SACCSIV – blog ortodox

Ortodoxie in Ecuador: comunitatea romaneasca

Posted in ECUADOR, IISUS HRISTOS, ORTODOXIE, roman, Romania by saccsiv on aprilie 12, 2023

Sursa: https://www.mitropolia.us/index.php/ro/1499-biserica-ortodoxa-vie-din-ecuador

Cu o săptămână în urmă, cu ocazia vizitei părintelui Daniel Ene în Quito, o parte din membrii comunităţii române din Ecuador am avut mare prilej de bucurie. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi cu binecuvântarea IPS Părintele Nicolae, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi (Patriarhia Română), Părintele Daniel, Protopop de New York, Noua Anglie şi estul SUA a reuşit să revină între noi pentru a cincea oară şi în felul acesta să continue să-şi ţină promisiunea pe care ne-a făcut-o în noiembrie 2021 dar să și împlinească alte nevoințe misionare importante.

De data aceasta, bucuria a fost cu atât mai mare cu cât eforturile lui deosebite, atât de a genera prilejuri de comuniune, de întâlnire între ortodocşi, cât şi de a cristaliza o comunitate română risipită şi abandonată, au început să dea roade. Prezenţa lui la „Jumătatea Lumii” a generat interes şi compatrioţilor ce locuiesc în afara capitalei ecuatoriene: doamna Mihaela Badin, jurnalistă cu traiectorie în frumoasa urbe numită Cuenca, a străbătut aproape 500km pentru a-l cunoaşte pe părinte şi a se alătura grupului care primim binecuvântarea Sfintei Liturghii in limba română. Veştile bune au continuat, căci în urma generoasei invitaţii din partea altor membri ai comunităţii române am petrecut o zi deosebit de emoţionantă, sâmbătă, 1 aprilie, în localitatea Puembo aşezată la aproximativ 30 km de Quito. Ne-au însoţit soţii şi soţiile în a căror ţară avem onoarea de a vieţui, dar şi copiii noştri care s-au născut cu privilegiul celor două culturi şi a celor douăidentităţi.

Duminică, 2 aprilie, în Capilla Católica de la Resurrection, vis-a-vis de Hotelul Mariott, într-o zonă centrală şi deosebit de accesibilă a oraşului, s-a săvârşit Sfânta Liturghie dar şi Slujba Parastasului pentru toţi credincioşii ortodocşi din Quito ce caută o păstorire canonică. Prezenţa Părintelui Daniel în Quito este răspunsul necesităţilor spirituale nu numai a ortodocşilor români, dar şi a celor ecuatorieni precum şi a celor de alte naţionalităţi, care au participat la serviciul religios şi în ocaziile anterioare, s-au spovedit, s-au împărtăşit şi au ascultat cu emoţie şi interes îndrumările menite să arate drumul mântuirii. În această ocazie, comunitatea ortodoxă din Quito a fost vizitată de părintele Rafail, de la Patriarhia Serbiei, care păstoreşte credincioşii ortodocşi din Guayaquil şi care a dorit să-i fie alături Părintelui Daniel. Cu obiectivul de a face cunoscută România celorlalţi credincioşi ortodocşi a fost organizat un stand cu imagini şi obiecte care evocă identitatea noastră naţională. După slujbă, doamnele române au servit toţi participanţii cu produse de post şi colivă elaborate de ele şi oferite pentru memoria celor dragi, trecuţi la cele veşnice. Tineri, bătrâni şi copii am participat la un moment inedit, dar am avut convingerea că acesta este un bun început, primul din nenumăratele momente pe care le vom împărtăşi de-a lungul anilor, cu ajutorul Bunului Dumnezeu.

Aşteptăm cu bucurie viitoarele vizite ale Părintelui Daniel pentru consolidarea comunităţii române şi a Bisericii Ortodoxe canonice din Quito.

A consemnat,

Un membru al comunității române din Quito

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nicusor said, on aprilie 12, 2023 at 10:24 pm

    Hopaa, s-a ofticat marele filosof papageamia, si nu „mai arunca margaritare la porci”. Asa in saptamana Mare, dupa ce ca ne-a stricat sau a incercat sa ne strice Sarbatoarea, ne face si porci, frumos din partea nui erudit clujean, profesor si cu functii, ce sa mai spun?
    Dar nenea papahagi nu vrei tu o placuta din aia scandinava din partea porcilor? Adica hotul striga hotul, cam asa…

    Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 13, 2023 at 2:47 am

    Parintele Serafim Rose:

    …un alt semn, în următorul verset din Matei capitolul 24:
    Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul (v. 14).
    Vedem că Evanghelia este tradusă în sute de limbi, la aproape toate neamurile pământului, iar Creştinismul ortodox este propovăduit în aproape fiecare ţară a lumii.

    Apreciază

  3. adi said, on aprilie 13, 2023 at 7:16 am

    offtopic. Un alt nivel de analiza geopolitica.

    The Vatican, Intelligence Agencies & Organized Crime: Gladio Text Analysis – Jay Dyer
    This evening we will cover the first half of the Paul Williams Gladi0 text, which is an info-packed mind-bender expose. I was left reeling after this text, and I am someone who reads and studies geopolitics and religion constantly. To see the level of corruption in the religious sphere of this magnitude boggles the mind – but it sheds light on the recent moral scandals of the Roman Catholic Church, as both go together.

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 13, 2023 at 10:35 am

      Parintele Athanasie Mytilineos:

      (…)

      … a doua fiară, iese de pe pământ, semn al suveranității sale negative, având două coarne de miel și vorbește ca un balaur, care este un semn al ipocriziei sale, desi parelnic este bun, dar în fundal demonic.
      Oricum trebuie să subliniem că acești doi oameni (cele doua fiare) vor fi adevărați și aceste personaje istorice, vor fi persoane umane care vor opera „prin energia satanei” și a doua fiară, profetul mincinos va fi un fel de precursor, pregatitor și inaintemergator, făcând publicitate Antihristului.

      Cu toate acestea, sa vorbim de Antihrist pentru a vedea unele dintre caracteristicile sale chiar din acțiunea sa.
      …. unul dintre oamenii care i-au slujit voia lui Antihrist, se va arăta ca și cum ar fi fost omorât, iar apoi va fi „realizata” o înviere impresionantă, ca o imitație a morții și a Invierii lui Hristos.
      Din această falsă minune, Antihrist va fi admirat de toți oamenii de pe fata pamantului si de cei care credeau în Hristos și se vor închina Balaurului-Satana care i-a dat o astfel de putere Antihristului.
      Se pare că, pentru a fi admirat Antihrist peste tot în lume, pe întregul mapamond, el va fi prezentat la televiziuni si internet, care vor fi în întregime în slujba lui Antihrist, fiind platite în mod semnificativ în scopurile demonice.

