SACCSIV – blog ortodox

Papa: NU EVREII L-AU UCIS PE IISUS

Posted in EVREI, PAPA, Papa Benedict al XVI-lea, VATICAN by saccsiv on martie 5, 2011

Citez din articolul Nu evreii l-au ucis pe Iisus?!:

Poporul evreu nu este responsabil pentru moartea lui Iisus, scrie Papa Benedict al XVI-lea in cartea pe care o va publica saptamana viitoare.

Multi catolici si crestini ii invinuiesc pe evrei pentru moartea lui Iisus de sute de ani, insa Biserica Catolica a respins aceasta afirmatie inca din 1960, anunta CNN.
Papa Benedict isi subliniaza noua pozitie in cartea sa, „Iisus din Nazareth”.
„Cine ii vrea pe evrei condamnati pentru moartea lui Iisus?”, se intreaba acesta in cartea sa, facand referiri la scenele din Evanghelii cand oamenii din Ierusalem ii ordona guvernatorului roman Pontius Pilat sa il rastigneasca pe fiul lui Dumnezeu.
Evanghelia dupa Ioan spune ca acesti oameni au fost „iudeii”, insa Papa a spus ca termenul nu se refera la poporul israelit, cum ar interpreta cititorul modern, si nici nu are o „conotatie rasista”.
Benedict spune ca „grupul de persecutori care ii doreau moartea lui Iisus” a fost „aristrocratia Templului”, sau preotia.

Papa a avut o relatie dificila cu evreii in timpul celor 6 ani de cand se afla la conducerea Bisericii Catolice.
Actul sau de a-l primi inapoi in biserica pe episcopul rebel care a spus ca dictatorul nazist Adolf Hitler nu a avut un plan sistematic de a-si ucide pe toti evreii din Europa. Acest episcop a minimizat rolul taberelor de concentrare din Auschwitz.
Mai tarziu, Benedict l-a rugat pe episcop, Richard Williamson sa isi revizuiasca punctul de vedere, spunand ca Vaticanul nu a stiut ce crede acesta atunci cand a decis sa-i anuleze excomunicarea.
Comunitatea evreiasca „crede ca dorinta lui Benedict de a continua acest dialog pare sincera. Acestia considera ca dialogul si relatiile sunt foarte importante”, afirma Lisa Palmieri-Billing, legatura Comitatului American al Evreilor cu Sfantul Scaun.
Iata si ce putem citi in articolul O noua carte a Papei Benedict ii exonereaza pe evrei pentru moartea lui Iisus Hristos:

Papa Benedict al XVI-lea ii exonereaza pe evrei pentru moartea lui Iisus Hristos, abordand, intr-o noua carte, una dintre cele mai controversate probleme ale Crestinismului, transmite FoxNews. In volumul „Iisus din Nazareth”, Suveranul Pontif recurge la analize biblice si teologice pentru a explica de ce nu e adevarata teoria potrivit careia poporul evreu, in intregul sau, este responsabil pentru moartea lui Iisus. Interpretari contrare au fost folosite, timp de secole, pentru a justifica persecutia evreilor.
FoxNews citeaza mai multe fragmente din cartea scrisa de Papa, date publicitatii miercuri.
In timp ce Vaticanul afirma de cinci decenii ca poporul evreu nu a fost responsabil, in intregul sau, pentru moartea lui Iisus, mai multi intelectuali evrei au spus miercuri ca argumentul adus de Papa „este semnificativ si va ajuta la lupta impotriva anti-semitismului”.
„Exista o tendinta umana naturala de a lua lucrurile fara a le mai cerceta, si, de foarte multe ori, acest lucru tinde sa duca la o anumita discontinuitate in ceea ce priveste constientizarea” legata de riscul anti-semitismului, a declarat rabinul David Rosen, sef pe probleme interreligioase la Comitetului Evreiesc American si unul dintre liderii dialogului dintre Vatican si evrei.
Rosen a amintit ca Vaticanul a emis, in 1965, cel mai important document in aceasta chestiune – Nostra Aetate, care a revolutionat relatiile dintre evrei si Biserica Catolica. Documentul sustine ca moartea lui Iisus Hristos nu poate fi atribuita evreilor, ca un intreg popor, nici la momentul producerii ei, nici in prezent.
Rabinul a spus ca afirmatiile Papei ar putea avea un impact mult mai mare, deoarece credinciosii au tendinta sa citeasca Sfanta Scriptura si comentariile, mai mult decat documentele bisericesti, in special cele vechi.
Cartea urmeaza sa fie lansata la 10 martie.
Volumul se concentreaza pe a doua jumatate a vietii lui Iisus, pe moartea si invierea sa. In prima parte a cartii, aparuta in 2007, Papa a prezentat opiniile sale legate de primii ani ai lui Iisus.

Comentariu saccsiv:

Asta imi aminteste despre cenzurarea fragmentelor referitoare la iudeii ce L-au rastignit pe Iisus Hristos:

O, ce nebunie!

Pe Hristos omoară

Cei ce‑au ucis pe profeţi”

Sau:

„Îngâmfat Israil,

Ucigaşe popor !

Pentru ce pe Varava, pătimaş, slobozi,

Iar pe Domnul pentru ce Îl răstigneşti?”

Alt exemplu, un fragment din Ceaslov, din Tropa­re­le Învierii – e vorba de Troparul Glasulului întâi : „Pia­tra fiind pecetluită de iudei şi ostaşii străjuind preacurat tru­pul Tău, înviat‑ai a treia zi, Mântuitorule, dăruind lu­mii viaţă….

În noile cărţi de muzică bisericească, acest tropar în­ce­pe cu cuvintele „Piatra fiind pecetluită şi ostaşii străju­ind…” Nu se mai precizează cine a pecetluit piatra de la Sfân­tul Mor­mânt, trecându‑se astfel cu vederea mărturia Sfin­tei Evan­ghelii: Iar a doua zi, care este după vineri, s‑au adu­nat arhiereii şi fariseii la Pilat, zicând: „Doam­ne, ne‑am adus aminte că amăgitorul Acela a spus, fiind încă în via­ţă: «După trei zile Mă voi scula.» Deci, po­run­ceş­te ca mor­mântul să fie păzit până a treia zi, ca nu cum­va uce­ni­cii Lui să vină şi să‑L fure şi să spună po­po­ru­lui: «S‑a scu­lat din morţi.» Şi va fi rătăcirea de pe ur­mă mai rea decât cea dintâi.” Pilat le‑a zis: „Aveţi stra­jă; mergeţi şi întăriţi cum ştiţi.” Iar ei, ducându‑se, au în­tă­rit mormântul cu stra­jă, pecetluind piatra (Matei 27, 62‑66).

Cititi va rog mai multe in articolul:

Despre cenzurarea fragmentelor referitoare la iudeii ce L-au rastignit pe Iisus Hristos …

E migaloasa treaba. Sigur ca nu intregul popor evreu (iudeu) a cerut uciderea Domnului nostru Iisus Hristos, caci Apostolii si cei ce l-au urmat erau … evrei (iudei).

