SACCSIV – blog ortodox

De 9 MAI – ZIUA EUROPEI, concert MOZART in MANASTIREA ORTODOXA TIMISENI din localitatea SAG

Posted in MANASTIREA TIMISENI, MOZART, ZIUA EUROPEI by saccsiv on mai 8, 2010

   Citez din articolul Verdi şi Mozart într-o mănăstrire ortodoxă de Ziua Europei:

   Filarmonica Banatul va susţine, duminică, 9 mai, în premieră mondială, un spectacol într-o mănăstire ortodoxă.Mii de melomeni sunt aşteptaţi să ia parte la un eveniment unic.

   Concertul de la Mănăstirea Timişeni-Şag face parte din ciclul evenimentelor organizate de Filarmonica Banatul în spaţii neconvenţionale. După spectacolele de pe Bega, de la Pădurea Verde, de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”, cel din faţa Catedralei, din Peştera Româneşti, ori cel de pe şantierul de la Drumuri Municipale, a venit rândul unui concert într-o mănăstire. Evenimentul va avea loc pe 9 mai, de Ziua Europei, la Mănăstirea Timişeni-Şag. „Este un concert în premieră mondială. Nu au mai avut loc asemenea concerte într-o mănăstire ortodoxă. Acesta face parte din planul meu de a duce muzica în locuri neobişnuite, mai puţin accesibile. Am locaţii pe şapte ani de acum, dar le voi ţine secret”, a declarat Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

   Peste 200 de artişti pe scenă

   Pregătirile de la mănăstire sunt în toi pentru concertul de duminică. Se nivelează curtea şi drumul cu nisip şi pietriş, se montează scena şi mii de scaune. Organizatorii dispun de 4.000 de scaune. În seara spectacolului, care va începe de la ora 20.00, vor urca pe scenă peste 200 de artişti: 100 de muzicieni, 60 de corişti, 50 de copii, opt solişti. Irina Iordăchescu, de la Bucureşti, laureata cu premiul Maria Callas, va fi una din vedetele serii. Dirijorul spectacolului este maestrul Gherorghe Costin.

   Printre cei care îşi vor aduce aportul la concert se află şi două măicuţe, care cântă la toacă. „Vom începe cu o lucrare de Anton Pan, iar apoi urmează selecţii din lucrări de Verdi, Mozart şi Franck. Spectacolul se va încheia cu o selecţie din Simfonia a II-a, Învierea, de Gustav Mahler”, a mai declarat Gârboni.

   Comentariu saccsiv:

   Sa vedem ce se spunea in textul declaraţiei adoptate la întâlnirea Consiliului European de la Laeken din 15 decembrie 2001, cand s-a pregăti următoare Conferinţă interguvernamentală. Convenţia s-a intrunit (cum altfel?) sub preşedinţia masonului Valéry Giscard D’Estaing:

   „ După căderea Zidului Berlinului, ne aşteptam cu toţii la o lungă perioadă de stabilitate, fără conflicte, bazată pe respectarea drepturilor omului. După doar câţiva ani, aceasta nu mai poate fi o certitudine. Ne-am trezit brusc, o dată cu evenimentele din 11 Septembrie. Forţele opozante încă nu au dispărut: FANATISMUL RELIGIOS , NATIONALISMUL , rasismul şi TERORISMUL sunt în creştere . „ ( … )

   „Europa este continentul valorilor umane, al Cartei Magna, al Declaraţiei Drepturilor Omului, al REVOLUTIEI FRANCEZE.„

   Cititi va rog si:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   Asadar, de ce de ZIUA EUROPEI, trebuie sa rasune Mozart, cel ce compunea imnuri masonice, intr-o manastire ortodoxa? Ca sa ne obisnuim pentru vremea cand va fi uraciunea pustiirii in loc Preasfant … Si nu mai e mult pana atunci.

   De ce la Mănăstirea Timişeni-Şag, cea reorganizată prin grija Î.P.S. Mitropolit Nicolae Corneanu, cel ce s-a impartasit la catolici si care a binecuvantat o lucrare despre aparitiile SATANISTE de la MEDJUGORJE? Pai, pana la urma, unde altundeva? …

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 8, 2010 at 11:14 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. anonim said, on mai 8, 2010 at 12:33 pm

    biserica este loc sfint de rugaciune si nu scena de circ!!
    rusine europa!
    cinste celor care isi pastreaza bisericile curate!

    Apreciază

  3. kosk said, on mai 8, 2010 at 1:48 pm

    Dand un search pe google dupa conceptul de -Banat ca mitteleuropa-indragit in zona- ,mi-a sarit in ochi un articol postat in 2009 aici:
    http://www.episcopiacaransebesului.ro/
    la pagina Arhive de Stiri pe care il scriu integral.
    Un exemplu de propaganda ecumenista si nu numai:

    „Autor, Parohia Sf Ap Petru si Pavel Govardari din Resita
    Rubrica Anunturi
    Data 31.03.09
    Dintotdeauna Banatul Montan a fost o zona a multietnismului, pentru ca de cand ne stim am trait pe aceste meleaguri cu germanii, maghiarii, sarbii, cehii, slovacii, ţiganii, bulgarii si inca 35 de natii, indiferent de confesiunea de care apartineam. Dupa atatea secole austriecii inca ne categorisesc a fi Mitteleuropa desi ne aflam la granita estica a Imperiului. Aceasta categorisire ne onoreaza dar ne si obliga.In aceasta zona multietnică, multiculturala, multiconfesionala, traim noi ortodocsii din Episcopia de Caransebes. In virtutea acestui fapt Episcopia de Caransebes prin PS Lucian Episcopul nostru a intretinut, intretine si suntem convinsi ca va intretine bune relatii cu toti cei de alte confesiuni dar traitori aici. O prima dovada a fost prima Sfanta Liturghie Arhiereasca ortodoxa savarsita de catre ierarhul nostru intr-o Biserica Romano Catolica, in prezenta tinerilor ortodocsi dintr-o tabara crestină in urma cu mai multi ani la Brebu Nou(Wolfsberg).De atunci au fost o multime de astfel de momente de intalniri intre ortodocsi si romano catolici, cu totii si fiecare respectandu-si identitatea si consistenta confesionala.Urmare a acestor legaturi joi 2 aprilie 2009 la centrul social Frederick Ozanam incepand cu ora[…] va avea loc o intalnire de rugaciune si cantari in cadrul proiectului ‘Iubindu-L pe cel Rastignit ne indreptam spre sarbatoarea Luminii
    ––––––––––––––
    Cu binecuvantarea si cu aprobarea PS Lucian Episcopul Caransebesului si in acest an va participa grupul Strana Stramoseasca al Bisericii Sf Ap Petru si Pavel Govardari din Resita condus de pr Petru Berbentia.”
    ………………………………………………………
    Ce parere aveti de ASTA?

    Apreciază

  4. luchiana said, on mai 8, 2010 at 2:18 pm

    Suntem de mult timp in „asentimentul” ecumenistilor…va mai mira? De aici inainte, vom vedea multe manifestari de acest gen in biserica ortodoxa si daca ne lepadam de sfintii parinti, de traditia noastra stramoseasca, deci de Insusi Iisus Hristos, ne vom obisnui…
    Sa fim cu luare aminte…

    Sa ne ne aiba Dumnezeul Intreit in paza Sa!

    Apreciază

  5. kosk said, on mai 8, 2010 at 2:22 pm

    Articolu se numeste FRATIETATE CONFESIONALA IN BANATUL MONTAN- O STARE DE NORMALITATE..fara cuvinte.

    Apreciază

  6. M said, on mai 8, 2010 at 2:33 pm

    Chiar se intampla toate . Nasol.

    Apreciază

  7. umilinta said, on mai 8, 2010 at 4:13 pm

    Interesant, doua maicute care bat toaca. Pai toaca ii izgonea mai demult pe draci, deoarece acestia stiau ce urmeaza( adica rugaciune de foc ) . Acuma or sa se adune, sunetul toacei – bucuria demonilor.

