SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei: mulți au pierdut acest simț de autoconsevare

Comentariul fratelui Dr. Badass postat la Lecție de viață. Turist român, despre experiența pe o insulă grecească, afectată de o pană de curent trei zile: Cei care au avut doar carduri au făcut foamea. Cei cu mașini electrice și-au făcut cuibare în ele:

Cu telefonul sau cardul să spunem că este mult mai practic, dar de fapt este mult mai comod, arăți bună o bucată de plastic lângă un pos și se efectuează plata.
Este o facilitate foarte înșelătoare dar majoritatea care nu gândesc au luat și o să ia în continuare țeapă pe tema asta.
” Mases who are asses”, sau traducerea cea mai potrivită făcută de Creangă ” da muieti sunt posmagii, dacă nu, duceți-mă la gârlă”, sunt acei oameni care au trecut prin evenimente similare și au avut norocul să scape, nu învață lecția și cred că ulciorul merge de multe ori la apă.
Sunt accidente, întreruperi ale activităților de câteva ore, până la o zi sau două care fac oamenii conștienți să caute să fie pregătiți pentru a depăși aceste dificultăți în viitor.
Pe vremuri, țăranii aveau pivnița și cămara pline și grija lor de căpătâi era să cultive gradina și câmpul să se asigure că păstrează magaziile pline.
În ziua de azi, când supermarketurile sunt la un pas distanță, mulți au pierdut acest simț de autoconsevare și merg pe principiul ” trăiește clipa”. Ce rost are să stochezi mâncare ca furnica, când dai cu cardul la marchet și trăiești boem ca și greierele? Iar între timp nu scapi ocazia să faci glume despre ” medievali aia”, care plătesc cash și nu cred în știință.
Cei care au luat țeapă, o să ia din nou.
Mulți n-au pus mâna pe o revistă de ani buni, dar pe o carte? Și uite așa, nici din greșeală nu apucă să citească poezia ” Lupta vieții” de Coșbuc.
Țăranii știau să citească semnele din natură, știau când vine furtuna și se pregăteau să treacă de ea.
În ziua de azi sunt multe semne care arată schimbarea timpurilor și prevestesc furtuna, însă majoritatea sunt lipsiți de griji și nu le pasă de ziua de mâine.
Realitatea dură o să-i lovească ca un uragan și o să fie maturati de forța stihiilor din care puțini scapă cu viață.
Prima selecție deja are loc sigur și eficient.
Când se ajunge la situații de supraviețuire, ” greierasii” nu au nimic care să contribuie la bunăstarea comunității. Prin gândirea lor sunt un pericol și consumatori de resurse, însă pe termen lung pot ajunge să contamineze și să distrugă coeziunea comunității.
În situații de urgență, situații de criză, dificile, vrei să ai lângă tine oameni capabili, care demonstrează ( așa ca turistul român) că este prevăzător, are grijă de el și de familia sa.

” Trăiesc acei ce vreau să lupte;
Iar cei fricoşi se plâng şi mor.
De-i vezi murind, să-i laşi să moară,
Căci moartea e menirea lor.”

Pentru Dumnezeu, neam și țară!

Cititi va rog si:

Din nou despre performanta masina de gatit (cu vreascuri) pentru cei ce nu doresc sa depinda de curent electric si gaze

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on septembrie 3, 2023 at 12:05 am

    Trebuie ca noi să conștientizăm vremurile pe care le trăim! Slăvit să fie Domnul, acum și pururea și în vecii vecilor!
    Bunul Dumnezeu să ne ajute să avem un loc de muncă pentru mântuire! De exemplu, eu sunt IT-ist, însă El mi-a oferit piedici până când am ajuns să lucrez într-o școală, iar problemele s-au rezolvat, slavă Lui!

    Apreciază

    • Dr. Badass said, on septembrie 3, 2023 at 6:01 pm

      ” Bunul Dumnezeu să ne ajute să avem un loc de muncă pentru mântuire! De exemplu, eu sunt IT-ist, însă El mi-a oferit piedici până când am ajuns să lucrez într-o școală, iar problemele s-au rezolvat, slavă Lui!”

