SACCSIV – blog ortodox

România are de plătit 168,8 miliarde de euro, împrumuturi de pe piețe externe și emisiuni de titluri de stat

Posted in datorie, Romania by saccsiv on martie 27, 2024

Pana in 1988 Romania isi achitase toate datoriile externe.

In mai 2009 datoria publica totala a Romaniei a fost de 28,5 miliarde de euro:

Guvernul este dator vândut băncilor

In 2020:

Datoria externă pe termen lung 77,630 miliarde euro iar datoria externă pe termen scurt 33,266 miliarde euro

In ianuarie 2023:

Datoria externa a Romaniei a depasit 150 miliarde euro

In 2024, conform articolului https://romania.europalibera.org/a/datorie-publica-romania/32862835.html

Fiecare dintre noi a intrat în 2024 cu o datorie – făcută de stat – de 8.815 euro.

În total, statul român are de plătit 168,8 miliarde de euro, împrumuturi de pe piețe externe și emisiuni de titluri de stat. Adică aproape jumătate (49%) din Produsul Intern Brut (PIB).

Tagged with: , ,

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. un roman said, on martie 28, 2024 at 5:52 am

    Personal, nu am vazut nici un ban… Deci nu recunosc aceasta datorie, ca roman… Sa o returneze cei care au contractat & cheltuit. Cu trasabilitate si consecintele de rigoare… Punct.

    Apreciază

    • Robert Alexandru said, on martie 31, 2024 at 1:15 am

      Banii au fost împrumutați de dvs., prin guvernele legale, care vă reprezentau. Ați împrumutat prin semnătura lor. Puteți întreba guvernanții ce au făcut cu banii împrumutați în numele dvs., dar ei trebuie returnați, cu dobândă, chiar de dvs.!

      Apreciază

  2. Nicusor said, on martie 28, 2024 at 10:12 am

    https://www.google.com/amp/s/stirileprotv.ro/amp/stiri/financiar/este-lege-romanii-vor-plati-taxe-si-impozite-mult-mai-mari-pe-proprietati-cand-va-intra-in-vigoare.html

    Asta ca sa mearga mana in mana cu ce zicea desteptul sef al benere Lazea, vizavi de sa stragem surubul , sa traim cu mai putin.

    Mai bine s-ar uita ce profit fac bancile straine pe spatele romanilor si mai bine ar avea grija de dobanzile camataresti pe care acestea le practica. Mai bine ar lucra la cursul valutar si mai bine si-ar vedea de treaba lui. Acuma vom plati mai mult pe proprietati ca asa vrea muuue si femeii, ca asa sluga ii Ciumpalacu si Stiuca, deci vom strange mai tare surubul cum bine a prezis desteptul sef al benere, cred ca stia dinainte ca doar dracul no doarme si are grija de slugile lui…

    Si mai zicea desteptul sef al benere ceva de religie si reincarnare. Si aici stie el ce stie. Parerea mea e ca in viata anterioara a fost bou si BOU ramane si acum reincarnat, doar ca BOU biped si cunoscator al limbii romane, probabil si o alta , mai orientala asa. Imi cer scuze animalului bou ca l-am folosit ca termen de descriere pentru desteptul sef al benere care orice face doar meseria lui nu.

    Apreciază

  3. Lica said, on martie 28, 2024 at 10:45 am

    …”datirie externa” catre „FMI” si „BM”, ambele apartinand clanului de banxteri globalisti Rothschild & Rockefeller & co.

    „FMI” si „BM”, ambele avand nume intuitiv „publice”, pentru ca lumea sa creada ca ar fi fost public create/votate, sunt de fapt armele principale prin care cultul globalist controleaza statele „suverane”, chiar impotriva constitutiilor acestora.

    Apreciază

  4. Ionut said, on martie 28, 2024 at 1:43 pm

      Se spune de către unii că în România PIB-ul a crecut de 10 ori sau mai mult față de perioada dinainte de ’89. În realitate, imaginea este falsă, pentru că ar trebui luată în calcul și rata inflației pentru dolar. De fapt, a crescut de aproximativ 2,5 ori în 34 de ani. După o scădere puternică în anii ’90, PIB-ul a egalat valoarea din ’89 abia în 2007.

    Apreciază

    • Robert Alexandru said, on martie 31, 2024 at 1:21 am

      Produsele RPC intră în țară la negru, sunt viguros „prelucrate” de industria romănească de aplicat etichete .ade în UE, apoi, albite, pleacă la export

      Diferența dintre 0 înregistrat la intrare și cât apare la export se consideră „PIB” și „producție românească”, de asta nu avem fabrici, nu avem mărfuri românești, dar depășim pe alții la „producție”.

      Guvernele închid ochii, pentru că pe baza „PIB”-ului astfel umflat pot lua împrumuturi. Pentru care nu dau socoteală nimănui.

      Apreciază

  5. Nicusor said, on martie 29, 2024 at 7:26 am

    ia uite un habarnist. Nu stie pe ce lume traieste dar viseaza modulare nucleare si nave spatiale. Zice ca Romania are cel mai mic pret din zona asta a Europei. Eu din graficul (https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics) si https://qery.no/consumer-energy-prices-in-europe/ si https://qery.no/consumer-energy-prices-in-europe/

    vad ca Romania e in top 5 in Europa. No, poate el stie altceva decat noi, doar e ministru. Si asta ca si Ciumpalacu…nici lui Ceausesc nu i-a dat productia pe tona si realizarea planului cincinal in 3 ani si jumatate cum le da la astia 2.

    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/ministrul-energiei-datele-de-astazi-arata-ca-romania-are-un-pret-la-energie-electrica-cel-mai-mic-din-regiune-21539201

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.