SACCSIV – blog ortodox

De ce preotul Ciprian Mega a mintit referitor la actorul Dorel Visan si masonerie?

Posted in FILM ARTISTIC, filme, MASONERIE, RUSIA by saccsiv on mai 13, 2024

Vizionati, va rog, incepand cu minutul 15:20:

Transcript:

„Preotul Ciprian Mega: Foarte josnic mi se pare atacul la adresa domnului Visan.

Ai vazut ca un ziar din Cluj a scris ca imediat ce s-a intors de la Moscova, Dorel Visan ar fi fost premiat de masonerie. Apoi mai multe publicatii au preluat aceasta stire care s-a rostogolit, cu scopul evident de a-l denigra pe domnul Visan si desigur de a duce in derizoriu participarea noastra la acest eveniment din capitala Rusiei.

Cei care au gandit acest atac stiau ca oamenii care ar intelege demersul nostru sunt cei cu gandire conservatoare. Majoritatea fiind reticienti in ceea ce priveste masoneria. Eu insumi iti marturisesc ca detest aceasta organizatie din care am convins mai multi cunoscuti sa iasa.

La randul sau, domnul Visan, care a trecut prin aceasta ratacire, sa zicem, in viata dumnealui, a iesit din masonerie. Si a iesit in urma cu peste 20 de ani. Am discutat mult pe aceasta tema si stiu cum se raporteaza dar nu a facut caz de acest lucru, dumnealui fiind intotdeauna discret in ceea ce priveste viata sa privata.

Sigur, noi in multe privinte se intampla sa nu fim de acord. Adesea ne contrazicem dar am apreciat intotdeauna la acest bun prieten al meu calitatea de a ceda inaintea opiniei celuilalt cand este, desigur, acea opinie argumentata corect si elegant.

Acum cand iti trimit acest mesaj, domnul mesaj se afla inca la Moscova. Deci nu a primit vreun premiu zilele acestea la Cluj in urma calatoriei moscovite, asa cum au sustinut jurnalistii clujeni.

M-as bucura ca aceasta lamurire sa-i linisteasca pe cei ingrijorati de aceasta tema, intrucat domnul Visan nu mai este mason. Repet, nu mai este mason demult. In schimb, nu ar fi rau ca cei care au distribuit aceasta stire falsa si rauvoitoare sa prinda curaj si sa-i traga de urechi pe masonii … pe acei masoni care inca au activitate intensa. Mai ales pe cei din cler, pentru ca sunt inca multi preoti si multi Ierarhi care fac parte din aceasta organizatie care desparte sufletul omului de Biserica lui Hristos.”

Este vorba despre filmul „21 de rubini”:

Preotul Ciprian Mega (autorul „Pântecul desfrânatei”) pe covorul roșu la Moscova, la ”BRICS FILM FESTIVAL 2024” (sub patronajul lui Nikita Mihalkov) cu filmul ”21 de rubini”

Eu nu m-am linistit deloc, ba mai mult m-am nelinistit dupa aceasta declaratie a preotului Ciprian Mega. Ascultati, va rog, incepand cu minutul 0:28, inregistrarea ce am postat-o la articolul VIDEO. Actorul Dorel Vișan a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca. Iata si transcriptul:

Adrian Toader Williams: Iubiti frati si surori, in functiile si demnitatile voastre, astazi 13 aprilie 6024, anul luminii, respectiv 2024, anul profan, avem onoarea sa-l avem printre noi un vechi frate in Ordinul Initiatic al Francmasoneriei, care a intrat in adormire acum cativa ani dar este un lucru foarte bine stiut si anume fapt ca masonul nu se opreste niciodata din munca sa.

Iar maestrul Dorel Visan, actor cu peste 70 de filme, scriitor a numeroase carti, proza si poeme, inclusiv psalmuri, locul intai luat la Vatican la un concurs de psalmuri…

Dorel Visan: Poezie religioasa.

Adrian Toader Williams: Poezie religioasa. Un filosof desavarsit, un om de o spiritualitate, care eu unul n-am mai avut ocazia sa intalnesc si ma bucur ca am privilegiul de a fi prieten de multi ani si am avut privilegiul ca personal sa-mi recite si rerecite Eminescu si nu numai, atatea lucruri intelepte, ca nu poti obosit vreodata sa stai sa-l asculti.

Acum cateva luni l-am invitat sa accepte sa revina in francmasonerie, sa zic, ca Mare Maestru de Onoare a Ordinului Masonic Umaniterra si a acceptat.

Am mai discutat si a acceptat.

Am mai discutat si a acceptat si rereconfirmat si iata ca astazi, aici, in Orientul Targu Mures avem aceasta ocazie ca sa il primim in randurile noastre pe maestrul Dorel Visan ca Mare Maestru de Onoare Ad Vitam.”

