SACCSIV – blog ortodox

Cifrele dovedesc ca papusarii demoleaza economic Uniunea Europeana

Posted in CO2, incalzirea globala, schimbarea climei, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on februarie 11, 2024

Razvan Dumitrescu pe facebook:

Energia verde!

Zero emisii, zero emisii, zero emisii sau… ZERO gandire?

Cifrele nu mint, oamenii, DA!

Sa analizam putin acest obiectiv ZERO emisii pana in 2035 si GREEN ENERGY.

Culmea, 2023 a fost anul cu cel mai mare consum de carbune pe plan mondial din istorie. Misto!

De ce, cum, ce nu ni se spune?

Sa luam de exemplu China, fabrica lumii! China este si cel mai mare producator de energie electrica. A depasit in valoare absoluta SUA inca din 2011, pentru ca avea crestere industriala intensiva.

Dar, atentie : China are 55 de centrale nucleare care dau 57GW si inca 22 in constructie, proiectate sa adauge inca 24 GW….Pare enorm, nu?

Ei bine, in ciuda acestui fapt, energia nucleara reprezinta la ei doar…5% din necesar!!!

Preponderent este carbunele cu …53%! La asa valori uriase e limpede cat conteaza politicile verzi din UE, la scara globala, nu? Te apuca rasul…sau plansul, depinde din ce parte privesti lucrurile!

Dar China este si cel mai mare producator de panouri solare prin LONGi.

Pe scurt si inginereste: UE depinde acum in mod fundamental de panourile din China, fabricate pe baza de structura energetica preopnderent pe carbune… De aia panourile fabricate de ei sunt competitive la pret. Cu cat mai multe panouri si marfa comanzi de acolo, cu atat mai mult carbon arunca China in atmosfera!

Nu e doar asta! Scapi de dependenta de petrolul si gazul rusesc dar cazi in dependenta de echipamente chinezesti de energie verde! Treci de la dependenta ruseasca la dependenta de prietenii rusilor, chinezii. Ei se aprovizioneaza din ce in ce mai mult cu petrol si gaz din Rusia.

Alt fenomen: energia verde care nu e in banda, e intermitenta

(cand nu-i soare nu-i curent in panouri, cand nu-i vant, nu dau curent eolienele) e si scumpa si produsele tale vor fi din ce in ce mai scumpe si necompetitive fata de produsele celor care merg pe gaz, carbune si petrol!

Pe chinezi nici un guvern din SUA sau Europa de Vest nu-i poate obliga sa abandoneze asta! Si nu e vorba doar de China. Adaugam Rusia, India…

In timp ce economiile VESTULUI devin necompetitive si nici planeta nu e salvata, reusesti sa te duci pe monopolul chinezesc in loc de cel rusesc!

In urma cu ceva ani, UE dadea cam 24% din PIB-ul Planetei, acum da cam 13%!

UE este responsabila de 4,9% amprenta de carbon pe plan mondial in timp ce China da 31,8%, SUA 14,4% , India 9,5% , Rusia 5,8%…Asa ca , adunare placuta!

In numele salvarii Planetei pe care tu UE nu o poti salva pe cifrele astea, ajungi sa scazi economic, sa devii necompetitiva, fix in momentul in care ai cea mai mare nevoie de competitivitate…

De ce? Pai isi imagineaza cineva ca poti avea o industrie militara puternica, ce poate face fata provocarilor actuale ( Rusia, Putin, etc…) cand economia ta se duce de rapa?

Peste toate astea, ce faci daca in SUA castiga Trump, despre care se spune ca abandoneaza Europa?

Si batut si cu banii luati?

 

Comentariu saccsiv:

Vizibilii “conducatori” ai UE sunt, de fapt, niste marionete ale papusarilor reali. Si executa ordine.

La restul este vorba despre zero gandire.

De ce vor papusarii ca Uniunea Europeana sa se duca in cap?

