SACCSIV – blog ortodox

Parintele Ilie Cleopa: DIAVOLUL CARE S-A TRANSFORMAT ÎN ÎNGER DE LUMINA. Dumnezeu ii iarta uneori si pe diavoli?

Posted in diavoli, draci, Ilie Cleopa by saccsiv on decembrie 2, 2009

Smerenia este o fapta buna pe care nu o poate avea dracul. Noi postim, dar el nu mananca niciodata; noi ne ostenim, dar el nu sta degeaba; noi citim prin carti, dar el este teolog mare, stie toata Scriptura pe de rost. Orice am face noi, face si el. Una nu face el; nu se smereste, nu poate zice „iarta-ma”!

Am sa va spun o istorioara sfanta din cartea Everghetinos. La o manastire de maici, o calugarita, saraca, era paraclisiera, in viata de obste. Paracli-sierul se duce la ora 11 (23) noaptea, ca Utrenia se face la miezul noptii, si scoala pe stareta. Asa am apucat si noi. Cand eram paraclisier, aveam un clopotel in mana si un ciocan. Ma duceam si bateam de trei ori in usa si ziceam: „Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!”, iar cel din casa zicea: „Amin”.

Sunam clopotelul si plecam la altul. Asa era randuiala si asa am apucat noi. Asa era si aceasta calugarita. Ea, ca sa nu doarma, ce facea? Citea la Psaltire de cu seara si pana la Utrenie, si cand era ora 11(23) fuga la stareta sa ia blagoslovenie ca sa mearga sa toace, sa scoale maicile la rugaciune.

Diavolul avea mare ciuda pe ea, ca-l ardea cu Psaltirea. Dar ea ani de zile s-a ostenit asa. Si ce s-a gandit diavolul sa-i faca, ca s-o ocarasca stareta si maicile? Se ducea dracul noaptea si-i tragea clopo-tele. Dar nu le tragea cand trebuie. De abia adormeau maicile si numai ce auzeai: „Bang, bang, bang…”. O chema stareta:

– Nebuna, hai, dar de-abia au adormit maicile, de ce tragi clopotele?

Dar ea zicea:

– Iarta-ma, maica stareta, ca am gresit!

Ea nu stia ca-i dracul, credea ca alta calugarita vrea sa-i faca ei rau. Alta data, de doua ori le tragea, si de cu seara si dupa miezul noptii, dupa ce adormeau maicile. Numai la vreme nu le tragea, ca sa tulbure pe calugarita care citea la Psaltire.

Dar ea ce-a facut? „Mai, am sa ma duc in clopotnita! Tot nu dorm!” Si a luat Psaltirea, o cruce in mana si niste lumanari, ca nu erau pe atunci becuri, ca sa citeasca in clopotnita, sa vada care-i maica aceea, ca de atatea ori au pus-o la canon si stareta si duhovnicii, ca suna clopotele inainte de vreme.

Cand s-a dus acolo, vine dracul. Pune un picior pe-un geam si un picior pe celalalt si se agata cu mana de funie ca sa traga clopotele. Dar ea, cum era cu crucea, cand l-a vazut, a zis:

– În numele lui Iisus Hristos, stai! Sa te lege puterea dumnezeirii!

– Valeu, roaba lui Dumnezeu, da-mi drumul, ca nu mai vin niciodata!

– Nu. Stai!

– Da-mi drumul! Ma jur ca nu mai vin la ma-nastirea asta!

– Nu! Stai sa vina maica stareta si maicile din consiliu, care de atatea ori m-au pus la canon, ca eu trag clopotele.

– Da-mi drumul, roaba lui Dumnezeu!

– Nu. Sa te lege puterea lui Dumnezeu si Sfanta Cruce! Stai asa, cu mana pe funie!

Si ea saraca s-a dat jos din clopotnita si s-a dus la stareta.

– Maica stareta!

– Ce-i cu tine?

– Hai sa vezi cine trage clopotele, ca de atatea ori m-ai pus la canon!

Maica stareta a luat cateva maici din consiliu si s-a dus sa vada cine trage clopotele. Ea a crezut ca este o maica care trage clopotele, ca s-o supere. Cand a ajuns si l-a vazut:

– Valeu! Maica, alunga-l de aici! Vai de noi, murim de frica! Îi urat tare!

Si, pe fuga, cand a vazut ca dracu-i clopotar!

