SACCSIV – blog ortodox

FLORIAN BICHIR (cel ce elogiaza MASONERIA si cel pro cipuire) propune sa-i zicem PATRIARHULUI DANIEL: “Sanctitatea Sa” …

Posted in FLORIAN BICHIR, PATRIARHUL DANIEL by saccsiv on iunie 6, 2010

   Citez din articolul EDITORIALUL EVZ: Rămâne cum am stabilit, Sanctitatea Sa!:

   Mi-am permis săptămâna trecută, din acelaşi colţ de pagină, să fac o propunere. Ca Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române să i să spună „Sanctitatea Sa” şi nu „Prea Fericite”. Asta mai ales că anul acesta se împlinesc 125 de ani de autocefalie şi 85 de ani de patriarhat.

   Unii au primit această propunere de titulatură cu mare bucurie, alţii au privit-o mai sceptic. Înalt Prea Sfinţitul Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a fost încântat. Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, perfect de acord: „E corect, dragă frate, doar eu la întronizarea mea i-am spus Sanctitatea Voastră”. Şi alţii, precum PS Ioachim, PS Corneliu, au îmbrăţişat ideea.

   Alte voci din Biserică n-au fost la fel de încântate. Unele pentru că nu-l au la inimă pe actualul întâistătător – şi n-au înţeles că aici nu este vorba de o persoană, ci de instituţie în sine. Altele, pentru că s-au obişnuit cu titulatura de „Prea Fericit” şi, nestudiind, cred că sunt posesorii adevărului suprem. Şi că niciodată Patriarhul României nu a avut această titulatură!
   Hai să facem recurs la istorie, pentru că aşa este normal când întâmpinăm greutăţi. Mai exact, la revista oficială „Biserica Ortodoxă Română” (BOR), pe care o aveau la îndemână şi cei care au criticat – fără să cerceteze deloc – ideea.
   Iată ce telegramă găsim în BOR, buletinul oficial al Patriarhiei Române, anul LXVII, nr. 5-6, maiiunie 1949, pag. 54: „Sanctităţii Sale, Patriarhului Justinian, Bucureşti. Hristos a înviat. Primiţi sărutarea mea în numele lui Hristos cel înviat. Să fie El în mijlocul vostru prin harul Său. Moscova, 22 Aprilie 1949, + Alexei, Patriarh”. Deci cei care au vorbit de idee slavă, rusească, s-au înşelat amarnic, din moment ce Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii i se adresează Patriarhului Justinian cu „Sanctitatea Sa”!
   În acelaşi an, Patriarhul Catolicos a toată Gruzia i se adresează Patriarhului Justinian cu: „Sanctitate, Înalt Prea Sfinţite Stăpâne, Prea Milostiv Arhiepiscop şi Părinte al Părinţilor”. Alexei, Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii, îi scria în 1952, de Paşte: „Sanctitatea Voastră, Prea Fericite şi întru Hristos iubite Vlădică” (vezi BOR, anul XLL, nr. 4-5, aprilie-mai 1952, pag. 105). Melchisedec, catolicosul Patriarh al Gruziei, i se adresează cu „Sanctitatea Voastră, Preafericite Vlădică” şi nu o dată, ci de 2-3 ori în cadrul aceluiaşi an, 1952.
   Nu doar Justinian Marina (1948-1977), ci şi următorul Patriarh, Iustin Moisescu (1977-1986) a avut parte de aceeaşi titulatură. De Crăciunul din 1980, Vasken I, catolicosul tuturor armenilor, i se adresează tot cu „Sanctitate”: „Sanctităţii Sale Iustin, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”. (BOR, anul XCIX, nr. 1-2, ian-feb 1981, pag. 23).
   Cardinalul Konig îi spune „Sanctitatea Voastră”, iar episcopul Iosef Brinkhues I se adresează cu „Sanctitatea Voastră, Iubite frate în Hristos”. Patriarhul Etiopiei, Abba Tekle-Haimanot, foloseşte formula „Sanctităţii Sale Iustin, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”. În scrisoarea irenică a Sanctităţii Sale Ilie II, catolicos Patriarh a toată Gruzia, se referă la Patriarhul României tot cu adresarea „Sanctităţii Sale Iustin”.
   Astfel de exemple aş putea să dau la nesfârşit. Şi ele erau la îndemâna celor care au sărit ca arşi, dar probabil le-a fost dificil să citească, să studieze. La fel de adevărat este că titulatura de „Sanctitatea Sa” ar trebui să fie folosită doar de Patriarhul Ecumenic, dar iată că ea este înrădăcinată de peste 50 de ani în Biserica noastră. Prin adresarea cu Sanctitatea Sa ne-am întoarce la tradiţie!
   În afară de acest fapt, dacă ne tot lăudăm şi ne mândrim cu latinitatea ortodoxiei noastre, de ce folosim un termen împrumutat din greacă, Prea Fericite? Iar după cum am arătat mai sus, motivaţia că întâistătătorii Bisericilor apostolice poartă numele de Prea Fericit este o aberaţie!
   Nimeni nu ne poate interzice ca noi, creştinii ortodocşi, să-i spunem Patriarhului nostru, chiar şi în scrisori irenice, Sanctitatea Voastră! Bulgarii o fac, sârbii şi ruşii la fel, numai noi nu! Rămâne cum am stabilit. Patriarhului trebuie să-i spunem Sanctitatea Voastră! Quod erat demonstrandum!

