SACCSIV – blog ortodox

Video: Secarea Eufratului. 12 milioane de oameni se confrunta cu lipsa apei în Siria si Irak. Se apropie gatirea căii imparatilor de la Soare-Rasare?

Posted in APOCALIPSA, EUFRAT, PROFETII, VIDEO by saccsiv on septembrie 23, 2021

ISRAEL 365 NEWS: EUPHRATES RIVER BEGINS TO DRY UP: ‘A PROPHESY OF JEREMIAH’ [WATCH]

RÂUL EUFRAT A ÎNCEPUT SĂ SECE: ‘O PROFEȚIE A LUI IEREMIA’ [VIDEO]

De ADAM ELIYAHU BERKOWITZ | 22 Septembrie 2021 | BIBLICAL NEWS

El, Cel ce-i zice adâncului: „Pustiit vei fi, și râurile tale le voi seca“;(Isaia, 44:27, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Criza umanitară provocată de războiul civil din Siria, care durează de peste un deceniu, se agravează pe măsură ce râul Eufrat, cel mai lung fluviu din vestul Asiei, se usucă.

Nota traducatorului:

Video, WION: „Seceta lovește Eufrat, cel mai lung râu din Asia de Vest | 12 milioane de persoane se confruntă cu lipsa apei în Siria și Irak | Știri”

Descriere video: „Milioane de oameni din Irak și Siria se confruntă cu o penurie de apă, deoarece Eufrat, cel mai lung râu din regiune, este secat. Râul Eufrat este vital pentru multe țări. Lipsa apei a dus la un deficit de energie hidroelectrică.”

Conform unui rabin, aceasta este împlinirea unei profeții din Cartea lui Ieremia.

RÂUL EUFRAT

Izvorând din Turcia, Eufratul curge prin Siria și Irak pentru a se uni cu Tigrul în Shatt al-Arab, care se varsă în Golful Persic. În acest an, precipitațiile din sudul Turciei, unde începe Eufratul, au fost cele mai scăzute din ultimii 30 de ani, iar în ultimii doi ani, regiunea a primit doar 50-70% din precipitațiile normale. Siria se confruntă în prezent cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Eufratul, cu o lungime de 1.700 de mile, este principala sursă de apă potabilă și alimentează trei centrale hidroelectrice care produc electricitate pentru aproximativ trei milioane de locuitori din Siria. Două baraje din nordul Siriei se confruntă cu închiderea iminentă, ceea ce ar lăsa aproximativ trei milioane de oameni fără acces la electricitate. Nivelul apei la barajul Tishrin, primul în care cade râul în interiorul Siriei, a scăzut cu cinci metri și este în prezent la aproximativ zece centimetri deasupra ‘nivelului mort’, când turbinele nu mai produc electricitate.

Izvoarele râului se află în Turcia, iar un acord încheiat între cele două țări în 1987 a permis trecerea în Siria a unei medii anuale de 500 de metri cubi pe secundă de apă. În ultimele luni, această cantitate a scăzut până la doar 200 de metri cubi pe secundă.

Unii experți consideră că Turcia se folosește de criza apei pentru a impune o agendă politică. O mare parte din traseul Eufratului în interiorul Siriei se află în regiunea de nord-est a țării, care este controlată de kurzii semi-independenți, pe care Turcia îi consideră o organizație teroristă. Turcia a confiscat terenuri din Siria de la kurzi pentru a le diminua influența asupra regiunii de frontieră. Autoritățile kurde acuză guvernul turc că reține apa în scopuri politice.

TRIMITERI ÎN BIBLIE

Eufratul ocupă un loc important în Biblie, fiind descris ca situat la marginea Grădinii Edenului.

Și râul al treilea este Tigrul; acesta curge prin fața Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul. (Facerea: 2:14, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

De asemenea, a fost desemnat ca fiind una dintre granițele țării pe care Dumnezeu a dat-o urmașilor lui Avraam.