Un posibil raspuns:

Categoria REVOLUTIA va fi INEVITABILA: Cu cat ne va scumpi viata taxa pe carbon, pregatita de Uniunea Europeana

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan C. said, on februarie 11, 2024 at 9:11 pm

    Liturgica Bisericei Orthodoxe (1876)

    Liturgica Bisericei Orthodoxe (1876)

    Apreciază

  2. scortisoara said, on februarie 12, 2024 at 11:46 am

    https://www.activenews.ro/opinii/Luminita-Arhire-UN-INDIVID-„PROFUND-DERANJAT-MENTAL-…-DIXIT-RADU-TUDOR-187469

    Apreciază

  3. scortisoara said, on februarie 12, 2024 at 11:52 am

    Da, cam asa : nepomenitorii sunt mai agresivi decat ereticii.

    Apreciază

    • C said, on februarie 12, 2024 at 8:52 pm

      pr . Teologos nu le are cum trebe cu sinoadele, cu ne-sinodul din Creta , face zacuscă..( amesteca aiurea unele cu altele – ) .nu vă luați după dânsul .

      Apreciază

    • C said, on februarie 12, 2024 at 9:05 pm

      Ai aici comentariul ieromonah Lavrentie:

      Am văzut-o și pe asta.
      Cred că rigoarea și seriizitatea teologică nu sunt punctul forte al p. Theologos. Face un soi de balet și inventează piruiete ca să scoată basma curată atitudinea de delăsare față de ecumenismul semnat în Creta, care este erezie, nu o simplă exprimare nefericită. Merge pe linia trasată cumva păgubos că sunt niște greșeli care nu contează în paragraful 6 cu folosirea termenului Biserică/Εκκλησία.

      Dpmdv, sunt câteva manipulări. Chiar dacă ar fi să fie luate în considerare afirmațiile din interviu, ar ieși invers decât soluția lor. Dacă un episcop poate greși, ba chiar și Sinodul și poate fi corectat de poporul credincios, ar trebui ca noi să corectăm eroarea.
      Mitr. Ierotheos a susținut că pct. 6 e greșit la Creta, dar în referatul adresat Sinodului grec subliniază că pasajul incriminat nu este cel legat de termenul de Biserică pt eterodocși, ci propoziția anterioară, care vorbește de unitatea netulburată a Bisericii, nu Ortodoxe, ci una care cuprinde și pe restul ereticilor. Dar oamenilor li se poate arunca în față o prosteală ca să se liniștească ei.
      Acuză fără temei pe nepomenitorii din Moldova că sunt agenți ruși sau au acționat sub imboldul lor. Poate are el astfel de informații, dar eu personal nu cunosc așa ceva; pot fi unii, dar cei mai mulți nu au de-a face.
      Mitr. Longhin nu s-a băgat în politica Ucrainei, cum fals e catalogat, ci a refuzat să se alăture schismaticilor și pentru asta îl prigonesc autoritățile. După mon. Theologos, trebuia să tacă; tăcerea e de aur. Vai și amar! Să-i lase pe creștini în brațele schismei făcute de Fanar și validate teologic cu ajutorul Mitr. Ierothes prin ticluirile lui.
      Mi-a plăcut la modul invers afirmația pr. Raza la un moment dat: “Ascultarea e mai mare ca adevărul”. Doamne, ferește! Ascultarea e în adevăr dacă e în Duhul Sfânt.
      Mai am un mare dubiu asupra istorisirii cu părinții Nichifor și Efrem Katunakiotul, dar nu cunosc pe de rost viața lor.
      Un alt punct important: Sfântul Munte și-a spus părerea despre Sinod, dar printr-un singur om, de care mi-au zis niște părinți greci din Munte. În plus, multe Mănăstiri, cel puțin 3, dacă nu 5 sau 7 sau 9 (am citit la vremea aceea un articol în grecește), nu au semnat decizia Chinotitei pe această problemă, deși au ales să nu iasă public. Mai există destui părinți care sunt împotrivă. Deci nu aș zice că Sf. Munte și-a spus cuvântul, ci că a făcut asta nu în mod duhovnicesc și nici legal.
      În fine, nepomenitorii au critici la adresa Sinodului din Creta, dar nu sunt luate în seamă, ci li se pune pumnul în gură. Ar trebui să tacă, după p. Theologos??
      Din nefericire, s-a căzut în capcana aceasta de a imputa Sinodului folosirea termenului Biserică pt eretici, care nu este esența ecumenismului semnat acolo și ușor este contracarată acuzația.
      În treacăt fie zis, ecclisia nu înseamnă în greaca de azi adunare, ci doar Biserică. Dar pt români merge să-i prostești cu aer de rafinament teologic și discernământ duhovnicesc.

      Poate se trezesc și oamenii când vor constata că nepomenitorii nu sunt așa cum au fost descriși sau cel puțin nu toți.

      Apreciază

      • scortisoara said, on februarie 13, 2024 at 8:03 am

        @ C

        Eu stiu un lucru : cu dreptate nici un om nu sta inaintea lui Dumnezeu . Chestia asta asta cu „poporul credincios poate sa corecteze „…. Care popor credincios? E poporul infailibil de credincios? In felul asta al nepomenirii contestam prezenta Harului in BOR . Adica noi ,pacatosii suntem mai grozavi ca Duhul Sfant . El e prost noi suntem destepti. Cam asa vine . Sunt de acord ca Sinodul din Creta e pagubitor , smintitor si serpesc dar nu sunt de acord cu schismele ,scindarile in biserica.
        Eu sunt o simpla si o nevrednica mireana care asteapta ca Hristos sa intervina in tulburarile astea ca El e Capul Bisericii , nu astept/accept de la oameni corectarea pt ca nu e nimeni validat sa o faca .
        In general suntem niste oameni de nimic…adica slabi si avem conducatori ( politici ,spirituali) pe masura nimicniciei noastre . Dumnezeu ingaduie ca sa ne vedem cum suntem . ” Dreptatea noastra e ca o carpa lepadata ”

        Din argumentele prezentate de tine mai sus ai dreptate in proportie de 90 % dar 10 % nu ai .
        Iar 10% de nedreptate cantaresc mai greu decat 90% de dreptate ,practic anuleaza dreptatea pe care zici ca o ai . Ajungem la concluzia din Biblie : Dreptatea noastra e ca o carpa lepadata . Adica nu avem niciodata dreptate inaintea lui Dumnezeu . Nu se justifica nepomenirea. Nepomenirea ( 10% ) anuleaza cei 90% de dreptate .

        Apreciază

      • Cristinel said, on februarie 13, 2024 at 1:30 pm

        @ scorțișoară. Hristos va interveni dar la sfârșit când va judeca. Nu te stresa pentru noi nepomenitorii. Ramai simpla în continuare.

        Apreciază

      • C said, on februarie 13, 2024 at 4:28 pm

        scorțișoara,
        poate tu nu ai înțeles ce vrea sa zică părintele Lavrentie, el a spus aceea ce ai redat tu , referitor la ce spunea monahul Teologos , că , adică din spusele lui reiese că atunci poporul poa sa să facă așa ceva .

        Apoi a nu pomeni pe un Episcop din motive de propovăduire a unei erezii nu înseamnă absolut deloc negarea Harului ( Doamne ferește), dar asta arată că tu nu înțelegi treburile astea …astea sunt treburi pt preoti mai ales , pt că ei pomenesc la slujbe episcopul.
        Hristos are așteptări și de la preoți și monahi pt a-L mărturisi pe El in fata unor episcopi care nici nu au de căuta acolo în fruntea Bisericii.
        Tocmai asta e , că Domnul îngăduie asemenea ispite așa încât credinciosul și preotul să aibă ocazia sa mărturisească chiar și împotriva episcopului său daca acesta din urmă învață greșit .
        De ex este o întâmplare cu un ucenic simplu și cu nerăutate la inimă care a fost întrebat de un eretic așa: asa-i că Hristos al vostru nu este Mesia cel adevărat?( ceva de genul acesta) , la care ucenicul nu zise nici da , nici nu .

