SACCSIV – blog ortodox

Avorturile până la naștere (!) au fost legalizate in statul Maine din SUA, chiar dacă bebelușul este viabil și ar putea trăi în afara uterului

Posted in avort, SUA by saccsiv on iulie 21, 2023

Life News: Maine Governor Janet Mills Signs Bill Legalizing Abortions Up to Birth

Guvernatorul statului Maine din Statele Unite, Janet Mills, a semnat un proiect de lege care legalizează avorturile până la naștere

De Steven Ertelt, 19 Iulie 2023, LifeNews

Puteți adăuga și Maine pe lista statelor albastre (democrate) în care este permisă uciderea bebelușilor prin avorturi, până la naștere.

Mulțumită guvernatorului Janet Mills, New England va permite de acum înainte avorturile din orice motiv, chiar dacă bebelușul este viabil și ar putea trăi în afara uterului.

Legea LD 1619 va permite ca bebelușii nenăscuți să fie avortați în toate cele nouă luni de sarcină pentru orice motiv pe care un medic specialist în avorturi îl consideră ‘necesar’. În prezent avorturile sunt interzise după 24 de săptămâni de sarcina, însă această interdicție va fi anulată de noua lege.

„Legea din Maine ar trebui să recunoască faptul că fiecare sarcină, ca și fiecare femeie, este unică și că politicienii nu pot și nu ar trebui să încerce să legifereze marea varietate de circumstanțe dificile cu care se confruntă femeile însărcinate”, a declarat Mills înainte de a semna proiectul de lege.

Legea intră în vigoare la 90 de zile după ce sesiunea Legislativului de stat se va încheia în următoarele săptămâni.

Alte state, de la California la Colorado, de la Minnesota la Washington și de la Maryland la New Mexico, permit uciderea bebelușilor în avorturi până la naștere.

Principalii avocați pro-viață spun că Mills și democrații nu sunt în contact cu majoritatea americanilor.

„Sunt interese speciale, nu pentru oamenii din Maine, pe care partidul majoritar îi reprezintă în Augusta”, a declarat Karen Vachon, director executiv al Maine Right to Life (Dreptul la Viață din Maine), într-un e-mail de săptămâna trecută.

Mii de susținători pro-viață au apărut la Capitoliul de stat în luna mai pentru a protesta împotriva proiectului de lege privind avortul la termen. În timpul unei ședințe a comisiei, aproape 700 au depus mărturie împotriva proiectului de lege, în timp ce doar 65 au depus mărturie în favoarea acestuia. Cei de la Maine Right to Life, lideri catolici și alte organizații pro-viață au îndemnat, de asemenea, legislatorii să respingă proiectul de lege, menționând sondajele care arată în mod constant o puternică opoziție publică față de avorturile în fazele avansate ale sarcinii.

Cu toate acestea, democrații controlează Legislativul din Maine, iar Planned Parenthood (Planificare Familială), care investește milioane de dolari în alegeri electorale, a făcut lobby pentru acest proiect de lege.

„Maine s-a alăturat unei liste din ce în ce mai mari de state ai căror legiuitori par a fi interesați în primul rând să se asigure că alegătorii lor nu vor ieși niciodată vii din uter.”

Acesta a fost sentimentul directorului național al organizației Priests for Life (Preoți pentru Viață), Frank Pavone, după ce guvernatorul democrat al statului Maine, Janet Mills, a semnat astăzi un proiect de lege care elimină toate restricțiile privind avortul în acest stat.

„Guvernatoarea democrată din Maine ne-a arătat încă o dată extremismul partidului său în ceea ce privește avortul, ignorând complet faptul că poporul american nu a fost niciodată în favoarea avortului pe tot parcursul sarcinii. Majoritatea americanilor care cred că avortul ar trebui să fie legal cred, de asemenea, că ar trebui să existe mai multe limite decât sunt acum. Pe măsură ce Partidul Democrat continuă să dubleze eforturile de a merge în direcția opusă, ei devin din ce în ce mai irelevanți pentru alegătorii americani”, a conchis Pavone.

În plenul Camerei, reprezentantul Laurel Libby, republican din Auburn, a acuzat lanțul avorturilor care generează miliarde de dolari că i-a ‘biciuit’ pe legislatori când legea aproape că nu a trecut. Ea a spus că o pauză de 30 de minute pentru a lua în considerare un amendament care limita avorturile târzii la anomaliile fatale ale fătului s-a transformat în cinci ore, deoarece lobbyiștii au făcut presiuni asupra parlamentarilor să voteze pentru proiectul de lege fără amendamente.

