SACCSIV – blog ortodox

ATACURILE CIBERNETICE: Se exagerează ameninţarea pentru a justifica REGLEMENTAREA INTERNETULUI …

Posted in internet, JAY ROCKEFELLER by saccsiv on mai 6, 2010

   Citez din articolul Cyberattacks: Washington is hyping the threat to justify regulating the Internet:

   Reţelele au fost atacate de când există – şi atacurile au fost rezolvate cu succes de către operatori. Fiţi prudenţi cu apelurile guvernului de a superviza mai mult Internetul.

   Am marşat spre Bagdad bazându-ne pe dovezi superficiale şi s-ar putea să fim pe punctul de a face aceeaşi greşeală şi în spaţiul cibernetic.

   În ultimele câteva săptămâni, a existat o trâmbiţare constantă de retorică alarmistă despre potenţiale ameninţări online. La o audiere de luna aceasta a Comitetului Senatorial pentru Serviciile Armate, preşedintele Carl Levin a spus că „armele cibenetice şi atacurile cibernetice au un potenţial devastator, apropiindu-se ca efecte  de armele de distrugere în masă”.

   Buimăceala crescută a început cu suspecta încălcare chineză a serverelor Google, la începutul acestui an. De atunci, relatările presei, declaraţiile Congresului şi discuţiile industriei despre securitate au însufleţit din ce în ce mai mult panica despre o ameninţare cibernetică amorfă.

   Şeful securităţii cibernetice din timpul administraţiei Bush, Michael McConnell, a avertizat recent că SUA „se luptă astăzi cu un război cibernetic şi pierdem bătălia”.

   Potrivit lui McConnell, acum vice-preşedinte la Booz Allen Hamilton, „grilele noastre de putere, transportul aerian şi terestru, telecomunicaţiile şi sistemele de filtrare a apei sunt în pericol”. Recent, senatorii Jay Rockefeller (D) şi Olympia Snowe (R) au scris despre „sofisticaţii adversari cibernetici” cu potenţialul de „a întrerupe sau incapacita reţele vitale de informaţie, care ar putea cauza pierderi economice catastrofice şi dezordine socială”.

   Cu toate acestea, niciunul dintre pronosticurile dezastrului nu prezintă vreo dovadă care să le susţină afirmaţiile. Ei menţionează scandalul Google, dar acesta a fost un caz de spionaj care, deşi serios, nu a condus la o catastrofă.

   Au fost şi continuă să fie multe „atacuri cibernetice” asupra guvernului şi asupra reţelelor private, de la atacurile din Coreea până la atacurile de negare a accesului la Internet în timpul războiului dintre Georgia şi Rusia. Pentru a fi siguri, aceste atacuri sunt o grijă serioasă şi ar trebui să continuăm să le studiem.

   Dar până acum aceste tipuri de evenimente au tendinţa să fie mai mult o pacoste decât o catastrofă. Cel mai mare rezultat este acela că website-urile „cad” (sunt scose din uz) pentru câteva ore sau zile.

   Aceasta arată că securitatea ar trebui să aibă grijă serioasă pentru oricare operator de reţea. Aceasta nu arată, totuşi, că aceste atacuri pot duce – cum nu au condus niciodată – la tipurile de scenarii apocaliptice pe care politicienii le imaginează. Nu există nicio dovadă că aceste atacuri au costat vreodată vieţi sau că a fost vreodată compromis vreun tip de infrastructură: nicio pană de curent, niciun baraj dărâmat, fără panică pe străzi.

   Retorica alarmiştilor cibernetici concentrează variate ameninţări cu care ne-am putea confrunta într-un mare bulgăre de teamă, incertitudine şi dubiu. În această săptămână, spre exemplu, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a anunţat că un atac cibernetic ar putea fi următorul Pearl Harbor.