Dar nici nu putem limita chestiunea doar la aristocratia Templului, chiar daca unii preoţi ortodocsi îndrăznesc să nu mai citească în Săptămâna Mare pericopa evanghelică în care poporul iudeu cere răstignirea lui Pilat.

Si sa nu uitam nici ca de multe ori, in cetatile in care ajungeau, Apostolii si ucenicii erau prigoniti chiar de catre majoritatea iudeilor din acele regiuni. De fapt, de atunci si pana azi, nu doar majoritatea rabinilor au o ura turbata impotriva crestinilor, ci si toate asa numitele ELITE de care amintesc in acest blog, precum si multi dintre evreii simpli ce se lasa invatati de catre acesti rabini si ELITE.

Deci nu doar un grupuscul de preoti din Templu au cerut rastignirea, ci majoritatea iudeilor. Insa la bunul Dumnezeu, popor nu inseamna precum in demonocratie: majoritatea indivizilor, ci grupul celor placuti Lui. Oricat de mic ar fi acel grup. Sa ne amintim de exemplu cand Sfantul Ilie se plangea ca a ramas singur si bunul Dumnezeu i-a raspuns ca mai erau sapte mii de barbati ce nu-si plecasera genunchiul in fata lui Baal. Ei bine, acei sapte mii reprezentau pentru Dumnezeu poporul lui Israel, nu marea si multa multime de habauci.

Pe de alta parte, e drept ca profetii de multe ori cand faceau referiri la cumplitele rataciri ale majoritatii, foloseau denumirea de „fiica Sionului”, ca si cum acea majoritate ar fi fost de fapt intregul popor. Si ii pedepsea cumplit. Dar nu-i starpea de tot, tocmai datorita acelei minoritati placute Domnului …

Ii rog si pe preotii si fratii mai bine pregatiti decat mine sa-si posteze opininiile.

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 5, 2011 at 7:24 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gerik64 said, on martie 5, 2011 at 7:44 am

    Multumesc lui Dumnezeu ca sunt prin botez crestin ortodox.Daca eram catolic ajungeam sa ascult de acesti papi obraznici.Dupa ce au introdus aberatii in Crez in modul de imparasire cu Sfintele Taine in existenta purgatoriului acum vine asta cu alta blasfemie.Vrea sa se faca frate cu dracu de dragul evreilor ucigasi mai ales moral.Benedict asta nu o sa mai faca mult timp umbra pamintului.Sa crape iezuiti si generalul lor negru!

    Apreciază

    • Raguzan said, on octombrie 18, 2012 at 12:12 pm

      stai chill ca si ai nostri au inceput sa modifice slujbele Prohodul – ca sa-i vezi Doamne menajeze pe spurcatiii de jidani ca se simteau atacati si indemna la ura impotriva textul bisericesc. Daca din zidul cetatii a cazut o pietricica de fapt ditai stanca in cazul de fata caci vorbim de Prohodul Domnului in care se spunea Adevarul cat de curand se va prabusi tot zidul – maine poimaine ai sa-l vezi pe satanicul daniil facand slujbe cu penticostalii si impartind bentley-ul lui benny cutitarul fiu de pastor

      Apreciază

  3. dante said, on martie 5, 2011 at 8:01 am

    Aceasta politica a ratacitului de papa, se inscrie intr-u totul in marea erezie contemporana si anume, ECUMENISMUL. El are timp de studii stiintifice despre „Iisus din Nazareth”( cit de departat si rece pare pentru el acest „Iisus”) si face aceasta, sa duca la sminteala pe multi.
    Eu cred ca, daca Iisus ar veni acum pe pamint, papa, s-ar comporta exact ca odinioara Caiafa.
    Din ce spune acest papa, reiese ca scrierile vechi ale sfintilor parinti sint tendentioase si antisemite, dar nu faptele iudeilor sint de fapt cele ce-i incrimineaza?
    In fond, toata aceasta teorie a Vaticanului se inscrie de fapt in lungul sir de lepadari si erezii ale apusului (filioqve, primatul papal, imaculata conceptie, purgatoriu…etc), iar noi ca si ortodocsi trebuie sa stam linistiti si impacati in Hristos cel vesnic.
    Ortodoxia este mai mult decit „teologie stiintifica”, ea, este traire, revelatie, har.
    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  4. gherasim said, on martie 5, 2011 at 8:34 am

    ce face Papa cu acest nou mesaj imi pare ca reinventeaza roata. Oare nu stiam si noi ca nu toti evreii sunt vinovati de moartea Mantuitorului? Au fost destui cei ce L-au urmat si deci s-au dezis de judecata restului poporului. Dar asta nu disculpa poporul de vina si de „singele Lui asupra noastra”. Asadar, nu cred ca scopul Papei a fost unul de a re-scrie un adevar ci, probabil, mai degraba o „concesie” stapanilor lui. Acum, nu stiu, nu i-am citit cartea si sper sa nu cad in pacatul judecatii apriorice dar, pentru crestini mi se pare un demers inutil iar pentru ceilalti, o plecaciune. Probabil urmatoarea carte a Papei ii va disculpa chiar si pe cei ce au mai ramas vinovati – in mintea si cartea sa – si-i va invinovati exclusiv pe romani. Vor mai urma niste vizite sau intruniri cu celelalte religii in care isi va cere scuze ca crestinii au o credinta atat de deranjanta si „exclusivista” si, gata cu „reconcilierea” religiilor in spirit universal si cu formarea, de acum si in litera, a noii religii universale. Nu trebuie sa ne mai surprinda astfel de miscari oricat de bizare si ne la locul lor. De acum or sa vina tot mai multe si tot mai rele. Din toate partile. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ramanem tari in credinta pana la sfarsit.

    Apreciază

    • Iustina said, on martie 5, 2011 at 9:36 am

      Papa vorbeste , vorbeste, vorbeste…multe prostii, in loc sa se roage sa-i dea Dumnezeu mintea de pe urma ca sa treaca la adevarata CREDINTA CRESTINA: ORTODOXIA.

      Papa, un om cu o functie inalta si nu primul intre egali, este atins de orgoliu ratiunii. Cine ii da lui dreptul sa-i exonereze pe evrei?
      Papa a spus ca abia asteapta sa boteze un extraterestru?!
      Biserica Roman-catolica nu recunoaste taina casatoriei in Biserica Ortodoxa-Una Sfanta si Apostoleasca!
      Pe papa Benedict cine-l va exonera de pacatul de a nu-si asuma abuzurile sexuale din biserica romano-catolica?

      Gandul tituror crestinilor ar trebui sa fie intoarcerea la ADEVAR: reunificarea Bisericii apostolice, aceasta facandu-se prin revenirea catolicilor la ortodoxie).

      Doamne, ajuta!

