SACCSIV – blog ortodox

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia: frazele referitoare la un „dosar electronic” impus de „Noua Ordine Mondială” și cele referitoare la „globalizare” au origini non-religioase, deoarece nu au ca scop protejarea libertăților individuale ale cetățenilor, ci insinuează că Republica Greacă, serviciile sale și respectiv guvernul ales, sunt „instrumente ale lui Antihrist”

Orthodox Christianity: GREEK SYNOD: LEGALITY OF NEW IDS IS A STATE MATTER, THE SYNOD WILL CONTINUE TO STUDY CITIZEN CONCERNS

SINODUL BISERICII ORTODOXE DIN GRECIA: LEGALITATEA NOILOR ACTE DE IDENTITATE ESTE O CHESTIUNE DE STAT, SINODUL GRECIEI VA CONTINUA SĂ STUDIEZE PREOCUPĂRILE CETĂȚENILOR

Publicat pe 07 Septembrie 2023, de Orthodox Christianity

pappaspost.com

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia a oferit un răspuns preliminar la problema noilor cărți de identitate digitale care vor fi emise începând cu această lună.

Cărțile de identitate electronice au fost o problemă controversată în Grecia timp de decenii. Sfinți părinți, precum Sfântul Paisie, au avertizat cu privire la acestea, iar clerul și poporul s-au mobilizat împotriva acestora de mai multe ori de-a lungul anilor, inclusiv prin mai multe mitinguri care au precedat lansarea noilor cărți de identitate în această lună.

Două duzini de asociații misionare și academice ortodoxe au semnat un text de protest față de planul guvernului din această lună; ierarhii au adoptat diferite poziții, unii sfătuind vigilența față de posibilitatea ca ceva nefast să se întâmple, în timp ce alții au spus pur și simplu că creștinii ar trebui să aștepte și să vadă ce va spune Sinodul Greciei.

În declarația sa de ieri, Sinodul Greciei a abordat în principal chestiunea legalității noilor acte de identitate, spunând că aceasta este o chestiune care ține în întregime de stat, fără a spune că ierarhii vor aborda mai departe toate ramificațiile noilor acte de identitate, la o dată ulterioară.

Textul integral al declarației Sinodului Greciei arată:

Sfântul Sinod Permanent al Bisericii Ortodoxe din Grecia cu privire la noile legitimații de identitate eliberate de catre poliție, pe care statul elen competent a decis să le emită, publică următoarele poziții, adresate sfântului cler și poporului evlavios:

  1. Sfântul Sinod este conștient de îngrijorarea unora dintre creștinii ortodocși; de aceea, le cere tuturor să aibă încredere în Biserică și în păstorii ei responsabili, care sunt vigilenți în toate chestiunile care privesc viața credincioșilor.
  2. Orice păreri sau rezerve reproduse din noțiuni para-religioase cu privire la actele de identitate ale cetățenilor eliberate de către poliție, nu sunt de origine pur creștin ortodoxă.
  3. Teoriile care sugerează că doctrina Bisericii Ortodoxe Răsăritene a lui Hristos este ofensată de forma și conținutul noului act de identitate eliberat de către poliție, așa cum este reglementat de actualele decizii ministeriale (anii 2018, 2019, 2023), nu sunt solide din punct de vedere teologic.

În plus, frazele referitoare la un ‘dosar electronic’ impus de ‘Noua Ordine Mondială’ și la ‘globalizare’, au origini non-religioase, deoarece nu au ca scop protejarea libertăților individuale ale cetățenilor, ci insinuează că Republica Greacă, serviciile sale și respectiv guvernul ales, sunt ‘instrumente ale lui Antihrist’.

  1. În anul 2019, Consiliul de Stat a evaluat legalitatea deciziei ministeriale din anul 2018 pentru noile legitimații de identitate eliberate de catre poliție (deciziile 2388/2019, 2389/2019). Pe de o parte, a respins dezacordurile juridice privind protecția personalității, a conștiinței religioase și a datelor cu caracter personal ale cetățeanului; pe de altă parte, a anulat parțial Decizia ministerială din anul 2018 în ceea ce privește o dispoziție, care permitea utilizarea directă a ID-ului de către cetățeni ca un card pentru servicii de guvernanță digitală, deoarece această funcție nu a fost anticipată legislativ.

De atunci, statul s-a conformat și a emis două Decizii Ministeriale de rectificare (anii 2019, 2023).

În orice caz, judecata privind legalitatea legitimațiilor de identitate emise de către poliție, intră sub jurisdicția puterii judecătorești a țării, care a decis deja și se referă la o chestiune administrativă a relațiilor dintre stat și cetățeni.

