SACCSIV – blog ortodox

BIG BROTHER considera ca nu suntem supravegheati indeajuns, asa ca guvernul SUA vrea mai mult pentru INTERCEPTAREA COMUNICATIILR ONLINE

Posted in Big Brother, internet by saccsiv on septembrie 28, 2010

   Citez din articolul Guvernul SUA vrea să pună pe roate interceptarea comunicaţiilor online:

   O lege propusă de agenţiile de informaţii ale SUA va obliga furnizorii de servicii (de la producătorii Blackberry până la administratorii Facebook sau Skype) să îşi facă compatibile tehnologiile cu interceptările

   Pentru că teroriştii au migrat dinspre metodele de comunicare tradiţionale către servicii online, Guvernul SUA ar trebui să nu aibă vreo restricţie în a intercepta respectivele comunicaţii în caz de necesitate. Aceasta este filosofia unei noi legi de natură să pună în pericol libertăţile civile, pe care agenţiile de informaţii ale SUA au înaintat-o Casei Albe. Oficialii din Biroul Federal de Investigaţii (FBI), Agenţia Naţională de Securitate (NSA) şi alte agenţii consideră vitale pentru securitatea SUA astfel de interceptări, potrivit The New York Times (NYT).

   Ei cer ca serviciile oferite de telefoane care transmit e-mailuri de tip Blackberry sau de reţele precum Skype, care permit comuncaţii directe între utilizatori să devină „interceptabile”. Mai mult, şi administratorii de reţele sociale precum Facebook – care, nu o dată, au fost criticate că „expun” prea mult datele personale ale internauţilor – trebuie să se supună aceloraşi constrângeri. Toate tehnologiile folosite de companiile care oferă servicii pe internet trebuie să fie „decodificabile”. Interceptarea şi decriptarea mesajelor ar urma să se facă exclusiv în baza unui ordin judecătoresc, susţin iniţiatorii legii.

   Fără această putere de a căuta probe în mediul online, puterea agenţiilor de informaţii ar deveni irelevantă în lumea de azi, când tot mai multe infracţiuni se plănuiesc şi se comit pe internet. „Ceea ce solicită ei cu adevărat este autoritatea să reconfigureze serviciile şi să profite de arhitectura unică a internetului. Practic, vor să ne întoarcă în timp şi să facă serviciile de internet să funcţioneze cum funcţionau odinioară serviciile de telefonie”, crede James X. Dempsey, vicepreşedinte al unei asociaţii care veghează la libertatea internetului, Center for Democracy and Technology.
   Elemente de bază ale internetului vor fi schimbate
   Propunerea de lege are „implicaţii uriaşe” şi va duce la modificarea unor „elemente fundamentale ale revoluţiei internet”, prevede Dempsey. Acuzaţie la care un consilier juridic al FBI, Valerie E. Caproni, răspunde că „nu vrem să ne extindem autoritatea, ci vorbim de a ne păstra posibilitatea să punem în practică autoritatea existentă” în mediul online.

   O lege din 1994 dă posibilitatea Departamentului Justiţiei (DoJ) şi altor agenţii să intercepteze comunicaţii, dar ea este inaplicabilă serviciilor de internet. Aceşti operatori nu trebuie să deţină echipamente de interceptare pe care să le pună la dispoziţie autorităţilor, în baza unei cereri legale.

   În schimb, nu este un secret pentru nimeni că operatorii de telefonie nu trebuie decât să apese un buton şi convorbirile devin automat „interceptabile”. Or, potrivit FBI, din necesităţi de securitatea naţională, trebuie să existe posibilitatea unei interceptării rapide, nu amânată chiar şi mai multe luni, până la instalarea unor echipamente specifice.
   Rateuri din cauza imposibilităţii de interceptare
   Oficialii intervievaţi de NYT susţin că anchetele lor au dat rateuri pentru că nu au existat posibilităţi de interceptare. De pildă, faptul că membrii unui cartel al drogurilor foloseau comunicaţii online de tip „peer-to-peer” (de la un utilizator la altul) a împiedicat arestarea lor, la începutul lui 2010.
   „Biciul şi zăhărelul” pentru furnizorii de servicii
   Dinainte de înaintarea legii, divizia de tehnologii operaţionale a FBI a oferit 9,5 milioane USD în 2009 unor companii de comunicaţii din SUA, drept „ajutor” pentru dezvoltarea echipamentelor. Alte nouă milioane USD mai pot fi alocate, perfect legal, în 2010, firmelor care acceptă să coopereze benevol. Ulterior, intrarea în vigoare a legii va impune sancţiuni pecuniare furnizorilor de servicii care nu îşi fac comunicaţiile „interceptabile”. Nu este încă limpede cum va putea legea să aibă efect asupra unor servicii găzduite de companii din alte state, dar – câtă vreme şi alte guverne vor să impună legi similare – legea americană va putea servi drept „model”.

   Comentariu saccsiv:

   Populatia este deja spionata, dar probabil ca nu indeajuns:

VIDEO: NSA (National Security Agency) spioneaza demult populatia prin AT&T

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

GOOGLE: orice utilizator este urmarit in numele unui serviciu mai bun

„CITIZEN PERFECT”, noul program al Agentiei Nationale de Securitate

„Lupta” cu TERORISMUL: The Department of Homeland Security va MONITORIZA cetatenii ce folosesc CUVINTE SUSPECTE pe INTERNET

VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows?

