SACCSIV – blog ortodox

Presa ebraică susține că creștinii au adus juninca roșie în Israel pentru a-l instaura pe Antihrist

Posted in AL TREILEA TEMPLU, antihrist, EVREI, Ierusalim, ISRAEL, MUNTELE TEMPLULUI by saccsiv on august 7, 2023

Israel 365 News: Hebrew Media Claims Christians Brought  Red Heifer to Israel to Establish Antichrist

Presa evreiască susține că creștinii au adus juninca roșie în Israel pentru a-l instaura pe Antihrist

„Iată rânduiala legii pe care a dat-o Domnul când a zis: Spune fiilor lui Israel să-ți aducă o junincă roșie, fără meteahnă și fără cusur și care să nu fi purtat jug; (Numerele 19:2, Biblia, versiunea Anania)”

De Adam Eliyahu Berkowitz, 04 August 2023, Israel365 News

Channel 12, un site de știri în limba ebraică, a publicat duminică un articol în care îl acuză pe premierul Benjamin Netanyahu de alocarea de resurse pentru un proiect care vizează construirea unui al treilea templu pe Muntele Templului. În articol sunt învinuiți creștinii că au adus juninci roșii în Israel.

Articolul de pe Channel 12 citează un proiect al Boneh Israel, o organizație care reunește evrei și creștini. În cooperare cu Institutul Templului, Boneh Israel a reușit să importe din Texas cu succes în septembrie cinci viței roșii în Israel, în scopul de a-i crește pentru porunca biblică.

Vițelul roșu era elementul principal în procesul de purificare rituală impusă de Biblie pentru impuritatea care rezulta din apropierea sau contactul cu un cadavru. Deoarece elementele necesare pentru această ceremonie lipsesc de la distrugerea celui de-al Doilea Templu, toți evreii de astăzi sunt considerați impuri din punct de vedere ritual, împiedicând astfel revenirea la slujba de la Templu.

În articol se menționează că Temple Institutes (Institutul Templului) a fost fondat de rabinul Yisrael Ariel, care a fost membru al partidului de dreapta Kach, declarat ilegal de către guvernul israelian. Articolul afirmă că rabinul Ariel este ‘ocrotitorul spiritual’ al ministrului Securității Naționale, Itamar Ben Gvir.

În articol se afirmă că guvernul Netanyahu este complice.

„În urmă cu câțiva ani, Ministerul Ierusalimului a prezentat o propunere de proiectare pentru construcția Promenadei de pe Muntele Măslinilor, iar oficialii care au fost implicați în planificare susțin că traseul acesteia este menit să servească, printre altele, viitoarei ceremonii de ardere a vacii”, scria articolul, acuzând, de asemenea, Ministerul Agriculturii de complicitate prin emiterea de permise pentru importul de vitei roșii. Articolul notează că ministerul a scutit vițeii de a fi marcați la ureche, deoarece acest lucru i-ar fi făcut improprii pentru mitzvah (îndeplinirea poruncii, pentru ritual).

În articol se menționează, de asemenea, că ministrul pentru Ierusalim și Patrimoniu, Nathaniel Isaac, a participat la ceremonia de la Aeroportul Internațional Ben Gurion, când au sosit vițeii, citând acest lucru ca dovadă că guvernul lui Netanyahu pregătește drumul pentru construirea celui de-al treilea Templu.

Articolul îl citează pe Dr. Tomer Persico, cercetător la Institutul Shalom Hartman, care a afirmat că creștinii sunt implicați în proiect pentru a contribui la realizarea ‘Templului lui Antihrist’.

„Antihristul, ‘Satana’, am putea spune, trebuie să vină aici și să pângărească Templul”, notează Persico.

„Atunci va începe războiul dintre Gog și Magog, în care două treimi dintre evrei mor, iar o treime dintre ei se convertesc la creștinism. Nici lumea nu prea va mai dura. Știți deja, așa ceva este un dezastru biblic.”

Ministerul Patrimoniului a răspuns Canalului 12 declarând că proiectul nu a primit finanțare de la guvern.

„Sosirea vacilor roșii în Israel nu a fost realizată sau bugetată de către minister. Directorul general al ministerului a participat la ceremonia de sosire a acestora în mod privat și în timpul mandatului guvernului anterior. Planul pentru promenada de pe Muntele Măslinilor a fost conceput în scopuri turistice și nu în beneficiul arderii vacilor roșii.”

