SACCSIV – blog ortodox

Nicolae Steinhardt despre turnatori

Posted in NICOLAE STEINHARDT by saccsiv on mai 3, 2023

Nicolae Steinhardt:

“Eu am oroare de oamenii lipsiti de caracter, de codosi, de delatori, informatori, care sunt cei mai lipsiti de caracter. Am avut mare dezamagire in viata mea, fiind ‘turnat’, tradat de cunoscuti, prieteni. Cea mai sinistra categorie de oameni, adevarati denaturati, monstri, este aceea a turnatorilor de profesie, ciripitorii, informatorii, care nu merita decat dispret, desconsiderare, scuipati. Rau face regimul ca incurajeaza in intreprinderi aceasta oribila categorie de oameni declasati, verosi, cretini in general, lipsiti de bun-simt si de constiinta, mai ales care-si vand rudele, prietenii, cunoscutii. Niciodata un regim politic nu are lunga durata, nu are un fundament solid, daca se sprijina pe delatiune, para, lipsa de caracter, tradare. Trebuie sa se cultive increderea in oameni nu neincrederea, entuziasmul, nu frica, onoarea, nu dezonoarea.”

Sursa: https://tismaneanu.wordpress.com/2009/03/31/era-suspiciunii-n-steinhardt-despre-delatori-codosi-ciripitori-si-monstri/

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Simion P. said, on mai 3, 2023 at 7:21 pm

    LIVE: Paris police fire tear gas as French march against pension reform | France May Day Protests 2023

    Apreciază

  2. Felix said, on mai 3, 2023 at 7:29 pm

    Dr. John Coleman: The transhumanist agenda is Satanic – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2023-05-02-dr-john-coleman-transhumanist-agenda-is-satanic.html#

    Să nu îmbrăcăm, ca Iuda, haina trădării! | Doxologia
    https://doxologia.ro/sa-nu-imbracam-ca-iuda-haina-tradarii

    Apreciază

  3. Felix said, on mai 3, 2023 at 8:02 pm

    TU POTI FI URMATORUL REEDUCAT! – fragment din “Intoarcerea la Hristos” de Ioan Ianolide | Cuvântul Ortodox
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/tu-poti-fi-urmatorul-reeducat-fragment-din-intoarcerea-la-hristos-de-ioan-ianolide/

    Apreciază

  4. Simion P. said, on mai 3, 2023 at 8:26 pm

    Emergency evacuation in Canada right now! Historical flooding in Baie-saint-paul

    Apreciază

  5. Oarecare said, on mai 3, 2023 at 8:47 pm

    Doamne, ajută-ne să ne apropiem de oameni buni ce nu ne vor trăda!
    Este foarte important pentru vremurile pe care le trăim!

    Apreciază

  6. Felix said, on mai 3, 2023 at 10:04 pm

    ANALFABEȚII SECOLULUI 21 NU VOR FI CEI CARE NU ȘTIU SĂ CITEASCĂ ȘI SĂ SCRIE…” – Cuvantul Liber
    https://www.cuvantul-liber.ro/458466/analfabetii-secolului-21-nu-vor-fi-cei-care-nu-stiu-sa-citeasca-si-sa-scrie/

    Apreciază

  7. Felix said, on mai 4, 2023 at 7:35 am

    Părintele Iachint al Putnei:

