SACCSIV – blog ortodox

Mare sminteala pe siteul „agentia.org”: exista un Demiurg, reincarnarea e reala si … n-a existat potopul

Posted in POTOP, PRIMUL SINOD ECUMENIC, REINCARNARE, VATICAN by saccsiv on iunie 14, 2011

Citez din articolul Cel mai mare Secret al Vaticanului: Cine e Demiurgul?:

   Dupa ce a lucrat cativa ani buni la arhivele Vaticanului, Barbara Elitt s-a hotarat sa faca publice cateva ipoteze interesante, care n-au fost deloc pe placul Papalitatii. Cel mai mult au deranjat referirile la anumite documente necunoscute inca publicului, ce dateaza din primele secole ale crestinismului. Hotararea ca aceste texte sa fie ascunse oamenilor de rand a fost luata tocmai de Sinodul ecumenic de la Niceea, in anul 325, sub influenta imparatului Constantin cel Mare. Documentele se pare ca au fost scrise de oameni care l-au cunoscut in mod direct pe Iisus Hristos, intocmai ca si evanghelistii, pe baza scrierilor carora s-a intocmit Biblia.

   Demiurgul s-a pretins Dumnezeu

Elitt sustine ca una dintre cele mai mari taine ascunse in arhivele Vaticanului este legata de insusi Dumnezeu. Cu totii stim ca Atotputernicul a creat lumea si L-a trimis pe Fiul Sau pentru a propovadui mila si virtutea pe Pamant. In documentele ramase secrete pana in ziua de azi se mai vorbeste despre un inger cazut, pe nume Demiurgul, care odata ajuns printre oameni a pretins rolul lui Dumnezeu, aducand pe Pamant pacatul si tot ce este rau. Spre deosebire de razvratitul Satana, Demiurgul nu ar fi incalcat niciodata pe ascuns vointa Tatalui Ceresc, dar i-a influentat pe oameni, aratandu-li-se ca Atotputernicul Creator al Cerului si Pamantului.

Aceasta imixtiune si inducere in eroare a dus la diminuarea legaturii dintre oameni si Dumnezeu, care nu ar mai fi putut din acel moment sa-i influenteze pe credinciosi doar in mod indirect, ca pana atunci. Din acest motiv, Tatal a inceput sa-i ignore pe oameni, adresand invataturi divine doar proorocilor si sfintilor, restul credinciosilor ramanand sub influenta Demiurgului. Documentele din arhivele Vaticanului mai demonstreaza cum, orbit de dorinta de putere, Demiurgul i-a ispitit si ii mai ispiteste inca pe oameni, ca sa comita pacate. Barbara Elitt considera ca aceste informatii trebuie facute publice, astfel incat crestinii sa dea la spate partea intunecata a sufletelor lor, in favoarea celei luminoase si adevarate.

   Potopol n-ar fi existat

O alta taina bine pastrata de Papalitate este credinta in reincarnare. Pentru a o ascunde, preotii considera expresia „nascut din nou” o simpla metafora, in mod intentionat. Sintagma, intalnita adesea in Cartea Sfanta, n-ar fi fost mentionata de Ioan Gura de Aur din pura intamplare. In scrierile foarte vechi, acesta afirma ca doar cel nascut din nou poate vedea Imparatia Domnului si ca, desi corpul moare, sufletul poate patrunde pe Portile Raiului.

Potrivit unui alt text secret scris de Ioan Gura de Aur, Noe si familia lui n-ar fi supravietuit potopului, ci eliberarii in atmosfera terestra a unei mari cantitati de gaze, care i-a facut pe oameni sa-si uite trecutul. In acel moment, omenirea era coplesita de influenta Demiurgului, iar acest fapt l-ar fi determinat pe Dumnezeu sa curete creierele pamantenilor. Noe si ai lui n-au fost supusi acestui tratament, tocmai pentru a putea povesti mai tarziu despre Dumnezeu. Asadar, personajul biblic n-a plecat nicaieri cu o corabie, ci a stat ascuns intr-o biserica inchisa ermetic, care l-a ferit de profunda uitare a trecutului.

   Comentariu saccsiv:

   Pai daca apare asa ceva pe site-ul Agentia, e bine sa fim cu mare bagare de seama la toate articolele sale.

Asadar, exista un demiurg care nu are nici o treaba cu satana, exista reincarnare si nu a existat potopul.

N-am inteles dac teoria considera ca nu exista satana, ci doar acel demirg sau daca exista, dar in paralel cu demirgul.

Si cica informatiile le tine Vaticanul sub cheie, de parca Vaticanul a trasat liniile directoare in Biserica pana la marea schisma, dar si dupa, inclusiv in lumea ortodoxa. Caci in ortodoxie nu se vorbeste de asa ineptii, asta daca nu cumva exista niste patriarhi ce tin si ei sub cheie aceste „adevaruri”.

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 14, 2011 at 7:00 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. mihai4 said, on iunie 14, 2011 at 7:56 pm

    citisem 😉 un bou!

