SACCSIV – blog ortodox

România: 60 % dintre cei ce au dorit să devină soldați profesioniști au fost RESPINȘI deoarece nu au reuşit să treacă de evaluarea fizică sau pentru că aveau probleme cu căpuțul

Posted in ARMATA, Romania by saccsiv on aprilie 23, 2024

Europa Libera Romania: Doar 40% dintre posturile de militar scoase la concurs au fost ocupate. 40% dintre candidați nu au trecut proba fizică sau testul psihologic

Militarii participă la o repețiție pentru parada militară organizată pe 1 decembrie. 20 noiembrie 2021

40% din cele peste 5.000 de posturi de militari scoase la concurs de Ministerul Apărării Naționale (MApN) au fost ocupate, în condițiile unei concurențe de 1,3 candidați pe un loc. MApN mai transmite că 20% dintre candidați au fost femei.

MApN a prezentat luni, 22 aprilie, statistica legată de recrutarea şi selecţia pentru cele 5.000 de posturi de militar profesionist scoase recent la concurs.

Datele arată că doar 40% dintre posturi au fost ocupate, în condițiile în care au fost 1,3 candidați pe un loc.

După prima probă, cea de evaluare fizică, 24% dintre candidaţi au fost respinşi. Alţi 18% dintre candidați nu au trecut evaluarea psihologică.
„Statul Major al Apărării a analizat, în lunile februarie, martie şi aprilie, desfăşurarea primei serii de recrutare-selecţie a soldaţilor profesionişti în Armata României din acest an, un proces constituit, în principal, din fazele de înscriere şi selecţie a candidaţilor, (…) respectiv de repartiţie în unităţi a candidaţilor admişi”, notează MApN într-un comunicat.

Ministerul precizează că cei mai mulți dintre candidații respinși, peste 42%, au picat fie la proba fizică, fie la testul psihologic, ambele eliminatorii.

Dintre cei care au reuşit să promoveze primele două probe, 12% au fost respinşi la evaluarea medicală, mai transmite MApN.

„Constatarea generală a fost că cei mai mulţi dintre candidaţi nu au reuşit să treacă de evaluarea fizică. Nivelul de dificultate al probei este considerat ca fiind unul mediu (…). O persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 ani, cu o dezvoltare fizică normală ar trebui să nu întâmpine dificultăţi majore pentru trecerea baremelor fizice minime obligatorii ale acestei evaluări”, spun oficialii MApN.

Reprezentanţii ministerului le recomandă celor respinşi să treacă printr-o perioadă de pregătire şi îmbunătăţire a performanţelor fizice personale, „aspect care le va fi benefic nu doar pentru o potenţială angajare în sistemul care are astfel de cerinţe, ci şi pentru un stil de viaţă mai armonios din punct de vedere fizic”.

Oficialii MApN anunță că în luna mai începe o nouă campanie de recrutare și selecție.
„Valoarea pozitivă a interesului tinerilor faţă de instituţia apărării naţionale indică faptul că obiectivul general de creştere a numărului de militari în Armata României este realizabil”, se arată în comunicatul MApN.

Potrivit datelor oficiale, cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist la momentul angajării este de 4.399 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 3.345 lei şi valoarea normei de hrană de 1.054 lei).

Cel mai mare venit lunar net al unui soldat/gradat profesionist este de 5.765 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 4.711 lei şi valoarea normei de hrană de 1.054 lei).

Media venitului lunar net al unui soldat/gradat profesionist este de 5.082 lei, format din soldă lunară netă în valoare de 4.082 lei şi valoarea normei de hrană de 1.054 lei.

Pe lângă aceste venituri, angajații din Armată beneficiază și de alte facilități precizează MApN: norma de echipare, indemnizaţiile de transport, de chirie, de detaşare, de misiune, decontarea transport concediu de odihnă, decontarea contravalorii voucherului de vacanţă, decontarea tratamentului ambulatoriu şi a serviciilor medicale .

Campania de recrutare inițiată de Ministerul Apărării a venit după ce șeful Statului Major al Apărării Gheorghiță Vlad, a spus la Europa Liberă că Armata duce lipsă de militari și nu are legile necesare care să permită pregătirea populației pentru o eventuală extindere a războiului din Ucraina.

După declarațiile Șefului Statului Major, inclusiv ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că Armata se confruntă cu lipsa de personal și că, în 2023, 7.000 de militari au părăsit sistemul prin demisii și pensionări.

Cu toate acestea, ministrul a exclus revenirea la serviciul militar obligatoriu și a spus că efectivele armatei pot fi refăcute prin programe de serviciu militar voluntar.