Deci, de ce a mintit preotul Ciprian Mega?

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aurora said, on mai 13, 2024 at 12:57 pm

    Cred ca e vorba de prestatia artistica, nu de biografia actorului.

    Apreciat de 1 persoană

  2. eu said, on mai 13, 2024 at 1:08 pm

    Intrebarea corecta nu este „de ce a mintit preotul” ci „cine este preotul”!! Sa recapitulam: ajunge ministru la nu stiu ce minister, scrie o carte cu un titlu foarte ciudat (blasfemie? sau ce este?!), face nu stiu ce film cu homosexuali si lesbiene care se si pupa etc. (preotii mai nou fac filme cu homosexuali?!) dupa care ajunge pe covorul rosu la Moscova, in plin razboi si propaganda NATO (si respectiv propaganda rusa la Moscova, ca au si ei propaganda lor) si, minune mare, il cheama Putin „pe la el” sa schimbe „doua vorbe”!! Bineinteles, la Moscova, pe covorul rosu, preotelul smerit si duhovnicesc din care afara, apare de manutza cu… dl. Visan, mare maestru mason, rangul 33,5!! Mai trebuie sa mai trag vreo concluzie? Intrebarea corecta este: „cine este preotul / cu ce echipa joaca?”. Preotul… ce rang o avea, in aceeasi grupare…?

    Apreciază

  3. Nikos said, on mai 13, 2024 at 1:14 pm

    Poate ca nu a mințit, ci pur și simplu a transmis ceea ce Visan i-a spus și lui, anume ca nu mai face parte (a intrat în adormire – in viziunea lui Vișan asta înseamnă ieșit). Părintele știe în ce ghiveci spiritual se scaldă acest actor, de aceea și subliniază ca nu sunt de acord în multe privințe.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 13, 2024 at 2:12 pm

      Nikos

      Preotul Ciprian Mega zice de ziarul din Cluj. Deci l-a citit.
      In articolul din acel ziar este si inregistrarea. Deci a vazut-o.
      Si cu toate acestea ne zice precum in filmele americane cu prosti, cand sotul ii spune sotiei (care il gaseste calare peste amanta): „Nu e ceea ce crezi”…

      Apreciază

  4. DP said, on mai 13, 2024 at 1:16 pm

    Probabil fratiorii lui Visan il apara pe pr Ciprian de sagetile homosexualilor pe care i-a iritat. Oricum ar fi, nu poti sa spui ca ierarhul tau e eretic si homosexual, si totusi sa spui ca drept invata cuvantul adevarului. Dupa fapte ii veti cunoaste…

    Apreciază

  5. Alin craioveanul said, on mai 13, 2024 at 3:29 pm

    Hristos a înviat! A mințit pt că el însuși face jocul masoneriei al cărei membru este Vișan,printr-un film ,,denunțător,, al nedreptăților din Bor ( nedreptăți reale de altfel) domnul Mega jucând un dublu rol ,el necriticand bor din durere și părere de rău pt degradarea morală în care a ajuns ( instituțional vorbind,neinsumand toată pliroma ) ci pt a aduce o imagine urâtă și denigratoare prin care multi ortodoxi români o sa se smintească și mai mult,îngroșând rândurile ereticilor și sectarilor,și accelerând apostazia deja înfiorătoare a poporului român!!!

    Apreciază

  6. Marturisim Dreapta Credință said, on mai 13, 2024 at 4:44 pm

    Visan era invitat de diversi popi, in fata Sfintelor Altare, unde i se dadeau buchete de trandafiri si era lasat sa vorbeasca ceea ce i-a mai ramas in mintea lui coapta!

    La Holistic Fest – Sibiu, de la sfarsitul anului 2023, acest ratacit periculos – de ce, periculos? Pentru ca este promovat peste tot, mai nou de catre un popa care si-a lasat turma de mireni ca sa faca filme! In vremurile acestea, numaram pe degete, preotii care au ramas in dreapta credinta!

    Mie mi-e sila…Dumnezeu sa ma ierte!, de acest hodorog cu parul vopsit care spune cu o mare scarba: ,,Iisus nu exista cu a doua venire….nici cu prima nu cred…” Ne rugam pentru toti fratii nostri, dar pentru batjocoritorii Lui Hristos, nu!

    Apreciază

  7. Marturisim Dreapta Credință said, on mai 13, 2024 at 4:47 pm

    Hristos a inviat! Frate Vasile, te rog frumos, corecteaza-mi tu greseala din prima fraza. Cu scuzele necesare. Cred ca am probleme cu Wind.

    Multumesc!

