sa stii , chiar imi pare rau ca te-am lezat prin atitudinea mea dura . Nu doresc sa las impresia ca traiesc in sfere inalte sau ca am descoperit eu adevarul absolut iar ceilalti nu au acces la el . De fapt eu vorbeam din perspectiva unui om care s-a aflat candva in stare neutra – care e mai rea decat oricare alta .

        Am inteles ca iti place din muzica „lumeasca” genul hip-hop . Si eu am preferinte lumesti , de ex. imi place muzica greceasca si o idee cea turceasca ( pe linia lor traditionala nu cu influente moderne , mai mult specificul lor )
        dar sunt constienta ca sunt doar asa de divertisment nu mi s-a lipit inima de ele . Nu pretind trairi deosebite din asemenea muzica .
        Pentru suflet insa , ca medicament , ramane muzica psaltica si cea corala bisericeasca . Seara ascult cantari bisericesti pentru ca sunt echivalentul unei rugaciuni : cantarile religioase sunt rugaciuni cantate .
        Sa ma impusti si nu pricep cum ar putea un stil de muzica modern sau lumesc sa dea pace interioara , liniste in cuget si vindecare .
        Cand eram mai tanara eram fan George Michael , am ramas fascinata de vocea si dictia lui insa muzica lui imi facea rau si nu-mi dadeam seama de ce cand o ascultam aveam certuri in casa ,deveneam depresiva , imi mergea foarte prost . Am remarcat asta de cateva ori si am incetat sa mai ascult muzica moderna occidentala . Abia de cand am vazut filmul acela despre industria muzicala am inteles ca muzica moderna influenteaza demonic . Gasisem explicatia acelui rau pe care-l simteam ori de cate ori ascultam muzica lui G. Michael in ciuda faptului ca-mi placea .

        Nu am stat sa ascult pana la capat muzica pusa de tine pentru ca de la inceput m-am simtit agresata si n-am mai suportat . Asta e muzica cu efect de grenade , intr-un asemenea context nici nu mai au vreo importanta versurile . Nu m-am mai simtit asa de traumatizata de cand eram in Haifa in 2006 in timpul razboiului al 2 lea al evreilor cu gruparea Hezbolah : undele de soc ma loveau direct in plex , la fel si muzica pusa de tine . E zgomot nu e muzica .
        Tu poti sa asculti asa ceva daca iti face placere dar sa nu ai pretentia la vreo ridicare spirituala din genul asta de muzica dupa cum nici eu nu am pretentia sa am parte de vreo trezire din muzica greceasca sau turceasca. Nu incurc borcanele . De asta am spus ca e necesar discernamantul : nu tot ce ne place ne zideste sufletele . Tu al vezi pe Hristos batand vreun ritm de hip-hop , rap sau rock ca eu nu-l vad dansand din buric precum Tarkan ? 🙂 Nici nu avem puterea sa ne imaginam cat e de serios Dumnezeu .
        Cat despre mine , nu pot sa spun decat ca daca nu cant la Liturghie , ma imbolnavesc . Nu pot sa explic , asa simt .

        Apreciază

      • Lucian said, on mai 21, 2012 at 2:54 pm

        Pai de la inceput tu ai plecat cu ideea ca e o muzica gresita e si normal ca apoi asta sa ai ca rezultat, iar apoi sa o critici..Muzica asta trebuie ascultata (are un mesaj,nu trebuie ascultat doar beat-ul,trebuie ascultati artistii) de exemplu ce se vorbeste aici pe blog eu am descoperit multumita lor!Asa m-am apropiat de acest blog ,nu am venit cu nicio critica asupra articolelor,persoanelor sau daca aveam o tineam pentru mine..Pot fi mic,mare alb,negru,tanar,batran la fel cum poate fi si persoana cu care vorbesc,de asta nu am timp sa pierd timpul criticand..
        Astea-s o parte din versuri din melodie..