    ”Avem, intr-adevar, mare nevoie, astazi, sa stim ce se intampla in lume, ce “zguduituri” infricosatoare ni se pregatesc prin mai-marii acestei lumi (mult peste tot ceea ce ne imaginam sau prevedem noi, crezand ca putem, cumva, cat de cat, “stapani situatia”) – dar asta, sa nu ne amagim si sa nu uitam, numai cu ingaduinta lui Dumnezeu, pentru necredinta si pentru pacatele noastre si ale lumii intregi, care au depasit orice masura – si cum suntem deja infectati si otraviti cu toate duhurile rautatii, ale minciunii si ale mortii prin toate cele care ni se intampla si acum. Ne este de folos si ne este indispensabil pentru mantuire sa incepem sa discernem semnele vremurilor prin hatisurile actualitatii tot mai bulversante, ca sa intelegem ce se (va) petrece cu noi, dar mai ales ca sa ne pregatim.
    Dar nu vom putea nici vedea, nici intelege cu adevarat toate aceste evenimente, nu vom putea nici reactiona adecvat si intelept la ele, deci nici sa ne pregatim asa cum trebuie pentru a le infrunta, daca acum, mai ales acum, nu ne straduim din rasputeri sa dobandim in inima noastra, in intreaga noastra fiinta HARUL DUHULUI SFANT! Har, har si iarasi har – acesta este raspunsul, singurul mantuitor, la toate cate se vor pravali peste noi in scurt timp cu o forta si cu o viteza zdrobitoare, care vor face desarte si ridicole toate planurile noastre de acum, toata bravada, vorbaria si cleveteala noastra necontenita, toate galcevile sterile sau vatamatoare pentru cate o felie de dreptate, toate zbaterile si sfortarile noastre pur omenesti. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne mai facem partea noastra omeneasca, atat cat se mai poate! Ba, sa o facem, dar cu multa intelepciune, cu smerenie si cu pace, nu in duhul sau cu metodele lumii, avand grija sa ne canalizam putinele resurse spre ceea ce este cu adevarat urgent, esential si realist de facut.
    Daca-i intrebati pe parintii sporiti, sub diferite forme, ei va vor spune cam acelasi lucru: nu mai pierdeti vremea, dobanditi harul prin pocainta intensa, prin rugaciune necurmata (“nu ca pana acum!”), prin smerenie adanca, din inima, pregatiti-va si restrangeti-va, adunati-va in suflet provizii duhovnicesti!
    Numai legatura noastra vie si puternica cu Hristos ne poate salva in mod minunat si numai harul Duhului Sfant, daca l-am agonisit, poate sa lupte cu duhurile dezlantuite ale satanei, numai si numai El ne poate trece, precum pe cei trei tineri, biruitori prin cuptorul de foc de neinchipuit care ne-a fost anuntat si ras-anuntat de catre glasul profetic al Bisericii. Cine a avut urechi de auzit, a auzit! Iar cine a dorit, in ciuda a ceea ce a auzit, sa ramana in nedreptate si spurcaciune, in necredinta si in rautate, in viclenie si in trandavie, este liber sa ramana pana la sfarsit! Niciun efort si niciun mijloc omenesc nu pot sa mai ajute pe nimeni de acum. Nicio strategie, nicio ambitie incrancenata si niciun calcul omenesc nu vor face fata suferintelor grele care ne asteapta, nici nu ne vor netezi calea spre moarte si Judecata. Nu altceva ne-a poruncit nici Mantuitorul Hristos, nu dupa alte cuvinte decat acestea, care niciodata nu trec, fi-vom judecati. Precum Petru … , va trebui, duhovniceste vorbind, sa mergem pe apa, iar asta… nu se invata omeneste in niciun fel, ci numai intarindu-ne credinta prin har, prin primirea si pastrarea in inimi a lucrarilor vii ale Dumnezeului nostru celui Viu!
    De aceea ne-am propus de la o vreme, sa insistam pe ceva ce am facut si pana acum, dar… de aceasta data sa o facem intr-un mod mult mai apasat, mai “programat” si mai tintit; si anume: atata vreme si in masura in care Domnul ne va ingadui si ne va ajuta, sa incercam sa ne alimentam, pe cat se poate, zilnic, prin cate o “perfuzie” pur duhovniceasca, incercand sa culegem din anumite cuvinte puternice alese din scrierile sfinte, din minunile si din pildele dreptilor care au trait foarte aproape de noi macar un strop de putere, de lumina, de nadejde, viata, de… har. Dar sa le luam intr-un chip mult mai constient, mai treaz, mai concentrat, pretuind mai mult fiecare cuvant si… intelegand ca acum strangem munitii pentru a contracara puterea intunericului care ne inconjoara si ne ataca nemilos din toate partile. Sa nu le luam ca prilejuri de a fugi sau de a uita de realitate (desi, pentru putine momente, avem si de aceasta nevoie), nicidecum pentru a ne relaxa si iluziona ca totul va fi bine, ci pentru a asuma si a duce realitatea dupa duhul si dupa voia lui Dumnezeu.”