      Școală care încurajează ideologia woke.
      Este frumos să indoctrinezi mințile tinere și inocente și să pervertesti o generație.
      Ai mult de reflectat, însă vacanța este pe terminate și apoi urmează să alegi, după cum I-ți dictează conștiința sau buzunarul.

      „Bunul Dumnezeu să ne ajute să avem un loc de muncă pentru mântuire!”
      Ai ratat oferta de anul ăsta dar poate la anul ai un loc de muncă la untold, poți să plătești biletul cu donare de sânge și poți câștiga bani frumoși prin distrugerea vieților altora cu pastile, prafuri și suplimente bio.
      Nu poți sluji la 2 stăpâni, lui Dumnezeu și lui mamona.
      Trebuie să înțelegi că un loc de muncă înseamnă sclavie, ești prins în capcana banilor. Pentru un salariu trebuie să faci ceea ce poruncește stăpânul, chiar împotriva propriilor convingeri și credințe.
      Dacă dorești să ajungi un om adevărat, trebuie să treci la următorul nivel, ” să-ți câștigi pâinea cu sudoarea frunții”, adică să ai propria ta afacere sau muncă, adică meserie.
      Vrei să predai în școală, ai chemare pentru activitatea didactică?
      Atunci deschide o școală privată sau doar de meditații, așa poți să eviți activitățile și constrângerile altora.
      Se pare că nu realizezi ceea ce s-a întâmplat cu școala în ultimii 2ani, dar insiști ” să crezi în știință”, pentru că este sigur și eficient. Viața ta, alegerea ta.
      După eroii din linia antai, profesorii au fost cei mai constrânși să urmeze ” indicațiile prețioase” și apoi să le aplice și să le impună altora, părinților dar în special copiilor.

      Schimbarea vremurilor la care asistăm duce spre distrugerea societății asa cum o cunoaștem. Ești pregătit pentru asta?
      Se pare că nu.
      Într-o societate bazată pe lipsuri, lucrurile de valoare sunt cele practice orientate spre necesitățile de bază, apă, mâncare, adăpost și căldură sau foc.
      Ca profesor, ești inutil, însă dacă poți învăța oamenii lucruri practice ești infinit mai apreciat.
      Ce folos că ești profesor de chimie și înveți elevii o mulțime de formule, dar nu ești în stare să le oferi realizarea practică a lecțiilor, cum este producerea săpunului,
      Fiecare trebuie să pună pâine pe masă, însă dacă nu ai făcut pasul, este deja timpul să vinzi ceea ce ai la oraș și să cumperi o casă la țară, unde ai șansa să te integrezi într-o comunitate să – ți sporești șansele de supraviețuire. Poți găsi un post la o școală sateasca, poți beneficia de ajutor de la primar dacă este interesat de binele comunității, de la ceilalți oameni din comunitate și poți oferi și alte servicii ( gen handy man) pe lângă școală. Dacă găsești și câteva hectare de pământ atunci poți realiza o gospodărie model. Se pot face mulți bani la sat, iar dacă ai ” hambarele pline” atunci poți vinde sau face schimburi cu ceea ce ai nevoie fără stres.

      Apreciază

      • Oarecare said, on septembrie 4, 2023 at 9:52 pm

        Atenție la ispitele de dreapta! Totul trebuie să fie după dreapta socotință!

        Apreciază

  2. Dr. Badass said, on septembrie 3, 2023 at 4:24 pm

    Saccsiv,
    Ai considerat că postarea merită citită și cei care urmăresc blogul pot avea ceva de învățat.

    Mulțumesc!

    Apreciază

  3. […] Comentariul zilei: mulți au pierdut acest simț de autoconsevare […]

    Apreciază

  4. Ileana Tanasie said, on septembrie 11, 2023 at 3:28 pm

    Buna ziua; vreau si eu ambele variante. Multumesc anticipat

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.