        ..”Refuz ideea de lux material,
        E anormal, da’ nu-i nimic fenomenal cât timp e-un fenomen global..Nu!?
        Acum, şi sper ca până la sfârşitul vieţii,
        Să văd oameni fericiţi, cu principii şi direcţii
        Fără inhibiţii şi infecţii,
        Fără interdicţii şi injecţii
        Citeşte ce-au zis înţelepţii
        Şi-n rest ia lecţii cu mesaj fără conservanţi
        Şi fără E-uri, frăţie,
        Fără coloranţi, antioxidanţi, pură eufonie
        Totuşi, mă tem că trebuie să spun stop la euforie
        Că dacă nu schimbăm nimic ajung să-mi fac eu rău mie

        ..”Da’ până am ajuns major nu mi-am putut închipui
        Că Diavolul perverteşte copii,
        Fură suflete tinere, mii
        Desparte familii unite, să ştii,
        Căsnicii de la nişte hârtii
        Droguri, beţii, euforii,
        Plăceri de moment şi-alte magii
        Dintr-o fată curată
        Faci altă prostituată instantă,
        Oricum e la modă să fii traficant
        Oricum e exemplu, e relevant de şocant
        Şi ca punct culminant
        Subliniat, despre viaţa de puşti
        Din orfelinat, ne-au bătut, exploatat, agresat
        Pe termen nelimitat
        De fapt, delimitat de păcat
        Normal blocat
        între rău şi bine
        Când Hristos a zis:
        „Lăsaţi copiii să vină la mine!”..”

        Apreciază

      • ayannis said, on mai 21, 2012 at 3:34 pm

        Vad ca nu intelegi ce spun . Nu are cum sa-mi placa asemenea versuri si nici asemenea muzica . Ascult-o tu daca vrei dar ti-am spus nu de aici vei avea binecuvantari . Nu ma intereseaza ritmurile moderne . Si in mod cert nu-l gasesti pe Dumnezeu in ele . De ce crezi ca nu se canta cu instrumente in biserica ? Mi-am exprimat parerea de rau pentru ca te-am lezat sufleteste . Atat. In rest , ramai in ale tale . Eu nu am convingerea ca am gresit . E drept ca nu te cunosc dar nici tu pe mine . Eu nu mai discut in contradictoriu .

        Apreciază

    • mishuleu said, on mai 20, 2012 at 6:30 pm

      Baietii astia de cartier vor sa faca bani cu citate din biblie in combinatie cu atitudine de baieti „descurcareti” care au trecut prin viata. Mandrie cat incape.

      Apreciază

  5. OctogonX said, on mai 20, 2012 at 12:04 pm

    manelele in sensul lor de muzica de petrecere sunt in regula dar problema e alta ….ca ….pentru noi romanii petrecere este in fiecare zi la orice ora din zi si din noapte .Eu nu ascult asemenea zgomote insa multi altii o fac …si am incercat sa-i inteleg dar nu am reusit pur si simplu mi-au raspuns ca sa ascult ca sa inteleg ….dar ….nu era nimic de inteles …problema cea mai mare a celor care asculta manele in mod frecvent si obinsnuit este lipsa de culutra generala si de respect de sine pentru ca nu isi inteleg sensul existentei lor decat …prin imitarea si ascultarea unuia care indrazneste sa vorbeasca

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on mai 20, 2012 at 1:05 pm

      „manelele in sensul lor de muzica de petrecere sunt in regula ”

      Nu as prea zice….

      Apreciază

  6. Alexandru(Fulger) said, on mai 20, 2012 at 12:04 pm

    Singura muzica buna este cea bizantina dupa parerea mea.

    Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on mai 20, 2012 at 12:05 pm

      Dar a aparut un alt gen de muzica care a cucerit lumea in anul 2011 si 2012 si se numeste Dubstep.

