SACCSIV – blog ortodox

Cutremur Papua Noua Guinee: 6,5 grade, 598,9 kilometri adancime

Posted in cutremur by saccsiv on martie 1, 2023

Sursa: https://www.romaniatv.net/un-nou-cutremur-puternic-s-a-produs-miercuri-ce-magnitudine-a-avut_7297366.html

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), nu există riscul unui tsunami în urma cutremurului. În urmă cu cinci zile, a avut loc un alt seism în zonă, care a avut magnitudinea de 6,2.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 a avut loc în largul coastelor Papua Noua Guinee, a anunțat miercuri Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS).

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la 108 kilometri nord-vest de orașul Kimbe, pe insula Noua Britanie din Papua Noua Guinee, la o adâncime de 598,9 kilometri.

Nu au fost raportate pagube sau victime. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), nu există riscul unui tsunami în urma cutremurului.

În urmă cu cinci zile, a avut loc un alt seism în zonă, care a avut magnitudinea de 6,2. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 38,2 kilometri și a avut epicentrul la 29 de kilometri est-nord-est de oraşul Kandrian, capitala provinciei West New Britain, potrivit USGS.

Tagged with: ,

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. abc said, on martie 1, 2023 at 2:53 pm

    598,9 kilometri adancime ?!!!!!!!!
    Uau !!!
    Cred ca-i prima oara cand aud de un astfel de cutremur. Sigur nu-i o gresala aici ?
    …..,9 km. Mai conta acel 0,9 km la 600 ?

    Apreciază

  2. Tiatira said, on martie 1, 2023 at 3:25 pm

    Doamne ajuta, din punctul meu de vedere nu se poate asa ceva cand vine vorba de adancimile astea astronomice. Cu certitudine adancimea lui a fost la 5-6 km adancime si nu la 500+ de km adancime. Spun asta din doua considerente si anume:
    1. Prin ani 1950-1960 Rusii au forat un put de 12 km si au dat de iad care se afla in pamant, adica sub noi.
    2. Daca nu ma insel undeva pe la 35-40 km altitudine se afla firmamentul ce desparte apele de sus de noi.
    In concluzie eu nu cred in astfel de adancimi si teori evolutioniste cu pamantul rotund sau elipsoidal. Undeva se minte si se incearca din rasputeri inocularea si indoctrinarea oamenilor cu astfel de bazaconi evolutioniste si altele asemenea.
    Nu contest tragedia lasata in urma unui cutremur dar daca stam stramb si incercam sa judecam drept putem sesiza si accepta ca cu adevarat traim inceputul sfarsitului.
    Dumnezeu dragutul sa aibe mila de noi ca toate cate se intampla sunt ca consecinta directa a pacatelor si a lipsei noastre de iubire.
    Va doresc o zi binecuvantata si astept si alte pareri legate de asa numita geografie care ne.a fost predata in scolii si universitati de mari arhitecti ai evolutionismului.

    Apreciat de 2 persoane

    • Duhul Capitanului said, on martie 2, 2023 at 12:09 am

      Ai mare dreptate în tot ce spui!

      Apreciază

    • pin said, on martie 2, 2023 at 8:15 am

      1. săpăturile au fost făcute in 1983. Au coborât un microfon și au înregistrat urlete de groază și tortură. Au retras totul în grabă și au secretizat acțiunea.
      2.exista un filmuleț pe net-poate că l-a postat și vasile pe blog- cu o rachetă lansată de pe Pământ, care are altimetrul monitorizat în timp ce urcă și care se *înfige* în ceva tare,precum un dart în panou, la puțin peste 73 de km altitudine.

      Apreciază

    • timisorean1 said, on martie 2, 2023 at 4:07 pm

      In nici un caz nu e firmamentul la 35 km! Si nici la 350 km. Daca pamantul e plat, atunci „cupola” are in cel mai inalt punct aprox. 6000 km. Daca e rotund, tot pe acolo, as zice eu. Bine, la prima varianta este si 35 km, undeva la margine, unde nu cred ca au ajuns nici „ei” macar, datorita temperaturilor ultranegative 😉 .

      Apreciază

  3. mircea.v said, on martie 1, 2023 at 3:39 pm

    Off

    Extrem de important: boicot total Auchan. Intra in categoria marturisire.

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––

    Am vazut ca sant cam 4 categorii de sustinatori ai actelor cu cip si biometrice. Fac precizarea foarte importanta ca nu exista act electronic care sa nu fie si biometric. Cipul si biometria merg impreuna.

    O categorie spune: “nu vad 666 in actul cu cip, deci e ok”. Altii spun :” unde scrie in Biblie de cipuri, de acte cu cipuri…?”. Altii: “avem cipuri si in telefon, in calculator, in frigider, masina de spalat…, asa ca nu vad o problema sa am si in actele de identitate”.
    Si categoria „ips Teodosie, Calistrat ” – „cipurile sant niste simboluri, cifre, ce nu au putere; iar 666 este si in Biblie” (te doare capu’ cand auzi asa ceva de la un ips)

    Lasam la o parte Sfintii si Parintii care ne invata cum sta treaba cu aceste acte cu cip, si care vorbesc de la Dumnezeu, ca cei de mai sus nu sant interesati de aceste invataturi, si mergem la sursa primara – Biblia.

    Si atunci rezulta:
    https://saccsiv.wordpress.com/2019/12/15/comentariul-zilei-temeiul-biblic-al-neacceptarii-prelevarii-elementelor-de-identificare-biometrica-pentru-documentele-de-identitate-cu-cip/

    https://saccsiv.wordpress.com/2023/02/07/pentru-cei-ce-spun-dati-cezarului-cele-ce-sunt-ale-cezarului-si-ne-indeamna-sa-luam-documentele-cu-cip/

    Asa ca, omule care te incadrezi in cele 4 categorii de mai sus, daca nu refuzi actele cu cip si biometrice din considerente de cip, de 666, de control electronic…, macar refuza-le din considerente biometrice. Care considerente sant din Biblie, si aici nu mai ai cum sa o dai cotita.

    –––––––––––––––––––––––––––––

    Parintele Nicolae Steinhardt:
    „Soluţia în faţa injustiţiilor e una singură: eroismul. Să nu taci, să vorbeşti, să lupţi, să te afli în treabă. (Să nu-ţi vezi de treburile tale, ci de treaba dreptăţii, care-i adevărata treabă a fiecăruia.)
    Restul e verbalism, spaimă, nimicnicie. Nu ţine nici o scuza, nici o explicaţie. Sînt toate ridicole ca şi attends que je t’explique.”

    Apreciat de 1 persoană

  4. Cosmin said, on martie 1, 2023 at 9:21 pm

    Din ceea ce ni s-a predat la scoala, imi amintesc ca scoarta terestra are pana la 40km grosime, dupa care urmeaza masa magmatica care e fluida.

    Oricum la adancimea de aproape 600km nu ar mai exista placi tectonice, conform celor invatate in scoala.

    Poate la acea adancime se afla altceva, decat ni s-a spus la scoala, iar cutremurul a fost generat de cineva.

    In vedenia descrisa in Marsul Distrugatorului, cel care a fost purtat in duh prin maruntaiele pamantului, a descris ceea ce avazut si auzit ca avand loc la o adancime de 550 de mile adica 885km.

    Apreciază

    • abc said, on martie 2, 2023 at 2:09 pm

      Oricum la adancimea de aproape 600km nu ar mai exista placi tectonice, conform celor invatate in scoala.

      Mantaua
      Având o grosime de aproape 3.000 km, mantaua este cel mai gros strat al Pământului. Ea începe doar la aproximativ 30 km sub suprafața planetei. Formată în principal din fier, magneziu și siliciu, mantaua este densă, fierbinte și semisolidă (are consistența caramelului). La fel ca în nucleul exterior, și materialul din care este formată mantaua se află în mișcare, dar una mult mai lentă.
      Spre limita sa superioară, la o adâncime între 100 și 200 km, mantaua atinge punctul de topire a rocii, formând un strat de rocă parțial topită denumit astenosferă. Geologii cred că pe aceasta parte fierbinte și alunecoasă a mantalei plutesc plăcile tectonice.

      Bun, si atunci, cum pot avea loc cutremure la 600 km adancime ?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.