    Apreciat de 1 persoană

  8. Felix said, on mai 4, 2023 at 8:02 am

    Parintele Nicolae Steinhardt:

    Fiecaruia dintre noi, prin Jertfa Sa, prin Scump Sangele Lui, Hristos i S-a facut izvor si chezas de drepturi depline si de indatoriri grave.
    Cand e vorba de Hristos, picaturile si faramele ori pregetarile, sovaielile, limitele sau ingustimile si maruntisurile, intoarcerile inapoi si grijile marunte, prudentele si orbecaielile nu au ce cauta.
    Totul e pe viata si pe moarte, pe capre sau pe oi, pe da sau ba, pe intreguri.
    Nu va imbatati cu apa rece rostind in sinea voastra:
    IL iubesc pe Hristos in ascuns, nu indraznesc a-L marturisi cu glas tare, de va fi nevoie ma voi si lepada de Hristos, IL voi lepada pentru ca sa nu mi se intample necazuri ori sa intampin greutati:
    astfel, ne vom pierde libertatea pe pamant prin lasitatea noastra aratata si ne vom pierde si mantuirea.
    Daca – in orice fel – IL tagaduim pe Hristos in fata oamenilor, a semenilor nostri, daca le dam impresia ca nu suntem daruiti pe viata si pe moarte pentru credinta ortodoxa, ca ne jucam cu ea de-a v-ati ascunselea, ca o schimbam ca pe o haina: L-am si lepadat pe Hristos fara a mai fi nevoie sa aducem jertfe idolilor!
    A lua bunaoara parte la adunari ateiste (ecumeniste), a sustine o doctrina ateista (ecumenista) ori a achiesa la formularea ei.
    Sa nu uitam, sa nu uitam niciodata ca Hristos iubeste curajul, ca ne cere sa fim netematori, indrazneti, neinfricati si nestaviliti de necazuri, suferinte, ba si de moarte.
    Crezand ca-L putem pacali pe Hristos Dumnezeul-Om – mare nerozie – pe noi insine ne lipsim dintr-o data de tot binele si pe pamant si-n ceruri.
    Sa nu fie asa!
    Sa fii crestin inseamna, in istorie, sa asumi anumite riscuri, sa poti infrunta pericole de pozitii de tarie sufleteasca.
    Ne indreptam, ne curatim si ne mantuim crezand cu inima: geaba ne inchinam, geaba aprindem lumanari, geaba postim si ajunam, geaba veghem; geaba… daca nu avem nadejdea si increderea si linistea launtrica fiind ancorati in Pronia lui Hristos Dumnezeul-Om: suntem rupti launtric de Hristos mai abitir daca ne-am turci!

    Părintele Serafim Rose:

    „Vladimir Soloviov, în «Scurtă povestire despre Antihrist», sugera cu ingeniozitate că Antihrist, pentru a-i atrage de partea lui pe ortodocşii conservatori, va deschide un muzeu cu toate antichităţile (fariseismele) creştine.
    Probabil că până şi reprezentările lui Antihrist însuşi (Apoc. 13, 14) vor fi în cel mai curat stil bizantin, iar acest gând ar trebui să ne facă să ne trezim.
    Antihrist trebuie înţeles si ca un fenomen „duhovnicesc”.
    De ce vor dori toţi cei din lumea întreagă să se închine icoanei sau statuii lui?
    Evident, fiindcă este ceva în antihtist ce corespunde cu ceva din noi.
    Iar acest ceva este lipsa harului lui Hristos din noi înşine.
    De aceea mă tem de inimile reci ale „corectului tipiconal” mult mai mult decât orice eroare intalnita te miri pe unde.
    Simt în aceste inimi reci o pregătire pentru lucrarea lui Antihrist a cărui imitație a lui Hristos trebuie să se extindă și la „teologia corectă”!
    Dacă ne vom închina icoanei lui antihrist (ferească Dumnezeu!), va fi pentru că vom simţi indeosebi o atracţie către lucruri exterioare din Ortodoxie, care s-ar putea chiar să semene a creştinism, de vreme ce «Antihrist» înseamnă cel ce este «în loc de Hristos» sau seamănă cu Hristos..
    Nu permiteti să rămâneti incremeniti in proiect, blocati în aspectul exterior al ortodoxiei – fie că sunt slujbele bisericești splendide („biserica înaltă” la care ati fost atras de cand erati copil), disciplina tipiconala exterioară (posturi, inchinaciuni etc.) fiind „supercorect” în conformitate cu litera canoanelor etc.
    Toate aceste lucruri sunt bune și utile, dar dacă cineva le accentueaza peste măsură o să intre în necazuri și încercări.
    Venim la Ortodoxie pentru a-L primi pe Hristos prin harul Lui, iar acest lucru nu trebuie să-l uitam niciodată.
    Lucrurile acestea tipiconale nu ne vor mântui prin ele insele – sunt lucruri care ţin de cele exterioare.
    Ele pot fi de folos, dacă sunt folosite cum se cuvine, dar dacă devin ceva care prevaleaza in viata noastra ca un manierism, daca devin o prioritate sau dintâi lucru după care tânjim, atunci devin formalisme şi nu ne duc la Hristos si la asimilarea harului Lui, ci la Antihrist“.