Refacerea efectivelor Armatei este unul dintre scopurile proiectului Legii privind apărarea națională a României, pus în dezbatere publică pe pagina MApN pe 1 aprilie 2024.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OPINIE: Europa are slabe sanse de succes intr-un razboi cu Rusia, daca nu renunta URGENT la autodistrugatoarea politica Net Zero si la legumizarea propriului tineret

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on aprilie 23, 2024 at 11:11 am

    O fi de la tâmpiphone ……

    Apreciat de 1 persoană

  2. Felix said, on aprilie 23, 2024 at 12:16 pm

    Faza asta cu „pizdificarea” bărbatului probabil ca incepe din ziua în care primul a pus o pereche de skinny jeans pe el  – a fost prima zi tragi-comica…

    Apreciază

  3. Cafeneaua Brandurilor said, on aprilie 23, 2024 at 12:23 pm

    👏

    Apreciază

  4. catana said, on aprilie 23, 2024 at 3:03 pm

    Am o intrebare: la incorporarea generala, in caz de razbel (Doamne fereste!) daca fac pe tampitul, scap de inrolare? Sau se pune numa’ aici, cand e pe bani?

    Zic si io…

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 23, 2024 at 5:45 pm

      depinde, mi-e sa nu trimita pe tampiti si detinuti in linia intai…

      S-a mai procedat asa si in alte razbeluri…

      Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on aprilie 23, 2024 at 7:32 pm

      Stati mai linistiti ca nu au curaj sa dea romanilor arme…

      Totusi, daca ajungi sa fii incorporat, refuza sa pui mana pe arma, dar anunta in prealabil incorporarii intentia ta.

      Motivezi ca din considerente ce tin de credinta, nu pui mana pe arme.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Nicusor said, on aprilie 23, 2024 at 11:44 pm

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26935879-deficit-major-angajati-mai-dupa-pensionari-guvernul-solicitat-deblocheze-scoaterea-concurs-peste-5-500-posturi.htm

    https://www.google.com/amp/s/romania.europalibera.org/amp/peste-13-mii-de-angajati-au-parasit-ministerul-apararii-in-ultimii-doi-ani/32819538.html

    si am cautat link-urile de anul trecut cu cei 0.7 candidati pe loc pt scolile de politie (pe national ro), dar au disparut.

    acuma, avem asa: deficit major de personal, ca anul trecut pana in decembrie au iesit masiv, o hemoragie cum nu au avut de cand is ei acolo.

    astia mint si inventeaza cifre. Eu pun pariu cu oricine cand pe alea 5000 si ceva de posturi nu au fost nici 3000 de candidati. Nu respira ei cat mint.

    intrebare 1: de ce se dau se ceasul mortii cu terorizarea populatie in privinta armatei obligatorii?

    intrebare 2: daca au asa deficit, cum isi permit luxul sa sa taie circa 40% din asa zisii pretendenti?

    intrebare 3: cu razboiul la usa, cine dracu ii tampit sa se imbulzeasca asa acum sa se inscrie in armata

    intrebare 4: nu vedeti manipularea ordinara pe care incearca disperatii din guvern si media sa v-o livreze?

    is disperati si habar nu au cum s-o dreaga. E un principiu al manipularii, o chestie care sa para ca e foarte atragatoare, cu locuri limitate si foarte muuuulti doritori, dar care, ghinion, nu reusesc pt ca…si deci haideti fraierilor, puneti botul.

    Eu ma uit la realitate, vorbesc zilnic cu oameni din mai multe paturi sociale, de toate etniile, toti se plang si zic cam acelasi lucru: s-au saturat si efectiv refuza sa coopereze, sunt satui pana peste cap. Am vorbit si proaspeti tineri pensionati care mi-au descris „benericiile” sistemului si de abia au asteptat sa zburde in pensia de serviciu.

    Eu vad prin aceste stiri exact ceea ce constat din vorba cu oamenii simpli, adica, disperarea autoritorilor si fabrica se rahat a media, o incercare disperata a lor de a manipula si a prosti oamenii. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 24, 2024 at 11:54 am

      Nicusor

      Tu stii ce zici.
      Realitatea este simpla si se vede mergand pe strada: din cei in ce mai multi tineri sunt praf cu fizicul si cu mintea.

      Apreciază

      • Nicusor said, on aprilie 24, 2024 at 1:28 pm

        sa ne intelegm un lucru, ai dreptate.

        dar iti spun si poti sa te interesezi si dumneata, cam cati tineri de astia se ”bat” sa intre in armata. Au fost 6 mii si ceva de candidati pe 5 mii de locuri cand am fost eu in China (nu am fost si nici nu am de gand). Comunicatele astea is propaganda.

        ia intrebati si voi cand vedeti tineri de astia „feminizati” si pensati si habarnisti, cati dintre ei au de gand sa „zburde” prin ume-uri? Si atunci o sa vedeti ca nu se inghesuie asa multi cum sustin niste manipulatori si mincinosi din diverse ministere si media.

        Doamne ajuta!

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.