      Apreciază

      • paul bacosca said, on martie 5, 2011 at 10:00 am

        Errata corrige: Biserica Romano-Catolica recunoaste taina casatoriei in Biserica Ortodoxa-Una Sfanta si Apostoleasca!

        Apreciază

  5. Ioan C. said, on martie 5, 2011 at 8:43 am

    ” Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie.”
    ( I Corinteni 1, 23).

    Apreciază

  6. Ioan C. said, on martie 5, 2011 at 9:02 am

    Despre evrei si Legea lui Moise:
    ” Ştiind însă că omul nu se îndreptează din faptele Legii, ci prin credinţa în Hristos Iisus, am crezut şi noi în Hristos Iisus, ca să ne îndreptăm din credinţa în Hristos, iar nu din faptele Legii, căci din faptele Legii, nimeni nu se va îndrepta.”
    ( Galateni 2, 16).

    Apreciază

  7. Florin said, on martie 5, 2011 at 9:25 am

    Doamne ajuta! Cu siguranta nu toti evreii sunt vinovati de deicid, insa blestemul singelui lui Hristos pe care multimea, sau mai corect spus arhiereii templului si l-au cerut ei insisi sa cada asupra lor, persista numai pe evreii neincrestinati, care persista in legea veche, sau mai corect spus in talmud, care huleste pe Domnul Iisus Hristos si Biserica Sa. De aceea nu poate fi nici o reconciliere sau dialog cu evreii talmudisti, decit in masura in care aceasta se face cu scopul de a-i converti la Hristos. Sfintii Apostoli cind au intrat in sinagogi nu au intrat decit cu scopul de a-i intoarce la Hristos, si nicidecum cu alte motive. Se stie ca patriarhul ecumenic Bartolomeu a intrat in sinagoga din New York si s-a intretinut cu cei de acolo, insa nu stiu in tot discursul sau daca a pomenit ceva de Hristos. Un lucru este sigur insa, si anume ca ascensiunea la putere a evreilor nebotezati este urmata de un declin al influentei crestinismului in viata politica si sociala cel putin de la revolutia franceza incoace. Parintele Ioanichie Balan care consider ca este un mare sfint marturisitor, in cele doua interviuri realizate de Sorin Dumitrescu, ii mentioneaza pe evrei sub numele de nebotezati, cu scopul de a nu fi acuzat de antisemitism. Fiind si un mare carturar, a stiut si a facut atunci niste aluzii la adresa evreilor nebotezati ca ar fi responsabili de multe rele printre care cele doua razboaie mondiale si instaurarea comunismului, insa atunci am primit cu rezerve aceste afirmatii, abia mai tirziu ajungind sa ma incredintez ca parintele avea dreptate. Pentru cei indoielnici recomand cartea savantului Nicolae Paulescu „Spitalul, Coranul, Talmudul si Francmasoneria”, apoi ” Celebrul discurs al lui Benjamin Freedman” si multe alte materiale postate pe acest blog.
    Sa nu mai vorbesc de faptul ca extrem de multi oameni politici din toata lumea sunt evrei, la noi in tara de exemplu, mai toti ambasadorii americani care s-au perindat dupa 1989 apartinind acestei etnii. Ca o concluzie, noi crestinii nu trebuie sa urim pe nimeni, insa trebuie sa fim vigilenti in viata duhovniceasca, sa nu iL tradam pe Hristos pentru un blid de linte.

    Apreciază

  8. paul bacosca said, on martie 5, 2011 at 9:54 am

    Gestul Papei este un alt exemplu al influentei evreilor a caror putere mondiala este tot mai mare. Asa cum au strigat in gura mare ca Isus sa fie rastignit, tot asa, acum, vor striga in gura mare, ca toti crestinii sa fie rastigniti si ei. Din partea lor va veni prigoana cea mare!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 5, 2011 at 10:15 am

      paul bacosca

      Prietene, vino acasa, vino la ORTODOXIE.

      Apreciază

    • agerstress said, on martie 5, 2011 at 4:09 pm

      Evreii din zilele noastre, cu cateva exceptii, formeaza poporul antihrist. Nici macar nu e ceva nou ci este la ei o traditie de 2000 de ani. E suficient sa vezi atitudinea lor fata de Hristos si nu mai e nevoie de nici o analiza istorica, filozofica sau logica. Papa isi munceste neuronii vestejiti degeaba. Nu poti exonera un popor de o fapta de care acesta se declara mandru si chiar incantat. Prin atitudinea lor se fac complici si continuatori ai faptei stramosilor lor. Dar pentru asta Dumnezeu ii va judeca nu noi.
      Jertfa Mantuitorului pentru noi toti s-a facut, pentru rascumpararea noastra de sub puterea pacatului si prin pacatele noastre avem si noi o vina dar vai de mana prin care s-a facut. Calaii s-au facut partasi la locrarea vrasmasului Lui Hristos si au ramas in aceeasi partasie si astazi.
      Blestemul stramosilor lor nu a fost ridicat de pe capetele lor si papa nu are nici o autoritate sa o faca. Dupa cum bine spunea cineva mai sus, doar prin pocainta, lepadare de erezie si increstinare se poate salva. Daca-i pupa papa undeva, nu le este de absolut nici un ajutor, poate doar sa le faca o placere in plus sau sa faca economii la hartie igienica.

      Apreciază

  9. nea Anderthal said, on martie 5, 2011 at 11:12 am

    Salut,
    Sa fim atenti ce spunem/scriem! NU toti ovreii sunt vinovati ! Dovada: sfintii apostoli ce erau?Sunt ei vinovati ptr. moartea Mantuitorului? Cei care au strigat in fata romanilor (Matei 27:25) au atras blestemul asupra urmasilor lor!Oare ovreii din diaspora sunt vinovati?Dezbaterea poate continua la infinit.Toti oamenii au blestemul stramosesc care se iarta la sf. Botez iar cei din alte credinte(schismatici,eretici,etc) au blestemul/anatema neascultarii,ereziei,etc.Ceea ce a facut papa nu-i decit un mic pas la ceea ce va urma: asumarea de catre crestini a „prigoanei contra ovreilor” si schimbarea sf. Liturgii care vor aduce slava lui Hristos ci ucigasilor sai(..asta am gasit-o pe un site rusesc.Asa se lauda r@binu’ rus ca vor face in Europa!).Se pare ca se grabesc papu$arii..
    ps:Ptr. cei care au dubii si nu stiu CINE este vinovat sa citeasca 1 TES 2:14/16

    Oricum SECTARII din America NICIODATA n-au spus ca ovreii l-au rastignit pe Hristos !Un mare pas a facut papa ptr. NOUA RELIGIE….

    Apreciază

    • agerstress said, on martie 5, 2011 at 4:14 pm

      Dupa cum am zis mai sus, atitudinea lor vorbeste despre ei. Apostolii, proorocii si dreptii din vechime precum si cei increstinati sunt printre exceptii.

