SACCSIV – blog ortodox

Noutati despre secarea Eufratului

Posted in APOCALIPSA, PROFETII, Profetii despre antihrist by saccsiv on noiembrie 22, 2022

ISRAEL 365 NEWS: Euphrates River drying up: Fulfilling Jeremiah’s prophecy?

Secarea râului Eufrat: Se împlinește profeția lui Ieremia?

„O secetă peste apele sale, ca să fie secate! Pentru că este o țară de idoli; Sunt înnebuniți după imaginile lor înfiorătoare.” (Ieremia 50:38, The Israel Bible, traducere aproximativă din limba engleză)

De Adam Eliyahu Berkowitz, 18 Noiembrie 2022, Israel365News

Regiunea cunoscută cândva sub numele de Semiluna fertilă, se află în pragul unei crize alimentare pe măsură ce principalele sale surse de apă dispar. Oficialii se străduiesc să facă față, în timp ce un scenariu profetic pare să se materializeze.

Oficialii irakieni raportează că, timp de trei ani consecutivi, sezonul ploios a început mai târziu și s-a încheiat mai devreme față de cum s-a petrecut până acum de-a lungul vremii. Acest lucru a fost dublat de scăderea cantității de apă care curge prin cele două râuri principale, Tigru și Eufrat. Regiunea a fost, de asemenea, afectată de conflicte în mod constant.

„Deșertificarea amenință acum aproape 40% din suprafața țării noastre – o țară care a fost cândva una dintre cele mai fertile și productive din regiune”, a declarat președintele irakian Abdul Latif Rashid la summitul privind clima, desfășurat săptămâna trecută în Egipt.

Nadhir Al-Ansari, profesor la Universitatea de Tehnologie Lulea din Suedia, a declarat pentru Reuters că precipitațiile din Irak au scăzut cu 30% în ultimele trei decenii, iar cele mai scăzute precipitații au fost înregistrate în ultimii doi ani.

„Ceea ce a fost odată cunoscut sub numele de Semiluna Fertilă a început să moară în urmă cu aproximativ 35 de ani”, a declarat acesta.

Oficialii acuză Turcia că a redus debitul râului, în amonte, în ultimii doi ani la jumătate, din nivelul la care s-a angajat în cadrul unui acord din 1987, afirmație pe care guvernul turc o neagă. În anul care s-a încheiat în septembrie, precipitațiile din sud-estul Turciei, unde izvorăsc râurile, au fost cu 29% sub media din ultimele trei decenii, potrivit agenției meteorologice din Turcia. Barajele și seceta au redus apele celor două râuri la aproximativ 20% din nivelurile anterioare.

Toate aceste elemente combinate au dus la o criză alimentară în regiune. Aproape 90% din culturile bazate pe precipitații, în principal grâu și orz, au eșuat în acest sezon, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din Irak.

Eufratul, cu o lungime de 1.700 de mile, este principala sursă de apă potabilă și alimentează trei centrale hidroelectrice care produc electricitate pentru aproximativ trei milioane de persoane din Siria. Două baraje din nordul Siriei se confruntă cu închiderea iminentă, ceea ce ar lăsa aproximativ trei milioane de persoane fără acces la electricitate. Nivelul apei la barajul Tishrin, primul în care cade râul în interiorul Siriei, a scăzut cu cinci metri și este în prezent la aproximativ zece centimetri deasupra ‘nivelului mort’, când turbinele nu mai pot produce electricitate.

Eufratul ocupă un loc important în Biblie, fiind descris ca fiind situat la marginea Grădinii Edenului.

„Și râul al treilea este Tigrul; acesta curge prin fața Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul.” (Facerea 2:14, Biblia versiunea Anania)

Este de asemenea numit ca fiind una dintre granițele țării pe care Dumnezeu a dat-o urmașilor lui Avraam.

„În ziua aceea a încheiat Domnul legământ cu Avram, zicând: „Urmașilor tăi le voi da pământul acesta, de la râul Egiptului până la Râul-cel-Mare, râul Eufratului:”(Facerea 15:18, Biblia versiunea Anania)

Profetul Ieremia a descris modul în care apele Babilonului, regiunea care include în prezent Siria și Irak, vor seca ca pedeapsă pentru practicile lor idolatre, devastarea fiind atât de completă încât va face ca această regiune, care făcea parte din așa-numita ‘semilună fertilă’, să devină nelocuibilă.