    Apreciază

  9. Felix said, on mai 4, 2023 at 8:15 am

    Mvai, in gura presei am devenit un popor de conspirationisti😎

    „Acest mesaj este lansat în contextul scandalul iscat recent de Proiectul de lege privind „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”, care a stârnit isterie în mediul online, luând naștere scenarii conspiraționiste, desprinse parcă din opera lui Orwell.
    Totul a culminat prin organizarea unor proteste în fața Parlamentului.
    Gabriela Firea a catalogat întreaga mișcare drept o „manipulare îngrozitoare”,

    https://www.replicaonline.ro/un-chestionar-care-circula-prin-scoli-a-dat-nastere-unor-noi-bdquo-teorii-ale-conspiratiei-ldquo-video-555124

    Apreciază

  10. Felix said, on mai 4, 2023 at 9:23 am

    Alexandru Mironescu, biofizician, scria:

    M-am rugat cu staruinta lui Dumnezeu sa pot spune pana la sfarsitul vietii mele ca o viata salvata printr-o lasitate e mai rea decat moartea, si e sub nivelul mortii. Exista o intensitate si o calitate a existentei mai mari in actul de a muri subordonat valorilor si conditiilor care mentin chipul tau de om si il slujesc in lume, decat intr-o existenta indelungata, dar salvata printr-o lasitate.

    ###

    Cel ce se teme de moarte este rob si e gata sa faca orice (compromis) pentru a nu muri!
    Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilie la Evrei, IV.

    Daca moartea pare un lucru infricosator, aceasta se intampla din pricina slabiciunii noastre. Ca frica de moarte vine din slabiciune, asculta-l pe Pavel care o cere si se bucura mai dinainte zicand: „doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos si aceasta e cu mult mai bine” (Filip. 1, 23). Si iarasi: „Si chiar daca mi-as varsa sangele pentru jertfa si slujirea credintei voastre, ma bucur si va fericesc pe voi toti. Asemenea si voi bucurati-va si fericiti-ma” (Filip. 2, 17-18), dupa cum se intristeaza de contrariul: „Si nu numai atat, ci si noi insine suspinam in noi, asteptand infierea, rascumpararea trupului nostru” (Rom. 8, 23). Si iarasi: „Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreuiati” (II Cor. 5, 4).
    Vezi cat de mare intelepciune? Cele care in ochii altora par vrednice de lacrimi, el se roaga sa le primeasca. Si cele care pentru altii sunt vrednice de bucurie si de placere, pentru el sunt vrednice de plans si de suspine. Sau nu e vrednic de suspin faptul de a fi in loc strain si a locui departe de patria cereasca? Sau nu vrednic de bucurie faptul de a alerga repede la limanul cel linistit si sa primim cetatea de sus de unde fug chinul si intristarea si suspinul? Dar ce inseamna acestea pentru mine care sunt pacatos? Vezi ca nu moartea este cea care provoaca intristare, ci constiinta cea rea? Inceteaza a mai fi pacatos si moartea iti va fi si tie dorita?
    Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilie la Psalmul 114.