    Apreciază

  3. vultulturul legionar said, on iunie 14, 2011 at 8:01 pm

    Mai dar ce le mai scorneste mintea lor. . Parca fac povesti pentru adormit copii.
    Insa nici pentru acest lucru nu sunt bune aceste povesti fara substanta.
    SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

    Apreciază

  4. gerica64 said, on iunie 14, 2011 at 9:33 pm

    Am citit si eu articolul ca intru pe Agetia dar cand am vazut continutul am ramas cu gura cascata de ce poate sa publice.Asa tampenie rar mai auzi.Cred ca astia chiar cu dezinformarea se ocupa si cu tot felul de basme si legende pentru copii.

    Apreciază

  5. Hiperboreeanul said, on iunie 15, 2011 at 3:51 am

    Eu n-as condamna nici agentia.org si nici pe Elitt pentru cele scrise. In definitiv in acele arhive ale Vaticanului pot fi multe documente si nu toate adevarate. Presupunind ca cineva le-ar fi studiat si ca cele prezentate sunt scrise cu adevarat asta nu insemna neaparat ca sunt si adevarate. Daca scrierile sunt reale ele ridica doar un semn de intrebare si poate este bine ca si noi crestinii sa ne mai indoim cateodata altfel devenim habotnici. Asemenea teorii mai au si rolul de a alege negina de griu adica de a ne verifica taria credintei. Cred ca nu trebuie sa condamnam asazisa ‘evanghelie dupa iuda’ ci propaganda care i se face si pe cei care incearca sa-i confere acestei lucrari valoare si s-o puna in rand cu celellalte Evanghelii. In fine, trebuie sa avem discernamant si sa consideram ami intai ca cele aratate despre arhivele secrete ale Vaticanului reprezinta mai intai o informatie data de un cercetator. Ganditi-va ca poate si in Biblia inspirata de Dumnezeu pot exista unele parti in care sa-si fi bagat dracul coada! De ce n-ar fi incercat un drac sa-si asume rolul de Dumnezeu in fata oamenilor? Oare nu asta vrea sa faca diavolul, sa se prezinte drept dumnezeu in fata oamenilor si acestia sa i se inchine? Ia ganditi putin la faptul ca in vechiul testament exista Adonai, Elohim, YHWH, El samd! In facerea se vorbeste despre crearea omului dupa chipul si asemanarea NOASTRA – la plural. Acum faptul ca cineva isi pune intrebari despre astea nu are nimic de a face cu slabirea credintei.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 15, 2011 at 5:23 am

      Hiperboreeanul

      Spui:

      „noi crestinii sa ne mai indoim cateodata altfel devenim habotnici”

      E fundamental gresit.

      Una e sa nu intelegi Sfanta Scriptura si sa cauti in scrierile Sfintilor Parinti raspunsul si alta e sa te indoiesti si sa bati mai apoi campii.

      Din cele scrise in a doua parte a comentariului tau, dovedesti ca ai mari lacune. Baiul n-ar fi acesta, ci faptul ca nu cauti raspunsuri in invatatura ortodoxa, ci prin scrierile ratacite. Apoi arunci intrebari cica cu talc si probabil ca ai capul plin de teorii smintitoare …

      Apreciază

    • nostrabrucanus said, on iunie 15, 2011 at 7:12 am

      @Hiperboreeanul

      Exista o curiozitate legata de toata aceasta poveste: incearca sa afli pe net cine este „Barbara Elitt” si daca gasesti ceva despre aceasta persoana in afara de ceea ce este pe site-urile romanesti.

      Apreciază

  6. daniel said, on iunie 15, 2011 at 4:32 am

    @ hiperboreeanul,

    draga frate ratacesti.
    Sfanta Scriptura este insuflata de Duhul Sfant.
    Adonai, Elohim, YHWH, El etc sunt toate numele aceluiasi Dumnezeu.
    Noastra inseamna Sfanta Treime.
    Credinta nu ne permite sa ne indoim asa cum explici tu.
    Credinta ne da capacitatea extinsa de a analiza si cerceta (numai in sens duhovnicesc) si sa hotaram clar: cutare este bine, cutare este rau.
    Crestinii devin habotnici cand uita sa indeplinesca cu trairea personala prima si cea mai mare porunca, asa cum a raspuns Domnul fariseului.

    Apreciază

  7. Fulger said, on iunie 15, 2011 at 10:47 am

    Biserica noastra a avut foarte putine secrete in timp ca biserica catolica isi ascunde rusinea din trecut.

    Apreciază

  8. mihaelmarius said, on august 30, 2015 at 8:49 pm

    https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/08/30/cuvinte-vii-hule-despre-reincarnare/
    cartea” Cuvinte vii, pagina 271(carte preluata in “Talantii imparatiei“) – la capitolul “108 – Taina lui Ilie şi Ioan” – se “intreaba” despre reincarnare si contine hule in loc de raspunsuri, pe care le-ar fi putut da pana si copiii de la gradinita.

    Desi folosita – prin citare pe sarite – pentru a argumenta ca boca combatea reincarnarea, predica din 14 decembrie 1949 (blestematul an al caderii sale) este o hula de la un capat la altul.

    Analiza a fost facuta de parintele Gheorghe Anitulesei in luna mai 2015 aici :
    https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/h-din-invataturile-pagane-scrise-ale-parintelui-arsenie-boca/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.