În ziua aceea a încheiat Domnul legământ cu Avram, zicând: „Urmașilor tăi le voi da pământul acesta, de la râul Egiptului până la Râul-cel-Mare, râul Eufratului: (Facerea, 15:18, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Profetul Ieremia a descris modul în care apele Babilonului, regiunea care include în prezent Siria și Irak, vor seca ca pedeapsă pentru practicile lor idolatre, devastarea fiind atât de completă încât va face ca regiunea, care făcea parte din așa-numita ‘semilună fertilă’, să devină de nelocuit.

În apele lui își punea nădejdea,și se vor face de rușine. Că-i o țară de idoli, dar prin insule n’o să vă mai împăunați! De aceea locuiesc idoli în insule și’n ele fiicele sirenelor vor locui: pe veci nu vor mai fi ele locuite! (Ieremia 50:38-39, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Yosef Berger, rabinul de la Mormântul Regelui David de pe Muntele Sion, a subliniat că tocmai în timpul sărbătorii de Sucot lumea este judecată cu privire la cantitatea de ploaie pe care o va primi în anul următor.

„Este clar că ceea ce se întâmplă în Siria este profeția lui Ieremia”, a spus rabinul Berger. „Dumnezeu iubește întreaga creație, dar națiunile sunt judecate în funcție de modul în care se raportează la Israel. În acest caz, Siria are multe lucruri pentru care trebuie să se pocăiască. Pe măsură ce vedem din ce în ce mai multe semne de ‘geula’ (răscumpărare) care apar exact așa cum au fost profețite, este important să ne amintim profețiile și să nu ne lăsăm distrași de propriile interpretări. Oamenii se concentrează asupra pandemiei și a vaccinului, dar nu înțeleg mesajul implicit al molimei. Oamenii văd seceta, dar ratează semnificația care ar putea conține de fapt soluția.”

„Mesajul simplu este să ne închinăm cu toții Lui Hashem, în Unul Numele Său”, a spus rabinul Berger.

Este interesant de observat că profeția lui Ieremia despre Siria apare chiar în momentul în care o expoziție de artă din Galeria Chisenhale din Londra recreează un ansamblu de coloane din templul păgân de la Palmira, Siria. Artistul Abbas Akhavan, născut în Iran și stabilit la Montreal, a venit cu ideea acestei colonade atunci când a văzut o imagine cu primarul de atunci al Londrei, Boris Johnson, dezvelind o replică a Arcului Palmyrei în Piața Trafalgar din Londra, în 2016.

Modelul citat de artist a fost un model tipărit în 3D, înalt de 28 de metri, creat de Institutul de Arheologie Digitală, reprezentând faimosul arc al Templului original din Palmira, Siria, care a fost expus la Londra în cadrul Săptămânii Patrimoniului Mondial UNESCO. Arcul era o structură romană păgână care se afla în fața Templului lui Ba’al în urmă cu 2.000 de ani pentru a-l onora pe zeul orgiilor și al sacrificiilor de copii. Templul și arcul original au fost distruse de Statul Islamic (ISIS) în 2015. Deși organizatorii au susținut că evenimentul a fost un simbol al protestului împotriva extremismului religios, acesta a coincis cu Beltane, principalul festival de venerare a lui Ba’al.

Atât escatologia creștină, cât și cea musulmană includ profeții despre secarea Eufratului care semnalează sfârșitul zilelor. În islam, unele hadith-uri sugerează că Eufratul va seca, dezvăluind comori necunoscute care vor fi cauza conflictelor și a războaielor. În creștinism, în Cartea Apocalipsei se profețește că Eufratul va seca în vederea pregătirii bătăliei de la Armaghedon.

Nota traducatorului:

Și al șaselea înger și-a vărsat cupa peste râul cel mare, peste Eufrat, și apa lui a secat ca să fie gătită calea’mpăraților de la Soare-Răsare. (Apocalipsa Sfântului Ioan 16:12, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

 

Tagged with: ,

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dflorin78 said, on septembrie 23, 2021 at 3:09 pm

  Apocalipsa 16:12
  Al şaselea a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor care au să vină din răsărit.