      Apreciază

    • Dan said, on mai 20, 2012 at 1:41 pm

      Muzica bizantina e impropriu spus. Majoritatea creatiilor ce au supravietuit pana in zilele noastre nu sunt deloc „bizantine”, ci au suferit influente arabo-turco-persane, datorate caderii Imperiului si culturilor inainte numite ce au influentat si muzica bisericeasca in mare masura. Asculta bunaoara niste piese traditionale de muzica turceasca, sau muzica apartinand altor culturi arabe, pentru a observa asemanarile cu muzica bisericeasca greceasca (grecii au fost mai multe veacuri sub stapanire turceasca, si chiar dupa ce si-au castigat independenta, influenta culturii arabe mai ales in muzica bisericeasca, si-a facut simtita prezenta puternic).
      In plus, „bizantin” e denumire improprie, nici ei nu se refereau la propria cultura cu termenul „bizantin”, ci se considerau pe buna dreptate romani (adica descendenti ai Imperiului Roman din Antichitate). Eticheta de „bizantini” a fost pusa zeflemitor de scolasticii din vest, cand vorbeau despre Imperiul Roman de Rasarit, provenind de la vechiul nume al Constantinopolului (Bizantyum). Dar „bizantinii” nu au existat niciodata, decat in cartile vesticilor.
      Muzica romana bisericeasca era probabil cu totul diferita fata de ceea ce avem noi acum, in prezent. Grecii au avut propria cultura inclusiv in domeniul muzical, diferita de cea araba, insa secole bune de influente externe au „arabizat” cultura elena.

      Apreciază

  7. mos Bazil said, on mai 20, 2012 at 12:41 pm

    Manelele sint doar o particica dintr-un intreg sir de ‘tehnici’ destinate cirmuirii ‘drepte’ a unui popor.
    Revedeti o postare mai veche dar perfect valibila la(in) orice timp:
    https://saccsiv.wordpress.com/2011/04/06/evreul-noam-chomsky-zece-strategii-de-manipulare-a-poporului/

    Apreciază

  8. stef said, on mai 20, 2012 at 12:43 pm

    Totemul de frecvente si „armonici” din acest gunoi subcultural determina o stare mentala primitiva – individul decade intr-un comportament vulgar cu accente de debilitate . Mesajul textului nu depaseste niciodata cele mai gregare preocupari ,mesajul vizual seamana de cele mai multe ori cu imperecherea la maimute – Toate aceste minunatii sunt impregnate de o agresivitate si vulgaritate specific tiganeasca – RDS-ul si alte retele de tembeliziune nu ne slabesc cu latrina „taraf” – Uitati-va 2-3 minute la un clip de pe acest post dar fara sonor – O sa devina si mai clar ce inseamna plaga tiganeasca …..

    Apreciază

  9. blue said, on mai 20, 2012 at 12:54 pm

    In scoala nu puteam invata decat in liniste, dar, pentru ca aveam colegi ce se laudau ca isi faceau temele pe muzica, am incercat si eu. N-am reusit. Pentru gandire am nevoie de vibratia pura a naturii, nu de fond sonor care sa ma distraga, caci si asa puterea de concentrare imi fuge repede. In schimb, ascult muzica pentru degajarea oboselii de peste zi. Dar manele nu pot auzi in nicio situatie, imi creeaza un rau fiziologic, daca sunt intr-un microbuz cobor la prima, daca sunt in taxi, spun soferului sa inchida sau sa traga pe dreapta, pur si simplu nu pot sa le-aud. Iar in spiritul articolului de mai sus, completez faptul ca si umorul romanesc a fost sabotat. La toate emisiunile ( indiferent de canal ) de divertisment, se prezinta personaje tiganesti, viata tiganeasca sau caracteristicile ei… de parca ei ar fi populatia majoritara. Pare terifiant, dar nimeni nu mai sesizeaza anomalia, privesc toti hipnotizati la asemenea „distractii”, fara sa realizeze ca li se pervertesc sufletele putin cate putin, in fiecare zi. Cel mai tare ma doare camd aud adolescentii vorbind pe strada, baieti si fete deopotriva, adresandu-si cuvinte de neconceput, imprumutate din limbajul tiganesc. N-am sa dau exemple, ce rost ar avea, ca le stim cu totii, mai ales repetarea obsesiva a organului sexual, in orice imprejurare, fara urma de discernamant de parca ar fi o forma de salut. Imi spunea cineva mai demult ca se urmareste deportarea tuturor tiganilor pe un teritoriu trasat in interiorul Romaniei, ca intr-un lagar. Desi ideea mi s-a parut atunci incredibila, cu timpul incep sa vad ca aceasta e directia.