      Apreciază

  10. acelas said, on martie 5, 2011 at 11:34 am

    intr-adevar, in unele carti de cult noi nu se mai face referire la „cine” a pecetluit piatra peste mormant, cantarea in sine este „mutilata”, seaca, mai erau in mod normal acolo 3 silabe, ca pt orice vers din cantec…., suna f ciudat…

    pe de alta parte, in vechile carti de cult se specifica chiaf „Piatra fiind pecetluita de jidovi, si ostasii.. „. Deci unde se mai spune azi de „iudei” e eufemistic…

    dar altfel, poporul iudeu si-a asumat in mod clar prigoana si crima, nu mai este nicio o tagada, din moment ce exista marturia clara la evanghelistul Matei, fata de ce a strigat poporul iudeu pe cand tot poporul iudeu, in mod liber, chiar in ciuda mirarii si oponentei initiale a romanilor … : “sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!” (Matei 27,25)

    ce se intampla? papa il poate contrazice pe evanghelist? chiar asa? aberant!

    .

    Apreciază

  11. acadennis said, on martie 5, 2011 at 11:59 am

    off topic

    Strange NRO Mission Patches
    Link:
    http://cryptogon.com/?p=20906

    Apreciază

  12. Doktoru said, on martie 5, 2011 at 2:55 pm

    Totusi ciudat cata agitatie din partea evreilor pt Iisus Hristos pe care nu L recunosc drept Mantuitor si Mesia ,daca nu L recunosc de ce i ar interesa ceva legat de Iisus de ce ar tine cu tot dinadinsul sa nu mai fie incriminati ca ucigasi ,ca poporul blestemat parerea mea e ca i mustra constiinta si ntr un fel indirect ei de fapt Il recunosc in felul lor ,mai aparte,pe Iisus …parerea mea.

    Apreciază

  13. clement said, on martie 5, 2011 at 4:15 pm

    Sa incercam sa gandim cu calm ceea ce se intampla.
    In primul rand, cartea va apare pe 10 Martie. Presa se refera la trei scurte pasaje, starnind valuri inainte ca furtuna sa inceapa. Trebuie citit studiul care va fi editat in 9 limbi.
    In momentul Procesului este absolut sigur ca NU intreg poporul evreu a sustinut sentinta impusa de Caiafa.
    Pe adeptii Mantuitorului ( sa ne gandim si la Iosif din Arimateea si Nicodim), viitorii Apostoli si Sfinti Martiri (Stefan), abia dupa Inviere ii putem numi crestini. In in timpul Procesului si Patimilor ce au condus la moarte, locuitorii Palestinei se numeau evrei, deci Papa are dreptate sa spuna ca nu toti evreii sunt vinovati, daca se gandeste la cei 72 Apostoli, la viitorii mucenici si la nenumaraţii convertiţi.
    Cartea nu vorbeste despre prigoana sangeroasa a creştinilor dupa Invierea Mantuitorului, despre omorarea lui Stefan si Joseph in Palestina si nici despre uciderea Sfantului Apostol Filip sub incitarea comunitatii evreiesti din Frigia.
    Personal ma ingrijoreaza faptul ca Papa, referindu-se la Evanghelia Sfantului Apostol Ioan, spune ca acesta era ISRAELIT ori, autorul Evengheliei nu mai putea apartine religiei iudaice, (asta presupune termenul israelit) in momentul elaborarii Evangheliei.
    Cartea trebuie citita, caci altfel vom ajunge la concluzia unei viclenii lingvistice.
    Daca un teolog de calibrul Papei numeşte Sinhedriul ( Tribunalul infiinţat de Moise) condus de Marele Preot Caiafa, aristocraţie, apoi, este sigur ca tremura Scaunul Pontifical sub el de spaima.
    Temerea mea este ca se urmareste modificarea textelor Sfintelor Evanghelii sau chiar, revizuirea Scrierilor Sfinte in ansamblu, in ideea crearii unei religii universale.
    Revin cu o nedumerire lagata de ultima editie a Bibliei ( scoasa sub coordonarea PS Ciprian Campineanu) despre care ziarul Lumina scria ca este „adaptata tuturor cultelor”! Daca a citit-o cineva si a inteles in ce consta „adaptarea”, sa ne spuna si noua, ca sa nu ne mai gandim la verzi si uscate in Postul Mare.

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on martie 6, 2011 at 1:02 am

      clement

      Înainte vreme Cartea Cartilor se numea Sfânta Biblie, cu timpul a devenit Biblia………….
      Sfânta Biblie a început sa fie falsificata de vreo 150 de ani încoace………..încetul cu încetul……..

      Din „Prohodul Domnului” au suprimat deja 13 strofe ( unde este vorba de „poporul ales”)………asa ca totul este din ce în ce mai „bine”………………..

      Apreciază

  14. MIhaela said, on martie 5, 2011 at 4:46 pm

    Cartea BLOOD PASSOVER, scrisa de TOAFF ARIEL.
    Se poate citi online, la adresa: bloodpassover.com/index1.htm
    Cartea descrie obiceiurile evreilor de a bea sange de crestin.Autorul este fiul rabinului sef al Romei, profesor universitar in Israel. Cartea a fost scrisa pentru proprii studenti, fara nici o remuscare,foarte relaxat.Daca ar fi fost publicata in Israel ,nimanui nu i-ar fi pasat. Dar ,tentativa de a o publica in Europa a starnit furie,manuscrisul fiind retras de la tipar.Este bine de trimis la cat mai multi cunoscuti.

    Apreciază

  15. Mircea Puşcaşu said, on martie 5, 2011 at 6:35 pm

    Iote-te…!

    „Benedict comes to the same conclusion, but he explains how with a thorough, Gospel-by-Gospel analysis that leaves little doubt that he deeply and personally believes it to be the case: That only a few Temple leaders and a small group of supporters were primarily responsible for Christ’s crucifixion.”

    1. Subtila manipulare consta in faptul ca atunci cand vorbeste de autorii efectivi zice ca ei au fost a few Temple leaders and a small group of supporters , (care desigur erau evrei) omitand sa foloseasca pentru acestia cuvantul jews, de parca ar fi fost posibil ca ei sa fie eschimosi, nigerieni sau japonezi, ceva.

    2. Trebuia sa zica adevarul, daca tot au cercetat „stiintific” Gospel-by-Gospel, ca nu Hristos si nu crestinii au pus blesteme pe capul lor, ci parintii lor, alegand gratierea lui Baraba si uciderea lui Hristos si zicand „Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!” (Matei 27, 25). Nu ii poate scoate de sub acest blestem nici Papa de la Roma, nici mama lui tata lui Papa, ci doar ei insisi, recunoscand ca Iisus Nazarineanul cel rastignit de parintii lor este Hristosul, Fiul Lui Dumnezeu cel Viu, si sa se boteze in dreapta credinta si sa planga toata viata pacatele stramosilor lor.

    In rest pace, vorba cantecului:
    „Pentru aceasta tara, poate sa si moara,
    Fiecare dintre noi razand.
    Restul e dorinta, de ingaduinta,
    Si sa fie pace pe pamant.”