    Apreciază

  8. Merius8eu said, on mai 8, 2010 at 6:58 pm

    Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie”(Ev. de la Ioan 2, 15-16).
    Să avem o ordine în casa Domnului pentru că Biserica este locaș de închinare si nu distractie.
    Orice muzica este periculoasa (uneori si muzica bisericeasca, dar nu pentru toata lumea) depinde ce traire iti induce aceasta.
    Trist ce se intampla, sa ne rugam mai mult, sa le dea D-zeu intelepciune.

    Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui D-zeu miluieste-ma pe mine pacatosul si pe toata lumea TA.

    Apreciază

    • Rgogu said, on mai 9, 2010 at 2:18 pm

      Cum adica orice muzica e periculoasa? Adica zici ca si muzica corala (sau cantata doar de un citet) a slujbei Sfintei Liturghii e periculoasa? eu zic ca in cazul asta numai omul poate fii „periculos”…in rest(cu exceptia muzicii traditionale ortodoxe), da, ai dreptate, muzica poate fi periculoasa…

      Apreciază

  9. u.b bc3 said, on mai 8, 2010 at 8:23 pm

    de acum incolo ne asteptam sa fie din ce in ce mai rau…….. 😦 salva domnului

    Apreciază

  10. vlad said, on mai 9, 2010 at 1:01 am

    Tutenes, lasa BOR in pace. Ajunga-ti! Biserica reprezinta suma credinciosilor, nu 2-3 ierarhi care cad. Noi suntem BOR, nu ei. Asa ca te rog, inceteaza cu anatemele tale si vezi-ti de viata ta, bucura-te ca esti tu dreptul dreptilor. Cu orice prilej faci propaganda stilista.

    Apreciază

  11. vlad said, on mai 9, 2010 at 1:28 pm

    Tocmai ti-am spus. Vine vorba despre 2-3 ierarhi despre care lumea zice ca au apostaziat-imediat apare in discutie BOR. Declara ceva un altul? Hopa, BOR a gresit! Ce treaba are BOR? A cazut Biserica din cauza catorva oameni? Faci confuzie intre Biserica si madularele Bisericii. Unele, poate au gresit, dar nici macar asta nu putem noi judeca. Si despre anateme,am vazut mai multe posturi de ale tale in care aduci vorba despre asa-zisele anateme legate de schimbarea calendarului.
    E bine ca te preocupa BOR si ma gandesc ca e mai bine sa-ti pastrezi preocuparea pt.tine. Am vazut multi oameni, care in timpul ciondanelii recent incheiate legate de stilism, se intrebau unde isi vor mai gasi mantuirea-si asta cam aduce a sminteala.

    Apreciază

    • Rgogu said, on mai 9, 2010 at 2:45 pm

      Vlade iti dau dreptate. Mi se pare ca vrednicul de pomenire Parintele Ilie Cleopa zicea despre calendarul nou: (aproximativ) „este o greseala acest nou calendar, dar cu toate acestea ortodocsii ce tin calendarul nou se bucura de tot darul, harul,sfintenia si cinstea cea de la Dumnezeu; este tot Biserica deplina, caruia nu ii lipseste nimic si intru care este deplin Duhul Sfant si in cadrul careia este mantuirea sufletelor. Este tot Una, Sfata, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Este tot Biserica cea adevarata a Lui Hristos si nu o parte a ei, ci intreaga Biserica”. Este o adaptare de-a mea la cuvintele Sfintitului Parinte, caci nu am originalul. La fel nu pot spune cu precizie ca aceste cuvinte ii apartin Parintelui Ilie Cleopa.
      In schimb despre ecumenism redau urmatoarele cuvinte ale Sfantului Parinte monah Arsenie Boca: (aproximativ) „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Numai putregaiul va cadea din Biserica! Cozile de topor ale apusului. Sa ne intoarcem la Sfanta Traditie si la Canoanele Sfintilor Parinti a celor 7 Sinoade Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot! Sa ne fereasca Dumnezeu!”

      Ce vrem mai mult!!!??? Nu mai e nevoie de nici un cuvant in plus! Si despre ecumenism vorbesc si mari teologi ai ortodoxiei si Sfinti canonizati( de exemplu Sfantul Iustin Popovici ). Accesati pagina http://sfaturiortodoxe.ro/ si pe pagina principala dupa ce derulati un pic in jos aveti cateva citate despre ecumenism de-ale Parintilor ortodoxiei.