      Dumnezeu va ingadui apostazia ființelor umane, Antihristul luptand împotriva dreptcredincioșilor ca sa-i poata învinge, bineînțeles prin abuz și foarte putini vor patimi martiriu.
      Suveranitatea antihristului va fi universală, planetara, deoarece „puterea i-a fost dată din partea neamurilor și popoarelor, limbilor și națiunilor” (Apoc. 13:7).
      Și așa cum Părinții Bisericii, cu privirea lor profundă în cercetarea Sfintelor Scripturi, cred că Antihristul va fi de origine iudaică și va fi înscaunat de poporul evreu pentru glorificarile lor lumești.
      Dar avem, de asemenea, câteva caracteristici ale celei de-a doua Fiare, Profetul Mincinos.
      În toate felurile, el lucrează pentru a se închina Antihristului, făcând chiar minuni false uimitoare: Spiritualismul Panteist, Magia Neagra, Filosofia, sistemele sociale antropocentrice, negarea intruparii Fiului lui Dumnezeu, vor fi principalele puncte ale lucrării de călăuzire sub stapanirea Antihristului.

      Relația dintre cele două fiare din istorie este că cel care il va prezenta pe Antihrist, Profetul înaintemergător al Antihristului (Prorocul Mincinos – adica Papa n.n.), o să acționeze cu putere, dar o putere cu o dimensiune spirituală, religioasa (uniformizarea calendarului, impreuna praznuirea Pastilor de catre toate confesiunile religioase la aceiasi data, fuzionarea tuturor crestinilor sub obladuirea Vaticanului si a Papei n.n.)
      (…)

      Când va veni Antihrist?
      Apostolul Pavel le scrie tesalonicenilor ca mai intai va veni apostazia, adică domnia lui Antihrist; Parusia lui Hristos urmeaza după domnia lui Antihrist.
      În consecință, timpul venirii lui Antihrist va fi legat de Cea de a Doua Venire a lui Hristos.
      Cu toate acestea, Domnul Hrisros ne-a dat mai multe semne pentru cea de a Doua Sa Venire, cum ar fi exemplul Noe; construcția corabiei nu a putut fi prelungită dincolo de unele limite rezonabile, cum ar fi cei 120 de ani de construcție a corabiei.

      De asemenea, trebuie să observăm că Profetul Mincinos va acționa, prin amenințarea excluderii economice a tuturor oamenilor, pentru a impune tuturor celor de pe pamant semnul fiarei, pecetluind fruntea și mâna dreaptă celor care îl vor accepta pe Antihrist.
      Acceptarea semnului fiarei va fi o noua identitate de nesters și unică a oamenilor si va constitui o negare/lepadare a harului Duhului Sfânt pe care crestinii ortodocsi l-au primit la Botez si Mirungere.
      Pecetea fiarei va consta din numele lui Antihrist după numărul numelui său, care este 666.
      Cu toate acestea, când va veni Antihristul in public numele (numarul) său va rămâne neperceput pentru majoritatea oamenilor și va fi cunoscut numai de cei care vor avea discernamant duhovnicesc.
      (…)

      Se va desfasura ultimul Război al istoriei, teribilul Armaghedon, inainte de intronarea lui Antihrist.
      Acest lucru poate fi văzut din războiul dintre Gog și Magog, care este menționat în Cartea Apocalipsei din capitolul 20.
      (…)

      Apreciat de 1 persoană

      • abc said, on aprilie 13, 2023 at 10:28 pm

        … a doua fiară, iese de pe pământ
        ……
        Oricum trebuie să subliniem că acești doi oameni (cele doua fiare) vor fi adevărați și aceste personaje istorice, vor fi persoane umane care vor opera „prin energia satanei” și a doua fiară, profetul mincinos ..

        Iertat sa-mi fie.
        A doua fiara iese din pamant dar apoi este om.

        12.Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
        16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
        17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

        Cum poate un om, care intruchipeaza fiara a doua, sa faca cele ce spune scriptura ?
        Si de ce va face doar acum cand exista aceasta tehnologie de control, de ce nu putea veni antihrist si fiarele pana acum ?

        Eu ca si simplu crestin ortodox cred urmatoarele:
        Prima fiara sunt cei ce stapanesc din umbra lumea (mii si mii), cei ce au facut si fac revolutiile si razboaiele, cei ce fac si anuleaza banii.
        A doua fiara, cea ce iese din pamant, reprezinta toata tehnologia bazata pe microprocesoare, siliciu, cea ce deja a prins „viata”, Inteligenta Artificiala, si cea ce 11. grăia ca un balaur.
        Antihrist cel ce se va instala ca un presedinte a tot pamantul, dar el va fi uns ca rege, imparat si dumnezeu, fiindca la asta a lucrat prima fiara de cand a aparut din marea lumii. In urma cumplitului razboi vor mai ramane cativa oameni si cateva tari pe tot pamantul si atunci oamenii ce mai raman li se va propune sa aleaga un singur presedinte a tot pamantul, ca daca vor fi mai multi intotdeauna vor apare razboaie, dar asa cu un singur presedinte si un singur stat pe tot pamantul nu va mai fi razboi, ci o vesnica pace. Asa le vor spune. Si oamenii vazand prapadul razboiului vor primi.

        Apreciat de 1 persoană

      • Felix said, on aprilie 14, 2023 at 11:27 am

        Sfântul Andrei al Cezareei spune clar in „Talcuirea Apocalipsei” că, prin înşelă­ciune, prorocul mincinos va face lumea să se închine lui antihrist şi să-i primească pecetea:

        „ i s-a dat putere asupra sem­nelor şi minunilor, pentru ca, înainte-mergând lui antihrist să-i pregătească acestuia drumul spre pierire… Prin vrăjito­rie şi înşelăciune (erezie), înaintemergătorul falsului mesia va face totul spre amăgirea oamenilor, pentru ca aceştia să-l socotească pe antihrist drept Fiul lui Dumnezeu, …după asemănarea Bo­tezătorului,
        care-i aducea pe credincioşi la Mântuitorul… înainte-mergătorul lui antihrist va făuri o icoana a fiarei pe care o va face să pară că vorbeşte şi se va strădui să-i pună fiecăruia pe mâna dreaptă semnul 666 de pierzanie al antihristului, pentru curmarea faptelor bune şi drepte, sau pe frunte, ca să-i înveţe pe cei amăgiţi să fie îndrăzneţi în înşelăciune şi în faptele întunericului”.

