SACCSIV – blog ortodox

Rolul lui ADRIAN SARBU in stricarea neamului prin PRO TV

Posted in Adrian Sarbu, PRO TV by saccsiv on septembrie 7, 2014

Sarbu-pro-tv-la-Revolutie

Adrian Sarbu, in stanga. Foto: http://activenews.ro/tatal-protv-ului-audiat-la-parchet-legatura-cu-evenimentele-din-1989-vezi-imagini-rare-cu-adrian-sarbu-si-ion-iliescu-imediat-dupa-revolutie_187301.html

   Iata ce putem citi la Adrian Sârbu a admis că A FĂCUT TESTE pe poporul român, precum şi că a inventat ŞTIRILE de la ora 5 ca DIVERSIUNE VIDEO:

Fostul patron al PRO TV, Adrian Sârbu, a vorbit unor tineri corporatişti despre fosta sa televiziune, cum au apărut “Ştirile de la ora 5″ sau ziarul “Gândul”.

Unul dintre tinerii prezenţi, Cristian Niculescu, a înregistrat fragmente din discursul lui Sârbu şi a postat filmul pe youtube.

Primul purtător de cuvânt al guvernului Petre Roman a spus, printre altele, că “a testat poporul român” şi cum a luat o decizie de “diversiune”. Tot pe seama poporului român, bineînteles. Sârbu a mai spus că a simţit că trebuie să oprească un curent negativ pentru România, prin 1995. Ce însemna acest curent? “Tot ce părea respect pentru libertate, democraţie, valori occidentale, începea să se clatine”. Reamintim că PRO TV a primit, în anii 2001-2002, un “ajutor” de la stat în valoare de 276 de miliarde de lei vechi, “pentru cultură”.

Sârbu a anunţat că vrea să facă şi o şcoală, ai cărei piloni educaţionali să fie: “ ludicul, entertainmentul și social community“.

Iată câteva din declaraţiile lui Sârbu, conform reportervirtual.ro.

“Din plictiseală, pentru că plictiseala este un foarte important vector al creativității, am creat acest PRO TV, care, bineînțeles că trebuia să fie altfel”

» Am testat tot poporul român, l-am testat cu PRO TV și am vrut să vedem dacă poporul român poate fi convins că el contează la nivel global și am făcut campania pro-NATO dacă vă amintiți (…) și am încercat acest exercițiu și, într-adevăr, a venit Clinton la București și am primit o promisiune că o să intrăm în NATO”

„Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce părea respect pentru libertate, democraţie, valori occidentale, începea să se clatine. Ţara era condusă prost, asteptările oamenilor nu erau împlinite şi erau concurenţi ai noştri care credeau că pot capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România. Ce-ar fi însemnat ca România să nu fie în NATO sau în Uniunea Europeană?Atunci am luat o decizie antreprenorială, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată ontologic, al existenţei Pro TV şi a contribuţiei noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Diversiunea s-a numit, ‘hai să arătăm oamenilor şi partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască’ . Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1, în plus am retabloidizat şi stirile de la ora 7

„Teasingurile sunt toate forţate şi la “Gândul”. Suntem de acord, lucrez cu colegii ca să renunţe la acest stil. Noi aveam de ales între a atrage oamenii şi a scrie political correct”. ”.

În urma publicării acestor materiale, o persoană l-a sunat pe Cristi Niculescu, cerându-i să scoată filmul de pe youtube. Gândeşte liber, Adrian Sârbu!

“Spre surprinderea mea am fost sunat – nu spui de cine, persoană importantă – ca să scot filmuleţele cu Adrian Sârbu de pe Youtube, în care spune el nişte treburi despre Pro TV, ştirile de la ora 5 şi ziarul Gândul. Cică el n-ar fi de acord să i se folosească imaginea, deşi era o persoană publică, care ţinea un speech într-un loc public, în care se găseau şi jurnalişti. Cică dacă nu scot eu postările, fac ei raport la Youtube ca să le scoată. Sunt complet derutat că asta e atitudinea marelui om de media”, a scris Niculescu pe fb.