    Caci nu moartea e un rau, ci moartea cea rea este un rau. De aceea zice: „Cinstita este inaintea Domnului moartea cuviosilor sai” (Ps. 115, 15). Iar in alta parte, „Moartea pacatosilor este rea” (Ps. 33, 22), numind rau faptul de a pleca dincolo cu constiinta rea, impovarata de multe griji ale pacatelor. Dupa cum cel ce are o constiinta curata alearga la premii, merge spre cununa.
    Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilie la Psalmul 110.

    Caci cel drept chiar de va muri, nu moare, ci doarme. Cel ce urmeaza a fi trimis la o viata mai buna, doarme. Iar cel ce va fi dus la o moarte fara de moarte (osanda) si traind este mort. Aceia in iad se coboara. Iar ceilalti vor urca la ceruri si vor fi cu Hristos.
    Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilie la Psalmul 113.

    Vezi si cetatile cum alearga la mormintele mucenicilor si popoarele aprinse de dor pentru ei. Aceasta inseamna ceea ce spune: ca este mare ravna lui Dumnezeu pentru moartea cuviosilor Lui. Caci nu au murit pur si simplu, nici la intamplare, ci cand a ingaduit Hristos prin iconomie.
    Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilie la Psalmul 115.

    Caci cel ce nu se teme de moarte, nu este sub tirania diavolului. De nimeni nu-i e teama, de nimeni nu-i e frica, e deasupra tuturor si mai slobod decat toti.
    Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilie la Evrei, IV, 4.

    Sfantul Paisie Aghioritul:

    Dacă cineva nu se hotărăşte pentru moarte, nimic nu se face.Toate de acolo încep.
    Lepădarea de credinţă se ispăşea prin mucenicie.
    Astăzi cei mai mulţi vor ca alţii să scoată şarpele din gaură.
    In regulă, nu-l scot ei, dar cel puţin să spună: “Luaţi aminte! S-ar putea să fie vreun şarpe acolo“, încât celălalt să-şi facă probleme.
    Dar nici aceasta nu fac.
    Dacă am fi fost noi în anii Mucenicilor, cu raţionalismul (logica) pe care îl avem, am fi spus:
    “De Dumnezeu mă lepăd pe dinafară – nu-L lepăd dinlăuntrul meu – pentru că în felul acesta îmi vor da cutare funcţie şi voi iubi pe aproapele meu“. Atunci numai tămâie de-ar fi aruncat în focul idolilor, Biserica nu-i împărtăşea cu Sfintele Taine. Cel care făcea aceasta era după aceea trecut în rândul catehumenilor nebotezati, caci pierdusera harul de la Botez.
    Cei care se lepădau de Hristos trebuiau să-şi ispăşească păcatul prin mucenicie.
    Sau în vremea luptei împotriva Sfintelor Icoane, li se spunea să ardă sau să arunce icoanele, dar ei preferau să primească mucenicia decât să le arunce.
    Noua, dacă ne-ar spune să aruncăm o icoană sau sa nu o sarutam cand ne inchinam, am spune:
    “S-o aruncăm pe aceasta căci este o influenta a Renaşterii. Vom face mai târziu una bizantină“.
    ” Nu mai sarut icoana, dar ii fac o bezea cu mana, si m-am scos”…atunci când cineva se mişcă egoist, nu primeşte harul lui Dumnezeu şi este firesc ca atunci când vine o greutate să se lepede de Hristos.
    – Părinte, de multe ori spunem că Dumnezeu va da putere în ceasurile grele.
    – Dumnezeu va da putere unui om smerit, care are inimă infranta, care are intenţie bună. Dacă Dumnezeu va vedea cu adevărat intenţie bună, smerenie, va da multă putere a harului. Adică va depinde de intenţia omului ca să primească puterea harului de la Dumnezeu.
    – Părinte, ati spus că omul trebuie să aibă smerenie şi intenţie bună. Se poate să aibă mândrie şi intenţie bună?
    – Atunci când spunem smerenie, înţelegem să aibă smerenie cel puţin în acest subiect al muceniciei. Se poate să aibă mândrie, dar atunci să se smerească şi să spună: “Dumnezeule, sunt mândru; acum însă dă-mi putină putere a harului să mărturisesc pentru dragostea Ta şi să-mi ispăşesc păcatele mele”. Aşadar, dacă are dispoziţie smerită şi merge la mucenicie cu pocăinţă, atunci Dumnezeu dă mult har. Adică să nu meargă cu dispoziţie mândră, cu gândul că va deveni mucenic şi cu gandul ca i se vor scrie după aceea sinaxarul şi slujba, şi-i vor face icoană cu aureolă. Deci dacă merge cineva la mucenicie cu gândul că va avea slavă în rai, mai bine să nu se gândească să mucenicească. Un creştin adevărat şi corect, dacă ar şti că şi în rai unde va merge va avea iarăşi parte de chinuri şi de mucenicii, tot va dori să meargă acolo. Nu trebuie să ne gândim că dacă suferim ceva aici pe pământ vom fi mai bine acolo în cer. Să nu procedăm aşa, negustoreşte. Noi îl iubim pe Hristos. Să existe mucenicie… Dar nu trebuie să ne preocupe aceasta. Singurul lucru ce trebuie să ne preocupe este să fim cu Hristos.
    „Iar de vei vedea frica in inima ta, spune Sfantul Varsanufie cel Mare (R. 703, Filocalia XI), pleaca, (ia calea muntilor n.n.), si sa nu socotesti ca prin aceasta ai tradat credinta. Si de ramai avand intru tine frica, se poate intampla ca, nesuportand chinurile ce vor veni, sa tradezi adevarul si sa-ti atragi pedeapsa vesnica. Caci nu cere Dumnezeu ceea ce intrece puterea cuiva”.
    Si conchide Sfantul Paisie Aghioritul:
    Cand va vor da un card (portofelul digital si buletinul biometric cu cip n.n.) care le cuprinde pe toate celelalte carduri (permis auto, card sanatate, card bancar etc.) , acel card sa nu-l primiti, pentru ca cine-l va primi nu va putea scapa de pecetluirea care urmeaza!

    Steinhardt:

    Istoria se ascunde in „regia” minciunii, a dedublarii.
    Rostul crestinului care deosebeste duhurile este: sa fie sensibil la microsemnale, sa devaluie ce sta camuflat sub minciuna, sa decodeze sloganurile, sa descopere ce sta ascuns.
    Vreau sa vorbesc de microsemnalele care, singure de obicei, ingaduie strapungerea stratului de vid inapoia caruia este izo­lata crima perfecta.
    Regimurile totalitare au grija sa ia toate masurile necesare – mergand foarte departe pentru acoperirea adevarului.
    Oamenii rai, tiranii, propaganda ideilor rele cauta sa incurce lucrurile, sa le ieie asa, incat secundarul si principalul sa se amestece, si ochiul omului sa nu mai poata desprinde limpede ceea ce este esential din masa de detalii nesemnificative.
    Prezinta lucrurile in asa fel, incat amanuntele sa or­beasca oamenii de buna credinta, si am comparat aceasta actiune cu ceea ce face prestidigitatorul.
    El apare pe scena, isi sufleca manecile, arata jobenul publicului, sa vada ca jobenul nu contine nimic intr-insul, isi scutura mainile si bratele si pe urma scoate un iepure din joben.
    Şi toata lumea e fermeca­ta si minunata de cum de-a iesit iepurele din joben.
    Dar el, ca sa faca aceasta operatie, o pierde intr-o se­rie intreaga de detalii. Muzica, lumini, gesturi, in asa fel ne orbeste, ne pierde cu detaliile, incat noi nu observam pe unde iese cu adevarat iepurele.
    E o operatie de prestidigitatie, care urmareste sa ne distraga privirea, sa ne ameteasca. Asta cred ca fac oamenii astia ai sistemului.
    Ne orbesc, ca sa nu avem capacitatea de-a prinde esentialul, de a discerne esentialul.
    Maselor nu le pasa de liberta­tea individuala, de libertatea cuvantului; ele indra­gesc autoritatea… prin egalitate inteleg egalitatea opresiunii… doar indivizii cu constiinta treaza doresc libertatea. Sa fim deci mai putin convinsi, noi, intelectualii si detinutii politici, ca toata lumea se omoara dupa libertate.
    Insa sufletele mari – cum sunt mari marii duhovnici si alti crestini traitori, – sunt oameni care s-au priceput, nedusi cu vorba, nedusi cu luminile, cu zgomotul, cu efectele secun­dare, cu regia.
    Nedusi cu regia.
    Ei, dincolo de regie, disting esenta. Deci trebuie sa fim foarte atenti.
    Clarviziunea este intr-adevar o insusire esentiala a tuturor sufletelor mari.
    Toti marii duhovnici, toti marii oameni de caracter, cu adevarat mari, au avut aceasta clarviziune.
    Au stiut sa vada.
    Exista o intrea­ga arta a vederii.
    Ne lasam foarte usor orbiti, foarte usor ametiti, distrasi.
    E o arta, arta vederii.

    Apreciază

  11. Felix said, on mai 4, 2023 at 9:43 am

    Mai ramane pielea catifelata dupa vax sau cresc solzii?!😉

    Gruesome, post-covid-injection skin diseases now rampant among the fully jabbed – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2023-05-03-gruesome-skin-diseases-rampant-covid-fully-jabbed.html#

    Apreciază

  12. Felix said, on mai 4, 2023 at 10:03 am

    Modificări privind obţinerea Cărţii electronice de Identitate | Agenția de presă Rador
    https://www.rador.ro/2023/05/04/modificari-privind-obtinerea-cartii-electronice-de-identitate/

    Apreciază

  13. Felix said, on mai 4, 2023 at 10:50 am

    Sfantul Paisie Aghioritul:

    Obraznicul denatureaza sau calca, de pilda, un adevar evanghelic, pentru ca sa-si justifice caderea lui.
    Nu respecta realitatea, adevarul, ci il mototoleste intru cunostinta, calca in picioare un lucru sfant.
    Si lucrul acesta devine incet-incet o stare de fapt, o situatie.
    Obraznicul justifica minciuna ca sa-si indreptateasca astfel caderea sa.
    Isi poate aduce aminte ce s-a spus acum zece ani in alt caz, si sa-l prezinte ca exemplu ca se justifice pe sine.
    Nici diavolul, cel mai mare logician, nu s-ar fi putut gandi la asa ceva in ceasul acela.
    Oamenii obraznici se afla in prima faza a hulei impotriva Duhului Sfant.
    Cei ce dispretuiesc cele sfinte intr-a doua, iar in a treia se afla diavolul.
    Sursa:
    Sfantul Paisie Aghioritul, Trezire duhovniceasca, Schitu Lacu, 2000, p. 52

    Am observat că astăzi și cei mici și cei mari pe toate le justifică cu o gândire satanică. Diavolul pe toate le explică în modul său personal și astfel se află în afara realității. Îndreptățirea este o tâlcuire satanică.
    Cel ce se cercetează corect pe sine nu se îndreptățește. Și iată, sunt unii deștepți, foarte isteți, care fac cele mai mari neghiobii. Pentru că este și interesul. “Fac precum îmi convine, precum este în interesul meu”.
    Prin îndreptățire omul orbește sufletește. Chiar de ar omori și un om, diavolul îi dă dreptate. “Cum de l-ai suferit atâta timp?”, îi spune. “Trebuia să-l omori mai devreme”.
    Este trebuință să dobândești bărbăție duhovnicească ca să iei asupra ta toată responsabilitatea păcatului tău. Cu cât adăugăm mai multă greutate asupra noastră luându-ne asupră-ne greșelile altora, cu atât mai mult și Bunul Dumnezeu ne ușureaza povara și simțim veselie dumnezeiască.

    Cuviosul Paisie Aghioritul: Îndreptățirea – PELERIN ORTODOX
    https://acvila30.ro/cuviosul-paisie-aghioritul-indreptatirea/

    Apreciază

  14. Felix said, on mai 4, 2023 at 12:26 pm

    Parintele Arsenie Papacioc:

