SACCSIV – blog ortodox

Turcia a ieşit oficial din Convenţia de la Istanbul

Posted in Turcia by saccsiv on iulie 1, 2021

ANTENA 3: Turcia a ieşit oficial din Convenţia de la Istanbul privind combaterea violenţei împotriva femeilor

Turcia a ieşit joi în mod oficial din Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, o decizie a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan puternic criticată în ţară şi în străinătate.

Mai multe manifestaţii sunt prevăzute să aibă loc joi în Turcia în semn de protest faţă de această retragere, anunţată de Erdogan în martie şi devenită efectivă de la miezul nopţii.

”Vom continua lupta. Turcia se împușcă singură în picior cu aceastp decizie” a spus Canan Gullu, președintele Asociației Femeilor din Turcia.

Ea a mai spus că din martie, femeile, și celelalte grupuri vulnerabile au fost mai reticente în a cere ajutor, cu atât mai mult, cu cât în contextul pandemiei era mai puțin probabil să îl și primească.

”Această retragere le trimite un mesaj periculos celor care comit violenţe, mutilează şi ucid: le spune că pot continua să o facă în deplină impunitate”, a denunţat joi directoarea Amnesty International, Agnes Callamard, într-un comunicat.

”În materie de drepturi ale femeilor, Turcia s-a întors cu zece ani în urmă”

Convenția de la Istanbul adoptată în 2011 şi semnată de 45 de state şi Uniunea Europeană, este primul tratat internaţional care stabileşte norme juridic constrângătoare pentru prevenirea violenţei împotriva femeilor.

Ea reprezintă tratatul internațional cel mai cuprinzător care recunoaște și abordează violența împotriva femeii despre o încălcare a drepturilor omului.

Punctele cheie ale convenției sunt prevenirea violenței, protecția victimelor și trimiterea în judecată a infractorilor.

Pe lângă aceste lucruri, Convenția de la Istanbul recunoaşte fenomenul violenţei împotriva femeilor drept o violare a drepturilor omului şi o formă de discriminare.

Este primul tratat internaţional care conţine o definiţie a genului, recunoscând legătura directă dintre stereotipurile și rolurile de gen și violența de gen.

În 2020, în Turcia 300 de femei au fost ucise de partenerul lor sau de un fost partener, potrivit asociației ”Vom pune capăt feminicidelor”.

Deocamdată, nu există niciun semnal de inversare a acestei tendinţe, atât timp cât 189 de femei au fost omorâte în anul în curs, conform aceleiaşi surse.

 

Comentariu saccsiv:

Ministrul polonez de Justiție, Zbigniew Ziobro, declara anul trecut într-o conferință de presă că țara sa se va retrage din respectivul tratat, al cărui nume este înșelător: „Convenția privind prevenția și lupta împotriva violenței la adresa femeilor și a violenței domestice”:

Polonia se retrage din Tratatul privind Ideologia de Gen. Ce face România?

Cititi va rog si:

ROG RASPANDITI (despre o noua blestematie cu masca umana): Biserica Ortodoxă Bulgară denunța ideologia „de gen“ conținută în „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.“

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. A.Nico said, on iulie 1, 2021 at 3:19 pm

    Are coaie Erdogan, spre deosebire de MULTI ALTII, PAPUSE SI MARIONETE !!!

    Respect pentru asta !

    Apreciază

  2. VioletaB said, on iulie 1, 2021 at 3:47 pm

    Așa-zisa convenție nu e in sprijinul femeilor, ci pro scârboșeniile lgtb, sub masca „drepturilor” femeilor. Au turcii „bubele” lor în cap, dar aceasta decizie este una bună și contrar a ce prezintă presă vândută.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Da said, on iulie 2, 2021 at 12:26 am

    Conventia despre pedofilie si transexualitate de la Istambul o sa ramana doar in tarile cu stapanire masonica, colonizate.

    Apreciat de 1 persoană

  4. gheorghe said, on iulie 2, 2021 at 11:49 am

    Asa – DA!

    Apreciat de 1 persoană

  5. […] Turcia a ieşit oficial din Convenţia de la Istanbul […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.