   Comentariu saccsiv:

   Sau mai bine ii spunem direct: prea iluminate. Sa nu ne mai obosim sa ocolim prin zona latina.

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

DOCUMENT: Un mesaj al PATRIARHULUI DANIEL adresat MARELUI MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI

APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC, homosexualitatea si Patriarhul

   Cat despre Bichir, cititi va rog si:

FLORIAN BICHIR (cel ce elogiaza MASONERIA, cel pro cipuire si pro PATRIARH DANIEL) il lauda pe KLAUS KENNETH si il ataca pe staretul MIHAIL STANCIU …

„PREOTUL STILIST” Florian BICHIR elogiaza MASONERIA …

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 6, 2010 at 12:47 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. sil said, on iunie 6, 2010 at 8:05 pm

    deci in imaginea de mai sus e publicitate mascata !!! 😀 :)))))

    Apreciază

  3. dana said, on iunie 7, 2010 at 5:38 am

    E interesant cum isi acopera ochiul … asaa cam ca si Lady Gaga:-„

    Apreciază

  4. timisorean1 said, on iunie 7, 2010 at 3:06 pm

    mi se pare mie sau bichir are un pachet de tigari in fata? din care latinitate vine ortodoxia noastra?(daca ma poate lamuri cineva)

    Apreciază

  5. […] FLORIAN BICHIR (cel ce elogiaza MASONERIA si cel pro cipuire) propune sa-i zicem PATRIARHULUI DANIEL… […]

    Apreciază

  6. Klauss said, on mai 22, 2015 at 7:05 am

    Titluri omenesti… de doi bani. Se vor vedea la Dreapta Judecata a Lui Hristos cat sunt de (prea)fericiti, inaltpreasfintiti, cuviosi, cucernici etc. . „Sanctitate” nici nu suna ortodox. Cat de frumos, de crestinesc, fara fala lumeasca, este: Preotul X sau Arhimandritul X sau Episcopul X sau Arhiereul X. Acestea sunt trepte ierarhice inalte, iar cei care le urca trebuie sa fie modele de smerenie, nu plini si nesatiosi de slava desarta. La sfintiri de biserici se aude cantarea: ” Pe stapanul si arhiereul nostru….” . Stapan?!? Cum poate sa-i placa unui arhiereu sa fie adulat, lingusit de credinciosi, atribuindu-se titlul de „stapan”? Stapan si Arhiereu. Mare Arhiereu. este doar Domnul nostru Iisus Hristos. Nici Sfintilor Apostoli nu le sunt atribuite aceste supratitluri caraghioase, neelocvente, care fac antiteza cu smerenia. Sanctitatea Sa… Cum suna!!!

    Apreciază

  7. Klauss said, on mai 22, 2015 at 7:12 am

    Si inca ceva… Masonii se lauda intre ei. Uitandu- ma la imaginea foto prezentata, deduc ca individul este in transa, de ceva timp, si debiteaza ceea ce vede. Adica ceea ce- i inspira sarsaila.

    Apreciază

  8. […] FLORIAN BICHIR (cel ce elogiaza MASONERIA si cel pro cipuire) propune sa-i zicem PATRIARHULUI DANIEL… […]

    Apreciază

  9. […] FLORIAN BICHIR (cel ce elogiaza MASONERIA si cel pro cipuire) propune sa-i zicem PATRIARHULUI DANIEL… […]

    Apreciază

  10. Anghel said, on august 22, 2017 at 12:05 am

    Din nefericire Patriarhul tace si le face…el nu este pentru credință, este infiltrat de către masonerie pentru a distruge credință noastră pură ortodoxă.

    Apreciază

  11. Anghel said, on august 22, 2017 at 12:06 am

    Toți masonii sunt mizerabili, te omoară fara resentiment….la asta se lucrează, reducerea populației drastic

    Apreciază

  12. […] FLORIAN BICHIR (cel ce elogiaza MASONERIA si cel pro cipuire) propune sa-i zicem PATRIARHULUI DANIEL… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.