   Iata si ce putem citi la Povestea lui Adrian Sârbu, primul „mogul“ de televiziune din România:
[…]
„PROtevizarea României“

În noiembrie 1995, atunci când Adrian Sârbu, alături de Ion Ţiriac şi Ronald Lauder, fondatorul CME şi moştenitorul imperiului cosmeticelor Estee Lauder, anunţau lansarea postului Pro TV, alături de alte canale dedicate sportului, filmelor, femeilor sau muzicii, ideea a fost privită cu scepticism. Gândirea românilor avea să devină liberă, aşa cum dicta şi motto-ul postului, imediat după ce aceştia au început să se obişnuiască cu programele Pro. Tunsoarea Andreei Esca, modul inedit de a prezenta rubrica meteo al Geaninei Corondan sau banii şi hohotele de râs asigurate de Florin Călinescu, într-un interval orar nu tocmai adecvat, i-au atras pe tot mai mulţi în ceea ce avea să devină „fenomenul Pro“.
„În acei ani, lucram la PRO TV, aşa că pot să vă povestesc despre discursurile pe care Adrian Sârbu le ţinea în «teleconferinţă» (n.r. – un simultan audio, la telefoane fixe interconectate). Prin fire şi prin aer zburau cuvinte şi sintagme ca «Biserica PRO», «fenomenul PRO», «Universitatea PRO», «mentalul colectiv», «excelenţă» şi multe altele, asemănătoare“, scrie Iulian Comnănescu pe site-ul personal, în cadrul articolului „Visul lui Adrian Sârbu“.

„Shogunul“, una dintre poreclele preferate de Sârbu, a ridicat la rang de necesitate dictonul „think big“, combinând conceptul american de televiziune cu elemente ale propriei viziuni. Totul a început în 1991, atunci când Adrian Sârbu înfiinţase Mediafax şi Pro FM, primul radio privat local, iar după munca depusă la studioul Sahia a înfiinţat şi compania Media Pro care se ocupa de producţie. Curând, alături de oameni de la posturile SOTI şi AMERON, şi cu ajutorul financiar a lui Ronald Lauder şi cu o viziune originală, Adrian Sârbu a lansat Pro TV (n.r. – iniţial se numea CANAL 31), care, instantaneu, s-a poziţionat în postura de lider de piaţă. Brandul şi cultura „Pro TV“ aveau să fie definite cu ajutorul unor idei precum „generaţia PRO“ sau emisiuni de tipul „Te uiţi şi câştigi“, „Roata norocului“ sau „Alege A.S.I.A.“.
[…]

Un apropiat al lui Silviu Brucan

Adrian Sârbu rămâne cunoscut drept „operatorul oficial“ al Revoluţiei din 1989, fiind părtaş inclusiv la procesul soţilor Ceauşesu. Dacă înainte de acest moment, Sârbu era regizor la Studiourile de Film Sahia, unde a realizat peste 150 de documentare, venirea Revoluţiei a reprezentat o rampă de lansare. Oamenii care au participat la Revoluţie spun că Sârbu era un apropiat al lui Silviu Brucan, care l-a introdus pe acesta în sediul Comitetului Central, acolo unde a înregistrat întâlnirile din 22 decembrie 1989, dar şi după această dată. Astfel, Sârbu avea să facă primii săi bani, prin vânzarea înregistrărilor către posturile de televiziune internaţionale interesate de evenimentele din luna decembrie a anului 1989.