    „Fratele meu,
    Dumnezeu
    m-a înţelepţit în şederea mea în puşcărie şi m-a învăţat sa mă feresc.
    Sunt mulţi (turnatori) care şi-au pierdut sufletul si s-au vândut diavolului (administraţiei); eu îi plâng caci sărmanii pentru că nu ştiu ce fac.
    Iţi dai seama ce înseamnă să-ţi pierzi locul de veci?
    Numai Sfânta muceniţă Teodora s-a reîntors după ce Dumnezeu i-a luat sufletul şi a mărturisit oamenilor cât de înfricoşătoare şl urgisite sunt sufletele lor, ale celor păcătoşi, în faţa vamilor cerului.
    Acolo vin cete diavoleşti puzderie şi-i încearcă în fel şi chip.
    Dacă te-ar înţepa cineva în ochi cu acul, dacă ţi-ar scormoni măruntaiele cu cuţitul, n-ar însemna nimic faţă de chinurile de acolo. (…) Vai, vai, ce va fi acolo! Aşa să ştiţi!”

    Între colegii de suferinţă nu erau numai turnători, ci şi oameni de bună credinţă, care recunoşteau în Părintele Arsenie un adevărat îndrumător…

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-arsenie-papacioc-in-inchisoarea-de-la-aiud-ii-patimire-muceniceasca-seninatate-si-iubire-de-vrajmasi-rezistenta-desavarsita-la-ademenirile-reeducarii-acesta-are-o-credinta-de-o-tarie/

    Apreciază

  15. Mihai Rapcea said, on mai 4, 2023 at 12:59 pm

    Raportul pe anii 2022-2023 al organizației „Reporteri fără frontiere” arată starea deplorabilă a presei la nivel mondial: jurnaliștii au fost transformați în timpul plandemiei fie în sclavi plătiți din bani publici să mintă și să manipuleze publicul, fie „reconvertiți profesional” în fact check-eri – plătiți tot din bani guvernamentali.
    Per ansamblu, imaginea de azi a jurnalismului este una dezolantă: au dispărut aproape complet reporterii de investigații
    https://gijn.org/2023/05/04/2023-press-freedom-index-journalism-threatened-fake-content/

    Apreciat de 1 persoană

  16. Mihai Rapcea said, on mai 4, 2023 at 12:59 pm

    China, cu o civilizație de 7000 de ani vechime, rezistă în fața mondializării care se prezintă drept „occidentalizare”.
    Se vorbește tot mai mult despre o „ciocnire a civilizațiilor” (termen inovat de Samuel Huntington) în care cei care reușesc să își păstreze identitatea sunt învingători în acest război al distrugerii identității popoarelor
    https://www.economist.com/china/2023/04/27/chinas-latest-attempt-to-rally-the-world-against-western-values

    Apreciat de 1 persoană

  17. Mihai Rapcea said, on mai 4, 2023 at 1:00 pm

    Germania se prăbușește economic. Puterea de cumpărare a nemților a scăzut dramatic.
    Slava SUA, Slava Ukraina !
    Hail Baiden !
    https://www.destatis.de/EN/Press/2023/05/PE23_171_45212.html

    Apreciază

  18. mircea.v said, on mai 5, 2023 at 11:51 am

    Atunci, turnatorii aveau fete de om, acum turnatorii principali au ecrane.
    Principalii turnatori de acum:
    -smartphone
    -calculator
    -telefon cu butoane
    -camere supraveghere video (cladiri, strazi, intersectii…)
    -aparatura electrocasnica smart
    -contoare digitale/smart de gaze, electricitate
    – autoturismele noi si mai scumpe (furnizeaza constructorului tot, tot, de la locatie, viteza, paramateri auto, motor…)

    Pai ce culege si toarna un smartphone depaseste cu mult ce turna un om de pe timpul Parintelui Steinhardt.

    Voi incerca o interpretare a ziselor Monahului de la Rohia, in contextul de acum:

    „“Eu am oroare de smartphone care este aidoma cu oamenii lipsiti de caracter, cu codosii, cu delatorii, informatorii. Am avut mare dezamagire in viata mea, fiind ‘turnat’, tradat de acest aparat. Cea mai sinistra scula smart, un advarat monstru turnator de profesie, care nu merita decat dispret, desconsiderare, scuipat. Rau face regimul ca incurajeaza folosirea acestei scule oribile care il vinde tocmai pe cel care il foloseste. Niciodata un regim politic nu are lunga durata, nu are un fundament solid, daca se sprijina pe delatiune si tradare. ”

    Apreciază

  19. […] Nicolae Steinhardt despre turnatori […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.