      Sa ne ferim de ecumenism ca si de insemnarea cu CIP-uri. Sa ne ferim de orice cadere! Frati suntem cei ce suntem ortodocsi(iar nu frati cu catolicii… sau nici macar surori:D ) si cu totii fii ai Lui Dumnezeu prin Sfintele si adevaratele Taine ce le primim in Una, Sfanta , Soborniceasca si Apostoleasca Biserica- care este Biserica dreptmaritoare, adica Biserica Ortodoxa.

      Slava Lui Dumnezeu! Hristos a Inviat!

      Apreciază

  12. eugenia said, on mai 9, 2010 at 2:48 pm

    Cred ca este o prostie sa afirmi ca „orice muzica” este rau venita in Biserica.
    Ceea ce ma mira este legat de alegerea compozitorilor. Romania are mari compozitori crestini desavarsiti in muzicalitatea creatiilor lor. De ce au ales un mason si un evreu?? Puteau la o adica, din respect pentru sasi sa aleaga Bach!
    Slava Domnului ca nu l-au ales pe Emil Lerescu!

    Apreciază

  13. Aurora said, on mai 9, 2010 at 4:55 pm

    Nu va mai certati intre voi, caci nu de asta avem nevoie ! Problema e ca a patruns duhul secularist, lumesc in manastiri. Ce cauta muzica unui mason, fie el si Mozart, in manastirile ortodoxe ? E revoltator !

    Apreciază

  14. adris said, on mai 9, 2010 at 5:27 pm

    „Si nu mai e mult timp pana atunci”
    Cu smerenie intreb, stii o data sigura, sau macar aproximativa? Ai informatia si o tii doar pentru tine?
    Ca se apropie vremurile pustiirii duhovnicesti vedem cu totii! Si cu totii stim ca nu vom putea sti nici clipa, nici ceasul cu exactitate cand cele proorocite se vor intampla.
    Insa am vazut ca in foarte multe articole repeti aceasta idee. Faci asta cu scop pedagogic? Daca e asa, e in regula.
    Dar unii „destepti” ar putea face acuzatii tipice de „fatalism”, „fanatism religios” si celelalte din aceasta gama.

    On-topic: nu are ce cauta in Biserica Ortodoxa alta muzica decat cantarile din timpul slujbelor. Restul sunt dracisme. Ce facem acuma, ne dam fiecare cu parerea cam ce muzici ne-ar place sa ascultam in biserica? Sigur, sunt unii care ar prefera bach, altii (mai patrioti) enescu, iar multi altii nu s-ar dezlipi de gutza si salam.
    La noi, la ortodocsi, biserica e Casa Domnului, locul unde ne adunam sa-I aducem slava si inchinaciune, ruga si multumire.
    In nici un caz nu putem sa ne adunam pentru distractie. Daca vor sa cante orchestre si coruri in biserica noastra, n-au decat sa ia loc la strana, in timpul sfintelor slujbe, si cu smerenie, sa cante cantarile randuite.
    Insa judecatile noastre sunt atat de limitate, iar Domnul le face pe toate dupa buna sa randuiala si faptul ca sunt ingaduite asemenea „evenimente artistice” nu poate fi decat spre folosul si mantuirea celor care au ochi (duhovnicesti) sa vada – asta apropo de Duminica Orbului.
    Cu judecatile Tale, Doamne, mantuieste sufletele noastre!

    Apreciază

  15. Anonim said, on mai 9, 2010 at 7:23 pm

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Cineva isi descria intr-un articol mucii, eu mi-as descrie voma provocata de acest „eveniment” in plina desfasurare, inca mai am un nod in gat si s-ar putea sa ma intrerup din scris…

    Initial am avut dubii de „factura” evenimentului, daca se cade sau nu sa se tina asa ceva intr-o manastire ceea ce m-a facut sa si ezit de a-l blama sau nu, l-am intrebat si pe saccsiv in urma cu 7 zile (cand inca poate se mai putea face ceva):