    Apreciază

  8. gabrieldumitrescu64 said, on mai 13, 2024 at 7:13 pm

    D-l Andrei Gusa ne spune ceva la care cunoscătorii vor rade copios: ca din masonerie SI alte organizații secrete, din sfera lor de influenta

    se iese vreodată altfel decât pe ultimul drum. O singura excepție vedem pe internet: la Sfantul Munte Athos un monah, fost spion sovietic, aflat pe ultimele sale zile de viata intr-un schit retras.Deci se poate prin martiriu SI atât.

    Apreciază

  9. C said, on mai 13, 2024 at 8:46 pm

    …da di ce trebe băgați în seamă asemenea personaje și filme ?

    Noi avem Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos și viețile sfinților….

    DaCa vrea cineva să predice prin filme ..atunci sa facă filme documentare cu viețile celor care s-au mântuit…in rest..ce treabă avem noi cu lumea asta nebună și cu filmele?

    Doamne iarta-ma…

    Apreciază

    • Cryptsofrays said, on mai 14, 2024 at 7:47 am

      Ortodoxia a evoluat in acest spatiu concret, intre Carpati, Dunare si Marea Neagra. Sfintii nostrii Voievozi au ramas in memoria colectiva datorita apararii , pana la sacrificiul suprem, a `acestei mosteniri. Nu avem cum sa evoluam in afara lui. Orice familie crestina, comunitate crestina, obste monastica nu prea are cum sa dainuiasca fara un suport fizic alaturi de cel duhovnicesc. Lupta este extrem de dificila fiindca se doreste si privarea noastra de acest spatiu. Noi ,marea majoritate, nu avem nivelul SFINTILOR PARINTI si nici pe departe nu putem supravietui doar cu Sfanta impartasanie. Vremurile sunt extrem de dure iar dusmanul nemilos. Au mai ramas putini indrumatori(daca au mai ramas). nici Amfilohie Branza nu mai are aceeasi determinare( oare ce s-a intamplat?). vin astia si ne smintesc cu toate prostiile: digitalizare, fonduri europene samd. in plus mai apar si „productii culturale, artistice”
      ( unii se mai plang cu” jale” : nu sunt fonduri pentru cultura- ???. Dar ce taranului autentic de asta- i ardea? si totusi lua furca, toporul sau bata pentru a si apara glia) .Toate aceste ” talente” si preocupari ” moderne” sunt emanate( vorba ” emanatilor” lovilutiei) din aceleasi abisuri, din aceleasi minciuni.

      Doamne ajuta-ne si ne calauzeste

      Apreciază

      • C said, on mai 14, 2024 at 6:16 pm

        ne dă Dumnezeu îndrumători, ..mai sunt duhovnici buni , însă se cere și de la noi ceva pregătire.

        Apoi , au zis sfinții Părinți că dacă nu găsim un îndrumător, atunci învățăturile și viețile sfinților să ne fie de îndrumător..plus rugăciunea și Dumnezeu ne va scoate in cale oamenii potriviți.

        Doamne miluiește

        Apreciază

      • mircea.v said, on mai 14, 2024 at 8:32 pm

        Amfilohie s-a branzit din 2010. Adica s-a pus de-a craca cu Parintele Justin din 2010. Adica l-a preferat pe Puric si a ascultat ce zice puricele, parasindu-l pe Parintele Justin. Trebuie sa fii un pic mai mult dus ca sa faci asa ceva. Ti se blocheaza capu’

        Iar apoi, in mod firesc, a venit pt el si caderea cu ocazia sinodului din creta. Totul se leaga.

        Apreciază

  10. acelas said, on mai 13, 2024 at 10:15 pm

    nu știu dacă a mințit. El a spus ceea ce i s-au spus. El asta a spus. Poate l-a mințit Vișan. Oricum, mi se pare de semnalat poziția tranșantă și fără niciun fel de echivoc a părintelui referitoare la masonerie care este pierzătoare definitivă de suflet. De ce să nu dăm credit acestui om cu asemenea atitudine și să vedem cine minte, el a fost de bună credință și i-a dat credit lui Vișan când a zis că nu mai este, și. Că a insistat pe lângă el să iasă definitiv de acolo.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 13, 2024 at 10:37 pm

      acelas

      Preotul Ciprian Mega zice de ziarul din Cluj. Deci l-a citit.
      In articolul din acel ziar este si inregistrarea. Deci a vazut-o.
      Si cu toate acestea ne zice precum in filmele americane cu prosti, cand sotul ii spune sotiei (care il gaseste calare peste amanta): „Nu e ceea ce crezi”…

      Apreciază

  11. Radu said, on mai 13, 2024 at 11:38 pm

    cine face Sf Liturghie cat el este plecat la propaganda pro-film?

    deci da Sf Liturghie pe transmiterea altui mesaj. Oare bine este?