– Nu! Lasati-l! Nu poate sa se duca, ca-i legat.

Dar el striga:

– Dati-mi drumul, roabele lui Dumnezeu, ca nu mai vin la manastirea asta in veac!

– Nu! Stai aici sa aduc tot soborul manastirii sa-ti ceri iertare de la maici, ca ai tulburat toate maicile, cand sunai clopotele inainte de vreme!

– Asta n-o pot face!

Ai vazut rautatea diavolului? „Asta n-o pot face”. Ei asa zic in iad: „Nu vom sluji Tie! Nu vom sluji Tie!” Tot impotriva lui Dumnezeu, caci au cazut din mandrie.

Si au tras clopotele sa se adune maicile.

– Mai, dracul in clopotnita! Îl pune aceea sa-si ceara iertare.

Cand il vedeau, tipau si fugeau care intr-o parte, care in alta.

– Zi, iarta-ma! ii spuneau maicile.

– Nu pot, ca daca zic ma fac inger!

– Asta vrem noi! Sa vedem un drac ca s-a facut inger cum a fost inainte.

Vezi, daca a cazut din mandrie, nu poate zice „iarta-ma”. Asa si noi. Cand vei vedea ca cineva iti cere iertare, si tu, daca nu zici: „Dumnezeu sa te ierte!”, esti asemenea cu dracul care nu poate zice „iarta-ma”. Sau daca ai gresit ceva, si nu ceri iertare, te asemeni cu el, ca nu zici „iarta-ma”. „Nu vreau sa zic „iarta-ma”! Dar de ce? El este vinovat, nu eu!”

– Nu zic „iarta-ma”!

Atunci a zis calugarita:

– Uite ce-i! Daca nu zici „iarta-ma”, sa ne canti o cantare, cum cantai tu cand erai inger inainte.

– Daca voi canta, va topiti ca ceara.

– Nu ne temem!

– Si ce cantare sa cant?

– Canta Trisaghionul: Sfinte Dumnezeule.

Cand a inceput sa cante, plangea tot soborul manastirii. Canta frumos tare. Dar stii cum canta? Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, si gata. Pana acolo! Miluieste-ne, nu voia sa zica.

– Zi „miluieste-ne”!

– Nu pot, ca daca zic ma fac inger!

– Asta vrem noi! Canta miluieste-ne, ca nu-ti dau drumul. Aici te tin legat si maine, sa vina toate satele sa te vada aici clopotar! Puterea dumnezeirii sa nu-ti dea drumul, pana nu zici miluieste-ne.

Canta frumos: Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte si iar se oprea. Miluieste-ne nu zicea.

– Zi miluieste-ne!

– Nu pot!

– Sa te arda puterea Sfintei Cruci!

– Valeu! Dati-mi drumul, ca nu mai vin in veac aici! Am sa spun la tot iadul ce-am patit aici.

– Nu! Zi: „Miluieste-ne pe noi”!

Cand a vazut ca-l arde puterea Sfintei Cruci, a cantat. Si cand a cantat miluieste-ne pe noi, a stralucit ca soarele si a zburat la cer. S-a facut inger. Si atunci maicile au inceput a face metanii:

– Multumim Domnului ca am vazut un drac care s-a facut inger inapoi, ca a zis miluieste-ne pe noi!

De aceea, daca cineva a gresit ceva, sa zica imediat: „Iarta-ma, frate, ca am gresit!”

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 2, 2009 at 11:23 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gil said, on decembrie 2, 2009 at 12:31 pm

    parintele cleopa a fost considerat sfant inca din viata,dupa moartea sa s a vorbit despre canonizarea lui-de ce nu se mai vorbeste?mai ales ca p. daniel e ucenicul lui! Toti cei interesati de viata bisericii dar mai ales cei din manastiri si si mai ales cei de la man sihastria stiu ca la 7 ani de la moartea p. cleopa s a deschis mormantul sau!!este cam multa tacere!!sa spuna cineva daca stie ce s a gasit acolo in mormant de s a rupt filmul informational!!??

    Apreciază

  3. gil said, on decembrie 2, 2009 at 3:59 pm

    si mai am o intrebare:unde este inmormantat primul patriarh:miron cristea????