        Când însă s-a întors ucenicul la mănăstire ( căci plecase cu ascultarea in cetate ) la intrarea în mănăstire il întâmpină un balaur mare și înfricoșător care se dădea la el … ceilalți ucenici se speriara și îi spuseseră starețului care era văzător cu duhul și le-a zis că acesta era balaurul ( drac) al lepădării și avea putere asupra ucenicului pt că din oarecare pricină se lepădase de Hristos.
        Asta pt faptul că nu L-a mărturisit pe Hristos atunci când a tacut , și , iată, Hristos i-a luat darul . ( Apoi cu ajutorul starețului s-a pocăit și a fost iertat ).
        De aici învățăm că Hristos așteaptă și să mărturisim atunci când dreapta credință este in primejdie. și cere asta mai ales de la monahi și preoți.
        Nepomenirea in sine e un gest care arată că preotul nu e de acord cu învățătura propovăduită de episcop ( in cazul nostru acceptarea de către episcop al pseudosinodului Creta că un sinod adevărat și prin faptul că acceptă rugăciunile în comun cu ereticii și.multe altele care sunt împotriva sfintelor canoane ).
        Deci nepomenirea nu e nicio negare cum spui tu . 🙂
        Că unii nepomenitori au fost ispitiți de dreapta este altceva , asta nu înseamnă că din excepție facem regulă .
        Doamne ajută , soră dragă.
        Toate cele bune 🙂

        Apreciază

      • C said, on februarie 13, 2024 at 4:54 pm

        Scorțișoara ,
        asculta ce zise pr. Arsenie dela min 16:00 până la min 22 și mai încolo .

        Apreciază

    • gutiflo22 said, on februarie 13, 2024 at 11:18 pm

      Se sterg comentarii la greu pe site-ul respectiv !
      Ecumenismul este problema, nu nepomenitorii…

      Apreciază

    • gutiflo22 said, on februarie 14, 2024 at 8:20 am

      Argumente…si contraargumente pe acest subiect,
      Cel mai bine sa ne indreptam fiecare cu cate o scrisoare spre cel ce sustine si practica aceasta erezie numita ecumenism…Patriahul Daniel.
      Sa inceteze odata cu aceasta „adunare mincinoasa”(sfantul Iustin Popovici) cu care an de an pateaza imaginea ortodoxiei.
      De acolo pleaca tot.
      Daca se inceteaza cu aceasta „sfidare la adresa ortodoxiei”( arhiepiscopul Iustinian Chira) va disparea problema pomenirii sau nepomenirii.
      In directia Patriarhiei trebuie distribuite scrisorile , comentariile noastre.
      Ca nu de la mine, nici de la voi…si nici de la parintele Theologos vine aceasta erezie…ci de la Patriarhie.
      Este simplu de specificat…din mila lui Dumnezeu ,fiu al Bisericii Ortodoxe, nu sunt de acord cu acest amestec de religii numit ecumenism( fiecare pe „limba lui)….si depusa scrisoarea la Patriarhie.
      Poate in felul asta va pricepe si Patriarhul ca acolo este rana…nu la noi.
      Greseli avem toti…dar sa ne fereasca Dumnezeu de aceasta erezie ( rana) fatala a ecumenismului..
      Parerea mea.

      Apreciază

  4. scortisoara said, on februarie 12, 2024 at 12:35 pm

    Pt ca presedintele reflecta starea natiei … Senilul de Biden reflecta decaderea Americii.
    Asa cum Iohannis reflecta starea noastra de ortodocsi .E parerea lui Dumnezeu despre noi. Suntem varza…. Vom avea conducator vrednic cand vom deveni noi vrednici . De ce ar mai risipi Dumnezeu un suflet maret pe un popor de nimic? A mai facut-o in istorie . Vezi Codreanu ,Miscarea Legionara….

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ioan said, on februarie 12, 2024 at 6:08 pm

    „Omul sa fie multumit cu saracia sa,caci daca e vorba,nu bogatia,ci linistea colibei tale te face fericit”
    Ioan Slavici.

    Apreciază

  6. C said, on februarie 12, 2024 at 8:53 pm

    Un singur copac produce aproximativ 118 kg de oxigen pe an. Asta inseamna ca doi copaci maturi produc anual suficient oxigen cat sa ajunga unei familii formata din 4 persoane.

    Un singur copac poate absorbi intr-un an dioxidul de carbon produs de catre o masina in 48.178 km.