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 14, 2023 at 11:45 am

        Γενικές παρατηρήσεις για τη χρήση συμβόλων στο βιβλίο τής Αποκάλυψης
        https://oodegr.com/oode//profities/apokalypsis/symbolismoi1.htm

        Studii despre Apocalipsă

        Simbolismul Apocalipsei

        Observații generale privind utilizarea simbolurilor în cartea Apocalipsa

        Stergios N. Sakkos Profesor emerit, Universitatea Aristotel din Salonic

        Sursa: Revista „Teologie” iulie – decembrie 2007, p. 533 – 544.

        (…)

        „cel mai bun interpret al simbolurilor Apocalipsei este Istoria însăși. Interpretul științific nu are capacitatea de a înțelege toate simbolurile și, în același timp, ceea ce pare să înțeleagă nu poate părea întotdeauna absolut sigur.”

        Γενικές παρατηρήσεις για τη χρήση συμβόλων στο βιβλίο τής Αποκάλυψης
        https://oodegr.com/oode//profities/apokalypsis/symbolismoi1.htm
        ��
        χξς’ – Το όνομα του Αντιχρίστου (Αποκ. 13,18) | Πεμπτουσία
        https://www.pemptousia.gr/2013/03/chxs-to-onoma-tou-antichristou-apok-1318/

        Ni s-a cerut o explicatie care sa desluseasca interpretarea pasajului din Apocalipsa 13:18, care nu este deloc obscur sau simbolic, nici de neînțeles, și chiar trezește interesul credinciosilor.
        Intr-adevar este o exprimare criptata și vorbește despre Antihrist.
        Și fără îndoială, cu la fel de multă neliniște și curiozitate cum așteptau iudeii venirea lui Mesia, cu atât de mult interes creștinii trebuie să fie informați despre Cea de a Doua Venire a Domnului Hristos și despre persoana și numele antihristului care vine chiar înaintea Celei de a Doua Venirii a Domnului Hristos.
        Tocmai acest nume al antihristului este cel pe care Sfantul Evanghelist Ioan îl dezvăluie enigmatic și ne spune.
        „Aici este înțelepciunea, oricine are minte sa socoteasca numărului fiarei; este număr de om; și numărul numelui este 666 ” (Apoc. 13:18)

        În capitolul XIII, unde se găsește acest pasaj, Sfantul Ioan Teologul profeteste de la Duhul Sfant:

        a) despre balaur adica despre Satana,
        b) despre antihrist, care se prezintă ca o fiară care are șapte capete, zece coarne și calitățile fiarei celei mai însetate de sânge de pe pământ și căruia Satana îi dă toată autoritatea și
        c) despre o fiară in chip de miel (prorocul mincinos), care îi face pe toți locuitorii pământului să se închine icoanei antihristului.
        Puțini crestini vor marturisi atunci pe Hristos rămânând credincioși Dumnezeului-Om, în timp ce cei mai mulți oameni se vor închina icoanei antihristului și vor accepta pecetluirea pe frunte sau pe mâna dreaptă cu numărul χξς’ ( 666), care reprezintă numele antihristului.
        Exista întotdeauna un obicei, dar mai ales în antichitate, ca un nume din diferite motive să fie reprezentat de un număr, cum ar fi, de exemplu, numele Domnului „Iisus” a fost reprezentat de numărul 888.

        Ca o profeție a sfârșitului, numărul 666 a fost atribuit multor dușmani ocazionali ai Bisericii insa este pe deplin potrivit și atribuit lui Antihrist care va veni chiar înainte de Cea de a Doua Venire a Domnului Hristos.
        Atunci toți credincioșii, atât cei care nu stiu sa citeasca, cât și copiii, vor interpreta cu ușurință numărul fiarei, în timp ce acesta va rămâne ilizibil pentru cei putin credincioși, oricât de înțelepți s-ar socoti ei.
        Când Sfantul Ioan Teologul spune: „aici este înțelepciunea”, atâta timp cât s-a adresat contemporanilor săi, el a mizat pe intuitia credincioșilor traitori și in aceeasi masura se adresează si ultimilor oameni contemporani ai Antihristului, caci Ioan Teologul mizeaza pe credința intensa în Mielul Hristos, care va lumina prin har ochii inimii credincioșilor traitori, pentru a putea discerne semnele vremurilor și ale Antihristului.

        Antihrist nu va fi Satana invizibil, Satana întrupat, pentru că Satana nu va avea puterea de a se întrupa, ci va fi un om căzut, un reprezentant al Satanei atât de asemănător și devotat lui Satana, încât îi va da toata autoritatea sa Antihristului.

        Aceasta este ceea ce Sfintii Părinții cred despre Antihrist, în special cei care au indicat descifrarea numarului 666.
        Insa vor fi si mulți antihriști care vor fi înaintemergatori ai marelui Antihrist de la sfarsitul vremurilor, așa cum a propovăduit Duhul Sfânt prin același Evanghelist Ioan, zicând:
        „Copii, vine ceasul și ați auzit că vine Antihristul, iar acum deja sunt mulți antihriști in lume”
        (I Ioan 2:18).