    „1. Ionut said, on aprilie 27, 2010 at 7:40 pm
    Doamne ajuta,
    As dori sa aflati despre un eveniment care se va desfasura in zona Timisoarei cu ocazia Zilei Europei. Filarmonica Banatului este invitata sa tina un concert in incinta Manastirii Timiseni de langa Timisoara cu ocazia zilei EUropei. Ce parere aveti despre acest eveniment? Au ajuns manastirile si bisericile noastre sali de concert? Cum am putea opri acest eveniment intr-un mod ortodox?
    Răspunde

    2. Am fost vineri la Maslu la mine in cartier si se strangeau semnaturi pentru a nu se tine concertul, e oare deplasata faza cu concertul ma intreb eu ca un nesporit in ale ortodoxiei

    3. Am fost azi (sambata) la Manastire la Timiseni si am intrebat-o pe maicuta de la pangar de concert si a zis ca stie ceva… dar cand i-am spus ca se strang semnaturi s-a cam aprins ca ce se baga altii in traba lor, fara sa ii consulte, ca ce vor zice cei de la conducerea bisericii (mitropolia) ca instiga la nesupunere etc

    Ca un om care traiesc intr-o comunitate sunt comfuz si as vrea o parere fara sa fac pacat sau sa supar pe cineva mai ales ca frecventez ambele locasuri de cult. Oare merita sa ne batem capul ? Oare e normal ce se vrea? Tinanad cont ca e ziua Europei consider ca nici macar nu ar trebui sarbatorita (parerea mea) tinand cont de ce ne face de fapt Europa noua… sau mai corect, noua Europa cea Noua”

    Tocmai am vazut cu ochii mei si auzit cu urechile mele de crestin ortodox ca evenimentul respectiv NU AVEA CE SA CAUTE in curtea unei manastiri. A inceput inaltator, cu un „Tatal Nostru” care m-a emotionat pana la lacrimi si apoi, in sufletul meu deschis de aceasta frumoasa rugaciune catre Dumnezeu, au inceput sa loveasca cu toate dracismele apocaliptice demne de coloana sonora de la Eyes Wide Shut sau orice horror care se respecta…tot pana la lacrimi…de durere de data asta

    Nu voi critica aici atitudinea publicului care dupa „Tatal Nostru” a aplaudat in loc sa isi faca Sfanta Cruce (majoritatea), nici pitipoancele cu fusta pana la chilot de lunga in curtea manastirii, nici noi nu suntem perfecti. Ce ma mahneste este faptul ca nu suntem uniti in atare situatii sa luam atitudine, si rugaciunea poate fi o atitudine, si stransul de semnaturi poate fi o atitudine. Iarasi o mare mahnire e numarul mare de lume prezenta undeva pe la 800 de persoane, persoane care nu se strang nici la Inviere in numar asa mare. Ce ma bucura e ca am vazut undeva dupa 10 minute ca lumea incepe sa plece masina dupa masina, vor ramane maicutele cu dracii (poate ca asa le trebuie ca nu s-au opus), crestinii care chiar simt ceva, au simtit ca locul lor nu e acolo si i-a luminat Dumnezeu. M-am rugat la Dumnezeu sa trimita o furtuna sa mature blasfemia care are loc acolo lucru pe care va rog sa il facesi voi, vor vedea astfel ca nu e locul de a tine concerte spurcate in manastire.

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Apreciază

  16. Anonim said, on mai 9, 2010 at 7:38 pm

    @saccsiv doresti fotografii/filmulete de la ziua EUTARFEI ?

