SACCSIV – blog ortodox

Ortodoxia in Cambodgia

Posted in IISUS HRISTOS, ORTODOXIE by saccsiv on mai 4, 2023

Orthodox Christianity: CAMBODIA: ORTHODOX CHURCH CONSECRATED IN CAPITAL CITY

CAMBODGIA: BISERICĂ ORTODOXĂ SFINȚITĂ ÎN CAPITALĂ, PHNOM PENH

Publicat pe 02 Mai 2023, de Orthodox Christianity

Foto: exarchate.asia

Credincioșii ortodocși din Cambodgia au avut un motiv de bucurie la sfârșitul săptămânii trecute, când una dintre puținele parohii din țară a fost sfințită în mod festiv.

Slujba de Sfințire Mare a Bisericii Marelui Mucenic Gheorghe Biruitorul din capitala Phnom Penh, a fost celebrată de către IPS Mitropolit Serghei al Singapore și al Asiei de Sud-Est duminică, 1 Mai, informează Exarhatul Asiei de Sud-Est.

Preasfinția Sa a fost asistat de rectorul parohiei, Ieromonahul Paisiy (Ipate) și de clerici din Eparhia Thailandei și din cea a Singaporei.

Foto: exarchate.asia

După Slujba de Sfințire, Mitropolitul Serghei a săvârșit prima Sfântă Liturghie pe altarul nou sfințit. La Intrarea Mică, părintelui Paisiy, care este și decan al districtului cambodgian, i s-a acordat dreptul de a purta o cruce cu pietre prețioase pentru serviciul său zelos în slujba Bisericii.

În septembrie anul trecut, OrthoChristian a publicat un interviu cu părintele Paisiy despre Ortodoxia din Cambodgia și despre lucrarea misionară care se desfășoară acolo.

Părintele Paisiy a explicat atunci că biserica se află în curs de renovare, care este foarte necesară. Până în prezent, 70% din renovări au fost finalizate datorită multor donatori generoși. Vedeți mai jos informații despre cum puteți ajuta comunitatea să finalizeze renovarea bisericii lor recent sfințite.

La finalul slujbei de duminică, Mitropolitul Serghei s-a adresat enoriașilor cu o cuvântare arhierească și i-a binecuvântat cu ocazia sărbătorii Paștelui și a Duminicii Mironosițelor.

Foto: exarchate.asia

Apoi, clerul și credincioșii au participat la o masă festivă.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on mai 4, 2023 at 1:53 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.