   Război cibernetic, spionaj cibernetic, terorism cibernetic, crimă cibernetică – acestea sunt toate ameninţări disparate. Unele sunt mai reale decât altele şi fiecare are diverse cauze, motivaţii, manifestări şi implicaţii. Ca rezultat, probabil că vor fi diverse răspunsuri potrivite pentru fiecare.

   Din păcate, discuţia binecunoscută le adună în mare parte în categoria vagă şi în mod esenţial fără sens a „ameninţărilor cibernetice”.

   Înainte de a ne putea adresa efecient vreuneia dintre aceste „ameninţări cibernetice” amorfe, trebuie întâi să identificăm ce anume sunt aceste ameninţări şi în ce măsură guvernul federal joacă un rol în apărarea împotriva lor.

   Metafora războiului ar putea fi o retorică folositoare, dar este o analogie nefericită pentru a fi dispersată şi sistemele tehnologice se confruntă cu diferite ameninţări pentru informaţia publică şi privată.

   Realitatea este că, atâta vreme cât am avut reţele, ele au fost sub atac. Dar în ultimii 20 de ani operatorii de reţele au dezvoltat metode eficiente de detecţie, prevenţie şi strategii de atenuare.

   Acesta este motivul pentru care noi ar trebui să fim atenţi la apeluri pentru o supervizare guvernamentală mai mare a Internetului. Săptămâna trecută, ca parte a Planului de Internet în bandă largă Naţional, Comisia Federală de Comunicaţii a început o investigaţie pentru a stabili dacă ar trebui să  existe „un program voluntar de certificare a securităţii cibernetice”. Prin acest program, Comisia Federală de Comunicaţii ar certifica distribuitorii de servicii de comunicaţii pe baza unui set de standarde de securitate cibernetică dezvoltat direct de către Comisie sau indirect, printr-o terţă parte.

   Mult mai ameninţător, senatorii Rockefeller şi Snowe au introdus Actul de Securitate Cibernetică din 2010 care ţinteşte ca în numele securităţii să schimbe felul în care funcţionează Internetul. Ar crea de asemenea un sistem naţional de licenţiere pentru profesioniştii în securitate şi va da de pomană milioane de dolari pentru „centrele regionale de securitate cibernetică” şi alte programe.

   La baza apelurilor pentru implicarea federală în securitate cibernetică este propunerea să reproiectăm Internetul pentru a facilita o mai bună urmărire a utilizatorilor cu scopul de a detecta originea atacurilor. Proiectul de lege Rockefeller-Snowe doreşte să dezvolte un asemenea „sistem de abordare sigur pentru numele de domenii”.

   Aceasta este o pantă alunecoasă.

   Şi mai este şi faptul că am fost martorii unui complex militar industrial inutil dezvoltându-se anterior şi, în această goană pentru „a proteja”, am putea vedea un nou exemplu înflorind. Cu cât mai mare este percepută ca fiind ameninţarea – şi cu cât mai puţin este în mod clar definită – cu atât mai bine le este furnizorilor de apărare precum Booz Allen Hamilton, care săptămâna trecută a obţinut contracte de în valoare de 34 de milioane de dolari pentru securitatea cibernetică a Departamentului de Apărare.

   Aceşti bani ar fi putut fi folosiţi mai util chiar în acest moment.

   Oricine este îngrijorat despre neutralitatea netă sau libertăţile civile – în mod particular despre intimitatea online şi anonimitate – ar trebui să fie atent. Înainte ca ţara să fie măturată de teamă şi înainte să reacţionăm prea repede la „ameninţarea crescută” a atacurilor cibernetice, ar trebui să luăm o pauză pentru a analiza calm riscurile implicate şi alternativele disponibile pentru noi.

   Decât să lăsăm să treacă un proiect de lege năvalnic despre „apărarea cibernetică”, Congresul ar trebui să îşi facă timp să descâlcească diferitele ameninţări cu care ne confruntăm şi să se asigure că se adresează fiecărei ameninţări în mod potrivit. Dacă nu, vom fi înhămaţi la un rezultat depăşit, de tip „măsură universală”.