   Internetul este deranjant pentru ELITE, caci reprezinta un mijloc de informare. Ca atare, agita BAU BAU-ul cu atacurile cibernetice:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

   Si iau masuri in consecinta:

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

ATACURILE CIBERNETICE: Se exagerează ameninţarea pentru a justifica REGLEMENTAREA INTERNETULUI …

Formula PEARL HARBOUR va fi aplicata INTERNETULUI?

   Internetul reprezinta o componenta esentiala a lumii de maine, cand nu vom mai putea vinde sau cumpara daca nu suntem in sistem:

Comentariul zilei (23.09.2010): legatura dintre WEB 3.0 si RFID

INTERNETUL OBIECTELOR – RFID: Rezolutia Parlamentului European din 15 iunie 2010. Sau cum ni se construieste o cusca invelita in staniol frumos colorat

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

“Fiecare persoana, loc si obiect de pe aceasta planeta o sa fie conectata la Tehnologia de scanare biometrica a irisului, in urmatorii 10 ani”. Se va incepe EXPERIMENTUL in Mexic?

   Este insa posibil ca viitorul razboi mondial sau mega revolutia sa duca pentru o perioada de timp la imposibilitatea folosirii tehnologiei. S-au gandit si la asta:  

Sapte persoane detin cate o “cheie a internetului”, cu care pot sa-l reporneasca, in cazul unui atac terorist sau eveniment catastrofic …

   Si cand il vor reporni, probabil ca il vor face cu mult mai sigur pentru ei:

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 28, 2010 at 2:41 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. paul said, on septembrie 28, 2010 at 5:04 am

    CONSPIRATIA FACEBOOK. Un manifest care circulă pe net îl acuză pe Zuckerberg de spionaj pentru Israel

    Scandalul declanşat nu demult în SUA datorită violării grave a datelor particulare ale utilizatorilor „Facebook”, se întinde: în vreme ce Mark Zuckerberg, „CEO-ul” de numai 25 de ani al „Facebook” îşi cerea scuze pentru aceasta, un IM vechi de 6 ani a ieşit la iveală.
    În acesta, Zuckerberg-băiatul-genial-şi-afacerist-înnăscut, îşi exprima sentimentele faţă de zecile de mii de utilizatori ai sitului precursor, „The Facebook” , care îi furnizaseră datele lor particulare, pe care el le aduna şi folosea în alte scopuri decât cele declarate, încă de pe atunci: „Ei doar mi le oferă” scria Zuckerberg pe IM. „Nu ştiu de ce. Au încredere în mine. Tembelii dracului”. Fraza folosită pentru a-i descrie pe utilizatorii Facebook era de fapt chiar mai urâtă („dumb fucks” ).
    Atât Facebook, cât şi celelalte situri de „socializare”, nu sunt decât instrumente prin care Mossadul israelian şi alte servicii occidentale, află tot ce vor să afle despre milioane de oameni care în mod naiv îşi oferă numele real, adresa, lista de prieteni, religia, ba chiar şi preferinţele lor culinare, pe tavă!

    Cea mai simplă operaţiune de spionaj de anvergură, e una în care victimele ei se auto-raportează. În felul acesta, când serviciile au nevoie de un ţap ispăşitor pentru o operaţiune murdară, doar răsfoiesc Facebook până dau de cei cu profilul cel mai potrivit. Regula de bază este următoarea: socializarea se face faţă în faţă, nu pe IM sau Hi5. Sunt conştient că prietenii pot fi de departe şi că e necesar şi bine să ţinem legătura cu ei, dar totul trebuie făcut în mod inteligent. Un nume fictiv pentru adresa de e-mail e mai bun decât cel real. Când trimitem e-mail mai multor persoane, nu îi punem pe toţi în câmpul „To”, sau „Cc”, ci doar pe noi înşine ca şi destinatar. Toţi ceilalţi intră la „Bcc”, astfel încât să nu se vadă unii pe alţii şi nici un ochi străin să nu-i ia ca din oală, pentru sofisticatele lor baze de date relaţionale, care stabilesc într-o fracţiune de secundă cine-e-prieten-cu-cine. Dovada e chiar IM-ul lui Zuckerberg de acum 6 ani, pe care tare şi-ar mai fi dorit să nu-l fi scris!
    Pe vremuri ştiam sigur că printre cei care-ţi intră în casă (cititori de contoare, poştaşi etc.) sunt unii însărcinaţi să raporteze ce văd mai neobişnuit. Astăzi o facem noi înşine, mai ales prin generaţia adolescenţilor care habar nu au în ce lume trăiesc „dar toţii prietenii mei au cont.” Explicaţi-le frumos cum stau lucrurile, apoi desfiintati contul. Veţi fi surprinşi să aflaţi câte lucruri pe care nici Dvs. nu le ştiaţi, le oferă copiii Dvs. în mod voluntar unor străini ca şi Zuckerberg.

    Apreciază

  3. […] the original post: BIG BROTHER considera ca nu suntem supravegheati indeajuns, asa ca guvernul SUA vrea mai mult pentru… […]

    Apreciază

  4. […] Tot in 2010 o lege propusă de agenţiile de informaţii ale SUA obliga furnizorii de servicii (de la producătorii Blackberry până la administratorii Facebook sau Skype) să îşi facă compatibile tehnologiile cu interceptările. […]

    Apreciază

  5. […] Tot in 2010 o lege propusă de agenţiile de informaţii ale SUA obliga furnizorii de servicii (de la producătorii Blackberry până la administratorii Facebook sau Skype) să îşi facă compatibile tehnologiile cu interceptările. […]

    Apreciază

  6. […] BIG BROTHER considera ca nu suntem supravegheati indeajuns, asa ca guvernul SUA vrea mai mult pentru… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.