SACCSIV – blog ortodox

Categoria REVOLUTIA va fi INEVITABILA: Cu cat ne va scumpi viata taxa pe carbon, pregatita de Uniunea Europeana

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/cu-cat-ne-va-scumpi-viata-taxa-pe-carbon-pregatita-de-uniunea-europeana-pentru-locuinte-si-masini-si-recomandata-de-fmi-pentru-romania-4793589

Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă Guvernului reducerea deficitului bugetar prin introducerea unei taxe pe emisiile de dioxid de carbon în construcții și transporturi, măsură deja pregătită la nivelul Uniunii Europene și care ar urma să intre în vigoare începând cu anul 2027.
Cine are un apartament cu două camere va plăti cu 800 de lei pe an mai mult pe an, iar cine are și o mașină va achita tot atât, arată o analiză a Asociației Energia Inteligentă.

În situația în care s-ar aplica o astfel de taxă, atunci cheltuielile populației ar crește cu circa 8% la nivel urban și cu 10% în mediul rural, aceasta din urmă ajungând „în imposibilitatea de a-și achita toate cheltuielile la veniturile actuale”, potrivit analizei organizației.
Taxa pe căldură

Aceasta a detaliat impactul. O locuință care folosește gaze naturale emite într-un an 0,205 kg de dioxid de carbon pentru fiecare kWh consumat, astfel că avem următoarele situații:
un apartamente de două camere emite anual circa două tone de CO2
un apartament de 4 camere emite 3 tone de CO2

o casă de 120 de metri pătrați izolată emite 6 tone de CO2 pe an.
Cum costul unui certificat de CO2 este de circa 80 de euro pe tonă, rezultă o creștere de 800 de lei pe an pentru un apartament de două camere, o majorare de 26% față de costurile actuale care iau în calcul un preț plafonat. Per total, costul cu gazele ar ajunge la 3.900 de lei pe an.

Pentru un apartament de 4 camere, creșterea este de 1.200 de lei, iar procentual tot cu 26% față de nivelul de azi. Costul cu gazele ar ajunge la 5.850 de lei anual.
Pentru casă, creșterea de cost ar fi de 2.400 de lei anual, ceea ce înseamnă tot 26% ca procent. Costul total anual ar fi însă de 11.700 de lei pe an.

Pentru o casă încălzită pe lemne, costurile ar urma să crească cu 4.680 de lei anual, adică cu 48% față de nivelul actual. Per total, costurile ar ajunge la 14.280 de lei anual, arată asociația.
Mașina mică, un lux

De scumpiri ar urma să aibă parte și proprietarii de mașini.
O mașină Dacia Logan emite 0,116 kg de CO2 pe fiecare kilometri parcurs, astfel că la o medie de 15.000 de kilometri parcurși într-un an se ajunge la emiterea a două tone de CO2.

Introducerea taxei pe carbon ar însemna astfel costuri suplimentare de 800 de lei pe an, având în vedere costul unui certificat de 80 de euro pe tonă.
Majorarea ar fi de 12% față de prețul actual de 6,5 lei pe litru. Astfel, costul total anual cu carburantul ar ajunge la 7.600 de lei.

Scumpiri generale de 10%
Majorarea prețului carburanților va duce și la majorarea restului produselor.

„Dar taxa de CO2 pe construcții și în transporturi va aduce scumpiri în lanț la toate produsele și serviciile, pe care le apreciem de circa 10%”, arată Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă.
„Îngrijorător este faptul că odată cu aplicarea acestei taxe, conform estimărilor realizate, gospodăriile din mediul rural s-ar găsi în imposibilitatea de a și achita toate cheltuielile la veniturile actuale.

Astfel, chiar dacă această taxă ar reduce deficitul bugetar, ea ar determina o importantă creștere a nivelului de sărăcie al românilor. Soluția nu este creșterea taxelor, ci reducerea cheltuielilor”, conchide Chisăliță, în analiză.
Agreată deja la nivel european

Uniunea Europeană a agreat introducerea unei taxe de carbon în construcții și transporturi în decembrie 2022, după cum scria la acel moment Euractiv. Intrarea în vigoare a acesteia este programată pentru anul 2027.
La acel moment se discuta de o plafonare la 45 de euro a costului cu certificatele de dioxid de carbon până în anul 2030. Între timp însă prețurile acestora au crescut până la 80-90 de euro pe certificat, în așteptarea reformelor incluse în planul de reforme Green Deal.

Vineri, 2 februarie, un astfel de certificat se tranzacționa la 65 de euro pe bursele de specialitate.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si articolul din 2021:

Green Deal (economia decarbonizată) conduce omenirea spre o criză catastrofală iar populația va începe lupta pentru supraviețuire

In articolul din Libertatea sunt calcule pentru Romania, insa este evident ca se vor scumpi toate in intreaga Uniune Europeana. Si chiar nu cred ca doar cu 10%.

Ba mai mult, ce nu scumpesc taxele, vor scumpi bursele, dupa schema deja folosita:

Armaghedonul energiei din Europa este provocat de stapanii burselor. Restul sunt basme

Stapanii burselor fiind aceiasi cu stapanii FMI si UE.

Probabil ca marionetele de la Bruxelles nu stiu unde se va ajunge. Papusarii insa stiu si vor sa se ajunga acolo: populatia sa sufere pana ajunge la disperare si de aici revolutia, care alaturi de razboi, sa duca la haos.

De ce ar dori stapanii din varful piramidei declansarea haosului? Pentru ca asta le este doctrina: “Order Out of Chaos” (“Ordine din Haos”)

Aceasta este o stemă reprezentând cel de-al 33-lea grad în francmasonerie (cel mai înalt grad ce poate fi atins). În vârf, motto-ul oficial al diplomei: Ordo Ab Chao.

Astfel au procedat mereu in istorie pentru a mai edifica o etapa spre Noua Ordine Mondiala. Iar acum o pregatesc pe ultima, cea mai crancena, atat de rea incat omenirea sa implore dupa un salvator. Iar „salvatorul” va veni si va fi prezentat maselor chiar de catre papusarii cei mari: ANTIHRISTUL

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on februarie 4, 2024 at 12:11 pm

    Adica e un fel d eimpozit ca locuim pe planeta Pamant . Dar cine se crede stapan pe ce nu a facut ? Cine revendica ceea nu-i apartine ? E retorica intrebarea .

    Apreciază

  2. Nicolae said, on februarie 4, 2024 at 1:07 pm

    Diavolii ăștia demenți, derbedeii globaliști care au inventat tva – care este o sprataxă, acum inventează alta taxă : tc – taxă ce va face viața și mai grea celor ce o au deja ! Revoltă planetară și îndepărtarea globaliștilor eugeniști, naziști si pedofili, derbedei sataniști, este o îndatorire cetățenească cu aplicare imediată !

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on februarie 4, 2024 at 5:29 pm

      Nicolae

      Papusarii cei mari exact asta vor: revolta.

      Apreciază

      • Paul said, on februarie 5, 2024 at 4:22 pm

        Saccsiv, poate asta se urmărește, inocularea revoltei…
        Stați oameni buni liniștiți și pomeniți i la psaltire și veți auzi de ei.
        Stați liniștiți acasă!!!

        Apreciază

      • Nicolae said, on februarie 10, 2024 at 5:07 am

        Atunci, somn ușor?

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 10, 2024 at 11:22 am

        Nicolae

        Nu, din contra, ne pregatim de Vremurile Apocaliptice.

        Apreciază

  3. scortisoara said, on februarie 4, 2024 at 1:36 pm

    Repostez un link din al carui continut mi-a placut foarte mult un comment :

    ” IC XC NI KA
    03.02.2024 19:04
    Lupta e pe sufletele noastre. Dar ca orice minciună a tatălui minciunii – diavolul, ni se mută atenția în direcția că pe plan material e toate schema, e tot ..planul BBB. Nu, nu e!
    Și pentru că intră în scenă diavolul, trebuie să știm că el nu face un scop în sine din “material”, cum ne ducem noi după fenta și credem că tot ce zboară se mănâncă. Nu, scopul în sine e pierderea Mântuirii, mijlocul e prin “material”.

    Și el, diavolul nu A izbândit și nu VA izbândi niciodată în vecii vecilor. Amin.

    Hristos e biruitor!

    Însă, e valabil pentru toți cei care c r e d că El este Fiul Lui Dumnezeu Întrupat și Înviat, Mântuitorul și Judecătorul! Și nu sunt străini de Taina comuniunii cu El!

    Și cum putem crede?
    Numai cunoscându-L. Și cum putem Să-L cunoaștem? Numai semănându-ne cu El.

    Și pe Calea Dreaptă (U N A) a credinței ..crezând în El, vom fi pecetluiți cu Sfântul Duh al făgăduinței (Efeseni 1,13).
    Unde?
    În unitate. În comuniune. Un singur Cap, El!
    Un singur Crez!

    Aici și numai aici e VIAȚA/VIAȚA VEȘNICĂ!
    Pe care El o dă, IUBIRE fiind!

    Fraților, trebuie să înțelegem, dacă vrem bineînțeles, ce tremuri sunt astea pe care le trăim. Și ce avem de făcut.

    Sunt vremuri DE ÎNTĂRIRE ÎN CREDINȚĂ.
    Astea sunt vremurile! Și trebuie să ne ÎNTĂRIM ÎN CREDINȚĂ.

    Restul sunt povești. Deturnare de la ce avem de făcut!

    “Credința neclintită este un turn întărit, iar Hristos Se face toate celui ce crede”. Sf. Marcu Ascetul

    Prea mult ne uităm în gura lui.. “Solve et Coagula” și nu știm ce avem de făcut ..concret.

    “Satana a urmărit să distrugă lumea creată de Dumnezeu și să o reconstruiască după propria sa viziune răsturnată”. Da! Asta vrea să credem, numai că lumea creată de Dumnezeu în veci nu poate fi .. reconstruită după cum ni se prezintă împotriva firii. Nu ține. Nu are el ‘ac de Cojocul Lui Dumnezeu’.
    el nu e creator, el nu poate NIMIC, mai cu seamă crea. el nu poate crea nimic!
    Și .. ar fi și culmea ca satana, tatal minciunii, să ne dezvăluie care e “propria sa viziune” ..planul lui adevărat. Nu credeți?

    Așadar, cum zicea gândiristul Pantelimon M. Vizirescu în ultimul său interviu publicat ieri pe AN, “nu uitați să mergeți la Biserică”.
    Până mai putem, și să ne întărim în credință..cât putem!

    Doamne, miluiește.”

    https://www.activenews.ro/opinii/Harca-lui-Holbein-ranjeste-deasupra-Romaniei-187277

    Apreciat de 1 persoană

  4. Oarecare said, on februarie 4, 2024 at 5:55 pm

    https://ortodoxinfo.ro/2024/02/03/seful-asociatiei-ofiterilor-in-rezerva-fara-suficienti-rezervisti-va-trebui-reintrodus-serviciul-militar-obligatoriu/
    Cum să procedăm în acest caz? Dacă lucrăm în învățământ, suntem feriți de armata obligatorie?

    Apreciază

    • Cosmin said, on februarie 4, 2024 at 8:33 pm

      @ Oarecare

      Linisteste-te. Nu cred ca au curajul de a pune arme in mainile romanilor 😉

      Apreciază

      • scortisoara said, on februarie 5, 2024 at 12:08 pm

        Romania va plati pagube pt vaccinuri comandate si neluate , pt Rosia Montana si pt ce mai vor elitele ca romanii sa nu fie inrolati in razboi. E un santaj.

        Apreciază

      • Toma said, on februarie 5, 2024 at 4:25 pm

        Dar ce, cind armata era obligatorie pe vremea lui Nea Nicu, romanii erauInarmati?

        Apreciază

  5. scortisoara said, on februarie 4, 2024 at 6:35 pm

    Da , pai noi suntem chiriasi pe Pamant . Platim taxa pe carbon …..diavolului.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Lica said, on februarie 4, 2024 at 10:02 pm

    O intrebare …

    Toata aceasta noua mascarada, adica aceste ‘taxe/impozite pe CO2 inventate’, vor fi ‘obligatorii’ pe tot globlul sau doar in proiectul Rothschild & co. numit UE ?

    O tema de gandire…

    Apreciază

    • Nono said, on februarie 5, 2024 at 6:46 am

      Care „glob”, mai Lica?!

      Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on februarie 5, 2024 at 5:42 pm

      Citisem un comentariu undeva, cum ca in Canada e implementata de zece ani. Zicea respectivul, ca daca acum avem impresia ca e traiul scump, o sa vedem noi dupa implementarea taxei. Zicea sa ne opunem acestei aberatii.

      Apreciază

  7. Geo said, on februarie 4, 2024 at 10:59 pm

    https://t.me/onciu/5549

    Apreciază

  8. geo said, on februarie 5, 2024 at 1:53 pm

    Apreciază

  9. geo said, on februarie 5, 2024 at 1:54 pm

    Apropo de ce e in Ucraina: unii ii zic razboi, altii operatiune speciala…atunci de ce cand se fac schimburi de militari, acestia poarta denumirea de prizonieri de razboi?

    Apreciază

  10. geo said, on februarie 5, 2024 at 3:14 pm

    Apreciază

  11. Paul said, on februarie 5, 2024 at 4:25 pm

    Bravo!!!!

    Apreciază

  12. […] Categoria REVOLUTIA va fi INEVITABILA: Cu cat ne va scumpi viata taxa pe carbon, pregatita de Uniune… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.