„Planned Parenthood a dictat acestui organism că [amendamentul] nu va fi acceptat”, a spus Libby. „Am privit toată ziua cum reprezentanții care ar fi putut vota cu noi au fost urmăriți în afara acestei camere și au fost biciuiți să voteze pentru adoptarea proiectului de lege. … [Aceasta] a fost vorba despre agenda celor de la Planned Parenthood de a extinde avortul în Maine la orice moment al sarcinii, din orice motiv.”

Activiștii pentru avort au folosit argumente eugenice și discriminatorii pentru a susține ideea de a permite avorturile asupra copiilor nenăscuți viabili și capabili să simtă durere. Aceștia au susținut că avortul în fazele avansate ale sarcinii ar trebui să fie o opțiune ‘plină de compasiune’ pentru familiile care află că bebelușul lor nenăscut are o afecțiune gravă sau fatală.

Potrivit Bangor Daily News, avocații pro-viață iau în considerare o campanie de veto al cetățenilor pentru a anula legislația. Maine are o prevedere constituțională care permite cetățenilor să abroge legislația prin intermediul unei inițiative de petiție și al unui vot prin referendum.

Sondajele de opinie arată în mod constant o puternică opoziție publică față de avorturile în fazele avansate ale sarcinii. Marea majoritate a americanilor recunosc că bebelușii din uter ar trebui să fie protejați, cel puțin, odată ce sunt viabili.

Cercetările privind avorturile în fazele avansate ale sarcinii indică faptul că bebelușii nenăscuți viabili sunt avortați din motive facultative în statele în care această practică ucigașă este legală.

Un studiu recent al celor de la ANSIRH de la Universitatea din California, a constatat că femeile fac avorturi în trimestrul al treilea din mai multe motive:

„Motivele pentru care oamenii au nevoie de avorturi în trimestrul al treilea nu sunt atât de diferite de motivele pentru care oamenii au nevoie de avorturi înainte de trimestrul al treilea… ‘consecințele care duc la faptul că cineva are nevoie de un avort în trimestrul al treilea, se suprapun cu traseele către avorturi la alte termene ale sarcinii’.”

De asemenea, un specialist din Colorado în avorturi la termene înaintate ale sarcinii, a recunoscut pentru The Atlantic, în primăvara acestui an, că avortează copii viabili, la orice termen al sarcinii, practic din orice motiv.

Cu toate acestea, avorturile la termene înaintate ale sarcinii, care ucid copiii nenăscuți viabili, nu sunt niciodată necesare din punct de vedere medical, fapt confirmat de organizațiile medicale care reprezintă zeci de mii de medici.

În anul 2019, aceștia au explicat de ce:

„După 20 de săptămâni de vârstă de fertilizare, nu este niciodată necesar să se ucidă în mod intenționat ființa umană fetală pentru a salva viața unei femei. [5] În cazurile în care viața mamei este într-adevăr în pericol în a doua jumătate a sarcinii, nu este timp pentru un avort, deoarece un avort este, de obicei, un proces de două până la trei zile. În schimb, în aceste situații este nevoie de o naștere imediată, care poate fi efectuată într-un mod adecvat din punct de vedere medical (inducerea travaliului sau cezariană) de către medicul femeii. Putem salva viața mamei prin nașterea unui copil intact într-un spital unde atât mama cât și nou-născutul, pot primi îngrijirea de care au nevoie, lucru pe care îl putem face și îl facem. Nu există niciun motiv medical pentru a ucide în mod intenționat acea ființă umană fetală printr-o procedură inumană de avort, de exemplu, dezmembrarea unei ființe umane vii capabile să simtă durere [6] [7] [8], sau inducția cu soluție salină care arde pielea, sau feticidul cu inducție ulterioară.”

Au fost raportate 1.915 avorturi în Maine în anul 2020, potrivit Institutului Charlotte Lozier.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

G7 încurajat să promoveze avortul până la momentul nașterii ca mijloc de a avansa „egalitatea de gen”

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on iulie 21, 2023 at 8:41 pm

    Să nu ne mirăm dacă în curând va începe un mare război!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.