Politica a reprezentat, de asemenea, un factor decisiv în evoluţia Pro TV. Imediat după Revoluţie, Adrian Sârbu a intrat în politică, în calitate de consilier personal al premierului în Guvernul Petre Roman, funcţie cu rang de secretar de stat responsabil cu comunicarea şi imaginea Executivului României. Apropierea de zona politică a făcut ca Sârbu să capete atribute sporite, iar în timpul manisfestaţiilor din 13-15 iunie 1990, din Piaţa Universităţii, acesta a cerut Armatei dinamită pentru a arunca în aer balconul Universităţii. Pe această temă, în 2005, a fost audiat ca martor în dosarul „Mineriada“, iar, potrivit unor articole de presă de la acea vreme, citând surse autorizate, Adrian Sârbu a chemat câteva trenuri cu mineri la Bucureşti.
[…]

Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Adrian_S%C3%A2rbu_(om_de_afaceri):

Datoriile pe care le avea trustul către stat au fost anulate. Exemplificator: anularea datoriei de 1.000 miliarde de lei vechi șterse de către guvernul Năstase în anul 2001.

adrian-sarbu

Foto: http://www.reportervirtual.ro/2013/07/adrian-sarbu-cele-mai-bune-rezultate-cu-cme-in-romania.html

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Personalitati si organizatii: familia de evrei LAUDER, Estee LAUDER Companies si Pro TV

Personalitati si organizatii: evreul SILVIU BRUCAN (SAUL BRUCKNER)

Cu vreo sapte ani in urma, in cadrul unei emisiuni a unui post tv cu acoperire nationala, in timpul careia se discuta cam care ar fi misiunea mass-media pe acest pamant, toti realizatorii de programe si analistii stransi la acea masa au fost de acord in a critica un mare sef al unei televiziuni nenumite, dar pe la care se parea ca trecusera majoritatea. Si toti s-au aratat indignati de o expresie ce acel sef se pare ca o folosea pe vremea aceea repetat: “Da-le voma”. Pretioasa indicatie era adresata realizatorilor de programe ale respectivului post, iar “voma” trebuia data telespectatorilor.

   Cititi va rog mai multe la:

“Da-le voma”

Limbajul de mahala, propriu pana nu de mult ghetoului si penitenciarelor a invadat limbajul comun o data cu explozia acestora. Muzica de petrecere mai mult sau mai putin tiganeasca se canta pe aceste meleaguri de mult timp, insa de cativa ani se petrece o actiune voita (dar neconstientizata de multi) de dezromanizare. Dar evident si de imbecilizare a maselor (de care am mai vorbit cu alta ocazie, facand parte dintr-un proiect mai amplu, la nivel global de cimentare in material si indepartare a individului de Dumnezeu).

Manelizarea societatii romanesti este una din cele mai distructive si eficiente actiuni de stricare a acestui neam. Acele cuvinte nu sunt tocmai goale de continut, ele reprezinta o rasturnare a valorilor reale si indeamna la razbunare, mandrie, goana dupa bani, desfranare.

Manelizarea a inceput cand CNN, trambita politicii corecte mondiale, a criticat autoritatile romane ca tiganii nu-si pot exprima “creatiile artistice“ in mass-media de la noi. Imediat PRO TV s-a aliniat si a inceput o intensa promovare a “artistilor“ si a subculturii lor.

Cititi va rog mai multe la:

Stricarea unui neam prin manelizare

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. blue said, on septembrie 7, 2014 at 4:45 pm

  Unii spun că Sârbu e ţigan şi,dacă mă uit în poza de la îmbulzeala din decembrie, parcă aş fi de acord. Nu că a fi ţigan e ceva în neregulă, Şi dacă promovarea :culturii” acestei etnii a fost o chestie de-a lui interioară, ar fi scuzabil. Dar dacă într-adevăr scopul a fost imbecilizarea poporului român, va plăti într-o zi.
  În privinţa „inovaţiilor” aduse în media, n-a inventat el roata şi cartofii prăjiţi. Toate emisiunile acelor ani pe care el le-a scos ca un mascărici din mânecă au fost inspirate de peste baltă, fiecare format a fost preluat şi adaptat. Sigur că i-ar plăcea să apară ca inovator în domeniu, dar vestea proastă e că nu-i mai poate păcăli nici măcar pe fanii pro-ului de atunci. Între timp, românul a mai înţeles nişte lucruri, iar mizeria din media, din fericire, provoacă în timp saturare. Nici 10% din telespectatorii de început ai ştirilor de la ora 5 nu le mai privesc azi. Şi în curând, faţa hidoasă a main stream media se va arăta tuturor românilor în mod clar.

  Apreciază

 2. energein7 said, on septembrie 7, 2014 at 4:46 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 3. donnie yen said, on septembrie 7, 2014 at 10:38 pm

  PRO TV oameni buni, a fost şi este cel mai manipulativ post de televiziune din România celor 24 de ani de „democraţie”, poi şi normal că era omul lui Saul Bruckner cu care a realizat emisiunea duminicală „Profeţii despre trecut” dat fiind faptul că Silviu Brucan era analist politic nu putea să fie prezentator ci doar co-prezentator, realizator fiind ateul Lucian Mândruţă perioada 1996-2002, a fost înlocuit până în septembrie 2006 când jidovul sionist Bruckner a dat ortul popii. De menţinut că mai tot PRO TV-ul era plini de manipulatori jidani: Andreea Esca .Adrian Rosenberg şi Andreea Liptak la „Ştirile PRO TV”, Răzvan Spiridon la „Ştirile din Sport”, Andi Moisescu la „Te uiţi şi câştigi” „Marcă înregistrată” emisiune mutată la TVR în 2005 şi „Apropo TV”, Mihai Călin la „Ştii şi câştigi” sau „Roata norocului” alături de Iulia Frăţilă sau Cristiana Răduţă, Geanina Corondan şi Florin Busuioc la „Vremea”, Andrei Gheorghe la „Lanţul slăbiciunilor” sau „13-14- cu Andrei Gheorghe”- emisiune mutată la Antena 1 prin 2004, Emanuel Isopescu la „Urmărire Generală”, Mircea Albulescu la „Am întâlnit şi români fericiţi” (cică), Mihaela Rădulescu la „Steaua ta norocoasă” sau Oana Cuzino la „Ce se întâmplă doctore?”, aceştia sunt doar câţiva dintre ei. Îmi amintesc că tot PRO Tv-ul a făcut o şicană manipulativă cam pe la începutul lui 1997 când în cadrul emisiunii „Te uiţi şi câştigi”, băieţii de la grupul umoristici Chestiunea Zilei au venit în uniforme poliţieneşti să-l „aresteze”(coopteze) pe Florin Călinescu, ulterior Andreea Esca prezenta faza asta ca pe o ştire reală cum că fix l-ar fi arestat, lumea întreagă. telespectatorii, spectatorii de la acel concurs cică ar fi mers acasă cu ochii în lacrimi (nu ştiu dacă de plâns sau de râs), câteva zile mai târziu au prezentat la PRO TV imagini cu Florin Călinescu audiat poze de deţinut alea alea, îl arăta stând într-o închisoare care defapt era o scenă de la studiourile MEDIAPRO :)))))) eu mi-am dat seama când am văzut decorul, luminile, teatru ieftin prezentat ca fiind un caz real, aveam vreo 10 ani atunci eram copil dar eu cu văru-meu care era mai mic cu un an ca mine am râs enorm când am văzut ce poate face televizorul din oameni, deci o farsă ordinară marca PRO TV demnă de râsul copiilor, oamenii care erau îngrijoraţi chiar credeau că vezi doamne Florin Călinescu e arestat, nu va mai apărea la televizor şi alde alea. =))))

  Apreciază

 4. donnie yen said, on septembrie 7, 2014 at 10:42 pm

  Ce „rău” se simţea Florin Călinescu „după gratii” la Chestiunea Zilei, o nouă familie a lui în cadrul PROsTV-ului =))))))))

  Apreciază

 5. forumtvnet said, on septembrie 8, 2014 at 1:39 am

  Sarbu Adrian parintele pedofiliei mediatizate la greu la Stirile de la ora 5 pentru a acredita ca romanii sunt un popor de pedofili, prima eticheta maelfica care a bagat la greu in puscarii, multi barbati nevinovati, de la doctori, profesori, ingineri, arhitecti pana la elevi si studenti pentru ca pipaisera curvistine de 15-16 ani spre bucuria sionistilor. Cum functiona Pedofilia Televizata PROTV? Simplu Pro ul avea fir „scurt” cu circa de politie din toate orasele mari si medii din tara, care aveau ca sarcina sa raporteze zilnic prada, rezultatele vantorii de pedofili romani catre PRO, ca Esca sa poata zbiera cat mai fericita, ca sionistii baga barbatii romani in puscarii.
  Pedofilia Pro a disturs mii de familii din Romania. Se ajunse pana la inscenari in cluburi si discoteci in care mucoase de 14 -15 ani erau puse sa agate fraieri si apoi sa urle:pedofilul m-a violat. deindata parea PROtv ul gata sa filmeze si politia gata sa-l salte pe amarasteanu care habar nu avea ca e materie prima pentru puscarie cu stampila PROTV. Calinescu a fist unul din banditii cei mai mari care a promovat la greu prostitutia. A platit cu moartea lui nevasta-sa si cu spanzurarea lui fii-su. Dar pare-se ca nu a inteles mare lucru. Toti care au plecat din PROTV au patit nasoale. Cristian Tabara, facut pedofil de curva pe care a parasit-o, Teo Trandafir, la un pas de moarte,etc etc. Nici idee nu aveti ce monstruzitati se ascund in spatele PROTV ului la care priveati seara de seara stiri de pedofilie la zi, rundele de prostitutie, feminismul castrator, propaganda gay, asortate cu te iubesc romania pentru prostime. Un post de curve despre care se afla daca cineva va avea curjaul sa-i scrie istoria … istoria distrugerii poporului roman cu maneaua, telenovela, etc.

  Apreciază

 6. ionutignat111 said, on septembrie 8, 2014 at 10:24 am

  prin ’96 asteptam ca prostii cu ochii rânjiti sa vina florin calinescu cu betoniera in care erau amestecate nu-stiu-ce taloane de concurs pentru revelion..

  Apreciază

 7. RomeoB said, on septembrie 8, 2014 at 1:47 pm

  In anii 60 a rulat o comedie americana de mare succes: O lume nebuna, nebuna, nebuna,
  Diverse tipuri de pesonaje, din clasele inferioare, dar si din clasa medie se lupta pe viata si pe moarte pt a pune mana pe o valiza cu vreo 350000 de dolari.

  VEDEM O SDOCIETATE PERFECT SPATATA PE CREIER, DEZUMANIZATA, SPATALA PE CREIER CARE SLUJETE LUI MAMONA, PE LANGA ALTI IDOLI AI SOCIETATII TUTUROR POSIBILITATILOR.

  Acolo, intr-o replica se vorbeste de ‘Stirile de la ora 6’ parca, urmarite cu sufletul la gura de unele personaje.
  Prin urmare ‘Stirile de la ora 5’ sunt testate la greu inca de acum peste 50 de ani… Cu efecte garantate.

  PS: Comedia merita vazuta, chiar si fara perspectiva duhovniceasca !

  http://ro.wikipedia.org/wiki/O_lume_nebun%C4%83,_nebun%C4%83,_nebun%C4%83

  pe google cu yotube It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World posiobil sa vedeti secvente din aceasta lume dezumanizata…

  Apreciază

 8. Paul said, on septembrie 8, 2014 at 10:35 pm

  PRO TV a fost si ramane o unealta sionista,iar Adrian Sarbu s-a pus la dispozitia jidanilor care au pus mana pe canducerea Romaniei,dupa asasinarea rituala a sotilor Ceausescu tot de catre jidanii autohtoni.

  Apreciază

 9. matei said, on martie 20, 2015 at 5:19 pm

  Nu inteleg de ce Sarbu a parasit CME si ProTV in primul rand?
  Poate Time Warner a aflat ca Sarbu este un hot si l-a dat afara?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: