SACCSIV – blog ortodox

Senatul Cehiei a votat impotriva Conventiei de la Istanbul

Posted in Cehia by saccsiv on ianuarie 30, 2024

Orthodox Christianity: CZECH SENATE VOTES AGAINST ISTANBUL CONVENTION

SENATUL CEHIEI A VOTAT ÎMPOTRIVA CONVENȚIEI DE LA ISTANBUL

Publicat pe 30 Ianuarie 2024, de Orthodox Christianity

Foto: ruski.radio.cz

Senatul Republicii Cehe a votat săptămâna trecută împotriva controversatei ‘Convenții a Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice’, cunoscută mai bine sub numele de Convenția de la Istanbul.

34 din cei 71 de senatori prezenți au votat în favoarea ratificării, lipsind două voturi, relatează Radio Praga Internațional.

Republica Cehă se alătură astfel unei minorități de țări care au semnat (fapt realizat în anul 2016), dar nu au ratificat Convenția, precum Armenia, Bulgaria, Ungaria, Lituania și Slovacia. Însăși Turcia s-a retras din Convenție în anul 2021.

Camera Deputaților din Cehia trebuia, de asemenea, să voteze asupra documentului, dar acum este puțin probabil să facă acest lucru, având în vedere votul Senatului.

Opozanții cehi ai Convenției și-au exprimat aceleași preocupări ca multe alte țări și ca o serie de Biserici Ortodoxe: faptul că introduce noi concepte despre bărbați și femei și impune o ideologie de gen dăunătoare.

Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehiei și Slovaciei a semnat împreună o scrisoare împotriva Convenției în anul 2018, argumentând, printre altele, că aceasta încalcă principiul juridic al prezumției de nevinovăție.

Cea mai recentă Biserică Ortodoxă care a criticat Convenția de la Istanbul este Biserica Ortodoxă Macedoneană – Arhiepiscopia de Ohrid. Biserica a organizat un protest prin rugăciune în luna iulie împotriva încercărilor de a aduce ideologia de gen prin intermediul legislației. În discursul său, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Macedonene, Sfinția Sa Arhiepiscopul Ștefan de Ohrid, a vorbit despre Convenția de la Istanbul ca despre o amenințare la adresa femeilor, sub pretextul protejării acestora.

OrthoChristian a raportat, de asemenea, condamnarea Convenției de către Bisericile bulgară, moldovenească, poloneză și ucraineană.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

ROG RASPANDITI (despre o noua blestematie cu masca umana): Biserica Ortodoxă Bulgară denunța ideologia „de gen“ conținută în „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.“

Turcia a ieşit oficial din Convenţia de la Istanbul

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. gheorghe said, on ianuarie 31, 2024 at 12:18 pm

    Teodor Melescanu – ca Ministru de Externe o insarcineaza … pe Rovana Plumb care fuge „iute ca sageata” si semneaza acest dpocument.
    Nici nu se usuca semnatura…. Romaniei ca iata! – Parlamentul trece la treaba si voteaza in unanimitate legea de ratificare.
    Deja temerea dintr-un anume banc devine realitate: homosexualitatea si alte degenerari sexuale devin obligatorii si – fara sa se insele cineva ca ‘zicem ca ei si facem canoi”, din bugetul Tarii se dau bani pentru propaganda, indoctrinare, … schimbare de sex, adica mutilare ceruta de noul om, idiotul sexual!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.