  1. Cu toate acestea, problema este studiată în toate ramificațiile sale și va fi supusă unei viitoare sesiuni extraordinare a Sfintei Ierarhii.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

BRAVO GRECILOR! Mulți greci au format cozi lungi la secțiile de poliție din întreaga țară pentru a-și reînnoi cărțile de identitate vechi, care vor fi valabile timp de 10 ani, înainte ca noua carte de identitate electronică să intre în circulație. Se pregatesc proteste in marile orase ale tarii

MODEL GRECIA: 24 de asociații ortodoxe din Grecia protestează față de noile carți de identitate digitală. Actuala poziție vine după 40 de ani de dezaprobare populară constantă și de respingere a unor eforturi guvernamentale similare

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vaivoua said, on septembrie 11, 2023 at 8:58 pm

    Declaratia e negativa si arata frica bisericii fata de stat sau mai rau, concubinajul dintre biserica si stat.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cosma said, on septembrie 12, 2023 at 1:40 pm

    „vom lua Oraşul în anul în care Paştele cade pe 5 mai”! Paştele cade la această dată în 2024…
    Profețiile Starețului Ioannis Kalaidis
    (1925-2009) Grecia
    Bătrânul meu ne-a dezvăluit că America și Canada vor suferi de fenomene „naturale” în așa fel încât să nu le recunoaștem mai târziu, acest lucru m-a îngrijorat foarte tare, pentru că Starețul a mai spus că America nu va fi distrusă de război, dar de către alte dezastre teribile.
    Starețul ne avertizează din 2015 că America va fi distrusă, jumătate din America va fi inundată, până în țara indienilor, va merge sub mare.
    America nu va mai fi o superputere… Mai întâi se va întâmpla ceva care va aduce America în genunchi. Va înceta să mai fie o superputere. America va suferi o mare catastrofă geologică și biologică.
    Starețul ne avertiza: Marea de Marmură va fi plină de morți.
    Turcii vor gusta marele cutremur.. Marmara și jumătate din Constantinopol se vor scufunda.
    Va fi umplută cu clădiri care se vor prăbuși, corăbii care se vor scufunda, cadavre care vor pluti, chiar și peștii vor fugi.
    Distrugerea va ajunge până la Ankara.
    Va domina groaza, bufnițele vor jeli pe zidurile Constantinopolului.
    Veți vedea o pandemie teribilă în Turcia după un mare cutremur va fi o mare pandemie de holeră pentru că nu vor putea îngropa trupurile victimelor cutremurului.
    Și după aceea va avea loc un mare război de împărțire în 4 părți a Turciei.
    Turcia nu va mai fi pe hartă.
    Cu Turcia s-a terminat, nu te poți juca cu Sfânta Sofia, sau cu Hristos și Fecioara Maria, sau cu Tatăl Ceresc, sau cu Sfinții, sau cu sângele preoților care au fost uciși de turci și culcați pe Sfântul Altar. Acest lucru este de neiertat, copiii mei.”
    Profețiile Starețului Ioan Kalaidis despre dezastrele naturale din SUA, cucerirea Constantinopolului (Istanbul) și buletinul biometric – Apărătorul Ortodox
    https://www.aparatorul.md/profetiile-staretului-ioan-kalaidis-despre-dezastrele-naturale-din-sua-cucerirea-constantinopolului-istanbul-si-buletinul-biometric/

    Apreciat de 1 persoană

  3. Apa trece, pietrele rămân said, on septembrie 12, 2023 at 4:33 pm

    La punctul 2, scrie așa, negru pe alb:

    ,,Orice păreri sau rezerve reproduse din noțiuni para-religioase cu privire la actele de identitate ale cetățenilor eliberate de către poliție, nu sunt de origine pur creștin ortodoxă.”

    Brrr! Adică nici capitolele 13 și 14 din Apocalipsă nu sunt de origine pur creștin ortodoxă? Înseamnă că Sinodul grec se pregătește de trădare… În Apocalipsă, capitolele 13 și 14, se spune clar să nu primim un număr al cărui semn este 666 în locul numelui de Botez. Mai întâi în documentele electronice, apoi în corpurile noastre! Sfinții ne sfătuiesc să nu primim nici documentele electronice pentru a ne putea împotrivi pecetluirii cu semnul fiarei. Prin vaccinare, se urmărește digitalizarea corpului uman, adică pregătirea acestuia pentru pecetluire. Un corp uman modificat genetic, care funcționează ca un telefon, este incapabil de a menține legătura cu Dumnezeu. În plus, modificarea genetică îi dă drept de autor nu lui Dumnezeu, ci producătorului de vaccinuri. Un om care nu poate demonstra identitatea și banii pe care îi are este un SCLAV. Un om care nu-I dă drept de autor lui Dumnezeu, nu are cum să se mântuiască. Așa că documentele electronice și vaccinurile trebuie refuzate în primul rând din motive religioase.

    Apreciat de 1 persoană

    • vaivoua said, on septembrie 14, 2023 at 12:30 am

      De multe ori cei care „fac opozitia” si ii reprezinta pe crestini sunt montati de putere, exact ca sefii de sindicate pusi de servicii. „Mai pui tu, mai las eu, si schimbam pe ici, colo in locuri neesentiale…”

      Apreciază

  4. Oarecare said, on septembrie 12, 2023 at 10:55 pm

    Lupta anticip este de natură religioasă și este parte din lupta pentru Adevăr!
    Adevărul este Ortodoxia, iar aceasta trebuie să fie obligatoriu anticip, punct!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Nikos said, on septembrie 13, 2023 at 12:07 am

    s-au facut instrumente ale diavolului mai toate guvernele, si implicit ale amagitorului ce va sa vina, sa inteleg ca din cauza vietii bune mai marii bisericii au devenit imuni la realitatea in care traim? I-a prins in mreje chiar pe toti, au uitat Cui slujesc si ce invataturi am primit de la El? Nu mai au busola si reper?

    Apreciat de 1 persoană

  6. […] Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia: frazele referitoare la un „dosar electronic” im… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.