SACCSIV – blog ortodox

Arhimandritul Athanasie Mytilineos despre draci si … locuri, locuinte, obiecte si chiar haine. ATENTIE MARE!

La rubrica de comentarii a articolului Video: o noua serpeasca pro cip de la preotul Calistrat Chifan, fratele Felix a facut o traducere a https://athanasiosamvonas.blogspot.com/?m=1

Arhimandritul Athanasie Mytilineos (1927‑2006), starețul Mă­năstirii Ador­mi­rea Maicii Domnului şi Sfântul Dimitrie din Larisa, Grecia:

Rugăciunile de exorcizare (pentru alungarea duhurilor rele) din Molitfelnicul Bisericii Ortodoxe sunt pline de imprecatii asupra duhurilor rele, cu specificatia anume că orice spatiu sau obiect poate fi locuit, adică spatiul sau obiectul vizat poate fi insotit de prezența demonilor.
De exemplu, Blestemele Sfântului Vasile cel Mare, spun următoarele atunci când un preot se adresează cu exorcismul către demoni:
„Teme-te, fugi, pleaca,
departeaza-te, diavole necurate si spurcate… si sa nu te ascunzi cu vreo alta viclenie de duhuri necurate”.
Deci se pot atasa demonii de un loc anume sau de un obiect?
Demonii pot pângări un anumit loc sau obiect?
Da!
Ce anume spurcă un anumit loc sau obiect?
Păcatul omului care a avut contact cu acestea antementionate!
Observați acest lucru:
exista păcat savarsite în general, dar si păcate care sunt comise într-un anumit loc sau legat de un obiect anume.
Mai exact, păcatele farmecelor, precum și ritualurile păgâne și efectuarea de acte de magie.
Aceste farmece spurcă locul sau obiectul; și acest loc sau obiect devine locuința demonilor, la fel cum oamenii care fac aceste fapte magice, demonice, devin și ei un locaș, un receptacul al demonilor.
În orice caz, mai întâi o persoană este pângărită de demoni, iar apoi locul sau obiectul este profanat.

Cum poate fi curatat locul sau obiectul?
Ascultați!
Locul sau obiectul este curățat, în primul rând, prin exorcisme (rugăciunile citite de preot pentru a exorciza demonii); în al doilea rând, prin stropirea cu apa sfințită la sfestania slujita de preot și, în al treilea rând, și cel mai important, prin viața in Hristos a oamenilor care sunt pusi in discutie.

Deci, dragii mei oameni, ori de câte ori dobândim ceva nou, o casă, un teren, un calculator, o mașină, orice altceva, în primul rând realizăm sfințirea apei prin chemarea preotului la sfestanie (adică sfințirea mică a apei), tocmai pentru a îndepărta de la acestea posibilele duhuri demonice.
Aceiași exorcizare se face și pentru cei care sunt pe cale să primească Botezul.
În acest caz, există două tinte care sunt vizate aici: apa din cristelnita botezului și persoana care urmează să fie botezată.
Ambele sunt in legatura cu demonii. De aceea se citesc rugăciuni de exorcizare care alungă demonii ascunși in apă sau exorcizează inima și trupul omenesc.
Fiți atenți la acest lucru:
demonii se pot ascunde,
aranjându-și bârlogul in acestea antementionate.
Acest lucru este foarte caracteristic.
pentru demoni.
De aceea citim aceste rugăciuni de exorcizare când pregatim pe cel care urmeaza a se boteza, iar preotul citeste exorcismele de dinainte de Botez și apoi merge la cristelnita și alungă demonii din apă (preotul sufla in apa din scaldatoarea Botezului), (și o sfinteste invocând harul Duhului Sfânt și făcând semnul crucii in apă) si apoi se continua randuiala Botezului…

Legat de aceasta problema…

De unde vine originea credinței populare în fantome…
Nu se pune problema că ar fi prezent sufletul celui decedat, desigur; când fiecare om moare, indiferent cât de păcătos, sufletul său e repartizat la locul potrivit….
Sufletul omenesc nu merge nicăieri, nu devine vampir; în schimb, demonii se prezintă ca fiind suflete omenești, în special se deghizeaza in sufletele păcătoșilor, pentru că acești oameni au pângărit locul cu păcatul lor, și astfel acum demonii vin și locuiesc în acest loc unde o persoană a păcătuit, și astfel bantuie acel loc necurat.
Să nu credeți că sunt basme; toate acestea sunt absolut adevărate. Prin urmare, locul în care a fost comis păcatul este necurat.
Acum, să acordati atenție la un lucru mai mult.
Locul unde se afla o comoara este murdar, este ascuns, de asemenea, este necurat – din pricina banilor. Știți, acum de patruzeci și cincizeci de ani – nu voi menționa cazurile care s-au întâmplat aici, în Grecia – sume uriașe de bani au fost ascunse, îngropate.
Știți în ce condiții acești bani au fost adesea ascunși și îngropați?
În condiții de crima; mulți au fost uciși.
Adesea, oamenii mergeau să ascundă comori (pe care, desigur, le-au furat).
Eu personal știu o poveste: au fost patru…; au ascuns comoara și apoi unul i-a ucis pe ceilalți trei – si întorcându-se în Grecia și găsind comoara.
Demonii stau pe astfel de comori pentru că este un loc profanat, pentru că acolo oamenii s-au omorât unii pe alții.
Trebuie să fi auzit astfel de povești de multe ori și, după cum bine știți, în zilele noastre unii călătoresc prin munți pe motociclete pentru a găsi bani…
Dar cât de necurați sunt…
Pentru că acolo stau demonii.
Și dacă cineva găsește cu adevărat acești bani, atunci nu-i va aduce nimic bun, este imposibil!
Locul este profanat, sufletele și trupurile oamenilor sunt profanate, chiar și lucrurile sunt profanate. Noul Testament spune următoarele la Iuda:
„Evită chiar și veșmintele care sunt spurcate de un trup” (cf. Iuda 23). Hainele care vin în contact cu pielea oamenilor păcătoși nu trebuie purtate sau folosite.
Ceea ce v-am spus în seara asta poate părea ciudat, chiar fantastic. Dar nu este!
Chiar am folosit Scriptura.
Deci, să fim atenți.
Numai virtutea si viata in Hristos pot alunga demonii și pot curata locul.
Ele curăță locul și, de asemenea, curăță trupul.
De aceea, dragii mei, suntem curățiți prin spovedanie si pocainta.
Iar prin Sfânta Împărtășanie suntem sfințiți și putem devenim oameni duhovnicesti.
Iar când avem un loc sfintit, un trup curatit, un suflet induhovnicit, atunci demonii sunt alungați de har și nu ne vor mai bantui niciodată.

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. noname 7 said, on ianuarie 17, 2023 at 8:39 pm

    Despre vraji si farmece…. m-am convins. Daca toti ar trece prin ce am trecut eu, lumea s-ar mai duce la dezlegari, s-ar mai ruga, si-ar da seama ce rai sunt unii oameni. De unde te astepti mai putin, de acolo iti vine necazul. Fiti atenti la semne, observati comportamentul oamenilor, felul lor de-a fii, vorba mieroasa, prefacatoria, privirea urata si dusmanoasa. Si daca vrea Dumnezeu sa aflati de unde va vin necazurile si cine vi le face, nu exista decat o solutie: a taia raul de la radacina. Rupeti orice legatura cu persoanele care fac vrajitorii. E greu, dar necesar.
    Citeam in cartile de dezlegari ale parintelui Argatu ca in momentul in care afli cine iti face vraji, daca te pocaiesti si te dezlegi, persoanei respective i se face un dor nemaivazut de tine. Cei care nu te cautau inainte deloc, acum te vor suna, vor veni la tine, iti vor da cadouri, toate pline cu bozgoane si necuratii. Sa nu le primiti, rupeti orice legatura cu acesti oameni.
    P.s. fara ajutorul preotului nu puteti scapa de vraji. Unele le poti dezlega prin rugaciune, altele doar prin canon si cu ajutorul preotului, si de obicei acestea sunt cele mai grave.
    De mare ajutor si foarte buna la casa omului este cartea parintelui Ilarion Argatu:
    https://pdfslide.net/documents/despre-vraji-si-farmece-ilarion-argatu.html

