SACCSIV – blog ortodox

Video: Ce SCHIMBARI BIZARE se petrec cu PRIMITORUL unui TRANSPLANT DE INIMA. Ce-i transmite “DONATORUL”? Si nu doar in cazul inimii…

Posted in DONARE DE ORGAN, TRANSPLANT DE ORGAN by saccsiv on iulie 16, 2023

Astazi a fost Ziua Nationala a Donatorului de Organe:

https://www.amosnews.ro/ziua-nationala-a-donatorului-de-organe/

Prilej cu care repostez un documentar despre schimbarile bizare ce se petrec cu primitorul unui transplant de inima. Si nu doar in cazul inimii:

Asadar, la min. 3, schimbari la 2 saptamani dupa ce a primit ficatul unui tanar de 16 ani:

Ion Badea (pensionar) a devenit brusc extrem de sensibil. […] Initial a crezut ca-i doar o faza. A intrat insa la ganduri cand a observant ca incepe sa simta dorinta arzatoare de a asculta un gen de muzica pe care inainte il detesta: hip hop. […] Trecerea brusca i-a uluit pe toti ai lui. […] B.U.G Mafia.

[…]

Incet incet au inceput sa apara si alte schimbari. Corpul lui, care parca intinerise brusc, ii cerea miscare. “Jucam fotbal cu copii de 13 – 14 ani”.

La min. 6, dupa ce s-a intalnit cu tatal “donatorului” a aflat ca tanarul era sensibil, sportiv, trupa preferata B.U.G Mafia.

La min. 7 ni se spune ca doctoral Irinel Popescu (mason) a mai intalnit intamplari ciudate, insa stiintific ele sunt puse doar pe seama stresului si a medicamentelor administrate dupa operatie.

[…]

Exista totusi un om care are o alta teorie. Tot un profesor roman doctor in neurologie si psihiatrie. In anii ’80 el a bulversat lumea medicala internationala cu cartea sa “Inteligenta materiei”, in care vorbea despre un transfer mai subtil in cazul transplantului si il explica astfel:

“Noi purtam in celulele noastre schema structurala si functionala a intregului organism. De aceea cand un tesut este transplantat unei alte fiinte, din celulele transplantului pot sa fie transmise o serie intreaga de elemente, de trasaturi, venind de la donator.”

[…]

La min. 9:39:

“Un copil de 16 luni moare in baie. Si inima lui este data unui alt copil de 17 luni. Parintii se intalnesc si cand copilul care a primit inima avea 5 ani ii recunoaste pe parinti fara sa-i fi vazut vreodata. Deci informatia exista. N-a venit din aer, din neant. Ci pur si simplu exista in celula tesutului care i-a fost transplantat.”

La min. 12:27, David Pompei, transplant de inima:

Inca de pe patul de spital a simtit o imensa energie. “M-am dat jos din pat cu toate alea si am inceput sa fac genoflexiuni. Si am vrut sa vad daca s-a schimbat ceva dupa trei zile.” […] S-a gandit ca e energic fiindca e sanatos. O luna mai tarziu insa s-a produs o schimbare majora care l-a pus serios pe ganduri. “Mi s-a inegrit parul foarte tare dupa operatie. Sincer, nu stiu de ce. Deci am intrebat si medicii … Nu stiu. Inainte eram saten.”

[…]

Apoi, dupa 7 ani, a primit un telefon si a simtit cu i se opreste respiratia. Era tatal celui de la care fusese prelevata inima. Abia atunci a aflat ca pe salvatorul lui il cheama Marius si ca murise fulgerator la numai 22 de ani. Fusese ucis. […] La acea intalnire a aflat ca el si Marius au mai multe in comun decat ar fi putut crede: “Actiunea, activitatea, aventura. Avea parul negru.”

In lume exista multe cazuri spectaculoase de metamorfoza la pacienti supusi unui transplant de inima. Un doctor american a studiat marturiile lor si la fel ca profesorul roman a ajuns la concluzia ca exista o memorie a celulelor. Iar inima stocheaza mare parte din informatia care determina personalitatea unui om.

Pr. Dr. Paul Pearsall:

“Cei care au facut un transplat de inima au declarat ca au primit amintirile, sentimentele, preferintele culinare, temerile si gusturile muzicale ale donatorilor. O femeie, care primise inima unui boxer, era cea mai tacuta, linistita si relaxata persoana. Ura violenta. Pleca din camera cand sotul ei se uita la fotbal. A primit inima boxerului si acum se uita la fotbal, striga, injura si loveste cu pumnii.”

Cazul care a starnit valva in SUA si pe care s-a bazat teoria lui Pearsall a fost cel al unei dansatoare in varsta de 47 de ani supusa unui dublu transplant: de inima si de plamani. Imediat dupa operatie femeia delicata, atenta la dieta, s-a tranformat intr-o persoana cu un apetit imens pentru fast food si ciocolata. Iar schimbarile nu s-au oprit aici.

“La cateva zile dupa transplat, a venit presa, sa ma intervieveze. Si unul dintre reporteri m-a intrebat: Acum, dupa ce ati trait acest miracol, ce va doriti cel mai mult pe lume?

Si am raspuns: mi-as da viata acum pentru o bere.

Asa mi-a venit sa spun. Si nu sunt o bautoare de bere.

Scrisul meu de mana s-a schimbat: nu mai era inclinat de la dreapta la stanga, ci de la stanga la dreapta.”

La min. 19:37, Florin Fagetean, transplant de inima:

Nu spune prea multe despre ce i se intampla: “Cum mai zic unii, no si eu sunt cu transplant de cord si au inceput sa povesteasca, face, tu nu visezi noaptea? […] Ca vine donatorul si cere inima sa i-o dau inapoi. Si nici n-a durat mult, doua luni, l-o tocat psihic si-a decedat.”

[…]

In lume exista putine studii pe acesta tema. Unii doctori se tem ca asta ar putea determina familiile sa refuze prelevarea de organe de la rude aflate in moarte cerebrala iar multi pacienti chiar daca simt o schimbare, fie prefera sa o ignore, fie tac ca sa nu devina tinta ironiilor. Insa cei care cred in acest fenomen considera ca ar trebui analizat pentru ca el le-ar putea oferi raspunsuri asteptate despre viata si spirit.

 

Comentariu saccsiv:

Lipseste evident esentialul: “donatorul” e viu atunci cand e hacuit. Ca daca era mort, moarte ii erau si organele, nu se mai transmitea nimic, nu mai exista nici o “memorie a celulelor”.

In rest e interesant. Dar “stiinta” n-o sa ne lumineze vreodata pe acesta tema, caci “stiinta” de acest tip n-are nici un interes s-o faca. Si nici n-ar putea de pe pozitiile atee sau anticrestine pe care se afla.

Cititi va rog si:

DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt taiati? CE LUCRURI TERIFIANTE NI SE ASCUND?

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on iulie 16, 2023 at 11:12 pm

    De aici rezultă că nu trebuie să acceptăm primirea organelor de la „morți”, înțeleg bine?
    Dar dacă vorbim despre un transplant de rinichi (de exemplu), unde donatorul este viu?

    Apreciază

  2. Clement said, on iulie 17, 2023 at 12:33 am

    Din pacate, „Inteligenta materiei” si ” Transhumanismul decriptat” nu sunt „carti de capatai” pentru romani.
    Sa ai sansa de a fi contemporan cu carturari de o asemenea inaltime spirituala si sa ratacesti confuz, abulic prin viata este trist si revoltator in acelasi timp.
    Oful theologic se impune din nou.
    De ce preotii nostri nu ii educa pe enoriasi pentru a fi atenti la atitudinea pe care o au in prezenta unui ” adormit intru Domnul” , explicandu-le ca nu trebuie sa discute aiurea, sa urle, sa faca gesturi deplasate ?
    Rugaciunea sincera este singurul lucru necesar unui om declarat mort.
    Va imaginati ce si-a mai adaugat poporul nostru la cantarul Judecatii pentru ororile din timpul sechestrarii crestinilor in spitale si conducerea pe ultimul drum in bataia de joc a satanelor?
    Sa nu ii uitam pe acei oameni victime ale fricii si lasitatii noastre si sa le cerem Preotilor sa ii pomeneasca colectiv.

    Apreciază

  3. Christina said, on iulie 17, 2023 at 12:57 am

    La noi in tara este o industrie a morții in care sunt implicați oameni din toate structurile care ar fi trebuit sa ne apere si sa ne vindece dar si au vandut sufletul pentru bani si pentru putere. Sunt organizați f bine: cei ce aduna datele (analize casa OPSNAJ si nu numai), cei care atrag in capcana (petreceri, onomastice, evenimente,etc), cei care efectueaza crima sau provoaca accidentul, cei care ridica rănitul, ambulantele, iml, politia, medicii, sunt din toate categoriile sociale. Este incredibil, pare un film dar este realitatea. Baiatul meu a fost ucis pentru asa ceva, si la fiecare noua crima venea in vis, cu un nou tanar mort in accident simulat, de obicei motociclist. Mi l aducea la poarta, in vis, imi spunea numele lui… a doua zi citeam in media cum a mai murit un tanar in asa zis “ accident”, ii vedeam chipul si stiam ca a mai fost o victima. In vis, plângeam alaturi de putinele rude ale celui ucis, doream sa ma răzbun pe criminali, sa i fac dreptate, deoarece ii vedeam in vis, si stiam cine sunt… dar baiatul meu mi a interzis: lasa i mama, ca eu sunt bine, lasa i mama… Pentru o perioada de timp vor mai face crime, se vor bucura de putere si averi incredibile dar isi vor primi rasplata, ei si tot neamul lor blestemat. Cu toate acestea, ar fi bine ca colegii lor cu epoleți sa nu doarma si sa nu inchida ochii, fiindca daca si au ales o meserie deosebita, ar fi bine sa se tina de treaba, ca s a înmulțit nr de bad si ugly si dupa este mai greu. La fel si cu doctorii, sa mai lase dracu banii si viata de lux, sa aiba pozitie verticala, ori pe fata, ori in ascuns, sa saboteze crimele care se fac in spitale si morgi. De ce se intampla toate aceste spurcaciuni? Fiindca oamenii tac, din nepăsare sau de frica. Frica de ce? Ca si pierd un salariu mizer sau f mare? Dumnezeu este drept si atotputernic, si ne testează pe toti. Veti auzi de Irinel Popescu si de colegii de la agenția de transplant, si va veti mira ce s a intamplat cu ei…. Judecățile lui Dumnezeu sunt înfricoșătoare si incredibile, ii las in grija Lui. Ma uit la ei si vad chipuri cu ochi de peste congelat, din care s a scurs orice forma de viata si caldura… se cred mai presus de legi sau de pedeapsa… se cred zei atotputernici… Eu simt doar dezgust, sila, poate un pic de mila fata de copiii lor…

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iulie 17, 2023 at 1:49 pm

      Christina

      Ceva nu se leaga in povestea ta.
      Transplant de inima de la un mort nu se poate. Cum produc aia un accident de o asemenea finete incat motociclistul sa nu moara ci doar sa ajunga in coma?

      Apreciază

      • Clement said, on iulie 17, 2023 at 5:19 pm

        Stiu Arafat, Nicolăescu, Irinel cum este posibil..
        Cati ani sunt de cand au achizitionat salvari dotate cu aparatura pentru prelevare de organe pe teren? Numai pe sacciv s-a adus in discutie subiectul de n-ori .
        Achizitia, despre care SMURDul nici nu mai pomeneste, s-a facut cand fu cu accidentul elicopterului care transporta organe pentru transplant si pilotul a murit eroic” cu mana pe maneta de comanda” langa o tanara studenta care nu avea ce cauta in aparatul de zbor.
        Nu avem a sti tehnicile lor de identificare a donatorilor dar trebuie sa ii avertizam pe tineri sa fie vigilenti.
        Cu o banca de date biologice la indemana, totul este posibil.
        Deci, toti tinerii si nu numai, este recomandabil sa aiba asupra lor un document in care sa se precizeze faptul ca nu sunt donatori de organe si in caz de accident, nu doresc sa fie euthanasiati.
        Documentul trebuie sa precizeze numarul de contact al unui apropiat si al medicului de familie.
        Medicul de familie la randu-i, trebuie sa fie pus la curent cu decizia luata.
        Acest document descurajeaza multe initiative.

        Apreciat de 1 persoană

      • Christina said, on iulie 17, 2023 at 6:03 pm

        Este mult de relatat, dar in sinteza se intampla urmatoarele:
        1. Se colecteaza info ref la sanatate pentru a se vedea compatibilitățile necesare unui transplant
        2. Se gaseste un donator (care nici nu stie bietul de el ca este vizat),
        3 Se studiază mediul donatorului: familie (se cauta fara familie, sau cu membrii la munca in tari straine, sau cu greutati financiare, sau orice grad de vulnerabilitate de moment sau nu)
        4 Se provoaca accident sau este vb de o internare ( cum a fost cu “ morții de covid” sau cu unii “ morti “ de la Colectiv, care nu au fost gasiti decat tarziu, la iml ( akm discutam strict aceasta speta, de accidente provocate)
        5 Vin repede dubele de Smurd ( carw este un ong de utilitate publica, adica niste oameni, persoane fizice au infiintat o asociatie sau fundatie, si fiind de utilitate publica iau bani de la stat, eta 3000 lei/intervenție
        6 Daca este cine trebuie, si cand trebuie la masa de operatie, vin cei de la iml
        7 Se efectueaza transplantul
        Cazuri:
        Accidentatul este in coma cand il preiau ( cazul salvare sau smurd, ca s au șmecherit cu totii si sunt morgi pretutindeni in spitale )
        Cumva vin bocitoarele in halat si ii roaga pe aparținători sa accepte donarea de organe, cazul usor
        Nu exista apartinatori si atunci:
        1. S a facut un transplant si gata, aia e, se pune batista pe țambal
        2. Aparținătorii nu sunt anuntati iar la iml se face toata treaba…Așa-zisul decedat are parte de o autopsie in care organele sunt scoase…. cele bune merg mai departe pe traseu iar restul merge dupa procedura
        Ce spune legea: iml poate face orice autopsie ( scoate organe de la …. Decedat , cine a constatat decesul? ) daca decedatul nu are apartinatori sau nu are buletin la el iar in weekend apartinatorii nu au acces la iml.
        In toate aceste situatii vorbim de petsoane majoritatea tinere, sănătoase si … vii.
        Se leaga totul, penteu ca in presa transpira multe situatii de catre baietii buni, caci altfel nici tu sacssiv nu ai mai avea ce scrie pe acest subiect.
        A se vedea cazul din munții Apuseni, cand un colectiv de “ salvatori de vieti” se întorcea cu o cutie de organe din Oradea, ei fiind vezi doamne voluntari, plus o tanara care a părăsit Garnizoana fara consemn… a intervenit neprevăzutul ( fie niste baieti buni fie mana lui Dumnezeu) si s a prăbușit trenulețul morții.
        Atunci a venit actualul sef de la transplant cu un snowmobil sa ia cutiuta, inainte sa vina organili statului, care ca in kafka veneau si nu mai ajungeau….
        Sunt f multe de explicat iar aceasta mafie îngrozitoare lucreaza in continuare.
        Accidentele sunt provocate mai ales noaptea, vorbesc de Bucuresti, dar am vazut cazuri peste tot, in Constanta, Cluj, Iasi, unde sunt centre de transplant.

        Apreciat de 1 persoană

  4. geo said, on iulie 17, 2023 at 12:41 pm

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_al_II-lea_al_Rusiei

    Deoarece CEKA se temea ca soldații ruși nu vor trage asupra țarului lor, plutonul de execuție a fost format din soldați maghiari, printre ei aflându-se și viitorul lider comunist Imre Nagy.

    Apreciază

  5. geo said, on iulie 17, 2023 at 12:51 pm

    Apreciază

  6. gheorghe said, on iulie 17, 2023 at 12:57 pm

    Sa vedem …:
    „un profesor roman doctor in neurologie si psihiatrie. In anii ’80 el a bulversat lumea medicala internationala cu cartea sa “Inteligenta materiei”, in care vorbea despre un transfer mai subtil in cazul transplantului si il explica astfel: …”

    Omul doar are suflet… care are ca putere ratiunea … folosita pentru a se manifesta (actiune ori gandire) in mod VOIT.
    Materia nu are nimic din acestea,
    Inteligenta nu este data materiei ci se manifesta de Altcineva, Cel ce a creat-o.
    Cel ce foloseste ca ipoteza opusul acestor realitati se bazeaza pe erezie, nu merita ascultat si in nic un caz crezut.

    Individul Dulcan (despre el este vorba…. care „a bulversat” materialistii cu fantezii din mintea lui ratacita) a fost promovat de regimul ateu fiindca[si] prin acea carte elimina pe Dumnezeu si desconsidera sufletul in bazaconiile sale, mestesugit/vicleneste formulate.
    Toate interviurile sale sint pline de idei aberante, concluzii catstrofale si opinii (!) eretice.
    ===============================
    Pentru clarificare:
    „… A fi rațional înseamnă ŞI a fi inteligent. …” – http://www.ortodoxlazi.ro/2015/03/
    Inteligenta este data omului,
    – ca o calitate a ratiunii ( Sf. Maxim, puterile sufletului),
    – proprie starii firesti nealterate a sa… (Sfîntul Antonie cel Mare)
    – „adevărata inteligență este suma dintre minte și suflet.” (https://radiorenasterea.ro/este-inteligenta-altceva-decat-iq/ )
    … „nu putem presupune că nimicul poate avea rațiune / gândire / … etc, și nici ceva-ul, ci numai cineva, adică cineva viu, cu voință, discernământ și știință de sine.”
    (La început este rațiunea – Omilie la Ioan 1.1-14, Toma Muntean)

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 17, 2023 at 1:56 pm

      gheorghe

      Video: CONSTANTIN DUMITRU DULCAN batand campii despre KARMA, NOUA ERA, FRECVENTE si ZAMOLXIS

      Video: CONSTANTIN DUMITRU DULCAN batand campii despre KARMA, NOUA ERA, FRECVENTE si ZAMOLXIS

      Apreciază

      • Clement said, on iulie 17, 2023 at 5:54 pm

        Romanii au o vorba” parintii mananca mere padurețe si copiilor li-se strepezesc dintii” in ideea ca pentru pacatele parintilor platesc generatiile urmatoare daca nu se cere iertare si nu se fac slujbe pentru dezlegarea pacatelor.
        Si evreii religiosi cred in aceste lucruri dar doar in relatiile din interiorul etniei , Dumnezeul lor fiind unul gelos nu le permite sa ceara iertare goilor.
        Regula merge pana a cere iertare la mormantul cuiva ,pentru a nu plati urmasii.
        Aceasta credinta, convingere sa ii spunem, unii o numesc karma.
        Cat despre energii, evident ca viata inseamna energie aflata in fiecare celula, masurabila, perceptibila cu propriul nostru camp energetic sau cu aparate.
        Elecromiograma masoara campurile elecrice din muschi, elecroencefalograma, din creer si tot asa..
        Energia este informatie si toate sunt de la Dumnezeu Tatal daruite.
        Cand murim suntem scosi din priza si sufletul care nu-i electric, face ce stie el sa faca.
        Doctorul Dulcan nu-i un excroc.
        Toti medicii care au reanimat un om stiu ca acesta este mai mult decat un sac perisabil de mațe si reflexe.
        Nu tin sa contrazic de dragul contrazisului, imi dau doar cu parerea.

        Apreciază

      • gheorghe said, on iulie 18, 2023 at 9:56 am

        Multumesc!
        Am dorit sa contribui cu „hotararea”…
        Cu tristete am vazut cat de promovat este aici:
        http://www.ganduridinierusalim.com/?s=dulcan
        si aici:
        https://doxologia.ro/search/google?keys=dulcan
        si aici:
        https://basilica.ro/?s=dulcan

        Apreciază

  7. Spaceman said, on iulie 17, 2023 at 1:03 pm

    Iar primitorul unui transplant de organe de la un sugar va simți oare nevoia să sugă?

    Eu cred că astfel de povești sunt propagandă, minciuni menite să-i facă pe unii să creadă că ceva din personalitatea celor de la care s-au prelevat organe pentru transplant se va transmite primitorilor acelor organe și astfel să se încurajeze donarea de organe pentru transplant.

    Transplantul de organe ridică întotdeauna probleme de etică, nu de personalitate.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 17, 2023 at 2:05 pm

      Spaceman

      Eu cred ca din contra, nu incurajeaza, ci descurajeaza.
      Ba mai mult nu e propaganda, caci nu are elementele unei propagande. Adica se vorbeste rar despre acest subiect.
      Chiar cred ca nu ramane fara urmari hacuirea unui om viu pentru a-i pune inima intr-un alt om viu. Chiar cred ca ceva se petrece. Poate nu chiar ca in declaratiile din documentar dar nu exclud ca ceva e.

      Apreciază

  8. Primul politician important care își cere scuze celor nevaccinați: "Voi ați avut dreptate, noi am greșit" said, on iulie 17, 2023 at 1:37 pm

    Danielle Smith, premierul provinciei Alberta, Canada, este primul politician ales din lume care a prezentat scuze sincere celor nevaccinați pentru crimele comise de guvern împotriva drepturilor omului în timpul lockdownurilor Covid.

    Având în vedere că acum înțelegem că vaccinurile Covid nu opresc transmiterea virusului și că au provocat milioane de morți subite la persoane tinere și sănătoase, premierul Smith a fost întrebată dacă își va cere scuze în numele statului Alberta pentru tratamentul autoritar al guvernului față de cei nevaccinați.

    Ea a răspuns: „Pot să-mi cer scuze chiar acum. Îmi pare profund rău”, a spus ea, „pentru toți cei care au fost supuși în mod nepotrivit discriminării ca urmare a statutului lor vaccinal, îmi pare profund rău”. Pentru orice angajat guvernamental care a fost concediat de la locul de muncă, din cauza statutului lor vaccinal, și le urez bun venit înapoi dacă vor să se întoarcă”.

    Chiar mai uimitor decât scuzele sincere, premierul Smith a declarat că ia în considerare în mod serios acordarea unei amnistii legale pentru orice albertani acuzați de infracțiuni de blocare a campaniilor de vaccinare. Alberta este prima jurisdicție din Canada – poate chiar din lume – care își cere scuze față de cetățenii săi nevaccinați pentru că i-a discriminat.

    Deloc surprinzător, premierul este acum subiectul unor atacuri din partea presei mainstream și a Big Tech care încearcă să o reducă la tăcere. Săptămâna trecută, premierul Smith a anunțat că Facebook i-a suspendat în mod inexplicabil contul pentru câteva zile.

    Apreciază

  9. Primul politician important care își cere scuze celor nevaccinați: "Voi ați avut dreptate, noi am greșit" said, on iulie 17, 2023 at 1:38 pm

    https://www.ziuanews.ro/stiri/primul-politician-important-care-i-cere-scuze-celor-nevaccina-i-voi-a-i-avut-dreptate-noi-am-gre-it-1577433

    Apreciază

  10. RomeoB said, on iulie 18, 2023 at 8:19 am

    Exista riscul ca astfel de studii si fenomene sa conduca in timp la mentalitati new-age, asemenea cartii lui Raymond Moody (Life after life). Sf Serafim Rose demonstreaza ca „starile de moarte clinica” sunt naluciri demonice. Sufletul nu poate fi pus la microscop; nici demonul, nic ingerul nici Dumnezeu. Investigsarea „stiintifica” a acestor fenomene poate genera concluzii false. Singurul mod in care putem trage concluzii ferme: teologia patristica, teologia dogmatica. Modelul clasic: Serafim Rose – Sufletul dupa moarte, care reprezinta un raspuns ortodox la ratacirile new-ageiste din cartea Life after life.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.