    Apreciază

  4. dana stefan said, on decembrie 2, 2009 at 5:13 pm

    am si eu o nelamurire: am avut o mica disputa cu cei de la popas alternativ, legata de calendarul nou/ vechi. eu le-am spus ca am citit in cartile parintelui cleopa ca cei care tin calendarul vechi sunt considerati eretici, dar fratii de la popas spun , din contra, ca noi, cei care tinem calendarul nou suntem anatema si ca si par cleopa se poate insela. as vrea sa va stiu parerea legata de mantuirea celor care tin noul calendar( suntem sau nu in afara bisericii si anatema???)Doamne-ajuta!

    Apreciază

    • Antonio said, on decembrie 2, 2009 at 5:47 pm

      Parintele Cleopa a uitat (voit sau nevoit) de anatemele date impotriva calendarului gregorian numit miseleste „iulian indreptat” care defapt coincide cu cel romano-catolic pana’n 2800 circa.

      Parintele Cleopa a uitat de cele 3 anateme date in 1500 de Sinodul local din Constantinopol in care a lucrat Duhul Sfant. A uitat anatema data calendarului gregorian iarasi in 1700 si impotiva inovatiilor de orice tip.

      ROCOR in 1983 a dat anatemei ecumenismul. ROCOR care a fost pastorita de Sfantul Ioan Maximovic si Sfantul Mitropolit Filaret.

      BOR prin introducerea calendarului se afla sub anatema, prin ecumenismul propovaduit se afla iarasi sub anatema, deci e schismatica.

      Insa, observ ca scrierile actualilor (mari) duhovnici sunt mai importante decat cele ale Sfintilor Parinti, care zic sa fugim de episcopul eretic deghizat in lup (vezi Corneanu…).

      Parintele Cleopa cand vorbea de „stilisti” a uitat de minunea de la Atena cand s’a aratat Sfanta Cruce pe cer in 1925 PE STILUL VECHI de sarbatoarea Sfintei Cruci.
      Dumnezeu a aratat drept-credinciosilor greci Sfanta Cruce pentru a intari credinta lor soborniceasca nealterata de inovatii si pentru a le arata unde este Adevarata Biserica Ortodoxa, Trupul lui Hristos, adica nu in jurisdictia ortodoxa oficiala ci unde Episcopii marturisesc Sfanta Ortodoxie asa cum a fost data de Sfintii Parinti: fara inovatii anatemizate si alterari eretice.

      Deci, Dumnezeu cel Bun si Milostiv, prin aceasta minune a rusinat pe „oficialii de pe nou”, asa cum Sfintii Parinti, rusinau pe eretici la Sfintele Sinoade. Una e Sfanta Biserica, Una e Biserica lui Hristos, Unul e Trupul lui Hristos, unde nu exista inovatii eretice!

      Parintele Cleopa uita de minunea de la Valaam cand s’a aratat Maica Domnului si a spus calugarului sa tina Sfintele Predanii si sa nu asculte de inovatiile „desteptilor” daca’si doreste sa se mantuiasca.

      Parintele Cleopa uita de Sfantul Serafim Sobolev, uita de moastele Sfantului Glicherie Marturisitorul, uita ce a zis Sfantul Kuksa de Odessa, ca calendarul cel nou e calendarul antihristului.

      Parintele Cleopa minte cand afirma ca tot Sfantul Munte tine de Constantinopol. A uitat de zilotii din Athos, a uitat de manastirea Esphigmoneu.

      Si mai rau, a uitat de marele PARINTE ARSENIE COTEA SI PARINTELE TEOFILACT vazator cu duhul, care au scris Boldurile si au format „Liga zilotilor” care reunea circa 450 de calugari aghioriti.

      Nicolae Mandita, alt „apostol impotriva cuvantului” a uitat de juramantul facut impreuna cu Sfantul Glicherie Marturisitorul impotriva Sfintei Icoane a Maicii Domnului la Manastirea Neamt cand a JURAT CA VA PAZI SFINTELE PREDANII SI NU VA PRIMI CALENDARUL GREGORIAN!

      Parintele Cleopa a uitat ca BOR in 1926 si 1929 a facut Sfantul Paste cu papistasii calcand Sfintele Canoane in picioare…

      Mii si mii de oameni smintiti… si dupa mai auzi ca „stilistii” nu au dragoste, sunt fanatici. Dragostea fara Adevar nu e dragoste, e doar o minciuna bine deghizata!