    Apreciază

  2. noname 7 said, on ianuarie 17, 2023 at 8:41 pm

    Din cele mai vechi timpuri, oameni din toate colţurile lumii, bărbaţi sau femei, au practicat vrăjitoria. Din păcate, chiar şi azi, când Dreapta Credinţă a fost propovăduită la toate neamurile, mai sunt astfel de oameni.
    CE SUNT VRĂJITOARELE
    Vrăjitoarea este femeia/bărbatul căzut în păcatul vrăjitoriei, păcat ce cuprinde închinarea la diavol, slujirea lui, cu scopul ca aceşti oameni să-şi împlinească dorinţele mânate de ură.
    Vrăjitoarele sunt foarte prefăcute! Niciodată nu vei vedea o vrăjitoare care va fi urâcioasă sau aprinsă de invidie(cu toate că ea are aceste sentimente în inima, şi le ascunde). Ea e „bună”, merge la Biserică, ţine post şi se roagă, face fapte bune, şi cu Agheasmă se face, numai să atragă oamenii în capcana ei. Îşi face o imagine de sfântă, zici c-ar fi cea mai mărinimoasă şi mai credincioasă femeie din lume, pe când inima ei e plină de ură inexplicabilă.
    CUM RECUNOŞTI O VRĂJITOARE?
    O testezi! Îi citeşti un verset din Biblie, un psalm: se schimbă la faţă, palidă, devine agitată, neliniştită. Te afli în spatele ei: îţi faci Cruce, apoi o vezi că tresare ca lovită, Crucea arde pe demoni, trebuie doar să nu te vadă când ţi-o faci. Îi pui în mâncare 3 picături de apă Sfinţită: o vezi că i se face rău, o doare capul, se agită. Vorbeşti despre Hristos cu ea sau cu altcineva din apropiere: este tulburată, gălăgioasă, vrea să termine discuţia, să nu audă de Dumnezeu. Te faci pe faţă, pe mâini, sau pe unde te-ar mai putea atinge cu Apă Sfinţită, fără să ştie! Când se atinge de tine sau te sărută, sare ca arsă, ca electroutată! Stai cu cineva de vorbă, şi vezi că din când în când îşi schimbă faţa, parcă îi iau ochii foc, privire intensă, înfricoşătoare, chip ca de mort, poate fluieră, sau şopteşte ceva, scrâşneşte din dinţi, tremură: e vrăjitoare, şi chiar atunci a spus o vrajă! Dacă găsiţi în casă lucruri ciudate: fire de păr, scame, sârme îndoite, broaşte, etc. Nu le atingi!!! Te faci cu Apă Sfinţită pe mâini şi pe faţă, le ei pe o lopată şi le îngropi undeva departe de casă. Ţii post negru, vinerea până la miezul nopţii, faci rugăciuni de dezlegare. Aşa scapi de răul ei, iar ea îşi primeşte diavolii înapoi!

    Când oamenii află că cineva le-a făcut vrăji, se miră, spunând: „Cu ce i-am greşit acestei persoane să-mi facă una ca asta?”. De obicei, cu nimic! Nu trebuie să-i greşeşti neapărat cu ceva, ele fac lucrurile diavolului fie că vor sau nu, deoarece din momentul în care şi-au dat sufletul lui, trebuie să se supună. Toate cărţile de vrăjitorie recunosc că prin mijlocirea unor semne sau cuvinte, omul căzut în acest păcat, invocă duhurile cele rele. Din momentul efectuării pactului, diavolul devine stăpânul omului, dând impresia înşelătoare că ar fi invers. Sfântul Nicodim Aghioritul spune că vrăjitoria e de mai multe feluri:

    1. Vrăjitoria propriu zisă, prin care se înţelege chemarea diavolului pentru a se descoperi comori ascunse, lucruri pierdute, pentru răzbunări, etc.
    2. Ghicirea, prin care se „prezic” cele viitoare: ghicirea în palmă, prin cărţi de joc, ceai, cafea, etc. „Viitorul” prezis prin aceste metode e pedeapsa pentru păcatul vrăjitoriei.
    3. Spiritismul, adică chemarea duhurilor în camere obscure sau morminte( vezi şi: Halloweenul). Vrăjitorii cheamă astfel diavolii, care iau forma sufletelor celor mutaţi în veşnicie, precum ghicitorii din timpul Proorocului Samuel (1 Regi 28:3), pentru a afla cele viitoare sau pentru a se răzbuna.
    4. Descântecul, adică stingerea cărbunilor sau a chibriturilor pentru deochi, rostirea anumitor „poezii”, rugăciuni amestecate cu incantări diavoleşti pentru bolnavi, etc.
    5. Ghitia, adică vrăjitoria/ghicirea cu lucruri sfinte: cu Psaltirea, Evanghelia(deschiderea cărţii/pravilei), resturi de veşminte preoţeşti, cheia bisericii, introducerea unor hârtii scrise în candele, etc.
    6. Farmecele sau fermecătoria, sunt cele mai periculoase şi mai „populare”, sunt amestecarea unor ingrediente cu vrăji, pentru răzbunare, pentru a omorî, distruge sau îmbolnăvi pe cineva, cu broaşte cusute la gură, şerpi, lumânări, amestecuri, etc. Sunt trei categorii de farmece:

    1. În care farmecul e răspândit personal. Atenţie la persoanele pe care le suspectaţi de vrăjitorie! Nu-i lăsaţi să vă sărute, să vă atingă, să dea mâna cu voi, vă sărută de fapt diavolul.

    2. În care farmecul e răspândit printr-un obiect, mâncare, etc. Nu primiţi de la aceste persoane NIMIC, nici Icoane sau cărţi de rugăciuni, nici mâncare, haine… Nu puteţi şti ce vrăji au pus pe ele. Nu vorbiţi la telefon cu ele, şi nu cumva să le spuneţi că ştiţi că sunt vrăjitoare! Pentru un creştin, acea persoană trebuie să fie moartă! Sfântul Vasile cel Mare spune că pe vrăjitori îi îngropi ca pe sinucigaşi, adică fără slujbă.
    Nu purtaţi ură pe vrăjitoare, Hristos nu a urât pe nimeni, dar reţineţi că nu mai aveţi nimic de-a face cu ele.

    3. În care farmecul e făcut printr-un ritual, cu ingrediente ce prevestesc confuzia şi dezastrul. Prin farmece şi descântece-cred unii- vrăjitoarea cheamă pe diavoli să facă ce ordonă ea, când de fapt e invers: ea devine o marionetă a diavolului, deci trebuie să se supună lui. Am văzut cazuri în care aceste femei s-au opus, şi au avut parte de mari dezastre….

    7. Iconoscopia, adică ghicirea cu măruntaiele animalelor, interpretarea viselor, horoscopul, prevestirea(ţiuitul urechilor, mâncărimea palmelor), ceasurile bune şi cele rele, etc.
    8. Baierele, sau purtarea talismanelor vrăjite, la mâini, la gât, în casă, pentru noroc.
    9. Clindonii, sau chemătorii de duhuri, cei care iau sarea vitelor, clarviziunea, vrăjitorii ce se practică în zilele de azi.
    10. Astrologia, adică ghicirea celor viitoare prin mişcarea planetelor, a stelelor, etc.

    Nu te amăgi creştine, că niciodată lupul nu va deveni oaie! Diavolii nu au reuşit să-i vindece pe egiptenii loviţi de cele 10 plăgi (Ieşirea 9:11), cum vor putea să vindece pe altcineva? Sau cum poate exista magie albă? Există diavoli buni? Nu! Magia e tot vrăjitorie, iar vrăjitoria e diavolească.
    https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/10/despre-pacatul-vrajitoriei.html

    Apreciază

    • Ciprian-Ionut Panait said, on ianuarie 18, 2023 at 6:08 pm

      despre asta ne spune Sf Antonie cel Mare. La rugamintea unor diavoli deghizati ca oameni s-a rugat la Dumnezeu pentru ei si Dumnezeu i-a zis asa: Sa se indrepte cu fata spre cele patru directii si sa zica : Eu sunt uraciunea si ticalosia lumii. Sunt cel mai spurcat si mai ticalis din lume. si vor devenii iar ingeri. Si nu au vrut. Ne zic si alti sfinti parinti ca daca un diavol ar zice iarta-ma sau un simplu Doame miluieste s-ar preface la loc in inger dar nu o sa faca asta niciodata deoarece nu vor sa renunte la pacatul mandriei. Cuvintele astea sumple spuse din inima deosebesc pe oameni de diavoli. Sa ne cerem iertare de la cei carora le-am gresit de la cei care au impresia ca le-am gresit si de la Dumnezeu. sSmerenia e calea spre mantuire

      Apreciază

    • Nicusor said, on ianuarie 18, 2023 at 8:56 pm

      Ai putea te rog sa detaliezi treaba cu tiuuitul urechilor? Iti multumesc. Doamne ajuta!

      Apreciază

  3. Clement said, on ianuarie 17, 2023 at 11:55 pm

    Imi permit un sfat pentru cei care sunt nevoiti sa ia zilnic medicamente.
    Nu le inghititi fara a face semnul Sfintei Cruci asupra lor.
    Copilasii trebuiesc miruiti zilnic si cat sunt de micuti purtati-le manuta spre inchinare in asa fel incat sa devina reflex ,scut de aparare intreaga viata.
    In copilaria mica , locuind la poalele dealului Patriarhiei zilnic bunica urca aceasta colina cu mine in carucior si coboram spre Biserica Sfantul Nicolae. Este dificil de crezut dar mi-s-a imprimat in memorie imaginea maicutelor si a preotilor care se aplecau deasupra-mi si faceau Semnul Sfintei Cruci binecuvantandu-ma.
    Puterea acestei protectii am resimti-o intreaga viata, in momente de cumpana absoluta si chiar de confruntare cu fortele intunericului.
    Deasemeni Rugaciunea Inimii are o putere asupra fiziologiei sistemului nervos central, greu de explicat de insisi ” oameni de stiinta”.
    Rugati-va din tot sufletul cu calmul cu care va rugati singuri in biserica, in timp ce faceti investigatii radiologice cerebrale si veti vedea cat de surprinsi sunt medicii specialisti de modul in care reactioneaza creerul chiar in conditii de agresiune sonora pulsatila.
    Cred ca intr-o zi voi avea taria sa povestesc una din intamplarile exceptionale pe care le-am trait si asta cat timp sunt in viata toti cei care au fost prezenti la acele intamplari stranii si pilduitoare.
    Niciodata nu suntem singuri in momente de cumpana si puterea rugaciunii ii protejeaza pe cei pentru care cerem protectia Sfintei Treimi si a Maicutei Domnului, indiferent unde s-ar afla pe Pamant.

    Apreciază

    • Nicusor said, on ianuarie 18, 2023 at 8:59 pm

      Sanatate, sfaturi utile si crestinesti. Sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului pe noi pe toti!

      Apreciază

  4. scortisoara said, on ianuarie 18, 2023 at 9:24 am

    Ce frumos !

    https://www.activenews.ro/opinii/NEMURITORUL-179016

    Apreciază

  5. geo said, on ianuarie 18, 2023 at 3:34 pm

    https://t.me/RenastereaPhoenixului/6050

    Apreciază

  6. Ciprian-Ionut Panait said, on ianuarie 18, 2023 at 5:59 pm

    Cititi viata si acatistul Sf Ciprian. Mare ajutor impotriva blestemelor farmecelor si a manifestarilor demonice.

    Apreciază

  7. Bond said, on ianuarie 19, 2023 at 12:04 am

    Totusi, ce tulburator sa asculti cum vorbeste diavolul prin gura posedatilor chiar in timpul predicii! Am mai auzit-o intr-o predica de prin luna noiembrie, mi se pare. Ascultati si voi…

    Apreciază

  8. Bond said, on ianuarie 19, 2023 at 8:45 am

    Ascultati aici cum este muncit un suflet posedat care a apostaziat de la dreapta credinta si explicatiile Parintelui Macarie. ( de la min 9.15) Predica din 21 septembrie 2022.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.