„O secetă peste apele sale, ca să fie secate! Pentru că este o țară de idoli; Sunt înnebuniți după imaginile lor înfiorătoare. Cu siguranță, pisicile sălbatice și hienele vor locui acolo, și struții vor locui acolo; nu va mai fi niciodată locuită și nici nu va mai fi locuită de-a lungul veacurilor.” (Ieremia 50:38-39, The Israel Bible, traducere aproximativă din limba engleză)

Atât eshatologia creștină cât și cea musulmană includ profeții despre secarea Eufratului, care semnalează sfârșitul zilelor. În islam, unele hadith-uri sugerează că Eufratul se va usca, dezvăluind comori necunoscute care vor fi cauza conflictelor și a războaielor. În Cartea creștină a Apocalipsei, se profețește că în ‘viitorul apropiat, Potamos Eufrat, sau ‘vărsarea apelor’ din Orientul Mijlociu, va seca în pregătirea bătăliei de la Armaghedon.

 

Comentariu saccsiv:

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, Capitolul 16:

  1. Şi am auzit glas mare, din templu, zicând celor şapte îngeri: Duceţi-vă şi vărsaţi pe pământ cele şapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu.
  2. Şi s-a dus cel dintâi şi a vărsat cupa lui pe pământ. Şi o bubă rea şi ucigătoare s-a ivit pe oamenii care aveau semnul fiarei şi care se închinau chipului fiarei.
  3. Şi al doilea înger a vărsat cupa lui în mare, şi marea s-a prefăcut în sânge ca de mort, şi orice suflare de viaţă a murit, din cele ce sunt în mare.
  4. Iar cel de al treilea a vărsat cupa lui în râuri şi în izvoarele apelor şi s-au prefăcut în sânge.
  5. Şi am auzit pe îngerul apelor, zicând: Drept eşti Tu, Cel ce eşti şi Cel ce erai, Cel Sfânt, că ai judecat acestea:
  6. Fiindcă au vărsat sângele sfinţilor şi al proorocilor, tot sânge le-ai dat să bea. Vrednici sunt!
  7. Şi am auzit din altar, grăind: Da, Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, adevărate şi drepte sunt judecăţile Tale!
  8. Şi al patrulea înger a vărsat cupa lui în soare şi i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui.
  9. Şi oamenii au fost dogoriţi cu mare arşiţă şi au hulit numele lui Dumnezeu, Care are putere peste urgiile acestea, şi nu s-au pocăit ca să-I dea slavă.
  10. Şi al cincilea înger a vărsat cupa lui pe scaunul fiarei şi în împărăţia ei s-a făcut întuneric şi oamenii îşi muşcau limbile de durere.
  11. Şi au hulit pe Dumnezeul cerului din pricina durerilor şi a bubelor lor, dar de faptele lor nu s-au pocăit.
  12. Şi al şaselea înger a vărsat cupa lui în râul cel mare Eufrat şi apele lui au secat, ca să fie gătită calea împăraţilor de la Răsăritul Soarelui.
  13. Şi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei şi din gura proorocului celui mincinos trei duhuri necurate ca nişte broaşte.
  14. Căci sunt duhuri diavoleşti, făcătoare de semne şi care se duc la împăraţii lumii întregi, să-i adune la războiul zilei celei mari a lui Dumnezeu, Atotţiitorul.
  15. Iată, vin ca un fur. Fericit este cel ce priveghează şi păstrează veşmintele sale, ca să nu umble gol şi să se vadă ruşinea lui!
  16. Şi i-au strâns la locul ce se cheamă evreieşte Harmaghedon.
  17. Şi al şaptelea înger a vărsat cupa lui în văzduh şi glas mare a ieşit din templul cerului, de la tron, strigând: S-a făcut!
  18. Şi s-au pornit fulgere şi vuiete şi tunete şi s-a făcut cutremur mare, aşa cum nu a fost, de când este omul pe pământ, un cutremur atât de puternic.
  19. Şi cetatea cea mare s-a rupt în trei părţi şi cetăţile neamurilor s-au prăbuşit, şi Babilonul cel mare a fost pomenit înaintea lui Dumnezeu, ca să-i dea paharul vinului aprinderii mâniei Lui.
  20. Şi toate insulele pieriră şi munţii nu se mai aflară.
  21. Şi grindină mare, cât talantul, se prăvăli din cer peste oameni. Şi oamenii huliră pe Dumnezeu, din pricina pedepsei cu grindină, căci urgia ei era foarte mare.