    Americanul obisnuit consuma circa 340 kg de hartie pe an si 95% dintre case sunt construite folosind lemn. Asta inseamna ca fiecare persoana foloseste, in fiecare an, echivalentul a unui copac inalt de 30 m, cu un diametru de 40,64 cm.

    Umbra si vantul produs de catre copaci reduc costurile de racire si incalzire cu 2,1 miliarde de dolari anual.

    Copacii isi iau 90% din substantele nutritive din atmosfera si doar 10% din sol.

    Copacii pot sa atraga ploile prin racirea pamantului si eliminarea particulelor de apa in aer prin frunze. Un pogon de artari pot emite in aer zilnic 66.800 litri de apa.

    Trei copaci plantati in locul potrivit in jurul unui imobil poate reduce costurile aerului conditionat cu 50%

    Apreciat de 2 persoane

  7. Florinache said, on februarie 13, 2024 at 2:35 pm

    @Cristinel
    Ai zis ca esti nepomenitor. Lamureste-ma si pe mine ce inseamna. Aud des cuvantul dar chiar nu pot intelege practic ce inseamna.
    1.Daca esti preot sa inteleg ca nu mai rostesti pomenirea de dupa axion.”Inait pomeneste pe….” Pana cand? Daca are loc caterisirea, mai poti sluji? Iti faci biserica prin case? Fii duhovnicesti ii mai spovedesti? Nu-mi pot imagina.
    2.Daca esti mirean ce faci? Stai la slujba pana in momentul acela si pleci? Nu participi de loc la sfanta liturghie? Daca nu mai participi de loc, ii cauti pe cei caterisiti care fac slujba prin apartamente? Te mai spovedesti? Te mai impartasesti? Iar nu pot sa-mi imaginez.

    Apreciază

    • C said, on februarie 13, 2024 at 4:35 pm

      Florin,
      preotul care din motive de propovăduire publică a unei învățături greșite de către episcopul sau întrerupe pomenirea ….chiar daca e caterisit, nu e valabilă caterisirea . Și nu toți preoții care au întrerupt pomenirea cu episcopii și fost caterisiți…uni doar li s-a zis că nu mai au ce căuta în parohie/ mănăstire/ schit . Și atât…s-au retras pe unde Domnul i-a povățuit și slujesc in continuare după Rânduiala Sfânta.
      Mirenii care tot așa , cel mai probabil frecventează doar la preoții nepomenitori …alții altfel …depinde de cugetul lor …nu e o uniformizare pt toți …

      Apreciază

      • Florinache said, on februarie 14, 2024 at 7:25 am

        Si in cazul meu mirean bucurestean nu ma mai duc la biserica? Ce obtin cu asta? Nu transmit nici un mesaj cu asta, bisericile raman pline.

        Apreciat de 1 persoană

      • C said, on februarie 14, 2024 at 6:14 pm

        Florin , in cazul tău…și al meu … urmează sfaturile părintelui Arsenie Papacioc ( am pus un clip in răspunsul sorei Scortisoara mai sus oleacă 🙂 )
        – pune-te tu la punct , caută, cercetează, informeaza-te , observă, roagă-te ….vezi dacă preotul predică ceva pro-ecumenism sau îndeamnă la ecumenism ( in cazul ăsta să știi de cine sa te ferești) și încet încet Dumnezeu ne dă la fiecare curaj de a mărturisi Adevărul de credință în fața unora care deraiază. Dar întâi tre sa fie cât de cât puși la punct cu Adevărul de credință ca să nu fim înșelați de unii ecumeniști ( lupi in piele de oaie care răstălmăcesc după înțelepciunea lor și nu după Sfinții Părinți) .
        Doamne ajută.

        P.S.: asculta sfaturile din clipul cu Pr. Arsenie

        Apreciază

    • C said, on februarie 13, 2024 at 7:24 pm

      Ai in linkul de aici , acolo mai jos o explicație a canonului care dă voie întreruperii pomenirii :

      https://ortodoxia.ro/post/iata-cum-se-modifica-cartile-de-cult-mineiul-pentru-a-promova-ecumenismul

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.