SACCSIV – blog ortodox

Jerusalem Post: Unde erau avioanele de vânătoare ale Forțelor Aeriene Israeliene pe 7 octombrie?

Posted in AVION, EVREI, GAZA, HAMAS, ISRAEL by saccsiv on ianuarie 8, 2024

Jerusalem Post: Where were Israeli Air Force fighter jets on October 7?

Unde erau avioanele de vânătoare ale Forțelor Aeriene Israeliene pe 7 octombrie?

Unele dintre primele aeronave ale IAF au ajuns în zona Gaza și în comunitățile din jurul acesteia pe la ora 7:30 dimineața, când au fost trimise la fața locului avioane fără pilot (UAV-uri).

De Ben Caspit, 07 Ianuarie 2024, Jerusalem Post

Un avion de vânătoare israelian F15 decolează în timpul unui exercițiu internațional comun de antrenament aerian la baza aeriană militară Uvda din sudul Israelului, denumit ‘Blue Flag 2017’. (credit foto: AMIR COHEN/REUTERS)

Printre numeroasele eșecuri de securitate ale Israelului, care dacă nu s-ar fi întâmplat masacrul din 7 octombrie putea fi evitat, este și cel al securității aeriene israeliene, un aspect care nu a fost discutat pe larg în acest caz este cel legat de Forțele Aeriene Israeliene.

Doar două elicoptere de luptă au fost în așteptare în acea zi nefastă și se aflau doar în kibuțul Ramat David din nordul Israelului, potrivit Walla. Comandantul detașat nu a participat la acea consultare nocturnă.

De asemenea, Israelul va lua din nou în considerare creșterea numărului de tunuri antiaeriene, se mai arată în raport, în care se afirmă că elicopterele de luptă sunt mai eficiente decât dronele (UAV), deoarece primele au un pilot care să ghideze mai bine aeronava, fiind permanent în contact cu comandantul din teren pentru a răspunde nevoilor imediate ale acestuia având la dispoziție tunurile puternice cu care este echipat elicopterul.

Unele dintre primele aeronave ale IAF au ajuns în zona din Gaza și în comunitățile din jur în jurul orei 7:30, când au fost trimise UAV-uri la fața locului. Și alea în număr redus, iar estimările afirmă că aproximativ 3.500 de teroriști atacau comunitățile de la granița cu Gaza, astfel că aeronavele IAF trimise nu au avut un impact major la începutul acelui eveniment. Elicopterele au fost, de asemenea, extrem de limitate în ceea ce privește armamentul din dotarea lor.

Cum rămâne cu avioanele de luptă?

Singurul lucru care a lipsit a fost sosirea la fața locului a unor avioane de luptă israeliene. Forțele Aeriene Israeliene au sute de avioane de luptă. Prima formație de avioane de luptă israeliene a fost lansată abia la ora șase și jumătate, în ziua de 7 octombrie. Acestea au zburat spre Gaza, au patrulat deasupra acesteia, au făcut cercuri deasupra mării și s-au întors la bază când au rămas fără combustibil. Piloții acelor avioane nu înțelegeau ce se întâmplă și nu știau ce să facă, se arată în raport. Nimeni din lanțul de comandă al IDF nu știa cum să le ceară ajutorul, să-i îndrume la acțiune, să stabilească contactul cu ei și să îi dirijeze.

Premierul israelian Beniamin Netanyahu împreună cu ofițeri militari de rang înalt aflați la un centru de război al forțelor aeriene israeliene, pe 8 octombrie 2023. (credit: AMOS BEN-GERSHOM/GPO)

S-a dovedit că IAF nu a avut un plan de acțiune pentru un incident de amploare precum cel din 7 octombrie – spre deosebire de forțele terestre ale Israelului, care sunt obișnuite să opereze în haos și nu au nevoie de o activare precisă. Nimeni de la sol nu a fost capabil să comunice în mod corespunzător cu Forțele Aeriene Israeliene.

Toți soldații IDF (Forțele de apărare israeliene) aparținând unităților speciale și infanteriei care se aflau în casele lor sâmbătă dimineața au luat inițiativa, și-au pus uniformele, și-au luat armele și vestele și au plecat spre sud, către masacrul Hamas. Forțele Aeriene nu dispun de o asemenea practică.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. gheorghe said, on ianuarie 9, 2024 at 8:43 am

    „dacă nu s-ar fi întâmplat masacrul din 7 octombrie „…
    Pai, tot mass media isrealiana spune ca palestinienii se deplasau in apropiere de locul respectiv cand au fost atacati de armata israeliana, din elicopter mai intai. Apoi, palestinienii s-au refugiat in kibutz unde au intrat tancurile israeliene si au inceput sa traga in casele cu oamenii „lor” si sa sa arunce grenade si sa traga din elicoptere: o israeliana (care da interviul) spune ca din vreo 12 sau mai multi aflati in vreo 3 case, doar ea a supravietuit sub cadavrele altora… ceilalti fiind de fapt omorati de armata israeliana iar palestinienii au fugit, ea nevazand nici un palestinian sa fi tras in cei din kibutz!
    Ce esec sa mai evite cand de fapt atacul armat ucigator efectuat asupra kibutzului a fost doar din parte armatei israeliene!?
    Nici nu mai era nevoie de avioane fiindca locul fusese „curatat” de armata israeliana…

    Apreciază

  2. florin said, on ianuarie 9, 2024 at 12:28 pm

    In luna octombrie 2023 Junicile rosii au împlinit doi ani si-o zi si sunt bune de sacrificat, probabil avioanele de vânătoare ale Forțelor Aeriene Israeliene pe 7 octombrie ”pazeau junicile ”

    Dupa cum se observa toate planurile ,, mai marilor lumii” de instaurare a unui govern mondial au ajuns in varful piramidei. Care este scolpul guvernului mondial?
    Un singul conducator mondial ( antihristul )
    O religie unica mondiala ( ecumenismul )
    Controlul total al populatiei lumii prin insemnarea cu numarul 666

    Toate acestea sunt posibile in orice clipa, dar in orice clipa este posibila si demolarea moscheei de pe Muntele Templului dupa cum a profetit si Sf. Paisie si asezarea tronului antihristului.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.