    Apreciază

    • Mirela said, on martie 5, 2011 at 9:54 pm

      Iisus era deja o persoană cunoscută (Evangheliile vorbesc despre mii de oameni care Îl ascultau), iar de sărbătoarea pascală la Templu veneau evreii din toată ţara, încât se poate presupune că unii dintre au fost prezenţi la judecată şi mai mulţi la răstignire. Dacă, potrivit opiniei papei, doar câţiva conducători religioşi şi un mic grup de suporteri ai acestuia L-au osândit la moarte pe Hristos şi sunt vinovaţi de deicid, unde erau ceilalţi evrei? Când Pilat, căutând să Îl salveze, a întrebat poporul pe cine să elibereze, i-a răspuns doar acel grup restrâns, pe care l-a asimilat poporului, în timp ce cvasi-integralitatea evreilor Îl pretindeau pe Iisus? În plus, nu vorbesc Evangheliile despre mulţimile de iudei care treceau pe lângă Hristos când era pe cruce şi, fără nici o durere faţă de chinurile Lui, îşi băteau joc de El, cerându-I să se coboare de pe cruce dacă e Fiul lui Dumnezeu? Ni se pomeneşte despre vreun alt apărător al Lui, în afara tâlharului din partea dreaptă?

      Apreciază

  16. florin said, on martie 5, 2011 at 6:41 pm

    Dupa rationamentul acestui carcotas batran si anume ca nu evreii l-au ucis pe Domnul nostru Iisus Hristos putem spune ca si gestul de neascultare a lui Adam nu are repercusini asupra intregului neam omenesc; adica nu toti oamenii au mancat din fructul oprit; ci doar Adam si Eva. Dar nu este asa, ca altfel de ce a mai venit Iisus Hristos. Asa cum actul lui Adam si al Evei a adus blestemul asupra intregii omeniri, asa si gestul celor catorva evrei a adus blestemul asupra intregului neam evreiesc, bletem pe care ei insisi l-au cerut; dar acelasi efect este si asupra tuturor care nu implinesc poruncile Mantuitorului si prin asta il rastignesc din nou.

    Apreciază

  17. Aurora said, on martie 5, 2011 at 10:50 pm

    Ratzinger scrie carti la comanda jidovilor care conduc lumea. El nu se teme ca-L ofenseaza pe Mantuitorul, ci sa nu-i supere pe stapanii a a caror marioneta este !

    Apreciază

  18. catalin_b said, on martie 6, 2011 at 12:27 am

    Nu cunosc conținutul integral al cărții pe care o va lansa Papa în legătură cu exonerarea evreilor de vina uciderii trupești a Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu și Mântuitorul nostru, Mesia Cel Adevărat, cu toate ideile pe care Papa le dezvoltă în sprijinul afirmațiilor sale și, de aceea, s-ar fi cuvenit să mă abțin de la comentarii.

    Totuși, dezincriminarea fără discernământ a evreilor în această chestiune pe care pare să o facă Papa, dacă cele câteva idei creionate sumar în articol surprind spiritul real al concepției papiste, precum și condamnarea cu aceeași lipsă de discernământ a jidovilor pentru omorârea Domnului nostru Iisus Hristos care transpare din comentarii mă determină să vă împărtășesc și eu câteva gânduri.

    Problema trebuie judecată în spiritul cuprinzător atât al Vechiului Testament cât și al Noului Testament și, dacă o disecăm un pic, vom vedea că este destul de complexă.

    Din punctul de vedere al Vechiului Testament, evreii erau, la vremea arătării, propovăduirii și, la sfârșit, a răstignirii Domnului nostru Iisus Hristos, singurul popor de pe fața Pământului care ținea credința în Adevăratul Dumnezeu și, de aceea, responsabilitatea lor este mare, atât în fața Lui Dumnezeu, cât mai ales înaintea celorlalte neamuri față de care ei ar fi trebuit să apară ca niște păstori îndrumători către Adevăratul Dumnezeu, nu ca niște denigratori și lapidatori ai Adevăratului Dumnezeu. Deși nu toți evreii au dorit și au cerut moartea Domnului nostru Iisus Hristos, dacă este să-i deosebim dintre toți evreii fie și numai pe Sfinții Apostoli, pe Sfintele Mironosițe și pe ceilalți evrei care crezuseră cu toată tăria în Domnul nostru Iisus Hristos ca Mesia Cel Adevărat, fără să-i mai luăm în considerație pe evreii indeciși pe care încearcă să-i absolve Papa de vină cum că s-ar fi lăsat fie influențați de ascultarea cu care erau datori față de arhierei, fie duși de valul solidarității cu evreii ferm prigonitori ai Domnului, totuși, blestemul clamat ca să se abată peste capetele lor de evreii care strigaseră înaintea lui Pilat ca Domnul să fie răstignit i-a lovit pe toți evreii, fără deosebire: când Ierusalimul a fost pustiit și Templul Legii Vechi a fost dărâmat, tot neamul evreilor a fost izgonit din pământul lui și a rămas fără patrie, că au fost dintre cei ce n-au crezut sau dintre cei ce crezuseră în Domnul nostru Iisus Hristos. Poate că și prin aceasta Dumnezeu a vrut să arate că Legea Veche s-a încheiat și că omenirea întreagă trebuie să se reorienteze în credință către Noul Testament: „Acesta este Fiul Meu cel iubit, întru Care am binevoit, pe Acesta să-L ascultați.” (Ps. 2, 6. Mat. 3, 17; 17, 5. Marc. 1, 11; 9, 7. Luc. 3, 22; 9, 35. Ioan 5, 37. 2 Petr. 1, 17. 1 Ioan 5, 7-9. Ef. 1, 6. Col. 1, 13) În orice caz, însă, pedepsirea întregului neam evreiesc de către Dumnezeu prin pustiirea Israelului și prin alungarea tuturor evreilor din pământul făgăduinței, având în vedere și responsabilitatea evreilor de călăuzitori ai neamurilor către credința în Adevăratul Dumnezeu de pe vremea Vechiului Testament, ar trebui să-l facă pe Papă mai circumspect în pretențiile sale de a-i absolvi pe evrei în ansamblu de vina răstignirii Domnului. Sau este Papa mai mare ca Dumnezeu? Întrebare, desigur, retorică, la care răspunsul este, evident, negativ.