    Apreciază

  12. gheorghe said, on mai 14, 2024 at 11:22 am

    „Activitatea” in Franc-masonerie nu este „viata personala”.

    Este inrolare in actiuni publice ascunse, deghizate.

    Fatarnicie, … fariseism, nicidecum atitudine crestina.

    Apreciază

  13. vanilia said, on mai 14, 2024 at 6:33 pm

    oameni seriosi se chinuie sa inteleaga ce a spus gusa jr. care e un tantalau. spre deosebire de tac su care e destept dar ticalos….

    Apreciază

  14. Bill said, on mai 15, 2024 at 3:54 am

    „De ce preotul Ciprian Mega a mintit referitor la actorul Dorel Visan si masonerie??

    mai multe detalii, aici:

    “Pr. Ciprian Mega a mințit că masonul new-age-ist Dorel Vișan nu mai e în masonerie și mi-a cerut să nu mai spun nimic despre el și senatoarea ezoteristă Șoșoacă până după alegeri” – Pr. Eftimie Mitra revine cu noi dezvăluiri despre cei “21 de rabini”
    […] „Misiunea Șoșoacăi este să dezbine opoziția, oricine ar fi în opoziție” […]

    Deci miza sunt alegerile …..

    1) Diana Șoșoacă si Dorel Vișan sunt in aceeasi barca (si dpdv religios, si politic)Deci dacă lui Dorel Visan i se da jos masca, e lovita din plin si Diana  Șoșoacă.

    2) Anul acesta sunt alegeri,  ( se știe că   ) Rusia câștigă războiul, iar Diana Șoșoacă era singura invitată la Ambasada Rusiei la București si singura pro-rusa, la modul oficial.  Si are un rol trasat, din umbra … (sau din intuneric)

      Deci sunt mize mari si riscuri mari ( politice si militare), iar actuala clasa politica, hiper-slugarnica, hiper-obedienta, fara coloana vertebrală, fără niciun Dumnezeu, fără pic de milă pentru poporul roman, e dispusa sa ne bage in război. (De ce, nici nu mai conteaza).  

      Deci  pe mâna unor astfel de indivizi, trădători, ocultisti, slugi la 2 stapani ( Mamona si Puterile Străine), au  ajuns poporul român si biata  Românie… Oficialii Unguri spun deja, public, ca ne vor lua Transilvania ( iar lichelele din politica (Boc si alții) & Serviciile, deja lucrează la asta, de mulți ani … – sa ne reamintim doar ca generalul SRI Codlea (șef adjunct al SRI, la ora respectivă), il amenința pe prim-ministrul României, ca il bagă la pușcărie, dacă îndrăznește sa inceapa lucrările la autostrada București – Brașov) .

    Slugă la doi stăpâni

    […] Înțelegeți în ce ne-am băgat? De ce am alocat 2,5% din PIB armatei? Mai suntem stat independent și suveran ? Uniunea Europeană (mai) este o organizație, sau este un stat federal – ilegal ?! Eu aș vrea să ieșim și mâine, dacă s-ar putea, și din UE și din NATO. Și ca să vedem până la ce nivel a ajuns astăzi slugărnicia unor „idioți utili” stăpânilor, la TVR INFO,duminicăseara 12 mai, la emisiunea condusă de Monica Ghiurco, un politolog afirma ritos că cine vrea astăzi pace înseamnă că ține cu Putin! Deci,trebuie să vrem război, pentru asta ne pregătim/suntem pregătiți, pentru asta se modifică Legeaapărării naționale a României ?![..] 

    Poftiţi la recrutare! Anunţul MApN

    Cu sau fără Patriot: „Rusia nu va ataca România”

    O eventuală decizie a României privind livrarea către Ucraina a unui sistem de rachete Patriot deranjează foarte mult Moscova, dar Rusia nu va ataca România, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.  (Comentariu) Ghro: Dovada de inconsistenta in logica si gandire… daca Federatia Rusa nu ataca rromania, de ce (sărbătoarea ce doar a trecut, a) mamicilor dvs, cumparati armament ca spartii? pe datorie? si aproape exclusiv de la Licurici? faceți „exercitii”… aduceți trupe de ocupație, echipament, etc? Acum nici 10 luni erati in extaz ce victorii o sa aibe regimul Nulandistanului in „contraofensiva”… expertii, analistii si generalii erau certi ca armata rusă e invinsa si nu mai reprezinta un pericol… iar dupa o luna Stoltenberg tremura tot, la conferințele de presă. Acuma nu-i e frica lu’ Ciolacu ca vin rusii, in schimb Macrou, Rakanishu Sunak si Scholz sunt siguri ca trebuie sa castige Nulandistanul, altfel o sa trebuiasca sa se apere

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.