    Apreciază

  10. danutza said, on mai 20, 2012 at 1:03 pm

    cutremur mare in italia. se misca pamantul. ne arata Hristos semne sa ne intoarcem la pocainta.

    Apreciază

  11. daniel said, on mai 20, 2012 at 2:08 pm

    Sunt intru totul de acord cu acest articol! Din pacate asta e adevarul…

    Apreciază

  12. mishuleu said, on mai 20, 2012 at 2:32 pm

    Transformare infioratoare a unei fete asa cum a lasat-o Dumnezeu intr-un monstru dupa o sesiune de machiaj.

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/machiaj-fete-taiwan-transformare-395083.html

    Apreciază

    • Maria said, on mai 21, 2012 at 11:11 am

      Dar ce i-au facut ,ca i-au marit si retina ?
      Trebuie sa ne lasam asa cum ne-a facut Dumnezeu si sa nu ne slutim crezand ca ne infrumusetam ,dar de la cei care nu sunt crestini si se inchina la idoli nu ne asteptam sa inteleaga acest lucru ,pe cand crestinii care cunosc cat de pacat este sa te „mutilezi „pt a-ti crea o alta fata ,prin asta aratandu-ti nemultumurea fata de Creator , ar trebui sa inteleaga !

      Apreciază

  13. ayannis said, on mai 20, 2012 at 4:57 pm

    Cand am ascultat prima data aceasta Cantare am amutit de uimire… impactul a fost atat de puternic incat am visat-o in noaptea aceea …
    http://prosanthropos.wordpress.com/2010/09/13/la-inaltarea-sfintei-cruci/

    Cantarea Sfintei Cruci :

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on mai 20, 2012 at 7:21 pm

      Adevar graiesti ,ayannis !
      am auzit si am tot cautat aceasta Cantare dar acum iata!
      SLAVA TIE SFANTA CRUCE ! si sa ne rugam la SFANTA CRUCE , sa o avem pe pieptul nostru Nu in fala desarta ci CA SEMN DE BIRUINTA aupra raului caci in acest SEMN VOM BIRUI !
      iar SEMNUL EI DREPT SA-L FACEM caci MARE PUTERE ARE asupra raului si cu asta ne ‘osebim de cei ce rad dracu de ei cand fac SFANTA CRUCE ignorand DREAPTA EI ASEZARE pe CARE MINTUITORUL INSASI CU SCUMP SANGELE SAU A SFINTIT-O !
      Bucura-te, SFANTA CRUCE Pazitoarea crestinilor !
      amin!

      Apreciază

  14. broflovsky said, on mai 20, 2012 at 5:26 pm

    A fost cu 2 ore in urma o furtuna buna in Chisinau, si sa format si o tornada mica sau medie, nustiu.. asa ceva nu a mai fost

    Apreciază

  15. s said, on mai 20, 2012 at 5:27 pm

    fratilor,
    am urmat studiicare mi permit sa afirm urmatoarele:
    calitatea informatiei( inclusiv complexitatea ei), influenteaza formarea de retele neuronale, mai ales la varstele mici , la adolescenta si la tinerete.Cu cat sbstratul informatiei e mai simplu cu atat penetratia ideii in sistem e mai garantata si mai distructiva. Astfel omul nu poate deveni ceea ce trebuie sa devina, om, asa cum a fost creiat.propriul creier ii va fi pidica pt ca efectiv structural e influentat sa se subdezvolte.

    Apreciază

  16. Viorel said, on mai 20, 2012 at 5:54 pm

    Ceva despre Noua Ordine Mondiala:
    Ceea ce urmeaza este atat de aproape de realitatea informatica incat nu stiu daca trebuie sa ne amuzam sau sa ne speriem:

    Clientul – Alo, buna ziua, doresc sa comand doua pizza.

    Telefonista – Multumim ca ati sunat la Pizza Hut. Puteti sa-mi dati
    numarul dvs. de identitate (NIDN – national ID number), domnule ?

    Clientul – Numarul meu de identitate nationala… da, un moment.
    6102049998-45-54610.