    Abia în spiritul Noului Testament putem găsi argumente în a ne păzi, noi, creștinii, de incriminarea evreilor în privința răstignirii Domnului. În fond, care a fost și este adevărata cauză a răstignirii Domnului? Nu ființa biologică a unui om, a unui grup de oameni, sau a unui neam întreg care a comandat laringelui să articuleze sunetele prin care s-a cerut răstignirea Domnului în fața lui Pilat, ci cerbicia ființei spirituale a omului de a se desprinde de păcatele împotriva cărora a propovăduit Domnul prin fapte și prin cuvânt că trebuia purtată lupta în vederea desăvârșirii materiale și spirituale a omului. Evreii îndărătnici și iubitori de păcat au sfârșit prin a-L urâ și a-L omorâ pe Domnul care îndemna la luptă împotriva păcatului. Oare noi, creștinii, când cu bună știință săvârșim păcatul, dovedim mai multă dragoste de Domnul decât evreii care L-au omorât? Nu zic Sfinții Părinți că fiecare păcat pe care-l facem este ca un alt piron bătut în trupul Domnului spre răstignirea Lui, că așa le simte Domnul în slava Dumnezeirii Sale și astăzi păcatele noastre? Așadar, tot cel ce a făcut și face păcatul L-a răstignit și Îl răstignește pe Domnul în toată vremea trecută și prezentă de când a avut loc Jertfa efectivă a Domnului pe Cruce, iar Sfânta Liturghie care s-a slujit și se slujește neîntrerupt din vremea pogorârii Sfântului Duh asupra apostolilor nu numai spre slava Lui Dumnezeu ci, mai ales, spre iertarea celor ce se căiesc de păcatele lor este ea însăși un simbol al răstignirii permanente a Domnului produsă de păcatele oamenilor și o mărturie că, dacă Domnul nostru Iisus Hristos ar fi ales să se întrupeze în oricare altul din neamurile Pământului, soarta Sa ar fi fost aceeași. De aceea trebuie să fim rezervați în a arunca vina răstignirii Domnului asupra evreilor, nu pentru că evreii nu ar fi greșit și nu ar greși, ci pentru că am fi fost și suntem și noi, creștinii, în permanență, la fel de greșiți ca și ei în această privință. Așa cum ne îndeamnă și Sfântul Apostol Pavel: „Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și tu, care erai măslin sălbatic, ai fost altoit printre cele rămase, și părtaș te-ai făcut rădăcinii și grăsimii măslinului, nu te mândri față de ramuri; iar dacă te mândrești, nu tu porți rădăcina, ci rădăcina pe tine. Dar vei zice: Au fost tăiate ramurile, ca să fiu altoit eu. Bine! Din cauza necredinței au fost tăiate, iar tu stai prin credință. Nu te îngâmfa, ci teme-te; căci dacă Dumnezeu n-a cruțat ramurile firești, nici pe tine nu te va cruța.” (Rom. 11, 17-21)

    Însă lucrurile nu sunt numai atât de simple, fiindcă știm că Sfinții Părinți, sub înrâurirea Duhului Sfânt, i-au mustrat de multe ori pe jidovi pentru păcatul răstignirii Domnului nostru Iisus Hristos și, cu siguranță, nu au greșit. Trebuie, din capul locului, să observăm că mila pe care o face cu noi Domnul în permanență iertându-ne păcatele spovedite a făcut-o și cu evreii în privința păcatului răstignirii Sale trupești, atunci când S-a rugat, în timpul chinurilor cumplite îndurate pe Cruce, ca să nu li se socotească lor păcatul acesta, neabsolvindu-i, desigur, prin aceasta și de alte păcate ale lor. Noi, în dorința de a deveni creștini, păstrăm în inimile noastre ca pe o icoană a desăvârșirii duhovnicești rugăciunea de iertare a vrăjmașilor rostită de Domnul pe Cruce. Se ridică întrebarea: dacă Domnul i-a iertat pe evrei pentru păcatul răstignirii, oare nouă ni se cade, așa cum au făcut-o Sfinții Părinți de multe ori, să-i acuzăm? Mai ales că Domnul ne-a poruncit explicit în Evanghelie nu numai să-i iertăm, ci chiar să-i iubim pe vrăjmași? Răspunsul la această întrebare cred că trebuie căutat în mai multe pilde din Evanghelie. Mai întâi, la nivelul meu duhovnicesc de prunc de lapte în ale credinței, eu, unul, socotesc că ar trebui să ridic piatra împotriva jidovilor numai după ce m-aș ști pe mine fără de păcat, ceea ce nu este cazul chiar deloc, de aceea și sunt atât de precaut în a repeta osândirile rostite de Sfinții Părinți la adresa jidovilor și cu atât mai puțin ar trebui să îndrăznesc să descifrez motivația sfântă care i-a îndemnat pe Sfinții Părinți să-i mustre pe jidovi. O singură componentă mi se pare mie că am reușit să o înțeleg din această motivație, în legătură cu cuvântul Domnului din Evanghelie că toate hulele rostite împotriva Fiului Omului se vor ierta oamenilor, dar hulele împotriva Duhului Sfânt nu se vor ierta. Dacă ne referim la răstignire doar din punctul de vedere al pătimirii trupești soldate cu moartea firii de om a Domnului nostru Iisus Hristos, răspunsul va fi: nu, nu ni se cade să-i osândim pe jidovi pentru răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos ci, așa cum Domnul i-a iertat în chinurile acelea amare și nouă ni se cade să-i absolvim de vina aceasta și, atunci, Papa are dreptate. Dacă, însă, privim răstignirea Domnului din punctul de vedere al sentinței de acuzare împotriva firii dumnezeiești a Domnului nostru Iisus Hristos pentru nimic altceva decât că a îndemnat oamenii să creadă în El ca Adevăratul Mesia și în mântuirea sufletelor lor, să se lepede de păcat și să lucreze virtutea, atunci înțelegem de ce răstignirea Domnului înseamnă hulă împotriva Duhului Sfânt și, în consecință, de ce jidovii sunt pe drept cuvânt condamnați de Sfinții și Sfințiții Părinți pentru aceasta, dar nu spre pedepsire din dorință de răzbunare, ci spre atenționare în vederea îndreptării prin venirea lor la credință și Papa nu mai are dreptate. Iar dacă punem în balanță importanța celor două firi, dumnezeiască și omenească, a Domnului nostru Iisus Hristos, deducem cât de subțire este dosarul de absolvire a evreilor de vina răstignirii Domnului pe care, din câte am înțeles, îl tot flutură catolicii de prin anii ’60.

    Din reacția jidovilor la cartea pe care se pregătește Papa să o lanseze se mai desprinde și un alt efect negativ al acestei inițiative: nu numai că jidovii nu înțeleg absolvirea lor de vina răstignirii Domnului ca pe un semn de grație din partea Domnului nostru Iisus Hristos în vederea stimulării căinței lor și a venirii lor la credință, ci ei consideră acest act ca pe o reparație a presupusei nedreptăți care li s-ar fi făcut până acum prin condamnarea lor pentru răstignirea Domnului, amestecând chiar, în mod perfid și respingător, învinuirea lor pentru răstignirea Domnului printre acțiunile antisemite. Încurajând perpetuarea percepției mistificate a jidovilor prin acest nou act în favoarea inițiativei de absolvire a evreilor de vina răstignirii Domnului datând încă din anii ’60, Papa nu face altceva decât să sfideze iarăși învățătura dreaptă, curată și sănătoasă a Sfinților Părinți cu rezultat nul pe linia prozelitismului creștin în rândul jidovilor. Cu alte cuvinte, cartea Papei se prefigurează ca un nou fiasco duhovnicesc al catolicilor.