      Apreciază

  5. em said, on decembrie 2, 2009 at 5:22 pm

    Frumoasa intamplare. Nici eu nu pot sa spun „iarta-ma”. Fac prostii mari, jignesc, intorc omul pe dos si stiu ca-l supar pana in fundul sufletului sau, imi dau seama ca am gresit, si totusi, nu imi pot cere iertare. Mi se pare ca asta e unul din cele mai grele lucruri, daca nu chiar cel mai greu.

    Apreciază

  6. Diego said, on decembrie 2, 2009 at 6:16 pm

    waleu, dar este posibil ca diavolul sa devina din nou inger?, eu ce am invatat din invatatura ortodoxie e ca acest lucru nu mai e posibil.
    Dati-mi va rog mai multe explicati?

    Apreciază

  7. dana stefan said, on decembrie 2, 2009 at 10:46 pm

    pai, atunic, daca suntem schismatici, cei pe stilul nou, cum se face ca sunt sfinti si dupa trecerea la calendar? am citit de parintele lacatusu ca are trupul neputrezit. de minunile de la mormantul par paisie aghioritul ce sa mai zic? de moastele sfintilor inchisorii? eu as vrea doar sa stiu adevarul si care e solutia sa nu mai fim anatema sau schismatici. ce e de facut? va rog, astept o opinie avizata.multumesc! Doamne-ajuta!

    Apreciază

  8. kleo said, on decembrie 3, 2009 at 7:24 am

    Cind s-a facut trecerea de la vechiul la noul calendar,nimeni nu a obligat bisericile sa adopte noul calendar,ci atunci cind vor crede ele.Prin urmare unii au ramas pe vechiul ,altii pe noul.Dar sa sustii cu tarie ca BOR e schismatica pt. acest lucru dovedeste inchinarea la „calendar” nu la Dumnezeu.

    Apreciază

  9. Maria Cristina said, on decembrie 3, 2009 at 7:59 am

    Si de si se va lupta cineva, nu se incununeaza, de nu se va lupta dupa lege. (2 Timotei 2.5)
    Si cati vor umbla cu dreptarul acesta pace peste ei si mila. (Galateni 6.16)

    Dreptarul dupa care trebuie sa luptam este Sfanta Evanghelie care ne-a fost explicata pe intelesul nostru de catre Sfintii Parinti. Ce ar putea sa anuleze anateme (care cad si asupra schimbarii calendarului si a efectelor acestei schimbari) date de catre Sfintii Parinti in Sfinte Sinoade, cu atat mai mult cu cat ecumenismul nu putea sa avanseze detat prin propaganda prin care lucruri bune sau aparent bune s-au amestecat cu lucruri necurate?

    Apreciază

  10. Antonio said, on decembrie 3, 2009 at 8:27 am

    Dana, se pare ca in loc sa citesti, sa te informezi, tu vrei totul „mura’n gura” cum zice romanul. Pe blogul lu’ Hristofor, popas alternativ, este scris si despre problema Sfintilor Inchisorilor.

    Cat despre „Sfintele Moaste” si catolicii au „sfinte moaste”, si musulmanii, si budhistii…
    Si la ei se intampla minuni, si la Lourdes, Fatima, mai nou acum Medjugorje. Si totusi stim foarte bine ca ei s’au despartit de UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA IN 1054, devenind schismatici si eretici prin inovatiile introduse.

    Nu cei de pe vechi au introdus SCHISMA ci cei de pe NOU au impartit Ortodoxia in doua tabere. Noi tinem doar Sfintele Predanii date de Sfintii Parinti si pastrare cu sfintenie de stramosii nostri.

    Dar ce nu face omu’ ca sa’si dovedeasca minciuna prin „adevar”, un adevar bine mascat, in pace, libertate si fraternitate.

    Apreciază

  11. Antonio said, on decembrie 3, 2009 at 8:35 am

    BOR din 1924 e schismatica pentru ca a introdus „noul calendar” care se afla sub anatema. Acum face si ecumenism si se afla sub alta anatema, cea impotriva ecumenismului data de ROCOR.

    Sa nu mai vorbim de Sfintele Canoane calcate in picioare din 1924 pana astazi, de exemplu praznuirea Sfintelui Pasti cu papistasii in 1926 si 1929, recunoasterea tainelor ereticilor anglicani in 1936, orgia de la Assisi cu celelalte religii paganesti in 1986 si cel mai grav, intrarea in CMB, unde se practica teoria ramurilor impotriva a UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA.