   Dându-le agenţiilor militare şi federale instrumentele pentru a-şi proteja bunurile online ar putea fi un prim răspuns potrivit. Dar reproiectarea Internetului şi impunerea standardelor şi licenţei asupra celui mai inovator sector din economia noastră ar trebui să ne dea ocazia unui răgaz. Nu este niciun motiv pentru care ar trebui să ne grăbim să acţionăm.

   Jerry Brito şi Tate Watkins sunt cerectători în politici tehnologice la Centrul, Mercatus, Universitatea George Mason.

   Comentariu saccsiv:

   Nu stiu daca voit sau nu, dar directorul CIA a spus un mare adevar anunţand că un atac cibernetic ar putea fi următorul Pearl Harbor. Dar care e realitatea cu acel Pearl Harbor?

   Cu zece zile inaintea atacului japonez de la Pearl Harbor, Henry Lewis Stimson (1867 – 1950), si-a notat in jurnal celebra acum discutie de la intalnirea cu presedintele Roosevelt: “cum putem sa-i manevram pe japonezi in pozitia in care sa  traga primul foc, dar  fara prea mare pericol pentru noi?

   Individul a fost Secretary of War, guvernator general in Filipine si secretar de stat. Cunoscut pentru efortul sau in al doilea razboi mondial, coordonand recrutarea celor 12 milioane de soldati, directionarea celor 30 de procente din industrie spre campurile de lupta, construirea si decizia lansarii bombelor atomice. L-a supervizat direct pe generalul Leslie Groves, seful Manhattan Project. Cititi va rog si:

BOMBA ATOMICA, o afacere a elitei EVREIESTI?

   Membru Skull and Bones.

   A fost influentat decisiv in activitate de Elihu Root, pe care l-a avut ca model. A continuat activitatea aceluia de reorganizare a armatei. Sa ne reamintim ca Elihu Root a fost membru fondator Council on Foreign Relations si primul ei chairman.

   La randul sau, a fost membru marcant Council on Foreign Relations.

   Altfel spus, a fost o importanta curea de transmisie intre ELITE si marioneta ce ocupa fotoliul prezidential.

   Comparatii cu Pearl Harbor au mai facut si altii:

   Intr-un raport al PROJECT FOR THE NEW AMERICAN CENTURY din septembrie 2000, intitulat Rebuilding America’s Defenses: Strategy, Forces and Resources For a New Century   la pagina 51 se putea gasi:

   „… procesul de transformari, chiar daca aduce schimbari revolutionare, va fi unul lung, in absenta unor evenimente catastrofice si catalizatoare, precum un  nou Pearl Harbor .

   Iar membrii fondatori ai PROJECT FOR THE NEW AMERICAN CENTURY sunt numai unu si unu: Elliot Abrams, Dick Cheney, Richard Perle, Donald Rumsfeld, Robert Zoellick, Vin Weber, Paul Wolfowitz.

   Ce a urmat? Cititi va rog:

11.09.2001 … SI LUMEA S-A SCHIMBAT sau de la ce ni se trage iminentul Big Brother

   Sa nu ne miram ca directorul CIA se baga in seama alarmand lumea. Sa ne amintim ca familia Rockefeller a dezvoltat legaturi apropiate cu Central Intelligence Agency (CIA) inca din anii ‘ 50. Apropiati ai familiei: Allen Dulles, directorul Richard Helms, Archibald Roosevelt, Jr., Kermit Roosevelt, Jr., William Bundy. Cititi va rog si:

Familia ROCKEFELLER , NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL ( partea 2 )

   Iar cel care a dat tonul isteriei a fost:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

   Cititi va rog si:

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY

CYBERSECURITY: legea INTERNETULUI propusa de JAY ROCKEFELLER

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

Plan SUA pentru ca 90% din populatie sa aiba acces la internet în bandă largă. Se propun insa si modificări in reglementarile retelelor Internet