    În concluzie, nu ne rămâne decât să le urăm Papei, catolicilor și jidovilor să vină la dreapta credință. Dumnezeu să le ajute. Iar noi să ne ferim de a-i osândi pe alții pentru păcatele lor, fără, însă, a călca peste învățătura dreaptă a Sfintei noastre Biserici Ortodoxe. Dumnezeu să ne ajute.

    pe de o parte și, pe de altă parte, mai ales din reacția jidovilor la cartea Papei, adică din reacția acelei părți a evreilor care nu crede în Domnul nostru Iisus Hristos și care, deși și-a păstrat credința în Vechiul Testament, a ajuns, prin necredința ei în integralitatea legii, aliata de nădejde a acelora care sunt evrei numai după trup și luptători împotriva Lui Dumnezeu în duh și care controlează din umbră activitatea întregului Pământ, se pot desprinde câteva

    Apreciază

    • vasile said, on ianuarie 4, 2015 at 9:17 pm

      Eu cred în umila mea credinţă ortodoxă de răsărit, că papa a citit apocalipsa din biblia veche creştină, unde scrie că „în piaţa noului Ierusalim v-a fi înscăunat anticrist”. Ştim cine au fost romanii, ulterior catolicii şi implicit conducătorul lor papa. Vaticanul se v-a mutala Ierusalim? Dacă da, atunci este de înţeles ca viitorul conducător al lumii creştine ecumenice, să se dea bine pe lîngă evreii care v-or trebui să contribuie cu bani pentru susţinerea statuli Vatican.

      Apreciază

  19. Mos Ioan said, on martie 6, 2011 at 12:32 am

    Când Mântuitorul si Domnul nostru IISUS HRISTOS îsi ducea Crucea în spate spre Golgota l-a vazut pe Isaac Lachederm ( paraliticul care fusese neputincios 38 de ani si pe care Mântuitorul îl vindecase), l-a rugat sa-L lase sa stea câteva clipe pe banca.
    Mântuitorul l-a mai rugat pe Isaac sa-i dea putina apa sa-si astâmpere setea cumplita, dar acesta nu L-A LASAT NICI SA SE ODIHNEASCA PE BANCA SI NICI N-A VRUT SA-I DEA PUTINA APA. Atunci Mântuitorul i-a spus lui Isaac: „Te blestem ca sa nu mori pâna la a DOUA VENIRE A MEA”. Si iata ca de 2000 de ani Isaac – EVREUL RATACITOR – strabate pamântul în lung si lat, toti fug de el, pâna si animalele salbatice fug de el din cauza mirosului cumplit pe care-l emana, se roaga sa moara, dar nu va muri pâna la a DOUA VENIRE A MÂNTUITORULUI LUMII.
    Asa ca Evreul Ratacitor exista…….
    Spune-i unui catolic asa ceva si te considera plecat cu sorcova………………

    Papa Benedict danseaza dupa cum îi cânta sinagoga satanei…….
    Ca sa vezi ca întelepciunea nu vine odata cu vârsta………….

    Apreciază

    • catalin_b said, on martie 6, 2011 at 1:30 am

      Da, frate! Intuiția voastră este la fel cu a mea în privința orientărilor politice ale Papei. Eu am încercat să demonstrez doar că și din punctul de vedere strict al calității bisericești a Papei, inițiativa lui este găunoasă pe toate planurile, nemaivorbind de implicațiile politice. Cât despre pilda pe care ai dat-o cu Isaac Lachederm, nu înțeleg legătura pe care o faci cu cartea Papei. În orice caz, să ne ferească Dumnezeu de greșeala lui Isaac Lachederm și de blestemul căzut pe capul lui și de orice blestem.

      Apreciază

    • cyp said, on martie 7, 2011 at 10:11 am

      Acesta este un mit. Are diverse forme. Eu personal cred ca nu e asa. Mitul original e putin mai diferit:
      Si Iisus mergand spre Golgota la un moment dat din cauza oboselii s-a oprit putin. Si un evreu , dandu-i branci i-a zis „Mai repede Iisuse, pentru ce te-ai oprit?” Iar Iisus ar fi raspuns: „Eu ma duc dar tu vei ramane pana ce ma voi intoarce!”

      Sincer nu cred in acest mit. Totusi pedeapsa jidovilor de a rataci pe tot pamantul pana cand va fi timpul lui Antichrist e un lucru verificat si poate avea legatura cu acest mit

      Apreciază

  20. catalin_b said, on martie 6, 2011 at 12:43 am

    Revin cu rugămintea să nu luați în considerație ultimul paragraf rămas ca un balast de la compilarea unor idei din postarea mea anterioară.

    Apreciază

  21. catalin_b said, on martie 6, 2011 at 1:52 pm

    Fără să vreau, absolut inconștient, am făcut două erori grave în ultima parte a comentariului meu, lăsând să se înțeleagă, pe de o parte, că papalitatea a greșit cu inițiativa absolvirii de vină a evreilor pentru răstignirea Domnului numai prin încurajarea percepției mistificate a evreilor față de acest act, când, de fapt, a greșit fundamental în primul rând față de învățătura Sfinților Părinți, așa cum arătasem anterior, iar, pe de altă parte, că Biserica Catolică ar avea legitimitate în convertirea la creștinism a păgânilor atunci când am zis că rezultatul obținut prin acest act pe linia prozelitismului creștin este nul. Îmi pare foarte rău de aceste două erori pe care le-am făcut din neatenție și îmi cer mii de scuze că, fără intenție, v-am pus răbdarea la încercare cu aceste două blasfemii. De asemenea, dacă ați mai sesizat voi nuanțe neconforme cu învățătura Sfinților Părinți în restul comentariului, vă rog să-mi atrageți atenția, ca să mă corectez.

    Apreciază

  22. […] Sursa: Saccsiv […]

    Apreciază

  23. Ayan said, on martie 6, 2011 at 5:08 pm

    Eu nu-l inteleg pe Papa . Are o atitudine aiuristica , de-a dreptu` smintita …
    1- Papa Benedict isi subliniaza noua pozitie in cartea sa, „Iisus din Nazareth”.
    „Cine ii vrea pe evrei condamnati pentru moartea lui Iisus?”