    Dar informatii ai din plin:

    http://www.mitropoliaslatioara.ro
    hristofor.wordpress.com
    traditiaortodoxa.wordpress.com

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 3, 2009 at 9:30 am

      Dacule legionar

      Sa plecam din BOR ca ne ne ducem unde? Vorbesti de ecumenismul BOR? Dar de al Moscovei ce zici? Ca e pe vechi.

      Dar de relatia ROCOR – Moscova, poti sa ne povestesti ceva?

      In Consiliul Mondial al Bisericilor sunt doar cei de pe nou?

      Cat despre ecumenism, intelegi de ce este un lucru rau? Vezi vreo legatura intre el si religia iminentei NOI ORDINI MONDIALE?

      Intr-un articol in care deplangeam situatia in care a ajuns Romania, de simpla regiune a unui sinistru imperiu (UE), tu scrii:

      „Vom ramane in istorie ca generatia 2012, ca niste ortodocsi cu influente “protestante”…”

      Deci nu erai de acord cu cele scrise in acel articol si implicit cu materialele din acest blog. Tinand cont ca faci reclama Slatioarei, putem considera ca toti cei de acolo ne considerati protestanti influentati de teoria 2012 pe noi cei ce vorbim de NOM si vremurile apocaliptice?

      Ca atare, cei ca tine, in afara de calendarul vechi, ce mai oferiti? Propovaduiti Cuvantul la rataciti? Faci mari fapte de milostenie? Sunteti cat de cat rugatori? Aiurea. In schimb ne tot bateti la cap cu calendarul.

      Multi scrieti pe acest blog. Iar pe unii dintre voi va apuca frenezia comentariilor taman duminica, in perioada slujbei. N-aveti biserica spuneti, dar sa stati in genunchi 1,2,3 ore, ce va opreste?

      Intre cei ca voi si parintele Iustin Parvu (care e pe nou) pe cine credeti ca bagam in seama? Chiar, ce parere ai despre:

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/10/27/parintele-iustin-parvu-%e2%80%9esolu%c2%actii-omen%c2%acesti-nu-sunt-dragii-mei-solu%c2%actia-este-moartea-pen%c2%actru-hris%c2%actos%e2%80%9d-despre-vaccinare-evrei-preoti-politicieni-si-siste/

      Un lucru nu intelegi tu, si aceasta deoarece n-ai de gand sa te pregatesti pentru vremurile de mucenicie si marturisire: TOATE BISERICILE mai mult sau mai putin oficiale vor cadea si asta foarte repede. Deoarece trebuie sa se implineasca cele profetite: anume ca antihristul va fi incoronat IN BISERICA si va fi recunoscut DE TOATE RELIGIILE. Desigur, vor ramane ierarhi drept credinciosi, dar putini si inca nu-i stim. Si desigur ca nu vorbim despre „TOATE BISERICILE”, nu ne referim la reala BISERICA A LUI HRISTOS.

      Asadar, vor mai cadea ierarhi din BOR dar si de la ceilalti. Noi insa nu trebuie sa ne temem, ci sa tinem invatatura. Nu trebuie insa sa ne ducem pe la cei ce tin calendarul vechi, caci multi sunt cu mult mai rataciti decat cei din BOR (cum ar sodomitii de la Milano). Simpla tinere a calendarului vechi nu e suficienta. Ca atare, sa plecam din BOR doar ca sa fim plecati si sa ajungem intr-un loc din care sa plecam iar, precum tiganul cu cortul, nu-i deloc o cale de urmat.

      Cat de curand, crestinii adevarati, atat de pe nou cat si de pe vechi, vor fi crunt prigoniti. Unii dintre noi in loc sa se pregatesca pentru aceasta, considera ca nu vor veni vremuri grele si ca simpla tinere a calendarului vechi a rezolvat mantuirea.

      Apreciază

  12. Antonio said, on decembrie 3, 2009 at 1:46 pm

    Draga saccsiv, nu inteleg de ce te adresezi cu acel „dacule legionar” vazand ca pe acest blog m’am semnat cu Antonio care e si numele meu. Asta tine de bun simt si educatie nu de calendar si apocalipsa.

    Eu n’am afirmat nicaieri ca tu, si alti crestini de pe nou sa plecati din BOR. Eu ti-am aratat doar cui apartine schisma si cine sunt „schismaticii”, cine a abandonat o parte din Sfintele Predanii din motive „astronomice”, economice si lumesti.