    Apreciază

  17. Aurora said, on mai 9, 2010 at 9:26 pm

    Cu riscul de a plictisi, va voi spune cateva lucruri mai personale. Obisnuiesc sa ma relaxez , aproape in fiecare sambata, impreuna cu sotul, intr-o poienita undeva in afara Bucurestiului. Mergem acolo si stam cateva ore bune la iarba verde, nelipsindu-ne gratarul si cam toate CD-urile cu muzica simfonica pe care le avem in casa. Mai luam cu noi si ceva folclor autentic : Gr.Lese, Maria Lataretu s.a. sau cantareti mai vechi de muzica usoara : Aurelian Andreescu, Doina Badea, lautaresti autentice – Dona Siminica, dar nu ocolim nici pe greii internationali – Demis Roussos, Gilbert Becaud, Edith Piaf, Ella Fitzgerald, , adica de toate pt. toti. La inceput ascultam in nestire muzica, pe primul loc se situa simfonica, apoi din celelalte, apoi am inceput sa vrem mai multa liniste, de fapt sotul meu a spus ca ar fi bine sa ascultam pasarelele, caci de aia ne-am dus in natura, Chopin ascultam si acasa. Si a avut dreptate. Acum luam CD-urile mai mult din obisnuinta, dar nu le mai punem, preferam trilurile pasarelelor. De ce v-am spus toata povestea – iata : In urma cu vreo sase ani am fost la o manastire de langa Bucuresti, unde calugarul de la pangar asculta Bach. Peste un an m-am dus din nou, tot Bach asculta, peste doi, la fel. N-am mai fost de atunci, dar, daca mai traieste (era cam batran si multe se pot intampla inte timp) cred ca tot in compania lui Bach l-as gasi. Nu l-am judecat atunci si incerc sa n-o fac nici acum, dar de fiecare data mi-a lasat un gust amar.Aproape ca n-as fi vrut sa mai dau pe la pangar a doua oara, dar speram sa mai gasesc vreo slujba de la Man. Poceaev, cum se intamplase prima data si am fost tare fericita. Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar probabil ca maicutele de la Timis sunt si ele mari melomane ca si monahul de care v-am spus… Oricum, muzica lumeasca nu mantuie, cel mult mangaie placut auzul, deci n-are ce sa caute in spatiul monahal. Dar lucrurile acestea straine de duhul Ortodoxiei sunt facute deliberat, nu sunt scapari, derapaje, ci sunt produsul unor minti care vor modernitate, ecumenism, europenism si globalism. Pe viitor, sa facem ceva concret, nu sa ne limitam doar sa ne vaicarim aici.

    Apreciază

    • vlad said, on mai 9, 2010 at 10:37 pm

      @Aurora
      Fragment din capitolul “Prevestirea mortii”:
      …atunci cand i-am pus cantata si-a adus iarasi aminte de moarte. Era ca si cum ar fi reintalnit un vechi prieten. Ascultand acea muzica, auzea prevestirea mortii sale. Fusese prima bataie de clopot, iar sufletul lui o simtise‘‘.
      Ich Habe Genug de J.S. Bach a fost ultima piesa de muzica clasica pe care Parintele Serafim Rose a ascultat-o pe pamant. La trei saptamani dupa aceea avea sa rasune ultimul dangat de clopot”.
      Compusa pentru solist si orchestra, a fost scrisa pentru sarbatoarea Intampinarii Domnului si a fost bucata muzicala cea mai iubita de catre parintele Serafim, cea care i-a schimbat, practic, viata.
      Ieromonah Damaschin, “Viata si lucrarile parintelui Serafim Rose”
      Mai amplu si mai frumos aici: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/01/de-ajuns-este-mie-primirea-lui-hristos-si-dorul-slobozirii-de-veacul-acesta/#more-5743

      Apreciază

      • marcel said, on mai 10, 2010 at 7:20 am

        Serafim Rose nu a fost infailibil…

        Apreciază

  18. luchiana said, on mai 10, 2010 at 6:27 am

    Hristos a inviat!

    Muzica psaltica este compusa de traitori in Iisus Hristos si transmite o stare de pocainta autentica, pe cand orice alt fel de muzica poate transmite mai mult pentru emotional, care nu prea „misca” sufletul spre indreptare, ci spre traire senzoriala.

    Doamne milieste-ne!

    Apreciază

  19. Aurora said, on mai 10, 2010 at 4:26 pm

    De acord cu tine, Luchiana.

    Apreciază

  20. […] De 9 MAI – ZIUA EUROPEI, concert MOZART in MANASTIREA ORTODOXA TIMISENI din localitatea SAG […]

    Apreciază

  21. radu said, on mai 30, 2013 at 5:23 pm

    Eu ascult muzica clasica si baroca e ceva rau in asta ??? cea moderna inteleg dar cea din trecut ce influente poate avea decat pozitive…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.