    Raspuns : – pai , nimeni nu-i condamna pentru ca deja au facut-o ei insisi acum aprox. 2000 de ani cand l-au rastignit pe Hristos . Poate l-a lasat memoria pe papa … Cum se explica altfel 2000 de ani de ratacire prin lume , persecutii ,razboaie si boli … Am stat 1 an in Israel si n-am vazut in viata mea atatia bolnavi ( cancer , parckinson , alzheimer , diabet , sindrom degenerativ ) pe m2 ( sa zic asa ) ca acolo … nu mai zic ca au parte de conflicte armate la intervale de timp mai lungi sau mai scurte , dar sunt si e destul . Am cunoscut oameni care au scapat din a fi trimisi la Aushwitz dar care si-au pierdut familiile acolo . Prin ce traume au trecut oamenii aia nu va mai spun : inca nu si-au vindecat sufletele . Pe langa asta mi s-a parut cel mai desfranat popor (pe toate segmentele de varsta ). Ar mai vrea cineva sa adauge ceva la toata lista de belele ce-i bantuie ? ! Stiu ca sunt dezvoltati economic dar nu le foloseste la nimic . Poti sa te mai bucuri de vile , masini , haine de lux daca nu ai sanatate ?

    2- Cine isi inchipuie Papa ca este ca sa-i exonereze pe evrei ? Cata aroganta ! Numai Dumnezeu poate ridica blestemul cazut asupra neamului lor , emis de ei insisi . Asta , cand se vor intoarce spre ortodoxie .

    Apreciază

  24. cyp said, on martie 7, 2011 at 10:14 am

    Evreii s-au condamnat singuri cu „Sangele lui asupra noastra si asupra copiilor nostrii”
    Papa ca si multi altii modifica Sfanta Biblie cum il taie capul.
    In plus multi episcopi catolici privesc cele din Biblie ca niste povesti nu ca istorie.

    Apreciază

  25. Ayan said, on martie 8, 2011 at 11:50 am

    Costin , am citit comentariile din link-ul pus de tine .
    Noi aici ne jucam cu vorbele …
    dar Evanghelia dupa Ioan 1: 11 , zice :
    ” El era in lume si lumea a fost facuta prin EL , dar lumea nu l-a cunoscut . A venit la ai Sai si ai Sai nu l-au primit . Dar tuturor ce L-au primit , adica celor ce cred in Numele Lui , le-a dat dreptul sa fie copii ai lui Dumnezeu ” [….]
    3:17 – ” caci Dumnezeu n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea , ci ca lumea sa fie mantuita prin El . Cine crede in El nu este judecat ; dar cine nu crede a si fost judecat , pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu . Si aceasta este judecata : ca Lumina a venit in lume si oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina , pentru ca fptele lor erau rele . Caci oricine face raul , uraste lumina si nu vine la lumina , ca sa nu i se vada faptele asa cum sunt . Dar cine lucreaza dupa adevar vine la lumina , pentru ca faptele sa-i fie aratate , intrucat sunt facute in Dumnezeu . ”

    Ce face Papa acum cu un fapt istoric – pentru ca e fapt real blestemul iudeilor asupra propriului neam – se cheama ascunderea faptelor . Dar nu noi ( restul lumii )judecam pe evrei . In cazul nostru a fi botezat ortodox nu inseamna ca suntem la adapost de a nu gresi fata de Hristos . Si noi , ortodocsii batem piroane si astazi in mainile si picioarele lui Hristos … prin gandurile , faptele nostre care nu sunt mereu in Lumina . Hristos este Lumina catre care noi , ortodocsii , tindem , al recunoastem pe El ca fiind Lumina pe cand majoritatea evreilor nu-l recunosc . Dar nici asta nu trebuie sa judecam noi . Ortodoxia propovaduieste smerenia , adica modestia . A nu se confunda cu umilinta . Pentru ca umilinta este sa fim in acord cu Papa si cu neamul care tinde sa ne stinga Lumina . Cum vii tu , cap al unei biserici crestine , sa denaturezi Biblia si sa ai pretentia sa luam drept adevar ceva ce nu este in Lumina ? Vedeti perversitatea ? Asta e o provocare : nefiind de acord cu aceasta teza noua a papei noi ne situam in pozitia de acuzatori si judecatori ai neamului evreiesc si nici macar nu i-au condamnat neamurile = lumea , s-au condamnat ei singuri ! Si vor sa stearga asta , printr-o teza a unui cap bisericesc crestin ( fie si catolic) pentru ca ei se simt cu musca pe caciula de 2000 de ani ?!!! Suntem noi vinovati cumva ? Noi suntem vinovati doar de ale noastre .Nimeni nu le arata greselile asa cum o fac ei insisi . Iar pe noi ortodocsii nu ne preocupa sa aruncam cu pietre in altii ci ne preocupa sa stam in Lumina . Cat reusim , nu stiu dar macar ne straduim .
    Aseara , tarziu am urmarit o emisiune pe Antena 2 realizata de C. Mandruta unde avea ca invitati un tanar al carui bunic fusese legionar si pe un evreu batran . La un moment dat Mandruta a adus in discutie noua teza a papei iar batranul evreu a adaugat ca un repros : ” Ortodoxia nu a facut asta !” – Adica , ce ? Sa schimbe Adevarul ca sa se simta evreii bine ? Ortodoxia nici nu o sa o faca ! Este evident ca prin intermediul Papei , evreii provoaca Ortodoxia ! Ce lucrare diabolica !

    Apreciază

  26. Dumitru said, on ianuarie 2, 2012 at 7:14 pm

    Ce putem astepta de un PAPA ca ,acesta sarmanul ,care se crede DUMNEZEU si EL le garanteaza la toti RAIUL . O nebunie ,o f. mare manipulare a PAPEi ,facuta din ”UMBRA” ,iar EL se bucura de SUPREMATIE ,de a considera ca ,conduce LUMEA intreaga si toti se apleaca lui . Vai de EL sarmanul cat este de intunecat asa cum spunea P.I .Parvu , papistasii sant exact ca ,un trup mort ,fara viata ,neavand DUHUL SFANT . Dar in spatele lui sant SIONISTii /Masoneria ,iUDEISMUL si O mare parte de EVREi care toti acesti asteapta pe noul MESIA ,cel in costum si cu f. mult AURRRRRRR . ……?. Dumnezeu sai lumineze pe mai marii tarilor si sa nu castige DIAVOLUL atatea popoare/suflete , ci sa se darame acest plan DIABOLIC . Foarte ciudat a,acesti iudei dupa 2000 de ani ,tehnica lor este exact aceeasi , plaeste oameni naivi ,atei ,pagani si iubitori de argint , pana A condamna fiii lui HRISTOS la moarte ,adica pe noi crestinii si in general ORTODOCSIA este marele dusman si ZID PUTERNIC ,in fata lor . Cititi cartea ”ECUMENISMUL FARA MASCA” ,scrisa de un f. mare luptator pt. ortodocsie si mare patriot ,arhim ,grec Haralambie Vasilopulos .

    Apreciază

  27. Tracul said, on mai 3, 2016 at 6:50 pm

    papa benedict (cu p mic pentru ca asa este si el) nu doreste sa spuna adevarul el el fiind in umbra,ca nu cumva sa se supere evreii care se roaga la draci si au putere mare.De acee el nu crede in Domnul nostru Iisus Hristos ca fiind mantuitorul din Sfanta Treime,ca daca ar crede nu ar schimba lucrurile dupa placul evreilor!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.