  Apocalipsa 17:1,15
  1. Apoi, unul din cei şapte îngeri care ţineau cele şapte potire a venit de a vorbit cu mine şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt judecata curvei celei mari, care şade pe ape mari.
  15. Apoi mi-a zis: „Apele pe care le-ai văzut, pe care şade curva, sunt noroade, gloate, neamuri şi limbi.

  Ştirea aceasta cu Secarea Eufratului apare anual în ultima perioadă, ultima dată în 2020 tot aşa se afirma: https://www.rfi.ro/politica-123920-puternica-arma-geostrategica-maini-turcia-eufrat-agricultori-sirieni-colaps

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 23, 2021 at 5:45 pm

   dflorin78

   Si cand colo nu seaca sau ce vrei sa spui?

   Apreciază

   • dflorin78 said, on septembrie 23, 2021 at 7:07 pm

    Eufratul seacă, este un semn al Apocalipsei, dar nu este un eveniment doar pt. 2021, el tot seacă de câțiva ani. Vreau să spun că nu putem trage o concluzie cronologică – gata vine Apocalipsa, mai sunt şi alte evenimente de împlinit

    Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 23, 2021 at 7:31 pm

    dflorin78

    Da, mai sunt. Si toate aceste semne arata ca Sfarsitul Vremurilor bate la usi.

    Apreciază

   • Felix said, on septembrie 24, 2021 at 8:16 pm

    HOW TO REBUILD The 3rd TEMPLE – Rabbi Shlomo Yehudah EXPLAINS – Jizkiahu ben David – YouTube

    Apreciază

 2. Elena said, on septembrie 23, 2021 at 3:41 pm

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care crește la 6 la mie pragul incidenței COVID la care se închid magazinele la ora 18:00 și la care se introduce carantina de weekend. În hotărâre sunt prezente și măsurile anunțate azi de premierul Florin Cîțu – scutirea de carantină pentru persoanele vaccinate și posibilitatea ca minorii cu vârste între 6 și 12 ani să participe la activități fără test COVID negativ.
  Princpalele măsuri din hotărârea CNSU:
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/document-hotararea-cnsu-prin-care-persoanele-vaccinate-sunt-scutite-de-carantina-iar-copiii-intre-6-si-12-ani-de-testare-1677707

  Apreciază

 3. Geo said, on septembrie 23, 2021 at 3:41 pm

  Apreciază

 4. Cristian Daniel said, on septembrie 23, 2021 at 4:14 pm

  …cand viata isi bate joc de tine…o tanti din SUA care era un fan inrait al vaccinului si al mastii s-a imbolnavit rau dupa ce si-a bagat si a treia doza si in final a crapat…dar din spital nu inceta sa-i blesteme pe cei care nu se dozasera, acuzandu-i pe acestia de toate nenorocirile de pe lume…

  https://thecovidblog.com/2021/09/22/karen-croake-heisler-67-year-old-former-notre-dame-professor-says-damn-the-unvaccinated-dead-12-days-after-third-pfizer-mrna-injection/

  Apreciază

 5. Mihai T said, on septembrie 23, 2021 at 4:36 pm

  (transcrierea materialului video care apare în articol)

  Cel mai lung râu din Asia de West, Eufratul, este lovit de secetă. 12 milioane de oameni se confruntă cu penuria de apă în Siria şi Irak

  Când auziţi ”Asia de Vest”, la ce vă gândiţi ? Conflicte, rivalităţi regionale poate ? Astăzi ne vom concentra pe o altă problemă care afectează această regiune, şi anume schimbările climatice. Milioane de oameni din Siria şi Irak sunt afectaţi de lipsa apei, pe măsură ce râul Eufrat (cel mai lung din regiune) seacă. Israel şi Iordania fac diplomaţie de secetă pe seama cantităţilor reduse de apă, iar Kuwait îşi converteşte cel mai mare depozit de cauciucuri din lume, în oraş (?!).
  Eufrat a fost leagănul civilizaţiei pentru ţările din Asia de Vest. Fluviul a a ajutat milioane de oameni din Irak şi Siria, timp de mii de ani. Dar acum a scăzut la niveluri istorice, ducând la cea mai gravă criză a apei din regiune în ultimii ani. Următorul nostru reportaj vă prezintă mai multe.