    Patriarhia Moscovei la fel ca si Patriarhia Romaniei, Patriarhia Constantinopolului, s.a.m.d. propovaduiesc erezia ecumenismului chiar daca prima „inca” tine calendarul vechi.

    IN CMB sunt si pe vechi, la fel de vinovati ca astia de pe nou.

    Ecumenismul isi doreste unirea tuturor religiilor, distrugerea Sfintei Ortodoxii sub motto-ul „iubire, pace si fraternitate”. Si da, ecumenismul merge mana’n mana cu politica de nivelare a popoarelor propovaduita de masonii europeni.

    ROCOR se afla sub propria anatema data in 1983 impotriva ecumenismului vazand ca s’a unit cu Moscova in 2006.

    Frate saccsiv, cat despre 2012 vad c’ai inteles gresit. Poate ca nu m’am exprimat eu bine.
    Parerea mea este ca se face prea mult tam-tam cu acest 2012. Se „aproprie sfarsitul”, sa „fugim in munti”, si alte mesaje de genul asta pentru ce? Si’n 2000 a fost la fel, si’n 1666 la rusi, si’n 1000 iarasi. A fost multa panica si atat. Lumea a mers inainte. Sa fie asa si’n 2012? Vom vedea…

    Observ si eu venirea vremurilor „apocaliptice”. Insa daca ai sa vezi, si stramosii nostri au trait vremuri „apocaliptice” (vezi cele doua razboaie). Si de exemplu, cip-urile biometrice sunt privite negativ de catre romani. Rusii si grecii au idei diferite. Binteinteles ca acum imi vei zice de Paisie care era si impotriva cartelelor… Dar oare n’ai si tu cartela?

    Nu fac nici o reclama Slatioarei. Ti-am pus linkul pentru ca acolo sunt articole interesante care trateaza acest subiect. Dar daca tu vrei, iti fac copy&paste aici la toate articolele.

    Ti-am vorbit si de Arsenie Cotea si de Teofilact, care a avut viata de Sfant. Dar normal, nu este cunoscut pentru ca ortodoxiei oficiale nu’i convine. Citeste „Boldurile” si ai sa intelege de ce. Dar acum ma vezi acuza ca fac „publicitate” si Parintelui Arsenie…

    Observ insa, ca faci o mare confuzie intre „stilul vechi” si „vechii-calendaristi”. De stil vechi sunt drept-credinciosii care tin de Slatioara CARE INSA N’AU NIMIC IN COMUN CU ECUMENISTII DE PE VECHI!

    Eu ti-am aratat ca „calendarul gregorian”, iulian indreptat a fost dat anatemei dar in 1924 a fost adoptat, chiar daca in 1903 circa BOR s’a opus schimbarii vazand ca introducerea noului calendar ducea inevitabil la incalcarea canoanelor.

    Adevarata Ortodoxie, se afla in Rezistenta Ortodoxa, o rezistenta nascuta inca din 1924. Cat despre Parintele Iustin Parvu, tot respectul. Un mare duhovnic, un mare om, insa la slujbe, pomeneste un mason care propovaduieste erezia ecumenismului si accepta incalcarea canoanelor (Daniel Ciobotea).

    Eu cred ca omenirea va trece si peste acest 2012 si va mai trai cateva generatii. Tu cand crezi ca va veni antihristul?

    Apreciază

  13. Antonio said, on decembrie 3, 2009 at 2:05 pm

    Uite draga saccsiv ce zice Sfantul Ioan Maximovic:

    Întreaga lume i se va supune si atunci el îsi va descoperi fata si ura fata de Hristos si de crestinism. Sfântul Ioan Teologul spune ca toti cei ce i se vor închina vor avea un semn pe frunte si pe mâna dreapta. Nu se stie daca aceasta va fi cu adevarat un semn pe trup sau este o exprimare simbolica a faptului ca oamenii vor recunoaste si cu mintea necesitatea închinarii la Antihrist si ca întreaga lor vointa îi va fi supusa. (…)

    Apreciază

  14. […]    Iata si ce scrie la Parintele Ilie Cleopa: DIAVOLUL CARE S-A TRANSFORMAT ÎN ÎNGER DE LUMINA. Dumnezeu ii iarta uneori …: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.