    Telefonista – Multumesc, dle X. Vad ca locuiti la1742 Meadowland Drive si aveti tel. 494-2366. Telefonul dvs. de la serviciu la Lincoln Insurance este 745-2302 iar numarul de celular este 266-2566. Adresa de e-mail este xson123@home.net. Corect?

    Clientul – Mmda.. Da’ de unde aveti toate informatiile mele?

    Telefonista – Suntem legati, ca orice companie, de HSS.

    Clientul – HSS, ce dracovenie mai este si asta?

    Telefonista – Suntem legati electronic de Homeland Security System, domnule.

    Clientul – (oftand) Asta e. Vreau sa comand doua pizza, Specialul
    All-Meat.

    Telefonista – Nu cred ca este o idee prea buna, domnule.

    Clientul – Cum adica? Este vreo problema cu pizza cu carne?

    Telefonista – Domnule, analizele dvs. medicale arata ca aveti tensiunea arteriala crescuta si un colesterol destul de mare. Conform dosarului medical, compania de asigurari nu va permite alegerea pizzei cu carne.

    Clientul – Ceee ? Si atunci ce-mi recomanzi?

    Telefonista – Ati putea incerca Pizza cu Soia care are procentul de grasimi foarte scazut. Ar trebui sa va placa.

    Clientul – Ce te face sa crezi ca o sa-mi placa?

    Telefonista – Ei bine, vad aici pe monitor ca saptamana trecuta ati fost la biblioteca si ati citit o carte de Retete Culinare cu Soia.

    Clientul – Bine, bine. Da-mi atunci doua pizza marime pentru familie.

    Telefonista – Da, marimea este potrivita pt. dvs., sotie si cei patru
    copii, iar ceea ce ramane puteti sa dati celor doi caini. Totalul dvs. este $49.99.

    Clientul – (strigand in casa) Nevasta, adu-mi te rog credit cardul!

    Telefonista – Imi pare rau domnule, dar trebuie sa platiti cash. Credit cardul dvs. este blocat pentru depasirea limitei.

    Clientul – Dau o fuga la o masina ATM si voi scoate niste bani inainte sa ajunga pizza la mine la usa .

    Telefonista – Imi pare rau domnule, dar nici asta nu va fi posibil. Vad aici ca nu aveti nici un ban in contul dvs.

    Clientul – Da , bine, n-are nimic. Trimite pizzele si gasesc eu niste bani in casa pana ajunge. In cat timp imi vine pizza?

    Telefonista – Suntem putin in intarziere, as zice cam 45 de minute. Daca va grabiti, puteti veni dvs. pana aici sa ridicati personal comanda, dupa ce faceti rost de bani. Pe de alta parte, este putin mai jenant sa carati pizza pe motocicleta.

    Clientul – Da de unde stii ca merg cu motocicleta?

    Telefonista – Pai scrie aici la informatii despre vehicol. Ati avut o
    masina care vi-a fost luata de compania de imprumut pentru ca nu ati platit la timp. Alaturi scrie ca Harley-ul dvs. este cu plata la zi si in plus i-ati umplut aseara rezervorul cu benzina.

    Clientul –

    Telefonista – V-as sfatui sa fiti atent cu vocabularul ca sa nu o patiti din nou. Vad ca ati fost arestat pentru ca ati injurat un politist, apoi judecatorul cu care v-ati certat v-a dat 90 zile de puscarie. Vad ca de-abia v-ati intors in societate de cateva zile si asta este prima pizza pe care o comandati.

    Clientul – . (fara cuvinte)

    Telefonista – Mai doriti altceva, domnule?

    Clientul – Da, am un cupon pentru o sticla de 2 litri de Cola, gratis.

    Telefonista – Imi pare rau, dar trebuie sa cititi mai bine. Pe cupon si in reclama noastra scrie ca persoanele care sufera de diabet nu se califica….

    Apreciază

  17. ayannis said, on mai 20, 2012 at 6:48 pm

    O cantare ingereasca in interpretarea unui cor ortodox rusesc … Minunate voci ..