Ministerul Agriculturii a declarat în replică:

„O licență de import pentru sursă este acordată atâta timp cât țara are aprobare pentru tipul de import solicitat. SUA au primit aprobarea pentru acest lucru de aproximativ un an. Vițeii menționați în articol au fost importați în scopuri de reproducere și au îndeplinit toate condițiile de import cerute de către minister.”

Articolul a stârnit un scandal în rândul presei arabe. Al Jazeera l-a citat pe Dr. Saleh Lutfi, ‘un cercetător în domeniul afacerilor evreiești, sioniste și politice’, care a declarat că, în lumina circumstanțelor palestiniene și regionale actuale, pentru guvernul Netanyahu a sosit momentul să ‘realizeze mitul construirii presupusului – al treilea templu’.

„Toate partidele din coaliția guvernamentală, inclusiv Partidul Likud, sunt de acord între ele asupra necesității de a continua pregătirile și demersurile pentru construirea Templului, pregătirea hainelor preoților, creșterea vacii roșii și întărirea poziției Marelui Rabin”, a scris Lufti.

El a continuat să afirme că ideea reconstruirii Templului ‘s-a înrădăcinat chiar și în rândul unor segmente largi ale mișcării laice și liberale israeliene, precum și în cercurile așa-numitei stângi sioniste evreiești’.

În ciuda pregătirilor și a alocării de bugete, Lufti a motivat că guvernul Netanyahu nu construiește în prezent Templul în curțile Muntelui Templului, subliniind că acesta ar fi ‘un pas sinucigaș pentru entitatea israeliană, care ar declanșa o revoltă religioasă în Palestina istorică, ținând cont că se va răspândi în lumea arabă și islamică, ceea ce va expune regiunea unui război religios’.

„Templul include și un consiliu biblic (Sanhedrinul), care decide și judecă în conformitate cu prevederile religioase evreiești, și deschide calea pentru pregătirea regelui, sau a așa-numitului rabin-șef, care nu guvernează neapărat într-o manieră democratică.”

Jurnalul palestinian Shehab News a raportat că directorul adjunct al Departamentului de Înzestrare Islamică din Ierusalim, Najeh Bakirat, ‘a confirmat că guvernul de ocupație a adoptat proiectul de a construi Templul în locul moscheii Al-Aqsa, pentru a face din Ierusalim o capitală evreiască… prin mai mulți pași și încălcări neîntrerupte împotriva moscheii’.

Pe postul Hamas Al-Aqsa, Dr. Shihab a declarat că ‘guvernul israelian are un plan pentru a provoca un război religios în regiune’ și că aducerea de juninci roșii la Ierusalim arată că ‘guvernul fascist israelian încurajează coloniștii să continue să dăuneze moscheii Al-Aqsa’.

Ca dovadă, Dr. Shihab a citat mulțimea de evrei care a vizitat Muntele Templului joia trecută cu ocazia sărbătorii Tisha B’Av.

„Vătămarea sfințeniei moscheii al-Aqsa de joia trecută arată că coloniștii lucrează pentru iudaizarea moscheii”, a conchis el. Trebuie remarcat faptul că evreii nu au voie să intre în Moscheea Aqsa.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că ritualul arderii junincii roșii nu are loc pe Muntele Templului. Aceasta va fi arsă pe Muntele Măslinilor, într-un loc care a fost cumpărat de Boneh Israel.

Dar nu doar palestinienii se opun iminentului ritual al junincii roșii. Chavat Ha Chofesh (Sanctuarul Fermei Libertății), dedicat opririi creșterii industriale a animalelor, a postat pe Facebook un apel pentru salvarea vacilor roșii. Petiția sa a adunat peste 5.700 de semnături începând de săptămâna trecută.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Israel Today: Juninca roșie biblică este din nou în actualitate, declanșând discuții reaprinse despre un viitor Al Treilea Templu în Ierusalim. Mulți israelieni au venit deja să o vadă

ISRAEL 365 NEWS: Uimitoarea calatorie a junincilor rosii – din Texas pana in Israel

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on august 7, 2023 at 11:10 pm

    o ….friptura pt antihrist :))))))) Salt Bae va oficia pregătirea ….:))))))

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.