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

   Dar nu doar SUA e preocipata de acest subiect:

Dupa model american, UE doreste si ea un ‘Mister Cyber Security’ al internetului precum si pedepse aspre cu inchisoarea pentru cei ce comit infractiuni informatice

Camera Comunelor, Marea Britanie: LOVITURA GREA IMPOTRIVA SITE-URILOR de tip Wikileaks

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 6, 2010 at 7:56 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Anonim said, on mai 6, 2010 at 9:19 am

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Aceasta este o manevra pentru a castiga masa critica pentru aducerea internetului sub control. Nu degeaba apar atatia virusi informatici, chiar credeti ca sunt atatia oameni dispusi sa investeasca timp pentru a crea virusi fara nici o finalitate pentru ei personal? Ei sunt facuti tot de guverne, Organizatii guvernamentale pentru a induce psihoza pericolului digital iminent, e pregatit din vreme acest lucru probabil de la aparitia primului virus care se raspandeste prin internet. Alaturi de spam si pishing la baza carora se afla probabil tot „agenturili straini” formeaza un cocktail care va duce la controlul sau probabil platirea fiecarei miscari pe net deci la o inrobire accentuata. In domeniul acesta ceea pe ce se bazeaza ei e slaba cunoastinta ba chiar necunoastinta factorilor de decizie, a formatorilor de opinie care iau de buna ceea ce zic „expertii”. Si astfel se formeaza usor legi care nu au opozitie datorita faptului ca „expertii” sunt tot ai lor. Un alt motiv al acestor atacuri reprezinta vanzarea de solutii hard si soft de genul Antiviruss, Firewall la care pune botu’ din ce in ce mai multa lume dar vina pentru virusare o are de cele mai multe ori utilizatorul care apasa pe ce nu stie ce e fie ca e casnic fie ca e bugetar iar acolo ne doare pe toti.
    Tot din seria controlului informatic mai fac parte si retelele de socializare cand, sa zic, te loghezi pe una din ele te asteapta deja acolo o buna parte din prieteni, de unde au stiut ei (reteaua-hi5, twitter si muulte altele) care sunt prietenii tai?!? Simplu din bunavointa sau nestiinta prietenii, cunoscutii te-au invitat si pe tine sa fii „online” si atunci ti s-a facut deja un profil online fara acordul tau iar pe baza proverbului „spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti” ei pot afla muult mai mult decat ti-ai imagina sau dori vreodata… Tineretul e din ce in ce mai stricat prin astfel de „retele de socializare”, nu de putine ori am primit invitatii de la necunoscute de 12-13 ani cu apelative care mai de care… Astfel pentru comoditatea fiecaruia ne tragem unul pe altul in tot felul de profilari online, nu mai socializam real (nici macar telefonic) si relatia interumana se duce, ba mai mult poati fi urmarit mult mai usor. Personal am renuntat la toate profilurile online (nici nu am avut multe si nu le foloseam) lucru pe care va sfatuiesc si pe voi sa le faceti, in viitorul cand sa zic ne vom ascunde in munti cum se vehiculeaza, pe cine vor intreba mai intai…prietenii… De unde vor sti care iti sunt prietenii?!?.. De pe retelele de socializare.. Sper sa ma insel. Dumnezeu sa ne ajute, sa ne lumineze si sa ne aiba in paza!

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Apreciază

  3. luchiana said, on mai 6, 2010 at 11:21 am

    Hristos a Inviat!

    Prin credinta sincera si curata, Domnul iti da sa iti vezi calea ta. Pe aceasta cale ne putem cunoaste, ne informam, ne putem si mantui. Daca Il chemam pe Domnul in lucrarea noastra ne va fi de folos duhovnicesc. Deci sa nu deznadajduim si sa avem masura in tot ceea ce facem.

    Doamne ajuta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.