    Apreciază

    • claudia said, on mai 20, 2012 at 10:11 pm

      F. frumos ! Nici nu stiu cum sa-ti multumesc……stii cum ma simt? Nu pot face decit o comparatie, imi aminteste de Alice in Tara Minunilor, la sfirsit cind se trezeste din visul (cosmarul) ei si calca peste cartile de joc si se intoarce acasa, asa ma simt si eu acum, calc peste toate nebuniile si smintelile lumii , peste cosmarul lumii si ma intorc ACASA ,uitasem ca sunt libera si ca sufletul meu are aripi sa zboare in interiorul sau, Doamne, uitasem…..iar ochii Domnului din icoana ma cutremura, ayannis n-am cuvinte sa spun ce simt…….Dumnezeu sa te binecuvinteze !

      Apreciază

      • claudia said, on mai 20, 2012 at 11:37 pm

        Intr-o singura icoana ochii Domnului m-au impresionat tot asa de mult , este o biserica linga Parcul Tineretului care adaposteste moastele Sf Haralambie, icoana este cea de la catapeteasma , din dreapta, icoana Maicii Domnului cu Pruncul , Doamne ,dar ce ochi are Pruncul Iisus, sunt neputincioasa sa explic ce simt cind ma uit in ochii Sai ,ma cutremur de fiecare data, pur si simplu este viu ,dar este mai mult decit atit, simti pina in strafundurile sufletului chemarea Sa. As vrea sa se opreasca timpul in loc. atit de frumoase sunt clipele pe care le traiesc acum, sunt atit de rasfatata de Dumnezeu, iar eu nu sunt decit un copil indaratnic si prost , cu adevarat Dumnezeu ii iubeste pe pacatosi si peaca sa afle oile cele pierdute, cum as putea explica altfel bucuriile pe care mi le daruie din belsug? Doamne ,ayannis , imi doresc din tot sufletul sa-ti intoarca Dumnezeu insutit bucuria pe care mi-ai adus-o…..

        Apreciază

      • ayannis said, on mai 21, 2012 at 3:42 pm

        Multumesc , asemenea si pe voi sa va binecuvinteze ! De cate ori gasesc ceva care incanta sufletul impart cu toti de aici .

        Apreciază

  18. costea said, on mai 20, 2012 at 7:25 pm

    @blue
    …manelele … imi creeaza un rau fiziologic …
    Hmmm, da cunosc si eu senzatia. Intamplarea face ca, cu ceva mai mult timp in urma sa fi stat intr-un apartament cu unii care ascultau zilnic manele. Chestia asta se petrecea intr-o alta tara unde am muncit. Mai aveam un pic si innebuneam. Ma simteam torturat. Mi-am otravit sufletul cu tot felul de ganduri criminale care ma asaltau. Nici vorba sa te poti concentra la altceva decat poate la bautura.

    Apreciază

  19. Aurora said, on mai 20, 2012 at 9:54 pm

    Viorel
    Scenariul este genial conceput – totul este posibil in NOM, pacat multi nu-si dau seama cat de monitorizati suntem.

    Apreciază

  20. nea Anderthal said, on mai 21, 2012 at 2:13 am

    …pe mine Marian Moise ma impresioneaza foarte mult!
    ps:din „muzica lumeasca” ascult folclor si muzica de inima neagra.

    Apreciază

  21. cosmin said, on mai 24, 2012 at 11:56 am

    comparatia cu rock-ul este absolut aberanta (“Manelele sunt chiar mai nocive decat rock-ul”); rock-ul e unul din putinele genuri muzicale in care versurile chiar conteaza si de multe ori cel ce le-a scris a si citit cateva carti; in plus chiar in studiul pe care ati fondat acest articol jumatatea de sus a tabelului de aici http://musicthatmakesyoudumb.virgil.gr/music.php este dominata de rock (32 de pozitii din 58 + inca 8 pozitii alternative si metal, care tot de rock tin). deci putina atentie va rog, s-ar putea ca rock-ul sa fie un gen pe care nu il intelegeti, si nu merita sa faceti asemenea afirmatii in necunostinta de cauza…

    Apreciază

  22. chemanonim said, on iulie 13, 2013 at 5:36 pm

    Reblogged this on wp2wp.

    Apreciază

  23. […] Stricarea unui neam prin manelizare […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.