        Stergios N. Sakkos Profesor emerit, Universitatea Aristotel din Salonic
        „Cercetarea Bibliei”, ed. Orth. „Răscumpărarea”, Salonic, pp. 152-160.
        ��
        Zilnic ne încredinţăm că se dărâmă şi ultimele temeiuri pe care societatea noastră le-a temeluit cu frică de Dumnezeu şi cu multă osteneală şi a sperat că vor constitui punctele de sprijin ale copiilor ei.
        În acest climat de nesiguranţă, de confuzie şi de imoralitate, unii propovăduiesc şi zidesc „omul nou”, un om fără personalitate, fără inimă, fără suflet, fără iubire, fără perspectivă veşnică, omul care va fi un număr între zeci de milioane de numere. Numerotarea persoanei umane, depersonalizarea ei, este neliniştea nemărturisită a tuturor acelora care – în interiorul lor – dispun încă de împotriviri duhovniceşti.
        Poate să însemne sfârşitul iubirii creştine, a solidarităţii sociale, în numele unei confortabile şi rapide slujiri a lor. Privatizarea serviciilor sociale (de exemplu ale sănătăţii) într-un mediu, precum o conturează globalizarea, desfiinţează purtarea de grijă a statului. Filantropia în domeniul sănătăţii constituie o imposibilitate, după cum societatea (depersonalizată şi deja numerotată) nu se va legaliza, nici nu va avea posibilitatea să suporte cheltuielile ridicate de nevoile de spitalizare şi de îngrijire a semenilor noştri defavorizaţi.
        De altfel, sănătatea este un domeniu sensibil, care nu trebuie să fie plasat fără discernământ unei părţi terţe şi, mai ales, funcţionarilor ignoranţi şi depersonalizaţi ale unei asociaţii de sănătate depersonalizate şi impasibile.
        Buna nelinişte şi atunci şi acum are un înţeles esenţial. Certifică faptul că ne poziţionăm corect în faţa venirii lui Antihrist.
        Nu ne panicăm, dar nici nu ignorăm profeţia. Dintru început creştinii l-au aşteptat pe Antihrist şi făceau legătura între venirea lui şi situaţiile dificile pentru Biserică, precum prezenţa prigonitorilor creştinismului (Nero), apariţia şi activitatea noilor eretici (arianismul, etc.), invazia şi dominaţia puterilor antihristice şi a regimurilor tiranice (islam, ateismul stalinist).
        Aceleaşi erau situaţiile premergătoare despre care Evanghelistul Ioan scria: „şi acum mulţi antihrişti s-au arătat. Drept aceea cunoaştem că este ceasul de pe urmă” (I Ioan 2: 18). Marele Vasile, ca să folosim un exemplu autentic, trăind într-o astfel de perioadă dificilă, îl sfătuieşte pe Episcopul Varsus al Edesei – care era exilat -, să rabde cu vitejie exilul pentru că va trece repede, oricât ar mai fi la uşi – completează – vremea lui Antihrist, când se cuvine să se roage pentru ca Domnul să îndepărteze necazurile sau să-l păzească în mijlocul necazurilor fără a cădea (Marele Vasile, Epistola 264).
        Buna nelinişte şi interesul creştinilor, în toate perioadele istoriei bisericeşti, asupra faptului că „Antihrist vine” (I Ioan 2, 18), au fost cu desăvârşire îndreptăţite şi au fost întemeiate pe cuvântul Domnului că „dacă va veni altul în numele său, pe acela îl veţi primi” (Ioan 5, 43), şi pe Tradiţia Apostolică (Matei 24, 25, Marcu 13, 14, II Tesaloniceni 2, 1-12, I Ioan 2 şi 4, II Ioan 5; 6: 3).
        Învăţătura catehetică a Bisericii Vechi mărturiseşte că printre învăţăturile de bază către creştinii nou luminaţi era şi învăţătura despre A-Doua-Venire a Domnului şi despre venirea lui Antihrist (Sfântul Chiril al Ierusalimului, Cateheza a 15-a). S-au întâmplat însă uneori răstălmăciri ale textelor scripturistice, care au creat credincioşilor împotriviri neliniştitoare.
        Situaţii şi evenimente care au fost considerate ca semne ale venirii lui Antihrist au trecut ireversibil, precum anul 6000 de la facerea lumii (Vezi Sfântul Irineu de Lugdunum, Contra Eresurilor, cap. 22 şi 24), căderea Romei, dominaţia otomanilor, etc.) şi Antihrist nu şi-a făcut încă apariţia. De aceea, precum scrie Sfântul Ipolit al Romei, „căci vremea va arăta mijirea Sa” (Despre Hristos şi Antihrist, 49) şi, precum completează Andrei al Cezareei, „celor trezvitori timpul le va descoperi şi experienţa” (Comentariu la Apocalipsă, 38).
        Aşadar problema nu este dacă vom primi într-un document public un număr, fie şi într-un climat problematic şi prevestitor al„semnelor vremurilor” într-un fel sau altul, ci dacă-l vom accepta ca semn al închinării către Antihrist şi ca pecete a lui, atunci când el însuşi va veni
        Mai importante decât acestea sunt trei studii susţinute de Sfânta Mănăstire Grigoriu şi în special al treilea dintre acestea care poartă titlul „Codul liniar (BAR CODE) şi numărul 666. Studiul al treilea (23-6-97)”, Sfânta Mănăstire Grigoriu, Athos, 23 iunie 1997. La acest studiu colaborează ieromonahul Lukas şi monahul Prodromos, licenţiat în inginerie electronică. Părintele Prodromos foloseşte ştiiinţa sa tehnică şi o bogată bibliografie a unor cercetători străini ca să-şi argumenteze poziţia. Definitivând extrem de clar demonstraţia despre prezenţa lui 666 în EAN-13, încheie concluzionând cu următoarele afirmaţii foarte interesante.:
        „Şi simpla folosire a actelor de identitate electronice este foarte periculoasă pentru libertatea persoanei umane, din cauza terifiantelor posibilităţi ale Informaticii.Încă şi în cazul în care n-ar exista 666 în actele de identitate, acceptarea lor înseamnă aderarea noastră la un sistem totalitar, care nu îl tratează pe om ca Chip al lui Dumnezeu, ci ca ‘subiect’ al datelor (Legea 2472/1997), care repede poate constitui obiect în mâna oligarhiei economice sau, ulterior, a lui Antihrist.
        Folosirea lor însă va fi abominabilă, dacă se va corela într-un mod oarecare cu numărul 666. Nici un creştin care recunoaşte şi respectă mărturia Sfântului Ioan Evanghelistul din Apocalipsă nu poate să primească acest act de identitate care să conţină simbolul Antihristului.
        Mulţi refuză să coreleze încă şi simboluri evidente ale lui 666 cu numărul care este semnalat în Apocalipsă, 666. Nu au însă dreptate. Pentru că nu doar existenţa, dar şi simpla suspiciune că un anume simbolism al lui 666 este posibil să se fi insinuat în vreun obiect determinant al identităţii persoanei este suficientă ca să îi convingă pe creştini să respingă imediat şi energic folosirea acestui obiect (adică a actului de identitate electronic).
        Se impune o asemenea opoziţie energică, pentru că primirea numărului lui Antihrist înseamnă respingerea lui Hristos şi alăturarea cu diavolul. Acest lucru reiese din învăţătura Apocalipsei (14, 9-11), dar şi din experienţa Bisericii din timpurile Mucenicilor. Sfinţii Mucenici nu numai că nu negau pe Hristos prin cuvânt, dar nu îndurau nici simbolic să înfăptuiască vreo faptă idololatrică, pentru că acest lucru însemna pentru ei negarea lui Hristos.
        Deşi s-a afirmat public că în noile acte de identitate nu se va folosi codul liniar de tip EAN-13 şi UPC-A, totuşi nimic nu se poate considera sigur.
        În afară de aceasta, şi totalitarismul care se impune mondial de către oligarhia economică se corelează direct cu codul liniar, astfel încât să fie foarte posibilă împlinirea cuvântului Apocalipsei despre imposibilitatea de a realiza tranzacţii economice de către cei care nu au acces electronic la sistemul de tranzacţii impus …
        Prin urmare, informarea la timp şi responsabilă a poporului constituie pentru prezent primul pas, aşa încât să ia poziţie în mod responsabil şi cunoscând consecinţele acesteia într-o temă atât de serioasă a credinţei sale şi a libertăţii lui personale” (pp. 26-27).
        In cadrul discutiei care a avut loc în legătură cu acordul Schengen, s-a propus ca cel mai eficient mod de aplicare plasarea acestui număr pe mână sau pe frunte, pentru a nu exista pericolul ca, introdus pe vreun card oarecare, fie de identitate, fie de alt fel, posesorul său să-l piardă, să-i fie furat sau să fie falsificat.
        S-a hotărât ca propunerea să fie restudiată, de vreme ce toate tările ”fac greseala” anterior să semneze si să valideze acordul Schengen. Domnul K., jurist la birourile Comisiei Europene din Luxemburg, a spus:
        ‘‘A fost discutată în cadrul acordului Schengen tema plasării acestui număr de cod de înregistrare pe frunte sau pe mână“. Si a subliniat: ”ceea ce vă spun eu acum s-a spus întocmai”.
        Scopul celor care îl promovează este acela de a înlocui banii lichizi cu un număr codificat.
        Vor să dea fiecărui om un număr de cod unitar, ID unic în lume, pe care să nu-l mai aibă un al doilea om de pe pământ.
        Acest număr de cod ID se va da în primul stadiu pe un card sau pe o carte de identitate electronică si treptat se va transfera pe mână sau pe frunte.
        La scurtă vreme se va interzice circulatia banilor sub formă de numerar si cel care va arăta si folosi bani lichizi va fi pedepsit, si acest lucru cu pretextul că vor dori să controleze operatiunile ilegale. In acelasi timp însă, vor controla orice tranzactie.
        Asadar sistemul va functiona după cum urmează: orice tranzactie economică pe care o va face cineva se va face pe baza numărului unitar ID codificat al cărtii sale de identitate sau al microcipului de pe mână sau de pe frunte si numai digital”
        Înainte de a se legifera cardul cetăţeanului (portofelul digital), care va fi urmat de blestemata pecetluire, Biserica Ortodoxă, cea care drept ţine Cuvântul Adevărului, Mama şi hrănitoarea noastră, oare nu trebuie să rostească cuvântul Adevărului şi să dea îndrumări drepte fiilor ei?
        Refuzam categoric primirea noilor
        ID-uri electronice dacă acestea conțin numărul 666 sau numarul in sistem binar care va servi acelorași planuri tiranice ale tratatului Schengen.
        Utilizarea numărului 666 în noul ID electronic constituie ultimul pas înainte de marcajul pe mâna dreapta sau pe frunte cu semnul fiarei.
        Prin urmare, primirea ID digital de catre creștini înseamnă lepădarea de Iisus Hristos și inrolarea pe frontul Satanei și moartea duhovniceasca a persoanei.
        https://vestitorul.blogspot.com/2010/09/parintele-arhimandrit-gheorghie.html?m=1

        Biochip Microchip Implant implementează acum sisteme de plată #Ripple XRP

        Aceasta înseamnă că cei care au microcip nu vor mai avea nevoie să-și conecteze microcipul la conturile bancare.

        https://twitter.com/bichipdk/8status/949707273714184192?s=20&t=dccGljCumWf9VOXaYPrZZw

        Sfantul Iustin Popovici:

        Dogmatika Pravoslavne Crkve – Tom III (prvi deo) – Strana 165 – Svetosavlje
        https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-1/165/

        Sinoadele Ecumenice reprezinta, fără îndoială, conștiința dogmatica a Bisericii lui Hristos.
        Sinoadele sunt cele mai desăvârșite marturisiri de credinta și ne arata si mărturisesc Adevărul lui Hristos.
        Și cu acestea apărăm credinta ortodoxa.
        Din moment ce Dumnezeul-Om Domnul Hristos este Întruparea Adevărului = Atot-adevărul, pentru Parintii de la Sinoade fiecare abatere de la Adevar constituie o lupta împotriva Bisericii, de fapt, o cadere de la Hristos și o apostazie de la Dumnezeul-Om.
        Și aceasta este întreaga lucrare a lui Antihrist și a înaintemergatorilor săi.
        Sfinții Părinți, acești ochi prea luminati ai Bisericii, ne arata și marturisesc că ereticii sunt — „înaintemergatorii lui Antihrist”.

        Așa cum venirea și activitatea Antihristului vor fi in intregime — „prin lucrarea lui Satana”, tot așa este activitatea fiecărei erezii — prin lucrarea diavolului.
        Părinții purtători de Dumnezeu ai Primului Sinod Ecumenic susțin că ereticii — sunt „purtatori de diavol care lucrează prin ei” și astfel își face diavolul lucrarea fără de minte și distrugătoare de suflet.
        Mărturiile patristice ne arata:
        în fiecare erezie și în spatele fiecărei erezii, diavolul este ascuns și lucreaza!
        De aceea Sfinții Părinți ai Soboarelor Ecumenice sunt adversari atât de ireconciliabili ai fiecărei erezii.
        De aceea sunt ereticii anatemizati atât de unanim și soborniceste.

        De vreme ce toți Părinții prezenți la Sinodul al VI-lea Ecumenic au semnat Hotărârile Dogmatice: „Sfântul Sinod a proclamat:

        Noi toți credem în acest fel; Una este credința. Cu toții credem acest lucru; Cu toții am semnat la unison și in comuniune. Aceasta este credința Apostolilor; Aceasta este credința Părinților, aceasta este credința ortodoxă.
        Lui Nestorie, Eutihie, Dioscor anatema!
        Lui Apollinarie și Sever anatema!
        Lui Serghie și Honorius anatema!
        Toți ereticii sa fie anatema!

        Sfântul Sinod Ecumenic de la Calcedon a luat această decizie:

        Nu permitem nimănui să se pronunțe, să scrie și să compună o altă marturisire deccredință decât cea a Sfinților Părinți, adunați in Soboare de Duhul Sfânt.
        Dacă cineva îndrăznește sau compune o altă credință sau o proclama, să fie aceștia, dacă sunt episcopi sau clerici, să fie excomunicați: un episcop sa fie depus din episcopie, un cleric depus din preotie și laicii să fie supusi anatemei!
        Judecata Bisericii a statuat întotdeauna că merită să fie condamnat oricine fie modifica ceva prin eliminare la marturisirea de credință, fie adaugă ceva la marturisirea de credință.
        Căci credința, care ne-a fost dată mostenire intreaga de la apostoli, nu permite nici adaugirea, nici eliminarea cuvintelor.

        Erezia este puterea distrugătoare de suflete care îl cufundă pe om în toate morțile, pentru că îl desparte de Biserica lui Hristos, Singura în care se gasesc nemurirea și viața veșnică pentru o ființă umană.
        Sfinții Părinți ai Sinodului al șaptelea ecumenic se pronunță:

        „Este evident că erezia desparte pe fiecare om de Biserică”.

        Ereticii iau de obicei unele versete din Sfintele Scripturi inspirate de Duhul lui Dumnezeu și, prin ratiunile lor nelegiuite, desfigurează ceea ce este pronunțat corect de Duhul Sfânt!
        Acest lucru este subliniat de Apostolul Petru, zicând:
        „sunt unele lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc, ca si pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare” (II Petru 3, 16).
        Căci ereticii sunt ahtiati să răsucească cuvintele, după dorința lor egoista, sa rastalmaceasca sensul dogmelor adevărate și dumnezeiesti.

        Ereticii vor să ne impresioneze pe noi, creștinii ca pe niște copii naivi, cu sofismele lor.
        Ereticii suferă de o neînțelegere a Tradiției Bisericii și, după ce s-au vatamat cu aceasta boala mortala, și-au stricat mințile.
        Căderea de la Adevăr este orbirea minții și a ratiunii.
        Cuvintele Mantuitorului, „porțile iadului”, nu vor birui Biserica, așa cum au fost interpretate de Sfinții Părinți ai Sinodului al V-lea Ecumenic semnifică:
        „gura si limba aducatoare de moarte a ereticilor” = „portile iadului”
        ��
        Parintele Athanasie Mitilineos:

        Trebuie să remarcăm ceva la care vă rog să luați aminte în mod deosebit. Acest lucru l-am spus de mai multe ori în explicarea pe larg a Apocalipsei.
        Dar o mai spun o dată.
        Citim despre „sufletele celor carora
        le-a fost taiat capul” (Apoc. 20: 4), adică este o realitate.
        Vorbeste despre cei care au fost decapitați, adică cei care au fost martirizati, cărora li s-a tăiat capul cu sabia, adică au primit mucenicia: acestia sunt sfinții mucenici.
        Despre aceștia, ne spune explicit textul, că nu s-au închinat icoanei fiarei, nici nu au primit semnul fiarei pe fruntea sau pe mâna lor, pe care
        le-o punea fiara – ceea ce este valabil în fiecare epoca.
        Deci cum poate fi explicata această extrapolare?
        Cum adica? Pentru că sfinții și mucenicii au trăit incepand de la Hristos si in continuare…
        Deci cum s-au luptat acestia ca să nu se închine icoanei fiarei și au marturisit pentru Hristos?
        Asta vreau să vă spun.

        Iubiților, duhul Antihristului a fost răspândit de la inceput.
        Stim cu totii ca este răspândit duhul Antihristului.
        Nu ne-a spus Sfântul Evanghelist Ioan: „că ați auzit că vine Antihristul și deja există mulți antihriști în lume” (I Ioan 2:18)? Cum vor veni și totusi ei deja există?
        Înseamnă că Antihristul vine ca o persoană concretă,
        dar înainte-mergătorii lui reprezintă duhul Antihristului, iar duhul Antihristului este orice ne îndepărtează de trairea Evangheliei lui Hristos.
        Mă îndepărtează moda sau poftele trupului? Daca da: atunci mă închin icoanei lui Antihrist.
        Mă îndepărtează lumea si trufia vietii?
        Atunci fara indoiala ca mă închin icoanei lui Antihrist.
        Ma spurc cu plăcerile acestei lumi? Atunci mă închin icoanei lui Antihrist. Mă îndoiesc de Firea dumnezeiasca din Persoana lui Hristos?
        Atunci mă închin icoanei lui Antihrist.
        Și, pentru oricare din aceste tradari, noi primim pe frunte sau pe mână semnul fiarei – a lui Antihrist.
        Vom putea să-i spunem unui om posedat în stare avansată de demonizare: „Fă-ți cruce!” Este imposibil pentru unul ca acesta.
        Dar iși poate face cruce? Este imposibil. De ce?
        Mâna i-a fost însemnată cu pecetea fiarei prin indemonizare. Cum ar mai putea atunci să-și facă acesta cruce?
        Trupul i-a fost însemnat cu semnul fiarei. Cum își va mai putea face cruce?
        Înțelegeți, iubiții mei?
        Nu va așteptați doar ca se evidentieze venirea istorica a lui Antihrist și să ziceți, asa cum fac mulți:
        „Să-mi vad eu de viața mea și Antihristul poate veni când îi place”.
        Antihristul este prezent deja…
        Duhul Antihristului este prezent. Va veni insa Antihrist ca persoană concretă atunci când va veni… Până atunci, antihrist este prezent prin înainte-mergătorii lui și prin duhul demonic și aceasta energie demonica deja existenta va fi încorporata incomensurabil în persoana lui Antihrist chiar la finalul istoriei.
        Acesta este talcul. Ați înțeles?
        Sfantul Aretas punctează:
        „cum vom putea vedea clar
        semnul fiarei, a lui Antihrist pe fața omului, pe frunte sau pe mână?”
        Vă citez din ceea ce explică el despre faptul că Hristos îi însemnează pe următorii Săi iubitori ai poruncilor Sale! „Însemnatu-s-a peste noi lumina feței Tale, Doamne” (Ps. 4: 6) la fel cum Antihrist își va pune pecetea lui peste trupul păcătoșilor sau necredincioșilor nepocăiți (PG 106, 752B)
        Hristos ne pune o Pecete (Pecetea darului Duhului Sfant prin Taina Mirungerii), dar și Antihrist ne va pune o pecete 666 pe mana dreapta sau pe frunte.
        Pecetea lui Hristos este că s-a însemnat peste noi lumina harului lui Hristos, lumina lui Hristos, luminarea harului lui Hristos in chipul Crucii.
        Căci cei care au pe față lumina harului, acei credincioși pe fața cărora există luminarea harului sunt însemnați cu pecetea distincta a iubitorilor poruncilor lui Hristos.
        Tot așa și cei necredincioși sau nepocaiti sunt însemnați cu o pecete pe frunțile lor.
        Fiți atenți la acest aspect!
        Se vede cand cineva are credinta traita prin implinirea poruncilor lui Hristos, se percepe ca o lumina care apare pe fața crestinului – dinlăuntrul inimii lui.
        Fie că fața crestinului evlavios este frumoasa sau nu, chipul lui va trece printr-o prefacere prin harul dumnezeiesc daca implineste poruncile lui Hristos.
        Cerem îndeosebi aceasta în rugăciunile noastre ca să se însemneze peste noi lumina feței Sale:
        „Hristoase, Care luminezi pe tot omul care vine în lume… să se însemneze peste noi lumina feței Tale”! … să se însemneze peste noi lumina feței Tale!
        Adică să se întipărească, să se imprime pe fruntea noastră, in inima noastră lumina feței Sale!
        Dimpotrivă, semnul lui Antihrist va pătrunde si pe fața și in întreaga fiinta a oamenilor nerușinați, fără scrupule, nepocaiti, care aleg sa duca o viață in întuneric si care vor primi semnul fiarei.
        Se vede din intunericul de pe fața lor că au primit pecetea lui Antihrist.
        Semnul lui Antihrist devine mult mai evident și mai vizibil din pricina faptelor lor întunecate.
        Ca să fie mai vădit, mai arătat, mai clar celorlalți că au primit pecetea lui Antihrist, se vede asta din faptele lor.
        Iubiții mei, pecetea fie a lui Hristos, fie a lui Antihrist îi impregneaza pe oameni în fiecare epoca în care trăiesc.
        Deci să nu considerăm că va fi doar o pecetluire viitoare.
        Este prezentă în orice clipă această insemnarea a fiarei și privește fiecare generație de credincioși.
        Dar totodata ar fi o înșelare să credem că este ceva irelevant pentru noi pentru că Antihristul trebuie sa vina și ca in final ne va pecetlui daca vom acepta semnul pe mana dreapta sau pe frunte.

        Πως Θα Καταλαβουμε ΠΟΙΟΙ εχουν το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ Του ΘΗΡΙΟΥ – π. Αθανασιος Μυτιληναιος – YouTube

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 14, 2023 at 11:57 am

        Parintele Athanasie Mytilineos:

        Vom vedea că există și un profet fals, fiara de pe pamant, care nu va fi altcineva decat inaintemergătorul care pregateste venirea lui „Messiah” adica a Antihristului.

        Dar pentru deosebirea chipului falsului profet există deja indicii care il vor demasca, „situații”, nu neaparat trasaturi personale, cat agenda de lucru care il va demasca pe prorocul mincinos caci se va evidentia prin actiuni de actiune socială universală (binele comun), caritate, „dragoste” și toate celelalte care vor pregati si vor converge la pregatirea venirii Antihristului.

        Si indeosebi prin ecumenism!

        Cel care trag sforile în Consiliul Mondial al Bisericilor, ce credeti că sunt dragii mei?

        Artizanii acestui cal troian, ecumenismul!

        Deci, ce este ecumenismul? Ecumenismul este un cal troian care ne conduce la picioarele Antihristului.

        Da!

        Deci extazul ecumenismului este: „dragostea”!

        Și acum slujesc această formă de ecumenism, au exhibat o și o slujesc în acest moment, și preotii ortodocși, chiar cu înalte binecuvantari!

        Sfantul Justin Popovici spunea că ecumenismul nu este o erezie, ci este o atot-erezie, adică are toate ereziile cuprinse în ea! Este, de fapt, abolirea creștinismului.

        Chiar așa apare ecumenismul în numele iubirii! Și când cineva se întoarce împotriva ecumenismului, i se pune stigmatul că „se întoarce împotriva iubirii, a egalității”. Este stigmatizat ca predicator al urii, nu? Ei bine, de aceea trebuie să deosebim duhurile cu acest cal troian, pentru a putea dezvalui pe Antihrist.

        Este nevoie sa fim atenti pentru că este posibil să nu trăim intens si cu trezvie în zilele pregatirii venirii Antihristului.

        Nimeni nu știe exact. Semnele abia încep să apara. Nu contează dacă suntem învinși de antihrist sau de înaintemergatori săi prin ecumenism. Dacă astăzi suntem biruiti de inaintemergatorii Antihristului, este ca și cum am fi pierduți in fata lui Antihrist, este la fel.

        Adică nu mai avem nadejde mântuire!

        Extras din cea de-a 45-a cuvantare la cartea Noului Testament

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 14, 2023 at 12:16 pm

        Tu esti robot abc?
        Sau esti om?
        Daca esti robot atunci e valabil ce debitezi!
        Daca esti om, mai intai trebuie sa consimti si apoi sa accepti pecetea. Daca consimiti sa accepti pecetea nu doar o miscare robotica si e in colaborare cu duhul rau! Deci mai intai te lepezi de ceva sfant, de harul de la Botez, apoi intri in colaborare cu duhul rau si apoi primesti pecetea. Caderea ta nu e cadere pur si simplu digitala sau mecanica!
        Infrastructura antihristului este pregatita spiritual prin pacatele facute in colaborare cu duhul rau, si tehnic prin platformele digitale!
        Mata daca esti abc nu poti prinde doua idei deodata! Ramai in ideea ta fixa!
        Daca avansezi si depasesti abc atunci inveti alfabetul integral si asculti de Sfintii Parinti!
        Sfantul Iustin Popovici ne spune:
        Păcatele au propriul lor dumnezeu; acesta este diavolul.
        Satana este, de asemenea, creatorul pacatelor și oamenii care comit păcate — sunt colaboratori ai diavolului, slujitori și sclavi.
        Păcatele au un imperiu, lumea este a lor: este iadul.
        Și această lume pământească a noastră este și a diavolilor, dar este a lor prin trăirea noastră voluntară în păcate; si atât de mult atunci cand noi, oamenii, ne supunem de bunăvoie păcatelor.
        Diavolul a intrat în lumea noastră pământească prin om si prin păcat și a început să cucerească această lume cu păcatele și a cucerit-o complet prin păcate prin oameni;
        Și a pus stăpânire pe oameni prin păcate și a domnit peste ei cu moartea și i-a făcut pe oameni sclavii săi neajutorați și Satana a devenit — „dumnezeul acestei lumi.”

        Din acest motiv, Domnul Iisus Însuși îl numește pe Satana – Stapanitorul, Prințul, conducătorul acestei lumi.
        De aceea, această lume — „se află în cel rău”, și se numește — lumea rea.
        Și aceasta până la venirea Domnului Hristos în lumea noastră, prin Întruparea Sa și prin minunata iconomie a Dumnezeului-Om a mântuirii.
        Iar mântuirea constă în biruinta Mântuitorului asupra diavolului și asupra omnipotenței sale – moartea.
        Fara Domnul Hristos, atât fără El, cât și în afara Lui, oamenii trăiesc în păcate și in moarte, umblând prin păcate și prin moarte in zilele și nopțile lor, sau mai degrabă: ca prin nenumăratele lor nopți în împărăția acestei lumi.
        Și această lume, în care diavolul este dumnezeu prin păcate, are propriul ei mod de viață, cursul ei, calea ei, umblarea ei; păcatul a reușit să devină un mod de viață, un modus vivendi în această lume;
        Pacatul este în lume atât de mult si atât de mult in legatura cu diavolul.

        Satana a fost atât de profund conectat, atât de profund omniprezent la natura acestei lumi, atât de cufundat în ea și a trăit cu ea, și atât de mult timp în urmă, din timpuri imemoriale, încât nu reprezintă ceva instantaneu sau de scurtă durată, ci ceva de lungă durată, de lungă experienta, și chiar întreaga eternitate temporală a acestei lumi.
        De fapt, diavolul este:
        căci această lume traieste în păcate viața ei, nemurirea ei, veșnicia ei.
        De aici și vestea bună a Sfântului Apostol:
        a umbla „după moda acestei lumi” înseamnă a trăi prin păcătoșenie obișnuită și stabilă; a considera păcatul ca fiind ceva natural, ceva logic, ceva necesar în această lume și chiar indispensabil lumii universale.
        De fapt, trăind prin păcat, omul moare pentru tot ceea ce este sublim, sfânt, divin, nemuritor, vesnic, iar în cele din urmă devine un om mort duhovniceste.

        Dar „a umbla dupa veacul acestei lumi” înseamnă ceva și mai clar:
        a umbla „prin stapanitoarele puterii raspandite in văzduh” a umbla după — diavolul.
        Păcatul omului nu este ceva autoprovocat mecanic în lumea umană: pacatul pornește de la diavol cu toată ființa sa;
        Pacatul este întotdeauna legat de diavol prin întreaga ființă și depinde de diavol.
        Păcatul este invenția pură a diavolului.
        Oamenii s-au alăturat mai târziu diavolului, au început să-i brenduiasca invenția, au devenit colaboratori voluntari ai diavolului. Și prin fiecare dintre păcatele lor oamenii într-adevăr coaboreaza cu diavolul, indiferent dacă ei știu sau nu.
        Datorită diavolului care este incomparabil mai puternic și mai tare decât omul, păcatul și reprezintă o putere mult mai puternică și mai tare decât omul.
        Acesta este motivul pentru care oamenii sunt incapabili să se elibereze de păcat și de cel rău cu propriile puteri.
        Căci diavolul este conducător si în văzduhul spațiilor cerești –
        împărăția diavolului este mult mai mare și mai vastă decât pământul; pământul este doar o insulă în vastul său imperiu.
        Prin ce domnește diavolul în împărăția lui?
        Prin păcate.
        Dar in vazduh si în aer?
        Tot la fel prin păcate, numai prin păcatele întruchipate de acesti îngeri căzuți – diavolii.
        Căci diavolii nu sunt altceva decât îngerii de odinioară, care trăiesc cu toată ființa lor in păcat și de dragul păcatului.
        Oriunde s-ar afla, ei slujesc păcatului și stăpânesc păcatul. „Diavolul conduce in văzduh cu duhurile rele necurate.”
        Cum știm noi, oamenii de pe pământ, acest lucru?
        Prin propria experiență a păcatului. Care este păcatul nostru uman în esență?
        A fi colaboratori in opoziția diavolului față de Dumnezeu.
        Asa cum Sfântul Apostol Pavel ne descrie:

        „stăpânitorului puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării”.

        Dogmatika Pravoslavne Crkve – Tom III (prvi deo) – Strana 78 – Svetosavlje
        https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-1/78/

        Apreciază

      • abc said, on aprilie 15, 2023 at 6:55 pm

        Deci mai intai te lepezi de ceva sfant, de harul de la Botez, apoi intri in colaborare cu duhul rau si apoi primesti pecetea

        Toti oamenii cei ce vor mai exista pe pamant si care aceepta sa traiasca in societate, in sistemul antihristic, dupa inscaunarea lui antihrist (cel din Dan, acel presedinte a tot pamantul, uns ca imparat si ca dumnezeu, recunoscut ca mesia de cei ce il asteapta) vor avea pecetea.
        Arabul (musulmanul), indianul (hindusul), chinezul (budistul) vor avea pecetea. Oare lor le va cere cineva lepadare de Hristos ca sa ia pecetea ?
        Desigur ca nu, ei ereau deja lepadati de Hristos.
        In schimb acceptarea pecetii de catre crestinii ortodoxi este egala cu lepadarea de Hristos, fiindca atunci nu mai ai nume de la botez ci numar de la fiara.

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 15, 2023 at 10:55 pm

        Fiecare va fi judecat dupa ce i s-a descoperit.
        Sunt pagani care au refuzat propovaduirea si glasul Evanghelie care s-a predicat la toata faptura deja. Si acum vine sfarsitul.
        Desi nu pot lepada harul ca n-au fost botezati, non ortodocsii se leapada de glasul constiintei care le sopteste tainic sa nu primeasca pecetea.
        Deci paganii au si ei pârâş – conştiinţa, de Dumnezeu dăruită, despre care
        Sfantul Apostol Pavel în Epistola sa către Romani:
        „Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege, ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără, în ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor” (Rom. 2,14-16).
        Sunt foarte rari acei pagani care nu au auzit inca de propovaduirea Evangheliei.
        Cei care au auzit si au respins-o nu au scuze la Judecata:
        De n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, păcat nuar avea; dar acum n-au cuvânt dedezvinovăţire pentru păcatul lor (Ioan 15, 22).
        Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a şi fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu. / Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele
        (Ioan 3:17-19)

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.