SACCSIV – blog ortodox

Video: CONSTANTIN DUMITRU DULCAN batand campii despre KARMA, NOUA ERA, FRECVENTE si ZAMOLXIS

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 13, 2016

Daca nu esti ateu nu inseamna ca esti automat si pe drumul cel bun.

Spre exemplificare, vizionati va rog zicerea unui personaj in voga, Constantin Dumitru Dulcan:

Asadar:

“Venim de atatea ori pana cand acest minus il compensam cu plus”

“Trebuie sa ne platim aceasta karma”

Asta-i cu reincarnarea, adica nu-i cu Ortodoxia.

Mai zice despre:

“Suntem ajutati sa ne schimbam. Sa ne schimbam modul de a gandi.”

“Lungime de unda”

“Noua frecventa”

“Noua era”

“Noua gandire”

Astea sunt din categoria:

Feriti-va de ratacirile new age. Iata un exemplu de mesaj ce circula pe net: „CE URMEAZA DUPA 2012?”

Ati auzit voi de VALUL X? Si asta izbeste in septembrie, dar e de bine

Si incheie apoteotic:

“Zamolxis, primul mare initiat, ca de aici au pornit marile initieri” iar noi, cel mai vechi popor fiind, vom ajunge spiritual iar ceea ce am fost, dar probabil ca nu toti.

Asta e din categoria dacism new age:

DACISMUL si REABILITAREA SARPELUI (dragonului)

Asadar, omul bate campii.

Are pagina de facebook:

https://www.facebook.com/Dumitru-Constantin-Dulcan-134502949912330/

Si e prof. dr., general in rezerva, scriitor, neurolog, psihiatru.

E cunoscut inca de pe vremea lui Ceausescu, cu lucrarea despre inteligenta materiei, care insa a fost distinsa cu premiul „Vasile Conta” al Academiei Romane de abia in 1992.

   Si un citat din http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Dumitru_Constantin_Dulcan.htm

„Religia” mea este o căutare şi o trăire a esenţei ultime a Universului şi nu are nimic comun cu modul istoric în care s-au implicat instituţiile sale reprezentative. Ele pot persista sau pot să dispară în funcţie de vântul istoriei şi de capacitatea lor de adaptare, de remodelare, de actualizare, dar esenţa de dincolo de măruntele orgolii şi ambiţii omeneşti, va fi eternă.
Pledez pentru eternitatea acestei esenţe.

 

Reclame

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gheorghi said, on iunie 13, 2016 at 11:28 am

  Cu „regrete”, marturisesc – nu pot sa il mai ascult pe acest eretic!
  Nu este doar… ratacit,…
  Inainte de ’90 m-a surprins.. – eram un fel de liber cugetator, un dobitoc folosind ratiunea, cum sint cei mai multi „civilizati”, adica dresati ca animalele la circ.
  Cand scria/vorbea despre ceva care nu se incadra in materialismul dialectic capta atentia – era ceva diferit si – fara sa mint – pe mine m-a surprins.
  Dupa ani,… cand am inteles in ce stare sufleteasca idioata ma complaceam – un modernism rationalistm umanist, scientist, non-conformist… si dupa ce am cautata raspunsuri intrebarilor mele la duhovnicii nostri, am vazut cu alti ochi aceasta propaganda pagana oriental[ist]a:
  Iata cateva dintre afirmatiile acestia eretic, care are si nesintireea sa citeze din Sfintii Parinti si sa rastalmaceasca (diabolica pretins-talcuire) din Teologia crrstina:
  (http://gandeste.org/general/neurologul-dumitru-constantin-dulcan-nimic-nu-este-mai-mobil-decat-mintea-omeneasca-gandul-intemeiaza-creeaza-gandul-destrama-un-om-valoreaza-atat-cat-iubeste/53103)
  „Am demonstrat, sper, suficient în lucrarea În căutarea sensului pierdut (Ed. Eikon, 2008) că în fiecare clipă din existenţa noastră, când emitem un gând, implicit, fără să vrem, noi creăm, facem sau desfacem ceva, dăm un impuls ordinii din Univers sau, dimpotrivă, dezor¬dinii, haosului, în funcţie de ceea ce gândim. ”
  Noi CREAM!!!.. DAM IMPULS ORDINII DIN UNIVERS!!!! – probabil dupa ce trage apa…

  „în momentul Zero al Universului n-a fost Big Bangul, ci o Inteligenţă conştientă de sine care, o sutime de secundă mai târziu, a declanşat explozia prin care a început totul”
  Aha – n-a fost explozia ci a facut cineva explozia… deci – tot a fost Big Bang!, desi nu asta ne invata Scripturile…
  ……………
  „[Creatorul] A dat din Lumina sa o scânteie fiinţei numite Om, pentru ca prin puterea minţii sale să devină co-creator de Univers.”
  EREZIE – Dumnezeu este NECREAT, omul are suflet CREAT! Nu are nici o „scanteie” divina” care este necreata – caci atunci omul ar fi necreat!
  ––––-
  Mai zice ca… „Sentimentul de iubire este
  – conştiinţa că suntem cu toţii fraţi, fii ai aceleiaşi Surse,
  – conştiinţa că suntem cu toţii fragmente de lumină desprinse din Marea Fiinţă de Lumină. ”
  Din nou – sintem parte din aceeasi „lumina”, sinte, fii ai unei… SURSE!
  Care o fi aceasta .. mai exact???
  ––––
  Dar mai surprinzator este sa fie promovat de un site … Ortodox:
  http://www.ganduridinierusalim.com/prof-dr-constantin-dulcan-intotdeauna-dumnezeu-mi-a-raspuns-in-tacere/#comment-30463
  „[Creatorul] A dat din Lumina sa o scânteie fiinţei numite Om, pentru ca prin puterea minţii sale să devină co-creator de Univers.”
  –––––––
  Ne spune: „instinctul altceva decât o tezaurizare de inteligenţă a naturii..”
  De parca inteligenta este proprie unei presupuse entitati = natura, care NU ARE PERSOANA, deci nu are constiinta … si nu poate avea inteligenta ci doar reguli de manifestqare fenomenologica FIREASCA, adica supuse ordinii create, nicidecum unei „gandiri” „rationamente” ori vointe proprii.
  –––––––-
  Chiar dacă din ignoranţă noi credem că Universul este indiferent la ceea ce facem noi, fizica cuantică ne spune că prin conştiinţa noastră ne implicăm în ordinea sau în dezordinea sa. Cum fiecare dintre noi este un univers aparte, înţelegem că la nivel de conştiinţă ne intersectăm cu universurile tuturor semenilor şi cu marele Univers de dincolo de noi.”
  Fragment din cartea:
  MINTEA DE DINCOLO. Sinteza şi semnificaţia experienţelor morţii clinice de Dumitru Constantin-Dulcan
  Sursa: Cerul din noi – http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Dumitru_Constantin-Dulcan-MINTEA-DE-DINCOLO.htm
  –––––––––––-
  Se „asociaza” cu un interpret al New Age:
  „Când am ajuns la conceptul de inteligenţă a celulelor în 1981, am avut teama de respingere a ideii de către comunitatea ştiinţifică. Acum ideea este mult mai acceptată.
  Bruce Lipton (2005), un cunoscut cer¬cetător în biologia membranelor celulare, afirmă fără reţineri că celulele sunt la fel de inteligente ca şi noi (Biologia credinţei, Ed. For You, 2008).”
  .. DE FAPT EL CREDE IN MATERIA CREATA (ca ar avea inteligenta, deci – constiinta, deci – „persoana”) ceea ce il dovedeste idolatru, fara vreo indoiala.
  El „gandeste”: „Am afirmat de multe ori că, dacă Dumnezeu există, pentru a putea acţiona asupra noastră şi a Universului, trebuie să fie exprimat printr-o minte raţională de dimensiuni cosmice şi printr-un câmp de forţă, de energie, chiar dacă poate fi complet diferit de cele pe care le cunoaştem până acum. ”
  Adica , intr-o xi il va prinde el pe asta, care este „un camo de forta” – asta este credinta lui!!?!!
  =========================
  Astfel de vicleni eretici perturba atat neinitiatii cat si cei care au chiar pregatire (si diplome…) academica si ii zdruncina in incercarea de apropierea de credinta dreapta – rtodoxia.
  Pe langa el am mai „remarcat” pe Ovidiu Bojor dar si pe alt saman – Valeriu Popa, pe masonul neurolog Dafin Muresan de la Cluj, pe medicul (lepadat – trecut la naturism, ayurveda, …) Catalin Luca „sdcolit” de altul… dr. Puscasu…, medicul psiholog yoghin Gabriela Marin … astia si-au „facut” alt „Tatal Nostru” si sint mediatizati ca un fel de dfinti scientisti…
  Au „rezultate” = sanatate „paruta”, unde duhurile minciunii dau „putere” nefericitului ca la teatrul de papusi unde mana „lucratorului” si vocea lui dau aparenta de viata marionetelor.

  Apreciază

  • ortodoxend said, on iunie 13, 2016 at 6:46 pm

   Pai toata lucrarea lor e sa actioneze catre ortodocsi nepracticanti care inca n-au apucat o directie hotarata si inca mai cauta la nivel mental sa inteleaga ce-i cu existenta. Oamenii ca Dulcan sunt pusi de satana sa ii traga pe acestia de partea lor astfel incat sa nu cumva sa se mantuiasca apucand pe calea cea dreapta. Cei mai vulnerabili sunt cei care au un amestec de credinta cu stiinta, modernism si traditie crestina. Cam aici e segmentul unde actioneaza acesti inselati. Sa stiti ca fiecare religie pagana sau practica spirituala vine in „ajutorul” unui segment bine definit, pentru ca satana a inteles pana la urma stereotipurile de oameni, si stie cam cu ce ar putea sa insele pe fiecare.

   Apreciază

 2. Feli said, on iunie 13, 2016 at 11:56 am

  Pe mine m-a dezamagit cand l-a intrebat o prietena dupa o conferinta ce parere are despre vaccinuri, iar el a raspuns „Sunt importante, pai ce, vreti sa se intoarce holera?” (?!?!?!?!). Of…

  Apreciază

 3. ortodoxend said, on iunie 13, 2016 at 12:00 pm

  E de ajuns sa mentionam ca Dulcan a scos o carte numita „Noua spiritualitate” si gata, s-a terminat, se intelege despre ce e vorba.

  https://www.goodreads.com/book/show/21882128-in-cautarea-sensului-pierdut-vol-ii–creierul-si-noua-spiritualitate

  Sinodul se va tine, mai nou nu e obligatoriu sa fie toti prezenti, dar cei care au lipsit vor trebui sa accepte in mod obligatoriu deciziile luata.

  https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/06/13/primatul-greciei-sinodul-nu-e-numit-panortodox-asa-ca-nu-trebuie-sa-fim-toti-prezenti/

  Apreciază

 4. Cristian said, on iunie 13, 2016 at 12:03 pm

  APEL URGENT: Vesti tulburatoare despre familiile NAN si AVRAMESCU
  https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/06/12/apel-urgent-vesti-tulburatoare-despre-familiile-nan-si-avramescu/

  Apreciază

 5. valentindortodox said, on iunie 13, 2016 at 12:29 pm

  profeți mincinoși

  Apreciază

 6. Cristian said, on iunie 13, 2016 at 12:36 pm

  Mai putem avea oare vreun dubiu ca suntem extrem de aproape de revenirea Domnului Isus sau ca traim vremuri ca Noe (cand orice faptura isi stricase calea) sau Lot (cand sodomia a ajuns pana la Domnul, atragand pedeapsa)??

  –––
  Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale

  http://www.activenews.ro/externe/Canada-a-legalizat-relatiile-sexuale-intre-oameni-si-animale-134072

  –––
  MATEI 24
  37. Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului.
  38. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,
  39. si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.
  40. Atunci, din doi barbati care vor fi la camp, unul va fi luat, si altul va fi lasat.
  41. Din doua femei care vor macina la moara, una va fi luata, si alta va fi lasata.
  42. Vegheati, dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru.
  –––

  LUCA 17

  26. Ce s-a intamplat in zilele lui Noe se va intampla la fel si in zilele Fiului omului:
  27. mancau, beau, se insurau si se maritau pana in ziua cand a intrat Noe in corabie; si a venit potopul si i-a prapadit pe toti.
  28. Ce s-a intamplat in zilele lui Lot se va intampla aidoma: oamenii mancau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau;
  29. dar, in ziua cand a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasa din cer si i-a pierdut pe toti.
  30. Tot asa va fi si in ziua cand Se va arata Fiul omului.
  31. In ziua aceea, cine va fi pe acoperisul casei si isi va avea vasele in casa sa nu se coboare sa le ia; si cine va fi pe camp, de asemenea, sa nu se mai intoarca.
  32. Aduceti-va aminte de nevasta lui Lot.
  33. Oricine va cauta sa-si scape viata o va pierde; si oricine o va pierde o va gasi.
  34. Va spun ca, in noaptea aceea, doi insi vor fi in acelasi pat, unul va fi luat, si altul va fi lasat;
  35. doua femei vor macina impreuna: una va fi luata, si alta va fi lasata.
  36. Doi barbati vor fi la camp: unul va fi luat, si altul va fi lasat.”
  37. Ucenicii L-au intrebat: „Unde, Doamne?” Iar El a raspuns: „Unde va fi trupul acolo se vor strange vulturii.”

  Apreciază

 7. palcauioan66 said, on iunie 13, 2016 at 12:54 pm

  bate campii,dar nu inteleg de ce tot soiul de new-age-eristi ies in fatza,ca sa ne otraveasca sufletul cu tot felul de rataciri,Domnul sa-i mustre! Doamne ajuta!

  Apreciază

 8. Iones said, on iunie 13, 2016 at 12:56 pm

  Noutati despre proiectul vaccinarii obligatorii

  Noua lege a vaccinării ameninţă cu EXCLUDEREA copiilor din comunitate

  Un proiect de lege elaborat de Institutul Naţional de Sănătate prin care vaccinarea ar putea deveni obligatorie în ţara noastră se află în dezbatere publică din luna aprilie şi ar trebui să ajungă pe masa parlamentarilor în perioada următoare.

  Subiectul este unul delicat, însă, după ce mai mulţi părinţi au acuzat probleme de sănătate ale copiilor după ce au fost vaccinaţi. Din această cauză, rata vaccinării în ţara noastră a scăzut foarte mult. Statisticile spun că în unele judeţe se situează chiar cu 20 de procente sub rata de siguranţă naţională care este de 90%.

  Noua lege a vaccinării, care urmează să fie luată la puricat de parlamentari prevede o serie de sancţiuni care pot merge până la excluderea copiilor din comunitate. Suntem curioşi să vedem cum vor reacţiona părinţii dacă legea va fi adoptată.

  http://m.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/noua-lege-a-vaccinarii-ameninta-cu-excluderea-copiilor-din-comunitate-daca-este-refuzat-vaccinul-596672.html.html#.V13C6MtRXqA

  Apreciază

 9. energein7 said, on iunie 13, 2016 at 1:27 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 10. templier's blog said, on iunie 13, 2016 at 4:21 pm

  Off topic:
  Ce spuneti despre aceasta asociere?
  https://templierblog.wordpress.com/2016/06/13/primele-aplicatii-comune-ruso-israeliene/

  Apreciază

 11. geo said, on iunie 13, 2016 at 5:46 pm

  Apreciază

 12. Andreia A. said, on iunie 15, 2016 at 3:44 pm

  vedeti ce spune un preot din apropierea cetatii dacice Sarmizegetusa. Ezoteristii astia sunt ridicoli si il folosesc abuziv pe pr Arsenie in prostiile lor.
  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/06/sermizegetusa-regia-in-fata-pericolului.html

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: