SACCSIV – blog ortodox

Tot mai mulți bărbați ucraineni vor să evite mobilizarea. „Se deghizează în femei, prezintă acte false la vamă, dispar în ziua încorporării”

Posted in BARBATI, razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on iulie 22, 2023

Numărul celor care vor să se înscrie voluntar în armata ucraineană pentru a opri agresiunea Federației Ruse este mai mic comparativ cu anul trecut. Potrivit presei de la Kiev, bărbații par a fi tot mai inventivi pentru a evita mobilizarea generală după 17 luni de acțiuni militare pe teritoriul Ucrainei.
Potrivit „Ukrainska Pravda” (Adevărul Ucrainean), în rețelele de socializare au apărut o serie de pagini și grupuri în care sunt postate informații despre apariția pe străzile unei localități a reprezentanților comisariatului militar. Unele magazine, cartiere sau intersecții de străzi sunt ocolite de bărbații de vârsta recrutării pentru a nu se întâlni cu comisarii.

Din ce în ce mai multe citații de încorporare sunt ignorate. Unii bărbați dispar exact în ziua când trebuiau să se prezinte la comisia medicală. Serviciul de frontieră anunță săptămânal despre încercările de a ajunge ilegal în statele UE și a scăpa de mobilizare.
„Bărbații sunt foarte creativi în timpul încercărilor de a trece frontiera. Unii se prezintă la vamă deghizați în femei, susțin că au mai mulți copii sau se ascund sub plapumă în mașinile prietenilor”, potrivit publicației ucrainene.

Bărbații care se eschivează de la mobilizare nu sunt dezertori, dar pot fi condamnați la închisoare
Potrivit avocatului Andrei Novak, citat de presa de la Kiev, bărbații care se eschivează de la mobilizare nu sunt dezertori pentru că ei nu au părăsit unitatea militară. Dacă nu ai depus jurământul militar și nu ai fost trimis în unitate, nu poți fi numit dezertor. Există, totuși, cazuri de condamnare a bărbaților la închisoare în perioada legii marțiale.

Cititi va rog mai multe la:

https://www.libertatea.ro/stiri/dupa-17-luni-de-razboi-tot-mai-multi-barbati-ucraineni-vor-sa-evite-mobilizarea-se-deghizeaza-in-femei-prezinta-acte-false-la-vama-dispar-in-ziua-incorporarii-4607314

Interesante si comentariile de acolo.

Tagged with: , , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on iulie 22, 2023 at 10:23 pm

    Cum România face parte din NATO, există riscul ca bărbații români între 20 și 35 de ani să fie recrutați.
    Mă gândesc că ar exista niște profesii care să ofere protecție. Medic, profesor etc. Este așa sau nu este?

    Apreciază

  2. Ciprian said, on iulie 23, 2023 at 8:05 am

    0 da este mai mic decât câteva sute ca nu îmi imaginez ca au fost mulți voluntari. Au fost incorporati cu forța. Chiar și ei realizează ca Ucraina nu are sanse

    Apreciază

  3. […] Tot mai mulți bărbați ucraineni vor să evite mobilizarea. „Se deghizează în femei, prezintă… […]

    Apreciază

  4. […] Tot mai mulți bărbați ucraineni vor să evite mobilizarea. „Se deghizează în femei, prezintă… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.