  Măreţul râu Eufrat obişnuia să curgă chiar pe lângă ferma lui Khaled Al-Khamees. Dar acum râul se vede numai de la depărtare. Recoltele au pierit, datorită lipsei irigaţiilor. Şi mai grav, familia fermierului a rămas fără apă de băut. ”Am rămas complet fără apă de băut”, se plânge fermierul. ”Femeile trebuie să parcurgă 7 kilometri numai ca să poată lua o găleată de apă, să poată bea copiii”.
  Al-Khamees este unul din milioanele de sirieni care depind de râul Eufrat. Nivelul apei a scăzut la niveluri record. Ţara-vecină, Irak, a fost şi ea afectată.
  Atât Irak, cât şi Siria, au fost întotdeauna ţări secetoase. Chiar şi aşa, seceta de acum este fără precedent. Cantitatea de apă din precipitaţii a scăzut cu 70 %. Activiştii de mediu consideră aceasta ca cea mai gravă criză de apă din regiune în ultimii ani. ”12 milioane de oameni din Siria şi Irak se confuntă cu această criză de apă, cea mai gravă pe care am văzut-o în ultimii ani. Cantităţile de apă căzute sunt la cel mai mic nivel (cu 70 % mai mici). Iar acest lucru are implicaţii pe scară largă; de exemplu în sănătate, deoarece apa de băut nu e sigură”, spune activista Jolien Veldwijk de la Care International.
  Problema nu se limitează numai la nivelul scăzut de apă potabilă. Clădiri de importanţă critică, precum spitalele, riscă să rămână fără curent. Din cauza secetei, hidrocentralele riscă să se închidă. Welat Darwish, seful Autorităţii Energetice din Siria: ”Curentul insuficient afectează vieţile oamenilor, îi forţează să folosească generatoare pe bază de combustibili fosili. În plus de asta, pe timp de vară oamenii au nevoie de mai multă electricitate. În condiţiile în care staţiile de pompare şi cele de producere a electricităţii sunt închise, aceasta afectează sute de mii de hectare de teren agricol”.
  Activiştii de mediu avertizează că situaţia se va înrăutăţi, deoarece nu există agenţii de gestionare a apei în aceste regiuni afectate de conflict.

  Apreciază

 6. nimeni said, on septembrie 23, 2021 at 5:02 pm

  Am primit pe e-mail:

  –––- Forwarded message –––
  De la:
  Date: lun., 20 sept. 2021 la 18:40
  Subject: Greva
  To:
  Cc:

  Grevă Generală Națională, miercuri, 29 septembrie 2021, toată lumea oprește activitatea in domeniile, fără foc continuu, copii nu merg la școală, in semn de nemultumire pentru:
  – liberalizarea prețurilor la utilități și combustibili, aruncând în aer prețurile la produse si servicii, astfel scăzând nivelul de trai al cetățeniilor români.
  -nejustificarea împrumuturilor mari făcute de ultimul si penultimul Guvern si neprezentarea investitiilor în economia românească, cu acesti bani, pentru anii 2020-2021.
  -proasta guvernare a tării , în ultimii 32 de ani, instrăinarea teritoriului, resurselor si utilitățiilor poprului român, plus distrugerea locurilor de muncă, prin distrugerea industriei, agriculturii si a sistemului financiar si a celui legislativ, fără aprobarea sau supunerea la referendum al poporului roman.
  – neprezentarea continutului și a reacțiilor vaccinuriilor achiziționate, pentru eradicarea tulpiniilor de covid-19.
  –  obligativitatea vaccinării copiilor si adulțiilor, știind ca vaccinul este experimental până pe 31.12.2023 și împotriva certificatului de vaccinare obligatorie, care nu justifică protecția populației.
  -obligativitatea purtării măștii și a unui anumit tip de mască în locuri inchise sau aglomerate, atunci cand posesorul este sanatos.
  – testarea obligatorie pe banii cetățeniilor, stiindu-se că testul PCR nu este concludent si a având un preț foarte mare, nejustificat.
  – terorizarea prin mass-media a populației cu informatii care descriu  măsuri, care nu justifică situația de fapt.
  – instituirea politiei militare cu 90000 de militari printr-un proiect de lege, care sa serveasca intereselor celor care au ocupat Romania, fara permisiunea poporului roman, a Presedintelui  Klaus Iohanis Werner si a lui Raed Arafat, ducand la  distrugerea și dinamitarea democrației din Romania.
  Cei care puteti sa va luati liber, pe 29.09.2021, nu mergeti la munca.
  Nu intrati 3 zile consecutive in supermarket-urile straine, începând cu 29 septembrie.
  Retrageti-va banii din depozitele banciilor straine, care nu au capital 100% romanesc, deoarece va oferă dobânzi mici si taxe mari, care duc la pierderea baniilor depusi.
  In Piata Victoriei si în fața Platului Parlamentului, începând cu ora 16 puteti protesta impotriva Guvernului, Presedintelui si a parlamentariilor care au tradat interesele poporului român.
  Puteti cere si demisia vinovațiilor.