Cititi va rog si:

Video: Secarea Eufratului. 12 milioane de oameni se confrunta cu lipsa apei în Siria si Irak. Se apropie gatirea căii imparatilor de la Soare-Rasare?

TURCIA A INCHIS EUFRATUL TOTAL?

 

Tagged with: ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apa trece, pietrele rămân said, on noiembrie 22, 2022 at 3:45 pm

    Facă-se voia… mea!
    https://ortodoxiacatacombe.wordpress.com/2022/11/22/faca-se-voia-mea/
    Sfidarea poruncilor lui Dumnezeu ne desparte de El.

    Apreciază

  2. Clement said, on noiembrie 22, 2022 at 9:01 pm

    In anul 2000 era aceasi jale si toata lumea jura numai pe litera Legii lor.
    Pe mine m-a impresionat situatia celui mai important curs de apa al Italiei, fluviul Pô.
    Orezariile erau parjolite, fauna decimata.
    Acum ne aflam cam in aceasi situatie.

    Nu scrie in Vechiul Testament nimic despre apocalipsa idolatrilor ( asa ii numesc evreii pe crestini),motiv pentru care mai trag nadejde ca sfarsitul lumii se va mai amana.
    Tulburarea de moment in Franta a starnit-o actorul Gad Elmaleh care a devenit crestin din iubire pentru Maica Domnului si ii indeamna pe evrei sa devina crestini, sa intre in Biserici si sa inteleaga cine este Iisus Hristos.

    Mesajul unui cunoscut Rabbi pune in garda poporul lui Israel impotriva prozelitismului idolatrilor crestini precizand ca le este interzis sa intre fizic intr-o biserica, nu insa si intr-o moschee.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 23, 2022 at 10:01 am

      Clement

      Care toata lumea in anul 2000?

      Apreciază

      • Clement said, on noiembrie 23, 2022 at 3:23 pm

        In 2000 erau evocate aceleasi temeri apocaliptice carora nu le-am dat crezare. Se dadeau de ceasul mortii ca s-au topit ghetarii in Alpi si difuzau imagini cu piscurile parjolite.Intamplarea a facut sa zbor deasupra Alpilor inzapeziti cat vedeai cu ochii.Treburile m-au dus in Emilia Romagna si cu adevat, fluviul Pô era secat, recoltele de orez definitiv compromise.
        Rabbinatul proorocea iminenta venire a Messiei si crestinii, a antichristului care urma sa se nasca intr-o familie de nobili. Tigrul si Eufratul deturnate din albiile lor naturale secasera pe alocuri si analistii geostrategi anticipau un necrutator razboi al apei.
        Actualmente, daca lui Erdogan nu ii baga mintile in cap nici cutremurul este foarte posibil sa asistam la deschiderea unui nou front in Siria, profitand de dificultatile in care se afla Rusia si intr’adevar razboiul apei ar putea avea loc pe pamantul pe care s-au nevoit intaii crestini ortodocsi.
        Ideea era sa fim prudenti si sa nu panicam pentru a nu le face jocul schvabioţilor.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 23, 2022 at 5:34 pm

        Clement

        Aia cu anul 2000 erau niste aiuriti.
        Absolut nici o legatura cu ceea ce se intampla acum si care nu s-au mai petrecut vreodata: disparitie cash, buletine cu cip, cumulul de crize, mascarada Covid, etc.

        Apreciat de 1 persoană

  3. Petrus said, on februarie 26, 2023 at 11:56 pm

    Stire de pe 26 februarie 2023: „Scădere alarmantă a debitelor fluviilor Tigru şi Eufrat în Irak. Bagdadul dă vina pe Turcia, care a construit baraje pe teritoriul său”
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/scadere-alarmanta-a-debitelor-fluviilor-tigru-si-eufrat-in-irak-bagdadul-da-vina-pe-turcia-care-a-construit-baraje-pe-teritoriul-sau-2265013

    Apreciază

  4. […] Noutati despre secarea Eufratului […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.