  Apreciază

 7. Paul said, on septembrie 23, 2021 at 5:22 pm

  Certificatul verde a trecut de senat. AUR s-a opus, PSD s-a abținut. Amendament care permite premierului sa conditioneze toate drepturile Green pass

  https://r3media.ro/certificatul-verde-a-trecut-de-senat-aur-s-a-opus-amendament-care-permite-premierului-sa-conditioneze-toate-drepturile-green-pass/

  Apreciază

 8. Paisie said, on septembrie 23, 2021 at 6:42 pm

  Acest rabin Berger este un om foarte rătăcit . Din cea ce el a spus :
  „Dumnezeu iubește întreaga creație, dar națiunile sunt judecate în funcție de modul în care se raportează la Israel.”
  Se înțelege ca și cum acest popor Israel ar fi un popor de oameni superiori de care celelalte popoare ar trebui să asculte. Să asculte de cine defapt ?
  De niște păcătoși la fel cu ei ?
  Cu ce este Israel superior celorlalte popoare ? Nu are și Israel oameni păcătoși (criminali,hoti,desfranati,mincinosi) ?
  Dacă și acest popor Israel este de oameni păcătoși atunci cu ce este el mai superior altor popoare ? Cu nimic !!!
  De cine să ascultăm noi popoarele ?
  De tiranul stat Israel plin de arme nucleare în depozite ? Sau de oligarhii lor multimiliardari lacomi care s-au îmbogățit necinstit prin tot felul de vicleșuguri si furaciuni.
  Adevăratul Dumnezeu ,Domnul Nostru IIsus Hristos le-a zis rabinilor iudei că dumnezeul lor este diavolul ,tatăl minciunilor si ucigasilor de oameni.

  Apreciat de 2 persoane

 9. Geo said, on septembrie 23, 2021 at 6:46 pm

  https://www.agerpres.ro/economic-intern/2021/09/23/chiritoiu-o-sa-avem-preturi-mari-la-electricitate-cel-putin-4-5-ani-cat-vom-mai-folosi-carbune–784503

  Cred ca e cam fals…tocmai închiderea termocentealelor pe gaze si carbune în dauna asa ziselor energii verzi a dus la creșterea prețului la energie electrică…

  Apreciază

 10. Geo said, on septembrie 24, 2021 at 7:12 pm

  Războiul civil din Siria a izbucnit printre altele si din cauza secetei. Construirea de către Turcia a unui baraj a amplificat efectele secetei…un alt punct fierbinte legat de apă este barajul pe care Etiopia in construiește pe Nil stârnind îngrijorarea Egiptului si a Sudanului…de asemenea construirea de baraje de către China pe sectorul chinez al fluviului care izvorăsc din Tibet provoacă dureri de cap țărilor din peninsula întruchipează…

  Apreciază

 11. Geo said, on septembrie 24, 2021 at 9:56 pm

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: